noir έγραψε:Off Topic
Απο περιεργια ρωταω.... αλλά ολη αυτη η επξεργαστικη ισχυς ειναι απαραιτητη για τιποτα αλλο περα απο παιχνιδια; προσωπικα μια χαρα τα βγαζω περα με το κονσερβοκουτι που εχω εδω και εξι χρονια και η μονη αναβαθμιση που του εχω κανει ειναι λιγη μνημη ram απο τη στιγμη που δε μου εφτανε για επεξαργασια καποιων βαριων αρχειων....
Απο την αλλη δεν εχω καταλαβει και αυτη τη φαση με τα παιχνιδια, οποτε δε καταλαβαινω και γιατι καποιος αξιζει να σκαει τοσα λεφτα σε αυτα... αλλά αυτο ειναι και προσωπικη επιλογη του καθενος.
Αν αυτες οι αναβαθμισεις δε γινονται για τα παιχνιδια ή για καποια αλλη χρηση που να απαιτει μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ, υπαρχει και καποιος αλλος λογος που γινοτναι και δε γνωριζω;
(αν καποιος/α απαντησει θα ηθελα να μη παρεξηγηθουν οι αποριες μου. Απλη περιεργια ειναι.... )
Βασικά, είναι να σε τραβάει το θέμα. Αν σου αρέσουν τα παιχνίδια στον υπολογιστή είσαι πλέον έτοιμος να ξοδέψεις χρήματα για αναβαθμίσεις κλπ κλπ. Πιστεύω ότι είναι θέμα χαρακτήρα για το αν κάποιος θα κάτσει να παίξει παιχνίδια στο PC. Άλλοι θέλουν και άλλοι όχι.
Πλέον οι απαιτήσεις των παιχνιδιών αυξάνονται πάρα πολύ. Παλιά οι επιδόσεις που είχαν τα πιο βαριά προγράμματα (όπως το AutoCAD και το 3Dmax) καθόριζαν το πόσο καλός είναι ένας υπολογιστής. Τώρα οι βιομηχανίες που φτιάχνουν hardware τρέχουν να προλάβουν τους game developers με συνεχή βελτίωση των προιόντων που προσφέρουν. Μια κάρτα γραφικών τεστάρεται πλέον στα τελευταίας γενιάς παιχνίδια. Μάλιστα υπάρχει και μια κάπως ασσύμετρη και ανώμαλη ανάπτυξη του hardware που έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει, όταν αναβαθμίζεις, να αναβαθμίσεις το μισό μηχάνημα. Αν π.χ. πας και αλλάξεις μόνο κάρτα γραφικών σε ένα PC 3 χρόνων, η κάρτα θα στέλνει τα δεδομένα στον επεξεργαστή γρήγορα, θα κάτσει να πιει κάνα καφέ και θα διαβάσει καμιά εφημερίδα, ενώ ο (παλιάς τεχνολογίας) επεξεργαστής θα αγκωμαχάει για να τα βγάλει πέρα. Πρέπει να πάρεις και νέο επεξεργαστή δηλαδή... Σε αναγκάζουν να τα σκάσεις χοντρά.
Αλλά από την άλλη όμως, είναι ηλίθιο να πας και να δώσεις τα κέρατα σου για τα τελευταίας τεχνολογίας ψιψιψίνια, ενώ με τα προηγούμενης γενιάς hardware κάνεις τη δουλειά σου άνετα.
Η πλάκα είναι ότι τώρα το 99% των παιχνιδιών είναι όλο όμορφα γραφικά και καθόλου ουσία. Δεν έχουν σενάριο, ούτε καλό gameplay...και έτσι τα παρατάς εύκολα. (Παρατάς εύκολα τα παιχνίδια που σε έκαναν να ξοδέψεις ένα κάρο λεφτά για να τα παίξεις ικανοποιητικά έτσι?). Προσωπικά, ως άτομο που παίζει παιχνίδια από πάρα πολύ παλιά, θεωρώ ότι το θέμα πάει κατά διαόλου. Το Duke Nukem 3D (που βγήκε το '90) έχει πολύ μεγαλύτερη πλάκα από το CoD 5 ή το Fallout 3. Το καλύτερο RPG που έχει βγει, ακόμα πιστεύω ότι είναι το Baldur's Gate 2 (που βγήκε αρχές του 2000 ή τέλη '90, δε θυμάμαι καλά).
Άρα το bottom line είναι το εξής: Μη δίνετε λεφτά για τα τελευταίας γενιάς hardware, μη βασίζετε τον νέο σας υπολογιστή σε νέα παιχνίδια που θα βγουν. Ψάξτε για πιο παλιά πράγματα και θα βγείτε ασπροπρώσοποι (εν προκειμένω, μη πας και πάρεις i7...θα βολευτείς με έναν διπλο/τέτρα πύρηνο). Επίσης να είστε πολύ επιφυλακτικοί με την επιλογή παιχνιδιών που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια. Τα περισσότερα είναι σκατά. Και μην εμπιστεύεστε τα site που γράφουν κριτικές για τα νέα παιχνίδια.
Και αν δε θέλετε το PC για παιχνίδια, βάλτε linux.
Νομίζω ότι απάντησα στις ερωτήσεις σου

.