Επανάσταση 1821 - Παλιγγενεσία

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Επανάσταση 1821 - Παλιγγενεσία

Δημοσίευση από Skliraios »

Σήμερα ημέρα μνήμης ,σήμερα ημέρα τιμής
πολλά δε θα γράψω καθώς λίγα μπορώ να πω
μερικά αποσπάσματα μονάχα θα παραθέσω

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JwFHhAKpvPc[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=RSONaWip ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=D8M-z895 ... re=related

Εικόνα

Εικόνα
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Re: Επανάσταση 1821-Παλιγγενεσία

Δημοσίευση από O_Xamenos »

καλυτερα μιας ωρας σκλαβια και φυλακη παρα σαραντα χρονια σκλαβια και φυλακη...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Επανάσταση 1821- Παλιγγενεσία

Δημοσίευση από antony07 »

Το http://www.e-selides.gr παρουσιάζει: 25 Μαρτίου 1821.
"Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλον κανένα μεθύστε με τ' αθάνατο κρασί του 21"
Νομίζω παραμέθυσα με την εθνικό πανηγύρι, πάω να τα βγάλω στην λεκάνη, μην πάθουμε καμιά αναρρόφηση!
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Skliraios

μα δε μπορειτε να μη χλευασετε?
αν δε θελετε μη διαβασετε το topic και μην ποσταρετε,αφου βλεπετε τι ειναι,δε σας αρεσει ,γιατι μπαινετε σε αυτη τη διαδικασια?
δεν καταλαβαινω.....

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Καλό είναι να προσέχουμε τι και πως χλευάζουμε. Και εγώ είμαι κατά των πολέμων, αλλά αν δεν ήταν κάποιοι, πιθανόν να μην μπορούσαμε να γράφουμε εδώ ελεύθερα!

Τιμή και δόξα σε όσους έπεσαν για την ελευθερία!
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Vasilis

Δημοσίευση από Vasilis »

Αρε βοδια που υπαρχουν....Λυπαμαι....Δοξα και τιμη σε αυτους που πεσαν για να ζουν τα σημερινα να μην πω τι.....
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Re: Επανάσταση 1821 - Παλιγγενεσία

Δημοσίευση από noir »

ειπα να μη παρεμβω... αλλά κατσε ρε vasilis, διαφορετικα σημερα δε θα ζουσαμε; νεκροι θα 'μασταν;;; :?

ΥΓ: ασε το άλλο περι ελευθεριας... αληθεια πιστευει κανεις πως ειμαστε σε μια ελευθεριακη κοινωνια και ειμαστε ελευθεροι;;;
Ελευθεροι απο τι;; Ζουμε μεχρι κει που επιτρεπουν τα δεσμα μας και μερικοι αγωνιζομαστε για να τα σπασουμε ή για να παμε εστω λιγο παραπερα...
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

xaxaxaxa
ta videakia exoun poli plaka opoios tha eftiakse tha empneutsike apo asimof...
i epistimoniki fantasia sto megaleio tis
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Θα παρακαλούσα να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα.
Αν έχει κανείς να πει κάτι ουσιαστικό, και όχι flame-ο-ειδείς φράσεις, ας το γράψει.
Merci :wink:

Προσωπικά, δεν είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα, ούτε νιώθω περήφανη για την αρμένικη καταγωγή μου (ή για οποιοδήποτε άλλο έθνος θα μπορούσε να εμπλέκεται στην καταγωγή μου). Επίσης, δεν θεωρώ ότι το γεγονός ότι κατακτήθηκε πάλι το όνομα "Ελλάδα" για την περιοχή μας, μας δίνει έστω και μια στάλα ελευθερίας παραπάνω. Αναγνωρίζω ότι σε περιόδους κατοχής, οι κατεχόμενοι καταπιέζονται περισσότερο από τους κατακτητές, αλλά αυτό δεν μου δίνει κίνητρο να να κάνω επανάσταση κατά των κατακτητών, αλλά επανάσταση κατά της καταπίεσης και της ανελευθερίας. Δηλαδή, και τώρα που με κυβερνάνε Έλληνες, ελεύθερη από τα δεσμά που θα μου επιβάλλονταν από μια πιθανή Τουρική κυβέρνηση, δεν μπορώ να πω ότι νιώθω ελεύθερη.

Το μόνο που αναγνωρίζω σ'αυτή την επανάσταση είναι η διατήρηση (όσο το δυνατόν) του ελληνικού πολιτισμού, όχι γιατί είναι ελληνικός, αλλά γιατί είναι ένας ακόμα πολιτισμός. Ελπίζω να είναι κατανοητή η διαφορά.

Ουσιαστικά, όταν αναφέρεται η λέξη "ελευθερία" σε συζητήσεις σχετικές με εθνικοαπελευθερωτικα κινήματα (όπως ήταν και η συγκεκριμένη επανάσταση), εγώ την εκλαμβάνω ως εθνική ελευθερία και όχι γενική. Κι αυτό δε μου λέει τίποτα. Δε με νοιάζει αν θα λέγομαι "Ελληνίδα" ή "Τουρκάλα" ή "Κινέζα" κλπ. Με νοιάζει να μην με δεσμεύουν πράματα που εγώ δεν έχω επιλέξει να με δεσμεύεουν.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

Για έναν και μόνο λόγο δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ πλέον να γιορτάσω οποιουδήποτε είδους ξεσηκωμό. Κυρίως, όσο η νοοτροπία που πλέον διέπει την εορτή αυτή απέχει τόσο πολύ από το πνεύμα της Επανάστασης. Χίλιες φορές καλύτερα να γιορτάζαμε την 24η Απριλίου (προσοχή, όχι την 21η) παρά την 25η Μαρτίου. Σαν ημερομηνία εμένα μου αρέσει περισσότερο και είναι το ίδιο αυθαίρετη με ένα κράτος που την παραμονή της τεράστιας αυτής γιορτής φροντίζει να κουκουλώσει όσα έγιναν στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ζούμε σε καθεστώς μη ευνομούμενο, όπου τα δικαιώματα έκφρασης και ελευθερίας ίσως είναι λιγότερα από κάθε άλλη φορά. Το ότι μπορούμε ακόμα να γράφουμε εδώ μέσα είναι ευτύχημα. Το να προσβάλλουμε όμως ο ένας τον άλλο με ειρωνίες και διάφορα σχόλια το θεωρώ παιδιάστικο για να μην πω καμιά βαριά κουβέντα.

Παρατηρείται δε, τον τελευταίο καιρό έξαρση της πόλωσης γύρω από διάφορα ζητήματα, με επιχειρήματα επιπέδου γηπέδου. Αν είναι να προσβάλλετε ο ένας τον άλλο, μπορείτε ελεύθερα μέσω πμ, αλλά όχι υποβαθμίζοντας το χώρο που σας φιλοξενεί σε καφενείο/μπουρδέλο. Σεβαστείτε πάνω απ' όλα τους εαυτούς σας.
Άβαταρ μέλους
Skliraios

δε προκειται να ασχοληθω με προσπαθειες flaming για να καει το τοπικ.....

το οτι δεν εισαι περηφανη για μια οποιαδηποτε καταγωγη ειναι απολυτα σεβαστο καθως ειναι αποψη και σταση σου στο θεμα

μια επανασταση εναντια στους κατακτητες και βεβαια θα ειναι και επανασταση εναντια στην καταπιεση....
συκγεκριμενα στην τουρκοκρατια οι ανθρωποι δεν μπορουσαν να πιστευουν απολυτως ελευθερα στο θεο που ηθελαν
δεν μπορουσαν να ακολουθουν εθιμα αιωνων και να τιμουν τους παναξιους προγονους τους
δεν μπορουσαν να μαθαινουν τα παιδια τους αναγνωση και γραφη στη γλωσσα τους
ηταν αναγκασμενοι να πληρωνουν φορο κεφαλικο(οποιανου στεκεται το κεφαλι στους ομως υποχρεουται να πληρωνει φορο)

θα μου πεις φορους εχουμε και τωρα ,ειχαν και με τη συσταση του ελληνικου κρατους,αλλα ηταν διαφορετικα διοτι εκεινοι οι φοροι θα ηταν για να καλυτερευσει το δικο τους επιπεδο ζωης με εργα υποδομης....και ετσι ειναι δηλαδη,αλλο αν τωρα εχουμε χασει τη μπαλα

και βεβαια διατηρησε τον ελληνικο πολιτισμο,και βεβαια συμφωνω με αποψεις οτι σημερα δεν θα υπηρχε ελληνικος πολιτισμος...ολα θα ειχαν καταστραφει και θα ειχαν καει σε φωτιες σαν αυτη της Σμυρνης

μια εθνικη ελευθερια κατα τη γνωμη μου ειναι ο ακρογωνιαιος λιθος μιας γενικοτερης ελευθεριας,τωρα το πως προσδιοριζει ο καθενας τη λεξη ελευθερια εχει να κανει και με τα ιδανικα του,τα οποια διαφερουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο,για μενα η ελευθερια ειναι παντα συνδεδεμενη με την εθνικη ελευθερια

@Νeo
μπορει να εχεις δικιο και το πνευμα και ο χαρακτηρας της επετειου να εχουν χαθει και καποιοι απλα το εκμεταλευονται,αλλα ειναι στο χερι ολων μας να το ξαναζωντανεψουμε,ειδικα τωρα που πολλες ελευθεριες χανονται η μια πισω απο την αλλη οπως λες κι εσυ,σιγουρα συμφωνεις πως δε μας κυβερνα η βουληση του λαου οπως θα επρεπε σε μια ελληνικη δημοκρατια,
αιτημα και της ελληνικης επαναστασης ,οι Ελληνες να κυβερνουν τον τοπο τους
αρκει να μαθουμε καποια στιγμη ολοι οτι για να παμε μπροστα και να κυβερνηθουμε και να κυβερνησουμε θα πρεπει να πρωτα να σταματησουμε να εχουμε σα στοχο την εξοντωση του διπλανου,''το περπατημα επι πτωματων''
ετσι αυτη η χωρα θα προοδευσει μονο αν εχει κοινους στοχους,και οχι αλληλοσπαραγμο

Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Η ελευθερία έχει πολλές πτυχές. Προσωπικά τη βλέπω περίπου όπως έγραψε η O kanenas. Τα Ελλάδα, Τουρκία, Κίνα κλπ. είναι ταμπέλες και μόνο, όλοι άνθρωποι είμαστε. Ελευθερία είναι να μπορείς να έχεις την κουλτουρα, τα έθιμα, την θρησκεία, την παιδεία, την γλώσσα, και γενικώς όσα σε χαρακτηρίζουν ως άτομο, χωρίς να στα καταπιέζει ή/και να προσπαθεί να στα αλλάξει κάποιος. Η Τούρκικη κατοχή το έκανε αυτό το τελευταίο, σε άλλα περισσότερο, σε άλλα λιγότερο, και για αυτό θεωρώ πως κάποιοι στην επανάσταση του 1821, έπεσαν για την ελευθερία, για αυτό αξίζουν την τιμή μας, και δεν είναι σωστό να χλευάζουμε έτσι.

Δεν ξέρω βέβαια πόσο χαρούμενοι θα ήταν, όσοι αγωνίστηκαν τότε, αν έβλεπε την σημερινή μίζερη κατάντια της χώρας μας, όπου η μία ελευθερία πέφτει μετά την άλλη. Διαφωνώ πάντως ότι δεν εκφράζεται η βούληση της πλειοψηφίας. Σε μεγάλο βαθμό εκφράζεται, τουλάχιστον ακόμα, απλώς η βούληση της πλειοψηφίας είναι να βολευτεί, και ας κόψουν το λαιμό τους οι άλλοι..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
kaskavel
Real Name: kostas

Δημοσίευση από kaskavel »

συκγεκριμενα στην τουρκοκρατια οι ανθρωποι δεν μπορουσαν να πιστευουν απολυτως ελευθερα στο θεο που ηθελαν
δεν μπορουσαν να ακολουθουν εθιμα αιωνων και να τιμουν τους παναξιους προγονους τους
δεν μπορουσαν να μαθαινουν τα παιδια τους αναγνωση και γραφη στη γλωσσα τους
ηταν αναγκασμενοι να πληρωνουν φορο κεφαλικο(οποιανου στεκεται το κεφαλι στους ομως υποχρεουται να πληρωνει φορο)

ένα στα τέσσερα πέτυχες Έλληνα, καλά πας.
Άβαταρ μέλους
Skliraios

γιατι καποιοι ανθρωποι πρεπει απλα να γινονται κακοηθεις?ετσι για την πλακα τους

Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

an eisai esi anistoritos autos einai kaoithis kai empathis?
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”