Γενική συνέλευση 6/12

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Re: Γενική συνέλευση 6/12

Δημοσίευση από LocknLoad »

μαζί με drcypher και skywalker
Καλα το φανταστικα οτι ηταν ο Skywalker (απο την φωτο στην συναντηση)
Οσο για αυτον που αναφερφηκε στους Σπαρτιατες να ξερει οτι ηταν Πραγματικοι Ανδρες και δεν στρουθοκαμηλιζαν....!!!!
Θα απαντουσα αλλα θα προτιμησω να μην βγω off topic (για μια ακομη φορα)

Ποσους ακουσατε να λενε "ΣΤΟ ΣΕΜΦΕ" ή "ΤΟ ΣΕΜΦΕ"?? Αντε! Που με βαλατε κατω και "χωνατε"!

Σε μια προηγουμενη Γ.Σ. παρατηρησα την συχνη χρηση (καταχρηση?) της λεξης "συναδελφε και αποφασισα με αλλους 2 να μετρησουμε ποσες φορες θα ακουστει (ειτε σε "Οπως λεω συναδελφε" , "Σκασμος συναδελφοι!" και "Τι λες ρε συναδελφε!"

Εχουμε 50 την πρωτη ωρα
Αλλες 50 τα επομενα 25 λεπτα
100(!!!!) τα επομενα 30 λεπτα(!!!!!!!!)
αλλες 62 τα επομενα 53+ λεπτα
(στη ψυφοφορια δεν μετρησαμε)
Συνολο 262 φορες σε κατι λιγοτερο απο 3 ωρες! (Οι ωρες/λεπτα ειναι στρογγυλοποιηση, περιπου +-3 λεπτα καθως επισης μπορει να μην τα ακουσαμε ολα οπως ειναι φυσικο)

Ρεκορ στην ωρα της ΠΚΣ με περιπου 55 συναδελφε! (Κυριως απο τον ομιλητη τους!!!)
Χαμηλοτερο νομιζω απο ΕΔΡΑ περιπου 12 αλλα τα περισσοτερα απο αλλους.

(αχρηστη πληροφορια...) :(
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

καποιος να ενημερωσει τους εργαζομενους τι αποφαση παρθηκε υπαρχει?
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΙΑΚΟΣ
Real Name: miltiades Chasapladakis
Facebook ID: 1547020261
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΣΤΕΙΑΚΟΣ »

LocknLoad έγραψε:

Ρεκορ στην ωρα της ΠΚΣ με περιπου 55 συναδελφε! (Κυριως απο τον ομιλητη τους!!!)
Χαμηλοτερο νομιζω απο ΕΔΡΑ περιπου 12 αλλα τα περισσοτερα απο αλλους.

(αχρηστη πληροφορια...) :(

Η ΕΔΡΑ λέει συνάδελφε μα σε κοιτά στα μάτια,
ποτέ της δεν ακολουθεί έτοιμα μονοπάτια...:violin:
Όταν ο δρόμος στο δάσος χώριζε , εγώ πήρα τον λιγότερο περπατημένο.
Κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Robert Frost (the road not taken )

http://edra.ntua.gr/
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Προς ΕΔΡΑνεξάρτητων

Δημοσίευση από drcypher »

ManOzzY έγραψε:Κατάντια και μιζέρια έιναι να καταλογίζεις σε κάποιον κάτι που κάνεις εσύ ο ίδιος.
Κατάντια και μιζέρια είναι λέξεις που πρέπει να προσέχεις πότε τις χρησιμοποιείς διαφορετικά γυρίζουν μπούμεραν.
Καλό είναι το πατρονάρισμα ενός φόρουμ, αλλά δε μας δίνει και το αλάθητο του πάπα.
"Πατρονάρισμα"... όμορφα! Καλό είναι σιγά-σιγά να εκφραζόμαστε, να ξέρουμε τι ιδέα έχει ο ένας για τον άλλον. Υιοθετώντας, λοιπόν, την ορολογία σου, δες κάποιες εκφράσεις που μάλλον τώρα γυρίζουν "μπούμεραν" και σε ενοχλούν, παρόλο που γράφτηκαν στο forum που "πατρονάρεις" εσύ:
κάποιοι άλλοι προτίμησαν να επιδωθούν με ζήλο στον εφυσηχασμό συνειδήσεων και στην τήρηση μιας πιο light, χαλαρής στάσης, την στιγμή που οι περιστάσεις ήθελαν την ευρύτερη συμμετοχή και συναίνεση φοιτητών. Την στιγμή που εμείς βρισκόμασταν και παλαίυαμε με το κατεστημένο της Σχολής μέσα στην γνωστή «αρένα» των Γ.Συνελεύσεων.

[..]
Πηγή: edra.ntua.gr (29/06/2007, ανάμεσα σε θριαμβολογίες για το Π.Δ.)
είναι γελοίο και γραφικό μερικοί να θέτουν δημόσια το ζήτημα του ΑΣΕΠ στην "σφαίρα" του υπερβατικού ή ανέφικτου για τους αποφοίτους της σχολής, ειδικά στην παρούσα φάση, όπου το ζήτημα έχει "τεθεί" σε "τροχιά ασφαλείας". Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι είτε ότι η απόσταση τους απο τα κοινά και τα ζητήματα της σχολής, είτε ο έκδηλος εφ'όλης της ύλης "κομπογιαννητισμός" τους, τους θέτει μοιραία να είναι οι μόνιμοι διαψευμένοι των εξελίξεων.
Πηγή: edra.ntua.gr (30/08/2007, διαστρευλώνοντας πράγματα που διάβασε στο semfe.gr)
Σε αντίθεση με κάποια απο τα άτομα που φύγαν απο την ΕΔΡΑ και τα οποία κλαίγαν την μοίρα τους για τα χαμένα χρόνια της νιότης τους (λές και η ΕΔΡΑ είναι "οργανισμός παρασημοφόρησης"), εγώ και κάποια άλλα παιδιά προτιμήσαμε την ανωνυμία και την προσπάθεια ανάδειξης της συνολικής δουλειάς κάτω απο το πρίσμα της ιδέας που λέγεται ΕΔΡΑ. Πώς να το κάνουμε? Άν θές να ψάξεις για δοξασμένους επώνυμους προγραμματιστές και διαχειριστές καλύτερα να απευθυνθείς στους αρχιτέκτονες του γειτονικού site. Αυτοί ξέρουν! Γιατί ορισμένες φορές πρέπει να λέμε τα σύκα σύκα και τους συκοφάντες συκοφάντες.
Πηγή: edra.ntua.gr (15/11/2007, χολή+λάσπη στην τιμή του ενός)
KKE: Στην λέω με τα οο της μάζας...

ΕΑΑΚ: Στην λέω με τα οο της υπόλοιπης αριστερής μάζας...

ΔΑΠ: Στην λέω με τα οο των bodybuilder της ΟΝΝΕΔ...

Μη Εγγεγραμένοι: Στην λέω με τα οο της ανωνυμίας...

Diadiktiakoi Paragontes.com: Στην λέω με τα οο που υποκαθιστούν τα πραγματικά, δηλαδή με το Space+Enter...

Σαν πολλά οο μαζευτήκανε!
Πηγή: edra.ntua.gr (27/11/2007, στη λίστα/τσουβάλι των κομμάτων και οι "δικτυακοί παράγοντες")
ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε:Έγώ όλο τον τελευταίο καιρό το μόνο που βλέπω απο εσένα είναι μιά επιλεγμένα σατυρική προδιάθεση προς την ΕΔΡΑ, με βασικό πυρήνα χαβαλετζίδικου στύλ συμπεράσματα για τις επιδώσεις της.Θα ωφελούσε τον σύλλογο μας αν έκανες μιά ουσιαστική πρόταση με επιχειρήματα και όχι να έχεις αρκεστεί στην εύκολη και απολιτίκ διαδυκτιακή κριτική.Εμείς τις θέσεις και τις προτάσεις μας τις εκφράζουμε ΠΑΝΤΟΎ στις Γ.Σ στά Τμήματα στα site ,είναι άμεσα γνωστές σε όλους τους φοιτητές, και κυρίως στηρίζουμε και όσους φοιτητές έχουν να κάνουν μιά ωφέλιμη για τον σύλλογο πρόταση - πρωτοβουλία.
Μην τσαντίζεστε/θίγεστε προσωπικά όταν μιλάω για την ΕΔΡΑ. Κάτι τέτοιο θα το περίμενα από άτομα που παραδοσιακά νόμιζαν και νομίζουν ότι (και συμπεριφέρονταν σαν να) είναι οι ίδιοι η ΕΔΡΑ, όχι από εσάς. Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα ξανά από την αρχή τους, ελπίζω για τελευταία φορά...

Καθένας έχει τα κριτήριά του ως προς το πως μπορεί να βοηθήσει, και τα κριτήρια αυτά διαμορφώνονται μέσα στο χρόνο, ενισχυόμενα από την εμπειρία. Κάθε άνθρωπος έχει, επίσης, την άποψή του επί θεμάτων που τον απασχολούν (εντός και εκτός σχολής), και ανέκαθεν έκρινα (και κρίνω, και θα συνεχίσω να κρίνω) σκόπιμο η άποψη αυτή να ακούγεται. Και έτσι η δική μου άποψη να συντίθεται με απόψη άλλων και να διαμορφώνεται μια πρόταση, την οποία δεν δίστασα και δεν θα διστάσω -αν παραστεί ξανά ανάγκη- να παρουσιάσω ενώπιον οποιουδήποτε κοινού, εχθρικού ή φιλικού, ολιγομελούς ή πολυπληθούς.

Αυτό ήταν το κίνητρό μου και ο στόχος μου, και η πρώτη προσπάθειά μου να τον υλοποιήσω έγινε μέσω της ένταξης σε μια ανεξάρτητη παράταξη. Στο πλαίσιο αυτού του φορέα έκανα προσπάθειες οι οποίες αμφισβητήθηκαν ως προς τα κίνητρα (άκουσα ότι το έκανα για να βγάλω το όνομά μου στην ιστοσελίδα) και την ένταση (γιατί μετά από 2+ χρόνια κάποιοι θυμήθηκαν ότι τους πρώτους μήνες εγώ "καθόμουν στον καναπέ μου"). Οι προτάσεις που διαμόρφωσε η ομάδα στην οποία συμμετείχα συχνά παραποιήθηκαν, αγνοήθηκαν και εξευτελίστηκαν με άτσαλους, άκομψους και σχεδόν χυδαίους/προκλητικούς τρόπους ("στα @@ μου που είστε 16, εγώ είμαι ένας", "δεν θα έρθουν οι επισκέπτες να παρακάμψουν τους δημιουργούς", "θα τυπώσω εγώ το πλαίσιο=>το πλαίσιο τυπώνεται τελικά αλλαγμένο με τρόπο που κανένας δεν γνώριζε ή συμφωνούσε) από εκείνους που μιλάνε ξαφνικά για "συνολική δουλειά".

Η αλήθεια είναι ότι ενοχλήθηκα, αλλά πλέον κρατάω μόνο το διδακτικό κομμάτι της όλης υπόθεσης. Και ένα μικρό τμήμα του που μπορεί να σε ενδιαφέρει είναι αρκετά απλό: Η κομματική γραμμή είναι αν μη τι άλλο πιο τίμια από την συναδελφική/συντροφική εκμετάλλευση, περιφρόνηση και συκοφάντηση που ορμάται από εγωπαθή φιλαρχία και μωροφιλοδοξία. Δικαίωμά σου να προτιμάς αντί για κομματική πειθαρχία να υφίστασαι συναδελφικό νταβαντζιλίκι, αλλά εγώ δεν θα πάρω. Και γι' αυτό προχώρησα μαζί με καμιά 15αριά συναδέλφους που (μάλλον εξίσου "εμπαθείς" και "(παρ)άφρονες") σε μια άλλη υλοποίηση του ίδιου στόχου (δηλ. της συζήτησης, της αντίθεσης και της σύνθεσης), το semfe.gr.

Είναι δικαίωμά μου να διατυπώνω τις προτάσεις μου (ουσιαστικές ή όχι, αυτό το κρίνει ο καθένας) όπου, όπως και όποτε νομίζω εγώ. Κάποιες τις κουβεντιάζω με τον τοίχο μου, κάποιους με κοντινά μου πρόσωπα, κάποιες σε αυτό το site, στο οποίο έχεις πρόσβαση και εσύ και ο καθένας. Αν το σχήμα που χρησιμοποιώ είναι χαβαλετζίδικο, ειρωνικό, ευφημιστικό, αδιάφορο ή οτιδήποτε άλλο είναι δικαίωμά μου, δεδομένου ότι τηρώ την υποχρέωσή μου να έχεις το δικαίωμα να απαντήσεις. Αν θυμάσαι (εκτός αν αυτά δεν στα έχουν πει), κάποτε έκανα παρόμοια σχόλια εναντίον της ΠΚΣ, των ΕΑΑΚ, της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ, όπως συνεχίζω και τώρα όταν διαπιστώνω κακώς κατ' εμέ κείμενα. Τότε ήταν ωραία τα ειρωνικά σχόλιά μου; Ξαφνικά το δικαίωμα στη δημόσια κριτική (το ύφος της οποίας χαρακτηρίζει τον συγγραφέα διαφορετικά αναλόγως με τον αναγνώστη) έγινε συνάρτηση της παράταξης στην οποία απευθύνομαι;

Δεν έχω εν γένει πρόβλημα με τον αυτοσαρκασμό ή την αυτοκριτική. Κάποια πράγματα από αυτά που στιλιτεύω τώρα στην ΕΔΡΑ (γιατί αυτή σε ενδιαφέρει παρόλο που δεν ασχολούμαι μόνο μ' αυτήν) ίσχυαν και παλιά, οπότε η κριτική μου αγγίζει και εμένα στο βαθμό που συμμετείχα. Κάποια άλλα πράγματα αφορούν στα νέα "ήθη" και "πρόσωπα" που βρίσκονται κάτω από την νέα επωνυμία "ΕΔΡΑΝεξάρτητοι". Δεν διστάζω να παραδεχτώ ότι έχω υποστηρίξει πράγματα (εντός ή εκτός ΕΔΡΑς) για τα οποία έχω αναθεωρήσει (ειδάλλως θα έπρεπε να αρνηθώ την ικανότητά μου για προσωπική πρόοδο), ακόμα-ακόμα να παραδεχτώ ότι κατά καιρούς έχω πει (κατά την συναφή ορολογία συναδέλφου από τα ΕΑΑΚ) μπαρμπούτσαλα. Και το'χω κάνει στις διαπροσωπικές μου σχέσεις, γιατί θα'πρεπε οι αλληλεπιδράσεις μου με το σύνολο να στερούνται αυτής της ειλικρίνειας;

Κοίτα γύρω σου... αν χαίρεσαι γι' αυτό που βλέπεις, δώσε τα συγχαρίκια στους κατασκευαστές της "παλιάς" και της "νέας-ζωντανής ΕΔΡΑς". Αν δεν χαίρεσαι, μάλλον βλέπεις αυτό που βλέπω κι εγώ: Γκρίνια και μιζέρια (γιατί κάποιοι "κλαίγαν", αλλά κάποιοι άλλοι κλαίνε).

Χαίρομαι που προσπαθείς για έναν στόχο σου, και το αποδεικνύεις με την συμμετοχή σου και σε αυτή τη συζήτηση. Αλλά στο semfe.gr υπάρχει μια διαφορά από την ΕΔΡΑ, είτε σ' αρέσει είτε όχι: Δεν υπάρχει προτιμόμενη/προστατευόμενη παράταξη, δεν υπάρχει φιλοανεξάρτητο moderation. Μπορεί να μπει ο δαπίτης, ο εδρίτης, ο πασπίτης, ο χίτης, ο κνίτης, ο εαακίτης, ο σεμφίτης και να πει τη γνώμη του, την ειρωνία του για τα πράγματα, την ανακρίβειά του ή την πληροφορία του. Κι αν κάτι από αυτά που πει στερούνται ακρίβειας ή ισχύος, δεν θα το αποφασίσει το χέρι της "Ανεξάρτητης Αρχής", αλλά η ίδια η κοινότητα, τα μέλη που γράφουν εδώ μέσα χωρίς υποχρέωση ή απαγόρευση πολιτικών, κομματικών και λοιπών πεποιθήσεων. Κι αν οι admins ή οι mods κατά καιρούς ξεφεύγουν, και πάλι είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κοινότητας (ως ίσος-προς-ίσο) να τους εγκαλέσει για τυχόν αυθαιρεσίες κατά τον συντονισμό. Οπότε ας λείπουν και τα αντίστοιχα σχόλια για "αλάθητα" ;)

Στο ίδιο, λοιπόν, κλίμα, θα μου επιτρέψεις να φροντίσω (μέσω των μελλοντικών απαντήσεών μου) να μην μονοπωλήσει για άλλη μια φορά το topic η ΕΔΡΑ. Δεν νομίζω να έχεις παράπονο εσύ ή ο "εν λόγω ποιητής των Ανεξάρτητων ΣΕΜΦΕ" για την έκταση και το χρόνο που σας (ξανα)αφιέρωσα. Όχι τίποτε άλλο, θα φανεί σαν στημένο διαφημιστικό τρικ 8)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Τερψιμπανι έγραψε:Θεωρήτε οτι ειναι δημοκρατικο αποτελεσμα?Αθροιστε τους ψηφους των υπολοιπων: 88>100??????
Επειδη στη ζωη δεν υπαρχουν παντα δυο προτασεις ασπρο-μαυρο, ειναι πολυ πιθανο να συμβαινει το 88>100!

Υ.Γ. Βεβαια, αν το παρουμε απο αποψη εγγυτητας θεσεων θα δεις οτι 88+43>57!
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Προς Μούτσο

moutsos έγραψε:Ωραία...σαν τις κατίνες κάνουμε πάλι εδώ μέσα, σαν να έχουμε μόλις βγεί από εκπομπή της Λαμπίρη και δεν έχουμε χορτάσει κράξιμο...έτσι συνεχίζουμε και το κάνουμε πίσω από την βολική κάλυψη του keyboard...εγώ τώρα πάω συνέλευση...να δώ τι θα ψηφίσουν οι μανούλες του forum admins kai moderators ή δεν θα κατέβετε καθόλου παιδάκια...ούτε εγώ θέλω να γίνει κατάληψη ούτε μαρέσουν κάποια πράγματα αυτής της φαρσοκωμωδίας αλλά κατεβαίνω στις ΓΣ και τα λέω...εσάς να δώ...

[..]

Ωραία...αρχίσατε και τις προσωπικές επιθέσεις τώρα...δηλαδή επειδή διαφωνώ με κάποια πράγματα πρέπει να με αποκαλεί ο Neo φλωράκι-εμμέσως πλην σαφώς-και όχι...δεν υποννοώ τίποτα για τους admin's και τους moderators το λέω ξεκάθαρα...δεν είδα κανέναν σας εκεί...φυσικά δεν σας ξέρω όλους αλλά τους περισσότερους και απ'ότι φαίνεται με ξέρετε κι εσείς αλλά δεν είναι αυτό το θέμα...το θέμα είναι πρώτον τα αδικαιόλογητα νεύρα μερικών με τους οποίους έχω διαφωνήσει και παλιότερα και δεύτερον...αφού ξεκινάει το forum με τον κατακερματισμό της ΓΣ ως κάτι κακό από admin's kai moderators απλά γιατί ρε παιδιά ΓΙΑΤΙ? δεν έρχεστε οι ίδιοι να μας τα πείτε από κοντά στη ΓΣ...τελοςπάντων μπορεί να διαφωνούμε για χίλιους λόγους απλά θεωρούμαστε συνάδελφοι και όταν σέβομαι τους ομιλητές εδώ θα ήθελα να με σέβονται κι αυτοι....
Δεν στα έχουν πει καλά τα πράγματα. Δεν ξέρω τι στράβωμα έχετε ορισμένοι με όσους αφιερώνουν κάποιον χρόνο για να συντηρούν αυτή τη σελίδα (δηλ. τους admins και τους mods), αλλά δεν είναι ούτε οι γονείς σας ούτε τα παιδιά σας για να μιλάτε για τόση απαξίωση, λες και μας γνωρίζατε από εχθές. Παρόλα αυτά, αν σε έχει πειράξει κάποιος συγκεκριμένος, πες μας να τον μαλώσουμε (εμείς που γνωριζόμαστε τουλάχιστον), γιατί το τελευταίο που θα ήθελα να αποκομίσει κανείς από την προσπάθεια που καταβάλουν όλα τα μέλη του semfe.gr (κι ανάμεσα σ' αυτούς και οι admins/mods), είναι κομπλεξάκια.

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πηγαίνουμε πουθενά. Γνωρίζουμε καλά πως λειτουργεί το καταστατικό και το σύστημα των Γενικών Συνελεύσεων. Έχουμε πλήρη επίγνωση του τι συνεπάγεται όταν κατεβαίνουμε ή δεν κατεβαίνουμε, και γι' αυτό τον λόγο, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με τις καταλήψεις, το μόνο που λέμε είναι "μην γκρινιάζετε για τις καταλήψεις, αν δεν γουστάρετε πάτε να ψηφίσετε". Απ' όσο θυμάμαι, λοιπόν, δεν έχω γκρινιάξει για κάτι από αυτά, και δεν καταλαβαίνω με ποιο πρόσχημα μας εγκαλείς. Για την ιστορία, το θέμα αυτό τέθηκε σήμερα στη Γ.Σ. από τη ΔΑΠ, και ο Ζάχος από τις ΕΑΑΚ (ορθώς κατ' εμέ) απάντησε με παρόμοιο τρόπο: "Η Γ.Σ. είναι ένα αμεσοδημοκρατικό όργανο, έχει ένα καταστατικό/τρόπο λειτουργίας. Αν η πλειοψηφία της αποφασίσει κατάληψη, θα γίνει κατάληψη. Αν δεν το αποφασίσει (που σημαίνει ότι θα κατέβει περισσότερος κόσμος κατά της κατάληψης), δεν θα γίνει". Πόσο πιο λιανά; :S

Δεν μπορούμε να μυρίζουμε τα νύχια μας για το τι νταλκά κουβαλάει ο καθένας μέσα του, και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να απολογούμαστε στον καθένα που μιλάει λες και του χρωστάμε οτιδήποτε. Είναι η τελευταία φορά που απαντάω σε τόσο προκλητικό post. Και παρόλο που έχουμε λογομαχήσει ως και έρθει στα χέρια κατά καιρούς με ορισμένους συναδέλφους από άλλες παρατάξεις (όπως και εκείνοι αντίστοιχα μεταξύ τους), εξακολουθούμε να διατηρούμε σχέσεις και να έχουμε την "ταυτότητά μας" φανερή. Αν, λοιπόν, έχεις τόση κάψα για το αν κατέβηκε κάποιος από εμάς χωρίς να μας έχεις καν δει, δεν έχεις παρά να ρωτήσεις συναδέλφους σου. Τι διάολο, ένας στους 10, 15, θα μας ξέρει και θα σου λύσει την απορία, η οποία μάλλον δεν ενδιαφέρει τους υπόλοιπους (θα μπορούσες να μας στείλεις pm).
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

@Tερψιμπάνι: Πέρα από αυτό που αναφέρει ο Βραχνός Προφήτης σχετικά με την εγγύτητα των προτάσεων (με το οποίο συμφωνώ), να σου θυμίσω ότι ο τρόπος λειτουργίας των Γ.Σ. δεν εγκαινιάστηκε χθες. Τον ξέρουμε όλοι, κι όποιος θέλει:
1. Είτε κατεβαίνει και ψηφίζει πρόταση που δεν έχει κατάληψη ή που ζητά αλλαγή καταστατικού
2. Είτε κάθεται σπίτι του και αναλαμβάνει την ευθύνη των αποτελεσμάτων χωρίς να γκρινιάζει.

Τέσπα, πέρα από τις φαυλότητες, κάποια σχόλια που θέλω να κάνω επί της Γ.Σ.:
  • Παίχτηκε ένα ωραίο μονόπρακτο ανάμεσα σε ΠΚΣ και ΔΑΠ με αφορμή μια οδηγία από τα κεντρικά της γαλάζιας παράταξης, η οποία υποδείκνυε στον ομιλητή της να αποφύγει το θέμα του ασφαλιστικού (όπως και έκανε με πολύ παιδιάστικο τρόπο του στυλ "τώρα είμαι φοιτητής, δεν θα ασχοληθώ μ' αυτό αλλά με τις σπουδές μου").
  • Εμφανίστηκε ο πρώην τομεάρχης της ΔΑΠ "Δ.Σ." (που πολύ μας είχε λείψει) προφανώς για να υποκαταστήσει τον ανύπαρκτο ομιλητή. Αν έσκαγε και ο Κοκόλιας με τον Γουδέλη θα μπορούσα να πεθάνω ευτυχής μέσα στην ασφάλεια και τη γαλήνη του νασταλγικά γνώριμου, της θαλπωρής του οικείου...
  • Συνάδελφος της ΕΑΑΚ έκανε ερώτηση στον ομιλητή της ΕΑΑΚ (!)... ok, το'χαμε κάνει και εμείς επί ΕΔΡΑς, οπότε το κόβω :ssss: :mrgreen:
  • Δεν μίλησε ο Δημήτρης (aka "ΣΕΜΦΕίτες και ΣΕΜΦΕίτισσες")
  • Δεν έχω καμία σχέση με την πρόταση τριήμερης κατάληψης των ΕΑΑΚ (αν και θα είχε πλάκα)
  • Επιτέλους μετά από καιρό άκουσα την αγαπημένη μου ατάκα κατά την καταμέτρηση "ΩΠΑ, ΩΠΑ! Συνάδελφοιιι, ξανάαααααα!"
Γνώμη μου είναι ότι η Γ.Σ. ήταν ελαφρώς άστοχη χρονικά (δεδομένου ότι ήδη υπήρχε απόφαση για το ερχόμενο συλαλλητήριο), παρόλα αυτά θεωρώ σημαντικό το γεγονός ότι δίνεται έμφαση στο ζήτημα του ασφαλιστικού (ακόμη κι αν αυτό γίνεται υστερόβουλα ή ελέω κομματικής σκοπιμότητας). Άσχετα με τις σαχλαμάρες που έλεγε η ΔΑΠ, το ασφαλιστικό είναι ένα ζήτημα που θα επηρεάσει όλους μας (ok, ίσως όχι αυτούς που έχουν έτοιμη θέση διευθυντή στο δημόσιο), και ο μόνος τρόπος να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι, όπως σημείωσαν όλες οι αριστερές παρατάξεις, η αλληλεγγύη ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες (δηλ. τους φοιτητές, που θα γίνουν εργαζόμενοι, σε όσους είναι εργαζόμενοι και στους συνταξιούχους, που ήταν εργαζόμενοι).

Το πρόβλημα που δήθεν προσπαθεί να λύσει η κυβέρνηση, δεν το δημιούργησε ο εργαζόμενος που πλήρωνε χρόνια εισφορές. Το δημιούργησαν όσες εταιρίες, κρατικοδίατοι και λοιποί αρχολίπαροι (κατά την ορολογία του Στρατηγού Ανέμου) που συντηρούσαν όλες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Έχουν κλέψει λεφτά, και γι'αυτό δεν φταίει (οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώσει) ο εργαζόμενος και φορολογούμενος. Και κερατάδες και δαρμένοι;

Τώρα αν ο αποδοτικότερος δρόμος είναι η κατάληψη ή όχι, και με ποιον τρόπο αυτός ο "δρόμος" θα πρέπει να τοποθετηθεί στο χρόνο (ώστε να μην έχουμε τα ίδια τα περσινά, τα προπέρσινα, τα αντιπροπέρσινα, κλπ), χωράει συζήτηση, η οποία θα γίνεται όλο και τακτικότερα στις Γενικές Συνελεύσεις, όπου θα ληφθοόυν και οι τελικές αποφάσεις.

edit: Η απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. ήταν ίδια με της προηγούμενης (αφού την πήρε η ΠΚΣ): Συμμετοχή στην πορεία της 12ης Δεκεμβρίου.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΙΑΚΟΣ
Επικοινωνία:

Επέλεξα να μην ασχοληθώ με τα προηγούμενα που ανέφερες στο post σου γιατί όπως σου είπα και απο κοντά στην Γ.Σ που μιλήσαμε λίγο την Πέμπτη ασχολήσε με περσινά ξυνά σταφύλια και κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβεις πώς αυτό δεν βγάζει πουθενά.
drcypher έγραψε: Δεν έχω εν γένει πρόβλημα με τον αυτοσαρκασμό ή την αυτοκριτική. Κάποια πράγματα από αυτά που στιλιτεύω τώρα στην ΕΔΡΑ (γιατί αυτή σε ενδιαφέρει παρόλο που δεν ασχολούμαι μόνο μ' αυτήν) ίσχυαν και παλιά, οπότε η κριτική μου αγγίζει και εμένα στο βαθμό που συμμετείχα. Κάποια άλλα πράγματα αφορούν στα νέα "ήθη" και "πρόσωπα" που βρίσκονται κάτω από την νέα επωνυμία "ΕΔΡΑΝεξάρτητοι". Δεν διστάζω να παραδεχτώ ότι έχω υποστηρίξει πράγματα (εντός ή εκτός ΕΔΡΑς) για τα οποία έχω αναθεωρήσει (ειδάλλως θα έπρεπε να αρνηθώ την ικανότητά μου για προσωπική πρόοδο), ακόμα-ακόμα να παραδεχτώ ότι κατά καιρούς έχω πει (κατά την συναφή ορολογία συναδέλφου από τα ΕΑΑΚ) μπαρμπούτσαλα. Και το'χω κάνει στις διαπροσωπικές μου σχέσεις, γιατί θα'πρεπε οι αλληλεπιδράσεις μου με το σύνολο να στερούνται αυτής της ειλικρίνειας;

1) Στην ΕΔΡΑ κώστα δεν υπάρχουν ούτε παλιά ήθη ούτε νέα ήθη , υπάρχει ΗΘΟΣ και κυρίως συνέπεια ως προς τις θέσεις και τις προτάσεις της.
2)Δεν υπάρχει παλιά και νέα επωνυμία, αλλά μία Ενιαία ΔΡάση Ανεξάρτητων η αλλιώς ΕΔΡΑ.(εσύ τα ξέρεις καλά :wink: ).
drcypher έγραψε: Κοίτα γύρω σου... αν χαίρεσαι γι' αυτό που βλέπεις, δώσε τα συγχαρίκια στους κατασκευαστές της "παλιάς" και της "νέας-ζωντανής ΕΔΡΑς". Αν δεν χαίρεσαι, μάλλον βλέπεις αυτό που βλέπω κι εγώ: Γκρίνια και μιζέρια (γιατί κάποιοι "κλαίγαν", αλλά κάποιοι άλλοι κλαίνε).
Α ρε Κώστα, τόσο λανθασμένη αντίληψη για εμάς δεν περίμενα να έχεις.Εδώ πέρσυ με τόσους μήνες συνεχόμενων κατάληψεων και δώσαμε μάχες και αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για θέματα της σχολής και του Πανεπιστημίου γενικά (Γενικές Συνελεύσεις , Τμήματα , συμμετοχή στις πορείες κτλ) θα κάτσουμε φέτος να κλαίμε και να μιζεριάζουμε :cry2: :cry2: :cry2:
Απο πού κι ως πού ,η ΕΔΡΑ ποτέ δεν έκλαψε ποτέ δεν μιζέριασε ποτέ δεν γκρίνιαξε όπως και ποτέ δεν πανηγύρισε για αυτά που έκανε ή που δεν έκανε.Αν κάνουμε κάτι και ωφελιθεί τελικά ο σύλλογος ή η σχολή αυτό είναι επιτυχία των φοιτητών ,είναι νίκη για τη σχολή.Την ΕΔΡΑ Κώστα δεν θα την πάρουμε στο λάκο μας ,χθες προσφέρανε άλλοι , σήμερα είμαστε εμείς , αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι , έτσι έιναι η ζωή. 8). Τώρα άν κλαίμε ή όχι αυτό δεν κατάλαβα απο πού το συμπερένεις , αλλά αν θες να μάθεις πραγματικά είσαι επίσημα προσκεκλειμένος στο party που θα διοργανώσουμε στο SALON DE ORO αυτήν την Πέμπτη. :dance:
drcypher έγραψε: Χαίρομαι που προσπαθείς για έναν στόχο σου, και το αποδεικνύεις με την συμμετοχή σου και σε αυτή τη συζήτηση. Αλλά στο semfe.gr υπάρχει μια διαφορά από την ΕΔΡΑ, είτε σ' αρέσει είτε όχι: Δεν υπάρχει προτιμόμενη/προστατευόμενη παράταξη, δεν υπάρχει φιλοανεξάρτητο moderation. Μπορεί να μπει ο δαπίτης, ο εδρίτης, ο πασπίτης, ο χίτης, ο κνίτης, ο εαακίτης, ο σεμφίτης και να πει τη γνώμη του, την ειρωνία του για τα πράγματα, την ανακρίβειά του ή την πληροφορία του. Κι αν κάτι από αυτά που πει στερούνται ακρίβειας ή ισχύος, δεν θα το αποφασίσει το χέρι της "Ανεξάρτητης Αρχής", αλλά η ίδια η κοινότητα, τα μέλη που γράφουν εδώ μέσα χωρίς υποχρέωση ή απαγόρευση πολιτικών, κομματικών και λοιπών πεποιθήσεων. Κι αν οι admins ή οι mods κατά καιρούς ξεφεύγουν, και πάλι είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κοινότητας (ως ίσος-προς-ίσο) να τους εγκαλέσει για τυχόν αυθαιρεσίες κατά τον συντονισμό. Οπότε ας λείπουν και τα αντίστοιχα σχόλια για "αλάθητα" ;)

Στο ίδιο, λοιπόν, κλίμα, θα μου επιτρέψεις να φροντίσω (μέσω των μελλοντικών απαντήσεών μου) να μην μονοπωλήσει για άλλη μια φορά το topic η ΕΔΡΑ. Δεν νομίζω να έχεις παράπονο εσύ ή ο "εν λόγω ποιητής των Ανεξάρτητων ΣΕΜΦΕ" για την έκταση και το χρόνο που σας (ξανα)αφιέρωσα. Όχι τίποτε άλλο, θα φανεί σαν στημένο διαφημιστικό τρικ 8)
Ωραίο ακούγεται" ΕΔΡΑ μια ευγενική χορηγία του semfe.gr " :D
Όταν ο δρόμος στο δάσος χώριζε , εγώ πήρα τον λιγότερο περπατημένο.
Κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Robert Frost (the road not taken )

http://edra.ntua.gr/
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re:

Δημοσίευση από noir »

ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε:Επέλεξα να μην ασχοληθώ με τα προηγούμενα που ανέφερες στο post σου γιατί όπως σου είπα και απο κοντά στην Γ.Σ που μιλήσαμε λίγο την Πέμπτη ασχολήσε με περσινά ξυνά σταφύλια και κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβεις πώς αυτό δεν βγάζει πουθενά.

1) Στην ΕΔΡΑ κώστα δεν υπάρχουν ούτε παλιά ήθη ούτε νέα ήθη , υπάρχει ΗΘΟΣ και κυρίως συνέπεια ως προς τις θέσεις και τις προτάσεις της.
2)Δεν υπάρχει παλιά και νέα επωνυμία, αλλά μία Ενιαία ΔΡάση Ανεξάρτητων η αλλιώς ΕΔΡΑ.(εσύ τα ξέρεις καλά :wink: ).
Ο καθενας μπορει να διαφημιζει την παραταξη που ανηκει, αλλα για να βαζουμε τα πραγματα στη θεση τους, συνέπεια δεν υπαρχει εφοσων μερικα χρονια πριν η εδρα μιλουσε αποδοκιμαστικα για τα οποια τραπεζακια, ενω τωρα εχει το τραπεζι της και μαλιστα δεμενο με αλυσιδα μηπως και το παρει κανεις. :P Φροντισε να αποχωρησει απο συνελευση προκειμενου να βγει η ΔΑΠ, οπως φροντισε να αποχωρισει και απο συνελευση μαζι με ΔΑΠ και ΠΑΣΠ προκειμενου να υπαρξει θεμα απαρτιας.... φτηνα συνδικαλιστικα κολπακια που δε ξερω ποια εννοια δινουν στο ηθος ή στη συνεπεια.... Επισης οι ανεξαρτητοι της εδρας καλλουν ποτε κανα ανοιχτο σχημα ή θεωρουν πως ετσι και αλλιως αντιπροσωπευουν μονο τη παρτη τους; Αληθεια και με το θεμα της χαριστικης για τους επι πτυχιο, θα εξηγησει ποτε καποιος εδριτης πως με τη προταση που εγινε εκ μερους της εδρας εξυπηρετουσαν το συμφερον των φοιτητων; Εμενα ολα αυτα μου δειχνουν μια παραταξη χαμενη μεσα σε μικροσυνδικαλιστικα κολπα και φτηνους λαϊκισμούς, ανικανη να προτεινει κατι ουσιαστικο ή να διεκδικισει κατι... Τοσα χρονια προτεινει με τον ιδιο ηλιθιο και αποτυχημενο τροπο την καταργηση των πλαισιων, μεσα απο το ...πλασιο της!! Δεν ειναι καιρος να δοκιμασετε κατι διαφορετικο; Οταν το μονο που φαινεται μεσα απο την "ενιαια δραση" των ανεξαρτητων ειναι η ολοενα μειουμενη υποστηριξη απο τη πλευρα των φοιτητων δε νομιζετε πως κατι παει στραβα; Τεσπα....
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Re:

ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε:είσαι επίσημα προσκεκλειμένος στο party που θα διοργανώσουμε στο SALON DE ORO αυτήν την Πέμπτη. :dance:
ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε:"ΕΔΡΑ μια ευγενική χορηγία του semfe.gr " :D
:P
ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε:αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για θέματα της σχολής και του Πανεπιστημίου γενικά
Η ένταση και το μέγεθος του "όλες μας τις δυνάμεις" είναι που μάλλον δημιουργεί μια ηττοπαθή αίσθηση. Τουλάχιστον σε αντιπαραβολή με προηγούμενα σημεία στην χρονογραμμή της ΕΔΡΑς. Αλλά αν εσύ θεωρείς ότι είναι καλά (ή καλύτερα) εμένα μου περισσεύει :)
ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε:η ΕΔΡΑ ποτέ δεν έκλαψε ποτέ δεν μιζέριασε ποτέ δεν γκρίνιαξε όπως και ποτέ δεν πανηγύρισε για αυτά που έκανε ή που δεν έκανε.
Δεν είπα ότι έκανε κάτι τέτοιο. Είπα ότι γκρινιάζει και μιζεριάζει αναμασώντας κατηγορίες προς τους ίδιους (παλιούς και νέους) "εχθρούς" της, οι οποίοι δήθεν ευθύνονται για τα δεινά της σχολής (ή τον κακό εαυτό της 8) ). Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ αν κατάφερνα να μειώσω με τις καφρίλες μου έναν "πυρήνα" 25-30 ανθρώπων σε ένα "σωμάτιο άλφα" 3-4 ατόμων, σε κάποιον άλλον θα τα έριχνα (στις παρατάξεις, στους προγραμματιστές, στους διαχειριστές, στα κλανιοφαντάσματα, κλπ). Δεν ξέρω αν θα τους έλεγα και γκρινιάρηδες ή συκοφάντες, πάντως πάρτυ για να το γιορτάσω δεν θα έκανα :P
ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε:Τώρα άν κλαίμε ή όχι αυτό δεν κατάλαβα απο πού το συμπερένεις
Μάλλον από αυτά που σου έκανα quote παραπάνω από το site σου, τα οποία είναι μεν ξινά, αλλά κάθε άλλο παρά περσινά :P Τέσπα, το θέμα ξεκίνησε από κάτι που είπα και εξακολουθώ να πιστεύω για την Νέα ΕΔΡΑ(νεξάρτητων). Εφ' όσον δεν σχολίασες κάτι στα υπόλοιπα, μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να τα λέω, όπως αναγνωρίζω σε εσένα το δικαίωμα σπαταλάς το χρόνο σου για να ασχολείσαι και να απαντάς. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν οι φοιτητές και η Ιστορία (αυτή η πόρνη του Νταλάρα) ;)
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Και τελικά την Τετάρτη θα'ναι όλη τη μέρα κλειστή η σχολή ή μετά τις 12?
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Ρωτησα ΠΚΣιτες και μου ειπανε ολη μερα. (Ειναι γενικη απεργια)

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΙΑΚΟΣ
Επικοινωνία:

drcypher έγραψε: Δεν είπα ότι έκανε κάτι τέτοιο. Είπα ότι γκρινιάζει και μιζεριάζει αναμασώντας κατηγορίες προς τους ίδιους (παλιούς και νέους) "εχθρούς" της, οι οποίοι δήθεν ευθύνονται για τα δεινά της σχολής (ή τον κακό εαυτό της 8) ). Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ αν κατάφερνα να μειώσω με τις καφρίλες μου έναν "πυρήνα" 25-30 ανθρώπων σε ένα "σωμάτιο άλφα" 3-4 ατόμων, σε κάποιον άλλον θα τα έριχνα (στις παρατάξεις, στους προγραμματιστές, στους διαχειριστές, στα κλανιοφαντάσματα, κλπ). Δεν ξέρω αν θα τους έλεγα και γκρινιάρηδες ή συκοφάντες, πάντως πάρτυ για να το γιορτάσω δεν θα έκανα :P
Τα party της ΕΔΡΑς είναι πλέον ένας θεσμός ,όπως γινότανε από τα πρώτα χρόνια της ΕΔΡΑς με την λογική ότι όπως όλη η δράση μας έτσι και party πρέπει να γίνεται από φοιτητές σε φοιτητές. Οι χοροί γίνονται και τους οργανώνουμε επειδή το θέλουν οι φοιτητές , είτε ανήκουν σε κάποια παράταξη είτε όχι. Στα Party της ΕΔΡΑς έχουν έρθει παιδιά από την ΠΚΣ ,ΑΠΟ ΤΑ ΕΑΑΚ ,απο την ΔΑΠ και εσύ το ξέρεις.
Όταν το σωμάτιο άλφα ξαναγίνει πυρήνας Κώστα λέω να οργανώσουμε καμιά συναυλία μαζί με την Χορωδία του Ε.Μ.Π. στο Μέγαρο (πιστεύω ο el να είναι μέσα :D ) τι λές ?
drcypher έγραψε: Τέσπα, το θέμα ξεκίνησε από κάτι που είπα και εξακολουθώ να πιστεύω για την Νέα ΕΔΡΑ(νεξάρτητων). Εφ' όσον δεν σχολίασες κάτι στα υπόλοιπα, μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να τα λέω, όπως αναγνωρίζω σε εσένα το δικαίωμα σπαταλάς το χρόνο σου για να ασχολείσαι και να απαντάς.Τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν οι φοιτητές και η Ιστορία (αυτή η πόρνη του Νταλάρα) ;)
Κώστα θα σου πώ κάτι συμβολικό.
Στην Κρήτη όταν μιά ελιά έχει πολύ καρπό δηλ πολλά κιλά καρπού ελιάς πάνω στα κλαδιά της λέμε ότι έχει βεντέμα ( απο το Ιταλικό vedema = αρκετή ποσότητα σε κάτι .).Καμιά φορά όμως κάποια κλαδιά δεν αντέχουν το φορτίο απο τον καρπό και με την επίδραση του αέρα ή της έντονης βροχής σπάνε. Έτσι η ελιά δεν γίνεται νέα ελιά , απλά έχασε κάποια κλαδιά της και μειώθηκε ο καρπός της .Ό καρπός που μένει αν και λιγότερος έχει μεγαλύτερη απόδοση γιατί οι υπόλοιπες ελιές το παίρνουν όπως λεμε σε λάδι. Εκεί λοιπόν μια ελιά που θα έβγαζε 3 σακιά σε φούλ βεντέμα και θα πήγαινε π.χ 11 Kg το σακί = 33 Kg λάδι , αν χάσει στην διάρκεια της χρονιάς απο διάφορους παράγοντες κάποιο καρπό όταν θα έρθει η ώρα της συγκομιδής
(για την ίδια ελιά)θα βγάλει 1,8 σακιά με 21 Kg το σακί = 38 Kg λάδι. Βλέπεις λοιπόν ότι χάνεις σε καρπό αλλά κερδίζεις σε λάδι. :wink:

Και μην ξεχνάς ότι κάθε χρόνο η ελιά βγάζει καινούργια κλαδιά. :wink:
drcypher έγραψε: Τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν οι φοιτητές και η Ιστορία (αυτή η πόρνη του Νταλάρα) ;)
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Η μελισσα παει στο λουλουδακι...

Εικόνα

@[you]
Εικόνα