Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [10-12-09]

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Papakwn
Real Name: Papakonstantinou Ioannis
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [10-12-09]

Δημοσίευση από Papakwn »

θα θεωρούσες "δημοκρατικότερο" δηλαδή το να αποφασίζουμε με διαδικτυακά poll;
Ναι. Γιατι να ακουω τις ιδιες μ@λ@κιες 5 χρονια? Βαλτε ενα διαδικτιακό poll. Αφου ξέρω τι ΔΕΝ θα ψηφίσω. Γιατί να χάνω και 5 ώρες απ'τη ζωή μου ενω μπορώ να ψηφίσω από οπου θέλω και να τελειώνω σε μια στιγμη?

Α, και επίσης θέλω να τονίσω 2 πράγματα.
1) Καντε τις γ*******ς συνελεύσεις σε διαφορετικές μέρες για να μην χάνονται τα ιδια μαθήματα.
2) Έστω οτι υπαρχουν 4 παραταξεις. Η Α, η Β η C και η D. Εστω οτι συμφωνούν η Β η C και η D στο 80% των προτασεων και η Α απλα διαφωνεί. Επίσης εστω οτι στην συνέλευση παρουν περίπου τις ιδιες ψήφους με την Α να κερδιζει την συνέλευση, με ποια αρρωστημενή "δημοκρατική" λογική πρεπεί να υποχρεωθεί ο Φ.Σ. να ακολουθήσει αυτή την απόφαση?

Ένα δείγμα του κομματικού αρτηριοσκληρωτισμού. Κάποια στιγμη πρεπει να σταματήσουμε να ψηφίζουμε πλαίσια, αλλα προτάσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος timos_m την Τετ Δεκ 09, 2009 1:46 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: λογοκρισία
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Συμφωνώ κι εγώ ότι οι γενικές συνελεύσεις είναι προβληματικές έτσι όπως γίνονται τώρα, αλλά δε νομίζω ότι το poll λύνει το πρόβλημα. Εξαρτάται βέβαια και τον στόχο του καθενός. Αν κάποιος το κοιτάζει από καθαρά ατομικό επίπεδο και αυτό που θέλει είναι να προλαβαίνει να δίνει τη ψήφο του όντας συνεπής και στο εξωσχολικό του πρόγραμμα, χωρίς να ενδιαφέρεται να συζητήσει/συνδιαμορφώσει, αλλά απλά να στηρίξει ένα πλαίσιο, τότε το poll είναι η τέλεια λύση. Έτσι όμως, χάνεται όλο το νόημα της συνέλευσης. Όχι ότι δεν έχει ήδη χαθεί, αλλά με το poll αποδεχόμαστε και επισημοποιούμε την μη-συζήτηση, μη ανταλλαγή απόψεων και μη λήψη αποφάσεων από κοινού, που στο κάτω-κάτω αυτά είναι το νόημα μιας αμεσοδημοκρατικής συνέλευσης (όπου όλοι έχουν δικαίωμα στην έκφραση και ο λόγος του καθενός είναι ισοβαρής κλπ κλπ).

Αν, από την άλλη, κάποιος το κοιτάξει από ένα συλλογικό επίπεδο, η λύση είναι κατά τη γνώμη μου αρκετά πιο δύσκολη. Άποψή μου είναι ότι αυτό που αρρωσταίνει τις γενικές συνελεύσεις είναι τα κομματικά συμφέροντα, ήτοι οι κομματικές παρατάξεις. Εξαιτίας αυτών ο λόγος του καθενός δεν είναι ισοβαρής και δεν μπορεί να μιλήσει και να παρουσιάσει τις ιδέες του ο καθένας, αλλά μόνο οι ενταγμένοι σε κάποια παράταξη. Βέβαια, υπεύθυνοι είμαστε και ο υπόλοιπος κόσμος, ο μη ενταγμένος, που έχει αποδεχτεί αυτή τη κατάσταση. Είναι ρομαντισμός να πω ότι πρέπει όλοι να αφήσουμε τα προσωπικά ή κομματικά μας συμφέροντα και κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων να σκεφτόμαστε με βάση το "κοινό καλό" για τους φοιτητές, αλλά προσωπικά δεν έχω σκεφτεί κάτι άλλο προς το παρόν και προφανώς δεν ξέρω πώς θα μπορούσαμε να φτάσουμε σ'αυτό το σημείο.

Από τη στιγμή που έχουμε ομάδες ανθρώπων που η κάθε μία προσπαθεί να γκαρίσει πιο δυνατά για να καλύψει το γκάρισμα των υπόλοιπων ή προσπαθεί να μιλήσει περισσότερη ώρα μήπως πείσει κάποιους παραπάνω και γενικά από τη στιγμή που αφήνουμε να κάνουν το παιχνίδι τους, οι ΓΣ θα είναι ψυχοφθόρες.

Α, κάτι που σκέφτηκα μόλις τώρα είναι σε κάποια συνέλευση, να έχουμε συνεννοηθεί κόσμος και αφού μιλήσουν οι παρατάξεις, να αρχίσουμε 5-10 άτομα (όσοι θέλουν) να λένε τη δική τους άποψη. Μπορεί να ξεκινήσει ο ένας, να θέσει ένα θέμα και να πει τις προτάσεις του, πάνω σ'αυτό να πάρει κάποιος άλλος τον λόγο και να πει τις δικές του απόψεις κ.ο.κ. Όχι ότι θα πετύχει με την πρώτη, γιατί οι παρατάξεις θα αρχίσουν να ωρύονται και να μη σ'αφήνουν να μιλήσεις, αλλά ίσως με επιμονή και υπομονή αρχίσει να ανοίγεται χώρος για μια υγιή συζήτηση μέσα στις επόμενες συνελεύσεις.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
sos
Real Name: Κώστας

Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [10-12-09]

Δημοσίευση από sos »

Tsakalos έγραψε:Παλι το χανουμε το εργαστηριο οπτικης?
Ναι.
Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
despondency
Real Name: Despondency
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από despondency »

Απορία αστραπή γιατί από την κούραση δεν βλέπω καλά και σίγουρα δεν σκέφτομαι και καλά...

Αύριο ( Πέμπτη 10/12 ) έχει συνέλευση πάλι;
"Εις άτοπον απαγωγή"...
www.atopo.gr
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Γιές.
Άβαταρ μέλους
despondency
Real Name: Despondency
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από despondency »

Θενκς μέιτ!
Τσιερς!!! Τάιμ του γκοου του σλίπ!
"Εις άτοπον απαγωγή"...
www.atopo.gr
Irna
Real Name: Efi

Δημοσίευση από Irna »

Egw akousa simera apo paidia apo to diktyo,aristeri enotita k.t.l oti pempti stis 12:00 ehei poreia. Logika den tha einai kai ta EAAK mazi tous? kai an einai etsi stin sinelefsi poios tha einai?dedomenou oti kai oi Knites ehoun poreia..Kserei kaneis kati?
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Απ' όσο ξέρω τα ΕΑΑΚ αύριο θα είναι στη συνέλευση, και μάλλον θα φύγουν μετά για την πορεία...
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Κώδικας: Επιλογή όλων

Εξαιτίας αυτών ο λόγος του καθενός δεν είναι ισοβαρής και δεν μπορεί να μιλήσει και να παρουσιάσει τις ιδέες του ο καθένας, αλλά μόνο οι ενταγμένοι σε κάποια παράταξη.
Πες τα χρυσοστομε....
Εγω ήθελα να ξερα γιατί να υπάρχουν οι παρατάξεις.....?
Α το βρήκα....Για να μας κάνουν το χώρο του Πολυτεχνείου χάλια με τις αφίσες τους....

Ήταν απίστευτο όταν είδα για πρώτη φορά τον χωρο των γενικών εδρών χωρίς ούτε μία αφίσα.... Ήταν φέτος αρχες Σεπτέμβρη που μόλις είχαν βάψει το χωρο...Φυσικα αυτή η ευχάριστη εικόνα δεν κράτησε πολύ....
Αντι για τις αφισες τους οι τοιχοι επρεπε να ειναι γεμάτοι με αφίσες από ξένα πανεπιστήμια και ενημερωτικές σχετικά με διάφορα σεμινάρια....
Καλά ως πότε θα κοιμόμαστε κ θα τους αφήνουμε να κάνουν το χώρο ΜΑΣ οτι θελουν....?
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Irna
Real Name: Efi

Δημοσίευση από Irna »

Falgorn έγραψε:Απ' όσο ξέρω τα ΕΑΑΚ αύριο θα είναι στη συνέλευση, και μάλλον θα φύγουν μετά για την πορεία...
efharistw.opote na upothesw i sinelefsi egine to prwi,e? kserei kaneis ti psifistike? giati den mboresa na anevw sholi simera.
Άβαταρ μέλους
Benjamin Breeg

Δημοσίευση από Benjamin Breeg »

apotelesmata syneleushs kaneis?
Άβαταρ μέλους
sfod

Δημοσίευση από sfod »

κανεις?? :roll:
"Η ομορφιά είναι το μεγαλείο της αλήθειας!" -Laurent Lafforgue
Άβαταρ μέλους
panos48al
Real Name: Πάνος

Δημοσίευση από panos48al »

Παρασκευη ΚΛΕΙΣΤΑ

Δευτερα ΑΝΟΙΧΤΑ
Τριτη ΑΝΟΙΧΤΑ
Τεταρτη ΚΛΕΙΣΤΑ
Πεμπτη ΚΛΕΙΣΤΑ
Παρασκευη ΑΝΟΙΧΤΑ

...βγαλτε συμπερασματα!
Πάνος
Άβαταρ μέλους
Dante
Real Name: Dante

Δημοσίευση από Dante »

Με ποια ακριβώς λογική???
Άβαταρ μέλους
kostaaa
Real Name: kostas
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kostaaa »

Ena simberasma ine avto:
Papakwn έγραψε:Κάποια στιγμη πρεπει να σταματήσουμε να ψηφίζουμε πλαίσια, αλλα προτάσεις.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”