Rams, αρχικά καλώς ήλθες στην παρέα μας και καλή διαμονή!
Τώρα, νομίζω ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να το εγκαταστήσεις σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, αλλά μιας και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ ας περιμένουμε (και οι 2 μας) την απάντηση από κάποιον συνάδελφο με περισσότερη εμπειρία (Κωστήηηηη, Γιώργοοοο σε σας μιλάω ωρέεε!).
Ύστερα, το Κububtu είναι ουσιαστικά ο αδελφός του Ubuntu εφοδιασμένο με KDE ως γραφικό περιβάλλον εργασίας, σε αντίθεση με το Gnome που διαθέτει το Ubuntu.
Επειδή για κάποιο λόγο δεν πολυσυμπαθώ το Gnome (χωρίς ουσιαστικό λόγο, απλά μ'αρέσει να χαζεύω τα γραφικά του ΚDE) θα έλεγα Kubuntu. Αν και είχα διαβάσει σε ένα blog ότι η παλαιότερη έκδοση του K είχε κάποια προβληματάκια. :?
Anyway, Ubuntu ή Kubuntu είναι μια καλή επιλογή διανομής λόγω ευχρηστείας και 'φιλικότητας' προς τον χρήστη (ε? Δεν ξέρω αν σου λένε καλημέρα με το που ξυπνάς.

) και ουσιαστικά η επιλογή ανάμεσα σε αυτά τα δυο είναι σαν να έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στο Καφέ και στο Μπλε. :D
* * *
Στα δικά μου τώρα.
Τι είναι ένα laptop με 600άρη Celeron, 6GiB Hard Disc και 64MB ram;
Ένας φίλος μου μού απάντησε "Για πέταμα" και έμεινε άναυδος όταν μετά από λίγα λεπτά που έπαιξα με αυτό είχα κάτι σαν:
Κώδικας: Επιλογή όλων
Uptime: 20mins 50sec
Processes: 24
CPU USage: 1 %
καθώς έτρεχα FireFox 1.0.6 και ζωγράφιζα.
Ναι, αυτό ονομάζεται λαπτοπ με λειτουργικό
Damn Small Linux v.3.1 :D
Μπορεί κάποιος κάλλιστα να τρέξει όλες τις εφαρμογές του σε έναν 486 με 16ΜΒ μνήμη.
Απίστευτο; Που να συγκρίνετε και την σταθερότητα/ χρηστικότητα του με αυτή των Vista, έχοντας υπόψιν τις απαιτήσεις σε κάθε περίπτωση