Η καλή πράξη της μέρας

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Αγγελική, νομίζω καταλαβαίνεις και εσύ πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα χάσμα: Απλώς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε γιατί διαφωνούμε σε πρωταρχικά στοιχεία. Όπως φαίνεται έχεις δεχθεί ως δεδομένη την ομηρία καταναλωτών, παραγωγών και ανθρώπων του τρίτου κόσμου από τις πολυεθνικές και προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο τους και τις τύψεις σου με αυτό που σου προσφέρεται από εκείνους που συντονίζουν την ομηρία.

Για μένα τέτοιες παραδοχές είναι θεμελιώδη λάθη και συνιστούν λίγο-πολύ την αιτία που μια ζωή θα είμαστε στάσιμοι και παθητικοί. Επίτρεψέ μου, λοιπόν, να θεωρώ πως η προσπάθεια που κάνεις (παρά τις αγαθότερες των προθέσεων) ενισχύει αυτό που θεωρητικά νομίζεις ότι καταπολεμάς ή καταπραΰνεις, και να είμαι επικριτικός απέναντί της.

Κουμάντο και αυθαιρεσίες κάνει όποιος έχει εξουσία (εν προκειμένω χρήμα). Όσο φουσκώνουμε τους λογαριασμούς τους τόσο θα συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Καμία λύση δεν είναι ακαριαία εφαρμόσιμη, άψογη ή αναίμακτη. Πρέπει να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο που κάποιοι θα ζημιωθούν ώστε μελλοντικά να ανατραπεί ένα τέτοιο σκηνικό. Είναι σα να μου λες ότι δεν θα χρειαζόταν να σφαγιαστούν τόσες χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλική επανάσταση, αρκεί να έβριζε 2 φορές την ημέρα κάθε πολίτης τους δυνάστες του. Εκτονωτικές τρύπες στο νερό...

Δεν ταρακουνάς μια παγκόσμια οικονομία ούτε με αγαθές προθέσεις ούτε με κόκκους ρύζι και παιχνίδια στο Internet. Και όταν την ταρακουνήσεις θα ζημιωθούν πολλοί και από τις δυο πλευρές. Αλλά μόνο έτσι αλλάζουν τα πράγματα, με θυσίες και ανατρεπτικές κινήσεις, όχι με φιλανθρωπίες, υποκριτικές ελεημοσύνες, διαφημίσεις και ελαφρές συνειδήσεις.

Ταύτα και μένω ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Παιδιά αράξτε λίγο. Μια ευκαιρία για εύκολη διαφήμιση είναι. Αν ποτέ σταλεί βοήθεια, μόνο καλό θα είναι.

Από εκεί και πέρα ποιες, πως και αν θα γίνουν ποτέ ριζικές αλλαγές δεν εξαρτάται από κανέναν άλλον πλην ημών.
Ναι ίσως τα αισθήματα μας για βοήθεια προς τρίτους να καθησυχάζονται με τέτοιες ενέργειες, όπως και ναι καθησυχάζονται κρατώντας αφοριστική στάση προς όλες τις μορφές βοήθειας περιμένοντας άσκοπα την τέλεια λύση.

Ούτε κοινωνιολόγος είμαι, ούτε φιλόσοφος, αλλά νομίζω πως σε τέτοιου είδους κοινωνικά ζητήματα μόνο διαρκή ημίμετρα μπορούν να λυθούν μέχρι την εύρεση μιας λύσης. Δεν νομίζω ο Planck να βρήκε τη σταθερά σε μισή ωρίτσα...

Καλή εξάσκηση για το λεξιλόγιο though... :)
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

HeartDoc έγραψε:Ναι ίσως τα αισθήματα μας για βοήθεια προς τρίτους να καθησυχάζονται με τέτοιες ενέργειες, όπως και ναι καθησυχάζονται κρατώντας αφοριστική στάση προς όλες τις μορφές βοήθειας περιμένοντας άσκοπα την τέλεια λύση.
Δεν νομίζω ότι κάποιος από τους δυο (εγώ ή η Αγγελική) ήταν αφοριστικός. Εκείνη πρότεινε ό,τι πρότεινε, εγώ το επέκρινα, αντιπρότεινα κάτι πολύ συγκεκριμένο και διαφώνησε. Η διαφωνία (ακόμη και η εκ θεμελίων) δεν είναι ισοπέδωση ;)
HeartDoc έγραψε:Ούτε κοινωνιολόγος είμαι, ούτε φιλόσοφος, αλλά νομίζω πως σε τέτοιου είδους κοινωνικά ζητήματα μόνο διαρκή ημίμετρα μπορούν να λυθούν μέχρι την εύρεση μιας λύσης. Δεν νομίζω ο Planck να βρήκε τη σταθερά σε μισή ωρίτσα...
Δεν νομίζω ότι μπορούν να συγκριθούν οι δυο διαδικασίες, αλλά απλώς θα επαναλάβω πως διαφωνώ με την λογική σου (και της Αγγελικής που εν προκειμένω συμπίπτει μ' αυτά που λες). Τα διαρκή ημίμετρα είναι απλές παρατάσεις και εκτονώσεις. Η αλλαγή σε αυτές τις περιπτώσεις (λέω εγώ) έρχεται μόνο με ριζοσπαστικές λύσεις, και τα ημίμετρα τις καθυστερούν εις βάρος όσων βρίσκονται ήδη σε δυσχερή θέση.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Angeliki
Real Name: Αγγελική
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Angeliki »

drcypher έγραψε: Η αλλαγή σε αυτές τις περιπτώσεις (λέω εγώ) έρχεται μόνο με ριζοσπαστικές λύσεις
Φυσικά έτσι είναι!!
Απλά προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις ότι οι ριζοσπαστικές λύσεις είναι μη εφαρμόσιμες σε αυτή την περίπτωση. Ακόμα και αν ονειρεύεσαι μια παγκόσμια επανάσταση , ένα γενικευμένο επαναστατικό-απελευθερωτικό κίνημα  :ctf: υπέρ των τριτοκοσμικών πληθυσμών &όλων των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου :whip: (-δεν μπορώ βέβαια να φανταστώ πώς θα γινόταν κάτι τέτοιο!)αυτό δεν θα γινόταν εν μία νυκτί.
Τώρα για το μπουκοτάζ εξήγησα ήδη , ότι μείωση της ζήτησης των προιόντων θα οδηγούσε σε ακόμα πιο εξευτελιστικές τιμές των πρώτων υλών με αποτέλεσμα το βέβαιο αφανισμό των αγροτών που τα παράγουν.Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, με βάση τους νόμους της οικονομίας &της λογικής. Η ζημιά των πολυεθνικών θα ήταν μηδαμινή μπροστά στην καταστροφή των καλλιεργητών.  face it, οι πολυεθνικές δεν χάνουν ποτέ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ.
Τώρα, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι το μπουκοτάζ θα δούλευε, ποιος&πως θα μπορούσε να πείσει ολόκληρο το δυτικό κόσμο να μην ξανααγοράσει:

καφέ
τσάι
βαμβάκι
ζάχαρη
κακάο
ρύζι
καπνό
πορτοκάλια
χρυσό
διαμάντια
μπανάνες
ανανάδες
καρύδες
μπαχαρικά
αλόη
έβενο
αχάτη
ελεφαντόδοντο
χουρμάδες
σίδηρο
ξυλεία
(η παραγωγή του δυτικού κόσμου στα παραπάνω προιόντα είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή)
Ασε που αν γινόταν αυτό θα κατέρρεε η παγκόσμια οικονομία!
(ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΡΟΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ???)
Αντί να κάθεται κανείς άπραγος &να ονειρεύεται την ξαφνική ανατροπή της παγκόσμιας τάξης, δεν είναι καλύτερο να κάνει κάτι τόσοδά μικρό, έστω &"ημίμετρο" ?
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

drcypher έγραψε:Τα διαρκή ημίμετρα είναι απλές παρατάσεις και εκτονώσεις. Η αλλαγή σε αυτές τις περιπτώσεις (λέω εγώ) έρχεται μόνο με ριζοσπαστικές λύσεις, και τα ημίμετρα τις καθυστερούν εις βάρος όσων βρίσκονται ήδη σε δυσχερή θέση.

Ναι, δε χωράει αμφιβολία πάνω σ' αυτό. Απλά το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο. Αν βρεις άμεσα λύση, κάποιος θα ζημιωθεί άμεσα και κατά πολύ, αν βρεις μια λύση μετά από x sec θα υποφέρει ο άνθρωπος άλλα x sec. Και στην τελική δεν γίνεται, ούτε το ένα ούτε το άλλο... :?

(Ουυυ... η επίδραση στο σύστημα αλλάζει τις παραμέτρους.. κοινωνιολογική κβαντομηχανική!  :o )
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Angeliki έγραψε:[...]Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ριζικά[...]
Τελικά μάλλον αντιμετωπίζεται ρυζικά  :lol:  :lol:
(Μια στιγμή που μπήκα, να μην πω τη βλακεία μου κι εγώ; :P)
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

(ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΡΟΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ???)
δεν υπάρχει ροή οικονομικών (είπα κι εγώ κάτι)
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

Οταν η Starbucks πληρωνει μια ψητη μπανανα (ή κατι τετοιο) τους τυπους που δουλευουν στις φυτειες τις δεν νομιζω οτι θα πεινασουν ΠΟΛΥ παραπανω αν τους μπουκοταρουμε τα αφεντικα
ένα γενικευμένο επαναστατικό-απελευθερωτικό κίνημα
Εχει γινει κατι τετοιο... μια φορα κρατικοποιησαν ενα εργοστασιο της Kron Flakes (Kellogs? κατι τετοιο) στην ολη φαση. Το αποτελεσμα ηταν η χωρα να χρωσταει τα κερατα της στην εταιρια.

Και τωρα...

Ο καφες ειναι μια αηδια που σας εχουν πεισει να πινεται! Μην χρησιμοποιειται μπουρδες δικαιολογιες οπως "με ξυπνανει" γιατι το μηλο ξυπναει καλυτερα! Σας πεισανε να τον αγοραζεται γιατι κανει καλυτερους σκλαβους στη δουλεια! Περα απο το οτι πολυ χαρηκανε που επιτελους μπορουσανε να πιουνε την ακριβη αηδια που επιναν οι πλοισιοι εμποροι και αριστοκρατες και ξαφνικα πινοντας καφε γινονταν και εκεινοι κλασσατοι (τωρα αναφερομαι στο καποτε).
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

Man pali se brisko mprosta.Katarxin respect ta starbucks!!! :P
Kata deyteron paroti den eimai fan tou kafe ti les tora.Pioi exoun peisei pion epame yparxoun kyklomata alla ama den arese stous anthropous o kafes den tha ton peinane.Min arxizoume me tis theories synomosias.Tora to an se xypnaei einai epistimonika apodedigmeno oti kati kanei kathos periexei kafeini i opoia energei kanontas ton organismo yperdrastirio.Den tha katso na bro ereynes gia na sou to apodeixo ama thes psaxe pantos teleytea fora eixa diabasei ena antistoixo arthro sto bima pou kathe allo para ypostirize ayta pou grafeis.Oxi allo Karbouno
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δεν λεω οτι δεν ξυπναει, απλα το μηλο ξυπναει πιο πολυ απο τον καφε.
Pioi exoun peisei pion epame yparxoun kyklomata alla ama den arese stous anthropous o kafes den tha ton peinane.
Μια μερα καποιος εξυπνος ειπε οτι η Eva Mendes ειναι ωραια και τωρα ακουω τον καθε μ****α (μ****ας με την φιλικη καθολικη εννοια) να με λεει κακογουστο γιατι εμενα δεν μου αρεσει.
Oxi allo Karbouno
Εγω δουλευω με μανιβελα  :P

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Angeliki έγραψε:Τώρα για το μπουκοτάζ εξήγησα ήδη , ότι μείωση της ζήτησης των προιόντων θα οδηγούσε σε ακόμα πιο εξευτελιστικές τιμές των πρώτων υλών με αποτέλεσμα το βέβαιο αφανισμό των αγροτών που τα παράγουν.Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, με βάση τους νόμους της οικονομίας &της λογικής. Η ζημιά των πολυεθνικών θα ήταν μηδαμινή μπροστά στην καταστροφή των καλλιεργητών.  face it, οι πολυεθνικές δεν χάνουν ποτέ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ.
Δεν κατάλαβα από πότε οι αγρότες πρέπει να εξαρτώνται οικονομικά από τις πολυεθνικές... Αφού δεν χάνουν ποτέ οι πολυεθνικές χάνεις πάντα εσύ (ακόμα και με τα "απειροελάχιστα" που χαρίζεις, όπως οι 10 κόκκοι ρυζιού), δικαίωμά σου και οπτική σου. Εγώ το θεωρώ ηττοπάθεια και καταστροφική μοιρολατρία. Αυτό που σου εξηγώ είναι ότι διαφωνούμε εκ προοιμίου. Νομίζω πως ματαιοπονείς (όπως κατ' εσέ ματαιοπονεί οποιοσδήποτε προσπαθεί να κάνει κάτι παραπάνω από φιλανθρωπίες προκειμένου να σταματήσουν κάποιες βαρβαρότητες) ;)

@skywalker: Απλώς δεν θα μάθεις ποτέ... :whatever:
Άβαταρ μέλους
Angeliki
Real Name: Αγγελική

Δημοσίευση από Angeliki »

drcypher έγραψε:Δεν κατάλαβα από πότε οι αγρότες πρέπει να εξαρτώνται οικονομικά από τις πολυεθνικές...
Δυστυχώς έτσι είναι για τους μικροκαλλιεργητές του τρίτου κόσμου για τους οποίους μιλάμε. Εκεί  αναγκάζονται να διοχετεύουν τα προιόντα τους.
drcypher έγραψε:Νομίζω πως ματαιοπονείς (όπως κατ' εσέ ματαιοπονεί οποιοσδήποτε προσπαθεί να κάνει κάτι παραπάνω από φιλανθρωπίες προκειμένου να σταματήσουν κάποιες βαρβαρότητες)

drcypher ,αν το "παραπάνω" που εννοείς είναι το μπουκοτάζ, ήδη εξήγησα ότι δεν δουλεύει.
Δεν κατακρίνω καμία προσπάθεια, μικρή ή μεγάλη, πόσο μάλλον το "κάτι παραπάνω"!!
Εσύ κατακρίνεις τις μικρές προσπάθειες και προτείνεις ισοπεδωτικές, ανέφικτες πρακτικές.
Τώρα αν περιφρονείς την αποστολή ρυζιού γιατί ετοιμάζεις καμιά παγκόσμια επανάσταση, εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία και με τη νίκη.
Υποψιάζομαι όμως ότι μέσα από την κριτική σου απλά προσπαθείς με μεγαλοστομίες να δικαιολογήσεις την αδράνειά σου.
Χαλάρωσε  :wink:  δεν θα σε κατηγορήσει κανείς επειδή δεν έχεις διάθεση να συμμετέχεις σε τέτοιες προσπάθειες. Ούτε έχεις καμιά υποχρέωση να το κάνεις. Και εγώ ειλικρινά πολύ ελάχιστες φορές έχω συμμετάσχει σε τέτοιες αποστολές βοήθειας.
Anyway,αυτό το ποστ πραγματικά με κούρασε...Ένα σαιτ πρότεινα &έγινε ολόκληρο θέμα...Βαρέθηκα... :)
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Στο πρώτο μου post σε αυτό το topic έγραψα τα παρακάτω:
drcypher έγραψε:Τέλος πάντων, δεν είναι μάλλον ο χώρος να σχολιάσουμε την ντροπή της (διαφημιστικής) φιλανθρωπίας, οπότε διασκεδάστε το παιχνιδάκι χωρίς να το συνδυάζετε με κάτι θεάρεστο ή ηθικό (ή κάτι τέτοιο)
Αν απορείς γιατί κατέληξες κουρασμένη δες την αμέσως επόμενη απάντησή σου και θα καταλάβεις γιατί πήρε "έκταση" το θέμα.

Κατά τα άλλα δέχομαι την ειρωνία σου, όπως κατάλαβα ότι δέχεσαι και εσύ τη δική μου. Εσύ θεωρείς ότι είμαι ισοπεδωτικός (παρόλο που κατακρίνω κάτι συγκεκριμένο, και όχι τα πάντα) και εγώ θεωρώ ότι σε κοροϊδεύουν και αντί να αντιδράσεις κοροϊδεύεις και εσύ τον εαυτό σου. Εν ολίγοις αυτό που σου λέω εδώ και 3 posts: Διαφωνούμε. Όλο το υπόλοιπο είναι καθαρά ένα εγωιστικό παιχνίδι του "ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα", κι όπως βλέπεις μπορώ να συνεχίσω για πολύ (μέχρι να με "κόψει" η κλάρα) :P

Θα κλείσω χωρίς να μαζέψω με quotes όλα τα μικρά και μεγάλα σημεία στα οποία φάσκεις και αντιφάσκεις γιατί θεωρώ πως τα καταλαβαίνεις και μόνη σου. Θα σου προτείνω μόνο εφ' όσον πιστεύεις σε αυτό το πανηγύρι της φιλανθρωπίας να το κάνεις πιο συχνά (γιατί όπως λες το'χεις κάνει ελάχιστες φορές)... που ξέρεις, ίσως σώσεις τον κόσμο πιο γρήγορα από μένα (παρόλο που και πάλι δεν ισχυρίστηκα πως μαγειρεύω κάτι τέτοιο).

Καλή "ξεκούραση"... 8)
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Εγώ συμφωνώ και με τους 2 σας. Θεωρώ ότι η Angeliki έχει κερδίσει λιγάκι από πλευράς λογικών επιχειρημάτων (μάλλον γιατί έχει κάποιες γνώσεις οικονομίας), αλλά ο drcypher έχει κερδίσει λόγω επικοινωνιακής ικανότητας. Εμένα μου αρέσουν οι κοντρίτσες οπότε angeliki μην σταματήσεις! Συνέχισε! Ο drcypher που θα συνεχίσει πιο έξυπνος είναι?

Πάντως το παιχνιδάκι ωραίο είναι, αλλά έχω ερώτημα! Πώς γίνεται ένας χαζός admin να έφτασε στο level 49? Ρε αλητήριε heartdoc είσαι και εσύ bylingual(αν γράφεται έτσι...εγώ ο καημένος μέχρι 9 έφτασα και ένιωσα και μια υπαρηφάνεια!έτρεξε και ένα δάκρυ!)?
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Μετα απο 1020 κοκους ριζι αποφασισα να τα παρατησω, ταπεινομενος στο lvl 6. (καθα 4 σωστα με ανεβαζε, για καθε λαθος ομως με εριχνε!)

Τιγκα στις διαφημισεις!

Ποσο ειναι 1020 ? Δηλαδη αν οντως τους στειλουν, μετα τι? "Δεν εχει αλλο" θα τους πουνε? "Περιμενετε μηπως παιξει καποιος ακομα"?

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”