Γι'αυτό έχουμε το ένστικτο της επιβίωσης, γι'αυτό η μάνα αγαπά το δικό της παιδί περισσότερο από κάθε άλλο, γι'αυτό μας αρέσει τόσο πολύ το σεξ. Η φύση μας έχει δώσει ένα κίνητρο για την εκπλήρωση του σκοπού της. Την ηδονή και την απόλαυση.
Χαρακτήρισα φαύλο τον σκοπό, επειδή, για να τον εκπληρώσουμε, προικιστήκαμε με εγωισμό και απληστία*. Στην σημερινή μας κοινωνία, αυτά τα δύο μεταφράζονται σε λεφτά και συμφέρον. Ακριβώς αυτές, όμως, είναι οι αιτίες για τις οποίες καταστρεφόμαστε. Θυσιάζουμε τα πάντα προκειμένου να επκληρώσουμε το συμφέρον μας και να κερδίσουμε λεφτά. Θυσιάζουμε την ίδια την φύση με τις παρεμβάσεις μας σ'αυτήν.
Και πού καταλήγω? Ότι καταστρέφουμε εμάς για να διαιωνίσουμε το είδος μας? Τι λούκι είναι αυτό? Εμένα η μάνα μου με ρώτησε αν θέλω να το περάσω?
*Διότι, εκτός από το ότι πρέπει να διαιωνιστούμε, πρέπει να εξασφαλίσουμε καi γερούς απογόνους, ώστε να "διευκολύνουμε" την δική τους υλοποίηση του σκοπού και το είδος μας να μείνει "καθαρό" και δυνατό. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι να είμαστε εμείς όσο το δυνατόν πιο "καθαροί" και δυνατοί.