Συνάδελφε αντέγραφες;

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

O_Xamenos έγραψε:η εξεταστικη φυτα ολους μας θελει νομος ειναι το δικιο του τεμπελη

μεσα σε ενα κλιμα ειρωνιας (αναφερω ενδεικτικα "τα θεματα ειναι βατα" (και περνανε 25 ατομα απο τα 3-4 αμφιθεατρα που το δινουν, ή επειδη καποιος δεν παρακολουθησε και διαβασε απο το βιβλιο ειρωνιες του στυλ "αντε καλη υπομονη τα λεμε απο του χρονου" ή ατακες του στυλ "χαρη κανω που σας διδασκω δεν συζηταω με φοιτητες δεν ειμαι εκπαιδευτικος" ) δεν μπορω να καταλαβω γιατι κατακρινετε ανθρωπους που προσπαθουν να επιπλευσουν μες στα σκατα....
Εδώ ψιλοδιαφωνώ, όχι ως προς το ότι τα μαθήματα ήταν ελλειπή (προφανώς και ήταν), αλλά στο ότι δεν είναι ορθό για μία σοβαρή σχολή, να κατεβάζει το επίπεδο των θεμάτων επειδή απλώς έγιναν λιγότερες ώρες. Έτσι θα καταστρεφόταν η ποιότητα. Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θέλει (ο ίδιος ή τα θέματα που μπαίνουν), μπορεί κάλλιστα να το αφήσει και να το παρακολουθήσει την επόμενη χρονιά ή να ασχοληθεί περισσότερο μόνος του.
O_Xamenos έγραψε: αν η τελευταια φορα που ενιωσες ξεγνοιαστος ηταν τοτε που ησουν 10 χρονων (και αυτο αν η μανα σου δεν σε εστελνε αγγλικα γαλλικα γερμανικα πιανο μπαλετο βιολι κιθαρα μπασκετ ποδοσφαιρο) τοτε συναδελφε ή συμφοιτητη (οπως θες παρτο για μενα το ιδιο ειναι) εισαι ψυχικα αρρωστος... συναδελφε θα καταληξεις σε εναν μικροκοσμο οπου μεχρι να πεθανεις το μονο π θα σε ενδιαφερει ειναι μπας και γραψει κανενα βιβλιο το θεωρημα σου με εντονα/μπολντ γραμματα...
δεν νομιζω οτι οι σπουδαιοι επιστημονες ειχαν ως μοναδικη τους ενασχοληση τις σχολες τους ή τις σπουδες τους και να ειχαν μια πραγματικα ομορφη ζωη....
Εδώ ταυτίζομαι. Η μονόπλευρη και μονομερής γνώση είναι (νοητικά,νευρολογικά,και ψυχολογικά) εκφυλισμένη (=άρρωστη :wink: ).
Δεν είναι δυνατόν ένας νέος άνθρωπος να ασχολείται μόνο με το πανεπιστήμιο. Θα καταλήξει ή να βλέπει παντού "εχθρούς" της "σταδιοδρομίας" του, ή εξαρτημένος αποκλειστικά από αυτό ή σε κάποια κλινική :P .

Η ορθή γνώση, που λειτουργεί ως πνευματική "τροφή", επιβάλλεται να είναι σφαιρική. Η εμβάθυνση γίνεται συνήθως σε ένα σημείο, αλλά η γενική παιδεία πρέπει να είναι ευρεία. Αλλιώς, χάνεις ακόμα και στην επιστήμη σου, μιας και όταν χρειαστεί να παράγει κάποιος γνώση, θα το κάνει ως "σύνθεση" και γέννεση όλης της κουλτούρας που έχει. Μπορείτε να φανταστείτε έναν μαθηματικό που ασχολείται στην ζωή του μόνο με τύπους, να χρειαστεί να δημιουργήσει κάτι; Με τι φαντασία; Αφού είναι περιορισμένος, άρα και πνευματικά φτωχός.
Όσο για τους μεγάλους επιστήμονες, ο Einstein που ως γνωστόν ήταν εξαίρετος βιολιστής, είχε πει ότι αντιλαμβάνεται την ζωή του με μουσικούς όρους. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα....(αν και ο συγκεκριμένος μόνο crescendi θα εβλεπε :) )

O_Xamenos έγραψε: δεν κατακρινω κανεναν που θελει να ασχοληθει με την επιστημη γιατι το γουσταρει πραγματικα και το αγαπαει αυτο που κανει, αλλα αυτος ο τυπος δεν νομιζω να εχει καποιο κολλημα με το τι κανουν οι συναδελφοι ή συμφοιτητες του ή και να τον ενοχλει ποτε μα ποτε δεν μπορω να διανοηθω πως ενα "μεγαλο" ή μεγαλο πνευμα μπορει να αρφωσει καποιον αλλο για λογους οπως τους παραπανω... θεωρω πως πιο σκοπιμο θα ειναι αν αυτος πλησιασει τον αντιγραφεα καποια στιγμη και τον ρωτησει γιατι κανει αυτο το πραγμα.
Αφού αναφέρεσαι στο κάρφωμα (άρα και σε μένα μάλλον), προσωπικά χέστηκα για την αξιοπρέπεια του αντιγραφέα, και τον κώδικα "τιμής" που του επιτρέπει να κάνει τέτοιο πράγμα.
Έχω την διορατικότητα να αντιληφθώ ότι αργά ή γρήγορα θα την πατήσει, ακόμα και αν πάρει πτυχίο. Ξέρεις, η γνώση και η κατάρτιση πάνω σε κάτι χτίζεται με καθημερινή προσπάθεια, ούτε με διάβασμα 3 ημερών, ούτε με σκονάκι 3 λεπτών.
Αυτό που με φτάνει σε αυτό το όριο είναι εκείνη η στιγμή που θα τον δω,και είμαι σίγουρος ότι θεωρεί πολύ έξυπνο τον εαυτό του, και την στιγμή που θα μου πει "ααα, κοίτα, το ίδιο γράψαμε". Δεν είμαι βαθμοθήρας, ούτε "φυτουκλάκι", και σε βεβαιώ ότι δεν έχω μόνο την σχολή στη ζωή μου για να πορώνομαι, αλλά εκείνη την στιγμή (εφόσον ο βαθμός είναι το μέτρο της προσπάθειας,αν και βραχυπρόθεσμα), μου τη βιδώνει άγρια. Θεωρώ ότι ο κόπος μου πήγε στράφι, εφόσον θεωρούμαστε "το ίδιο", παρόλο που ο απατεώνας-αντιγραφέας-κακομοίρης την επομένη θα θυμάται μόνο τον τίτλο του μαθήματος. Η αδικία και η έλλειψη  αξιοκρατίας είναι το μόνο που με ενοχλεί,και η γαϊδουριά του άλλου,που το κάνει μπροστά μου,σαν να είναι επιλογή του να διαβάσει ή να αντιγράψει.

O_Xamenos έγραψε: πανε γλυψε τα παπαρια του καθε μαλακα μπας και σε παρει σε καμια καλη διπλωματικη (που το πιο πιθανο ειναι να μην γουσταρεις να την κανεις αλλα αυτο θα σου δωσει τα εφοδια για μια λαμπρη ακαδημαικη καριερα) παρε και τα 10αρια σου και στολησε την πτυχιαρα σου στην γραφειαρα σου διπλα απο τους επαινους του σχολειου και την λοουερ στα αγγλικα... ζησε στην μιζερια σου
Ακούστε σκηνικό: Ήμουν σε κάποιο από τα μαθήματα που γίνονται σε συνδιδασκαλία με τους ηλεκτρολόγους. Συγκεκριμένος ηλεκτρολόγος φοιτητής-κωλογλύφτης, έφτασε στο σημείο να πάει να αγοράσει τυρόπιτα στον καθηγητή την ώρα του διαλείμματος. (μήπως και πεινάσει;;;)
Τέτοιες καταστάσεις μόνο γέλιο προκαλούν (παρόλη την τραγικότητά τους).
Προσωπικά διασκεδάζω πάρα πολύ :P  :P  :P  :P
O_Xamenos έγραψε: ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ
Ακριβώς, μόνο που αντί για εξεταστική θα έλεγα "μίζερη μονομέρεια", μιας και αυτό το φαινόμενο δεν εμφανίζεται μόνο στις εξεταστικές.

Ξέρω ότι το κείμενο του χαμένου ήταν πολύ ευρύ σε έννοιες, και το δικό μου αγγίζει τα όρια του  οφτόπικ, αλλά είχε κάποια σημεία που ήθελα πραγματικά να σχολιάσω. Συγνώμη για το σεντόνι....
[/u]
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Μάλιστα... Επειδή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις πάμε άλλον ένα γύρο

Jheremias έγραψε:
theos έγραψε:
Δεν είναι μόνο το σκονάκι αντιγραφή... Αυτή η πρόταση ισχύει και για μένα. Γιατί τις ελάχιστες φορές που χρησιμοποίησα σκονάκι, δεν ήταν για να περάσω, αλλά για να πάρω το 8-9-10
Ναι. Ωραία. Δεν παύει να αποτελεί γεγονός....:) Το πως έχεις χρησιμοποιήσει εσύ το σκονάκι είναι άλλο ζήτημα!
Έκρινα ως προς την ορθότητα την πρόταση σου. Και μάλλον δεν την είχες διατυπώσει καλά. Θέλεις, λοιπόν, να μας πεις, ότι ποτέ δεν έχεις πάρει ένα χαρτάκι που να γράφει κάτι επάνω για να το θυμάσαι, ότι ποτέ δεν έχεις ανοίξει βιβλίο ή σημειώσεις και ότι ποτέ δεν έχεις μιλήσει με κάποιον διπλανό σου? Sorry αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω κάτι τέτοιο
Καλό, μόνο που δεν ισχύει. Αν ξέρεις τι μπαίνει, δηλαδή έχεις κοιτάξει τα θέματα 10 λεπτά τότε περνάς άνετα με σκονάκι σε αρκετά μαθήματα
Απλώς στάθηκες τυχερός. Μην ανοίξεις εσύ βιβλίο και τράβα να περάσεις με σκονάκι και μόνο (έχοντας ρίξει μια 10-λεπτη ματιά στα θέματα) τα εξής μαθήματα:

Ανάλυση ΙΙ
Κβαντομηχανική ΙΙ
Ατ & Μοριακή
Συναρτησιακή Ανάλυση
Κυματική
Στατική (καρά λολ)
Θεωρία Μέτρου και Ολοκλήρωσης
Βέλτιστο Έλεγχο
Θεωρία Ομάδων (ααχχααχαχαχ)
Θερμοδυναμική

και ΑΠΕΙΡΑ άλλα. Μάνο, άστο :) Αν σου τύχει μια στο εκατομμύριο να πας έτσι, και να κάτσει ΤΡΕΛΗ αντιγραφή, από το διπλανό σου που ΞΕΡΕΙ να λύνει, και το θέμα είναι ΜΕΣΑ από το σκονάκι, τότε ναι:) Ρώτα και κανέναν από τους...τακτικούς που λέει ο anthony 07 που πάνε εντελώς αδιάβαστοι μόνο με σκονάκια. Το αποτέλεσμα; Ένα μάθημα την εξεταστική που είχε χαλαρή επιτήρηση! Μην τρελαθούμε τώρα...7 χρόνια εδώ μέσα κάτι έχουν δει τα μάτια μου:)
Μήπως θυμάσαι τι είχες πει? Είχες πει ότι δεν περνάς μάθημα μόνο με σκονάκι. Και σου απάντησα υπάρχουν πολλά μαθήματα που περνιούνται με σκονάκι. Το αμφισβητείς αυτό? Εγώ ποτέ δεν είπα ότι περνιούνται όλα τα μαθήματα με σκονάκι. Και επειδή υπάρχουν πολλά μαθήματα που περνιούνται με σκονάκι ούτε αυτή σου η πρόταση είναι γεγονός...

theos έγραψε:
Άμα ξέρεις να κάνεις σκονάκι, δεν σε καταλαβαίνουν που να χτυπιούνται κάτω. Άμα τα γράφεις όλα ακριβώς ίδια με το βιβλίο, τότε ναι, σε καταλαβαίνουν. Αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο καλός αποατεώνας είσαι και όχι από το πόσο έμπειρος καθηγητής είναι κάποιος
Ναι. Ακριβώς όπως τα λες :-P Μα είσαι καλά ρε Μάνο; Πως σκατά θα τα γράψεις διαφορετικά αν δεν έχεις διαβάσει; Αν δεν ΞΕΡΕΙΣ τι είναι αυτό που αντιγράφεις; Αν δεν έχεις εποπτεία; Με 10 λεπτά στα παλιά θέματα και το βιβλίο ανοιχτό μπορείς να γράψεις; Εδώ όταν διαβάζεις μέρες πριν και κοιτάς παλιά θέματα, στο γραφείο σου, με την ησυχία σου, δεν μπορείς να τα λύσεις. Και εσύ θα τα καταλάβεις και θα τα γράψεις διαφορετικά στις 2:30 ώρες της εξέτασης; Μου έλεγε διδακτορικός (και όχι καθηγητής, έτσι!)  σε άλλο πανεπιστήμιο οτι διόρθωνε Ηλεκτρομαγνητισμό, και ο ...τυπάκος είχε γράψει το ολοκλήρωμα του πεδίου στο εσωτερικό σφαίρας σε μισή γραμμή. Ναι ναι. Δεν το αντέγραψε, το είχε μάθει απέξω! Μα είμαστε τώρα σοβαροί;

Την ώρα που γράφεις το σκονάκι στο σπίτι σου, το διαβάζεις και το γράφεις με δικά σου λόγια. Συνεπώς, ναι είμαι πολύ καλά και ξέρω πολύ καλά τι σου λέω. Άλλωστε όποτε έχω κάνει σκονάκι είναι έτσι. Είναι όλα γραμμένα με δικά μου λόγια. Το σκονάκι δεν είναι απλή αντιγραφή από το βιβλίο. Στην ουσία είναι για να σε βοηθήσει να γράψεις με πολύ πολύ λιγότερο διάβασμα. Αυτό που λες με το ολοκλήρωμα είναι παντελώς άσχετο. Αυτός που έκανε το σκονάκι ήταν μπούφος. Αν είχε κάτσει στο σπίτι του και είχε γράψει στο σκονάκι όλα τα βήματα, και μάλιστα άλλαζε κάποια λίγα τότε κανείς δεν θα καταλάβαινε τίποτα. Επιπλέον ένα κλασικό tip στα σκονάκια είναι να "ξεχνάς το για κάθε χ, το με n=1,2,3... κλπ.
Και αυτά δεν στα λέω έτσι. Στα λέω από προσωπική πείρα. Είναι πανεύκολο να ξεγελάσεις τον καθηγητή ότι δεν έχεις αντιγράψει. Ακόμα και από τον διπλανό σου αν αντιγράφεις, αν έχεις κάποια ιδέα από το μάθημα τότε καταλαβαίνεις τι κάνει και το αλλάζεις. Το αντιγράφω και το κάνω σκονάκι δεν σημαίνει ότι έχω πάει τελείως μα τελείως αδιάβαστος. Άρα ούτε αυτή σου η πρόταση είναι γεγονός και στο λέω από προσωπική πείρα

Φοβερή θεωρία. Με κανένα ξένο καθηγητή έχεις μιλήσει ποτέ; Αναρωτιέμαι.   Όταν εμφανίζεσαι εκεί, το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και τα περισσότερα ελληνικά πανεπιστήμια δεν έχουν ΚΥΡΟΣ, και ξέρεις οτι ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες είναι η ποιότητα των εξετάσεων; Γιαυτό και σε περνάνε από ποιοτικές εξετάσεις...για να δουν τι ξέρεις, και αν πράγματι αξίζεις τον τίτλο...Εσύ θεωρείς οτι ανεβαίνει;
Κοίτα, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα ελληνικά σου πάω πάσο... Άλλο το επίπεδο μιας σχολής και άλλο η αναγνώρισή της. Το μάθημα μπορεί να είναι σε υψηλότατο επίπεδο αλλά να περνάνε και κάποιοι που αντιγράφουν. Όταν πας, λοιπόν, στο εξωτερικό αν εσύ δεν είσαι από αυτούς που αντέγραφαν έχεις πολύ υψηλό επίπεδο και δεν έχεις κανένα πρόβλημα να αποδείξεις ότι ξέρεις. Συνεπώς το επίπεδο δεν μικραίνει. Η αμφισβήτηση του επιπέδου μεγαλώνει αλλά αν δεν ανήκεις σε αυτούς που αντιγράφουν (μόνιμα φυσικά) έχεις καλό επίπεδο.
Εγώ άλλωστε μίλησα για το επίπεδο των μαθημάτων και όχι για το μέσο επίπεδο των πτυχιούχων (αυτό μάλιστα, μπορεί να πέφτει, αλλά τι σε νοιάζει εσένα άμα είσαι πολύ πάνω από τον μέσο όρο αφού φροντίζεις να τα περνάς με την αξία σου και με τις δυνάμεις σου?)

Καλά. Αντέγραψε εσύ σε έναν καθηγητή που έχει κύρος ακαδημαικό, και σου λέω εγώ μετά που θα μαζεύεις να βρεις σχολή...Ρώτα (δεν θα σου πω εγώ, ρώτα να μάθεις) τι έγινε όταν ένας συνήθης καθηγητής στο Παν. Πατρών, τμήμα φυσικής, έπιασε 2 φοιτητές να έχουν αλλάξει κόλλες, στις διαφορικές εξισώσεις. Αυτή τη στιγμή, ψάχνουν σχολή ;-) Μην λέμε ασάφειες χωρίς γεγονότα και προσωπικές κρίσεις. Μίλησα και μιλάω από την αρχή της συζήτησης μόνο στηριγμένος σε γεγονότα.
Σε αυτό δεν θα επιμείνω τόσο αν και ο πατέρας μου που είναι καθηγητής έχει την ίδια άποψη με μένα. Whatever, όλα αυτά που είπες, δεν είναι γεγονότα. Είναι η άποψή σου. Και καλά κάνεις και τη στηρίζεις και την λες. Αλλά δεν είναι γεγονότα όλα αυτά είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. Προσπάθησε να καταλάβεις αυτό που σου λέω και μην πεισμώνεις. Σου αποδεικνύω πως αυτά που λες είτε δεν έχουν καλή διατύπωση, είτε χρίζουν αμφισβήτησης, είτε είναι a priory μη γεγονότα.
γεγονότα όμως παραμένουν πάντα :)
Σύμφωνοι, τα γεγονότα παραμένουν πάντα  :shock:  :P  

ΥΓ: Για να πω την αλήθεια σε μερικά από αυτά που λες συμφωνώ αλλά η υπεροπτική και αλαζονική φράση "είναι γεγονός" μου την βαράει. Και έτσι με αναγκάζεις να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου. Τέλος πάντων η άποψη σου είναι κατανοητή και σεβαστή.  :)
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Jheremias
Real Name: Ένας περίεργος τύπος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Jheremias »

OK :)

Τώρα έγινες απολύτως κατανοητός και συμφωνούμε :):)
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
Άβαταρ μέλους
Mulholland Vader
Real Name: Γιαννης

Δημοσίευση από Mulholland Vader »

Εχει ψωμι εδω. Οταν διαβασω και τις 7 σελιδες θα απαντησω. Αλλα γενικα εχω να πω οτι ειμαι πολυ κατα της αντιγραφης και κανονικα θα πρεπε να υπαρχουν πολυ αυστηροτερες κυρωσεις απο την διαπομπευση.
Ρε παιδια, εσεις οι υπευθυνοι για το "εξοδος" subforum, χαιρω πολυ, μπαρακια, κλαμπακια, θεατρα και ταβερνες ξερω κι εγω, καμια Χημικο Μηχανικο ξαδερφη δεν εχετε να γνωρισουμε?
Άβαταρ μέλους
Elsa

Δημοσίευση από Elsa »

Να σας θεσω λιγο τον προβληματισμο μου...Οπως ειπε ο Neo νομιζω,αντιστοιχα κ εγω ημουν ιδιας ταξης μαθητρια με πτυχια που τα χα περασει με την πρωτη και υπερτερουσα "ηλικιακα" σε σχεση με τους αλλους υποψηφιους,μια ζωη απουσιολογος κλπ κλπ...Μολις μπηκα σ αυτη τη σχολη και ειδα τι γινοταν εφτασα στα ορια καταθλιψης(μπορει και να τα ξεπερασα) καθοτι παρολο που παρακολουθουσα κιολας περασα 3 μαθηματα κ ουτε καν με βαθμο...
Αρχικα λοιπον θα ηθελα να θεσω το εξης θεμα...Γιατι οι "παλιοι" φοιτητες οποιασδηποτε σχολης και οχι μονο της δικιας μας εχουν διαδωσει παντου το standard λανθασμενο "κλισεδακι" και παραπληροφορουν τον κοσμο οταν εισαγεται σε μια σχολη...:"Τωρα εισαι φοιτητης","Αραξε,δε χρειαζεται να διαβαζεις πια","Περασες και ησυχαζεις" κλπ κλπ...
Και επισης το ακομα πιο σχετικο με το topic...
Σε καμια περιπτωση δε το λεω απο ζηλια,τουλαχιστον συνειδητα,αλλα μου χει τυχει με συγκεκριμενο ατομο απο τη σχολη,που περναει μαθηματα και εχει και "σχετικα" καλους βαθμους (της ταξης του 8 περιπου) να εχω συγκεκριμενες αποριες,ειτε κατα τη διαρκεια εξετασης που εχει τυχει να κατσει κοντα μου,η αφου εχει τελειωσει η εξεταση και να μην ξερει που πανε τα 4...
Πειτε μου,αρχικα πως γινεται αυτο,με ποιο μαγικο τροπο(?) και κατα δευτερον κατα ποσο κερδισμενη θα βγω εγω που ναι μεν πηγαινω με το σταυρο στο χερι και εχω τις γνωσεις μου και καλα και μου μενουν κλπ...οταν εγω θα παω ειτε να ζητησω δουλεια ειτε για ενα μεταπτυχιακο κ το συγκεκριμενο ατομο θα χει βαθμο 8 και εγω 6,5???
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

να μην ξερει που πανε τα 4
Υπάρχουν και αυτοί που κρύβουν τις γνώσεις τους, για να μη βοηθάνε. Άλλη κατηγορία αυτή:P (υπάρχουν πολλές:P)
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
Elsa

Δημοσίευση από Elsa »

Εδω λεμε ομως να μην ξερει ποσο βγαινει ενα ακροτατο και να ρωταει δεξια και αριστερα...Μιλαμε για σοβαρη,ελλειψη γνωσης!!! :shock:

Edit:Και για συναρτηση τυπου x^2-3x
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Nα σου οω όμως κάτι, Elsa ?

" Άλλο πρώτος στο χωριό κι άλλο πρώτος στην πόλη "

Αυτό δηλεί πως δε σημαίνει κατ' ανάγκη πως επειδή ήσουν top μαθήτρια θα είσαι και top φοιτήτρια.
Κι όποιος τρώει το παραμυθάκι "έλα, μωρέ - θα βγάλεις φωτοτυπίες από κάποιον που κρατάει 'καλές' σημειώσεις, θα αρχίσεις το διαβάσμα κι έναν μήνα πριν την εξεταστική και αυτά αρκούν για να εξασφαλίσεις τουλάχιστον τον προβιβάσιμο βαθμό " είναι άξιος της.. ψυχρολουσίας του. :wink:
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
Άβαταρ μέλους
Takis
Real Name: Παναγιώτης

Δημοσίευση από Takis »

Neo έγραψε: Εφόσον δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση, αυτά τα πράγματα θα γίνονται. Και πραγματικά, όσοι μπορούν ας αντιγράψουν. Άλλωστε σχεδόν κανένας δεν πρόκειται να αξιολογήσει τι γνωρίζεις. Μόνο τι γράφεις τον ενδιαφέρει ;) Αλλιώς κάποιοι θα είχαμε πάρει πτυχία και οι υπόλοιποι θα διάβαζαν.
Εγώ πιστεύω ότι σε κάποια μαθήματα υπάρχει κάποια προσπάθεια περικύκλωσης του θέματος αυτού. Πώς το καταφέρνουν; Μοιράζουν τον τελικό βαθμό σε επιμέρους μέρη : α * (βαθμός γραπτού) + β * (προφορικός βαθμός) + γ * (βαθμός εργασίας) + δ * (βαθμός εργαστηρίου) + κλπ , όπου α+β+γ+δ+...=1
Εάν γίνει σε μεγαλύτερο βαθμό πιστεύω ότι η αντιγραφή δεν θα βοηθάει τόσο!
8)
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." {Albert Einstein}

"Great spirits have often encountered violent opposition from weak minds."
Άβαταρ μέλους
Elsa

Δημοσίευση από Elsa »

Να σου πω Lifo κατι πανω σε αυτο...(" Άλλο πρώτος στο χωριό κι άλλο πρώτος στην πόλη " )...
Τουλαχιστον να παιρνεις CPE apo to Cambridge με A οταν εισαι 13 ετων και να εχει παρει μεχρι τα 15 σου Dalf με ποσοστο επιτυχιας 98% δεν σε καθιστα πρωτο στο χωριο σε καμια περιπτωση κατα την ταπεινη μου γνωμη...Οσο για το ποιος τρωει το παραμυθακι και την ψυχρολουσια συμφωνω!!!
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tsakalos »

Elsa έγραψε:Αρχικα λοιπον θα ηθελα να θεσω το εξης θεμα...Γιατι οι "παλιοι" φοιτητες οποιασδηποτε σχολης και οχι μονο της δικιας μας εχουν διαδωσει παντου το standard λανθασμενο "κλισεδακι" και παραπληροφορουν τον κοσμο οταν εισαγεται σε μια σχολη...:"Τωρα εισαι φοιτητης","Αραξε,δε χρειαζεται να διαβαζεις πια","Περασες και ησυχαζεις" κλπ κλπ...
Δε φταινε οι φοιτητες που το διαδιδουν αυτο! Αυτα τα διαδιδουν οι γονεις που προσπαθουν να πιεσουν τα παιδια τους να γραψουν τεραααστιους βαθμους για να γινουν ολοι δικηγοροι κ γιατροι! Ελα αλλος ενας χρονος εμεινε, διαβασε τωρα και μετα οταν περασεις σε μια καλη σχολη ολη μερα θα καθεσαι θα εχεις αυτοκινητα μηχανες γκομενες φιλους θα βγαινεις συνεχεια κ θα περνας καλα! Aλλωστε οπως ολοι ξερουμε το αθλημα του φοιτητη ειναι ο καφες και το ταβλι!
Τετοια ελεγαν κ σε μενα (και στους περισσοτερους απο εσας πιστευω). Τωρα περασα εδω και τι καταλαβα? Απλα εχω τους γονεις να με πρηζουν με το γιο και την κορη του ταδε που ειναι στο τει ιχθυοκαλλιεργειας στο μεσολογγι και περναει 8 μαθηματα σε καθε εξεταστικη! Ενταξει κ εγω δε διαβαζω οσο θα'πρεπε...

pao132003 έγραψε:Υπάρχουν και αυτοί που κρύβουν τις γνώσεις τους, για να μη
βοηθάνε. Άλλη κατηγορία αυτη:P (υπάρχουν πολλές:P)
Υπαρχουν και τετοιοι? Καλα αυτοι πρεπει να ειναι τραγικοι! Ουτε παιδακια της πρωτης δημοτικου...
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

:shock:  :x  :roll: Tί βλακείες είναι αυτές ?
Προσωπικά πιστεύω πως κάτι λάθος θα κατάλαβες από τα όσα σου έλεγαν οι γονείς σου.
Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι 40+ χρονών, που έχουν δει τη ζωή και τις δυσκολίες της, να λένε
στα παιδιά τους τέτοιες χαζομάρες..

@ Elsa
Μη νομίζεις πως τα πτυχία είναι ενδεικτικά μάθησης.

Και σαφώς δεν αποτελούν τεκμήριο πως έχεις κατανοήσει τον μηχανισμό της μάθησης.

Και στο πανεπιστήμιο απαιτείται πολύ μεγαλύτερο εύρος σκέψης και μεθοδολογίας στη σκέψη σου, αν θέλεις να τα πας καλά.

Και, τέλος, δεν είσαι σε φιλολογική σχολή.  :D
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

lifo τα πτυχια αυτων των πανεπιστηνιων ειναι ενδικτικα μαθησης και δε νομιζω πως εχεις το δικαιομα να λες σε καποιον οτι λεει βλακειες ,για τον αλλο ειναι η αποψη του....και νομιζω οτι το θεμα τραβαει πολυ.....η αντιγραφη ενταξει δεν ειναι σωστο να γινεται αλλα γινεται με τις παρουσες συνθικες γινεται και φταινε ολοι για αυτο φοιτητες -καθηγητες τωρα δεν καταλαβαινω το τρυπακι που εχουν μπει ολοι εδω.....δεν εχει νοημα να συνεχιζεται αυτο το topic αφου αυτοι που αντιγραφουν θα συνεχισουν και αυτοι που τους ''μισουν '' θα συνεχισουν να το κανουν....το αρχικο θεμα ηταν η δημοσιευση ονοματων απο την κιρια παπαδοπουλου...
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Πρώτον, δεν είναι η ΔΙΚΗ ΤΟΥ άποψη, απλώς μεταφέρει αυτά που είχε ακούσει από τους γονείς του.
Εγώ πιστεύω πως έκανε κάποιο λάθος στη μεταφορά.

Δεύτερον, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ γλώσσες όσοι έχουν πάρει το CPE ή το Dalf ή το Mittelstufe.. EΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ.
Ξεκολλήστε από τη νοοτροπία του "πήρα-το-χαρτί-άρα-όλα-ok".

Τρίτον, αν δε σε ενδιαφέρει το θέμα άσε τους υπόλοιπους να το συνεχίσουμε.
Κάποιος πιο πάνω είπε ότι θα επανέλθει μόλις διαβάσει τις απόψεις που έχουν ήδη ειπωθεί.
Είναι κάπως αγενές να παρεμβαίνεις κατά αυτόν τον τρόπο και σε αυτό το σημείο στη συζήτηση, λέγοντας "άντε, κλειδώστε το.." - δεν είναι προφανές αυτό που σου λέω ?
Άβαταρ μέλους
Mulholland Vader
Real Name: Γιαννης

Δημοσίευση από Mulholland Vader »

Elsa, εχω ακριβως τους ιδιους προβληματισμους με σενα, και παρολο που δεν ημουν ποτε υπευθυνος και τυπικος οσον αφορα την παρακολουθηση των μαθηματων (αν ημουν, δεν το συζητω θα ειχα τελειωσει στα 5 χρονια και με βαθμο και το ιδιο πιστευω για τον καθενα), παντα ειχα τη νοοτροπια να περασω ενα μαθημα ΞΕΡΟΝΤΑΣ περι τινος προκειται. Δηλαδη ακομα κι αν εβλεπα οτι μπορω να παρω ενα πενταρι, δεν πηγαινα καν στην εξεταση. Και καθε φορα που συναντω συγκεκριμενα ατομα τα οποια ξερω οτι το μονο που κανουν ειναι να αντιγραφουν και το υπερηφανευονται κιολας, και ειτε εχουν παρει πτυχιο ειτε κανουν ηδη μεταπτυχιακο, ξενερωνω παρα πολυ.

Δεν υπαρχει αξιοκρατια οσο εισαι ακομα στην εκπαιδευση. Ελπιζω να ειναι διαφορετικα τα πραγματα οταν μπαινεις στον εργασιακο χωρο αλλα τα δειγματα δεν ειναι θετικα ως τωρα... Υπαρχει ομως ενα ενθαρυντικο οσον αφορα τα μεταπτυχιακα που εχεις ανησυχια... εξαρταται κι απο την περιπτωση, αλλα μην αγχωνεσαι για τον βαθμο, δεν ειναι τοσο σημαντικο αν εχεις πτυχιο Πολυτεχνειου.
Ρε παιδια, εσεις οι υπευθυνοι για το "εξοδος" subforum, χαιρω πολυ, μπαρακια, κλαμπακια, θεατρα και ταβερνες ξερω κι εγω, καμια Χημικο Μηχανικο ξαδερφη δεν εχετε να γνωρισουμε?
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”