Επιστολική ψήφος ομογενών και πολυπολιτισμική κοινωνία

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Ευ-Αγγελος έγραψε:Άλλο ο ελληνικός πολιτισμός και άλλο η εθνική οντότητα. Ο ελληνικός πολιτισμός δεν χάνεται με αυτόν τον τρόπο.Είναι οικουμενικός

[..]

Αυτό που εννοώ και με την εθνική οντότητα είναι πως αν δώσουμε το δικαίωμα ψήφίζεις και ψηφίζεσαι σε 5 ή 6 εκατομμύρια(αν υπήρχαν) μετανάστες στην Ελλάδα τότε δεν θα είχαμε ελληνικό κοινοβούλιο αλλά πολυπολιτισμικό.

[..]

Αυτό το 1.5 εκατομμύριο μεταναστών σημερινών αν ξαφνικά δημιουργούσαν ένα κόμμα (δηλαδή έπαιρναν το δικαίωμα του ψηφίζει και ψηφίζεσθαι) χωρίς να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και χειρότερα σαν ένα ξένο σώμα στην κοινωνία τότε η πολιτική που θα ασκούσαν , αμφιβάλλω αν θα ήταν αποτέλεσμα κατοχύρωσης των συμφερόντων τους ή καθοδήγησης απο διάφορα προξενεία για εσωτερική αντιπολίτευση όχι με στόχο την εξουσία αλλά με στόχο άλλα πράγματα...
Με μπερδεύεις λίγο. Εφ' όσον ο Ελληνικός πολιτισμός δεν είναι το θέμα, το κοινοβούλιο δε θα γινόταν πολυπολιτισμικό αλλά πολυεθνικό. Ή τουλάχιστον αυτή είναι η παράμετρος που θες να αναδείξεις.

Έβαλες ένα σημαντικό θέμα: "χωρίς να νιώθουν ευπρόσδεκτοι". Εδώ υπάρχει ένας φαύλος κύκλος. Ο ίδιος ο φόβος της εθνικής οντότητας (που καλλιεργείται ειδικά στην περιφέρεια) ενισχύει την αφιλοξενία προς μάζες μεταναστών από χώρες όπως η Αλβανία, η Τουρκία, η Βουλγαρία και αρκετές Αραβικές.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που δέχεσαι όλους αυτούς τους ανθρώπους. Δεν τους θες; Μην τους βάζεις στη χώρα. Από τη στιγμή που τους βάζεις και τους εκμεταλλεύεσαι για να σου κάνουν φτηνή δουλειά χωρίς ασφάλιση και όλα τα συναφή, κάνεις διπλό έγκλημα: Εναντιόν εκείνων αλλά και των Ελλήνων που αφήνεις χωρίς δουλειά.

Τους έβαλες μέσα; Τότε σταμάτα να τους συμπεριφέρεσαι σαν να ήταν σκουπίδια. Ειδάλλως παραδέχεσαι ότι επέτρεψες την είσοδο σε σκουπίδια. Και τότε εσύ ο ίδιος απειλείς την εθνική σου οντότητα. Αμφιβάλλεις για το κατά πόσο ενδεχόμενη συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων θα είχε κριτήρια υγιή (για τους Έλληνες) με το επιχείρημα ότι "νιώθουν σαν ξένο σώμα", αλλά το ίδιο το κράτος και οι πολίτες του τους ωθούν στο να αυτοπροσδιοριστούν ως ξένο σώμα και να λειτουργούν ως μειονότητες. Και να συμπεριφερθούν ως τέτοια σε κάθε θέση που θα καταλάβουν στο Ελληνικό Σύστημα.

Τέλος, ο αριθμητικός παράγοντας μου φαίνεται περίεργος. Μου λες, δηλ., ότι τώρα που είναι 1,5 εκατομμύριο (δηλ. το 15% περίπου του πληθυσμού) δεν μας ενοχλεί να τους δώσουμε δικαιώματα, αλλά αν ήταν περισσότεροι (π.χ. το 40% ή το 50%) δεν θα έπρεπε να το κάνουμε. Δηλ. "δικαιοσύνη" και "ισοπολιτεία" υπό προϋποθέσεις; Από τη στιγμή που η Κρατική Μηχανή έχει αποδεχθεί και λειτουργεί με 50% μετανάστες, τα πολιτικά τους δικαιώματα είναι η τελευταία απειλή που έχεις να αναδείξεις, και η στέρησή τους είναι καθαρή υποκρισία και ένδειξη φόβου. Και αυτό συνεπάγεται ρατσισμό, όχι με την έννοια, πλέον, της ανωτερότητας, αλλά του τρόμου για εθνική αλλοίωση και πληθυσμιακή νοθεία.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

Τέλος, ο αριθμητικός παράγοντας μου φαίνεται περίεργος. Μου λες, δηλ., ότι τώρα που είναι 1,5 εκατομμύριο (δηλ. το 15% περίπου του πληθυσμού) δεν μας ενοχλεί να τους δώσουμε δικαιώματα, αλλά αν ήταν περισσότεροι (π.χ. το 40% ή το 50%) δεν θα έπρεπε να το κάνουμε. Δηλ. "δικαιοσύνη" και "ισοπολιτεία" υπό προϋποθέσεις; Από τη στιγμή που η Κρατική Μηχανή έχει αποδεχθεί και λειτουργεί με 50% μετανάστες, τα πολιτικά τους δικαιώματα είναι η τελευταία απειλή που έχεις να αναδείξεις, και η στέρησή τους είναι καθαρή υποκρισία και ένδειξη φόβου. Και αυτό συνεπάγεται ρατσισμό, όχι με την έννοια, πλέον, της ανωτερότητας, αλλά του τρόμου για εθνική αλλοίωση και πληθυσμιακή νοθεία.

Κοίταξε Κώστα αν θεωρείς οτι είμαι ρατσιστής , τότε μπορείς να το πεις ξεκάθαρα.
Προσωπικά ούτε νιώθω , ούτε είμαι και αυτό μπορώ να στο αποδείξω (γιατί με ενδιαφέρει η γνώμη σου) , απο τις πράξεις μου.
Απο κει και πέρα , προφανώς και δεν είπα να μην έχουν πολιτικά δικαιώματα.
 Είπα ακριβώς το αντίθετο.Να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα μαζί με την υπηκοότητα , για να μην νιώθουν ξένο σώμα αλλά και για να μην συμπεριφέρονται μερικοί  απο μας , σε εκείνους , ως σαν να ήταν.

Επίσης, δεν ξέρω απο που έχει αποδειχθεί οτι το κράτος έχει την ικανότητα να λειτουργεί με 50% μετανάστες.

Τέλος , προσωπικά θεωρώ πως ο αριθμός παίζει σημαντικό ρόλο.Όχι για πληθησμιακή νοθεία , αλλά όπως προείπα , για πολιτικά παιχνίδια εξωτερικής πολιτικής που θα στηρίζονται στις πλάτες αυτών των ανθρώπων απο τα ξένα προξενεία.Όσο τουλάχιστον , οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να είναι ξένο σώμα για την Ελλάδα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ευ-Αγγελος την Παρ Δεκ 08, 2006 5:22 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Ας μην ξεφεύγουμε σε συζητήσεις περί ρατσισμού...Βαγγέλη ούτε εγώ πιστεύω ότι είσαι ρατσιστής, και καταλαβαίνω και το point σου. Απλά είναι πανθομολογούμενο κατά πώς φαινεται, ότι η ελληνική κοινωνία αλλά και η πολιτεία έχουν πολλά βήματα να κάνουν ακόμα για τη σωστή ενσωμάτωση του "άλλου" στην Ελλάδα.

Βέβαια η μετανάστευση αποτελεί "πρόβλημα" και για άλλες προοδευτικότερες κοινωνίες και κυβερνήσεις της Ελληνικής, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Εφ'όσον έχουμε επιλέξει να είμαστε μια ανοιχτή, προοδευτική και φιλόξενη χώρα (ο Ξένιος Ζευς ήταν από εδώ..) και όχι κάποια κλειστή και "εθνικά καθαρή" δικτατορία, πρέπει να κάνουμε γοργά βήματα στο να ξεχωρίσουμε τον "εθνικά Έλληνα" (για όσους έχει σημασία) από τον "Έλληνα πολίτη" που πρέπει να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος και να απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα και να έχει τις ίδιες υποχρεώσεις με όλους τους "γηγενείς" Έλληνες...

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Ευ-Αγγελος έγραψε:Κοίταξε Κώστα αν θεωρείς οτι είμαι ρατσιστής , τότε μπορείς να το πεις ξεκάθαρα.
ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΗ! Κάνεις λες και μιλάμε πρώτη φορά. Και προηγουμένως σου εξήγησα ότι καταλαβαίνω τι εννοείς, και σημειώνω τα ενδεχομένως διφορούμενα. Επιπλέον, ξέχασα να διευκρινήσω ότι το δεύτερο πρόσωπο αναφέρεται στο Κράτος. Μην μπλέκουμε στα ίδια ;)
Ευ-Αγγελος έγραψε:Τέλος , προσωπικά θεωρώ πως ο αριθμός παίζει σημαντικό ρόλο.Όχι για πληθησμιακή νοθεία , αλλά όπως προείπα , για πολιτικά παιχνίδια εξωτερικής πολιτικής που θα στηρίζονται στις πλάτες αυτών των ανθρώπων απο τα ξένα προξενεία.Όσο τουλάχιστον , οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να είναι ξένο σώμα για την Ελλάδα.
Ναι, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί ο πολιτικός που τώρα π.χ. αρνείται να δώσει δικαιώματα στους μετανάστες, ότι δεν του φταίνε αυτοί, αλλά εκείνος που τους άφησε να εισέλθουν στη χώρα χωρίς προοπτική και σχέδιο. Τι σημασία έχει αν το κράτος θα επηρεάζεται στην περίπτωση που λες από ξένα προξενία; Ούτως ή άλλως θα αμφισβητούμενο το αν είναι καν Ελληνικό κράτος με τόσα εκατομμύρια ξένους ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Επικοινωνία:

Επειδή η συζήτηση έχει διευρυνθεί και πέρα από το ζήτημα της παραχώρησης της επιστολικής ψήφου στους ομογενείς, σε ζητήματα πολυπολιτισμικότητας της κοινωνίας, θεώρησα σκόπιμο να παραθέσω το παρακάτω άρθρο από το in.gr:
in.gr έγραψε:Λονδίνο

Συμμορφωθείτε με τα πρότυπα της κοινωνίας μας, αλλιώς μην έλθετε εδώ, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ σε βαρυσήμαντη ομιλία του περί ανεκτικότητας και πολυπολιτισμικότητας.
«Προσαρμοστείτε, αλλιώς μην έλθετε εδώ. Δεν θέλουμε τους μισαλλόδοξους, όποια και αν είναι η φυλή, η θρησκεία και η πίστη τους» τόνισε ο Μπλερ, αναφερόμενος σε όσους επιθυμούν να εισέλθουν στη Βρετανία.

«Η ανεκτικότητα είναι αυτό που κάνει τη Βρετανία, Βρετανία [...] και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε αυτή τη συμπεριφορά» σημείωσε μιλώντας από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε επίσης της πολυπολιτισμικότητας, τονίζοντας ότι πρέπει να τιμάται.

Η διάλεξη ήλθε ένα χρόνο μετά τη δήλωση Μπλερ ότι ποτέ δεν γνώριζε ακριβώς τι εννοούν οι άνθρωποι όταν μιλάνε για πολυπολιτισμικότητα, θυμίζει το BBC.

Πέρυσι, ο επικεφαλής της βρετανικής Επιτροπής για τη Φυλετική Ισότητα, Τρέβορ Φίλιπς, είχε προκαλέσει αντιδράσεις υπαινισσόμενος πως η πολυπολιτισμικότητα μπορεί να είναι πλέον ξεπερασμένη.

Είχε προειδοποιήσει ακόμη πως η Βρετανία μπορεί να «υπνοβατεί» προς έναν αμερικανικού τύπου εθνικό διαχωρισμό λόγω αποτυχίας να αντιμετωπίσει τη διαφορετικότητα και να δημιουργήσει κοινές αξίες.

«Δεν είναι ότι χρειάζεται να απαλλαγούμε από την πολυπολιτισμική Βρετανία. Αντιθέτως, πρέπει να συνεχίζουμε να την χαιρετίζουμε. [...] Το δικαίωμα να είσαι διαφορετικός. Η υποχρέωση να ενσωματωθείς. Αυτό σημαίνει να είσαι Βρετανός» σημείωσε την Παρασκευή ο Μπλερ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε επιχείρηση καταστολής της χρηματοδότησης θρησκευτικών και ρατσιστικών ομάδων, λέγοντας πως στο μέλλον θα πρέπει να αποδεικνύουν πως στόχος τους είναι να προωθήσουν την κοινωνική ενσωμάτωση.

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

in.gr έγραψε:«Προσαρμοστείτε, αλλιώς μην έλθετε εδώ. Δεν θέλουμε τους μισαλλόδοξους, όποια και αν είναι η φυλή, η θρησκεία και η πίστη τους» τόνισε ο Μπλερ, αναφερόμενος σε όσους επιθυμούν να εισέλθουν στη Βρετανία.
Εμένα τώρα αυτό γιατί μου φαίνεται αντιφατικό; :S OK, θα πάρω τη βοήθεια του κοινού!
Άβαταρ μέλους
el_greco
Επικοινωνία:

Νομίζω ότι τονίζει το ότι δε θέλει τη μισαλλοδοξία, όχι τη διαφορετικότητα... εμένα πάντως μου φάνηκε αρκετά εμπνευσμένο κείμενο, δεδομένου ότι προέρχεται από τον ηγέτη μιας χώρας που έχει πολύ μακρά παράδοση στο να δέχεται μετανάστες...

O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

χωρίς αυτοί οι μετανάστες να νιώθουν και να είναι έλληνες.

γιατι να νιωθουν και γιατι να ειναι ελληνες???
Αυτό το 1.5 εκατομμύριο μεταναστών σημερινών αν ξαφνικά δημιουργούσαν ένα κόμμα (δηλαδή έπαιρναν το δικαίωμα του ψηφίζει και ψηφίζεσθαι) χωρίς να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και χειρότερα σαν ένα ξένο σώμα στην κοινωνία τότε η πολιτική που θα ασκούσαν , αμφιβάλλω αν θα ήταν αποτέλεσμα κατοχύρωσης των συμφερόντων τους ή καθοδήγησης απο διάφορα προξενεία για εσωτερική αντιπολίτευση όχι με στόχο την εξουσία αλλά με στόχο άλλα πράγματα...
γιατι να πρεπει να αφομιωθουν???
Γι'αυτό το λόγο και εφόσον ο αριθμός των μεταναστών που είναι στη χώρα μας δεν ξεπερνά το 1.5 εκατομμύριο μπορούμε να τους δώσουμε και πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να ψηφίζουν και να ψηφίζονται , περισσότερο απ'όσο στους ομογενείς μας,αφού αυτούς αφορά άμεσσα , αλλά και να τους κάνουμε να νιώθουν και να είναι εν τέλει μέλη της οικογένειάς μας δίνοντάς τους την υπηκοότητα για να μην άγονται αι φέρονται απο τις εξωτερικές πολιτικές που θέλουν να εφαρμόσουν τα διάφορα προξενεία.
μα ηδη υπαρχει το δικαιωμα του εκλεγεσθαι (δεν ξερω με ποιες προυποθεσεις)

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που δέχεσαι όλους αυτούς τους ανθρώπους. Δεν τους θες; Μην τους βάζεις στη χώρα. Από τη στιγμή που τους βάζεις και τους εκμεταλλεύεσαι για να σου κάνουν φτηνή δουλειά χωρίς ασφάλιση και όλα τα συναφή, κάνεις διπλό έγκλημα: Εναντιόν εκείνων αλλά και των Ελλήνων που αφήνεις χωρίς δουλειά.
το προβλημα ειναι οτι τους θες γιατι δουλευουν τζαμπα και δεν μπορουν να σηκωσουν κεφαλι, παρολα αυτα επειδη ειναι επικινδυνοι (για την ταξη καιτην ασφαλεια της χωρας) βαζεις στην φορα και τον ρατσισμο για να διασπασεις την "εργατικη ταξη" ...οπωτε μια χαρα τους βολευει
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

γιατι να νιωθουν και γιατι να ειναι ελληνες???
ιατι να πρεπει να αφομιωθουν???
Έχω εξηγήσει τους λόγους.Απο 'τι φαίνεται κατάλαβαν το point μου ο drcypher και ο el_greco.Αν ξαναδιαβάσεις κι εσύ προσεκτικότερα θα βρείς τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σου.

Αν θες μου εξηγείς κι εμένα:

Γιατί να μην νιώθουν Έλληνες ;
Γιατί να μην θέλουν να γίνουν;
Γιατί να μην αφομοιωθούν ;
Άβαταρ μέλους
Νάξιος
Real Name: Λάμπρος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Πάντως είμαι κατά των πολύ-πολιτισμικών κοινωνιών. Η μόνη πολιτική οργάνωση που όχι μόνο επέτρεπε αλλά και επικρότησε την πολύ-πολιτισμική κοινωνία είναι αυτή του απόλυτου αυταρχισμού. Όλες μα όλες οι αυτοκρατορίες ήταν πολύ-πολιτισμικές Η περσική, η ελληνιστική, η ρωμαϊκή, η βυζαντινή αν θέλετε και αυτή των Η.Π.Α. Και όλες μα όλες οι αυτοκρατορίες διοικούνταν με αυθαίρετο τρόπο από το μονάρχη και το «υποτελείο του», ουδείς άλλος είχε δικαίωμα στην εξουσία.

Για τον ψήφο στους μετανάστες
Ως εκ τούτου είμαι καταρχάς αντίθετος με το να δοθεί δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Δεν επιθυμώ να πάρουν ψήφο στις εθνικές βουλευτικές εκλογές. Από τη στιγμή που υπάρχει ελληνικό κράτος (θα προτιμούσα να είχαμε πολιτεία) δεν καταλαβαίνω γιατί να ψηφίζει κάποιος που δεν είναι Έλληνας. Το Σύνταγμά μας δεν εμποδίζει την ίδρυση συλλόγων όπου θα μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να εκλέγουν ανθρώπους  θα μεταφέρουν τα μηνύματα τους στο αντίστοιχο υπουργείο ή και στη βουλή. Απ’ όσο γνωρίζω υπάρχουν τέτοιοι σύλλογοι. Δεν το θεωρώ δίκαιο να χαίρουν δικαίωμα εκπροσώπησης μονάχα σε περίπτωση που καταφέρουν να βγάλουν βουλευτή.

Για την ψήφο των ομογενών
Είμαι αντίθετος με το ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές. Θεωρώ όμως πως οι Έλληνες μετανάστες μπορούν  να εκφέρουν λόγο σε ζητήματα μεγαλύτερης σημασίας όπως:
-Εξωτερική πολιτική
-Πολιτική άμυνα & εθνικής στρατηγικής
-Ενεργειακή πολιτική
-Ζητήματα Παιδείας.

Υπάρχουν τα ανάλογα όργανα, το θέμα είναι να ενεργοποιηθούν. Η δραστηριοποίηση αυτή θα συντελεστεί μόνο με τη λειτουργία άμεσης Δημοκρατίας και ενιαίας πολιτικής στα παραπάνω ζητήματα και όχι πολιτική-κομματική αυθαιρεσία.

Για την υποκρισία των «πολιτικών» μας
Οι περισσότεροι βουλευτές μας τουλάχιστον γιαούρτωμα, για να μην αναφερθώ σε δημόσια εκτέλεση με απαγχονισμό ή λιθοβολισμό.
:Hangman: Πρώτα βάζουν τις υπογραφές τους για την καταστροφή ολόκληρων χωρών είτε άμεσα, δηλαδή νατοϊκούς βομβαρδισμούς, είτε έμμεσα, με οικονομική-ενεργειακή πολιτική. Έπειτα ανοίγουν τα σύνορα, λες και η Ελλάδα είναι το «τσιφλίκι» τους και «επιτρέπουν» την είσοδο στους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους. Όντας εξαθλιωμένοι, πεινασμένοι και ξενιτεμένοι ή ακόμα χειρότερα ξεριζωμένοι γίνονται εύκολα αναλώσιμοι και ευάλωτοι, έρμαια των Γραικύλων. Εκμετάλλευση σε όλο τους το μεγαλείο και οι «πολιτικοί» μας, γελούν χαιρέκακα…καθώς βλέπουν πως ούτε εσένα σε παίρνει πια να φωνάζεις για περισσότερα «φράγκα» και για καλύτερες συνθήκες εργασίας (εδώ κολλάει ο πρόλογος).
                                :prayer: διαφορετικά :kickass:

Ούτε λόγος για δημοψηφίσματα.
Πόσα χρόνια έχει να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα; Πόσα χρόνια διοικούμαστε από τους τρεις τρισκατάρατους «οίκους», τους Μητσοτάκηδες, τους Παπανδρέου και τους Καραμανλήδες;

Έχουμε σημαντικότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε στη «Δημοκρατία» μας. Όπως:
• Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος σε κρίσιμα ζητήματα: εξωτερική πολιτική, ζητήματα παιδείας (εδώ κολλάει και το άρθρο 16), οικονομική &ενεργειακή πολιτική.
• Διαφάνεια στον «κρατικό» μηχανισμό. Αρκετά με τις διαπλοκές. Πρέπει να αποδίδονται ευθύνες.
• Δικαιοσύνη. Τα θυμάστε φαντάζομαι τα του «παραδικαστικού».
• Διαχωρισμός Πολιτείας-Εκκλησίας
• Παιδεία.
Δεν τολμώ να αναφερθώ στις δυσλειτουργίες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δε θα τελειώσουμε ούτε σε ένα μήνα. Αναφέρω ενδεικτικά το εξής:
Το γνωρίζετε ότι τα έπη του Ομήρου ενώ θεωρούνται η βάση  του ανθρωπισμού στα ελληνικά σχολεία διδάσκονται για λίγους μήνες μόνο στην πρώτη τάξη του γυμνασίου; Και να σκεφτεί κανείς στην αρχαία Αθήνα δε γινόταν διάκριση με βάση αν κάποιος γνώριζε το αλφάβητο αλλά αν είχε διαβάσει τα έπη του Ομήρου. Θρησκευτικά όμως από τη Γ’ Δημοτικού.
Κακίας απέχου.
O_Xamenos
Επικοινωνία:

1.γιατι και οι ελληνες της γερμανιας, αμερικης, αυστραλιας "παραμενουν ελληνες" και οχι αμερικανοι γερμανοι αυστραλοι....
2.γιατι δεν θελουν να γινουν...
3.γιατι δεν θελουν να αφομοιωθουν και θελουν να γυρισουν μια μερα πισω στις πατριδες τους...
Εικόνα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
O_Xamenos
Επικοινωνία:

Ως εκ τούτου είμαι καταρχάς αντίθετος με το να δοθεί δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Δεν επιθυμώ να πάρουν ψήφο στις εθνικές βουλευτικές εκλογές. Από τη στιγμή που υπάρχει ελληνικό κράτος (θα προτιμούσα να είχαμε πολιτεία) δεν καταλαβαίνω γιατί να ψηφίζει κάποιος που δεν είναι Έλληνας. Το Σύνταγμά μας δεν εμποδίζει την ίδρυση συλλόγων όπου θα μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να εκλέγουν ανθρώπους  θα μεταφέρουν τα μηνύματα τους στο αντίστοιχο υπουργείο ή και στη βουλή. Απ’ όσο γνωρίζω υπάρχουν τέτοιοι σύλλογοι. Δεν το θεωρώ δίκαιο να χαίρουν δικαίωμα εκπροσώπησης μονάχα σε περίπτωση που καταφέρουν να βγάλουν βουλευτή.
δηλαδη θελεις δουλους, πραγματικα εργαλεια που ο καθενας θα μπορει να τα εκμεταλλευεται και δεν θα μπορουν να σηκωσουν κεφαλι!!!πρεπει να καταλαβουμε πως ο οποιοσδηποτε ανθρωπος που ζει στην ελλαδα ειναι ισος προς τους απεναντι του ασχετως εθνικοτητας
Εικόνα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Ως εκ τούτου είμαι καταρχάς αντίθετος με το να δοθεί δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Δεν επιθυμώ να πάρουν ψήφο στις εθνικές βουλευτικές εκλογές. Από τη στιγμή που υπάρχει ελληνικό κράτος (θα προτιμούσα να είχαμε πολιτεία) δεν καταλαβαίνω γιατί να ψηφίζει κάποιος που δεν είναι Έλληνας.
Έχε χάρη που θέλω τις σημειώσεις στις διαφορικές κύριε Νάξιε....
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
Νάξιος
Real Name: Λάμπρος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Συνάδελφε O_Xamenos θεωρώ ότι η κριτική σου έγινε χωρίς να διαβάσεις ολόκληρο το post μου.

(1). Στο υπόλοιπο κομμάτι εκεί όπου κάνω αναφορά για την «υποκρισία των πολιτικών μας»έθιγα αυτήν ακριβώς την παράμετρο.

Χάριν αντικειμενικότητας σε παρακαλώ κάνε τον κόπο και ξαναδιάβασέ το.

Κατέκρινα την κάθε αδικία που γίνεται σε βάρος τους. Την καταστροφή των πατρίδων τους, τη φτώχεια, τη μετανάστευση και την οικονομική εξαθλίωσή τους αλλά και εκμετάλλευση από την αυθαιρεσία των Γραικύλων.

(2).Με ποια λογική διεργασία κατέληξες από το post μου στο ότι τους θέλω δούλους και να τους εκμεταλλεύεται ο καθένας;

2.α)Αν ήθελα τους μετανάστες δούλους, τότε δε θα ήθελα και τη Δημοκρατία.                    
        Γιατί η δημοκρατία και η δουλεία δεν είναι δυνατόν να συμπλέουν.

2.β)Το ότι δε θέλω να χαίρουν το δικαίωμα της εκπροσώπησης μόνο σε περίπτωση που εκλέξουν βουλευτή, είναι άδικο; Ή μήπως αντιδημοκρατικό;

Το ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση το κράτος μας είναι σε όλους τους τομείς είναι δεδομένο. Ένας πολύ σημαντικός τομέας είναι αυτός σχετικά με τους μετανάστες στην Ελλάδα, δηλαδή θεσμοθέτηση αρμόδιων υπουργείων, όπου θα υπάρχουν εκπρόσωποί τους, κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και λοιπά.

(3). Το ότι δεν επιθυμώ να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές δε σημαίνει ότι δεν τους θεωρώ ίσους. Κάθε άλλο. Ο οποιοσδήποτε άνθρωπος που ζει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε κάθε μεριά της γης πρέπει να ίσος με τους απέναντί του ανεξαρτήτως εθνικότητας.
Το να είσαι κάτοικος όμως δε σημαίνει πως είσαι και πολίτης. Δεν υπάρχουν δηλαδή έλληνες μη πολίτες;
Η ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους δεν προέρχεται με το να ψηφίζουν ή που ψηφίζουν. Η ισότητα στους ανθρώπους προέρχεται με το να έχουν ίσα δικαιώματα στη μόρφωση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη ζωή!

----------------------------------

Τι δε σου άρεσε κύριε theos; είπα κάτι παράλογο;;

-"Το έχε χάρη" δεν είναι και πολύ κομψό

edited by el_greco : παρακαλώ να αποφεύγετε συνεχόμενα posts... υπάρχει και το edit :)
Κακίας απέχου.
O_Xamenos
Επικοινωνία:

να δω αν καταλαβα υστερα απο πιο προσεκτικη αναγνωση και των δυο απαντησεων σου

1.παραδεχεσαι πως το συστημα ετσι οπως ειναι γεννα μεταναστες
2. δεν θελεις να εχουν το δικαιωμα του εκλεγειν και εκλεγεσθαι, αλλα να εχουν οργανα που θα ερχονται σε επαφη με την κυβερνηση, γιατι δεν ειναι "πολιτες"
3.παρολα αυτα να εχουν δικαιωμα σε μορφωση, περιθαλψη κλπ...

σωστα καταλαβα???
Εικόνα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”