Σύνδεση ethernet?

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Λοιπόν:
στις εντολές που σου έδωσα υπάρχει ένα κοινό

Κώδικας: Επιλογή όλων

> ~/text.txt
εφόσον είχες πρόβλημα να βρεις το txt ξέχνα το. Τρέξε τις ακόλουθες εντολές

sudo lspci
sudo ifconfig -a
sudo route
Και κράτα το αποτέλεσμα να το δούμε.
Συγκεκριμένα η πρώτη εντολή θα μας πει τι σύστημα έχεις και τι από αυτό είναι αναγνωρίσιμο στο ubuntu.
Η 2η εντολή θα μας πει τι υποσυστήματα δικτύωσης έχεις εγκατεστημένα
Και η τρίτη μια γενική περιγραφή της τοπολογίας του δικτύου σου.
Είναι όλα όσα χρειάζομαι για να λύσω το πρόβλημά σου.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tsakalos »

Εκτελεσα τις εντολες. Τα απο τελεσματα της πρωτης στα δινω Εικόνα
Η δευτερη και η τριτη εντολη φαινονται Εικόνα
ελπιζω να τα καταλαβαινεις γιατι εγω δεν καταλαβαινω σχεδον τιποτα...
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

Το πρόβλημά σου είναι απλό: Η, ενσωματωμένη στην μητρική, κάρτα δικτύου σου είναι απενεργοποιημένη από το BIOS.
Η λύση είναι επίσης απλή.
Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, λίγα δευτερόλεπτα μετά το μπιπ, πάτα DEL ή F1 ή F2 ή F10 (ανάλογα τη μητρική, θα στο λέει) για να μπεις στο BIOS Setup.
Από εκεί και στην κατηγορία Integrated Peripherals ψάξε για επιλογή LAN και άλλαξε την τιμή σε enable. Μην πειράξεις οτιδήποτε λέει PXE.
Πατώντας F10 μέσα στο setup αποθηκεύονται οι επιλογές σου και ο υπολογιστής επανεκκινά.
Όταν μπεις στο Ubuntu θα έχεις επιτέλους ethernet κάρτα και εκτελώντας την εντολή

sudo ifconfig eth0 172.19.3.2 up && sudo route add default gw 172.19.3.1
θα αποκτήσεις άμεσα πρόσβαση στο modem άρα και στο internet.
Αν έχεις το ίδιο σφάλμα με προχτές σημαίνει ότι το ubuntu δεν εγκατέστησε υποστήριξη για την κάρτα σου (δεν είναι και μάντης) οπότε ή βρες επιλογή Add Harware ή εγκατέστησέ το από την αρχή.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι αυτή η εντολή δεν αποθηκεύει τις ρυθμίσεις που κάνει, οπότε για κάτι πιο μόνιμο ψάξε το ubuntu για ρύθμιση LAN/τοπικό δίκτυο και δώσε τις ακόλουθες τιμές:

IP Address: 172.19.3.2
Netmask: 255.255.255.0
Broadcast: 172.19.3.255
Gateway: 172.19.3.1
DNS: 172.19.3.1
Επίσης μην ξεχάσεις να συνδεθείς στο http://172.19.3.1 τουλάχιστον μία φορά για να ρυθμίσεις τα στοιχεία του ISP σου (username, password, gateway server)
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tsakalos »

Φιλε εισαι μεγαλος! Πραγματικα ηταν απλο το προβλημα αλλα αποκλειεται να το ελυνα μονος μου!
Να κανω μια τελευταια ηλιθια ερωτηση? Οταν ενεργοποιηθηκε η συνδεση μου με πηραν τηλ απο την otenet και μου ειπαν user name και password για να συνδεομαι... αυτα που θα βαλω? Στις ρυθμισεις στο http://123.45.67.89 (δε θυμαμαι τους αριθμους) ειχε καποιες ετοιμες ρυθμισεις για forthnet αλλα οχι για otenet. Απο τις υπολοιπες επιλογες δε μπορουσα να καταλαβω τιποτα!
ISP, DNS, IP, pppoe και τα @@ μου κουνιουνται!
Κοιτα λιγο τις ρυθμισεις που εχει τωρα και αν μπορεις να καταλαβεις τιποτα πες μου αν ειναι σωστες...
Εικόνα
Εικόνα
καταλαβαινω οτι αυτο που ρωταω ειναι πολυ ειδικο και οτι θα πρεπει να ξερεις περισσοτερες λεπτομερειες για να απαντησεις, οποτε και να μην απαντησεις δεν τρεχει τιποτα. θα το ψαξω λιγο και μονος μου....
Ευχαριστω!
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

LAN (local area network) ονομάζεται το τοπικό δίκτυο μεταξύ του modem και του υπολογιστή σου.
WAN (wide area network) ονομάζεται το τοπικό δίκτυο μεταξύ του modem και της otenet.
Το λογικό είναι λοιπόν αυτές οι ρυθμίσεις να μπουν στην σελίδα για το WAN (WAN connections στα αριστερά), αλλά υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να υπάρχει ξεχωριστή σελίδα και αυτή να είναι η Authentication.

Όσον αφορά αυτά που έχεις στις εικόνες, ΑΝ ΔΕΝ δουλέψει ως έχει δοκίμασε να αλλάξεις την επιλογή RFC1483 σε LLC

για περισσότερα δες εδώ ή πάρε τους τηλέφωνο.

PS.: glad to have helped ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”