Ασφαλιστικό & Απεργία ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Re: Ασφαλιστικό & Απεργία ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

ΕΛ-Juan έγραψε: Όταν πεθάνει κάποιος δικός σου επειδή δεν λειτούργησε το μηχάνημα να δω αν θα κάνεις πνεύμα αγορίνα μου!
Επειδη πολυφοριεται αυτο το επιχειρημα τελευταια... Οταν ο παππους μου ηταν σχεδον κατακοιτος, με 16 ωρες την ημερα υποστηριξη οξυγονου, ειχαμε παντα στο σπιτι μια φιαλη που "αντεχε" γυρω στις 2 ωρες. Παρ ολα αυτα, οταν βλεπαμε πως γινοταν διακοπη ρευματος που διαρκουσε πανω απο 10 λεπτα, ειτε τον πηγαιναμε στο τοπικο νοσοκομειο, ή φωναζαμε ασθενοφορο να τον παρει. Δυστυχως ομως, σε αυτη τη χωρα εχει εκλειψει η λογικη και πνιγομαστε σε μια κουταλια νερο.
Lifo έγραψε:Δεν είπα πως είναι ενεργό μέλος ακόμα -μπορεί κιόλας, δεν τον ξέρω προσωπικά- αλλά κάποιοι ιδεολογικοί χρωματισμοί δύσκολα φεύγουν από πάνω μας, ακόμα πιο δύσκολα όσο μεγαλώνουμε.
Ολοι μας λιγο-πολυ εχουμε εναν ιδεολογικο χρωματισμο, κομματικο ή μη. Και τι με αυτο; Ακυρωνονται οσα γραφει ο Σταθης; Αν λεει αρλουμπες, κραξτον. Αν οχι ποιο ειναι το προβλημα; Για την ιστορια, ο Σταθης ηταν κνιτης, αλλα πλεον ειναι συριζαιος. Μαλιστα το 2004 ειχε την τελευταια θεση του επικρατειας.
Lifo έγραψε:όμως για τη Δεξιά δεν μας περισσεύει "καυστικό" χιούμορ?
Για του λόγου το αληθές, συγκρίνετε τις γελοιγραφίες επί εποχής Σημίτη και επί εποχής Καραμανλή..μόνο στον Παπανδρέου έχει "κολλήσει" τόσο καιρό
Δεξια; Ποια δεξια; Την γαλαζια ή την πρασινη;

Οσον αφορα τις γελοιογραφιες, σωστα επικεντρωνει τα βελη του και στον Παπανδρεου. Οταν ο ΓΑΠ δηλωνει αριστερος, μιλαει για κεντρωο χωρο και προοδευτικους πολιτες και την ιδια στιγμη ειναι οσο δεξιος και ο Κωστακης, σε προκαλει να τον σατιρισεις. Αλλωστε ο Κωστακης, σε αντιθεση με τον George, ουδεποτε εκρυψε τις πολιτικες του καταβολες. Επισης, οταν ενα κομμα ειναι αξιωματικη αντιπολιτευση, επιβαλλεται να ασκει κριτικη στο κυβερνητικο εργο. Αν νομιζεις οτι η κριτικη του Γιωργακη (αυτο το συνοθυλευμα γενικολογιων και κορακιστικων) είναι η δέουσα και δεν της αξιζει σατιρα, παω πασο. Αλλωστε ο ιδιος ο κοσμος του πασοκ εχει αρχισει και γυρναει την πλατη του στο ανεκδοτο 'Γιωργακης', οι γελοιογραφιες του Σταθη σε πειραξαν;

Στην τελικη, τι να σατιρισει κανεις απο το θιασο που λεγεται ΝΔ; Ειναι τοσο λιγουριδες για χρημα και εξουσια που 'ξεβρακωνονται' μονοι τους. Ενω ο κηπος με τα ανθη του πασοκ, εβριθε επιστημονων στις μιζες και τη διαπλοκη.
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Hengeo »

Spartan έγραψε:Αφού λοιπόν στην Ελλάδα τα πάντα είναι θέμα μεθοδολογίας πες μας έναν δίκαιο και κοινωνικά θεμιτό τρόπο διεξαγωγής μιας απεργίας και προσδιορισέ μας σαφέστερα το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινούνται οι κοινωνικές ομάδες που διεκδικούν κάποια στοιχειώδη δικαιώματά τους ώστε να γίνουν αρεστοί στα μάτια κάποιων ανθρώπων που από την άνεση και τη βολή του σπιτιού τους προβαίνουν σε εύκολες και ανέξοδες κριτικές.
Για την ΔΕΗ συγκριμένα. Ας κόψουν το ρεύμα στη βουλή, στα υπουργεία, στις βιομηχανίες, στην Ακρόπολη και στα λοιπά μνημεία, άντε έστω κάνε και 1-2 ώρες προειδοποιημένη από την προηγούμενη ημέρα διακοπή, ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό για το δίκαιο τον αιτημάτων σου. 100 φορές χειρότερη η ξεπουλημένη διοίκηση, που από ότι φαίνεται προτιμάει να κόβει το ρεύμα από τις γειτονιές, παρά από τις βιομηχανίες, αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος οι απεργοί να την παρακάμψουν-εκθέσουν; Θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις, ότι αν θέλεις να πετύχει και να γίνει σεβαστή η διαμαρτυρία σου, δεν πας κόντρα με τον λαό, αλλά προσπαθείς να τον πάρεις μαζί σου; Εγώ νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για αυτό, αλλά σιγά μωρέ, γιατί να κάτσουμε τώρα να τα σκεφτούμε όλα αυτά, ας πετύχουμε εμείς αυτό που θέλουμε, και όαλ τα άλλα στα @@ μας. Αυτό το τελευταίο είναι γενικώς κυρίαρχο στην Ελλάδά..

Για να διαχωρίσω την θέση μου, σε καμμία περίπτωση δεν συμφωνώ με τα εθνικιστικά-ρατσιστικά που έγραψε ο El-Juan πιο πάνω. Και αυτά μετάθεση ευθυνών είναι, από την ανάποδη. Τι φταίνε οι μετανάστες, αν εδώ είμαστε μπ...ο και όχι κράτος..

Νομίζω ότι η παρομοίωση της topic ήταν πολύ καλή, για το πόσο ευαίσθητες είναι οι ισορροπίες σε ορισμένες περιπτώσεις.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

ΟFFTOPIC:

Συγγνώμη που στο λέω, αλλά ο κομματικός ιδεολογικός προσανατολισμός έχει πολύ μεγάλη διαφορά από τους άλλους.
Δε με ενδιαφέρει o χώρος στον οποίον δραστηριοποιείται, με ενδιαφέρει ο τρόπος που έχει μάθει να σκέπτεται και να εκφράζεται - κι αυτός είναι τόσο μονόπαντος που καταντά στρατευμένος. Κι αυτό είναι ίδιον μίας παράταξης στον χώρο της Αριστεράς.

Όσον αφορά στις γελοιογραφίες και το θέμα που αυτές μπορεί σήμερα να έχουν σε παραπέμπω στην εξαιρετική δουλειά του Γιάννη Ιώαννου Δημόσιες Σχέσεις.
Δείγμα του τί μπορεί να κατορθώσει κάποιος, αν φυσικά δεν έχει συνηθίσει να φορά παρωπίδες.
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Hengeo έγραψε:Ας κόψουν το ρεύμα στη βουλή, στα υπουργεία, στις βιομηχανίες, στην Ακρόπολη και στα λοιπά μνημεία, άντε έστω κάνε και 1-2 ώρες προειδοποιημένη από την προηγούμενη ημέρα διακοπή, ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό για το δίκαιο τον αιτημάτων σου.
Ποιος να το αποφασίσει αυτό; Οι εργαζόμενοι ή η Διοίκηση; Για να δω τι συζητάμε εδώ και τόσες σελίδες και τι καταλαβαίνει ο καθένας :S
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Lifo έγραψε: Δε με ενδιαφέρει o χώρος στον οποίον δραστηριοποιείται, με ενδιαφέρει ο τρόπος που έχει μάθει να σκέπτεται και να εκφράζεται - κι αυτός είναι τόσο μονόπαντος που καταντά στρατευμένος. Κι αυτό είναι ίδιον μίας παράταξης στον χώρο της Αριστεράς.
Ο τροπος που σκεπτεται ο καθενας, ειναι συνυφασμενος και με τις ιδεολογικες καταβολες του. Δεν υπαρχει αντικειμενικος τροπος σκεψης, ωστε να κρινουμε τον καθε Σταθη ως 'μονοπαντο'. Οσον αφορα τον τροπο εκφρασης, νομιζω οτι ως (μελλοντικοι) επιστημονες οφειλουμε να μπορουμε να ξεχωρισουμε την ουσια απο τη βιτρινα, και να ριξουμε το βαρος μας στο τι λεει καποιος και οχι πως το λεει. Αν νομιζεις οτι ο (καθε) Σταθης ειναι 'μονοπαντος', στρατευμενος κλπ, καλο ειναι να το δειξεις με επιχειρηματα και οχι απο τον τροπο εκφρασης του ή κολλωντας ταμπελες για το χωρο απο τον οποιο προερχεται.

Υ.Γ. Συμπαθητικη η δουλεια του Ιωαννου, ομως καθολου αιχμηρη και ελαχιστα εμπνευσμενη μπροστα σε αυτη του Γ. Καλαιτζη.
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
Hengeo

Δημοσίευση από Hengeo »

drcypher έγραψε:Ποιος να το αποφασίσει αυτό; Οι εργαζόμενοι ή η Διοίκηση; Για να δω τι συζητάμε εδώ και τόσες σελίδες και τι καταλαβαίνει ο καθένας :S
Πέρα από το κέντρο διανομής, που ΄παίζει' η ξεπουλημένη διοίκηση, υπάρχουν και οι υποσταθμοί. Αυτά που είναι δύο κολώνες με κάτι μηχανήματα (έχει και εδώ απέναντι από το σπίτι μου έναν). Αυτοί τροφοδοτούν αρκετά τετράγωνα ο καθένας, Φαντάζομαι θα υπάρχουν και αντίστιχοι που τροφοδοτούν τις βιομηχανίες. Δεν μπορούνε να κάνουν ένα ντου, και να αρχίσουν να τους κλείνουν έναν έναν, και να τους φυλάσσουν, ώστε να μην πάνε άλλοι και τους ξαναανοίξουν; Έτσι, και προς την σωστή κατεύθυνση θα στοχεύσουν την διαμαρτυρία, και την διοίκηση-κυβέρνηση θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση! :wink:

Παρεπιπτόντως, είναι απίστευτα εγκληματικό αυτό που έκανε η διοίκηση της ΔΕΗ, αν όντως μπορούσε να καλυφθεί η έλλειψη κόβοντας μόνο βιομηχανίες. Το χειρότερο όμως είναι, ότι δεν θα πάνε φυλακή αυτοί που το έκαναν..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Αυτό συζητάμε τόση ώρα. Οι εργαζόμενοι απεργούν και αυτό έχει ως συνέπεια να μειωθεί το φορτίο στο δίκτυο (γιατί δεν γίνεται συντήρηση, γιατί δεν γίνονται διορθώσεις βλαβών, κλπ). Αν αρχίσουν οι εργαζόμενοι να χτυπάνε πυλώνες τότε δεν μιλάμε για απεργία αλλά για σαμποτάζ (που θα μπορούσες να κάνεις κι εσύ ο ίδιος, δεν χρειάζεται να είσαι υπάλληλος της ΔΕΗ).

Τουλάχιστον ξεκαθαρίσαμε πως το βασικό πρόβλημα είναι ο τρόπος κατανομής του διαθέσιμου φορτίου. Και ελπίζω πως μετά από όλα αυτά συμφωνούμε πως δεν αποφασίζουν οι απεργοί από που θα κατανεμηθεί το ρεύμα αλλά η Διοίκηση προκειμένου να μην υπάρχουν απεργοί.

I rest my case 8)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

O Στάθης είναι καλλιτέχνης όχι πολιτικός - άρα έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω τον τρόπο που εκφράζεται μέσω του καλλιτεχνικού του έργου.
Επι της ουσίας, είναι τελείως λαικϊστικες και απλουστευτικές οι "κραυγές" του σχετικά με την πολιτική των ΗΠΑ, την κατάσταση στην Παλαιστίνη, τα κακώς κείμενα στον ελληνικό χώρο - αυτά από κάπου πηγάζουν, αν παρατηρήσεις το γενικότερο πολιτικό σκηνικό, από κάπου έχει επηρεαστεί για να γράφει αυτά που γράφει.

Παρατηρώ πως δεν απάντησες στο κύριο θέμα που έθεσα - της διάκρισης δηλαδή μεταξύ του κομματισμού από άλλους προσανατολισμούς.
Κρινόμαστε και για αυτά που πράττουμε στη ζωή μας όχι μόνο για τις ιδέες που εκφράζουμε. Εγώ επομένως, που δε συμμετέχω σε κάποιο κόμμα, έχω άλλη προσέγγιση από κάποιον που συμμετέχει ακόμα κι αν συγκλίνουμε σε κάποια θέματα.
Κανένας δεν υποχρέωσε κανέναν να φορέσει την ταμπέλα του κομματισμένου - από τη στιγμή όμως που τη φοράς από μόνος σου να περιμένεις να κριθείς για αυτή σου την επιλογή.

Τόσο απλό είναι αυτό που λέω.

υγ. Ο Καλαϊτζής έχει ορισμένες φοβερές ατάκες και πολλή "τρέλα" αλλά είναι κάπως επαναλαμβανόμενος.
Η δουλειά του Ιωάννου είναι πολύ παραπάνω από συμπαθητική.
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
Άβαταρ μέλους
Hengeo

Δημοσίευση από Hengeo »

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια, να γίνει κατανοητό, που ακριβώς διαφωνώ, θα γράψω μερικά τελευταία πράγματα, και κλείνω το θέμα και εγώ.

Προσωπικά εμένα η συνείδηση μου δεν θα μου επέτρεπε να απεργώ ξέροντας ότι, έστω εμμέσως, ταλαιπωρούνται εξαιτίας αυτής της απεργίας συνάνθρωποί μου. Φυσικά δεν θα μου επέτρεπε να φερθώ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ, όπως φέρεται η διοίκηση της ΔΕΗ (και φυσικά δεν πρόκειται να πανε φυλακή όσοι ευθύνονται), κλείνοντας το ρεύμα στα νοικοκυριά, αντί στις βιομηχανίες, και μη εισάγωντας ρεύμα από έξω, ούτε να κραυγάζω-προπαγανδίζω-ραδιοαρβυλίζω όπως οι δημοσιογράφοι στα κανάλια, ούτε και να κάνω ότι κάνουν όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας 20ετίας, και τέλος, θα μου έλεγε να κρατήσω τα σκουπίδια για μερικές μέρες στο μπαλκόνι μου, αντί να τα βάλω στον ήδη τεράστιο σωρό στο δρόμο. Δυστυχώς όμως, οι λέξεις συνείδηση, αξιοπρέπεια, ευαισθησία, σεβασμός, είναι ψιλά γράμματα στη χώρα μας, μόνο πως θα κάνουμε αυτό που θέλουμε κοιτάμε, και όποιος τύχει να μην είναι έτσι, είναι ο μ...ς της υπόθεσης..
drcypher έγραψε:I rest my case 8)
Άβαταρ μέλους
Τερψιμπανι
Real Name: Ακης Τσωνος

Δημοσίευση από Τερψιμπανι »

Ξερεις καποιος να μου πει ποση συνταξη παιρνει ενας υπαλληλος ΔΕΚΟ και ποσο εφαπαξ?Απλη ερωτηση.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Αν πεις μισθολογικη υπηρεσια, μισθολογικο κλιμακιο, και συνολικη συνταξιμη υπηρεσια του υπαλληλου, μετα βαση των παραπανω μπορεις να ρωτησεις το αντιστοιχο ταμειο και να μαθεις ποια ακριβως ειναι η συνταξη του συγκεκριμενου υπαλληλου δεκο. Δεν ειναι απλη ερωτηση, λοιπον. Ειναι ελλειπης ή υπεραπλουστευμενη ερωτηση που δε μπορει να απαντηθει ετσι.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Τερψιμπανι
Real Name: Ακης Τσωνος

Δημοσίευση από Τερψιμπανι »

Κατα μεσο ορο εννοω.Γιατι γνωριζω οτι οι συνταξεις των δημ.υπαλληλων ειναι ανωτερες των ιδιωτικων,αλλα δεν γνωριζω ποσο μεγαλυτερες ειναι.Γνωριζετε εναν δημοσιο που να παιρνει συνταξη 440 ευρω με πεντε παιδια και 40 χρονια ΤΕΒΕ(700 ευρω το διμηνο);Γιατι εγω γνωριζω εναν ελευθερο επαγγελματια.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Τερψιμπανι έγραψε:Κατα μεσο ορο εννοω.Γιατι γνωριζω οτι οι συνταξεις των δημ.υπαλληλων ειναι ανωτερες των ιδιωτικων,αλλα δεν γνωριζω ποσο μεγαλυτερες ειναι.Γνωριζετε εναν δημοσιο που να παιρνει συνταξη 440 ευρω με πεντε παιδια και 40 χρονια ΤΕΒΕ(700 ευρω το διμηνο);Γιατι εγω γνωριζω εναν ελευθερο επαγγελματια.
Και τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας; Που θες να καταλήξεις φίλε πατριώτη;
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ! ΠΑΡΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ! ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΟΛΑ! ΔΙΟΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ! ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

ευχαριστω
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΙΑΚΟΣ
Real Name: miltiades Chasapladakis
Facebook ID: 1547020261
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΣΤΕΙΑΚΟΣ »

Πιστεύω πώς το ασφαλιστικό κινδυνευει να γινει το σοβαροτερο προβλημα της χωρας…
Δυο είναι οι αιτίες: η πρώτη είναι η υπογεννητικότητα, με κεφαλή την Ελλάδα: η μέση Ελληνίδα δεν γεννά 2,1 παιδιά, που απαιτούνται για την απλή αναπαραγωγή, αλλά 1,28 με μέσο όρο Ε.Ε. 1,51. Έπειτα, η επιστήμη έχει αυξήσει τον προσδόκιμο χρόνο ζωής. Στη δεκαετία του ’60 ήταν 70 χρόνια. Σήμερα είναι 80. Τα 10 επιπλέον χρόνια ζωής είναι όλα συντάξιμα. Η γήρανση αυτή σημαίνει ότι όλο και λιγότεροι είναι οι νέοι πολίτες που με τις εισφορές τους καλούνται να καλύψουν τις συντάξεις και τα έξοδα νοσηλείας όλο και περισσότερων ηλικιωμένων. Το 1990 ήσαν 3 εργαζόμενοι για έναν συνταξιούχο. Σήμερα είναι 1,77. Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα είναι εκρηκτικό.

Στην Ελλάδα, το ασφαλιστικό έχει πρόσθετα προβλήματα. Έχουμε ρεκόρ στην εισφοροδιαφυγή, στην ιδιοτελή κακοδιαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων (βλ. σκάνδαλο ομολόγων), στις χαριστικές ρυθμίσεις των ασφαλιστικών οφειλών της εργοδοσίας, στο φαβοριτισμό ως συνέπεια πελατειακών σχέσεων. Παρέχονται συντάξεις χωρίς ασφαλιστικές προϋποθέσεις. Παρέχονται πρόωρες συντάξεις, συντάξεις με ειδικές ρυθμίσεις, συντάξεις για αντιστασιακούς, συντάξεις για «αναπήρους» χωρίς πρόβλημα υγείας κλπ.Επιπλέον, η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της για χρηματοδότηση των ταμείων.

Βρίσκω απολύτως δίκαιο τον αγώνα των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συντάξεις ,ενας αγώνας που πρέπει να εκφράζεται κι απο όλη την νεολαία μιας κι εμείς είμαστε οι αυριανοί εργαζόμενοι.Αν σκεφτούμε και τα ανομολόγητα σκάνδαλα της κυβέρνησης καθώς και ολα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά σκανδαλα που δεν βγηκαν ποτε στην δημοσιότητα.
Νομιζω οτι θα ηταν ηθικό για την κυβερνηση να ασχοληθεί περισσότερο με την εξυγίανση και την διαφάνεια των ασφαλιστικων μας ταμειων που η ιδια διαχειρίζεται, και μετα να ζηταει την συμμορφωση των πολιτων στις αντεργατικες της επιταγες...

Η λύση κατ' εμε συνίσταται ακριβώς στην ανανέωση της εμπιστοσύνης όλων στη δυνατότητα του συστήματος να επιτυγχάνει τον στόχο για τον οποίο επινοήθηκε: κοινωνική αλληλεγγύη και αλληλεγγύη των γενεών. Ελάχιστη προϋπόθεση για το πρώτο είναι η αποκατάσταση της αρχής της ισονομίας των ασφαλισμένων. Ελάχιστη προϋπόθεση για το δεύτερο είναι η συγκράτηση των ελλειμμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό μα πολιτικό: συνίσταται στη συγκρότηση μιας κοινωνικής συμμαχίας που να ενώνει όσους αδικούνται από το σημερινό σύστημα με εκείνους που παρ’ ότι προσωπικά ευνοούνται από αυτό έχουν πειστεί για την ανάγκη μεταρρύθμισης. Τέτοιοι πολίτες υπάρχουν ακόμη ­ και απαιτούν η φωνή τους να μη χαθεί στην οχλαγωγία των ημερών...
drcypher έγραψε:Και τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας; Που θες να καταλήξεις φίλε πατριώτη;
O πατριωτισμός του καθενός μας φίλε Κώστα φένεται απο τα έργα του και τους αγώνες που δίνει κι όχι απο 2-3 ποστ μέσα σε ένα forum.
Όταν ο δρόμος στο δάσος χώριζε , εγώ πήρα τον λιγότερο περπατημένο.
Κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Robert Frost (the road not taken )

http://edra.ntua.gr/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”