Μετρό και ΗΣΑΠ μέχρι τις 2 πμ

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Re: Μετρό και ΗΣΑΠ μέχρι τις 2 πμ

Δημοσίευση από pao132003 »

chelsea13, προφανώς για να ασχολούμαστε με το θέμα δεν οδηγούμε!
in.gr έγραψε:Κατά συνέπεια, η χρονική αυτή επέκταση υπολογίζεται ότι θα έχει πρόσθετο κόστος, ειδικά για το Μετρό, 300.000 ευρώ τον μήνα.

Το θέμα είναι πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς η επιβατική κίνηση δεν αναμένεται να καλύψει μεγάλο μέρος του κόστους αυτού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pao132003 την Πέμ Ιαν 31, 2008 4:56 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

chelsea13 έγραψε:Από την στιγμή όμως που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο , δεν χρειάζεται να κράζουμε ένα μέτρο (γιατί ως κράξιμο ξεκίνησε σε αυτό το τόπικ) το οποίο θα βολέψει πολλούς.Έστω και αν δεν είναι το κατάλληλο για σας.
Βρε άνθρωπα, θα τρελαθούμε τελείως; Διάβασες τι έχει γραφτεί; Ξεκίνησε μια (ενθουσιώδης) ενημέρωση του Ξάπλα για ένα δοκιμαστικό μέτρο. Κατόπιν αξιολογήθηκε από τον el_greco που γνωρίζει 2 πράγματα παραπάνω από μεταφορές, και σου είπε τα εξής απλά:
  • Θα έχεις αραιά δρομολόγια μετρό για 4 ώρες παραπάνω την εβδομάδα (που εν γένει δεν θα σε βολέψει γιατί και πάλι θα τελειώνει νωρίς) με κόστος που θα επιβαρύνει εσένα έμμεσα (γιατί θα μπουν λεφτά από το κράτος) και άμεσα (θα ανέβει το εισιτήριο).
  • Αντί αυτού θα μπορούσες να έχεις πυκνότερα δρομολόγια λεωφορείων όλη την εβδομάδα και όλο το 24ωρο προς περισσότερους προορισμούς με πολύ λιγότερο έμμεσο και άμεσο κόστος
Από που συμπεράνατε ότι είμαστε φανατικοί του Ι.Χ. και ότι κράζουμε τα ΜΜΜ;
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
chelsea13
Real Name: Alex

Δημοσίευση από chelsea13 »

pao132003 έγραψε:chelsea13, προφανώς για να ασχολούμαστε με το θέμα δεν οδηγούμε!
[/quote]

Καταρχήν αυτό είναι απλά χαζομάρα.....Έχω κάνει την ίδια κουβέντα με παιδιά που οδηγάνε.Οπότε μάλλον πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις το τι είναι προφανες σε εσένα και το τι είναι όντως προφανες.

Όσο για τα υπόλοιπα απλά να πω ότι εγώ διαφώνησα με το κράξιμο και όχι με την αντιπρόταση του el_greco που δέχομαι ότι για να το λέει κάτι θα ξέρει.Λεω δηλαδή ότι όσο και αν επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό είναι κάτι που θα εξυπηρετήσει έστω και 100-200 άτομα και ευχαρίστως θα το πληρώσω σε αντίθεση με ένα σωρό αηδίες που χρηματοδοτούνται από τον ίδιο προυπολογισμό.Και τέλος drcypher δεν ΣΥΜΠΕΡΑΝΑ τίποτα όπως θα διαπιστώσεις αν διαβάσεις το post μου αλλά ρώτησα.Και για να ρωτάω κάποιον λόγο θα έχω.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

chelsea13 έγραψε:Λεω δηλαδή ότι όσο και αν επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό είναι κάτι που θα εξυπηρετήσει έστω και 100-200 άτομα και ευχαρίστως θα το πληρώσω σε αντίθεση με ένα σωρό αηδίες που χρηματοδοτούνται από τον ίδιο προυπολογισμό.
Δεκτόν. Αλλά επειδή εσύ είσαι ένας από τους χιλιάδες που θα πληρώσουν τα κερατιάτικα, περιμένει κανείς ότι οι διαχειριστές του κράτους (π.χ. οι Υπουργοί) θα φροντίσουν για το όφελος των χιλιάδων και όχι των δεκάδων. Σεβαστή η προσφορά σου προς το ολιγομελές σύνολο συμπολιτών που διακινούνται Παρασκευή και Σάββατο 12:00-2:00, αλλά από το Υπουργείο περιμένουμε πιο σοβαρό σχεδιασμό.

Αν παρανόησα κάτι ζητώ συγγνώμη. Δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για εξηγήσεις και διευκρινήσεις επί των προφανών.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Παιδιά, μη λέτε ό,τι θέλετε.
Και δε νομίζω κάποιος σε αυτό το forum να σπουδάζει συγκοινωνιολόγος ώστε να "ξέρει κάτι παραπάνω σχετικά με τις μεταφορές".

Από τη στιγμή που υπάρχουν οι υποδομές δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνθεί η πόλη με την κυκλοφορία λεωφορείων τα οποία είναι μειωμένης χωρητικότητας και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα συγχρονισμού των δρομολογίων.

Είναι επίσης άστοχο να κρίνεται εκ των προτέρων πως η επιβατική κίνηση θα είναι μειωμένη - αν το στηρίξουν όλοι θα ανακουφίσει πολλές περιοχές. ιδιαίτερα του Κέντρου.

Ακόμα, θυμηθείτε τα νυχτερινά δρομολόγια του ΟΣΕ και των ΚΤΕΛ - δεν είναι απαράδεκτο όλοι όσοι μετακινούνται από και προς την πρωτεύουσα, το λιμάνι και το αεροδρόμιο να μην έχουν τη δυνατότητα χρήσης ενός υπόγειου μέσου σταθερής τροχιάς -που επιπλέον απλώνεται σε όλο το λεκανοπέδιο, ο ΗΣΑΠ είναι απλώς μία ευθεία που ξεκινά από την Κηφισιά και καταλήγει στον Πειραιά- για τη μετακίνησή τους?

Σαφέστατα και είναι θετικό βήμα κατ' αρχήν, όλα τα τεχνικά προβλήματα είναι εύκολο να επιλυθούν.
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
Ippasos

Δημοσίευση από Ippasos »

Θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι...
Φυσικά θα απεργήσουν αφού ούτε τις υπερωρίες δεν προτίθεται να πληρώσει η ΑΤΤΙΚΟ Μετρο.Οσο για το αν το μέτρο θα φέρνει κέρδη,δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό απότελει κριτήριο,το μόνο κριτήριο θα έπρεπε να είναι αν κανεί τη ζωή μας καλύτερη,και έστω και λίγο να μειωσει τη χρήση του αυτοκινήτου είναι ένα καλό μέτρο.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Lifo έγραψε:Παιδιά, μη λέτε ό,τι θέλετε.
Και δε νομίζω κάποιος σε αυτό το forum να σπουδάζει συγκοινωνιολόγος ώστε να "ξέρει κάτι παραπάνω σχετικά με τις μεταφορές".
Καιρό είχες να κάνεις τόσο καίριες και εύστοχες προσθήκες... Κάποιοι εδώ μέσα ξέρουν 2 πράγματα παραπάνω από μαγειρική χωρίς να είναι σεφ, κάποιοι ξέρουν 2 πράγματα παραπάνω από προγραμματισμό χωρίς να είναι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, κάποιοι ξέρουν 2 πράγματα παραπάνω από μουσική χωρίς να είναι πτυχιούχοι μουσικών σπουδών, κάποιοι ξέρουν 2 πράγματα παραπάνω από χημεία χωρίς να είναι χημικοί.

Λέγεται "προσωπικό ενδιαφέρον" και δεν απαιτεί τίτλους σπουδών για να κάνει τη διαφορά σε σχέση με ανθρώπους που δεν έχουν το ίδιο προσωπικό ενδιαφέρον (άρα και την αντίστοιχη αναζήτηση και ερασιτεχνική γνώση).
Lifo έγραψε: Από τη στιγμή που υπάρχουν οι υποδομές δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνθεί η πόλη με την κυκλοφορία λεωφορείων τα οποία είναι μειωμένης χωρητικότητας και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα συγχρονισμού των δρομολογίων.
Και τώρα θα το βάλουμε στην βάση που πρέπει (δηλ. την φαιδρή): Είσαι συγκοινωνιολόγος; Πως μιλάς για προβλήματα συγχρονισμού δρομολογίων και μειωμένη χωρητικότητα και επιβάρυνση της πόλης; Τι γνωρίζεις για την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας τις μεταμεσονύκτιες ώρες; Όταν θα πάρεις πτυχίο μηχανολόγου έλα ξαναπές μας.

Κυριακή κοντή γιορτή. Σε 1-2 μήνες θα ξέρουμε αν η 4ωρη επέκταση του μετρό θα αντισταθμίζει το κόστος που θα μας φέρει σε καθημερινή βάση.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Πολύ κακό για το τίποτα μου φαίνεται. Σας ενοχλεί τόσο πολύ που επιτέλους κάνουν κάτι που βοηθάει το κοινό?
Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ καλό το μέτρο και αν εφαρμοστεί σωστά θα το χρησιμοποιήσω. Όχι όταν θα βγω έξω για να διασκεδάσω μέχρι αργά, αλλά πλέον ξέρω ότι μπορώ να βγω στο Μοναστηράκι, στου Ψυρρή κλπ και να κάτσω να πιω ένα ούζο παραπάνω χωρίς να χρειάζεται να φύγω από τις 11 για να προλάβω το τρένο. Επίσης έχετε δει ποτέ την κίνηση που έχει εκείνη την ώρα στο κέντρο? Ξεχνάτε εύκολα μου φαίνεται ότι για να μπορέσεις να φύγεις από το Σύνταγμα θέλεις μισή ώρα στο νερό. Τα λεωφορεία που είστε υπέρμαχοι, πετάνε πάνω απ' τα αμάξια? Έχει ανακαλυφθεί κάποια νέα τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα στα λεωφορεία να υπερνικούν τη βαρύτητα και δεν το ήξερα? :? Γιατί αν δεν κάνω λάθος από τις 9 η ώρα δεν ισχύουν οι λεωφοριολωρίδες. Γιατί τα ξεχνάτε αυτά? :?

Όσο για το κόστος που θα έχει στο κράτος... Δε με ενδιαφέρει καθόλου!!!
Αντι να φωνάζετε για ένα μέτρο που είναι υπέρ του λαού γιατί δε φωνάζετε να επιστρέψουν οι κυβερνήσεις τα κλεμμένα? Το μισό ευρώ παραπάνω το μήνα που θα κοστίσει στον καθένα αυτό το μέτρο σας πείραξε? Ρε παιδιά, μαζευτείτε όλοι μαζί και κάντε πορεία κάτω απο το υπουργείο συγκοινωνιών να αυξηθει το εισητήριο εκείνες τις ώρες. Μην πληρώσετε άδικα καημένοι μου... Νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα κανένας από αυτούς που θα χρησιμοποιήσει το μετρό ή τον ηλεκτρικό εκείνη την ώρα να δώσει και 2 ευρώ για εισητήριο. Περισσότερα θα έδινε στα ταξί.

Έγινε επιτέλους ένα μέτρο που μας βολεύει και το ξεψαχνίζουμε γιατί "δε μπορεί, κάτι αρνητικό θα έχει". Μην το χρησιμοποιείτε γαμώτο. Μποϋκοτάρετέ το να σταματήσει! Μην προσπαθείτε όμως τόσο επίμονα να μας πείσετε ότι δεν είναι καλό επειδή δε σας αρέσει (ενώ μεθαύριο θα το χρησιμοποιήσετε και θα είστε και ευτυχισμένοι).
Εγώ πάντως ξέρω ότι θα το χρησιμοποιήσω και ότι θα το προτιμήσω και από τα λεωφορεία και από το τραμ που κάνει μιάμιση ώρα να φτάσει από Σύνταγμα στο Νέο Φάληρο.

Εν ολίγοις αυτό που ήθελα να πω: Φτάνει πια με τη γκρίνια! Γκρινιάξτε εκεί που πραγματικά έχει νόημα και όχι σε ένα μέτρο που θα βολέψει πολλούς και θα σας κοστίσει το πολύ 1 ευρώ το μήνα!!!

Υ.Γ. Το ότι κάποιος έχει ασχοληθεί με τα ΜΜΜ περισσότερο από κάποιον άλλο δεν τον κάνει ούτε στο ελάχιστο συγκοινωνιολόγο. Και το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι κάτι που λύνεται με μια απλή ανάγνωση 500 forums, χρήση των ΜΜΜ πάνω από 20 φορές τη μέρα κλπ. Χρειάζεται εκτεταμένη μελέτη την οποία ένας συγκοινωνιολόγος μόνο μπορεί να κάνει. Όπως και κάποιος που ξέρει από μουσική δε σημαίνει ότι μπορεί να γράψει και μια συμφωνία ή να τραγουδήσει. Θα συμφωνήσω λοιπόν με τον Lifo σε αυτό το θέμα.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Wizard έγραψε:Πολύ κακό για το τίποτα μου φαίνεται. Σας ενοχλεί τόσο πολύ που επιτέλους κάνουν κάτι που βοηθάει το κοινό?
Μάλλον απευθύνεσαι σε μια μερίδα ακραίων που σκέφτηκαν ότι αντί να εξυπηρετηθεί ένα Α πλήθος για 4 ώρες την εβδομάδα θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί ένα πολλαπλάσιο Β πλήθος για 84 ώρες την εβδομάδα.
Wizard έγραψε:Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ καλό το μέτρο και αν εφαρμοστεί σωστά θα το χρησιμοποιήσω. Όχι όταν θα βγω έξω για να διασκεδάσω μέχρι αργά, αλλά πλέον ξέρω ότι μπορώ να βγω στο Μοναστηράκι, στου Ψυρρή κλπ και να κάτσω να πιω ένα ούζο παραπάνω χωρίς να χρειάζεται να φύγω από τις 11 για να προλάβω το τρένο.
Δεν αντιλέγω ότι θα βολέψει εσένα ή εμένα. Το ερώτημα είναι πόσο θα μας βολέψει περισσότερο σε σχέση με ένα εξίσου πραγματοποιήσιμο πλάνο, καθώς και πόσο περισσότερους θα βολέψει, πάντα σε συνάρτηση με το πόσο θα κοστίσει. Και εγώ αν είχα κάθε μέρα όλη μέρα αυτοκίνητο, το μόνο που θα μου έλειπε είναι μια επέκταση του μετρό για να μπορώ ένα Σάββατο να γυρνάω μεθυσμένος χωρίς να μου κόψουν πρόστιμο. Αλλά μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό μας;
Wizard έγραψε:Όσο για το κόστος που θα έχει στο κράτος... Δε με ενδιαφέρει καθόλου!!!
Σωστά. Γιατί τα λεφτά θα τα βάλει ο Αλογοσκούφης... θα τσοντάρει και τίποτα ο Καραμανλής. Δεν θα πληρώσουν από δικά σου λεφτά. Σκέψη μάλλον περίεργη δίπλα σε αριστερίστικα λογίδρια που θα περίμενε κανείς από τον Κολοζόφ, όπως το παρακάτω:
Wizard έγραψε:Αντι να φωνάζετε για ένα μέτρο που είναι υπέρ του λαού γιατί δε φωνάζετε να επιστρέψουν οι κυβερνήσεις τα κλεμμένα?
Wizard έγραψε:Το μισό ευρώ παραπάνω το μήνα που θα κοστίσει στον καθένα αυτό το μέτρο σας πείραξε?
:
ένα μέτρο που θα βολέψει πολλούς και θα σας κοστίσει το πολύ 1 ευρώ το μήνα!!!
Μπορεί εμείς να ξεχνάμε, αλλά μάλλον το ίδιο έχεις πάθει κι εσύ (εκτός αν δεν χρησιμοποιείς συχνά το μετρό). Η αύξηση είναι της τάξης του 25% στα εισιτήρια. Το 1 (παραπάνω) ευρώ που αναφέρεις τόσο υποτιμητικό ισοδυναμεί μόλις με 5 κούρσες με το μετρό. Συχνά αυτές οι 5 κούρσες γίνονται την ίδια μέρα από ένα άτομο, άντε σε 2 ή σε 2.5. Κάποιος που χρησιμοποιεί το μετρό καθημερινά (δηλ. στις 25 μέρες εκτελεί 50-100 δρομολόγια) θα επιβαρυθνεί (παραπάνω) κατά 10-20 ευρώ το μήνα.

Κι αν εσένα σου περισσεύουν, δεν περισσεύουν σε όλους. Κι ακόμα κι αν περίσσευαν σε όλους, έχουν το δικαίωμα να πούνε όχι σε αυτό το μέτρο που θα επιτρέψει την ασφαλή Σαββατιάτικη μέθη (την οποία κατά τα άλλα όλοι αγαπάμε) στου Ψυρρή ή σε κάποιο άλλο κεντρικό σημείο της προτίμησής σου. Αν εσένα σου ανεβάζανε 10 λεπτά την βενζίνη που χρησιμοποιείς καθημερινά για να μπορούν την Παρασκευή οι συμπολίτες μας βενζινοπώλες να μπορούν να πιούν δυο κρασιά παραπάνω στην υγειά σου, θα έλεγες "αφού εξυπηρετούνται κάποιοι, γιατί να μη γίνει;";
Wizard έγραψε:Ρε παιδιά, μαζευτείτε όλοι μαζί και κάντε πορεία κάτω απο το υπουργείο συγκοινωνιών να αυξηθει το εισητήριο εκείνες τις ώρες. Μην πληρώσετε άδικα καημένοι μου... Νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα κανένας από αυτούς που θα χρησιμοποιήσει το μετρό ή τον ηλεκτρικό εκείνη την ώρα να δώσει και 2 ευρώ για εισητήριο. Περισσότερα θα έδινε στα ταξί.

Έγινε επιτέλους ένα μέτρο που μας βολεύει και το ξεψαχνίζουμε γιατί "δε μπορεί, κάτι αρνητικό θα έχει". Μην το χρησιμοποιείτε γαμώτο. Μποϋκοτάρετέ το να σταματήσει! Μην προσπαθείτε όμως τόσο επίμονα να μας πείσετε ότι δεν είναι καλό επειδή δε σας αρέσει (ενώ μεθαύριο θα το χρησιμοποιήσετε και θα είστε και ευτυχισμένοι).
Εγώ πάντως ξέρω ότι θα το χρησιμοποιήσω και ότι θα το προτιμήσω και από τα λεωφορεία και από το τραμ που κάνει μιάμιση ώρα να φτάσει από Σύνταγμα στο Νέο Φάληρο.
Το καταλάβαμε Μάνο. Σε βολεύει και δεν γουστάρεις κάποιος να διαφωνεί. Αλλά υπερβάλλεις... Θες να βγάλουμε τις σερβιέτες μας να τις μετρήσουμε να δούμε ποιος γκρινιάζει περισσότερο και πιο δικαιολογημένα; 8)
Wizard έγραψε:Υ.Γ. Το ότι κάποιος έχει ασχοληθεί με τα ΜΜΜ περισσότερο από κάποιον άλλο δεν τον κάνει ούτε στο ελάχιστο συγκοινωνιολόγο. Και το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι κάτι που λύνεται με μια απλή ανάγνωση 500 forums, χρήση των ΜΜΜ πάνω από 20 φορές τη μέρα κλπ. Χρειάζεται εκτεταμένη μελέτη την οποία ένας συγκοινωνιολόγος μόνο μπορεί να κάνει. Όπως και κάποιος που ξέρει από μουσική δε σημαίνει ότι μπορεί να γράψει και μια συμφωνία ή να τραγουδήσει. Θα συμφωνήσω λοιπόν με τον Lifo σε αυτό το θέμα.
Μπορείς να έχεις προσωπικά προβλήματα με τον Νίκο για να μιλάς τόσο ειρωνικά, και σε αυτό το βαθμό μάλλον θα τα βρεις με εκείνον (ή με τον εαυτό σου). Αλλά δεν περίμενα ότι θα ισοπεδώνεις την γνώση ή την ικανότητα που προκύπτει από την προσωπική έρευνα επί παντός επιστητού. Τόσοι γνωστοί και φίλοι σου έχουν ικανότητες περισσότερες απ' ό,τι προσφέρει η σχολή σου, και σε αυτούς τους τομείς έχουν ένα λόγο παραπάνω από σένα. Δεν περίμενα να σε ενοχλεί τόσο.

Δεν ισχυρίστηκα ότι είναι ειδικός (ούτε κι εκείνος). Είπα ότι ξέρει 2 πράγματα παραπάνω, τουλάχιστον από ανθρώπους που μιλάνε βασισμένοι στην ασφάλεια του καθημερινού Ι.Χ. τους.

Και για να κλείσουμε την άστοχη αναλογία με τη μουσική: Το αντίστοιχο της συμφωνίας θα ήταν να βγει κάποιος και να σου σχεδιάσει πάνω σε χάρτη ποιες γραμμές και με τι ώρες θα κυκλοφορούν. Άλλωστε αρκετοί συνάδελφοι και φίλοι μας από τη σχολή γνωρίζουν αν μη τι άλλο να αναγνωρίζουν ένα φάλτσο, να διαβάζουν μια παρτιτούρα ή να ξεχωρίζουν μια συγχορδία από ένα ρέψιμο. Εγώ προσωπικά τους θαυμάζω, ακόμη κι αν υπάρχουν καλύτεροι απ' αυτούς, ακόμη κι αν δεν είναι καν επαγγελματίες ή ειδικοί. Περίμενα ότι θα έκανες κι εσύ το ίδιο αντί να τους μειώνεις ή να τους ζηλεύεις ;)

Εγώ προσωπικά δεν θα ασχοληθώ άλλο με το topic, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις απαντήσεις σου. Περίμενα περισσότερο τακτ και πραγματικά ενοχλήθηκα. Κλείνω επαναλαμβάνοντας: Κυριακή κοντή γιορτή ;)
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

drcypher έγραψε:Σωστά. Γιατί τα λεφτά θα τα βάλει ο Αλογοσκούφης... θα τσοντάρει και τίποτα ο Καραμανλής. Δεν θα πληρώσουν από δικά σου λεφτά. Σκέψη μάλλον περίεργη δίπλα σε λογίδρια που θα περίμενε κανείς από τον Κολοζόφ, όπως το παρακάτω:
Wizard έγραψε:Αντι να φωνάζετε για ένα μέτρο που είναι υπέρ του λαού γιατί δε φωνάζετε να επιστρέψουν οι κυβερνήσεις τα κλεμμένα?
Βλέπεις, πάλι κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου. Αντί να λύσουμε τα προβλήματα προτείνεις να μη λύσουμε κανένα :D Ωραία η λογική. Έχει βοηθήσει πολύ το κράτος να πάει μπροστά μέχρι τώρα... Δε βλέπω να αντιφάσκω κάπου στα λόγια μου.
drcypher έγραψε:
Wizard έγραψε:Το μισό ευρώ παραπάνω το μήνα που θα κοστίσει στον καθένα αυτό το μέτρο σας πείραξε?
:
ένα μέτρο που θα βολέψει πολλούς και θα σας κοστίσει το πολύ 1 ευρώ το μήνα!!!
Μπορεί εμείς να ξεχνάμε, αλλά μάλλον το ίδιο έχεις πάθει κι εσύ (εκτός αν δεν χρησιμοποιείς συχνά το μετρό). Η αύξηση είναι της τάξης του 25% στα εισιτήρια. Το 1 (παραπάνω) ευρώ που αναφέρεις τόσο υποτιμητικό ισοδυναμεί μόλις με 5 κούρσες με το μετρό. Συχνά αυτές οι 5 κούρσες γίνονται την ίδια μέρα από ένα άτομο, άντε σε 2 ή σε 2.5. Κάποιος που χρησιμοποιεί το μετρό καθημερινά (δηλ. στις 25 μέρες εκτελεί 50-100 δρομολόγια) θα επιβαρυθνεί (παραπάνω) κατά 10-20 ευρώ το μήνα.
drcypher έγραψε: Κι αν εσένα σου περισσεύουν, δεν περισσεύουν σε όλους. Κι ακόμα κι αν περίσσευαν σε όλους, έχουν το δικαίωμα να πούνε όχι σε αυτό το μέτρο που θα επιτρέψει την ασφαλή Σαβατιάτικη μέθη (την οποία κατά τα άλλα όλοι αγαπάμε). Αν εσένα σου ανεβάζανε 10 λεπτά την βενζίνη που χρησιμοποιείς καθημερινά για να μπορούν την Παρασκευή οι συμπολίτες μας βενζινοπώλες να μπορούν να πιούν δυο κρασιά παραπάνω στην υγειά σου, θα έλεγες "αφού εξυπηρετούνται κάποιοι, γιατί να μη γίνει;";
Μάλλον ξέχασες τα μαθηματικά σου ή τα πειράζεις επίτηδες. Αν είναι το δεύτερο να το προσέξεις. Κάπως έτσι ξεκίνησε κι ο Τσόλκας.
in.gr έγραψε:Κατά συνέπεια, η χρονική αυτή επέκταση υπολογίζεται ότι θα έχει πρόσθετο κόστος, ειδικά για το Μετρό, 300.000 ευρώ τον μήνα.
Για να δούμε λοιπόν, για να γκρινιάζεις ότι θα τα πληρώσουμε όλοι από την τσέπη μας θεωρείς ότι θα τα πληρώνουμε μέσω φόρων. Για να δούμε λοιπόν. Η Αθήνα και όλοι οι νομοί που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν έχουν πόσους; 1.000.000 κατοίκους;
Μια απλή διαίρεση είναι. Πως την έκανες τόσο λάθος? :?
300.000/1.000.000=0.3 ευρώ το μήνα. Γιατί τα έμπλεξες τόσο πολύ με τα εισητήρια? :?
Από την άλλη το κόστος μπορεί να πληρωθεί
Wizard έγραψε:Νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα κανένας από αυτούς που θα χρησιμοποιήσει το μετρό ή τον ηλεκτρικό εκείνη την ώρα να δώσει και 2 ευρώ για εισητήριο.
για να μην τους πληρώνετε εσείς που δε θα το χρησιμοποιήσετε.

Όσο για το αν μου περισσεύουν ξέρεις πολύ καλά ότι δε μου περισσεύουν. Συνεπώς αυτά που γράφεις τα θεωρώ απλά κακοήθειες και δεν σκοπεύω να απαντήσω.

drcypher έγραψε: Το καταλάβαμε Μάνο. Σε βολεύει και δεν γουστάρεις κάποιος να διαφωνεί. Αλλά υπερβάλλεις... Θες να βγάλουμε τις σερβιέτες μας να τις μετρήσουμε να δούμε ποιος γκρινιάζει περισσότερο και πιο δικαιολογημένα; 8)
Μάλιστα, τα γνωστά εξυπναδίστικα σχόλια...

drcypher έγραψε:
Wizard έγραψε:Υ.Γ. Το ότι κάποιος έχει ασχοληθεί με τα ΜΜΜ περισσότερο από κάποιον άλλο δεν τον κάνει ούτε στο ελάχιστο συγκοινωνιολόγο. Και το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι κάτι που λύνεται με μια απλή ανάγνωση 500 forums, χρήση των ΜΜΜ πάνω από 20 φορές τη μέρα κλπ. Χρειάζεται εκτεταμένη μελέτη την οποία ένας συγκοινωνιολόγος μόνο μπορεί να κάνει. Όπως και κάποιος που ξέρει από μουσική δε σημαίνει ότι μπορεί να γράψει και μια συμφωνία ή να τραγουδήσει. Θα συμφωνήσω λοιπόν με τον Lifo σε αυτό το θέμα.
Μπορείς να έχεις προσωπικά προβλήματα με τον Νίκο για να μιλάς τόσο ειρωνικά, και σε αυτό το βαθμό μάλλον θα τα βρεις με εκείνον (ή με τον εαυτό σου). Αλλά δεν περίμενα ότι θα ισοπεδώνεις την γνώση ή την ικανότητα που προκύπτει από την προσωπική έρευνα επί παντός επιστητού. Τόσοι γνωστοί και φίλοι σου έχουν ικανότητες περισσότερες απ' ό,τι προσφέρει η σχολή σου, και σε αυτούς τους τομείς έχουν ένα λόγο παραπάνω από σένα. Δεν περίμενα να σε ενοχλεί τόσο.
Δεν αναφέρθηκα στο Νίκο, ο οποίος ουδέποτε είπε ότι είναι συγκοινωνιολόγος. Αντίθετα εσύ το έκανες ;)

drcypher έγραψε: Και για να κλείσουμε την άστοχη αναλογία με τη μουσική: Το αντίστοιχο της συμφωνίας θα ήταν να βγει κάποιος και να σου σχεδιάσει πάνω σε χάρτη ποιες γραμμές και με τι ώρες θα κυκλοφορούν. Άλλωστε αρκετοί συνάδελφοι και φίλοι μας από τη σχολή γνωρίζουν αν μη τι άλλο να αναγνωρίζουν ένα φάλτσο, να διαβάζουν μια παρτιτούρα ή να ξεχωρίζουν μια συγχορδία από ένα ρέψιμο. Εγώ προσωπικά τους θαυμάζω, ακόμη κι αν υπάρχουν καλύτεροι απ' αυτούς, ακόμη κι αν δεν είναι καν επαγγελματίες ή ειδικοί. Περίμενα ότι θα έκανες κι εσύ το ίδιο αντί να τους μειώνεις ή να τους ζηλεύεις ;)
Ούτε τους μείωσα ούτε τους ζηλεύω. Είπα απλά ότι είναι λογικό να μη μπορούν να κάνουν τη δουλειά συγκοινωνιολόγου. Και όσο κι αν αρνείσαι να το παραδεχτείς είναι δουλειά συγκοινωνιολόγου να ελέγξει αν θα λειτουργήσει ένα τέτοιο μέτρο και πόσο θα ανακουφίσει την πόλη. Αλλά ακόμα κι αν ήξεραν να κάνουν τη δουλειά του συγκοινωνιολόγου δε νομίζω ότι θα ήταν και τόσο εύκολο γι' αυτούς μιας και λείπουν κάποια δεδομένα. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια υπηρεσία που σας τα έχει δώσει και το αγνοώ οπότε να ζητήσω συγγνώμη.
drcypher έγραψε: Και για να κλείσουμε την άστοχη αναλογία με τη μουσική: Το αντίστοιχο της συμφωνίας θα ήταν να βγει κάποιος και να σου σχεδιάσει πάνω σε χάρτη ποιες γραμμές και με τι ώρες θα κυκλοφορούν.
Μα αυτό δε γίνεται σε αυτή την κουβέντα? :?
Δε λέτε ότι δεν θα έπρεπε να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο και αναλύετε και τους λόγους;
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Για εκείνους που διάβασαν το κείμενο όπως τους βόλεψε, παραθέτω:
in.gr έγραψε:Επιπλέον, από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου η λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού θα παραταθεί έως τις 2 τα ξημερώματα τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Κατά συνέπεια, η χρονική αυτή επέκταση υπολογίζεται ότι θα έχει πρόσθετο κόστος, ειδικά για το Μετρό, 300.000 ευρώ τον μήνα.

Το θέμα είναι πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς η επιβατική κίνηση δεν αναμένεται να καλύψει μεγάλο μέρος του κόστους αυτού.
Το κόστος θα είναι 300.000 ευρώ και δεν θα καλυφθεί από την επιβατική κίνηση (άρα έχουν μια τάξη μεγέθους για την αναμενόμενη κίνηση, υποθέτω από συγκοινωνιολόγους). Τα 300.000 ευρώ θα επιβαρύνουν τον κόσμο με 2 τρόπους:
  • Αύξηση εισιτηρίου: Κάθε οργανισμός θέλει να αυξάνει τα έσοδά του. Και για να το κάνει γκρινιάζει για υπερβολικά έξοδα. Έξοδα, λοιπόν, προκύπτουν από τους νέους σταθμούς και από την χρονική επέκταση.
  • Κρατικά κονδύλια: Ένα ποσό που δίνει το κράτος από τις φορολογικές εισφορές του, οι οποίες δεν κατανέμονται εξίσου στον κόσμο. Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς οικονομική μελέτη ή διατριβή για να καταλάβει ότι μια απλή διαίρεση με ένα ποσό δια ενός τυχαίου πλήθος είναι υπεραπλουστευτική και άκυρη. Επιπλέον, το μισό ή το ένα ευρώ (από την έμμεση επιβάρυνση, χωρίς δηλ. τα εισιτήρια) από μόνο του δεν είναι τίποτα. Μισό-μισό ευρώ κάποιοι υπερβολικοί γκρινιάζουν για ληστρική φορολογία.
Εν τέλει όλα έχουν να κάνουν μέχρι που φτάνει το μυαλό και η αντίληψη του καθενός. Αυτά για την ουσία του θέματος. Για τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο παραπάνω post (ακούστηκε και μια εξυπνάδα για τον Τσόλκα) θα δηλώσω ακόμα περισσότερο ντροπιασμένος και θλιμμένος. Μετά από κάποιο σημείο είναι σαν να δέρνεις 5χρονο, και αυτή τη φορά δεν θα το κάνω ούτε για ανακούφιση ούτε για ευχαρίστηση. Προτιμώ την φαινόμενη ήττα παρά την απόδοση αξίας σε μικροπρέπειες ή στην ανασφάλεια.
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

Wizard έγραψε:Εγώ πάντως ξέρω ότι θα το χρησιμοποιήσω και ότι θα το προτιμήσω και από τα λεωφορεία και από το τραμ που κάνει μιάμιση ώρα να φτάσει από Σύνταγμα στο Νέο Φάληρο.
Η ημιμάθεια οδηγεί σε λανθασμένες απόψεις. Σύνταγμα - Ν.Φάληρο με το 040 θα το κάνεις πιο γρήγορα απ'ότι με τον ηλεκτρικό (το πολύ 20 λεπτά). 20-25 λεπτά θα κάνεις με το Χ14 τη διαδρομή Σύνταγμα-Κηφισιά. 20 λεπτά και Σύνταγμα - Γλυφάδα με το 790

Σημ: Μιλάμε για νυχτερινές ώρες πάντα.

edit: Και τώρα που το θυμήθηκα: Η περιοχή του Ζωγράφου, γεμάτη φοιτητές, δεν εξυπηρετείται από καμία νυχτερινή συγκοινωνία! Τι βολεύει λοιπόν σε αυτή την περίπτωση: Νυχτερινο μετρό ή δημιουργία νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής;
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

Ρωτα ενας ζωγραφιοτη πως να πας κεντρο και η απαντηση θα αρχισει "Για να πας Αθηνα..."

Αν λοιπον θεωρει ο ζω-εκει-που-πριν-λιγα-χρονια-ηταν-χωραφια οτι ζει σε προ-αστειο ενω ειναι 20 μετρα απο την πλατεια Συνταγματος τοτε να παρει τα ****** και να κλαψει που δεν εχει μετρο.

Πως δεν εχει νυχτερινη γραμμη? Τουλαχιστον αν θες να φυγεις καθε λιγη ωρα περναει και ενα λεωφ. (Για επιστροφη δεν ξερω αλλα το 608, 230, 235 σε πανε ζωγραφου οποτε απο [νομιζω καπου στις] 4 (5 σιγουρα) μπορεις να ανεβεις απο κεντρο)
θα το κάνεις πιο γρήγορα απ'ότι με τον ηλεκτρικό
Πρεπει να βαλουμε μετρο και να κανουμε πειραματα για να δουμε το χρονο? Δες με τη ταχυτητα που παει το βραδυ ο οδηγος λεωφ. και σκεψου ποσο γρηγορα παει σε μια ωρα στην οποια οι μισοι οδηγοι εχουν μπεκροπιει.
Το καταλάβαμε Μάνο. Σε βολεύει και δεν γουστάρεις κάποιος να διαφωνεί. Αλλά υπερβάλλεις... Θες να βγάλουμε τις σερβιέτες μας να τις μετρήσουμε να δούμε ποιος γκρινιάζει περισσότερο και πιο δικαιολογημένα;

Μάλιστα, τα γνωστά εξυπναδίστικα σχόλια...
Ο χαιρεκακος (αυτο δεν ειχε πει?) και αυταρεσκος xountocypher σε πηρε χαμπαρι! :mrgreen:

(Να εξηγουμαστε για να μην παρεξηγουμαστε... Ειτε μετρο ειτε λεωφ. ειναι, με βολευει. Εστω δλδ οτι καταληγουμε καπου και οτι ερχεται πρωθυπουργος, προεδρος της Δημ. και υπουργος μετ. και πουν "Ας κανουμε αυτο που οι forumιτες του semfe.gr θελουνε", τοτε εμενα και τα 2 θα με βολεψουν. Δλδ στο παραπανω post δεν προσπαθω να την πω σε κανεναν ουτε να αποδειξω οτι η αποψη μου ειναι σωστοτερη. Μιας που δεν εκφραζω και καποια αποψη. Ισως ενα παραπονο και μια παρατηρηση...)
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

drcypher έγραψε:Εν τέλει όλα έχουν να κάνουν μέχρι που φτάνει το μυαλό και η αντίληψη του καθενός
Πράγματι. Έχω γράψει 2 ποστ στα οποία σου εξηγώ ότι είναι υπερβολικό να μιλάς για επιβάρυνση κατά 10 και 20 ευρώ μηνιαίως....
Δε λες να το καταλάβεις....
drcypher έγραψε:Για εκείνους που διάβασαν το κείμενο όπως τους βόλεψε, παραθέτω:
in.gr έγραψε:Επιπλέον, από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου η λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού θα παραταθεί έως τις 2 τα ξημερώματα τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Κατά συνέπεια, η χρονική αυτή επέκταση υπολογίζεται ότι θα έχει πρόσθετο κόστος, ειδικά για το Μετρό, 300.000 ευρώ τον μήνα.

Το κόστος θα είναι 300.000 ευρώ και δεν θα καλυφθεί από την επιβατική κίνηση (άρα έχουν μια τάξη μεγέθους για την αναμενόμενη κίνηση, υποθέτω από συγκοινωνιολόγους). Τα 300.000 ευρώ θα επιβαρύνουν τον κόσμο με 2 τρόπους:
  • Αύξηση εισιτηρίου: Κάθε οργανισμός θέλει να αυξάνει τα έσοδά του. Και για να το κάνει γκρινιάζει για υπερβολικά έξοδα. Έξοδα, λοιπόν, προκύπτουν από τους νέους σταθμούς και από την χρονική επέκταση.
  • Κρατικά κονδύλια: Ένα ποσό που δίνει το κράτος από τις φορολογικές εισφορές του, οι οποίες δεν κατανέμονται εξίσου στον κόσμο. Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς οικονομική μελέτη ή διατριβή για να καταλάβει ότι μια απλή διαίρεση με ένα ποσό δια ενός τυχαίου πλήθος είναι υπεραπλουστευτική και άκυρη. Επιπλέον, το μισό ή το ένα ευρώ (από την έμμεση επιβάρυνση, χωρίς δηλ. τα εισιτήρια) από μόνο του δεν είναι τίποτα. Μισό-μισό ευρώ κάποιοι υπερβολικοί γκρινιάζουν για ληστρική φορολογία.
Δεν έκανα τίποτα περισσότερο από πολύ απλούς χονδρικότατους υπολογισμούς για να σου δείξω ότι αν δε θέλουν απλά να αυξήσουν τα κέρδη τους (κάτι το οποίο μπορούν να κάνουν με μια απλή αύξηση στην τιμή του εισητηρίου και χωρίς να προβούν σε επέκταση του ωραρίου) αλλά θέλουν να βγάλουν τα έξοδά τους γίνεται με ελάχιστη επιβάρυνση του πληθυσμού στο σύνολό του ή με μια παραπάνω επιβάρυνση όσων χρησιμοποιήσουν το μετρό εκείνη την ώρα. Για ακόμα μια φορά κολλάει η φράση σου "Εν τέλει όλα έχουν να κάνουν μέχρι που φτάνει το μυαλό και η αντίληψη του καθενός"

Στα υπόλοιπα πικρόχολα και αβάσιμα σχόλια δεν πιστεύω ότι αξίζει να απαντήσω.
pao132003 έγραψε: Η ημιμάθεια οδηγεί σε λανθασμένες απόψεις. Σύνταγμα - Ν.Φάληρο με το 040 θα το κάνεις πιο γρήγορα απ'ότι με τον ηλεκτρικό (το πολύ 20 λεπτά). 20-25 λεπτά θα κάνεις με το Χ14 τη διαδρομή Σύνταγμα-Κηφισιά. 20 λεπτά και Σύνταγμα - Γλυφάδα με το 790
Δεν ξέρω πόσες φορές έχεις κάνει αυτή τη διαδρομή αλλά από τα λεγόμενά σου φαίνεται ότι είτε δεν έχεις κυκλοφορήσει ποτέ σου έξω, είτε δεν έχεις κάνει τις συγκεκριμένες διαδρομές και απλά καλύπτεσαι από κάποια λεθεμένη στατιστική.
Για τη γραμμή λοιπόν που γνωρίζω (αυτή του 040 από Σύνταγμα μέχρι Νέο Φάληρο) χρειάζεσαι περισσότερο από μισή ώρα με καλές συνθήκες τις οποίες σίγουρα δε θα βρεις στο Σύνταγμα εκείνες τις ώρες. Το 040 χώνεται μέσα από γειτονιές και κάνει πολλή ώρα να φτάσει Πειραιά. Πρόσθεσε σε αυτό την κίνηση στο κέντρο μέχρι την αρχή της Συγγρού και ένα περίεργα σταματημένο αμάξι μέσα στα στενά. Αρκούν για να κάνεις μια ώρα τουλάχιστον να φτάσεις στον προορισμό σου.

Επίσης να μην ξεχνάμε ότι τα ΜΜΜ δεν (πρέπει να) έχουν ως μοναδικό στόχο τα κέρδη, αλλά και την εξυπηρέτηση του κοινού. Με βάση τη λογική που αναπτύχθηκε εδώ πολλοί από εμάς δε θα μπορούσαν να πάνε στα χωριά τους χωρίς αμάξι μιας και πολλές γραμμές ΚΤΕΛ στην επαρχία υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν το πολύ 5-6 άτομα σε εβδομαδιαία βάση.

Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι όταν ένα μέτρο κάνει καλό δεν είναι λογική να το ακυρώνουμε επειδή "θα μας κλέψουν πάλι". Η λογική είναι "θα κάνω ό,τι μπορώ για να μη με κλέψουν και να παραμείνει-βελτιωθεί αυτό το μέτρο".
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

pao132003 έγραψε:Η περιοχή του Ζωγράφου, γεμάτη φοιτητές, δεν εξυπηρετείται από καμία νυχτερινή συγκοινωνία! Τι βολεύει λοιπόν σε αυτή την περίπτωση: Νυχτερινο μετρό ή δημιουργία νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής;
Μην παιδεύεσαι. Το θέμα είναι ότι κάποιοι μένουν δίπλα στον ηλεκτρικό ή στο μετρό και με το νέο μέτρο θα μπορούν να κάθονται μέχρι τις 2 για ούζα αντί για μέχρι τις 12. Αυτός άλλωστε υποθέτω ο τρόπος που σκέφτηκε και το Υπουργείο για να προτείνει την επέκταση.

Αν εσύ μένεις σε περιοχή προσβάσιμη από λεωφορείο (αλλά όχι από μετρό) και τελικά θα χρειαστεί να πληρώσεις 5-10 ευρώ ταξί από τον πλησιέστερο σταθμό μέχρι το σπίτι σου, καλά θα κάνεις να μην γκρινιάζεις γιατί χαλάς την έκπληξη, δεν είσαι συγκοινωνιολόγος και ανάμεσα σε όλους τους μη συγκοινωνιολόγους εσύ βασίζεσαι σε λαθεμένη στατιστική ενώ οι άλλοι γνωρίζουν ακριβώς τα δρομολόγια και τους χρόνους που χρειάζονται ή θα χρειαστούν τα λεωφορεία σε σχέση με το μετρό.

Π.χ. εγώ θέλω από το μετρό του Αγ. Δημητρίου περίπου 5 ευρώ (με διπλή) με ταξί. Κάποιος που μένει στη Γλυφάδα (επίσης χωρίς μετρό) θέλει γύρω στα 7. Κι όμως, είναι παράλογο να ζητάς να λειτουργούν οι γραμμές Α3/Β3 που κάνουν όλη αυτή τη διαδρομή γιατί δεν περνάνε πάνω από τα αμάξια (τα οποία μετά από κάποια ώρα απλώς δεν κυκλοφορούν, όλοι έχουμε βγει και γυρίσει νύχτα) ή γιατί δεν θα κάνουν στον ελάχιστο χρόνο τη διαδρομή Σύνταγμα-Φάληρο.

Δηλ. αν ορισμένοι αλλάξετε στέκι και αποφασίσετε να πάτε κατά Πετρούπολη, θα ζητήσετε επέκταση του μετρό; :P Αστειότητες κι όλα αυτά γιατί κάποιος είπε ότι αντί γι'αυτό το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα καλύτερο. Αυτοί που λένε "όχι" είναι άσχετοι και γκρινιάρηδες... οι άλλοι τι είναι; Βολεψάκηδες ή αφελείς; 8)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”