Θα παρακαλούσα να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα.
Αν έχει κανείς να πει κάτι ουσιαστικό, και όχι flame-ο-ειδείς φράσεις, ας το γράψει.
Merci
Προσωπικά, δεν είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα, ούτε νιώθω περήφανη για την αρμένικη καταγωγή μου (ή για οποιοδήποτε άλλο έθνος θα μπορούσε να εμπλέκεται στην καταγωγή μου). Επίσης, δεν θεωρώ ότι το γεγονός ότι κατακτήθηκε πάλι το όνομα "Ελλάδα" για την περιοχή μας, μας δίνει έστω και μια στάλα ελευθερίας παραπάνω. Αναγνωρίζω ότι σε περιόδους κατοχής, οι κατεχόμενοι καταπιέζονται περισσότερο από τους κατακτητές, αλλά αυτό δεν μου δίνει κίνητρο να να κάνω επανάσταση κατά των κατακτητών, αλλά επανάσταση κατά της καταπίεσης και της ανελευθερίας. Δηλαδή, και τώρα που με κυβερνάνε Έλληνες, ελεύθερη από τα δεσμά που θα μου επιβάλλονταν από μια πιθανή Τουρική κυβέρνηση, δεν μπορώ να πω ότι νιώθω ελεύθερη.
Το μόνο που αναγνωρίζω σ'αυτή την επανάσταση είναι η διατήρηση (όσο το δυνατόν) του ελληνικού πολιτισμού, όχι γιατί είναι ελληνικός, αλλά γιατί είναι ένας ακόμα πολιτισμός. Ελπίζω να είναι κατανοητή η διαφορά.
Ουσιαστικά, όταν αναφέρεται η λέξη "ελευθερία" σε συζητήσεις σχετικές με εθνικοαπελευθερωτικα κινήματα (όπως ήταν και η συγκεκριμένη επανάσταση), εγώ την εκλαμβάνω ως εθνική ελευθερία και όχι γενική. Κι αυτό δε μου λέει τίποτα. Δε με νοιάζει αν θα λέγομαι "Ελληνίδα" ή "Τουρκάλα" ή "Κινέζα" κλπ. Με νοιάζει να μην με δεσμεύουν πράματα που εγώ δεν έχω επιλέξει να με δεσμεύεουν.