Έγραψα πανελλήνιες εξετάσεις φέτος , και τώρα πρέπει σιγά-σιγά να αποφασίσω τι θα βάλω πρώτο στο μηχανογραφικό . Μου αρέσει και με ενδιαφέρει πάρα πολύ η φυσική , όπως και διάφορα θέματα των μαθηματικά που ήταν στην ύλη του λυκείου ( ανάλυση , θεωρία αριθμών κτλ) . Αρχικά , με το που βρήκα την σχολή και ( κυρίως) είδα το πρόγραμμα τα μαθήματα , ήμουν σίγουρος ότι θα στοχεύσω για ΣΕΜΦΕ . Ύστερα όμως άκουγα από παντού ότι είναι υπερβολικά δύσκολη και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο , μιας και είναι έτσι και αλλιώς δύσκολο , να βρω δουλειά . Όπως είναι λογικό τρόμαξα και το άλλαξα σε Φυσικό . Λόγω οικονομικών θεμάτων είμαι «υποχρεωμένος» να σπουδάσω στην Αθήνα , άρα η επιλογή ήταν το Φυσικό Αθηνών . Μετά άκουγα πάλι για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην Αθήνα με τους ψωνισμένους και φαντασμένους καθηγητές , ότι δεν βγάζεις την σχολή πριν από 5-6 χρόνια , ότι θα σου σπάσουν εντελώς τα νεύρα και άλλα καλά λόγια . Οπότε , σκέφτηκα , αφού σαν δυσκολία ( λόγω αντικειμενικής δυσκολίας των μαθημάτων κα από τους εξωγενής παράγοντες ) είναι μια η ίδια , το πτυχίο της ΣΕΜΦΕ έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και κάνοντας ένα μεταπτυχιακό , μιας έτσι και αλλιώς το προγραμμάτιζα στο μυαλό μου να κυλήσουν οι σπουδές μου κάπως έτσι , θα έχω καλύψει το πιθανό επαγγελματικό μειονέκτημα λόγω της γενικότητας που υπάρχει , γυρίζουμε θριαμβευτικά πίσω στην αγάπη μας . Βλέποντας τα μαθήματα ενθουσιάζομαι και τα βρίσκω απίθανα , όμως ταυτόχρονα σκεύτομαι ότι μπορούν να είναι και υπερβολικά δύσκολα . Με τα μόρια που έχω βγάλει μπορώ να περάσω και στις δυο σχολές . Οπότε θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου δώσετε λίγες πληροφορίες για τις δυσκολίες , το επίπεδο , πια από τις δυο είναι προτιμότερη ( αν ξέρετε) κτλ .
Λυπάμαι που είμαι άκυρος και ευχαριστώ για την κατανόησή σας