Συνάδελφε αντέγραφες;

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Κωστή, δεν γνωρίζω αν και ποιά μαθήματα παρακολουθείς και πόσο κοντά είσαι στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά νομίζω έχουμε παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Εγώ ανέκαθεν παρακολουθούσα το πολύ 2-3 μαθήματα από τα 6-8 που είχα σε κάθε εξάμηνο. Και ήταν τα μαθήματα που με ενδιέφεραν. Θες να σου πω την εμπειρία μου από αυτό;

Επρόκειτο για μαθήματα κατεύθυνσης ή ροής. Το πλήθος των φοιτητών που παρουσιάζονταν στα μαθήματα ήταν της τάξης των 5-10. Θες να το πάμε ποσοστιαία ή καταλαβαίνεις; Αν εξαιρέσεις 1-2 άτομα τα οποία είναι εξίσου γυμνασιόμυαλα με τους παραπάνω "μάγκες" και θεωρούν πως με χαριτωμενιές θα αποσπάσουν μοναδούλες, οι υπόλοιποι απλώς παρακολουθούσαν στο μάθημα, και συμμετείχαν στον βαθμό που ένιωθαν.

Όταν επί ένα εξάμηνο βλέπεις (ως διδάσκων) τις ίδιες 5-10 φάτσες (ενώ ξέρεις ότι θα έπρεπε να βλέπεις 60-100), λογικό (ή στατιστικά αναμενόμενο) είναι ότι:
1. Θα εκτιμήσεις το γεγονός πως σέβονται το μάθημά σου και δεν πάνε για καφέ
2. Θα μάθεις έστω τα μικρά τους ονόματα

Δεν έχω κρατήσει ποτέ μου σημειώσεις. Πάντα, όμως, βρίσκω (όπως βρίσκετε και εσείς) σημειώσεις και λυμένα φυλλάδια ασκήσεων από τα "φυτουκλάκια" και τους "γλείφτες". Από τα κορόιδα που παρακολουθούσαν το μάθημα την ώρα που κάποιοι έξυπνοι πίνανε φραπεδιές έχοντας έτοιμη τη λύση: "Θα κατεβάσω τα θέματα, θα πάρω σημειώσεις από κανά σπασικλάκι, θα κάνω κι ένα σκονάκι και θα βγάλω ένα 4.5 να μου το κάνουν 5".

Θες τη γνώμη μου; Όσο χέστηκα που ο τάδε αντιγράφει και παίρνει 2 μονάδες παραπάνω απ' ό,τι έμαθε από το διάβασμα ή απ' ό,τι του κόβει η κεφάλα του, άλλο τόσο χέστηκα που ο δείνα θα πάρει τη μισή μονάδα επειδή πήγαινε στο μάθημα εν αντιθέσει με μένα. Κι αν εγώ πάρω 4.3 και ο άλλος 4.5->5 (ή ακόμα και 6), πάλι δεν θα τολμήσω να μιλήσω. Γιατί είναι ντροπή ρε... λίγο φιλότιμο δεν έχει μείνει.

Αδράνεια τουρισμός και ντόλτσε βίτα σε όλο το εξάμηνο, υφάκι και ειρωνία, κράξιμο στα φυτουκλάκια, αντιγραφές και σκονάκια και έχετε ορισμένοι και μούτρα να εγκαλείτε τους άλλους; Σας φταίνε οι κυβερνήσεις, σας φταίνε οι καθηγητές, σας φταίνε οι "γλείφτες", σας φταίνε οι επιτηρητές, μόνο η τεμπελιά και η αγνωμοσύνη σας δεν φταίει. Δεν ντρέπεστε λιγάκι;

Υ.Γ.: @sklirarios, δεν απευθύνομαι σε σένα, ελπίζω να είναι προφανές ότι απλώς παίρνω αφορμή ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

ρε συ δε μιλαω για αυτον που παει στο μαθημα και εγω παρακολουθω μαθηματα......δε μιλαω για υατους που πανε στο μαθημα,λογικο ειναι οτι ειναι οι ιδιοι και οι ιδιοι,αλλα καποιοι ειναι αυτο που λες

''Αν εξαιρέσεις 1-2 άτομα τα οποία είναι εξίσου γυμνασιόμυαλα με τους παραπάνω "μάγκες" και θεωρούν πως με χαριτωμενιές θα αποσπάσουν μοναδούλες''

και μονο για καφε δεν πανε με τον καθηγητη αυτα λεω.....αυτα λεω πιστευεις οτι δεν υπαρχουν?
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Skliraios έγραψε:''Αν εξαιρέσεις 1-2 άτομα τα οποία είναι εξίσου γυμνασιόμυαλα με τους παραπάνω "μάγκες" και θεωρούν πως με χαριτωμενιές θα αποσπάσουν μοναδούλες''

και μονο για καφε δεν πανε με τον καθηγητη αυτα λεω.....αυτα λεω πιστευεις οτι δεν υπαρχουν?
Ωραία, εγώ σου λέω ότι υπάρχουν 5 σε κάθε έτος που πάνε και με καθηγητές για καφέ. Θες να είναι 10; Κάντους 10. Με πόσους καθηγητές θες να έχουν κολλητηλίκια; Με 2; Με 10; Με όλους; Τι σε νοιάζει εσένα και εμένα; Θες να τους συγκρίνουμε αριθμητικά με τους 50 ή τους 100 που θα αντιγράψουν; Αυτοί οι 5-10 "φταίνε" που αντιγράφουν οι 50 ή οι 100; Στο κάτω-κάτω, όταν κάποιος θέλει να παρουσιαστεί ως υπεράνω και να πλασάρει υφάκι "με το να αντιγράφω μόνο τον εαυτό μου ζημιώνω, κάντε δουλειά σας", ας παραμείνουν αυτοσυνεπείς και ας μην ασχολούνται με το γλειφτάκι που βγαίνει για καφέ ή κάνει πίπες στον τάδε καθηγητή.

Όπως και να'χει, εξακολουθώ να θεωρώ πως με το να μετατοπίζεται η συζήτηση από τα αλάνια που αντιγράφουν και θέλουν να έχουν και δίκιο ή επιχειρήματα σε συζήτηση για γλείφτες, απλώς πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα. Δείχνει για άλλη μια φορά την ανεπάρκεια στην συλλογιστική των παραπάνω. Στην αρχή ήταν μόνο η αδικία των καθηγητών στην βαθμολογία, τώρα φταίνε και οι συνάδελφοί τους. Μήπως φταίει και η κυβερνητική πολιτική για την παιδεία ή γενικά η άτιμη η κοινωνία;

Όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους. Έλεος πια με τους αδικημένους κουτοπονηρούληδες! Ταύτα και μένω.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Slym

Δημοσίευση από Slym »

Δε θα συμμετέχω άλλο στη συζήτηση γιατί δεν έχω την ενέργεια.Μη νομίζετε ότι σας αγνοώ από εδώ και πέρα.Καλή επιτυχία σε όλους στην υπόλοιπη εξεταστική. :)
Άβαταρ μέλους
Benjamin Breeg

Δημοσίευση από Benjamin Breeg »

Κι εγώ σας αφήνω γιατί δίνω μάθημα αύριο και πρέπει να τελειώσω τα σκονάκια μου :D  :twisted:  :ssss:
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Το μοναδικό ενδιαφέρον ανοιχτό flame topic και το παρατάτε πριν ακόμα τελειώσει η εξεταστική... ου να μου χαθείτε, πάω να παίξω tetris (ή γλείφtris ή κάτι παρεμφερές) :P
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

μιλησα για το θεμα με το γλυψιμο οχι για πεταξω μπαλα στην εξεδρα αλλα μονο επειδη ηθελα να πω την αποψη μου σε κατι καινουργιο που αναφερθηκε.....με ενοχλει και με νοιαζει οσο με ενοχλει και με νοιαζει η ασυστολη αντιγραφη μερικων....και δε λεω πως ειμαι παναγια με αυτο αλλα καποιοι το κανανε επαγγελμα ...και δε θα κατσω να μπω σε συγκρισεις δεν ειναι εκει το θεμα,το θεμα οτι οποιον και να ρωτησεις θα σου βρει χιλιες δικαιολογιες για τον οποιο τροπο ελαφρωνει το ''φορτιο'' του... το ζητημα ειναι για μενα γιατι οι εξετασεις δε γινονται οπως θα επρεπε ,δεν θα επρεπε να συζηταμε την αντιγραφη σε ενα σοβαρο πανεπιστημιο αν θελουμε να λεγομαστε τετοιο και πανω απο ολα ειναι ευθυνη των καθηγητων αυτο.....οπως και να το κανουμε παντα θα υπαρχει προσπαθεια να τη βγαλουμε πιο ανετα...παντου οχι μονο στο πανεπιστημιο
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Άβαταρ μέλους
Benjamin Breeg

Δημοσίευση από Benjamin Breeg »

Ας μπεί ένα τέλος σ'αυτό τον εμφύλιο αδέρφια!Make love, not war :D
(Τώρα φεύγω)
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Κώστα γιατί είσαι τόσο επιθετικός? Δεν θεωρείς ικανό έναν φοιτητή της ΣΕΜΦΕ να ξέρει πόσο έχει γράψει? Ή τουλάχιστον από τη στιγμή που βλέπει την κόλλα του νακαταλάβει αν έχει βαθμολογηθεί καλά?

Αν πάω εγώ δηλαδή και δω ότι ένας καθηγητής μου έχει κόψει ένα θέμα εξαιτίας των πράξεων, δεν μπορώ να πω ότι αδικήθηκα και ότι άξιζα κάτι σε αυτό το θέμα? Το επιχείρημα ότι "και ποιος είσαι εσύ ρε μάγκα που ξέρεις καλύτερα από τον καθηγητή πως πρέπει να βαθμολογηθείς?" μου ακούγεται απαράδεκτο (ελπίζω να τα είχες πιει όταν το έγραφες). Ένας καθηγητής ούτε αλάνθαστος είναι, ούτε υπεράνω κριτικής. Μπορεί να έχει κάνει λάθος και μπορεί εγώ σαν φοιτητής, να ξέρω καλύτερα.

Γενικά το όλο δικαστικό και αφοριστικό υφάκι που έχεις πάρει μου είναι αρκετά ενοχλητικό. Έχεις την άποψή σου, πες την αλλά όχι με τέτοιο ύφος (γιατί δεν σε όρισε κανείς δικαστή)

Κατά τα άλλα συμφωνώ σε γενικές γραμμές με αυτά που λες αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με το στυλάκι
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

drcypher έγραψε:Θέλεις τη γνώμη μου ;

Όσο χέστηκα που ο τάδε αντιγράφει και παίρνει 2 μονάδες παραπάνω απ' ό,τι έμαθε από το διάβασμά του ή απ' ό,τι του κόβει η κεφάλα του, άλλο τόσο χέστηκα που
ο δείνα θα πάρει τη μισή μονάδα επειδή πήγαινε στο μάθημα εν αντιθέσει με μένα
.
Κι αν εγώ πάρω 4.3 και ο άλλος 4.5->5 (ή ακόμα και 6), πάλι δεν θα τολμήσω να μιλήσω.

Αδράνεια - τουρισμός - "ντόλτσε βίτα" σε όλο το εξάμηνο / υφάκι και ειρωνεία
/ "κράξιμο" στα "φυτουκλάκια" από τους εξυπνάκηδες / αντιγραφές και σκονάκια..
Και μετά έχετε ορισμένοι "τα μούτρα" να εγκαλείτε τους άλλους ;

Σας φταίνε οι κυβερνήσεις, σας φταίνε οι καθηγητές, σας φταίνε οι επιτηρητές,
σας φταίει ο κόσμος όλος - μόνον η τεμπελιά και η αγνωμοσύνη σας
δε σας φταίνε ποτέ.

Δεν ντρέπεστε λιγάκι;
Γιατί είναι ντροπή ρε.. λίγο φιλότιμο δεν έχει μείνει..

Εγώ αντίθετα συμφωνώ χίλια τοις εκατό, τόσο με το περιεχόμενο όσο και με το ύφος
του παραπάνω αποσπάσματος.

( στο οποίο έκανα ένα μικρό editing, για καλύτερη ανάδειξη του νοήματος )

"Xώσε" κι άλλο ντόκτορα!! :wink: 8) :D
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

βασικα πιο σωστα ειναι make love not wow :P
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Diablo

Δημοσίευση από Diablo »

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ SKYWALKER !!!!!!!!!!
Δε φταίν' αυτοί που ζούνε μακριά απ' τους νόμους
που τους επέταξε η ζωή στους πέντε δρόμους
Σαν τα φαντάσματα τις νύχτες τριγυρνάνε
στης αμαρτίας τα τραγούδια ξεδιψάνε.

Χαρούλα εν έτει 1988:Το τραγούδι της καρδιάς
Jheremias
Real Name: Ένας περίεργος τύπος
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Jheremias »

theos έγραψε:
Δεν είναι μόνο το σκονάκι αντιγραφή... Αυτή η πρόταση ισχύει και για μένα. Γιατί τις ελάχιστες φορές που χρησιμοποίησα σκονάκι, δεν ήταν για να περάσω, αλλά για να πάρω το 8-9-10
Ναι. Ωραία. Δεν παύει να αποτελεί γεγονός....:) Το πως έχεις χρησιμοποιήσει εσύ το σκονάκι είναι άλλο ζήτημα!
Καλό, μόνο που δεν ισχύει. Αν ξέρεις τι μπαίνει, δηλαδή έχεις κοιτάξει τα θέματα 10 λεπτά τότε περνάς άνετα με σκονάκι σε αρκετά μαθήματα
Απλώς στάθηκες τυχερός. Μην ανοίξεις εσύ βιβλίο και τράβα να περάσεις με σκονάκι και μόνο (έχοντας ρίξει μια 10-λεπτη ματιά στα θέματα) τα εξής μαθήματα:

Ανάλυση ΙΙ
Κβαντομηχανική ΙΙ
Ατ & Μοριακή
Συναρτησιακή Ανάλυση
Κυματική
Στατική (καρά λολ)
Θεωρία Μέτρου και Ολοκλήρωσης
Βέλτιστο Έλεγχο
Θεωρία Ομάδων (ααχχααχαχαχ)
Θερμοδυναμική

και ΑΠΕΙΡΑ άλλα. Μάνο, άστο :) Αν σου τύχει μια στο εκατομμύριο να πας έτσι, και να κάτσει ΤΡΕΛΗ αντιγραφή, από το διπλανό σου που ΞΕΡΕΙ να λύνει, και το θέμα είναι ΜΕΣΑ από το σκονάκι, τότε ναι:) Ρώτα και κανέναν από τους...τακτικούς που λέει ο anthony 07 που πάνε εντελώς αδιάβαστοι μόνο με σκονάκια. Το αποτέλεσμα; Ένα μάθημα την εξεταστική που είχε χαλαρή επιτήρηση! Μην τρελαθούμε τώρα...7 χρόνια εδώ μέσα κάτι έχουν δει τα μάτια μου:)
3) Κάνει ΜΠΑΜ από καθηγητές 20 χρόνια (Μαλτέζος, Παπαδημητρίου, Αργυρός, κλπ κλπ κλπ κλπ) ποιος έχει αντιγράψει από σκονάκι και ποιος όχι. Το ξέρουν και είναι στην κρίση τους να μηδενίσουν. Αν δεν το κάνουν, έχουν λόγους.
theos έγραψε:
Άμα ξέρεις να κάνεις σκονάκι, δεν σε καταλαβαίνουν που να χτυπιούνται κάτω. Άμα τα γράφεις όλα ακριβώς ίδια με το βιβλίο, τότε ναι, σε καταλαβαίνουν. Αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο καλός αποατεώνας είσαι και όχι από το πόσο έμπειρος καθηγητής είναι κάποιος
Ναι. Ακριβώς όπως τα λες :-P Μα είσαι καλά ρε Μάνο; Πως σκατά θα τα γράψεις διαφορετικά αν δεν έχεις διαβάσει; Αν δεν ΞΕΡΕΙΣ τι είναι αυτό που αντιγράφεις; Αν δεν έχεις εποπτεία; Με 10 λεπτά στα παλιά θέματα και το βιβλίο ανοιχτό μπορείς να γράψεις; Εδώ όταν διαβάζεις μέρες πριν και κοιτάς παλιά θέματα, στο γραφείο σου, με την ησυχία σου, δεν μπορείς να τα λύσεις. Και εσύ θα τα καταλάβεις και θα τα γράψεις διαφορετικά στις 2:30 ώρες της εξέτασης; Μου έλεγε διδακτορικός (και όχι καθηγητής, έτσι!)  σε άλλο πανεπιστήμιο οτι διόρθωνε Ηλεκτρομαγνητισμό, και ο ...τυπάκος είχε γράψει το ολοκλήρωμα του πεδίου στο εσωτερικό σφαίρας σε μισή γραμμή. Ναι ναι. Δεν το αντέγραψε, το είχε μάθει απέξω! Μα είμαστε τώρα σοβαροί;
Το επίπεδο σπουδών δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το αν κάποιοι αντιγράφουν. Ίσα ίσα που αν το περνάνε όλοι το μάθημα (λόγω σκονακίων) συνήθως χρόνο με το χρόνο το επίπεδό του μαθήματος ανεβαίνει
Φοβερή θεωρία. Με κανένα ξένο καθηγητή έχεις μιλήσει ποτέ; Αναρωτιέμαι.   Όταν εμφανίζεσαι εκεί, το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και τα περισσότερα ελληνικά πανεπιστήμια δεν έχουν ΚΥΡΟΣ, και ξέρεις οτι ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες είναι η ποιότητα των εξετάσεων; Γιαυτό και σε περνάνε από ποιοτικές εξετάσεις...για να δουν τι ξέρεις, και αν πράγματι αξίζεις τον τίτλο...Εσύ θεωρείς οτι ανεβαίνει;

Είναι στην ευχέρεια του καθηγητή να σε περάσει πειθαρχικό. Τελεία. Δεν είναι στην ευχέρειά του να σε διαγράψει. Το πειθαρχικό μπορεί να σε διαγράψει, αλλά ακόμα και αν το ζητάει επίμονα ο καθηγητής δεν πρόκειται να γίνει την πρώτη φορά που θα σε πάνε (αν σε πάνε που συμφωνώ ότι είναι πολύ χλωμό)

Καλά. Αντέγραψε εσύ σε έναν καθηγητή που έχει κύρος ακαδημαικό, και σου λέω εγώ μετά που θα μαζεύεις να βρεις σχολή...Ρώτα (δεν θα σου πω εγώ, ρώτα να μάθεις) τι έγινε όταν ένας συνήθης καθηγητής στο Παν. Πατρών, τμήμα φυσικής, έπιασε 2 φοιτητές να έχουν αλλάξει κόλλες, στις διαφορικές εξισώσεις. Αυτή τη στιγμή, ψάχνουν σχολή ;-) Μην λέμε ασάφειες χωρίς γεγονότα και προσωπικές κρίσεις. Μίλησα και μιλάω από την αρχή της συζήτησης μόνο στηριγμένος σε γεγονότα.
ΥΓ: Αφήστε τα γεγονότα. Ο καθένας έχει τις δικές του αλήθειες. Αυτά που για σένα μπορεί να είναι γεγονότα, για μένα μπορεί να είναι παπαρολογίες και το αντίστροφο
Ως φυσικός έμαθα στη σχολή αυτή οτι κάποια γεγονότα, λέγονται απλώς γεγονότα. Οι αιτίες και τα ρέστα είναι υποκειμενικά. Τα γεγονότα όμως παραμένουν πάντα :)

Greetingz
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

η εξεταστικη φυτα ολους μας θελει νομος ειναι το δικιο του τεμπελη

μεσα σε ενα συστημα εντατικοποιησης, μεσα σε κλιμα σκληρου ανταγωνισμου που, αποσο βλεπω δεν υπαρχει στοιχειωδος η αλλυλεγγυη μεταξυ των φοιτητων, ενω και οσο οι καθηγητες τους γαμανε (γιατι δεν πιστευω να μην θεωρει κανεις γαμησι θεματα που βαζουν συγκεκριμενοι καθηγητες ή ο τροπος με τον οποιο βαθμολογουν σε συναρτηση με το πως γιναν τα μαθηματα φετος)
μεσα σε ενα κλιμα ειρωνιας (αναφερω ενδεικτικα "τα θεματα ειναι βατα" (και περνανε 25 ατομα απο τα 3-4 αμφιθεατρα που το δινουν, ή επειδη καποιος δεν παρακολουθησε και διαβασε απο το βιβλιο ειρωνιες του στυλ "αντε καλη υπομονη τα λεμε απο του χρονου" ή ατακες του στυλ "χαρη κανω που σας διδασκω δεν συζηταω με φοιτητες δεν ειμαι εκπαιδευτικος" ) δεν μπορω να καταλαβω γιατι κατακρινετε ανθρωπους που προσπαθουν να επιπλευσουν μες στα σκατα....
συναδελφοι ή συμφοιτητες ειμαστε ανθρωποι πανω απολα και ως τετοιοι εχουμε καποιες αντοχες και καποιες ανοχες. το γεγονος οτι βρισκομαστε στην πιο παραγωγικη περιοδο της ζωης μας, μας επιτρεπει να ασχολουμαστε και με αλλες δραστηριοτητες εκτος της σχολης, να παιρνουμε εμπειριες που ως μαθητες/εργαζομενοι/συνταξιουχοι δεν θα εχουμε την ευκαιρια να τις παρουμε...
αν η τελευταια φορα που ενιωσες ξεγνοιαστος ηταν τοτε που ησουν 10 χρονων (και αυτο αν η μανα σου δεν σε εστελνε αγγλικα γαλλικα γερμανικα πιανο μπαλετο βιολι κιθαρα μπασκετ ποδοσφαιρο) τοτε συναδελφε ή συμφοιτητη (οπως θες παρτο για μενα το ιδιο ειναι) εισαι ψυχικα αρρωστος... συναδελφε θα καταληξεις σε εναν μικροκοσμο οπου μεχρι να πεθανεις το μονο π θα σε ενδιαφερει ειναι μπας και γραψει κανενα βιβλιο το θεωρημα σου με εντονα/μπολντ γραμματα...
δεν νομιζω οτι οι σπουδαιοι επιστημονες ειχαν ως μοναδικη τους ενασχοληση τις σχολες τους ή τις σπουδες τους και να ειχαν μια πραγματικα ομορφη ζωη....
δεν κατακρινω κανεναν που θελει να ασχοληθει με την επιστημη γιατι το γουσταρει πραγματικα και το αγαπαει αυτο που κανει, αλλα αυτος ο τυπος δεν νομιζω να εχει καποιο κολλημα με το τι κανουν οι συναδελφοι ή συμφοιτητες του ή και να τον ενοχλει ποτε μα ποτε δεν μπορω να διανοηθω πως ενα "μεγαλο" ή μεγαλο πνευμα μπορει να αρφωσει καποιον αλλο για λογους οπως τους παραπανω... θεωρω πως πιο σκοπιμο θα ειναι αν αυτος πλησιασει τον αντιγραφεα καποια στιγμη και τον ρωτησει γιατι κανει αυτο το πραγμα.
και επειδη το φορουμ εχει γινει πολυ κιτρινο και ντροπιαστικο (μεχρι και φωτογραφιες με φοιτητες οπυ αντιγραφουν ανεβηκαν) και θυμιζει πολυ, αν οχι μεσημεριανο, τουλαχιστον εκπομπη του ευαγγελατου εχω να πω φωναχτα: ΓΚΕΤ ΕΗ ΛΑΗΦ (λονδρεζικη προφορα)!!!
Ποιος εισαι εσυ που θα με κρινεις? ποιος σου εδωσε αυτο το δικαιωμα? που ξερεις τι θελω ή τι δεν θελω να κανω στην ζωη μου? που ξερεις ποια μαθηματα θελω και ποια δεν θελω να διαβασω? που ξερεις αν τα μαθηματα στα οποια αντιγραφω τα εχω κατανοησει? γιατι σε νοιαζει αν εγω θα τα κατανοησω ή οχι?
πανε γλυψε τα παπαρια του καθε μαλακα μπας και σε παρει σε καμια καλη διπλωματικη (που το πιο πιθανο ειναι να μην γουσταρεις να την κανεις αλλα αυτο θα σου δωσει τα εφοδια για μια λαμπρη ακαδημαικη καριερα) παρε και τα 10αρια σου και στολησε την πτυχιαρα σου στην γραφειαρα σου διπλα απο τους επαινους του σχολειου και την λοουερ στα αγγλικα... ζησε στην μιζερια σου

ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Batwoman

Δημοσίευση από Batwoman »

Η αλήθεια είναι ότι βρίσκω λογική την "ενόχληση" που αισθάνονται κάποιοι από ένα συνάδελφο που αντιγράφει.Μου έχει συμβεί να αντιλαμβάνομαι ότι ο διπλανός μου αντιγράφει και την ίδια στιγμή να είμαι έτοιμη να εκραγώ...Σκέφτεσαι:"Εγώ είμαι μ@λ@κας  που "σπάω" το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιός είναι ο τάδε τύπος ή πώς λύνεται αυτό, ενώ ο άλλος ο "πανέξυπνος" γράφει καλύτερα από μένα χωρίς να το αξίζει..."
 Από την άλλη μεριά, θέλω να ξεράσω όταν βλέπω το γλείψιμο που πέφτει από ορισμένους που βλέπουν τους καθηγητές σαν την κότα με τα χρυσά αυγά....Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, δεν αναφέρομαι στην σχέση που αναπόφευκτα δημιουργείται μεταξύ καθηγητών και φοιτητών όταν υπάρχουν μονίμως 10 συγκεκριμένα άτομα στην ώρα της παράδοσης...
 Μετά από όλα αυτά,κάποια στιγμή διαπιστώνεις ότι δεν έχει καμιά αξία να "δηλητηριάζεσαι" σκεπτόμενος την "αδικία" που συμβαίνει.Θέλω να δώσω συγχάρητήρια στον Xameno για την υπεράνω και συγχρόνως, πολύ "ψαγμένη" στάση του...Έλεος!!!  Ένα πτυχίο με μεγαλύτερο βαθμό δεν θα αναπληρώσει τα τυχόν κενά στη ζωή μας..Ούτε θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους..  :)
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”