Hengeo έγραψε:Πιο πολύ στην πλάκα θα σε έπαιρνα. Όσο αναφορά τους νόμους, προφανώς δεν συμφωνώ με την ύπαρξή τους, δεν χρειάζεται ένα κράτος-μπαμπάκας για να λύνεις τις διαφορές σου με τους άλλους, εκτός αν μιλάμε για πολύ ακραίες περιπτώσεις, όπως προσβολή νεκρού, προσβολή των γονιών.
Εσύ πιθανότατα, όπως και θα έσκυβες το κεφάλι χαμογελώντας, αλλά ο άλλος, που αποκαλείται "αράπης" σε καθημερινή βάση, δεν νομίζω να συμμερίζεται την παθητικότητά σου, γι' αυτό και έχει κάθε δικαίωμα να αντιδράσει.
Από την στιγμή που γράφεται ένα κείμενο που εκφράζει την κατωτερότητα ανθρώπων ένταντι άλλων, δεν είναι θέμα διαφορών (ούτε είμαστε πια στο γυμνάσιο για να έχουμε "διαφορές" που χρειάζονται μπαμπάκα), είναι μείωση και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και δεν είναι -ούτε θα μπορούσε να είναι- δικαίωμα του οποιουδήποτε να το κάνει. Σκέψου το κι αλλιώς: γιατί κάποιος δεν μπορεί να σε χτυπήσει με τα χέρια, ενώ μπορεί με τα λόγια; Αν ίσχυε αυτό που λες, θα ζούσαμε σε μια δημοκρατία όπου επιτρέπονται τα πάντα, εκτός της σωματικής επαφής (με την κακή έννοια

).
Hengeo έγραψε:
Θα προσβαλλόμουν αν δεν μου επέτρεπαν να φοιτήσω με αυτό το σκεπτικό, αλλιώς θα άφηνα τον καθένα να έχει ότι γνώμη θέλει, και θα έπρνα το πτυχίο μου. Η μήνυση είναι πράξη εγωισμού (το λέει και η χριστιανική θρησκεία νομίζω), εκτός ίσως από τις ακραίες περιπτώσεις που ανέφερα πιο πάνω..
Βεβαίως, και θα ικανοποιούσες το κόμπλεξ σου, λέγοντας "να, κατάφερα και εγώ κάτι, παρόλο που με λένε αράπη-σαπούνι"! Η κοσμοθεωρία της μιζέριας! Συγχαρητήρια.....το παίδεψες και αυτό πολύ;
Όσο για την μήνυση, αν σε κλέψουν και σε στείλουν στο νοσοκομείο (όπως πρόσφατα συνέβη σε έναν φίλο μου), σου εύχομαι να αυτοχαρακτηριστείς εγωϊστής μηνύοντας τον δράστη. Μπορείς εναλλακτικά να προσευχηθείς για την σωτηρία της ψυχής του, υλοποιώντας την αντίληψη του παπά της ενορίας, που με τόση αφέλεια ενστερνίζεσαι!
Για πες μου, θεωρείς ακραίο αδίκημα την "προσβολή νεκρού, προσβολή των γονιών", και όχι την προσβολή της αξιοπρέπειας ενός (ζωντανού) ανθρώπου ή μιας ολόκληρης φυλής; Δηλαδή, για σένα πιο πολύ μετράει να σου βρίσουν έναν νεκρό συγγενή ή την μαμά σου, παρά εσένα τον ίδιο ή την φυλή σου ολόκληρη; Κι αυτό το παρασκέφτηκες, βλέπω....
Hengeo έγραψε:
Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή ποιός το είπε.
Για να σε βοηθήσω, ο δεύτερος το είπε. Φρόντισε να το διαδώσεις....
Hengeo έγραψε:
Πάντως το ρήμα μάχομαι-μαχηθώ υπάρχει.
Εξαρτάται από το γλωσσικό σου επίπεδο. Τότε υπάρχει και η "μαλακοτσιμπουκόμυγα"!
Hengeo έγραψε:
Λολ, που είδες κάτι τέτοιο; Ίσα ίσα που έγραψα ότι είναι λογικό να σβήνουν ότι δεν θέλουν να βρίσκεται στη σελίδα τους, δηλαδή τους υποστήριξα! Διάβαζε προσεκτικότερα..
Από που βγήκες; Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας δεν σβήνουν ότι "θέλουν", όπως βλακωδώς υποστηρίζεις, σβήνουν ότι παραβαίνει τους κανόνες του φόρουμ, που ΕΣΥ δέχτηκες όταν γράφτηκες μέλος. Θα σου πρότεινα λοιπόν να προσέχεις τι λες, και κυρίως πως το εκφράζεις.