ΕΔΡΑς Έργα και Ημέραι

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Atherapeyta Romantikos έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν κάποιοι συνάδελφοι (όχι όλοι) οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν καθόλου σε μία συνέλευση την οποία (κατά τα άλλα)

[..]
Έχεις απόλυτο δίκιο. Μου θυμίζεις κάποιους συναδέλφους που ήταν επί χρόνια απόντες π.χ. από ένα forum και ξαφνικά απαντάνε στους χρήστες σε μη συνδικαλιστικά θέματα, κάνουν moderation και όλη τη βρώμικη δουλειά που μέχρι πρότινος τους κάνανε νυν "φυγόπονοι" και "αχάριστοι" και εκτελούν σιωπηρά το adminiκλέψιον.

Τέλος πάντων, θα επιτρέψεις σε ορισμένους να θεωρούν εαυτούς αρκετά ενημερωμένους για το θέμα (να μην έχουν ανάγκη τη Γ.Σ. για να μάθουν) ώστε να αποφασίσουν χωρίς παρακολουθούν τη Γ.Σ. για όσο χρόνο είσαι υποχρεωμένος εσύ να την παρακολουθείς.
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Ως ΕΔΡΑ έχουμε ξεκάθαρη θέση κατά της αναθεωρήσεως του άρθρου 16 που αφορά στη δημόσια παιδεία. Όποιος αμφισβητεί το ότι αληθινά η ΕΔΡΑ υπερασπίζεται τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, τότε είναι προφανές πως (έστω και χωρίς να το επιθυμεί) κάνει «κακό» συνδικαλισμό και συγκεκριμένα γκρίζα προπαγάνδα.
Δεν ξέρω τι εννοείς πλέον λέγοντας "ΕΔΡΑ". Αν εννοείς εσένα και τον άλλον, καθώς και 2-3 ακόμα, τότε να απευθυνθώ στο πρόσωπό σου ως μια (πλέον) αρκετά υπολογίσιμη ποσότητα (ως σημαντικό κλάσμα του συνολικού πλήθους): Αμφισβητώ ότι διαφωνείς με την αναθεώρηση του άρθρου 16, και ισχυρίζομαι πως θεωρείς ότι πρέπει να δημιουργηθούν "κάποια" μη κρατικά πανεπιστήμια.

Αυτά υπό την προϋπόθεση ότι εσύ και ο άλλος συντηρείτε την προσφιλή σας συνήθεια να παίρνετε το αποτέλεσμα πολύωρης δουλειάς 10 ανθρώπων για να την τυπώσετε και το τυπωμένο κείμενο να είναι μια αυθαίρετη παραλλαγή σας. Αν ξαφνικά σέβεστε τους συνεργάτες σας, θα χαρώ να απαντήσω στην ερώτηση ενός απ' αυτού. Γιατί ό,τι κι αν γίνει, εσύ για μένα θα είσαι κάτι διαφορετικό από την ΕΔΡΑ.

Θες, λοιπόν, να μου απαντήσεις ή θα μιλήσεις πάλι για προβοκάτσια;
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Ως ΕΔΡΑ καλέσαμε δημόσια τον κόσμο να πλαισιώσει με την παρουσία του το συλλαλητήριο της Παρασκευής, ανεξάρτητα από τις όποιες παραταξιακές διαμάχες που υπάρχουν.
Αν το πλαίσιο της ΠΚΣ περιείχε μόνο πορεία (όπως έχει κάνει αρκετές φορές σε αντιδιαστολή με τα ΕΑΑΚ) θα καθόσουν να ψηφίσεις; Ή θα άφηνες την "δημόσια πρόσκληση" να θαφτεί κάτω από μια αδύναμη απαρτία όπως έκανες;
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Τι έπρεπε να γίνει για να «μείνετε ικανοποιημένοι» όλοι εσείς που αυτή τη στιγμή (κατά)κρίνετε αυτή την προσπάθεια και που όμως δεν σας είδε κανένας να κάνετε μία ερώτηση, μία τοποθέτηση ή μια αντιπρόταση σε εκείνη τη συνέλευση?
Μην απασχολείσαι με το τι θα πρέπει να κάνεις για να μας ικανοποιήσεις. Μια χαρά το έκανες τον τελευταίο καιρό. Τουλάχιστον όσον αφορά ορισμένους από εμάς.

Αυτό που έκανε η ΕΔΡΑ δεν ήταν προσπάθεια. Ήταν απουσία. Δεν αποσύρατε το "πλαίσιο". Αποχωρήσατε. Ελπίζω να μην στιγματίσεις την ΕΔΡΑ με δικές σου συνήθειες. Όπως και να το παρουσιάσεις αποχωρήσατε με το επιχείρημα ότι "δεν θα είχε απαρτία" ενισχύοντας εκείνους που προκαλέσανε το πρόβλημα από την αρχή. Έχει διαφορά διάθεσης και διαστάσεων.
Atherapeyta Romantikos έγραψε:α) Να μην αποσύρει το πλαίσιό της η ΕΔΡΑ?
β) Να μην αποσύρει το πλαίσιο της η ΔΑΠ?
γ) Να μην κατεβεί το Π.Δ. μόνο του ως πρόταση, αλλά να μπεί μέσα στα πλαίσια μαζί με όλες τις άλλες προτάσεις?
δ) Να μην ψηφιστεί καν το Π.Δ. γιατί μας πέφτει «λίγη» η κατοχύρωσή του?

Πραγματικά, οι απαντήσεις και παρατηρήσεις σας θα μας φανούν χρήσιμες και θα μας λύσουν αρκετές απορίες.
Παρά τα όσα έχεις επιτρέψει, κάνει και πει τον τελευταίο καιρό, εξακολουθώ να θεωρώ ότι έχεις πολιτική αντίληψη καλύτερη από την δική μου. Ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει σημειολογικά η σύμπλευση με μια παράταξη όπως η ΔΑΠ ακόμη κι αν αυτό που τίθεται προς ψήφιση είναι ο νόμος του Newton.

Επιπλέον, σχολίασα αυτό το γεγονός σε σχέση με την νέα αυτή επιλογή της ΕΔΡΑς να ακολουθήσει τα χνάρια της ΔΑΠ. Ανεξάρτητα και μεμωνομένα ιδωμένο το αποτέλεσμα της Γ.Σ. του Π.Δ. (το οποίο προς τα έξω από "κάποιους" παρουσιάστηκε ως "η ΕΔΡΑ πήρε 131 ψήφους") δεν νομίζω ότι θα σε δυσκόλευε να το παρουσιάσεις όπως "πρέπει", τουλάχιστον σε ανθρώπους που δεν (σε) γνωρίζουν.

Επειδή, όμως, εγώ βλέπω ένα μοτίβο, δεν θα δεχτώ τον κατακερματισμό των επιλογών μιας παράταξης, καθώς αυτές πρέπει να έχουν συνέχεια και συνέπεια. Αν όχι της ΕΔΡΑς των τελευταίων 3 χρόνων (που έχει αποσύρει πλαίσια, αλλά ποτέ δεν αποχώρησε κατά ΔΑΠ, ούτε μοιράστηκε 131 ψήφους με τη ΔΑΠ), τουλάχιστον του κουφαριού της ΕΔΡΑς που καταφέρατε ορισμένοι να φτιάξετε με τις πεφωτισμένες εμμονές σας.

Θες να το παρουσιάζεις ξεχωριστά; Παρουσιάσέ το. Θες να προβάλλεις ένα προφίλ; Κάνε το. Δεν έχω κάτι να κερδίσω, ούτε να χάσω. Αλλά μεταξύ μας δεν θα γνωριστούμε σήμερα. Νιώθω ούτως ή άλλως καλά που ξέρω με ποιον έχω να κάνω, ακόμη κι αν ο υπόλοιπος κόσμος λαμβάνει ως αληθή, γνήσια και ειλικρινή τα όσα διαφημίζεις για να φτιάξεις μια βιτρίνα. Και εύχομαι να μην χρειαστεί να φτάσουν στην ξεφτίλα που φτάσαμε όλοι μαζί για να καταλάβουν πως σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε.
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Τέλος θα ήθελα να πω πως τα αστειάκια περί «Νέας ΕΔΡΑς» είναι πραγματικά πολύ πετυχημένα, ειδικά αν αναλογιστείς το ποιοι τα διαδίδουν και ποιοι τα αναπαράγουν.
Σίγουρα άνθρωποι που επιτρέπουν απαντήσεις σε αυτά τα αστειάκια, σε αντιδιαστολή με άλλους που κρύβουν άλλα κι άλλα, που δεν είναι καν αστειάκια ;)

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον στη συζήτηση. Ελπίζω σύντομα να δούμε και τους άλλους συντελεστές του σημερινού (από ΠΑΣΠ και ΔΑΠ) :P
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Πάρα πολύ σωστά... απλά να προσθέσω κάτι που δυστυχώς δεν έμαθες στην έκθεση στο Λύκειο:

Η επίθεση στο ήθος του αντιπάλου σαν επιχείρημα στο λόγο, πιάνει όταν και μόνο όταν το ήθος του επιτιθέμενου είναι άσπιλο.

Αλλιώς... κλάφ'τα. Για την ταμπακιέρα, πάλι, ουδείς λόγος. Χαίρομαι...

Ταύτα και μένω.

Άβαταρ μέλους
Atherapeyta Romantikos
Real Name: Βαγγέλης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Atherapeyta Romantikos »

drcypher έγραψε:Έχεις απόλυτο δίκιο. Μου θυμίζεις κάποιους συναδέλφους που ήταν επί χρόνια απόντες π.χ. από ένα forum και ξαφνικά απαντάνε στους χρήστες σε μη συνδικαλιστικά θέματα, κάνουν moderation και όλη τη βρώμικη δουλειά που μέχρι πρότινος τους κάνανε νυν "φυγόπονοι" και "αχάριστοι" και εκτελούν σιωπηρά το adminiκλέψιον.
Αν στόχος σου είναι να προσβάλεις κάποια άτομα (ακόμη και εμένα τον ίδιο) τότε δεν έχει νόημα η όλη κουβέντα.

Εγώ μπήκα για να απαντήσω σε ζητήματα που αφορούν τη σημερινή Γενική Συνέλευση, την αναθεώρηση του άρθρου 16, τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις επιλογές της ΕΔΡΑς πάνω σε αυτά.

Αν είσαι εμπαθής απέναντι σε εμένα και σε κάποια άλλα άτομα, είναι δικαίωμά σου. Είναι όμως και δικό μου δικαίωμα να μην σπαταλάω χρόνο σε τέτοια.
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Ως ΕΔΡΑ έχουμε ξεκάθαρη θέση κατά της αναθεωρήσεως του άρθρου 16 που αφορά στη δημόσια παιδεία. Όποιος αμφισβητεί το ότι αληθινά η ΕΔΡΑ υπερασπίζεται τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, τότε είναι προφανές πως (έστω και χωρίς να το επιθυμεί) κάνει «κακό» συνδικαλισμό και συγκεκριμένα γκρίζα προπαγάνδα.
Δεν ξέρω τι εννοείς πλέον λέγοντας "ΕΔΡΑ". Αν εννοείς εσένα και τον άλλον, καθώς και 2-3 ακόμα, τότε να απευθυνθώ στο πρόσωπό σου ως μια (πλέον) αρκετά υπολογίσιμη ποσότητα (ως σημαντικό κλάσμα του συνολικού πλήθους): Αμφισβητώ ότι διαφωνείς με την αναθεώρηση του άρθρου 16, και ισχυρίζομαι πως θεωρείς ότι πρέπει να δημιουργηθούν "κάποια" μη κρατικά πανεπιστήμια.
Δεν μπορώ να διαλέξω σε ποιο από τα δύο ψεύδη να απαντήσω πρώτα.

Το αν η ΕΔΡΑ είναι όντως 2, 3, 4, 5 ή 6 άτομα άσε να το πούμε οι ίδιοι και μην προτρέχεις.
Όσο για το αν ασπάζομαι την άποψη που θέλει να γίνει η αναθεώρηση του άρθρου 16, έχω τοποθετηθεί ξεκάθαρα και με κάθε ευκαιρία πως διαφωνώ καθέτως.
Αυτά υπό την προϋπόθεση ότι εσύ και ο άλλος συντηρείτε την προσφιλή σας συνήθεια να παίρνετε το αποτέλεσμα πολύωρης δουλειάς 10 ανθρώπων για να την τυπώσετε και το τυπωμένο κείμενο να είναι μια αυθαίρετη παραλλαγή σας. Αν ξαφνικά σέβεστε τους συνεργάτες σας, θα χαρώ να απαντήσω στην ερώτηση ενός απ' αυτού
Πραγματικά μου φαίνεται τρομερά ανούσιο το να πάρω στα σοβαρά τις παραπάνω φράσεις. Θες να πεις ότι ισχυρίστηκε κανείς μας ποτέ ότι π.χ. «αυτό είναι δουλειά μου», ή ότι τυπώθηκε κάτι που άνηκε σε κάποιον άλλον (πλήν της ΕΔΡΑς) και έφερε επάνω το όνομα κάποιου ή το λογότυπο «ΕΔΡΑ».

.
Γιατί ό,τι κι αν γίνει, εσύ για μένα θα είσαι κάτι διαφορετικό από την ΕΔΡΑ.
Δεν είμαι «η ΕΔΡΑ» (αν αυτό υπονοείς), είμαι ένα «κομμάτι» της.
Υπηρετώ την ΕΔΡΑ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα ανελλιπώς. Ασπάζομαι τις ιδέες της ΕΔΡΑς στο ακέραιο, μιάς και ήμουν και εγώ μέσα σε αυτούς που τις συνδιαμόρφωσαν κατά τη δημιουργία της και τις διέδωσαν στη συνέχεια. Συνεχίζω ακόμη και σήμερα να υπερασπίζομαι αυτή την κίνηση, γιατί έχω μάθει να είμαι ΕΔΡΑ και στα εύκολα και στα δύσκολα. Και όταν είμαστε λίγοι και όταν είμαστε πολλοί.

Θες, λοιπόν, να μου απαντήσεις ή θα μιλήσεις πάλι για προβοκάτσια;
Σημασία έχει ποιος «μιλάει» για προβοκάτσια ή ποιος «κάνει» προβοκάτσια?
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Ως ΕΔΡΑ καλέσαμε δημόσια τον κόσμο να πλαισιώσει με την παρουσία του το συλλαλητήριο της Παρασκευής, ανεξάρτητα από τις όποιες παραταξιακές διαμάχες που υπάρχουν.
Αν το πλαίσιο της ΠΚΣ περιείχε μόνο πορεία (όπως έχει κάνει αρκετές φορές σε αντιδιαστολή με τα ΕΑΑΚ) θα καθόσουν να ψηφίσεις; Ή θα άφηνες την "δημόσια πρόσκληση" να θαφτεί κάτω από μια αδύναμη απαρτία όπως έκανες;
Η ερώτησή σου είναι υποθετική και έχει απαντηθεί από την πράξη μας, καλέσαμε τον κόσμο να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και είπαμε ότι και εμείς αυτό θα κάνουμε. Πρόσεξε, όχι «αν ψηφιστεί το πλαίσιο μας» ή «αν ψηφιστεί το πλαίσιο της ΠΚΣ ή των ΕΑΑΚ», αλλά ανεξάρτητα από όλα αυτά (ότι κι αν γίνει).
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Τι έπρεπε να γίνει για να «μείνετε ικανοποιημένοι» όλοι εσείς που αυτή τη στιγμή (κατά)κρίνετε αυτή την προσπάθεια και που όμως δεν σας είδε κανένας να κάνετε μία ερώτηση, μία τοποθέτηση ή μια αντιπρόταση σε εκείνη τη συνέλευση?
Μην απασχολείσαι με το τι θα πρέπει να κάνεις για να μας ικανοποιήσεις. Μια χαρά το έκανες τον τελευταίο καιρό. Τουλάχιστον όσον αφορά ορισμένους από εμάς.
Σχήμα λόγου ήταν. Κάποιοι μένουν πάντα με το αίσθημα του «ανικανοποίητου».
Αυτό που έκανε η ΕΔΡΑ δεν ήταν προσπάθεια. Ήταν απουσία. Δεν αποσύρατε το "πλαίσιο". Αποχωρήσατε. Ελπίζω να μην στιγματίσεις την ΕΔΡΑ με δικές σου συνήθειες. Όπως και να το παρουσιάσεις αποχωρήσατε με το επιχείρημα ότι "δεν θα είχε απαρτία" ενισχύοντας εκείνους που προκαλέσανε το πρόβλημα από την αρχή. Έχει διαφορά διάθεσης και διαστάσεων.
Σοβαρά μιλάς τώρα? Η κάποιος σε πληροφόρησε λάθος ή σκόπιμα διαστρεβλώνεις την αλήθεια? (τείνω προς το πρώτο μιας και δεν ήσουν παρών)

Η ΕΔΡΑ όχι μόνο δεν αποχώρησε αλλά έπαιξε τον ενεργητικότερο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Η ΕΔΡΑ επέμεινε δημόσια στο να αποσυρθούν τα πλαίσια. Η ΕΔΡΑ επισφράγισε με τη δυναμική των ατόμων που την απαρτίζουν τη συντριπτική νίκη του Π.Δ. για τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Αυτό έγινε και είναι γεγονός. Αμφισβητισέ το αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, αλλά έγινε.

Παρά τα όσα έχεις επιτρέψει, κάνει και πει τον τελευταίο καιρό, εξακολουθώ να θεωρώ ότι έχεις πολιτική αντίληψη καλύτερη από την δική μου. Ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει σημειολογικά η σύμπλευση με μια παράταξη όπως η ΔΑΠ ακόμη κι αν αυτό που τίθεται προς ψήφιση είναι ο νόμος του Newton.
Τότε, λυπάμαι που θα σου το πω αλλά εκφέρεις μια αντίληψη την οποία πίστευα ότι μέχρι πρότινος πολεμούσες. Πως σε μια κοινή διεκδίκηση που αφορά όλους, μπορούν (και πρέπει) να συνυπάρξουν όλες οι παρατάξεις (αν το επιθυμούν). Δεν είναι έτσι?

Επιπλέον, σχολίασα αυτό το γεγονός σε σχέση με την νέα αυτή επιλογή της ΕΔΡΑς να ακολουθήσει τα χνάρια της ΔΑΠ. Ανεξάρτητα και μεμωνομένα ιδωμένο το αποτέλεσμα της Γ.Σ. του Π.Δ. (το οποίο προς τα έξω από "κάποιους" παρουσιάστηκε ως "η ΕΔΡΑ πήρε 131 ψήφους") δεν νομίζω ότι θα σε δυσκόλευε να το παρουσιάσεις όπως "πρέπει", τουλάχιστον σε ανθρώπους που δεν (σε) γνωρίζουν.
Καμία ΕΔΡΑ δεν ακολούθησε τα χνάρια καμιάς ΔΑΠ. Κάτι τέτοιο θα ήταν αφύσικο και αδύνατο. Εκτός και αν πραγματικά πιστεύεις πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει αφήσει τα «χνάρια» της στην υπερ-παραταξιακή δράση, στη συνδιαμόρφωση των προτάσεων και στην απεμπόλιση των πλαισίων από τις Γ.Σ. Δε θα το έλεγα…
Επειδή, όμως, εγώ βλέπω ένα μοτίβο, δεν θα δεχτώ τον κατακερματισμό των επιλογών μιας παράταξης, καθώς αυτές πρέπει να έχουν συνέχεια και συνέπεια. Αν όχι της ΕΔΡΑς των τελευταίων 3 χρόνων (που έχει αποσύρει πλαίσια, αλλά ποτέ δεν αποχώρησε κατά ΔΑΠ, ούτε μοιράστηκε 131 ψήφους με τη ΔΑΠ), τουλάχιστον του κουφαριού της ΕΔΡΑς που καταφέρατε ορισμένοι να φτιάξετε με τις πεφωτισμένες εμμονές σας.
Το δήθεν «κουφάρι» της ΕΔΡΑς δε γνωρίζω ποιος το έχει και ποιος το «χρησιμοποιεί».
Αυτό που ξέρω είναι πως εμείς είμαστε η ζωντανή ΕΔΡΑ. Η ΕΔΡΑ που παρεμβαίνει παντού και παίρνει πρωτοβουλίες προς όφελος της σχολής. Είμαστε η ΕΔΡΑ που τολμάει, όπως πάντα, να κινείται με γνώμονα το συμφέρον της πλειοψηφίας των φοιτητών, ανεξαρτήτως «πολιτικού κόστους».
Θες να το παρουσιάζεις ξεχωριστά; Παρουσιάσέ το. Θες να προβάλλεις ένα προφίλ; Κάνε το. Δεν έχω κάτι να κερδίσω, ούτε να χάσω. Αλλά μεταξύ μας δεν θα γνωριστούμε σήμερα. Νιώθω ούτως ή άλλως καλά που ξέρω με ποιον έχω να κάνω, ακόμη κι αν ο υπόλοιπος κόσμος λαμβάνει ως αληθή, γνήσια και ειλικρινή τα όσα διαφημίζεις για να φτιάξεις μια βιτρίνα. Και εύχομαι να μην χρειαστεί να φτάσουν στην ξεφτίλα που φτάσαμε όλοι μαζί για να καταλάβουν πως σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε.
Το ότι δεν έχεις να χάσεις τίποτα το γνωρίζω. Ο μόνος που χάνει από το κλίμα και τους διαπληκτισμούς του τελευταίου καιρού είναι η ΕΔΡΑ, και αυτήν θέλω να προστατεύσω.

Όσο για το ποιος καλλιεργεί «βιτρίνα» και «περσόνα» άσε να το κρίνει ο κόσμος.

Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Εικόνα

"Η ζωή είναι ένας πόλεμος ενάντια στην κακεντρέχεια των ανθρώπων"
Μπαλτάσαρ Γκρασιάν

Για 6 χρόνια στη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. υπήρχε επιλογή:
http://edra.ntua.gr
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

Atherapefta Romantikos έγραψε:Πάντοτε ήμασταν θετικά προδιατεθειμένοι να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε ένα «κοινό τόπο» με τις υπόλοιπες δυνάμεις του φοιτητικού συλλόγου, ειδικά σε ζητήματα τόσο σοβαρά όσο το συγκεκριμένο.
Εσύ ειδικά που δεν ξέρεις να χωρίσεις δύο γαϊδάρων άχυρα, είσαι πάντοτε διατεθιμένος να συζητήσεις και όταν δε βγάλεις άκρη ξέρεις πάντα να λήγεις τη συζήτηση.

"Στα @@ μου που είστε  16. Κι εγώ είμαι ένας". Μην τα πουλάς εδώ αυτά. Πάνε πες τα στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ (πλέον) forum. Θα μας μιλήσει και ο Αλμπάνης για ηθική και οράματα...
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

Παιδιά το έχετε ξεφτυλίσει όλοι.

Προσωπικά ντρέπομαι για λογαριασμό ΌΛΩΝ σας.

Είστε 23 χρονών άντρες και φέρεστε σαν 6 χρονα!

Αν έχετε(που ξέρω οτι έχετε) διαπροσωπικά προβλήματα μπορείτε οι ενδιαφερόμενοι να τα συζητήσετε κι απο κοντά.Να ακούσετε τι έχει ο ένας να πει στον άλλον.

Είμαι σίγουρος πως όλοι σας ενδιαφέρεστε για το καλό της Εδρας , ο καθένας με το δικό του τρόπο.Δεν μπορείτε να πετάξετε τόσο κόπο και δουλειά με αυτόν τον τρόπο.

Εμένα με ενδιαφέρει να υπάρχει η Εδρα γιατί πίστεψα κι ακόμα πιστεύω σε αυτήν.Και πράγματι υπάρχει ακόμα.Μπορεί να απαρτίζεται πλέον απο λιγότερα άτομα αλλά υπάρχει.

Αυτό που γίνεται δεν πλήττει κανέναν.Πλήττει μόνον την Εδρα.Είναι ξεκάθαρο απ'όλα τα παραπάνω πόστς πως το πρόβλημα δεν είναι η Εδρα.Αλλά οι προσωπικές κόντρες κάποιων ατόμων.

Κάνω έκκληση στους νυν και πρώην Εδρίτες.

Αν θέλει κάποιος να κάνει κριτική στην Εδρα,να την κάνει ,είναι ευπρόσδεκτη.
Αλλά όχι να χρησιμοποιείται η Εδρα ως αντικείμενο για να πληγώσει ο ένας το γόητρο του άλλου.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Atherapeyta Romantikos έγραψε:Όσο για το αν ασπάζομαι την άποψη που θέλει να γίνει η αναθεώρηση του άρθρου 16, έχω τοποθετηθεί ξεκάθαρα και με κάθε ευκαιρία πως διαφωνώ καθέτως.
Δεν διαφώνησα ότι κάνεις αυτό που περιγράφεις δημοσίως. Τέλος πάντων, μου φτάνει ότι το αρνείσαι. Δεν έχει σημασία να αποδείξω κάτι, ο καιρός θα τα δείξει όλα.
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Πραγματικά μου φαίνεται τρομερά ανούσιο το να πάρω στα σοβαρά τις παραπάνω φράσεις. Θες να πεις ότι ισχυρίστηκε κανείς μας ποτέ ότι π.χ. «αυτό είναι δουλειά μου», ή ότι τυπώθηκε κάτι που άνηκε σε κάποιον άλλον (πλήν της ΕΔΡΑς) και έφερε επάνω το όνομα κάποιου ή το λογότυπο «ΕΔΡΑ».
Θέλω να πω ότι 10 άτομα συνδιαμορφώνουν ένα κείμενο, και "κάποιος" που αναλαμβάνει να το τυπώσει δίνει τις τελευταίες "πινελιές" (αλλοιώνοντας καίρια σημεία) χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Κι αυτό άνευ σημασίας. Η επισήμανση αφορά τους υποψήφιους συνεργάτες...
Atherapeyta Romantikos έγραψε:.
Γιατί ό,τι κι αν γίνει, εσύ για μένα θα είσαι κάτι διαφορετικό από την ΕΔΡΑ.
Δεν είμαι «η ΕΔΡΑ» (αν αυτό υπονοείς), είμαι ένα «κομμάτι» της.
Δεν είπα ότι εσύ είσαι η ΕΔΡΑ. Είναι γνωστό ότη ΕΔΡΑ είναι ο Κάραλης :P Αναρρωτιέμαι πόσους αφήσατε στην ΕΔΡΑ. ;)
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Υπηρετώ την ΕΔΡΑ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα ανελλιπώς. Ασπάζομαι τις ιδέες της ΕΔΡΑς στο ακέραιο
... όσο ταυτίζονται με τις δικές σου. Ειδάλλως αρχίζει η ανάδειξη των "επισκεπτών".
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Σημασία έχει ποιος «μιλάει» για προβοκάτσια ή ποιος «κάνει» προβοκάτσια?
Χμμμ... μάλιστα... Τώρα μπήκαμε στην ουσία...
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Η ερώτησή σου είναι υποθετική
Δεδομένου ότι δεν απαντάς (και δη αληθώς) σε καταφατικές ερωτήσεις, δεν περίμενα να απαντήσεις ευθέως σε υποθετικές.
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Κάποιοι μένουν πάντα με το αίσθημα του «ανικανοποίητου».
Μέχρι να ικανοποιήσουν τις εμμονές τους, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται τη διάλυση ενός σχήματος το οποίο κατά τ' άλλα προστατεύουν.
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Σοβαρά μιλάς τώρα? Η κάποιος σε πληροφόρησε λάθος ή σκόπιμα διαστρεβλώνεις την αλήθεια? (τείνω προς το πρώτο μιας και δεν ήσουν παρών)
Αναφέρομαι στη σημερινή Γ.Σ.
Atherapeyta Romantikos έγραψε:
Τότε, λυπάμαι που θα σου το πω αλλά εκφέρεις μια αντίληψη την οποία πίστευα ότι μέχρι πρότινος πολεμούσες. Πως σε μια κοινή διεκδίκηση που αφορά όλους, μπορούν (και πρέπει) να συνυπάρξουν όλες οι παρατάξεις (αν το επιθυμούν). Δεν είναι έτσι?
Εξακολουθείς να παραλάσσεις το νόημα και να αποκόπτεις γεγονότα. Ξέρουμε πολύ καλά και οι δυο πως μπορεί να αλλάξει το νόημα όταν περνάς από το μέρος στο όλον. Επιπλέον, εξακολουθώ να πιστεύω στην σύνθεση των απόψεων και την άρση των διαχωριστικών γραμμών.

Πρόσεξε όμως, ότι:
  • Μίλησα για σημειολογία, που θεωρώ ότι είναι έτσι ούτως ή άλλως.
  • Η σημειολογία αυτή από μόνη της, σαν μεμονωμένο γεγονός όταν επισημαίνεται επίμονα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως κακοήθεια. Αλλά θεωρώ ότι υπάρχει μοτίβο. Αν δε σ' αρέσει η παρατήρησή μου, απλώς την αγνοείς. Ακόμα, όμως, κι αν αυτή η κακοπροαίρετη και εμπαθής για σένα παρατήρηση σταθεί αφορμή να παύσει άμεσα το μοτίβο, καλό για σένα θα'ναι.
  • Το γεγονός ότι κάποιοι παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη Γ.Σ. σαν νίκη της ΕΔΡΑς με "131" ψήφους καθιστά την πράξη ηθελημένη και δόλια, και όχι άξια απλής σημειολογικής εκτίμησης.
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Το δήθεν «κουφάρι» της ΕΔΡΑς δε γνωρίζω ποιος το έχει και ποιος το «χρησιμοποιεί».
Αυτό που ξέρω είναι πως εμείς είμαστε η ζωντανή ΕΔΡΑ. Η ΕΔΡΑ που παρεμβαίνει παντού και παίρνει πρωτοβουλίες προς όφελος της σχολής. Είμαστε η ΕΔΡΑ που τολμάει, όπως πάντα, να κινείται με γνώμονα το συμφέρον της πλειοψηφίας των φοιτητών, ανεξαρτήτως «πολιτικού κόστους».
Αυτά τα τελευταία δεν χρειάζεται να τα πεις σε μένα. Τα ξέρω πολύ καλά, τα έχω ξανακούσει. Επίσης, κατάλαβα εν τέλει ότι όντως εσείς είστε η ζωντανή ΕΔΡΑ. Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι "η ζωντανή ΕΔΡΑ" πέρα από τους δημιουργούς της, και όσους έχουν την ίδια νοοτροπία με αυτούς;

Δεν διαφωνούμε κάπου...
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Το ότι δεν έχεις να χάσεις τίποτα το γνωρίζω. Ο μόνος που χάνει από το κλίμα και τους διαπληκτισμούς του τελευταίου καιρού είναι η ΕΔΡΑ, και αυτήν θέλω να προστατεύσω.
Και εσύ. Και στο λέω με όλην την καλή διάθεση. Ελπίζω, μόνο, αν κάποιοι από τους ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται σου επισημάνουν τι έχεις κάνει στραβά (και σ' αυτούς δε θα έχεις λόγο ή πρόθεση να καταλογίσεις δόλο ή προβοκάτσια) να αξιοποιήσεις αυτά που έχουν να σου πουν. Αλλά θα σταματήσω το συμβουλευτικό ύφος καθώς δεν το δικαιούμαι ούτε εγώ ούτε εσύ μετά από την τακτική που επέλεξες.

Η ΕΔΡΑ έφτασε στο σημείο που έφτασε από τη στιγμή που επιτρέψατε να σας κυριεύσουν μανίες και ρίξατε στη μάχη ανθρώπους που είναι ακατάλληλοι και ανίκανοι για μια ιδέα όπως η ΕΔΡΑ. Μέχρι να το επιτρέψετε και να το προωθήσετε αυτό, η ΕΔΡΑ κατάφερε και έφτασε εκεί που έφτασε επειδή απαγκιστρώθηκε από ανθρώπους και νοοτροπίες του τύπου που επαναφέρατε. Και αυτό θα το διαπιστώσετε από την ανταπόκριση του κόσμου στο μέλλον.

Εύχομαι, μόνο, από ευθιξία και αξιοπρέπεια, το συντομότερο να αφήσετε όσους επιλέξετε για συνεχιστές της ΕΔΡΑς στην ησυχία τους, μπας και στεριώσει ποτέ αυτή η ρημάδα... και σεις και οι άσχετοι ή οι απόστρατοι ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

Δεν κατάλαβες καλά Ευ-Άγγελε... Μιλάμε για ανθρώπους που μπορούν στο μιλητό να σε ψήσουν για το οτιδήποτε και μόλις χρειαστεί να μιλήσουν σε παραπάνω από 1 άτομα, τα κάνουν μαντάρα. Γιατί προφανώς τα έργα και τα λόγια τους δεν έχουν αυτοσυνέπεια. Κακώς συζητάμε για την ΕΔΡΑ εδώ πέρα. Θα προτιμούσα να είχαν κάτσει στ' αυγά τους όλο το καλοκαίρι και να μην έκαναν νεκραναστάσεις. Τότε, ίσως να ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Και τώρα όμως, μου αρκεί που επιβεβαιώνω (προσωπικά) την απόφασή μου να φύγω μέρα με τη μέρα. Λες και το κάνουν επίτηδες για να με πείσουν ότι ήξερα ότι θα τα κάναν κώλο μόλις τους αφήναμε να αλωνίζουν.

Ποιος χέστηκε για το καλό της ΕΔΡΑς; Πρώτη προτεραιότητα είναι η Σχολή Βαγγέλη (τουλάχιστον αυτό ήταν το σλόγκαν). Όταν συνειδητά ταυτίστηκε το καλό της Σχολής με το καλό της ΕΔΡΑς, άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Κάτσε λίγο ακόμα. Για όλα είναι ικανοί.
Άβαταρ μέλους
Rosso

Δημοσίευση από Rosso »

Η ΕΔΡΑ έφτασε στο σημείο που έφτασε από τη στιγμή που επιτρέψατε να σας κυριεύσουν μανίες και ρίξατε στη μάχη ανθρώπους που είναι ακατάλληλοι και ανίκανοι για μια ιδέα όπως η ΕΔΡΑ. Μέχρι να το επιτρέψετε και να το προωθήσετε αυτό, η ΕΔΡΑ κατάφερε και έφτασε εκεί που έφτασε επειδή απαγκιστρώθηκε από ανθρώπους και νοοτροπίες του τύπου που επαναφέρατε. Και αυτό θα το διαπιστώσετε από την ανταπόκριση του κόσμου στο μέλλον.

Εύχομαι, μόνο, από ευθιξία και αξιοπρέπεια, το συντομότερο να αφήσετε όσους επιλέξετε για συνεχιστές της ΕΔΡΑς στην ησυχία τους, μπας και στεριώσει ποτέ αυτή η ρημάδα... και σεις και οι άσχετοι ή οι απόστρατοι Wink
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω...
Σκουπίδι η σκέψη την πετώ
τη λογική απαρνιέμαι,
μ' ένα σαράκι αρμένικο
για δρόμους που δε θέλησα
στις χαραυγές ξεχνιέμαι.

Bάστα το νου, βάστα το νου
να μην γκρινιάξει του καιρού
πού 'φτιαξε με τον πόνο κλίκα
και τσιγκουνεύεται στη γλύκα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Στις χαραυγές ξεχνιέμαι...
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

βγηκε πολυ οφτοπικ το θεμα παιδια....
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Έχει δίκιο ο Χαμένος. Τα προβλήματα της ΕΔΡΑς θα έπρεπε να απασχολούν μόνον εκείνους που τα δημιούργησαν. Ας επανέλθουμε στο θέμα του άρθρου 16 και των επιλογών των κυβερνώντων.

I rest my case ;)

edited by drcypher: Τα παραπάνω posts διασπάστηκαν από την συζήτηση για την Γ.Σ. καθώς ξέφυγαν σε συζήτηση για την Νέα ΕΔΡΑ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος drcypher την Παρ Δεκ 08, 2006 4:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Θαυμάστε admins στην ΕΔΡΑ!

Δημοσίευση από el_greco »

Θαυμάστε admins!

Ως εδώ η κοροϊδία, "κύριοι" της ΕΔΡΑς. Αυτό που κάνατε με το λογαριασμό χρήστη μου δείχνει απύθμενα κόμπλεξ, μικρότητα, κακία και εκδικητικότητα.

Εξηγούμαι.

Στα πλαίσια της αποχώρησης από την ΕΔΡΑ, μετά και τα γεγονότα με το server, είχα ζητήσει μαζί με τους drcypher και Wizard να διαγραφούν εντελώς οι λογαριασμοί μας από το παρόν φόρουμ. Αυτό, αν γινόταν, θα σήμαινε ότι οι χρήστες el_greco, drcypher και Wizard θα έπαυαν να υπάρχουν στο φόρουμ, και όλες τους οι δημοσιεύσεις θα αντικαθίστατο από δημοσιεύσεις επισκεπτών με τα ανάλογα ονόματα.

Ίσως στα πλαίσια της αναμόρφωσης που φέρνει η νέα κατάσταση στην ΕΔΡΑ, επελέγην ως το πρώτο "θύμα" μιας ιδιότυπης κάθαρσης. Συγκεκριμένα, πέρα και πάνω από κάθε όριο ορθού administration, κάποιος άλλαξε τον κωδικό εισόδου μου στο φόρουμ (με συνέπεια ναι μεν ο λογαριασμός μου να υπάρχει, αλλά εγώ να μην μπορώ να κάνω login). Επιπλέον σβήστηκαν τα στοιχεία του προφίλ μου, και εμφανίζεται κενό.

Πέρα από την προφανώς συμπλεγματική συμπεριφορά αυτού που προέβη σε αυτή την ενέργεια, καταγγέλλω ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί ο λογαριασμός μου να χρησιμοποιηθεί για προβοκάτσια, αφού ο οποιοσδήποτε πεφωτισμένος admin πλέον μπορεί να κάνει posts σαν el_greco χωρίς να είναι ο el_greco! Αφήστε που πλέον τα προσωπικά μου στοιχεία, καταχωρημένα μαθήματα και βαθμοί είναι στη διάθεση του καθενός κακόβουλου διαχειριστή του site αυτού.

Αν επιθυμούσαν οι "κύριοι" αυτοί να είναι σωστοί, θα έσβηναν τους λογαριασμούς μας όπως είχαμε ζητήσει άπαξ και διά παντός, και δεν θα μετερχόντουσαν τέτοια πουστριλίκια...

ΑΠΑΙΤΩ λοιπόν είτε την άμεση αποκατάσταση του λογαριασμού μου στην πρότερη κατάσταση, είτε την οριστική διαγραφή που είχαμε ζητήσει.-

el_greco

ΥΓ : Εικόνα αυτού που εννοώ :  post

ΥΓ2 : Αν σβηστεί αυτό το ποστ χωρίς απάντηση από αυτόν που έκανε αυτές τις "αλλαγές", δε θα διστάσω να το ξαναδημοσιεύσω. Ξέρετε εσείς από αυτά.

edit: επειδή οι πεφωτισμένοι admins στην ΕΔΡΑ απειλούν με διαγραφή της καταγγελίας μου την οποία την αποδίδουν σε λάθος, κράτησα αντίγραφο σε pdf το οποίο βρίσκεται εδώ.

Επίσης, το γεγονός ότι με το που έσκασε το "πρόβλημα" ο admin "αποκατέστησε" τον κωδικό μου, σημαίνει ότι είχε κρατήσει τον παλιό που άλλαξε...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος el_greco την Παρ Δεκ 08, 2006 5:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Όχι μόνο δε μπορείς να συνδεθείς πλέον Νίκο, αλλά ο λογαριασμός σου ως δια μαγείας είναι πλέον ADMIN!!!!!
Ορίστε και η απόδειξη:
Εικόνα

10 λεπτά αργότερα δεν είσαι πλέον admin!
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Ευ-Αγγελος

Εγώ πάντως , δεν κατάλαβα τι έγινε και γιατί.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Λοιπόν, ΚΑΠΟΙΟΣ (και έχω μια πολύ μεγάλη υποψία ποιος είναι αυτός - ο μόνος με τέτοια πρόσβαση) αρχικά άλλαξε τον κωδικό του χρήστη el_greco στο edra.ntua.gr στη συνέχεια τον έκανε administrator και συνδέθηκε χρησιμοποιώντας αυτό το nick ως κρυφός.

Αφού ο Νίκος το έκανε θέμα μετά από 10 λεπτά αποκαταστάθηκε ο κωδικός του. Το οποίο σημαίνει ότι αυτός που τον επανέφερε στην προηγούμενη κατάσταση είτε 1. ήξερε τον κωδικό του είτε 2. είχε το κρυπτογραφημένο αλφαριθμητικό που υπάρχει στη βάση δεδομένων του φόρουμ ;)
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Ευ-Αγγελος

Καλά αν έγινε κάτι τέτοιο , προφανώς δεν είναι σωστό.
Αλλά για ποιό λόγο να κάνει κάποιος κάτι σαν κι αυτό ;Τι σκοπό θα εξυπηρετούσε ;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”