Kαταγωγή των Eλλήνων
Συντονιστής: AlexandraDC
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
Re: Kαταγωγή των Eλλήνων
ε ξερω γω... ολοι διαφερουμε μεταξυ μας... ακομα και εσυ και εγω που ειμαστε ελληνες διαφερουμε... τι εχει να λεει?

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- Βραχνός Προφήτης
- Επικοινωνία:
επειδη εχω δει πολλες ερευνες να διαστρεβλωνονται κατα τη μεταφορα (και εκλαικευση) των συμπερασματων τους απο τα ΜΜΕ, θα σε παρακαλεσω να παραθεσεις τα πρωτοτυπα αρθρα, ωστε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα. Αν μη τι αλλο, μεσα απο heal link και jstor μπορεις να βρεις οοοοοσα ανθρωπολογικα αρθρα τραβαει η ψυχη σου.Skliraios έγραψε:Η σημασία των πορισμάτων της έρευνας για τη γενετική ταυτότητα των Ελλήνων είναι καθοριστική, όπως σημείωσε στη "Νέα Κρήτη" ο κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης
[...]
Πρόκειται για γεγονός που επιβεβαιώνει ιστορικές και αρχαιολογικές μαρτυρίες, αποκαλύπτοντας πολλές αλήθειες για τους Έλληνες, και "κλείνει στόματα" που γέννησαν θεωρίες όπως αυτή της λεγόμενης "Μαύρης Αθηνάς".
Οσο για την μαυρη Αθηνά, έχει ενοχλήσει πολλους "ελληνοψυχους" γιατι υποστηριζει (πολυ χοντρικα) πως ο αρχαιοελληνικος πολιτισμος ειναι ενα μπασταρδεμα φοινικικων, εβραικων και αφρικανικων πολιτισμων. Πως προλαβαν οι διαφοροι ανθρωπολογοι να καταρριψουν μια θεωρια που διατυπωθηκε πληρως το... 2006, με την εκδοση του τριτου τομου του βιβλιου του Bernal; Ή μηπως το ζητουμενο ηταν να καταρριφθει ανεξαρτητως κοστους γιατι μας χαλαει την εθνικη σουπα;
Τεσπα, προφανως και ο Bernal δεν ειναι αλαθητος, πιθανα η θεωρια του να πασχει, αλλα σιγουρα αυτο δεν θα το ανακαλυψουν διαφοροι μυστηριοι ελληναραδες που εχουν βγαλει συμπερασμα πριν καν διαβασουν τη θεωρια του. Για την ιστορια, σοβαρος επιστημονικος διαλογος πανω σε αυτο το θεμα γινεται εδω.
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Σχετικά με την μη ιθαγένεια των Ελλήνων υπάρχει και η θεωρία του Ινδοευρωπαϊσμού.Η οποία έχει διατυπωθεί αρκετά χρόνια πριν την Μαύρη Αθήνα.
Αρκετά χρόνια ακόμα πριν γράψει ο Μπερνάλ το βιβλίο "Μαύρη Αθήνα", είχε γραφτεί εδώ στην Ελλάδα το 1933 ένα βιβλίο, με τον τίτλο:"Προϊστορική Ελλάς, 1950-1450 π.Χ.", Γεώργιος Σ. Φαρμάκης στο οποίο υποστήριζε πάνω κάτω αυτά που έλεγε και το βιβλίο "Μαύρη Αθήνα".Δλδ πως οι Έλληνες έχουν προκύψει από Σημίτες,Φοινικοσημίτες, Τουρανούς (προτουρκικές φυλές δλδ), Τουρανοσημίτες και Αιγυπτίους. Η εργασία του στηρίζεται κυρίως στη γλωσσολογία αποδεικνύοντας πως τα ελληνικά τωπονύμια προέρχονται από γλωσσικές διαλέκτους των παραπάνω και σε κάποιες υποθέσεις που στηρίζονται στην Ελληνική Μυθολογία όπως πχ η Τιτανομαχία, σύγκρουση Λαπιθών με Κενταύρους κλπ..Οπότε λογικό ήταν να έρθει η απάντηση λιγάκι γρήγορα στη μαύρη αθήνα...
Οι Τούρκοι με την περιβοήτη Ταρίχ, την επίσημη τουρκική ιστορία που καθιερώθηκε υπό Κεμάλ, υποστηρίζουν την τουρανική (τουράν είναι το οροπέδιο κοιτίδα των τουρανικών-προτουρκικών και τουρκικών λαών) προέλευση των Αχαιών. Ακόμα, υποστηρίζουν πως επειδή οι Χετταίοι ήταν προτουρκική φυλή καθότι είχαν ξεπηδήσει από το οροπέδιο Τουράν, ο Κυκλαδικός, Μινωικός, Μυκηναϊκός και κατασυνέπεια ο Κλασικός έχουν τουρκική προέλευση είτε ως συνέχεια είτε ως μετεξέλιξη του Πολιτισμού των Χετταίων. Από κει προκύπτει κ ένα περίεργο, για εμας, που ακούγεται πως ο Όμηρος ήταν Τούρκος και το όνομά του ήταν Ομέρ...
Κατεμέ, η Μαύρη Αθήνα δε χαλάει την εθνική σούπα πολύ απλά γιατί η Ελληνική συνείδηση είναι διαμορφωμένη αρκετά χρόνια τώρα και δεν μπορεί να κλονιστει με κάτι τέτοιο.Σχετικά με τον Παντουρκισμό που ξετυλίγεται στην Ταρίχ, θεωρώ πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και δεν είναι τόσο επιστημονική η διάθεση των Τούρκων ερευνητών...
Τέλος, υπάρχουν αναφορές στα αρχαία κείμενα Ελλήνων συγγραφέων περί αυτοχθονίας των Ελλήνων και διάφορες έρευνες που γίνονται βάσει αυτών, διάφορα αρχαιολογικά ευρύματα και οι ανθρωπολογικές μελέτες...
Όπως σημείωσα και πιο πάνω:
"Οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι, ίσως διότι αναπτύχθησαν τα νεώτερα χρόνια σε κράτη με ιμπεριαλιστική πολιτική, διαμόρφωσαν κι αυτοί μια ιμπεριαλιστική σκέψη από την οποία πρέπει να απαλλαγούν. Δεν είναι δυνατόν το κάθετι που βρίσκεται κάπου, να έρχεται από αλλού, από μια άλλη δήθεν πιο αναπτυγμένη, περιοχή και από ένα ανώτερα τάχα λαό...".
Το να ασχολείσαι στις μέρες μας με την Ιστορία κάθε άλλο παρά να σε βγάλει από τη μιζέρια και την μικρότητά σου...όταν βλέπεις πως η ιστορία κόβεται και ράβεται ανάλογα με πολιτικές επιδιώξεις και γεωπολιτικές ορέξεις...
Πέρα από αυτό όμως όταν ασχολείσαι με κάτι, το κάνεις γιατί σαρέσει και γιατί σε εκφράζει. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ένα χόμπι και όσοι ασχολούνται με κάτι και έχουν ένα τέτοιο ενδιαφέρον όπως πχ τη ζωγραφική,τον κινηματογράφο,τον αθλητισμό,την πολιτική κλπ κλπ δεν το κάνουν για να σωθούν από τη μιζέριά τους ή την οριακή ανυπαρξία τους...τουλάχιστον όχι όλοι.
Αρκετά χρόνια ακόμα πριν γράψει ο Μπερνάλ το βιβλίο "Μαύρη Αθήνα", είχε γραφτεί εδώ στην Ελλάδα το 1933 ένα βιβλίο, με τον τίτλο:"Προϊστορική Ελλάς, 1950-1450 π.Χ.", Γεώργιος Σ. Φαρμάκης στο οποίο υποστήριζε πάνω κάτω αυτά που έλεγε και το βιβλίο "Μαύρη Αθήνα".Δλδ πως οι Έλληνες έχουν προκύψει από Σημίτες,Φοινικοσημίτες, Τουρανούς (προτουρκικές φυλές δλδ), Τουρανοσημίτες και Αιγυπτίους. Η εργασία του στηρίζεται κυρίως στη γλωσσολογία αποδεικνύοντας πως τα ελληνικά τωπονύμια προέρχονται από γλωσσικές διαλέκτους των παραπάνω και σε κάποιες υποθέσεις που στηρίζονται στην Ελληνική Μυθολογία όπως πχ η Τιτανομαχία, σύγκρουση Λαπιθών με Κενταύρους κλπ..Οπότε λογικό ήταν να έρθει η απάντηση λιγάκι γρήγορα στη μαύρη αθήνα...
Οι Τούρκοι με την περιβοήτη Ταρίχ, την επίσημη τουρκική ιστορία που καθιερώθηκε υπό Κεμάλ, υποστηρίζουν την τουρανική (τουράν είναι το οροπέδιο κοιτίδα των τουρανικών-προτουρκικών και τουρκικών λαών) προέλευση των Αχαιών. Ακόμα, υποστηρίζουν πως επειδή οι Χετταίοι ήταν προτουρκική φυλή καθότι είχαν ξεπηδήσει από το οροπέδιο Τουράν, ο Κυκλαδικός, Μινωικός, Μυκηναϊκός και κατασυνέπεια ο Κλασικός έχουν τουρκική προέλευση είτε ως συνέχεια είτε ως μετεξέλιξη του Πολιτισμού των Χετταίων. Από κει προκύπτει κ ένα περίεργο, για εμας, που ακούγεται πως ο Όμηρος ήταν Τούρκος και το όνομά του ήταν Ομέρ...
Κατεμέ, η Μαύρη Αθήνα δε χαλάει την εθνική σούπα πολύ απλά γιατί η Ελληνική συνείδηση είναι διαμορφωμένη αρκετά χρόνια τώρα και δεν μπορεί να κλονιστει με κάτι τέτοιο.Σχετικά με τον Παντουρκισμό που ξετυλίγεται στην Ταρίχ, θεωρώ πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και δεν είναι τόσο επιστημονική η διάθεση των Τούρκων ερευνητών...
Τέλος, υπάρχουν αναφορές στα αρχαία κείμενα Ελλήνων συγγραφέων περί αυτοχθονίας των Ελλήνων και διάφορες έρευνες που γίνονται βάσει αυτών, διάφορα αρχαιολογικά ευρύματα και οι ανθρωπολογικές μελέτες...
Όπως σημείωσα και πιο πάνω:
"Οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι, ίσως διότι αναπτύχθησαν τα νεώτερα χρόνια σε κράτη με ιμπεριαλιστική πολιτική, διαμόρφωσαν κι αυτοί μια ιμπεριαλιστική σκέψη από την οποία πρέπει να απαλλαγούν. Δεν είναι δυνατόν το κάθετι που βρίσκεται κάπου, να έρχεται από αλλού, από μια άλλη δήθεν πιο αναπτυγμένη, περιοχή και από ένα ανώτερα τάχα λαό...".
Το να ασχολείσαι στις μέρες μας με την Ιστορία κάθε άλλο παρά να σε βγάλει από τη μιζέρια και την μικρότητά σου...όταν βλέπεις πως η ιστορία κόβεται και ράβεται ανάλογα με πολιτικές επιδιώξεις και γεωπολιτικές ορέξεις...
Πέρα από αυτό όμως όταν ασχολείσαι με κάτι, το κάνεις γιατί σαρέσει και γιατί σε εκφράζει. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ένα χόμπι και όσοι ασχολούνται με κάτι και έχουν ένα τέτοιο ενδιαφέρον όπως πχ τη ζωγραφική,τον κινηματογράφο,τον αθλητισμό,την πολιτική κλπ κλπ δεν το κάνουν για να σωθούν από τη μιζέριά τους ή την οριακή ανυπαρξία τους...τουλάχιστον όχι όλοι.
Κακίας απέχου.
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
drcypher έγραψε:[..]
Κανένας δεν αφιερώνει χρόνο, ενέργεια ή χρήμα κάνοντας τέτοιες έρευνες για να αποδείξει κάτι τόσο ασήμαντο (σε επίπεδο πληροφορίας).
[..]
Στο ίδιο ύφος, κανένας δεν αφιερώνει χρόνο, ενέργεια ή χρήμα διαβάζοντας βιβλία του Λιακόπουλου ή άλλα "έγγραφα", "μελέτες" ή δεν-ξέρω-εγώ-τι μόνο και μόνο για να μάθει αν ο αντιπροπάπους του λεγόταν Θεμιστοκλής ή Ιγκόρ.
[..]
Λάμπρο, νομίζω ήταν σαφές αυτό που έγραψα και σε ποιους απευθύνθηκα. Εκείνοι σίγουρα το κατάλαβαν, υποθέτω πως το κατάλαβες κι εσύ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεις ότι είσαι Έλληνας: Μπορείς να το κάνεις αδιάφορα, με αηδία, με μετριοπάθεια, με περηφάνεια, τείνοντας απειλητικά το χέρι σε όσους διαφωνούν μαζί σου (έτοιμος να τους διώξεις από τη χώρα) ή βγάζοντας μαχαίρι σε κάποιον που δεν είναι Έλληνας.Νάξιος έγραψε:Πέρα από αυτό όμως όταν ασχολείσαι με κάτι, το κάνεις γιατί σαρέσει και γιατί σε εκφράζει. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ένα χόμπι και όσοι ασχολούνται με κάτι και έχουν ένα τέτοιο ενδιαφέρον όπως πχ τη ζωγραφική,τον κινηματογράφο,τον αθλητισμό,την πολιτική κλπ κλπ δεν το κάνουν για να σωθούν από τη μιζέριά τους ή την οριακή ανυπαρξία τους...τουλάχιστον όχι όλοι.
Δεν σχολίασα γενικά το να έχει κανείς χόμπι, μίλησα για κάτι πολύ συγκεκριμένο, που εγώ δυσκολεύομαι να αξιολογήσω ως "χόμπι". Επίτρεψέ μου να πιστεύω πως το να ζωγραφίζεις πάνω σε ένα χαρτί, να παίζεις ένα μουσικό όργανο ή να παθιάζεσαι με ένα άθλημα δεν έχει πολλά κοινά κίνητρα ή "οφέλη" με το να αποδεικνύεις πόσο Έλληνας είσαι και πόσο ανέγγιχτος έχει μείνει ο Ελληνικός γενετικός σου κώδικας στην πάροδο των χρόνων και στην εξέλιξη της Ιστορίας.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Katsarola
- Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
- Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG
Αυτήν την έρευνα την έχω ξαναδεί, αλλά ποτέ δεν με έπεισε.
Όντως, απο τον -ευρύτερο- ελλαδικό χώρο έχουν περάσει δεκάδες διαφορετικά φύλα: Φοίνικες, Πέρσες, διάφορα μικρασιατικά φύλα (τα οποία ενδεχομένως να μην υπάρχουν πια ως έθνη), Άραβες, Σλάβοι, Τούρκοι, Άγγλοι, Γερμανοί, Γάλλοι, Ρώσσοι, Ιταλοί, Άγγλοι και ποιος ξέρει τι άλλο. Συνήθως αυτά τα φύλα έρχονταν μέσω πολέμου, οπότε αναπάντεχα γίνονται επιμειξίες, είτε μέσω βιασμών είτε μέσω μικτών γάμων.
Κι όλα αυτά χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν τα τελευταία 10 χρόνια στα οποία υπήρξε μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα, αυτήν την φορά προς την Ελλάδα, κυρίως απο χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.
Συνεπώς: θεωρώ τουλάχιστον αφελές να μιλάμε για γενετική καθαρότητα των Ελλήνων. Εγώ, με βάση την καταγωγή των γονιών μου (Κέρκυρα/Ζάκυνθος και Κύπρος) θα μπορούσα να έχω Αραβικό, Τούρκικο, Γαλλικό, Ιταλικό, Αγγλικό ή/και Ρώσσικο αίμα μέσα μου. ΚΑΙ; Αν έκανα γενετικό τεστ που αποδείκνυε πως είμαι 100% καθαρός Έλλην θα άλλαζε κάτι; Προφανώς και όχι. "Καθαροί" λαοί είναι μονον οι λαοί οι οποίοι δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή με άλλους, κι αυτό λόγω της γεωγραφικής τους απομόνωησης. Παραδείγματα είναι κάποιες αφρικανικές φυλές και -σε μικρότερο βαθμό- οι σκανδιναβικές χώρες.
Από την άλλη, γιατί πέσατε να τον φάτε τον sklireos (ή όποιον άλλον έκανε το τόπικ, δεν θυμάμαι); Το οτι κάποιος ασχολείται με την (προ)ιστορία και την καταγωγή των λαών τον καθιστά αυτομάτως ρατσιστή/αριανιστή; Αν ναι, τότε είμαι κι εγω υποθέτω...
Όντως, απο τον -ευρύτερο- ελλαδικό χώρο έχουν περάσει δεκάδες διαφορετικά φύλα: Φοίνικες, Πέρσες, διάφορα μικρασιατικά φύλα (τα οποία ενδεχομένως να μην υπάρχουν πια ως έθνη), Άραβες, Σλάβοι, Τούρκοι, Άγγλοι, Γερμανοί, Γάλλοι, Ρώσσοι, Ιταλοί, Άγγλοι και ποιος ξέρει τι άλλο. Συνήθως αυτά τα φύλα έρχονταν μέσω πολέμου, οπότε αναπάντεχα γίνονται επιμειξίες, είτε μέσω βιασμών είτε μέσω μικτών γάμων.
Κι όλα αυτά χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν τα τελευταία 10 χρόνια στα οποία υπήρξε μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα, αυτήν την φορά προς την Ελλάδα, κυρίως απο χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.
Συνεπώς: θεωρώ τουλάχιστον αφελές να μιλάμε για γενετική καθαρότητα των Ελλήνων. Εγώ, με βάση την καταγωγή των γονιών μου (Κέρκυρα/Ζάκυνθος και Κύπρος) θα μπορούσα να έχω Αραβικό, Τούρκικο, Γαλλικό, Ιταλικό, Αγγλικό ή/και Ρώσσικο αίμα μέσα μου. ΚΑΙ; Αν έκανα γενετικό τεστ που αποδείκνυε πως είμαι 100% καθαρός Έλλην θα άλλαζε κάτι; Προφανώς και όχι. "Καθαροί" λαοί είναι μονον οι λαοί οι οποίοι δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή με άλλους, κι αυτό λόγω της γεωγραφικής τους απομόνωησης. Παραδείγματα είναι κάποιες αφρικανικές φυλές και -σε μικρότερο βαθμό- οι σκανδιναβικές χώρες.
Από την άλλη, γιατί πέσατε να τον φάτε τον sklireos (ή όποιον άλλον έκανε το τόπικ, δεν θυμάμαι); Το οτι κάποιος ασχολείται με την (προ)ιστορία και την καταγωγή των λαών τον καθιστά αυτομάτως ρατσιστή/αριανιστή; Αν ναι, τότε είμαι κι εγω υποθέτω...
Υπάρχει στο National Geographic ένα project που μπορείτε να αγοράσετε και να τους στείλετε γενετικό υλικό σας και να βρουν τις γεωγραφικές μετακινήσεις των προγόνων σας. Αν και δεν σας ταυτοποιούν με κάποιο συγκεκριμένο έθνος, σας δίνει μίας ιδέα.
https://www3.nationalgeographic.com/gen ... ipate.html
With a simple and painless cheek swab you can sample your own DNA and submit it to the lab. We run ONE test per participation kit. We will test either your mitochondrial DNA, which is passed down each generation from mother to child and reveals your direct maternal ancestry; or your Y chromosome (males only), which is passed down from father to son and reveals your direct paternal ancestry.
[...]
Your results will reveal your deep ancestry along a single line of direct descent (paternal or maternal) and show the migration paths they followed thousands of years ago. Your results will also place you on a particular branch of the human family tree.
Αφού ασχολείστε τόσο, ίσως έχει ενδιαφέρον.
https://www3.nationalgeographic.com/gen ... ipate.html
With a simple and painless cheek swab you can sample your own DNA and submit it to the lab. We run ONE test per participation kit. We will test either your mitochondrial DNA, which is passed down each generation from mother to child and reveals your direct maternal ancestry; or your Y chromosome (males only), which is passed down from father to son and reveals your direct paternal ancestry.
[...]
Your results will reveal your deep ancestry along a single line of direct descent (paternal or maternal) and show the migration paths they followed thousands of years ago. Your results will also place you on a particular branch of the human family tree.
Αφού ασχολείστε τόσο, ίσως έχει ενδιαφέρον.
- Τερψιμπανι
- Real Name: Ακης Τσωνος
drcypher έγραψε:Skliraios έγραψε:1.οι αληθειες μου λενε οτι εχουμε οι σημερινοι μεγαλη συγγενεια με τους αρχαιους και δεν ειμαστε ενα συνοθυλευμα οπως πολλοι ισχυριζονται πολλοι
2.τι θα πει αυτο?εγω λεω οτι ειμαστε απογονοι αυτωνΩραία, δεν είστε τουρκοσλαβοαλβανόσποροι. Και τώρα τι; Νιώθετε πιο σοφοί; Πιο έξυπνοι; Τι καταλάβατε; Πόση σημασία είχε; Δεν σας έφτανε να το ξέρετε ή να το νιώθετε; Τι σας πειράζει κάποιος να αισθάνεται ή να σκέφτεται διαφορετικά ή αδιάφορα προς όλη αυτήν την πληροφορία που δήθεν στηρίζετε με πορίσματα της επιστήμης; Ισοδύναμα: "Γιατί να κάνει κανείς έρευνα και ολόκληρο θέμα με τέτοιο ζητούμενο;".Τερψιμπανι έγραψε:Δεν ειναι κακο ενας λαος να εχει διατηρησει τα χαρακτηριστικα του.Υπαρχουν φυλες στην Αφρικη και σε αλλα μερη που εχουν διατηρησει επισης τα χαρακτηριστικα τους στο χρονο.Δεν ειπε κανενας οτι ειμαστε ανωτεροι απο τους αλλους(δεν νιωθουμε ανωτεροι απο τους αλλους),απλως ειναι μια αποδειξη για να απορριφθει η γνωστη καραμελα ειμαστε "Τουρκοσποροι"-"Αλβανοσποροι"-"Σλαβοσποροι".
Λοιπόν, για να μην δουλευόμαστε: Κανένας δεν αφιερώνει χρόνο, ενέργεια ή χρήμα κάνοντας τέτοιες έρευνες για να αποδείξει κάτι τόσο ασήμαντο (σε επίπεδο πληροφορίας). Θέλει να δημιουργήσει πειστήρια για έναν συλλογισμό ο οποίος πάει πολύ μακρύτερα από τη συγγένεια. Μαντέψτε, δεν μπορώ να το αποδείξω... απλώς το παρατηρώ...
Στο ίδιο ύφος, κανένας δεν αφιερώνει χρόνο, ενέργεια ή χρήμα διαβάζοντας βιβλία του Λιακόπουλου ή άλλα "έγγραφα", "μελέτες" ή δεν-ξέρω-εγώ-τι μόνο και μόνο για να μάθει αν ο αντιπροπάπους του λεγόταν Θεμιστοκλής ή Ιγκόρ. Το κάνει γιατί προσπαθεί να αντλήσει αξία, υπερηφάνεια, έπαρση την ώρα που εκείνος είναι πνιγμένος στην ανυπαρξία ή την οριακή ανικανότητα, είτε ως πρόσωπο είτε ως σύνολο (π.χ. σύγχρονη Ελλάδα).
Αν θεωρείτε πως τα προβλήματα της σημερινής Ελλάδας είναι η προπαγάνδα ή οι συνωμοσίες των Εβραίων ή των Αλβανών, τότε κοιμάστε βαθιά. Άραγε αυτή η πνευματική υπνηλία είναι αποτέλεσμα της εκδήλωσης κάποιου καταγάλανου Ελληνικού γονιδίου σας ή μήπως οφείλεται απλώς σε πολιτική και κοινωνική αμορφωσιά και εθνικίστικη (έως εθνικιστική) πόρωση γηπεδικού επιπέδου;
Κλείνω με ένα στιχάκι:και ένα παλιότερο κειμενάκι για να μην επαναλαμβάνομαι.TXC έγραψε:Σάπια μυαλά σε σάπια σώματα
κάνουν σάπιες σκέψεις, ζητάν να πιστέψεις
και πιστεύεις! Φτάνει πια!
Βγάλε τη βρωμιά μέσα απτό κεφάλι σου!
Έχεις το σθένος να παραδεχτείς την πλάνη σου;
Χαιρετίσματα στους καθαρούς και τους γενετικά πιστοποιημένους Ελληνάρες
Κωστα ολες οι ερευνες παντα γινονται για καποιο λογο.Μην κατακρινεις την ερευνα,κατεκρινε αυτους που την εκμεταλλευονται προς οφελος τους.Η ερευνα για την πυρηνικη ενεργεια,ειδες που κατεληξε...Συμφωνεις οτι δεν επρεπε να γινει;;
Καταρχην το οτι ειμαστε Ελληνες κανενας δεν ειπε οτι μας κανει ανωτερους απο κανεναν λαο.Απλως εχουμε διατηρησει τα χαρακτηριστικα μας στο χρονο.Ειτε σωματικα-γονιδιακα ,ειτε εν μερει πολιτισμικα.Το οτι οι προγονοι μας ηταν προοδευτικοι,ανοιχτομυαλοι,εξυπνοι για την εποχη τους ,πιστευω οτι το συνειδητοποιουμε ολοι μας οτι δεν ειχε να κανει με το αιμα τους,αλλα με το τροπο σκεψης,διαβιωσης και οργανωσης τους.Απλως ειμασταν ο πρωτος πολιτισμος που απεδειξε στην ανθρωποτητα οτι αυτος ο τροπος ζωης(δημοκρατια) ,ηταν απολυτως ανθρωποκεντρικος ,σεβοταν τη διαφορετικοτητα του συνανθρωπου και προωθουσε την εξελιξη(πνευματικη).Ως απορεια αυτου του πολιτισμου ηρθαν τα τοσα κατορθωματα(Δεν θεωρω οτι ο ελληνικος πολιτισμος ειναι πανακεια).Ως ανθρωποι εχουμε την βαθυτερη αναγκη ολοι μας να αναζητουμε τις ριζες μας-προγονους μας-παρελθον μας ωστε να μπορουμε σαν οργανωμενη κοινωνια να συμπορευτουμε στο μελλον.
Η κυριες διαφωνιες μου ειναι στο εξης:Πρωτον το οτι δεν εχει διατηρηθει εν μερει αυτος ο λαμπρος πολιτισμος(τα καλα στοιχεια του) δεν σημαινει οτι ειναι απορια της γενετικης αλλοιωσης των Ελληνων.Δευτερον με το τροπο που προσπαθουν μερικοι να αποδειξουν οτι ειμαστε ολοι διαφορετικοι και πρεπει να κυριαρχει ο σεβασμος προς τους αλλους ,με το να λενε ,ειμαστε ολοι το ιδιο αιμα και σωμα, ολοι σκεφτομαστε τα ιδια πραγματα,ολοι ειμαστε ιδιοι.Νοητικα δεν διαφερουμε,αλλα διαφερουμε ως προς τα εξωτερικα μας χαρακτηριστικα,τον παραγωμενο αλλα και ηδη υπαρχων πολιτισμο μας και τον τροπο σκεψης.
Το (προσωπικα εξαισιο) συστημα της δημοκρατιας δημιουργηθηκε απο ενα λαο αλλα ανηκει σε ολους.Το ιδιο και τα δικαστηρια-δικαιοσυνη.Η αλγεβρα των Αραβων.Η αστρονομια των Αιγυπτιων,Βαβυλωνιων.Οι φυσικες επιστημες των δυτικων.Η κοινωνικη επανασταση των Γαλλων.κ.α.Το καθε εθνος συμβαλει στην παγκοσμια προοδο.
Και οχι δεν νιωθω περισσοτερο Ελληνας μετα την ερευνα.Αλλα μπορω επιχειρηματολογικα να καταρριψω τη προσπαθεια "σπασιματος" των ριζων μου.
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Περίφημα. Τώρα που "βολέψατε" τις ρίζες σας, δεν κοιτάτε να πετάξετε κανά "φυλλαράκι" (ή έναν "ανθό", όπως ανθίσανε οι Αρχαίοι αφού ξεπεράσανε τις ρίζες τους); Θα σας φάει η χωματίλαΤερψιμπανι έγραψε:Αλλα μπορω επιχειρηματολογικα να καταρριψω τη προσπαθεια "σπασιματος" των ριζων μου.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
γαμω το κεφαλι μου δηλαδη... να σας πω ρε πατριωτες ριζομενοι... ποια ακριβως ανθρωπινη προσωπικοτητα σεβοταν η αρχαια ελλαδα??? τους δουλους ή τα παιδακια που ταριχναν στον κεαδα???
και ποιες ελληνικες ριζες επικαλειστε??? των σπαρτιατων ή των αθηναιων που σκοτωνονταν μεταξυ τους???
και ποιες ελληνικες ριζες επικαλειστε??? των σπαρτιατων ή των αθηναιων που σκοτωνονταν μεταξυ τους???

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
ο χαμένος τα παίρνει όλα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- Skliraios
- Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης
δε νομιζω ρε κωστα οτι υπαρχει λογος να χλευαζεις τη γνωμη του αλλου, οταν κιολας σου επιχειματολογει για να την τεκμηριωσει
ενταξει εσενα δε σε ενδιαφερει αν ή οχι προγονοι σου ηταν ελληνες ,ωραια
ειναι κακο ομως να θελει καποιος να ξερει την καταγωγη του?
και ξεκινησε αν θυμασαι το ολο θεμα οταν ακουσα διαφορα του τυπου
beep-beep wrote:
Τώρα γιατί κάποιοι πωρώνονται τόσο πολύ με ένα ιδεολογικό κατασκεύασμα, όπως το έθνος-κράτος και πιστεύουν ακόμα στην συνέχεια της ελληνικής φυλής από το 3000 πΧ μέχρι σήμερα, δεν το καταλαβαίνω!! Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν περάσει από εδώ Ιλλυριοί, Μολοσσοί, Βησιγότθοι, Πέρσες , Μήδοι, Άραβες, Σαρακηνοί, Μογγόλοι, Σλάβοι, Τούρκοι και άλλοι τόσοι, αφήνοντας απογόνους.Εκτός άμα πιστεύουν ότι οι προγιαγιάδες μας είχαν ''ατσάλινο πείσμα'' ή σφιχτά κ δυνατά μπούτια.
Μάλλον οι ίδιοι, πριν την γαλλική επανάσταση, οπότε και γεννήθηκε η ιδέα του έθνους-κράτος, θα πολεμούσαν και θα έδιναν την ζωή τους για τον αυτοκράτορα ή για τον φεουδάρχη στο φέουδο του οποίου θα ζούσαν.
το ολο θεμα ξεκινησε επειδη δεν μου αρεσει να καπηλευονται καποιοι το παρελθον μου χωρις καν να γνωριζουν τι συμβαινει γυρω απο το θεμα.....
και να στο παω προσωπικα ...αν σου λεγανε οτι εισαι μπασταρδο και δεν εισαι του πατερα σου παιδι αλλα ενος περαστικου πλασιε που περασε απο το σπιτι...θα αντιδρουσες ναι ή οχι?
επικαλουμαι τις ριζες των προγονων μου.....για την ιστορια καταγομαι απο του Σκληρου- χωριο χτιζμενο στη σκια του επικουριου Απολλωναhttp://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Po ... sses.1.htm
απο τον Νικηφορο Σκληρο περι τα 890-....και απο τη μανη που δε νομιζω να θες εξηγησεις και για αυτο.....
αυτες τις ριζες επικαλουμαι αυτες βροντοφοναζω και για αυτες ειμαι υπερηφανος
αν η καταργηση των συνορων η ισοπεδοποιηση και η μονομορφοποιηση που πιστευετε με θελει χωρις παρελθον προβλημα της
εγω εχω και θα εχω παρελθον
ενταξει εσενα δε σε ενδιαφερει αν ή οχι προγονοι σου ηταν ελληνες ,ωραια
ειναι κακο ομως να θελει καποιος να ξερει την καταγωγη του?
και ξεκινησε αν θυμασαι το ολο θεμα οταν ακουσα διαφορα του τυπου
beep-beep wrote:
Τώρα γιατί κάποιοι πωρώνονται τόσο πολύ με ένα ιδεολογικό κατασκεύασμα, όπως το έθνος-κράτος και πιστεύουν ακόμα στην συνέχεια της ελληνικής φυλής από το 3000 πΧ μέχρι σήμερα, δεν το καταλαβαίνω!! Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν περάσει από εδώ Ιλλυριοί, Μολοσσοί, Βησιγότθοι, Πέρσες , Μήδοι, Άραβες, Σαρακηνοί, Μογγόλοι, Σλάβοι, Τούρκοι και άλλοι τόσοι, αφήνοντας απογόνους.Εκτός άμα πιστεύουν ότι οι προγιαγιάδες μας είχαν ''ατσάλινο πείσμα'' ή σφιχτά κ δυνατά μπούτια.
Μάλλον οι ίδιοι, πριν την γαλλική επανάσταση, οπότε και γεννήθηκε η ιδέα του έθνους-κράτος, θα πολεμούσαν και θα έδιναν την ζωή τους για τον αυτοκράτορα ή για τον φεουδάρχη στο φέουδο του οποίου θα ζούσαν.
το ολο θεμα ξεκινησε επειδη δεν μου αρεσει να καπηλευονται καποιοι το παρελθον μου χωρις καν να γνωριζουν τι συμβαινει γυρω απο το θεμα.....
και να στο παω προσωπικα ...αν σου λεγανε οτι εισαι μπασταρδο και δεν εισαι του πατερα σου παιδι αλλα ενος περαστικου πλασιε που περασε απο το σπιτι...θα αντιδρουσες ναι ή οχι?
επικαλουμαι τις ριζες των προγονων μου.....για την ιστορια καταγομαι απο του Σκληρου- χωριο χτιζμενο στη σκια του επικουριου Απολλωναhttp://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Po ... sses.1.htm
απο τον Νικηφορο Σκληρο περι τα 890-....και απο τη μανη που δε νομιζω να θες εξηγησεις και για αυτο.....
αυτες τις ριζες επικαλουμαι αυτες βροντοφοναζω και για αυτες ειμαι υπερηφανος
αν η καταργηση των συνορων η ισοπεδοποιηση και η μονομορφοποιηση που πιστευετε με θελει χωρις παρελθον προβλημα της
εγω εχω και θα εχω παρελθον
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Re paidia pragmatika min synixizete allo den mporo na gelaso allo ... eleos me ti Mani kai ti Kriti kai ola ta topistika sas eleos...
Apo ola omos mou aresei o "this is S-parta" me tin elliniki shmea apo kato einai theiko didimo den mporo na po ....
oso gia tin katagogi poso ma poso perifanoi mporoi na niothoun oi ellinarades xristianoli otan sto euagelio os ellines anaferontai oi eidolatres (autoi pou tha pane sti kolasi leme) kai tora eisaste perifanoi gia mia katagogi mpourdelo ...
O Sofoklis Skortsianitis pou g...e ta amerikanakia sto basket giati prepei na einai iperifanos ? einai ellinas autos i oxi ?
ante re sovareuteite kai min vlepete liakopoulo-karatzaferi kanei kako sta neura (ton allon)
oso gia tin katagogi poso ma poso perifanoi mporoi na niothoun oi ellinarades xristianoli otan sto euagelio os ellines anaferontai oi eidolatres (autoi pou tha pane sti kolasi leme) kai tora eisaste perifanoi gia mia katagogi mpourdelo ...
O Sofoklis Skortsianitis pou g...e ta amerikanakia sto basket giati prepei na einai iperifanos ? einai ellinas autos i oxi ?
ante re sovareuteite kai min vlepete liakopoulo-karatzaferi kanei kako sta neura (ton allon)
- Dennis Lynn Rader
- Real Name: Mort Nezach Van Uriel
- Facebook ID: 0
"otan sto euagelio os ellines anaferontai oi eidololatres (autoi pou tha pane sti kolasi leme)"
Prwton an den xereis apo xristianiki filosofia kai den exeis diavaseis gerontiko min ta les auta giati egw gelaw mazi sou twra.Auto omos einai alli istoria kai offtopic.
Sto thema mas twra , an paradextoume tin darvineia thewria (pou den tin ipostirizw) o antrwpos katagetai i mallon exelixthike apo ton pithiko.An auto alitheuei tote exoume ta xaraktiristika kai tis idiotites twn zwwn.Giati tote na apokleisoume to gegonos oti iparxoun genetika anwteroi i katwteroi( oute auto to ipostirizw, ipothetika milame).
Gia paradeigma oi Ellines, oi Aigiptioi, Oi Perses, Oi Midoi , Oi Mesopotamioi politismoi ( Xetaioi kai Soumerioi) anaptixthikan kai voithisan tin antrhopotita na paei brosta.Oi Australoi Avorigines pou einai kanivaloi akoma ston 21 aiwna giati den pigan brosta?
Ti tous krataei?An gnwrizei kaneis kamia epistimoniki exigisi as to anaferei parakalw.
Kai vevaia eimai iperifanos giati otan emeis eixame dimokratia kai isonomia, otan eixame theatro kai paizotan tragwdia, otan eixame olimbiakous agwnes, otan eixame kanei a' kai b' apoikismo se olo ton tote gnwsto kosmo oi alles files itan adraneis ektos vevaia merikwn pou kai pali den ftanoun to megaleio twn ellinwn.Eimai perifanos pou eimai Ellinas, den thelw na skotwsw tous allodapous epeidi den einai, kalosorizw tous nomimous metanastes pou irthan na doulepsoun(opws kai emeis eixame paei px germania), agapaw tin patrida mou kai tin istoria mou kai auto den nomizw na einai ethnikistiko i akraio.
Prwton an den xereis apo xristianiki filosofia kai den exeis diavaseis gerontiko min ta les auta giati egw gelaw mazi sou twra.Auto omos einai alli istoria kai offtopic.
Sto thema mas twra , an paradextoume tin darvineia thewria (pou den tin ipostirizw) o antrwpos katagetai i mallon exelixthike apo ton pithiko.An auto alitheuei tote exoume ta xaraktiristika kai tis idiotites twn zwwn.Giati tote na apokleisoume to gegonos oti iparxoun genetika anwteroi i katwteroi( oute auto to ipostirizw, ipothetika milame).
Gia paradeigma oi Ellines, oi Aigiptioi, Oi Perses, Oi Midoi , Oi Mesopotamioi politismoi ( Xetaioi kai Soumerioi) anaptixthikan kai voithisan tin antrhopotita na paei brosta.Oi Australoi Avorigines pou einai kanivaloi akoma ston 21 aiwna giati den pigan brosta?
Ti tous krataei?An gnwrizei kaneis kamia epistimoniki exigisi as to anaferei parakalw.
Kai vevaia eimai iperifanos giati otan emeis eixame dimokratia kai isonomia, otan eixame theatro kai paizotan tragwdia, otan eixame olimbiakous agwnes, otan eixame kanei a' kai b' apoikismo se olo ton tote gnwsto kosmo oi alles files itan adraneis ektos vevaia merikwn pou kai pali den ftanoun to megaleio twn ellinwn.Eimai perifanos pou eimai Ellinas, den thelw na skotwsw tous allodapous epeidi den einai, kalosorizw tous nomimous metanastes pou irthan na doulepsoun(opws kai emeis eixame paei px germania), agapaw tin patrida mou kai tin istoria mou kai auto den nomizw na einai ethnikistiko i akraio.
- ΣΤΕΙΑΚΟΣ
- Real Name: miltiades Chasapladakis
- Facebook ID: 1547020261
- Επικοινωνία:
drcypher έγραψε:Περίφημα. Τώρα που "βολέψατε" τις ρίζες σας, δεν κοιτάτε να πετάξετε κανά "φυλλαράκι" (ή έναν "ανθό", όπως ανθίσανε οι Αρχαίοι αφού ξεπεράσανε τις ρίζες τους); Θα σας φάει η χωματίλαΤερψιμπανι έγραψε:Αλλα μπορω επιχειρηματολογικα να καταρριψω τη προσπαθεια "σπασιματος" των ριζων μου.
Κώστα δεν χρειάζεται να δείχνεις για μιά ακόμη φορά την ικανότητα σου στο να χλευάζεις και να σχολιάζεις με χαβαλετζίδικο στύλ συγκεκριμένους χρήστες , το έχουμε καταλάβει τόσα χρόνια μέσα απ'τα forum.
Είναι δικαιομά σου και το σέβομαι απόλυτα να θεωρείς την παράδοση ένος τόπου ένα απλά μουσιακό στοιχείο χωρίς στοιχεία ικανά να συμβάλουν στην εξέλιξη και στην πρόοδο τόσο του ατόμου όσο και της κοινωνίας γενικότερα.Είναι δικαιομά σου να θεωρείς ότι όσοι ασχολούνται , ψάχνουν και ερευνούν θέματα σχετικά με την καταγωγή τους και την προϊστορία του τόπου τους είναι κολλημένοι στο παρελθόν και πως αυτό αποτελεί τροχοπέδη στο να εξελιχθεί το άτομο και η κοινωνία.Σεβαστά τα πιστεύω σου αλλά ξεχνάς κατί πολύ σημαντικό , για αρκετό κόσμο (πολύ περισσότερο απο όσους γράφουν σε αυτό το forum) η ιστορία , η παράδοση του τόπου τους και η καταγωγή τους σημαίνουν κάτι περισσότερο για αυτούς και σίγουρα δεν θα μπούν εύκολα σε μια συζήτηση όταν αντικρίζουν απο απέναντι χλευασμό και κακόγουστη σάτυρα.Έτσι δεν βοηθάς στο να κρατηθεί σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο η συζήτηση.
Τέλος θα ήθελα να κάνω και ένα πρωσοπικό σχόλιο πάνω σε όλα αυτά που ειπώθηκαν στο παρών thread.
Το δικαίωμα κάθε πολίτη να αγαπάει την πατρίδα του και να νοιάζεται για το κοινό συμφέρον δεν εξαρτάται από τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Ο πολίτης δεν χρειάζεται να είναι ούτε δεξιός ούτε αριστερός, ούτε σοσιαλιστής ούτε φιλελεύθερος.
Ο πολίτης πρέπει απλά να είναι ελεύθερος.
Όταν ο δρόμος στο δάσος χώριζε , εγώ πήρα τον λιγότερο περπατημένο.
Κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Robert Frost (the road not taken )
http://edra.ntua.gr/
Κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Robert Frost (the road not taken )
http://edra.ntua.gr/
Aμάν ρε παιδιά!
Τόσο καιρό στην επικαιρότητα το topic και βλέπουμε κοτσάνες σαν αυτή
Γιατί τότε θα καταλάβαινες πως πουθένα δεν αναφέρεται πως "ο άνθρωπος εξελίχτηκε ή κατάγεται από τον πίθηκο" - ffs!
Aπλώς ο άνθρωπος είχε στην εξελικτική πορεία κοινό πρόγονο με τον χιμπατζή - αν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά!!
Συγγνώμη για το ύφος αλλά η αμάθεια και ο υπερπατριωτισμός κάνουν κακό συνδυασμό - άκου, "δε δέχεσαι τον Δαρβίνο"!
Είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΘΕΩΡΙΑ, για το θεό που πιστεύεις!
Για το γεγονός πως είστε περήφανοι για την καταγωγή σας..δε θα μπω στον κόπο να προσπαθήσω να σας δείξω πού οδηγεί αυτό ανθρώπους, με λιγότερη ίσως (?) μόρφωση και αυτοκυριαρχία από εσάς.
Απλώς μην το διατυπώνετε λες και είναι το απόσταγμα της ανθρώπινης αυτοσυνειδησίας - κανείς δεν είπε να γίνουν όλοι οι λαοί ένα μείγμα, ούτε και αυτό είναι ποτέ δυνατό.
Αλλά υπάρχει μεγάλος δρόμος από τη συμμετοχή στα τοπικά ήθη και έθιμα ως την "υπερηφάνεια" ως απόρροια αυτής - μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε τη διάκριση..
Τόσο καιρό στην επικαιρότητα το topic και βλέπουμε κοτσάνες σαν αυτή
Είσαι άσχετος και δεν έχεις ανοίξει ούτε ένα βιβλίο πάνω στην ανθρωπολογία.Sto thema mas twra , an paradextoume tin darvineia thewria ( pou den tin ipostirizw ) o antrwpos katagetai i mallon exelixthike apo ton pithiko.
Γιατί τότε θα καταλάβαινες πως πουθένα δεν αναφέρεται πως "ο άνθρωπος εξελίχτηκε ή κατάγεται από τον πίθηκο" - ffs!
Aπλώς ο άνθρωπος είχε στην εξελικτική πορεία κοινό πρόγονο με τον χιμπατζή - αν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά!!
Συγγνώμη για το ύφος αλλά η αμάθεια και ο υπερπατριωτισμός κάνουν κακό συνδυασμό - άκου, "δε δέχεσαι τον Δαρβίνο"!
Είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΘΕΩΡΙΑ, για το θεό που πιστεύεις!
Για το γεγονός πως είστε περήφανοι για την καταγωγή σας..δε θα μπω στον κόπο να προσπαθήσω να σας δείξω πού οδηγεί αυτό ανθρώπους, με λιγότερη ίσως (?) μόρφωση και αυτοκυριαρχία από εσάς.
Απλώς μην το διατυπώνετε λες και είναι το απόσταγμα της ανθρώπινης αυτοσυνειδησίας - κανείς δεν είπε να γίνουν όλοι οι λαοί ένα μείγμα, ούτε και αυτό είναι ποτέ δυνατό.
Αλλά υπάρχει μεγάλος δρόμος από τη συμμετοχή στα τοπικά ήθη και έθιμα ως την "υπερηφάνεια" ως απόρροια αυτής - μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε τη διάκριση..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lifo την Παρ Φεβ 15, 2008 1:14 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy