ManOzzY έγραψε:Κατάντια και μιζέρια έιναι να καταλογίζεις σε κάποιον κάτι που κάνεις εσύ ο ίδιος.
Κατάντια και μιζέρια είναι λέξεις που πρέπει να προσέχεις πότε τις χρησιμοποιείς διαφορετικά γυρίζουν μπούμεραν.
Καλό είναι το πατρονάρισμα ενός φόρουμ, αλλά δε μας δίνει και το αλάθητο του πάπα.
"Πατρονάρισμα"... όμορφα! Καλό είναι σιγά-σιγά να εκφραζόμαστε, να ξέρουμε τι ιδέα έχει ο ένας για τον άλλον. Υιοθετώντας, λοιπόν, την ορολογία σου, δες κάποιες εκφράσεις που μάλλον τώρα γυρίζουν "μπούμεραν" και σε ενοχλούν, παρόλο που γράφτηκαν στο forum που "πατρονάρεις" εσύ:
κάποιοι άλλοι προτίμησαν να επιδωθούν με ζήλο στον εφυσηχασμό συνειδήσεων και στην τήρηση μιας πιο light, χαλαρής στάσης, την στιγμή που οι περιστάσεις ήθελαν την ευρύτερη συμμετοχή και συναίνεση φοιτητών. Την στιγμή που εμείς βρισκόμασταν και παλαίυαμε με το κατεστημένο της Σχολής μέσα στην γνωστή «αρένα» των Γ.Συνελεύσεων.
[..]
Πηγή: edra.ntua.gr (29/06/2007, ανάμεσα σε θριαμβολογίες για το Π.Δ.)
είναι γελοίο και γραφικό μερικοί να θέτουν δημόσια το ζήτημα του ΑΣΕΠ στην "σφαίρα" του υπερβατικού ή ανέφικτου για τους αποφοίτους της σχολής, ειδικά στην παρούσα φάση, όπου το ζήτημα έχει "τεθεί" σε "τροχιά ασφαλείας". Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι είτε ότι η απόσταση τους απο τα κοινά και τα ζητήματα της σχολής, είτε ο έκδηλος εφ'όλης της ύλης "κομπογιαννητισμός" τους, τους θέτει μοιραία να είναι οι μόνιμοι διαψευμένοι των εξελίξεων.
Πηγή: edra.ntua.gr (30/08/2007, διαστρευλώνοντας πράγματα που διάβασε στο semfe.gr)
Σε αντίθεση με κάποια απο τα άτομα που φύγαν απο την ΕΔΡΑ και τα οποία κλαίγαν την μοίρα τους για τα χαμένα χρόνια της νιότης τους (λές και η ΕΔΡΑ είναι "οργανισμός παρασημοφόρησης"), εγώ και κάποια άλλα παιδιά προτιμήσαμε την ανωνυμία και την προσπάθεια ανάδειξης της συνολικής δουλειάς κάτω απο το πρίσμα της ιδέας που λέγεται ΕΔΡΑ. Πώς να το κάνουμε? Άν θές να ψάξεις για δοξασμένους επώνυμους προγραμματιστές και διαχειριστές καλύτερα να απευθυνθείς στους αρχιτέκτονες του γειτονικού site. Αυτοί ξέρουν! Γιατί ορισμένες φορές πρέπει να λέμε τα σύκα σύκα και τους συκοφάντες συκοφάντες.
Πηγή: edra.ntua.gr (15/11/2007, χολή+λάσπη στην τιμή του ενός)
KKE: Στην λέω με τα οο της μάζας...
ΕΑΑΚ: Στην λέω με τα οο της υπόλοιπης αριστερής μάζας...
ΔΑΠ: Στην λέω με τα οο των bodybuilder της ΟΝΝΕΔ...
Μη Εγγεγραμένοι: Στην λέω με τα οο της ανωνυμίας...
Diadiktiakoi Paragontes.com: Στην λέω με τα οο που υποκαθιστούν τα πραγματικά, δηλαδή με το Space+Enter...
Σαν πολλά οο μαζευτήκανε!
Πηγή: edra.ntua.gr (27/11/2007, στη λίστα/τσουβάλι των κομμάτων και οι "δικτυακοί παράγοντες")
ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε:Έγώ όλο τον τελευταίο καιρό το μόνο που βλέπω απο εσένα είναι μιά επιλεγμένα σατυρική προδιάθεση προς την ΕΔΡΑ, με βασικό πυρήνα χαβαλετζίδικου στύλ συμπεράσματα για τις επιδώσεις της.Θα ωφελούσε τον σύλλογο μας αν έκανες μιά ουσιαστική πρόταση με επιχειρήματα και όχι να έχεις αρκεστεί στην εύκολη και απολιτίκ διαδυκτιακή κριτική.Εμείς τις θέσεις και τις προτάσεις μας τις εκφράζουμε ΠΑΝΤΟΎ στις Γ.Σ στά Τμήματα στα site ,είναι άμεσα γνωστές σε όλους τους φοιτητές, και κυρίως στηρίζουμε και όσους φοιτητές έχουν να κάνουν μιά ωφέλιμη για τον σύλλογο πρόταση - πρωτοβουλία.
Μην τσαντίζεστε/θίγεστε προσωπικά όταν μιλάω για την ΕΔΡΑ.
Κάτι τέτοιο θα το περίμενα από άτομα που παραδοσιακά νόμιζαν και νομίζουν ότι (και συμπεριφέρονταν σαν να) είναι οι ίδιοι η ΕΔΡΑ, όχι από εσάς. Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα ξανά από την αρχή τους, ελπίζω για τελευταία φορά...
Καθένας έχει τα κριτήριά του ως προς το πως μπορεί να βοηθήσει, και τα κριτήρια αυτά διαμορφώνονται μέσα στο χρόνο, ενισχυόμενα από την εμπειρία. Κάθε άνθρωπος έχει, επίσης, την άποψή του επί θεμάτων που τον απασχολούν (εντός και εκτός σχολής), και ανέκαθεν έκρινα (και κρίνω, και θα συνεχίσω να κρίνω) σκόπιμο
η άποψη αυτή να ακούγεται. Και έτσι η δική μου άποψη να
συντίθεται με απόψη άλλων και να διαμορφώνεται μια πρόταση, την οποία δεν δίστασα και δεν θα διστάσω -αν παραστεί ξανά ανάγκη- να παρουσιάσω ενώπιον οποιουδήποτε κοινού, εχθρικού ή φιλικού, ολιγομελούς ή πολυπληθούς.
Αυτό ήταν το κίνητρό μου και ο στόχος μου, και η πρώτη προσπάθειά μου να τον υλοποιήσω έγινε μέσω της ένταξης σε μια ανεξάρτητη παράταξη. Στο πλαίσιο αυτού του φορέα έκανα προσπάθειες οι οποίες
αμφισβητήθηκαν ως προς τα κίνητρα (άκουσα ότι το έκανα για να βγάλω το όνομά μου στην ιστοσελίδα) και την
ένταση (γιατί μετά από 2+ χρόνια κάποιοι θυμήθηκαν ότι τους πρώτους μήνες εγώ "καθόμουν στον καναπέ μου").
Οι προτάσεις που διαμόρφωσε η ομάδα στην οποία συμμετείχα συχνά παραποιήθηκαν, αγνοήθηκαν και εξευτελίστηκαν με άτσαλους, άκομψους και σχεδόν χυδαίους/προκλητικούς τρόπους ("στα @@ μου που είστε 16, εγώ είμαι ένας", "δεν θα έρθουν οι επισκέπτες να παρακάμψουν τους δημιουργούς", "θα τυπώσω εγώ το πλαίσιο=>το πλαίσιο τυπώνεται τελικά αλλαγμένο με τρόπο που κανένας δεν γνώριζε ή συμφωνούσε) από εκείνους που μιλάνε ξαφνικά για "συνολική δουλειά".
Η αλήθεια είναι ότι ενοχλήθηκα, αλλά πλέον κρατάω μόνο το διδακτικό κομμάτι της όλης υπόθεσης. Και ένα μικρό τμήμα του που μπορεί να σε ενδιαφέρει είναι αρκετά απλό:
Η κομματική γραμμή είναι αν μη τι άλλο πιο τίμια από την συναδελφική/συντροφική εκμετάλλευση, περιφρόνηση και συκοφάντηση που ορμάται από εγωπαθή φιλαρχία και μωροφιλοδοξία. Δικαίωμά σου να προτιμάς αντί για κομματική πειθαρχία να υφίστασαι συναδελφικό νταβαντζιλίκι, αλλά εγώ δεν θα πάρω. Και γι' αυτό προχώρησα μαζί με καμιά 15αριά συναδέλφους που (μάλλον εξίσου "εμπαθείς" και "(παρ)άφρονες") σε μια
άλλη υλοποίηση του ίδιου στόχου (δηλ. της συζήτησης, της αντίθεσης και της σύνθεσης), το semfe.gr.
Είναι δικαίωμά μου να διατυπώνω τις προτάσεις μου (ουσιαστικές ή όχι, αυτό το κρίνει ο καθένας) όπου, όπως και όποτε νομίζω εγώ. Κάποιες τις κουβεντιάζω με τον τοίχο μου, κάποιους με κοντινά μου πρόσωπα, κάποιες σε αυτό το site, στο οποίο έχεις πρόσβαση και εσύ και ο καθένας.
Αν το σχήμα που χρησιμοποιώ είναι χαβαλετζίδικο, ειρωνικό, ευφημιστικό, αδιάφορο ή οτιδήποτε άλλο είναι δικαίωμά μου, δεδομένου ότι τηρώ την υποχρέωσή μου να έχεις το δικαίωμα να απαντήσεις. Αν θυμάσαι (εκτός αν αυτά δεν στα έχουν πει), κάποτε έκανα παρόμοια σχόλια εναντίον της ΠΚΣ, των ΕΑΑΚ, της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ, όπως συνεχίζω και τώρα όταν διαπιστώνω κακώς κατ' εμέ κείμενα.
Τότε ήταν ωραία τα ειρωνικά σχόλιά μου; Ξαφνικά το δικαίωμα στη δημόσια κριτική (το ύφος της οποίας χαρακτηρίζει τον συγγραφέα διαφορετικά αναλόγως με τον αναγνώστη) έγινε συνάρτηση της παράταξης στην οποία απευθύνομαι;
Δεν έχω εν γένει πρόβλημα με τον αυτοσαρκασμό ή την αυτοκριτική. Κάποια πράγματα από αυτά που στιλιτεύω τώρα στην ΕΔΡΑ (γιατί αυτή σε ενδιαφέρει παρόλο που δεν ασχολούμαι μόνο μ' αυτήν) ίσχυαν και παλιά, οπότε
η κριτική μου αγγίζει και εμένα στο βαθμό που συμμετείχα. Κάποια άλλα πράγματα αφορούν στα νέα "ήθη" και "πρόσωπα" που βρίσκονται κάτω από την νέα επωνυμία "ΕΔΡΑΝεξάρτητοι". Δεν διστάζω να παραδεχτώ ότι έχω υποστηρίξει πράγματα (εντός ή εκτός ΕΔΡΑς) για τα οποία έχω αναθεωρήσει (ειδάλλως θα έπρεπε να αρνηθώ την ικανότητά μου για προσωπική πρόοδο), ακόμα-ακόμα να παραδεχτώ ότι κατά καιρούς έχω πει (κατά την συναφή ορολογία συναδέλφου από τα ΕΑΑΚ)
μπαρμπούτσαλα. Και το'χω κάνει στις διαπροσωπικές μου σχέσεις, γιατί θα'πρεπε οι αλληλεπιδράσεις μου με το σύνολο να στερούνται αυτής της ειλικρίνειας;
Κοίτα γύρω σου... αν χαίρεσαι γι' αυτό που βλέπεις, δώσε τα συγχαρίκια στους κατασκευαστές της "παλιάς" και της "νέας-ζωντανής ΕΔΡΑς". Αν δεν χαίρεσαι, μάλλον βλέπεις αυτό που βλέπω κι εγώ: Γκρίνια και μιζέρια (γιατί κάποιοι "κλαίγαν", αλλά κάποιοι άλλοι κλαίνε).
Χαίρομαι που προσπαθείς για έναν στόχο σου, και το αποδεικνύεις με την συμμετοχή σου και σε αυτή τη συζήτηση. Αλλά στο semfe.gr υπάρχει μια διαφορά από την ΕΔΡΑ, είτε σ' αρέσει είτε όχι:
Δεν υπάρχει προτιμόμενη/προστατευόμενη παράταξη, δεν υπάρχει φιλοανεξάρτητο moderation. Μπορεί να μπει ο δαπίτης, ο εδρίτης, ο πασπίτης, ο χίτης, ο κνίτης, ο εαακίτης, ο σεμφίτης και να πει τη γνώμη του, την ειρωνία του για τα πράγματα, την ανακρίβειά του ή την πληροφορία του. Κι αν κάτι από αυτά που πει στερούνται ακρίβειας ή ισχύος, δεν θα το αποφασίσει το χέρι της "Ανεξάρτητης Αρχής", αλλά η ίδια η κοινότητα, τα μέλη που γράφουν εδώ μέσα χωρίς υποχρέωση ή απαγόρευση πολιτικών, κομματικών και λοιπών πεποιθήσεων. Κι αν οι admins ή οι mods κατά καιρούς ξεφεύγουν, και πάλι είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κοινότητας (ως ίσος-προς-ίσο) να τους εγκαλέσει για τυχόν αυθαιρεσίες κατά τον συντονισμό.
Οπότε ας λείπουν και τα αντίστοιχα σχόλια για "αλάθητα"
Στο ίδιο, λοιπόν, κλίμα, θα μου επιτρέψεις να φροντίσω (μέσω των μελλοντικών απαντήσεών μου) να μην μονοπωλήσει για άλλη μια φορά το topic η ΕΔΡΑ. Δεν νομίζω να έχεις παράπονο εσύ ή ο "εν λόγω ποιητής των Ανεξάρτητων ΣΕΜΦΕ" για την έκταση και το χρόνο που σας (ξανα)αφιέρωσα. Όχι τίποτε άλλο, θα φανεί σαν στημένο διαφημιστικό τρικ