Το όνομα των Σκοπίων, Βαρδαρία και τέλος, οι μάσκες έπεσαν

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
P4NOS

Re: Το όνομα των Σκοπίων, Βαρδαρία και τέλος, οι μάσκες έπεσαν

Δημοσίευση από P4NOS »

Ευ-Αγγελος έγραψε:Οτι να ναι...
Μπορώ να έχω πίσω τα 5 λεπτά που έχασα με αυτό το σκουπίδι;

Ή σβήστε το ή βάλτε προειδοποίηση. (αν και από την δεύτερη γραμμή θα έπρεπε να το καταλάβω)

Τύποι σαν αυτόν που γράφει αυτές τις μπαρούφες δεν είναι ούτε πρόκειται να γίνουν επικίνδυνοι, αλλά είναι πολύ πιθανόν να γίνει ένας από τους τηλεμαϊντανούς/ παρατράγουδα που παρελάζουν στα παράθυρα κάθε φορά που προκείπτει κάποιο ευαίσθητο θέμα. Λες και δεν υπάρχουν σοβαροί τύποι να μιλήσουν.

ΕΑΜ β = Έγραψα Ακόμα Μία βρωμιά
Άβαταρ μέλους
P4NOS

Δημοσίευση από P4NOS »

Hengeo έγραψε:Όσο αναφορά τους νόμους, προφανώς δεν συμφωνώ με την ύπαρξή τους, δεν χρειάζεται ένα κράτος-μπαμπάκας για να λύνεις τις διαφορές σου με τους άλλους, εκτός αν μιλάμε για πολύ ακραίες περιπτώσεις, όπως προσβολή νεκρού, προσβολή των γονιών.
Εδώ μπαίνει το ζήτημα τι θεωρείται ακραία περίπτωση. Προσβολή φυλής και ιστορικής μνήμης ας πούμε δεν είναι ακραία περίπτωση;
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Hengeo έγραψε:Πιο πολύ στην πλάκα θα σε έπαιρνα. Όσο αναφορά τους νόμους, προφανώς δεν συμφωνώ με την ύπαρξή τους, δεν χρειάζεται ένα κράτος-μπαμπάκας για να λύνεις τις διαφορές σου με τους άλλους, εκτός αν μιλάμε για πολύ ακραίες περιπτώσεις, όπως προσβολή νεκρού, προσβολή των γονιών.
Εσύ πιθανότατα, όπως και θα έσκυβες το κεφάλι χαμογελώντας, αλλά ο άλλος, που αποκαλείται "αράπης" σε καθημερινή βάση, δεν νομίζω να συμμερίζεται την παθητικότητά σου, γι' αυτό και έχει κάθε δικαίωμα να αντιδράσει.
Από την στιγμή που γράφεται ένα κείμενο που εκφράζει την κατωτερότητα ανθρώπων ένταντι άλλων, δεν είναι θέμα διαφορών (ούτε είμαστε πια στο γυμνάσιο για να έχουμε "διαφορές" που χρειάζονται μπαμπάκα), είναι μείωση και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και δεν είναι -ούτε θα μπορούσε να είναι- δικαίωμα του οποιουδήποτε να το κάνει. Σκέψου το κι αλλιώς: γιατί κάποιος δεν μπορεί να σε χτυπήσει με τα χέρια, ενώ μπορεί με τα λόγια; Αν ίσχυε αυτό που λες, θα ζούσαμε σε μια δημοκρατία όπου επιτρέπονται τα πάντα, εκτός της σωματικής επαφής (με την κακή έννοια :) ).
Hengeo έγραψε: Θα προσβαλλόμουν αν δεν μου επέτρεπαν να φοιτήσω με αυτό το σκεπτικό, αλλιώς θα άφηνα τον καθένα να έχει ότι γνώμη θέλει, και θα έπρνα το πτυχίο μου. Η μήνυση είναι πράξη εγωισμού (το λέει και η χριστιανική θρησκεία νομίζω), εκτός ίσως από τις ακραίες περιπτώσεις που ανέφερα πιο πάνω..
Βεβαίως, και θα ικανοποιούσες το κόμπλεξ σου, λέγοντας "να, κατάφερα και εγώ κάτι, παρόλο που με λένε αράπη-σαπούνι"! Η κοσμοθεωρία της μιζέριας! Συγχαρητήρια.....το παίδεψες και αυτό πολύ; :?

Όσο για την μήνυση, αν σε κλέψουν και σε στείλουν στο νοσοκομείο (όπως πρόσφατα συνέβη σε έναν φίλο μου), σου εύχομαι να αυτοχαρακτηριστείς εγωϊστής μηνύοντας τον δράστη. Μπορείς εναλλακτικά να προσευχηθείς για την σωτηρία της ψυχής του, υλοποιώντας την αντίληψη του παπά της ενορίας, που με τόση αφέλεια ενστερνίζεσαι!
Για πες μου, θεωρείς ακραίο αδίκημα την "προσβολή νεκρού, προσβολή των γονιών", και όχι την προσβολή της αξιοπρέπειας ενός (ζωντανού) ανθρώπου ή μιας ολόκληρης φυλής; Δηλαδή, για σένα πιο πολύ μετράει να σου βρίσουν έναν νεκρό συγγενή ή την μαμά σου, παρά εσένα τον ίδιο ή την φυλή σου ολόκληρη; Κι αυτό το παρασκέφτηκες, βλέπω....
Hengeo έγραψε: Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή ποιός το είπε.
Για να σε βοηθήσω, ο δεύτερος το είπε. Φρόντισε να το διαδώσεις....
Hengeo έγραψε: Πάντως το ρήμα μάχομαι-μαχηθώ υπάρχει.
Εξαρτάται από το γλωσσικό σου επίπεδο. Τότε υπάρχει και η "μαλακοτσιμπουκόμυγα"! :mrgreen:
Hengeo έγραψε: Λολ, που είδες κάτι τέτοιο; Ίσα ίσα που έγραψα ότι είναι λογικό να σβήνουν ότι δεν θέλουν να βρίσκεται στη σελίδα τους, δηλαδή τους υποστήριξα! Διάβαζε προσεκτικότερα..
Από που βγήκες; Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας δεν σβήνουν ότι "θέλουν", όπως βλακωδώς υποστηρίζεις, σβήνουν ότι παραβαίνει τους κανόνες του φόρουμ, που ΕΣΥ δέχτηκες όταν γράφτηκες μέλος. Θα σου πρότεινα λοιπόν να προσέχεις τι λες, και κυρίως πως το εκφράζεις.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

antony07 έγραψε:Εσύ πιθανότατα, όπως και θα έσκυβες το κεφάλι χαμογελώντας, αλλά ο άλλος, που αποκαλείται "αράπης" σε καθημερινή βάση, δεν νομίζω να συμμερίζεται την παθητικότητά σου, γι' αυτό και έχει κάθε δικαίωμα να αντιδράσει.
Από την στιγμή που γράφεται ένα κείμενο που εκφράζει την κατωτερότητα ανθρώπων ένταντι άλλων, δεν είναι θέμα διαφορών (ούτε είμαστε πια στο γυμνάσιο για να έχουμε "διαφορές" που χρειάζονται μπαμπάκα), είναι μείωση και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και δεν είναι -ούτε θα μπορούσε να είναι- δικαίωμα του οποιουδήποτε να το κάνει. Σκέψου το κι αλλιώς: γιατί κάποιος δεν μπορεί να σε χτυπήσει με τα χέρια, ενώ μπορεί με τα λόγια; Αν ίσχυε αυτό που λες, θα ζούσαμε σε μια δημοκρατία όπου επιτρέπονται τα πάντα, εκτός της σωματικής επαφής (με την κακή έννοια :) ).

Βεβαίως, και θα ικανοποιούσες το κόμπλεξ σου, λέγοντας "να, κατάφερα και εγώ κάτι, παρόλο που με λένε αράπη-σαπούνι"! Η κοσμοθεωρία της μιζέριας! Συγχαρητήρια.....το παίδεψες και αυτό πολύ; :?
Είναι προφανές ότι διαφωνούμε ριζικά εδώ. Για μένα αυτό που αρκεί είναι να υπάρχει ισοκρατία, δηλαδή ίσες ευκαιρίες και ίσα ανθρώπινα δικαιώματα. Όσο κάποιος δεν σου τα μειώνει-περιορίζει αυτά, τότε η καλύτερη μαγκιά είναι απλώς να τον αγνοήσεις και να δείξεις ανωτερότητα, αντί να τον 'κυνηγήσεις' και να πέσεις στο επίπεδό του, ακριβώς σε αυτό φαίνεται ο πολιτισμός κάποιου. Στα δικαιώματα δεν ισχύουν σχέσεις αμοιβαιότητας, δηλαδή οφθαλμός αντί οφθαλμού.
antony07 έγραψε:Όσο για την μήνυση, αν σε κλέψουν και σε στείλουν στο νοσοκομείο (όπως πρόσφατα συνέβη σε έναν φίλο μου), σου εύχομαι να αυτοχαρακτηριστείς εγωϊστής μηνύοντας τον δράστη. Μπορείς εναλλακτικά να προσευχηθείς για την σωτηρία της ψυχής του, υλοποιώντας την αντίληψη του παπά της ενορίας, που με τόση αφέλεια ενστερνίζεσαι!
Παρεξήγησες την θέση μου. Το ότι είπα ότι η μήνυση είναι πράξη εγωισμού, δεν σημαίνει ότι εννοούσα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθόλου, κάποιες φορές είναι αναγκαίο κακό. Απλώς, όπως πρέπει να ξέρεις μέχρι που πρέπει να περιορίζεις τον εγωισμό σου, έτσι και με τη μήνυση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι η κλοπή και η πρόκληση σωματικής βλάβης διώκωνται επ'αυτοφόρω-αυτεπαγγέλτος με ή/και καταγγελία μόνο, χωρίς να χρειάζεται μήνυση, αλλά αν δε γίνεται έτσι, τότε ήταν αναγκαστική η μήνυση.
antony07 έγραψε:Για πες μου, θεωρείς ακραίο αδίκημα την "προσβολή νεκρού, προσβολή των γονιών", και όχι την προσβολή της αξιοπρέπειας ενός (ζωντανού) ανθρώπου ή μιας ολόκληρης φυλής; Δηλαδή, για σένα πιο πολύ μετράει να σου βρίσουν έναν νεκρό συγγενή ή την μαμά σου, παρά εσένα τον ίδιο ή την φυλή σου ολόκληρη; Κι αυτό το παρασκέφτηκες, βλέπω....
Η προσβολή νεκρού έχει την ειδοποιό διαφορά ότι ο νεκρός δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του! Οπότε είμαι κάθετος σε αυτό. Το άλλο για τους γονείς, το συζητάω. Προσωπικά το θεωρώ ένα σκαλί χειρότερο από όλα, διότι είναι η πηγή της ζωής σου, αλλά και πάλι, μπορεί να είναι απλώς αδυναμία μου..
antony07 έγραψε:Για να σε βοηθήσω, ο δεύτερος το είπε. Φρόντισε να το διαδώσεις....
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω που το πας. Για μένα όποιος και να το είχε πει, θα το διέδιδα. Το ότι κάποιος έκανε 10 κακά, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απαξιώσουμε και το 1 καλό που έκανε! Αν και δε νομίζω ότι ένας ναζί θα μπορούσε ποτέ να πει αυτή τη φράση..
antony07 έγραψε:Εξαρτάται από το γλωσσικό σου επίπεδο. Τότε υπάρχει και η "μαλακοτσιμπουκόμυγα"! :mrgreen:
Αν το θεωρείς σοβαρό αντεπιχείρημα αυτό, απέναντι στη φράση που έγραψα, απλώς δείχνεις το επίπεδο σου..
antony07 έγραψε:Από που βγήκες; Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας δεν σβήνουν ότι "θέλουν", όπως βλακωδώς υποστηρίζεις, σβήνουν ότι παραβαίνει τους κανόνες του φόρουμ, που ΕΣΥ δέχτηκες όταν γράφτηκες μέλος. Θα σου πρότεινα λοιπόν να προσέχεις τι λες, και κυρίως πως το εκφράζεις.
Γκουχ. Τους κανόνες του φόρουμ ποιός τους βάζει; Μήπως ο μεγάλος μανιτού; Εγώ νόμιζα οι ιδοκτήτες και οι διαχειριστές, εκτός αν οι συγκεκριμένοι έχουν τίποτα διασυνδέσεις, και δεν το ξέρω λολ!
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
P4NOS

Δημοσίευση από P4NOS »

Hengeo έγραψε:Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω που το πας. Για μένα όποιος και να το είχε πει, θα το διέδιδα. Το ότι κάποιος έκανε 10 κακά, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απαξιώσουμε και το 1 καλό που έκανε! Αν και δε νομίζω ότι ένας ναζί θα μπορούσε ποτέ να πει αυτή τη φράση..
wikipedia έγραψε:Evelyn Beatrice Hall, (1868 - 1919), who wrote under the pseudonym S.G. Tallentyre, was a writer best known for her biography of Voltaire. She completed her biography of Voltaire The Friends of Voltaire in 1906. She wrote the phrase, which is often mis-attributed to Voltaire, "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it," as an illustration of Voltaire's beliefs.[1
Η φράση "Διαφωνώ με αυτά που λες, αλλά θα έδινα και τη ζωή μου για να μπορείς να λες ελεύθερα τη γνώμη σου" ή παρόμοιες εκδοχές της, συνήθως αποδίδεται στο Βολτέρο. (και εγώ έτσι νόμιζα). Τελικά από ότι διάβασα σε άρθρο της παραπάνω εγκυκλοπαίδειας, η φράση ανήκει στην βιογράφο του (που έζησε αρκετά αργότερα), η οποία ήθελε να δείξει τα πιστεύω του, παρ' όλο που στην πραγματικότητα ο ίδιος δεν φαίνεται πουθενά να είπε ποτέ αυτή τη φράση.

Antony μήπως είσαι πολύ εριστικός με τον Hengeo χωρίς λόγο?
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Hengeo, δεν έχω άλλη ένσταση σε αυτά που λες, εφόσον επιμένεις να τα υποστηρίζεις. Απλώς με βρίσκεις κάθετα αντίθετο. Προσωπικά, αυτό που εσύ θεωρείς "ανωτερότητα",εγώ το θεωρώ μιζέρια και ελλειψη αξιοπρέπειας. Το να σε προσβάλει ο καθένας, και 'συ να περνάς με το κεφάλι ψηλά σαν να μην ακούς τίποτα (το λες "μαγκιά"), μόνο ανωτερότητα δεν είναι!
Hengeo έγραψε: Παρεξήγησες την θέση μου. Το ότι είπα ότι η μήνυση είναι πράξη εγωισμού, δεν σημαίνει ότι εννοούσα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθόλου, κάποιες φορές είναι αναγκαίο κακό. Απλώς, όπως πρέπει να ξέρεις μέχρι που πρέπει να περιορίζεις τον εγωισμό σου, έτσι και με τη μήνυση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι η κλοπή και η πρόκληση σωματικής βλάβης διώκωνται επ'αυτοφόρω-αυτεπαγγέλτος με ή/και καταγγελία μόνο, χωρίς να χρειάζεται μήνυση, αλλά αν δε γίνεται έτσι, τότε ήταν αναγκαστική η μήνυση.
Δεν νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι ορθώς τα πράγματα. Η μήνυση δεν έχει καμιά σχέση με τον εγωϊσμό ή την "ανωτερότητα", ορίζεται επακριβώς νομικά το πότε γίνεται,και το πότε απαιτείται. Αν εσύ θες να τις τρως ή να σε κλέβουν και να δείχνεις "ανώτερος", είναι προσωπικό σου ζήτημα/πρόβλημα. Η γενίκευσή του, όμως, ως (υπερ)δημοκρατική-χριστιανική-αλτρουϊστική τακτική (ή ότι άλλο είπες) με βρίσκει κάθετα αντίθετο.
Hengeo έγραψε: Η προσβολή νεκρού έχει την ειδοποιό διαφορά ότι ο νεκρός δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του! Οπότε είμαι κάθετος σε αυτό. Το άλλο για τους γονείς, το συζητάω. Προσωπικά το θεωρώ ένα σκαλί χειρότερο από όλα, διότι είναι η πηγή της ζωής σου, αλλά και πάλι, μπορεί να είναι απλώς αδυναμία μου..
Μ'αρέσουν αυτά τα ρομαντικά του στυλ "πηγή της ζωής"κλπ . :lol:
Η ένστασή μου έγκειται στο ότι δεν ανέφερες στις "ακραίες" σου περιπτώσεις την προσβολή προσωπικότητας ή τον ρατσισμό και ανέφερες τον προπάππου και την μαμά σου! Οπότε, ή θεωρείς την προσωπική υπεράσπιση αυτονόητη (που είναι καλό) ή δεν την έχεις καν στο μυαλό σου (που είναι κακό)! Διαλέγεις....

Hengeo έγραψε: Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω που το πας. Για μένα όποιος και να το είχε πει, θα το διέδιδα. Το ότι κάποιος έκανε 10 κακά, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απαξιώσουμε και το 1 καλό που έκανε! Αν και δε νομίζω ότι ένας ναζί θα μπορούσε ποτέ να πει αυτή τη φράση..
Ααααα, είναι πολύ απλό: σε ειρωνεύομαι :mrgreen: !
Πετάς μια φράση χωρίς να γνωρίζεις ποιός την είπε, σκοτώνοντάς την γλωσσικά/συντακτικά, σε ρεσιτάλ ημιμάθειας! Τι περιμένεις, συγχαρητήρια????
Hengeo έγραψε: Γκουχ. Τους κανόνες του φόρουμ ποιός τους βάζει; Μήπως ο μεγάλος μανιτού; Εγώ νόμιζα οι ιδοκτήτες και οι διαχειριστές, εκτός αν οι συγκεκριμένοι έχουν τίποτα διασυνδέσεις, και δεν το ξέρω λολ!
Οι κανόνες είναι παρόμοιοι σε όλα τα φόρουμ διεθνώς,όσο αναφορά την συμπεριφορά μεταξύ των μελών, και προσαρμόζουν κάποιες λεπτομέρειες ανάλογα με τον σκοπό του κάθε φόρουμ (πχ κομματικές διαφημίσεις κλπ). Δεν ξύπνησε το πρωί ο Σάιμον-αντμίν και έβαλε κανόνες για να κάνεις εσύ (και ο καθένας) ότι λέει. Αυτό έλειπε.... (Όσο για τον Μανιτού,δεν το θεωρώ απίθανο να το πιστεύεις :? )

Τέλος πάντων, μιας και δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί επί της ουσίας, θα πρότεινα η συζήτηση περί δημοκρατίας να τελειώσει εδώ. Αν έχεις κάτι άλλο να μου πεις, παρακαλώ στείλτο σε πμ, ώστε να μην ανεβαίνει ψηλά αυτή η μπούρδα/τόπικ στην αρχική, μιας και δε έχει σχέση με το θέμα που συζητάμε.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”