[Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....
Facebook ID: 0

Re: Κατατακτήριες

Δημοσίευση από Glaurung »

Υποθέτω είμαι σε αρκετά άσχετο topic , αλλά είμαι καινούργιος και δεν μπορούσα να βρω πιο ταιριαστώ …

Έγραψα πανελλήνιες εξετάσεις φέτος , και τώρα πρέπει σιγά-σιγά να αποφασίσω τι θα βάλω πρώτο στο μηχανογραφικό . Μου αρέσει και με ενδιαφέρει πάρα πολύ η φυσική , όπως και διάφορα θέματα των μαθηματικά που ήταν στην ύλη του λυκείου ( ανάλυση , θεωρία αριθμών κτλ) . Αρχικά , με το που βρήκα την σχολή και ( κυρίως) είδα το πρόγραμμα τα μαθήματα , ήμουν σίγουρος ότι θα στοχεύσω για ΣΕΜΦΕ . Ύστερα όμως άκουγα από παντού ότι είναι υπερβολικά δύσκολη και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο , μιας και είναι έτσι και αλλιώς δύσκολο , να βρω δουλειά . Όπως είναι λογικό τρόμαξα και το άλλαξα σε Φυσικό . Λόγω οικονομικών θεμάτων είμαι «υποχρεωμένος» να σπουδάσω στην Αθήνα , άρα η επιλογή ήταν το Φυσικό Αθηνών . Μετά άκουγα πάλι για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην Αθήνα με τους ψωνισμένους και φαντασμένους καθηγητές , ότι δεν βγάζεις την σχολή πριν από 5-6 χρόνια , ότι θα σου σπάσουν εντελώς τα νεύρα και άλλα καλά λόγια . Οπότε , σκέφτηκα , αφού σαν δυσκολία ( λόγω αντικειμενικής δυσκολίας των μαθημάτων κα από τους εξωγενής παράγοντες ) είναι μια η ίδια , το πτυχίο της ΣΕΜΦΕ έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και κάνοντας ένα μεταπτυχιακό , μιας έτσι και αλλιώς το προγραμμάτιζα στο μυαλό μου να κυλήσουν οι σπουδές μου κάπως έτσι , θα έχω καλύψει το πιθανό επαγγελματικό μειονέκτημα λόγω της γενικότητας που υπάρχει , γυρίζουμε θριαμβευτικά πίσω στην αγάπη μας . Βλέποντας τα μαθήματα ενθουσιάζομαι και τα βρίσκω απίθανα , όμως ταυτόχρονα σκεύτομαι ότι μπορούν να είναι και υπερβολικά δύσκολα . Με τα μόρια που έχω βγάλει μπορώ να περάσω και στις δυο σχολές . Οπότε θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου δώσετε λίγες πληροφορίες για τις δυσκολίες , το επίπεδο , πια από τις δυο είναι προτιμότερη ( αν ξέρετε) κτλ .

Λυπάμαι που είμαι άκυρος και ευχαριστώ για την κατανόησή σας :)
Άβαταρ μέλους
barbara
Real Name: Νίκος

Re: [Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Δημοσίευση από barbara »

Αγαπητέ Glaurung... Και οι δύο σχολές έχουν το κάτι τους. Σαν σεμφίτης αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι τα μαθήματα ΔΕΝ είναι τόσο δύσκολα (όσο παρουσιάζονται τουλάχιστον). Η σχολή αυτή θέλει οργανωμένο διάβασμα και αρκετή όρεξη οπότε μην κολλάς σε αυτή τη δυσκολία :) . Επίσης από φίλους που σπουδάζουν φυσικό βλέπω ότι σαν σεμφίτες έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να δούμε πράματα διαφορετικά(πχ στο εξωτερικό).
Τέλος διάβασε όλη την παραπάνω συζήτηση. Θα σε βοηθήσει! Καλή επιτυχία!!! :e_wink:
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

ΣΕΜΦΕ να δηλώσεις. ΤΟ Φυσικό είναι εξίσου δύσκολο αλλά η ΣΕΜΦΕ σου ανοίγει περισσότερες οδούς για μεταπτυχιακά.
Μίλησα. 8) τςςςςςς.
fotispnb

Δημοσίευση από fotispnb »

Μη δίνεις σημασία στους τίτλους των μαθημάτων, οι οποίοι, συμφωνώ μαζί σου, αρχικά φαίνονται εντυπωσιακοί.

Όποια απ' τις δύο σχολές και αν επιλέξεις, είναι καθαρά θέμα προσωπικής θέλησης και όρεξης, αν θα ασχοληθείς σοβαρά με τα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν. Ευκαιρίες θα σου δωθούν και στις δύο.

Η ΣΕΜΦΕ απέκτησε, σχετικά πρόσφατα, επαγγελματικά δικαιώματα και πλέον οι απόφοιτοι μπορούν να δίνουν εξετάσεις στον ΑΣΕΠ για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αναμένεται να μπορούμε να εγγραφόμαστε και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (εκεί εγγράφονται οι μηχανικοί), αλλά δε γνωρίζω αν θα έχει ουσιαστικές συνέπειες ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματά μας. Ίσως το δικαίωμα ασφάλισης στο ταμείο των μηχανικών.

Στη ΣΕΜΦΕ θα έχεις περισσότερες επιλογές ως προς τα επιστημονικά πεδία. Αυτό, για κάποιον που γνωρίζει εξ αρχής τι θέλει να κάνει, μπορεί να μην είναι και καλό. Στη ΣΕΜΦΕ μπορεί να ανακαλύψεις ότι σου αρέσει η θεωρητική πληροφορική, η μαθηματική ανάλυση, η εδαφομηχανική, η επιστήμη των υλικών, η στατιστική, τα οικονομικά, η φιλοσοφία ή δε ξέρω τι άλλο. Προφανώς και το φυσικό έχει αρκετές επιλογές, αλλά στα πλαίσια της φυσικής, ενώ η ΣΕΜΦΕ στα πλαίσια των θετικών επιστημών. Ωστόσο, επισημαίνω και πάλι ότι για κάποιον που γνωρίζει ότι θέλει να κάνει κάτι συγκεκριμένο, καλό είναι να επιλέξει μια σχετική σχολή. Και αυτό διότι θα αναγκαστείς να κάνεις και μαθήματα που δε θα σε ενδιαφέρουν καθόλου, το οποίο είναι πολύ κουραστικό!

Καλός ο πλουραλισμός ως προς τα επιστημονικά αντικείμενα που μπορεί να προσφέρει η ΣΕΜΦΕ, άλλα σε καλύτερο επιπέδο και άλλα σε χειρότερο. Αυτό όμως που στην τελική είναι το ζητούμενο είναι η δυνατότητα να εργαστείς στο αντικείμενο που επέλεξες. Αυτό ισχύει και για το φυσικό. Αν για παράδειγμα επιλέξεις αστροφυσική, πόσο εύκολα θα καταφέρεις να βρεις δουλειά στην Ελλάδα; Δυστυχώς είναι μία παράμετρος που πρέπει πλέον να λαμβάνουν από νωρίς υπόψιν τους οι υποψήφιοι εισακτέοι. Οι ανάγκες όταν αποφοιτείς σε κάνουν να προσγειώνεσαι ανώμαλα.

Εγώ, λοιπόν, θα σου πρότεινα να αποστασιοποιηθείς όσο πιο νωρίς γίνεται από την "επιστημοσύνη" και να αντιληφθείς ότι δεν είναι και τόσο σπουδαίο να ασχολείσαι με ένα επιστημονικό αντικείμενο που έχει φανταχτερό τίτλο. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις αξιοπρεπή μισθό και αρκετό ελεύθερο χρόνο να χαίρεσαι τη ζωή. Σε αυτή την περίπτωση, αν πραγματικά ενδιαφέρσαι για μία επιστήμη, θα έχεις τη δυνατότητα να την καλλιεργήσεις στο βαθμό που εσύ θέλεις και με τον τρόπο που εσύ επιλέγεις.
F(x)
Real Name: function

Δημοσίευση από F(x) »

ωραιοςςςςς.....
καλη ζωη κι ασχημη διαθηκη!
Άβαταρ μέλους
stroformi
Real Name: Δήμητρα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από stroformi »

αν και το έχουμε πολιοσυζητήσει...συμφωνώ σε γενικές γραμμες με το fotisbnp και ιδιαίτερα με το <<Ωστόσο, επισημαίνω και πάλι ότι για κάποιον που γνωρίζει ότι θέλει να κάνει κάτι συγκεκριμένο, καλό είναι να επιλέξει μια σχετική σχολή. Και αυτό διότι θα αναγκαστείς να κάνεις και μαθήματα που δε θα σε ενδιαφέρουν καθόλου, το οποίο είναι πολύ κουραστικό!>>.

Τώρα, η τε-λεί-ως προσωπική μου γνώμη είναι οτι η καθαρή φυσική είναι περίπου σαν τη φιλολογία σήμερα στην Ελλάδα. Οι σπουδές δηλαδή πάνω σε αυτή την κατά τα άλλα υπέροχη επιστήμη, απευθύνονται στο ρομαντικό κομμάτι των ανθρώπων που την αγαπάνε πραγματικά και ξέρουν από πριν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τους ταλαιπωρήσει, αλλά αυτοί επιμένουν, θέλουν να ασχοληθούν με αυτήν και μόνο και δεν τους νοιάζουν τα λεφτά (πρόσεξε με, όχι τα πολλά λεφτά...αυτά δεν τα συζητάμε καν) ή η καριέρα. Τι δηλαδή κάνεις μεταπτυχιακό στα νετρίνο και τις α-διασπάσεις, τι στην επίδραση της γαλλικής κουλτούρας στην ρώσικη λογοτεχνία, στην Ελλάδα, τα ίδια θα λάβεις.
Αν λοιπόν εσύ, αγαπάς τη φυσική αλλά δεν αγαπάς μόνο τη φυσική βρε αδερφέ, κοίτα και άλλες σχολές του ίδιου πεδίου έτσι και αλλιώς και εκεί θα κάνεις τουλάχιστον 6-7 μαθήματα φυσικής και μετά αν θες θα παίρνεις και επιλογής προς αυτήν την κατεύθυνση. Άσε που μπορεί να την κρατήσεις σαν χόμπυ που είναι έτσι και πολύ πιασάρικο.
Αν τώρα έχεις μια πολύυυυυυυυ μικρή αμφιβολία για το παραπάνω, βάλε τη σχολή μας, για να έχεις 2 χρόνια κορμού λίγο να αμφιταλλαντευτείς. Για να στραφείς βέβαια μετά εορτής κάπου αλλού (πχ προγραμματισμός, οικονομικά), μέσα από τη σχολή, όπως λένε και τα παιδιά γίνεται, αλλά θέλει πολύ ιδρώτα και σί-γου-ρα μεταπτυχιακό.
Αν τέλος είσαι στη φάση <<θέλω να γίνω φυσικός, δεν θέλω ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ!!!>>, πήγαινε στο φυσικό. γιατί το ΣΕΜΦΕ θα κάνεις το λιγότερο 6 χρόνια να το βγάλεις τουτέστιν 18+6=24+μεταπτυχιακό=26+1(το σφάλμα μέτρησης)+1(φαντάρος)=28 ενώ το φυσικό θα το βγάλεις με πολλές πιθανότητες στα 4 υπό αυτές τις συνθήκες, τουτέστιν 18+4+2+1+1=26.

υγ: μην θεωρείς τόοοοσο βέβαιο από τώρα ότι θα κάνεις μεταπτυχιακό. Υπάρχει περίπτωση να κουραστείς να διαβάζεις, να σε πάρουν στο κόσσοβο, να μείνεις έγκυος... κοίτα το πρώτο πτυχίο να είναι αυτό που σε εκφράζει καλύτερα τη δεδομένη στιγμή και μετά βλέπεις.
DeXteR

Δημοσίευση από DeXteR »

Να γιατί να επιλέξεις Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. σύμφωνα με την ίδια την Σ.Ε.Μ.Φ.Ε.!!! 8)

http://www.semfe.ntua.gr/epilogh%20semfe/SCHOOL.html
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ( και για το ότι μεταφέρατε το post εδώ , το έψαχνα :lol: )

Κοίταξα γενικότερα το topic και , εκτός από κάτι χαζές αντιπαραθέσεις , πήρα αρκετές πληροφορίες . Νιώθω λίγο μουδιασμένος , αλλά νομίζω ότι αποφάσισα να πάω ΣΕΜΦΕ . Καλύτερα να έχω λίγο αμφιβολία , αλλά να το έχω σκεφτεί ορθολογικά , παρά να είμαι σίγουρος , αλλά να βασίζομαι στον ενθουσιασμό . Μιας και μου αρέσουν σχεδόν εξίσου η Φυσική και τα Μαθηματικά δεν νομίζω να με ενοχλήσεις αυτή η γενικότητα που υπάρχει στο πρόγραμμα , όπως συμβαίνει σε μερικά άλλα παιδιά που είναι ξεκάθαρα αποφασισμένα . Ένα μεγάλο θετικό είναι ότι ουσιαστικά δεν κάνω την επιλογή από τώρα στο τι θα σπουδάσω . Μου αρέσουν ουσιαστικά τα φυσικομαθηματικά , αυτό το ξέρεις από πολύ νωρίς και χωρίς καμία εσωτερική αναζήτηση . Δηλώνοντας το φυσικό σημαίνει ότι προτιμώ την Φυσική , πράγμα που δεν είμαι και 100% σίγουρος . Στη ΣΕΜΦΕ θα κάνω όμως 2 χρόνια και τα δυο , εμβαθύνοντας συγκριτικά με το λύκειο εξίσου στους 2 κλάδους .

Ελπίζω με το καλό να με έχετε από το Φθινόπωρο συμφοιτητή σας . :D
F(x)
Real Name: function

Δημοσίευση από F(x) »

ελα στη σχολη τουλαχιστον για ενα χρονο κι αμα δε σ αρεσει του χρονου πας στην αλλη.
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

Και να ξέρεις ότι στη ΣΕΜΦΕ θα βρεις τις πιο cool παρέες!
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Τελείωσες το σχολείο, έδωσες πανελλαδικές και είσαι σε θέση να αναρωτιέσαι αν σου ταιριάζει η ΣΕΜΦΕ. Λοιπόν. Καταρχάς ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΟΥ!!!
Από κεί και πέρα για την επιλογή σου, θα γράψω αυτά που γράφω πάνω κάτω κάθε φορά σε αυτό το ερώτημα. Συνοπτικά βέβαια γιατί είναι και λίγο αργά..
Η ΣΕΜΦΕ λοιπόν είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σχολή. Έχει πολλά μεταπτυχιακά και οι σπουδές υπόσχονται πολλές γνώσεις. Άκουσα χτές από έναν συνάδελφο την ωραία ατάκα "η ΣΕΜΦΕ είναι πολύ καλή σχολή, αλλά χρειάζεται κάθε χρόνο 10 καουμπόιδες που θα μπουν δυναμικά και με ενθουσιασμό". Ελπίζω να είσαι από αυτούς :wink: .
Δεν ξέρω πόση σημασία έχει, αλλά οι παρέες, ο κόσμος της σχολής γενικά, είναι πολύ ωραίος. Και οι εγκαταστάσεις εντυπωσιακές. Με πρώτη δύναμη την ΠΚΣ. Από εδώ παιρνάμε στα αρμητικά. Είναι δύσκολη σχολή. Θέλει καλό διάβασμα για να περάσεις και να προχοράς με καλό ρυθμό, και πολύ διάβασμα, αν θες η σχολή να σου φανερώσει τις δυνατότητές της. Επίσης "μειονέκτημα" σε σχέση με το Μαθηματικό ή το Φυσικό του πανεπιστημείου, είναι οτι κάποια στιγμή να δυσκολευτείς γιατί δεν θα έχεις σαφές αντικείμενο. Δεν θα ξέρεις αν είσαι ακριβώς μηχανικός, οικονομολόγος, μαθηματικός κ.λπ. Στο πανεπιστήμειο κάνουν καθαρή επιστήμη. Από την άλλη πολλοί δεν αντέχουν το πρόγραμμα του τελευταίου. Αν δεν είσαι δοσμένος πλήρως σε αυτό..
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα πολύ κι εύχομαι να σε δώ στις εγγραφές.
Άβαταρ μέλους
Giovanni5
Real Name: Γιαννης

Να μπω ΣΕΜΦΕ???????

Δημοσίευση από Giovanni5 »

Παιδια καλησπερα σας, τελειωσα πανελληνιες και απο τις σχολες που βλεπω μεγαλυτερο ενδιαφερον εχω για το ΣΕΜΦΕ, πειτε μου τη γνωμη σας για τη σχολη απο ολες τις αποψεις(καθηγητες, μαθηματα, επαγγελματικη αποκατασταση, κα). Παρακαλω βοηθηστε γιατι πρεπει να αποφασισω!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος HeartDoc την Δευ Ιουν 01, 2009 1:37 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Merged
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Re: Να μπω ΣΕΜΦΕ???????

Δημοσίευση από O kanenas »

Έχεις ήδη 17 ολόκληρες σελίδες να διαβάσεις για το θέμα αυτό. :)
http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=15&t=1005
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Giovanni5
Real Name: Γιαννης

Δημοσίευση από Giovanni5 »

Ευχαριστω πολυ
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

O kanenas έγραψε:Έχεις ήδη 17 ολόκληρες σελίδες να διαβάσεις για το θέμα αυτό. :)
http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=15&t=1005
και μόλις τις διαβάσεις, να γράψεις και μια περίληψη για τους επόμενους :P
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”