C0n έγραψε:o παπαγαλάκος έκανε copy-paste από το ίντερνετ αλλα ουσιαστικά ΔΕΝ απάντησε, απλά αναφέρθηκε λεπτομερειακά σε γεγονότα τα οποία αποδεικνύουν οτι έβαψε τα χέρια του με το αίμα των δικών του αξιωματικών, πράγμα που έγραψα και εγώ.
ρε. τι λες? σοβαρα τωρα. ξερεις τι γραφεις? μας λες ποσα ποστ τωρα οτι οι μαχες ηταν μονο 2. εγω σου ανεβασα αναριθμητες μαχες (μονο στις πρωτες σφαζει ελληνες. μετα εχει και περσες). επρεπε να διευκρινησω οτι "ακολουθουν πολλες μαχες που αποδεικνυουν οτι οι μαχες δεν ηταν 2"? συνελθε.
α, καπου ακουστηκε οτι το ουικι (wiki) δεν ειναι σοβαρη πηγη. γενικα το ιντερνετ δεν ειναι σοβαρη πηγη. αλλα δεν εχω προχειρη εγκυκλοπαιδια. εξαλου η παρουσιαση στο ουικι μου φανηκε ικανοποιητικη, και με λογικη συνεχεια.
Katestramenos έγραψε:
Εσείς σκεφτείτε τι έχετε κανει στη ζωή σας μέχρι τώρα και αν θέλετε να πέσετε σε κατάθλιψη κάντε σύγκριση με ότι είχε κάνει ο Μεγας Αλέξανδρος σε αυτή την ηλικία...
δεν ξερω ξιφασκια... ουτε θα γινω βασιλιας χωρις να κανω τιποτα... γαμοτο!!!
εχω διπλωμα αυτοκινητου. μετραει?
philip έγραψε:ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!!
ισχυει
philip έγραψε:Σφαγέας;;; Σοβαρά; Για πείτε μου, τι σημαινε η λέξη σφαγέας το 323 π.Χ.; Ποιός δεν ήταν σφαγέας τότε; Υπήρχε κανείς που εκπολίτιζε ή κατακτούσε ειρηνικά χωρίς να πόλεμο; Τι σήμαινε να είσαι μεγάλος και τρανός Βασιλιάς το 320 πΧ;
ο περικλης ειχε ολοκληρω αιωνα που ονομαστικε χρυσος. επισης επανεκλεγοταν απο τους αθηναιους. ο σολομοντας εχει μεινει στην ιστορια ως ο δικαιος. κλπ κλπ
ας μην γελιομαστε. ο αρχαιος ελληνικος πολιτισμος παρηκμασε απο τον 30ετη πελοπονησιακο πολεμο. εκτοτε το μονο που ειχε μεινει ηταν οι μακεδονικες σαρισες. γι αυτο εξαλου οι ρωμαιοι καναν περιπατο μετα. 60 χρονια πριν ουτε στη σικελια δεν θα ειχαν φτασει.
philip έγραψε:Στ' αλήθεια πιστεύετε δηλαδή ότι τόσοι Ευρωπαίοι-Αμερικάνοι καθηγητές Πανεπιστημιών, ερευνητές, ιστορικοί, αρχαιολόγοι που ασχολούνται όλη τους ζωή με τον Αλέξανδρο και την ιστορία, είναι τόσο βόδια και μ@λ@κες που ονομάζουν τον Αλέξανδρο Μέγα και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ήταν και αυτός ένας σφαγέας όπως ο Χίτλερ; Τον Αλέξανδρο δεν τον ονόμασε Μέγα η γιαγιά μου, ούτε ο ΣΚΑΙ, ονομάζεται έτσι και είναι δεκτός με αυτόν τον τίτλο από την Επιστηημονική Κοινότητα και την διεθνη βιβλιογραφία. Τόσο ζώα είναι όλοι τους που δεν μπορούν να δούν το προφανές που βλέπουμε εμείς, ότι ήταν χασάπης, ψυχασθενής, πούστης με καλο μάρκετινκ?
αυτοι τον ονομασαν μεγα? δεν ξερω. δεν θα το ελεγα. μαλον σαν επονυμο θα του το καταλογιζουν. επισης δεν πιασαμε ακομη μια οπτικη. δεν μου λετε, οταν λεμε μεγας, τι εννοουμε? θελω να πω, μεγας τι? μηπως η επιστημονικη κοινωτητα εννοει μεγας σφαγεας? δεν νομιζω να εννοουν παντως μεγας ελληνας. αν τους το πεις αυτο θα σε κοιταξουν μαλλον λιγο παραξενα. θα σου πουν "καλα, κι ο ταδε?" οπου ταδε αμετρητοι σπουδαιοι ελληνες, και της ιδιας εποχης μαλιστα.
philip έγραψε:Πραγματικά, όταν ακούω αντιλήψεις του τύπου "εγώ δεν χαυω την διαστρεβλωμένη ιστορία που με διδαξαν στο σχολείο από το Υπουργείο" αναρωτιέμαι: "και ποια ιστορία διαβάζεις;"
θες να σου πω συγγραφεις ιστορικους? βιβλια? διαφορα. αν θες να σου διαβασω τιτλους απο τη βιβλιοθηκη μου, αλλα νομιζω ειναι σαφες οτι καποιος που δεν χαυει, δικαιως, την ιστορια του υπουργειου, αλλα υποστηριζει οτι ξερει απο ιστορια, λογικα διαβαζει απο καπου αλλου. αν σε ενδιαφερει καποια βιβλιογραφια μπορω να σου δωσω.
philip έγραψε:ΥΓ2: Αλήθεια, όσοι κρίνετε ιστορικές προσωπικότητες με βάση σύγχρονες ιδέες και νοοτροπία για πείτε μου ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Θεοδώσιος ο Μέγας, ο Μέγας Ναπολέων, ήταν κι αυτοί σφαγείς, σωστά;
Ναι. Νομιζω ο γκας σου απαντησε. η εκκλησια βαφτιζε οποιον ηθελε μεγα κι οποιον ηθελε αποστατη, αμαρτολο, σκουλικι κι αλλα ωραια. με αποκορυφωμα τον αφορισμο. τον εχετε διαβασει? αυτοι οι καλλοι χριστιανοι... νομιζω ο ιδιος ειναι μεχρι σημερα. ενα κειμενο που λεει πανω κατω "να σαπισεις στη κολαση, να μην βρεις ποτε ησυχεια, να σε φαν τα σκουλικια, να βραζεις σε καζανια" κι αλλα ωραια.
ο μεγας Ναπολεον. ηγετης μιας επαναστασης. πραγματικα μεγας. γι αυτο και ο μπετοβεν του αφιερωσε την 3η συμφωνια. εσβησε την αφιερωση οταν ο ναπολεοντας αυτοανακυρηχθηκε αυτοκρατορας. και καλα εκανε. τα παρασημα δεν αποκτωνται εσαει.