Έχεις απόλυτο δίκιο. Μου θυμίζεις κάποιους συναδέλφους που ήταν επί χρόνια απόντες π.χ. από ένα forum και ξαφνικά απαντάνε στους χρήστες σε μη συνδικαλιστικά θέματα, κάνουν moderation και όλη τη βρώμικη δουλειά που μέχρι πρότινος τους κάνανε νυν "φυγόπονοι" και "αχάριστοι" και εκτελούν σιωπηρά το adminiκλέψιον.Atherapeyta Romantikos έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν κάποιοι συνάδελφοι (όχι όλοι) οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν καθόλου σε μία συνέλευση την οποία (κατά τα άλλα)
[..]
Τέλος πάντων, θα επιτρέψεις σε ορισμένους να θεωρούν εαυτούς αρκετά ενημερωμένους για το θέμα (να μην έχουν ανάγκη τη Γ.Σ. για να μάθουν) ώστε να αποφασίσουν χωρίς παρακολουθούν τη Γ.Σ. για όσο χρόνο είσαι υποχρεωμένος εσύ να την παρακολουθείς.
Δεν ξέρω τι εννοείς πλέον λέγοντας "ΕΔΡΑ". Αν εννοείς εσένα και τον άλλον, καθώς και 2-3 ακόμα, τότε να απευθυνθώ στο πρόσωπό σου ως μια (πλέον) αρκετά υπολογίσιμη ποσότητα (ως σημαντικό κλάσμα του συνολικού πλήθους): Αμφισβητώ ότι διαφωνείς με την αναθεώρηση του άρθρου 16, και ισχυρίζομαι πως θεωρείς ότι πρέπει να δημιουργηθούν "κάποια" μη κρατικά πανεπιστήμια.Atherapeyta Romantikos έγραψε:Ως ΕΔΡΑ έχουμε ξεκάθαρη θέση κατά της αναθεωρήσεως του άρθρου 16 που αφορά στη δημόσια παιδεία. Όποιος αμφισβητεί το ότι αληθινά η ΕΔΡΑ υπερασπίζεται τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, τότε είναι προφανές πως (έστω και χωρίς να το επιθυμεί) κάνει «κακό» συνδικαλισμό και συγκεκριμένα γκρίζα προπαγάνδα.
Αυτά υπό την προϋπόθεση ότι εσύ και ο άλλος συντηρείτε την προσφιλή σας συνήθεια να παίρνετε το αποτέλεσμα πολύωρης δουλειάς 10 ανθρώπων για να την τυπώσετε και το τυπωμένο κείμενο να είναι μια αυθαίρετη παραλλαγή σας. Αν ξαφνικά σέβεστε τους συνεργάτες σας, θα χαρώ να απαντήσω στην ερώτηση ενός απ' αυτού. Γιατί ό,τι κι αν γίνει, εσύ για μένα θα είσαι κάτι διαφορετικό από την ΕΔΡΑ.
Θες, λοιπόν, να μου απαντήσεις ή θα μιλήσεις πάλι για προβοκάτσια;
Αν το πλαίσιο της ΠΚΣ περιείχε μόνο πορεία (όπως έχει κάνει αρκετές φορές σε αντιδιαστολή με τα ΕΑΑΚ) θα καθόσουν να ψηφίσεις; Ή θα άφηνες την "δημόσια πρόσκληση" να θαφτεί κάτω από μια αδύναμη απαρτία όπως έκανες;Atherapeyta Romantikos έγραψε:Ως ΕΔΡΑ καλέσαμε δημόσια τον κόσμο να πλαισιώσει με την παρουσία του το συλλαλητήριο της Παρασκευής, ανεξάρτητα από τις όποιες παραταξιακές διαμάχες που υπάρχουν.
Μην απασχολείσαι με το τι θα πρέπει να κάνεις για να μας ικανοποιήσεις. Μια χαρά το έκανες τον τελευταίο καιρό. Τουλάχιστον όσον αφορά ορισμένους από εμάς.Atherapeyta Romantikos έγραψε:Τι έπρεπε να γίνει για να «μείνετε ικανοποιημένοι» όλοι εσείς που αυτή τη στιγμή (κατά)κρίνετε αυτή την προσπάθεια και που όμως δεν σας είδε κανένας να κάνετε μία ερώτηση, μία τοποθέτηση ή μια αντιπρόταση σε εκείνη τη συνέλευση?
Αυτό που έκανε η ΕΔΡΑ δεν ήταν προσπάθεια. Ήταν απουσία. Δεν αποσύρατε το "πλαίσιο". Αποχωρήσατε. Ελπίζω να μην στιγματίσεις την ΕΔΡΑ με δικές σου συνήθειες. Όπως και να το παρουσιάσεις αποχωρήσατε με το επιχείρημα ότι "δεν θα είχε απαρτία" ενισχύοντας εκείνους που προκαλέσανε το πρόβλημα από την αρχή. Έχει διαφορά διάθεσης και διαστάσεων.
Παρά τα όσα έχεις επιτρέψει, κάνει και πει τον τελευταίο καιρό, εξακολουθώ να θεωρώ ότι έχεις πολιτική αντίληψη καλύτερη από την δική μου. Ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει σημειολογικά η σύμπλευση με μια παράταξη όπως η ΔΑΠ ακόμη κι αν αυτό που τίθεται προς ψήφιση είναι ο νόμος του Newton.Atherapeyta Romantikos έγραψε:α) Να μην αποσύρει το πλαίσιό της η ΕΔΡΑ?
β) Να μην αποσύρει το πλαίσιο της η ΔΑΠ?
γ) Να μην κατεβεί το Π.Δ. μόνο του ως πρόταση, αλλά να μπεί μέσα στα πλαίσια μαζί με όλες τις άλλες προτάσεις?
δ) Να μην ψηφιστεί καν το Π.Δ. γιατί μας πέφτει «λίγη» η κατοχύρωσή του?
Πραγματικά, οι απαντήσεις και παρατηρήσεις σας θα μας φανούν χρήσιμες και θα μας λύσουν αρκετές απορίες.
Επιπλέον, σχολίασα αυτό το γεγονός σε σχέση με την νέα αυτή επιλογή της ΕΔΡΑς να ακολουθήσει τα χνάρια της ΔΑΠ. Ανεξάρτητα και μεμωνομένα ιδωμένο το αποτέλεσμα της Γ.Σ. του Π.Δ. (το οποίο προς τα έξω από "κάποιους" παρουσιάστηκε ως "η ΕΔΡΑ πήρε 131 ψήφους") δεν νομίζω ότι θα σε δυσκόλευε να το παρουσιάσεις όπως "πρέπει", τουλάχιστον σε ανθρώπους που δεν (σε) γνωρίζουν.
Επειδή, όμως, εγώ βλέπω ένα μοτίβο, δεν θα δεχτώ τον κατακερματισμό των επιλογών μιας παράταξης, καθώς αυτές πρέπει να έχουν συνέχεια και συνέπεια. Αν όχι της ΕΔΡΑς των τελευταίων 3 χρόνων (που έχει αποσύρει πλαίσια, αλλά ποτέ δεν αποχώρησε κατά ΔΑΠ, ούτε μοιράστηκε 131 ψήφους με τη ΔΑΠ), τουλάχιστον του κουφαριού της ΕΔΡΑς που καταφέρατε ορισμένοι να φτιάξετε με τις πεφωτισμένες εμμονές σας.
Θες να το παρουσιάζεις ξεχωριστά; Παρουσιάσέ το. Θες να προβάλλεις ένα προφίλ; Κάνε το. Δεν έχω κάτι να κερδίσω, ούτε να χάσω. Αλλά μεταξύ μας δεν θα γνωριστούμε σήμερα. Νιώθω ούτως ή άλλως καλά που ξέρω με ποιον έχω να κάνω, ακόμη κι αν ο υπόλοιπος κόσμος λαμβάνει ως αληθή, γνήσια και ειλικρινή τα όσα διαφημίζεις για να φτιάξεις μια βιτρίνα. Και εύχομαι να μην χρειαστεί να φτάσουν στην ξεφτίλα που φτάσαμε όλοι μαζί για να καταλάβουν πως σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε.
Σίγουρα άνθρωποι που επιτρέπουν απαντήσεις σε αυτά τα αστειάκια, σε αντιδιαστολή με άλλους που κρύβουν άλλα κι άλλα, που δεν είναι καν αστειάκιαAtherapeyta Romantikos έγραψε:Τέλος θα ήθελα να πω πως τα αστειάκια περί «Νέας ΕΔΡΑς» είναι πραγματικά πολύ πετυχημένα, ειδικά αν αναλογιστείς το ποιοι τα διαδίδουν και ποιοι τα αναπαράγουν.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον στη συζήτηση. Ελπίζω σύντομα να δούμε και τους άλλους συντελεστές του σημερινού (από ΠΑΣΠ και ΔΑΠ)