"Η ΣΕΜΦΕ", όχι "Το ΣΕΜΦΕ"!

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

"Η ΣΕΜΦΕ", όχι "Το ΣΕΜΦΕ"!

Δημοσίευση από timos_m »

Μα γιατί ακόμα και οι σεμφίτες λένε το ΣΕΜΦΕ;

split by drcypher
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

Με βολευει περισσοτερο (ακουστηκα τουλαχιστον)
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

mono to locknload exo akousei na to leei ayto.I pleiopsifia toulaxiston anaferete sti sxoli os i semfe.Tora ama to goustarei to palikari aston na to leei etsi.Den peirazei kanena :P
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Re: "Η ΣΕΜΦΕ", όχι "Το ΣΕΜΦΕ"!

Δημοσίευση από drcypher »

Συμφωνώ μαζί σου Τίμο... δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο που το κεφάλι του σκαμπάζει 2 ιδέες παραπάνω από έναν μαθητή 4ης Δημοτικού (γιατί εκεί μαθαίνει κανείς στοιχειώδη γραμματική) να καταλάβει ότι είναι "Η σχολή" και όχι "Το σχολή". Εδώ το λένε καθηγητές, οι φοιτητές δεν θα το λένε;

Ένιχου, θα προτιμούσα για τέτοιες ερωτήσεις (όπου ξέρετε ότι θα λάβετε αν μη τι άλλο απάντηση από αυτόν που σχολιάζετε και τον skywalker που ψάχνει αφορμή να πετάξει την παπαρίτσα του αρκεί να είναι offtopic) να τις κάνετε είτε με pm είτε σε ξεχωριστό topic ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Κώστα, ξέρεις πολύ καλά ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησες είναι στην καλύτερη περίπτωση πολύ υπερβολικά. Κανείς δεν είπε το σχολή. Όταν κάποιος λέει το Σεμφε είναι είτε επειδή δεν έχει "τριφτεί" με την σημασία των αρχικών γραμμάτων, είτε επειδή κάποιος του το είπε έτσι και κόλλησε, είτε επειδή το λέει εκ παραδρομής ή από λάθος. Το πρόβλημά σας ποιό είναι? Σας προσβάλανε τη σχολή?

Κώστα, δεν είναι κάπως τραβηγμένο να χαρακτηρίζεις κάποιον επιπέδου δημοτικού για αυτό το λόγο?
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

theos έγραψε:Κώστα, ξέρεις πολύ καλά ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησες είναι στην καλύτερη περίπτωση πολύ υπερβολικά. Κανείς δεν είπε το σχολή.

[..]είτε επειδή το λέει εκ παραδρομής ή από λάθος.
Όποιος λέει "το ΣΕΜΦΕ" λέει "Το Σχολή Εφαρμ....". Είναι λάθος δημοτικού. Αν το κάνει επειδή δεν καταλαβαίνει τί σημαίνει αυτό που λέει τότε ξέρει γραμματική δημοτικού αλλά έχει νοοτροπία δημοτικού (τότε λέγαμε ό,τι ακούγαμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε). Αν το κάνει επίτηδες (ενώ ξέρει και γραμματική και τί σημαίνει) τότε απλώς κατάφερε να με εκνευρίσει (οπότε θα κάνουμε καβγά δημοτικού)... Γενικά, η ιδέα είναι "δημοτικό" :P
theos έγραψε:Το πρόβλημά σας ποιό είναι? Σας προσβάλανε τη σχολή?
Όχι, μου τη σπάει η έκφραση "το ΣΕΜΦΕ" (ακουστικά και γραμματικά). Το πρόβλημα (μου), δηλ. είναι πιο απλό απ' ό,τι φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση :P
theos έγραψε:Κώστα, δεν είναι κάπως τραβηγμένο να χαρακτηρίζεις κάποιον επιπέδου δημοτικού για αυτό το λόγο?
Ως άλλος Βενιζέλος (=μελλοντικός ηγέτης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης) θα απαντήσω "αν ο πολύς κόσμος το θεωρήσει τραβηγμένο, τότε μάλλον θα είναι... εγώ πάντως θα είμαι εδώ να τσακωθώ με όλους αυτούς μέχρι να μην καταλήξουμε πουθενά" :P
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Αναφερόμενος στον Κώστα αντιγράφω τον γνωστό γουνέμπορα (όσοι δεν τον ξέρετε ντροπή σας και ξεκινήστε να ακούτε ελληνοφρένεια...)

Που σου μαλ@κισμένο, εδώ είσαι πάλι? Καλά δεν ήσουν εκεί που είχες πάει??? ΡΕ ΚΟΨΕ ΤΙΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ!!!
:mrgreen:
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Μην πιάνεστε από το παραμικρό. Κάποιοι από εμάς (όχι ο συνάδελφος που προκάλεσε αυτό το thread, σίγουρα) μπήκαμε στο ΤΕΜΦΕ κάποτε, και σας διαβεβαιώ ότι ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να συνηθίσουμε στη νέα (κακόηχη) ονομασία της Σχολής. Από εκεί και πέρα φυσικά, δεν έχει "κάθεται καλύτερα" ή όχι. Όπως λέμε "ο ΟΤΕ", "η ΔΕΗ", "η ΝΔ", "το ΠΑΣΟΚ", "το ΚΚΕ" κλπ, έτσι και πρέπει να λέμε "η ΣΕΜΦΕ". Ας μην κολλάμε στα στοιχειώδη...
Στο δημοτικό πάντως η δασκάλα έλεγε σε ένα παιδάκι ότι δεν πρέπει να λέμε "της ΔΕΗς" αλλά "της ΔΕΗ", στο αντίστοιχο μάθημα του "Εμείς και ο κόσμος"... είναι κάτι σαν το "η ΕΔΡΑ" - "της ΕΔΡΑ" :P

ΥΓ: σούπερ αυτό το feature που ενημερώνει ότι υπήρξε απάντηση όσο έγραφες ;)

O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

ελα ρε ελ... δηλαδη εισαι απο τις χρονιες που περηφανευοντουσαν για το :
ΤΕΜΦΙΤΗΣ εγενηθηκα ΣΕΜΦΙΤΗΣ θα πεθναω??? ουαου
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
surf_tha_curl

Δημοσίευση από surf_tha_curl »

κουφαλες φεμινιστριες :whip: ,

Ο Σεμφε ειναι
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

Λεω "η ΣΕΜΦΕ" παρολααυτα με βολευει περισσοτερο το "Στο ΣΕΜΦΕ" παρα το "Στη ΣΕΜΦΕ" (οχι οτι δεν το χρησιμοποιω αλλα απο βιασυνη/ακουστικοτητα το εγραψα προηγουμενος "στο", δεν κανει "μπαμ" το λαθος)

Στη ΣΕΜΦΕ
ΣΤΗΣΕΜΦΕ
ΣΤΗΣΕΜ(Φ)Ε
ΣΤΗΣΕΜΕ
στησε με??? :roll:

(εχασα 25 δευτερολεπτα απο τη ζωη μου ψαχνοντας για αλλο λογο να μην λεω "Στη" :mrgreen: )
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

LocknLoad έγραψε:Λεω "η ΣΕΜΦΕ" παρολααυτα με βολευει περισσοτερο το "Στο ΣΕΜΦΕ" παρα το "Στη ΣΕΜΦΕ"
Το αν κάνει μπαμ ή όχι εξαρτάται από τα αφτιά. Στα δικά μου ακούγεται πιο δυνατά από παλλαϊκή γροθιά ΚΝΕίτη... Απλώς να αποφασίσουμε ότι κάθε φορά που θα βλέπω να γράφεις "στο ΣΕΜΦΕ" θα σε μισώ ως εγκάθετο κωλόπαιδο (δημοτικού, μην το ξεχνάμε) που παίζει με τα ευαίσθητα ψυχαναγκαστικά μου σύνδρομα... τις υπόλοιπες ώρες θα ζούμε αγαπημένοι, σαν να μην μας χώριζε τίποτα πάνω σε αυτόν τον μάταιο κόσμο. Κάτι σαν εμένα με τον Wizard σε θέματα administration :P
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”