Ο Laplace με τον Lifo συμφωνούν:
Laplace:
Τώρα δν εγκατελειψα το ΣΕΜΦΕ λογω δυσκολίας, αν και δν είμαι ούτε στο ελάχιστον υποχρεωμένος να δικαιολογηθώ σε καμιά ανούσια και ανυποστατη κατηγορία.Είχα περάσει 26 μαθήματα πριν τν διπλή εξεταστική του Σεπτεμβρίου.Θα τελείωνα στα 5.5-6 χρόνια, που πιστεύω οτι είναι καλός χρόνος για τη δυσκολία που είχε η σχολή.Αν θέλεις σου στέλνω και αναλυτική. Ή μήπως δν θέλεις(ασφαλίτη)? Απλά δν αξίζει τον κόπο ως σχολή για τις ελάχιστες διεξόδους π σου δινει μετα.Δν μπορεί εσύ να σκίζεσαι να περάσεις 63 μαθήματα κ μετά σχεδόν αποκλειστική σου διέξοδος να είναι το γνωστό ''5 ευρώ την ώρα σε φροντιστήρια''.
Προφανώς δν είσαι Ηλεκτρολόγος και προφανώς δν είσαι μηχανικός.
Και πώς μπορουν οι εισακτέοι να ενημερωθούν για τα επαγγελματικά δικαίωματα και τις διεξόδους της σχολής τους?
ενα ποσοστό> 50% των φοιτητων της σχολής του 1,2 ετους δν ξέρει καν τί σπουδάζει?Απλά χαίρεται που μπηκε στο λογοτυπο ΕΜΠ.
Lifo:
Κι εγώ εγκατέλειψα το HMS Semfe για παρόμοιους λόγους με αυτούς που αναφέρει ο Laplace
To κείμενο δεν το βρίσκω καθόλου "μ@λ@κία"· νομίζω μάλιστα πως δίνει μία ακριβή εικόνα της κατάστασης, ιδίως όσον αφορά τις ευθύνες των δημιουργών της σχολής, του ΕΜΠ ως ιδρύματος ένταξής της αλλά και των νεοεισαγόμενων φοιτητών της,
οι οποίοι ως επί το πλείστον ακούν Εθνικό-Μετσόβειο-Πολυτεχνείο και "τρέχουν" σαν να βρίσκεται εντός του η μόνη πηγή γνώσης, κοινωνικής ανάδειξης και επαγγελματικής κατοχύρωσης
- περισσότερο τα δύο τελευταία, γιατί αν ενδιαφέρονταν τόσο για την αληθινή γνώση θα είχαν συγκεντρώσει περισσότερα μόρια και θα εισάγονταν σε μία "καλύτερη" σχολή.
Εντελώς ηλίθιοι, δηλαδή - και με απίστευτα αναχρονιστική αντίληψη περί σπουδών.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Υ.Γ. 1
Δν ξέρω αν ξέρεις ότι το σεμφε είναι η 1η σχολή σε εγκατάλειψη στο ΕΜΠ.
Μέχρι να γράψεις αυτή τη φράση,δε θεωρούσα οτι είσαι εμπαθής με τη σχολή,αλλά απλώς ήθελες να πείς κάποια πράγματα που σε ενοχλούσαν καθώς είχες ταλαιπωρηθεί 3 χρόνια στη σχολή και επομένως είχες κάθε δικαίωμα να το πράξεις.
Η ατάκα αυτή όμως,δείχνει κάποια εμπάθεια διότι αν εσύ -όπως ισχυρίζεσαι- δεν είχες σκοπό να προσβάλλεις αυτούς που σπουδάζουν στη ΣΕΜΦΕ,δε θα το'γραφες ποτέ αυτό.
Κι αυτό επειδή απο τη στιγμή που θεωρείς πως έτσι έχει η κατάσταση και απο τη στιγμή που είχες βρεθεί σ'αυτή τη θέση,θα'πρεπε να ξέρεις οτι ενδεχομένως ορισμένοι να ενοχλούνται απ'αυτό.
Υ.Γ. 2 Και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις,δε μ'ενοχλεί ό,τι και να μου γράψεις για εγκατάλειψη,επαγγελματικά δικαιώματα,ΤΕΕ (καλά εδώ κι αν χέστηκα) κλπ.
Θες επειδή πιστεύω οτι θα τη βρώ τη άκρη?
Θες επειδή θέλω να την κάνω για τα ξένα?
Θες επειδή πιστεύω οτι θα γυρίσει ο τροχός?
Το μόνο που μπορεί να με εξοργίσει (και εκεί θα δώσω όχι μόνο όνομα,αλλά και τηλέφωνα,διευθύνσεις,φωτογραφίες κλπ) είναι να μου θίξει -όχι οτι το'κανες- κάποιος το επίπεδο σπουδών...