Απλα σκεφτομαστε αλλιώς.....
Κώδικας: Επιλογή όλων
Σιγάααα...δε σε φακέλωσε και η CIA.Κώδικας: Επιλογή όλων
Σιγάααα...δε σε φακέλωσε και η CIA.
Ακριβώς. Από τη στιγμή που η πλειοψηφία της ΓΣ αποφάσισε κατάληψη οφείλεις να τη δεχτείς και να τη σεβαστείς. Και τώρα θα πεις ότι η πλειοψηφία της ΓΣ δεν είναι πλειοψηφία. Ε ωραία, κάνε κάτι για να αλλάξεις τη συνέλευση.sos έγραψε:Αν θες να διαμαρτυρηθείς χωρίς να έχεις καβαλήσει όμως τους υπόλοιπους που διαφωνούν με 'σένα, βρες έναν άλλο τρόπο.
Ή γραφω ή δεν γραφω το ενα και το αυτο....Σου ειπα οτι σου ειπα και καταλαβες αυτο? "Μόνο που η ελευθερία δεν είναι απεριόριστη. Σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου"?Λυπαμαι δεν θα συνεχισω....Αδικος κοποςsos έγραψε:Μόνο που η ελευθερία δεν είναι απεριόριστη. Σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου. Οπότε μη μου μιλάς εσύ για ελευθερία όταν για να διαμαρτυρηθείς για κάτι κλείνεις τη σχολή για όλους. Αν θες να διαμαρτυρηθείς χωρίς να έχεις καβαλήσει όμως τους υπόλοιπους που διαφωνούν με 'σένα, βρες έναν άλλο τρόπο. Στην τελική, θυσιάσου χάσε το μάθημα και μην αναγκάζεις όλους να το χάσουν.το δικαιωμα τους στην ελευθερια και τον αυτοκαθορισμο
Τέλος, δεν είμαι καθόλου απαθής. Μια χαρά πατάω στις γενικές συνελεύσεις. Και βλέπω πότε και ποιοί φέρνουν άτομα από άλλες σχολές (για να σου απαντήσω και για τον "άσχετο κόσμο" που έκανες ότι δεν κατάλαβες τι εννοώ).
Οταν ομως θες να κατεβεις συλλογικα στην πορεια του Πανελληνιου Αγωνιστικου Μετωπου κατεβαινεις ως φοιτητης....Και ετσι συμπληρωνω αυτα που ελεγα πριν περι συλλογικοτητας κλπ κλπ κλπlunatic έγραψε:Ε ρε Gus αν δεν καταλαβαινεις οτι στην πορεία του ΠΑΜΕ ΔΕΝ κατεβαίνεις ως φοιτητής αλλά ως άνθρωπος τότε τι να πω?
Εμενα στα """" μου....Απλα το θεωρω κατάχρηση εξουσίας κ παιδιάστικο...Κώδικας: Επιλογή όλων
Σιγάααα...δε σε φακέλωσε και η CIA.

Gus σε πήρανε χαμπάρι ρε....lunatic έγραψε:Ε ρε Gus αν δεν καταλαβαινεις οτι στην πορεία του ΠΑΜΕ ΔΕΝ κατεβαίνεις ως φοιτητής αλλά ως άνθρωπος τότε τι να πω?

Όχι, δε θα ασχοληθώ με το αστείο "1/5 αυτών που πήγαν να ψηφίσουν στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές", αυτό έτσι έχει οριστεί καλώς ή κακώς. Αλλά θα ασχοληθώ με το ότι αυτό που βγήκε, δε βγήκε από την πλειοψηφία της Γ.Σ. των φοιτητών της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε....Chris έγραψε:Ακριβώς. Από τη στιγμή που η πλειοψηφία της ΓΣ αποφάσισε κατάληψη οφείλεις να τη δεχτείς και να τη σεβαστείς. Και τώρα θα πεις ότι η πλειοψηφία της ΓΣ δεν είναι πλειοψηφία. Ε ωραία, κάνε κάτι για να αλλάξεις τη συνέλευση.sos έγραψε:Αν θες να διαμαρτυρηθείς χωρίς να έχεις καβαλήσει όμως τους υπόλοιπους που διαφωνούν με 'σένα, βρες έναν άλλο τρόπο.
Καταλαβαίνω... Δε θα μπορούσες να ζήσεις σε ένα πανεπιστήμιο στο οποίο δεν έρχεται κάποιος να σου απαγορεύει να μπεις στο γραφείο σου πού και πού. Λες και μιλάμε για κάτι εξωφρενικό. Ούτε κουβέντα για το ζήτημα, άσχετες γενικολογίες. Σεβόμαστε κάποιες αρχές ή τους βάζουμε αστερίσκους; Δημοκρατία για εμάς ή και για τους υπόλοιπους;Gus έγραψε:Τα ειπες ολα,δεν απανταω.Το οραμα μου οχι για πανεπιστημια αλλα για ζωη γενικοτερα δεν συμβαδιζει με το δικο σου...Ευτυχως
Δε χρειάζεται να πάω πιο πίσω από αυτό το τελευταίο σαββατοκύριακο. Για πληροφορήσου τι έγινε με καθηγήτρια του τομέα που φιλοξενούσε ξένο ερευνητή για κάποιες μετρήσεις, πρόσθεσέ το σε τόσα άλλα παρόμοια περιστατικά όλα αυτά τα χρόνια και έλα να μας πεις ότι οι καθηγητές δε νοιάζονται πραγματικά να έχουν πρόσβαση. Έχεις ιδέα πόσα και ποια προβλήματα μπορεί να τους προκαλέσει ένας αποκλεισμός του κτιρίου; Ο ισχυρισμός είναι αστείος. Όχι τόσο αστείος όσο η εκτίμηση ότι αν θέλανε θα είχε λυθεί το ζήτημα. Ξεχνάμε το επίπεδο των συνδικαλιστών μας, μου φαίνεται;...LocknLoad έγραψε:Οσο αφορα την προσβαση στο γραφειο του, αν στ΄αληθεια ειχαν προβλημα οι καθηγητες (και οχι μονο) με αυτο τοτε το ζητημα θα ειχε ηδη λυθει.* Ειχε υπαρξει παλιοτερα καποια κινηση να σταματησει αυτο? Τι εγινε ξαφνικα φετος και ξεχειλησε το ποτηρι και υπαρχει τετοια κινηση?
κτλpapagalakos έγραψε:Η Γενική Συνέλευση
Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι
Gus έγραψε:Ή γραφω ή δεν γραφω το ενα και το αυτο....Σου ειπα οτι σου ειπα και καταλαβες αυτο? "Μόνο που η ελευθερία δεν είναι απεριόριστη. Σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου"?Λυπαμαι δεν θα συνεχισω....Αδικος κοποςsos έγραψε:Μόνο που η ελευθερία δεν είναι απεριόριστη. Σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου. Οπότε μη μου μιλάς εσύ για ελευθερία όταν για να διαμαρτυρηθείς για κάτι κλείνεις τη σχολή για όλους. Αν θες να διαμαρτυρηθείς χωρίς να έχεις καβαλήσει όμως τους υπόλοιπους που διαφωνούν με 'σένα, βρες έναν άλλο τρόπο. Στην τελική, θυσιάσου χάσε το μάθημα και μην αναγκάζεις όλους να το χάσουν.το δικαιωμα τους στην ελευθερια και τον αυτοκαθορισμο
Τέλος, δεν είμαι καθόλου απαθής. Μια χαρά πατάω στις γενικές συνελεύσεις. Και βλέπω πότε και ποιοί φέρνουν άτομα από άλλες σχολές (για να σου απαντήσω και για τον "άσχετο κόσμο" που έκανες ότι δεν κατάλαβες τι εννοώ).
Αντιφατικό, αφού όταν κοιτάς τη πάρτη σου δε γίνεται να μη λειτουργείς εις βάρος των άλλων...sos έγραψε:Προτιμώ να είμαι στους "ήσυχους" και να κοιτάω την πάρτη μου όπως λες, όμως χωρίς να λειτουργώ σε βάρος των άλλων
Μιλάς για όσους υποστηρίζουν κατάληψη ή για τους κνίτες? Ρωτάω για να καταλάβω κατά πόσο είσαι μέσα στην πραγματικότητα...andy84 έγραψε:Ψεύτικα διλήμματα και η γνωστή εύκολη κριτική των οργανωμένων -πράγματι- μειοψηφιών. Των ιδίων που, όταν θα οργανωθούν οι "πολλοί", οι "ατομικιστές" που δε συμμετέχουν στο "ανώτατο δημοκρατικό όργανο" (δεν είναι καν αστείο πια), θα τους κατηγορούν ως υποκινούμενους... Αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει διαφορά σε θεμελιώδες επίπεδο, στα πολύ διαφορετικά οράματα που υπάρχουν για το πανεπιστήμιο...
Τι έγινε?andy84 έγραψε:Για πληροφορήσου τι έγινε με καθηγήτρια του τομέα που φιλοξενούσε ξένο ερευνητή για κάποιες μετρήσεις
Έγινε ότι είχαν δουλειά στο κτ. Φυσικής και περίμενε ταμπουρωμένη μέσα η καθηγήτρια τον ξένο ερευνητή (και απ' έξω να παραφιλάνε οι υπέρμαχοι της κατάληψης).otinanai έγραψε:Τι έγινε?andy84 έγραψε:Για πληροφορήσου τι έγινε με καθηγήτρια του τομέα που φιλοξενούσε ξένο ερευνητή για κάποιες μετρήσεις
Προφανώς, το λέω ειρωνικά μήπως και καταλάβει αυτό ακριβώς που εκείνος.Κατ'αρχάς,
sos wrote:Προτιμώ να είμαι στους "ήσυχους" και να κοιτάω την πάρτη μου όπως λες, όμως χωρίς να λειτουργώ σε βάρος των άλλων
Αντιφατικό, αφού όταν κοιτάς τη πάρτη σου δε γίνεται να μη λειτουργείς εις βάρος των άλλων...
Εγώ προσωπικά πέρασα και μάλιστα μαζί με άλλους, αλλά αυτοί οι άλλοι ήταν φοιτητές της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε..πώς και δεν περάσατε από τη συνέλευση ώστε να αποτρέψετε το ενδεχόμενο να κλείσει η σχολή?
Μπορείς να το βρεις και μόνος σουotinanai έγραψε:Τι έγινε?andy84 έγραψε:Για πληροφορήσου τι έγινε με καθηγήτρια του τομέα που φιλοξενούσε ξένο ερευνητή για κάποιες μετρήσεις
Ο διαχωρισμός είναι απολύτως συγκυριακός, αφού σε άλλες περιόδους τα δύο ταυτίζονταν και δεν αποκλείεται να ξανασυμβεί στο μέλλον.O kanenas έγραψε:Μιλάς για όσους υποστηρίζουν κατάληψη ή για τους κνίτες? Ρωτάω για να καταλάβω κατά πόσο είσαι μέσα στην πραγματικότητα...andy84 έγραψε:Ψεύτικα διλήμματα και η γνωστή εύκολη κριτική των οργανωμένων -πράγματι- μειοψηφιών. Των ιδίων που, όταν θα οργανωθούν οι "πολλοί", οι "ατομικιστές" που δε συμμετέχουν στο "ανώτατο δημοκρατικό όργανο" (δεν είναι καν αστείο πια), θα τους κατηγορούν ως υποκινούμενους... Αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει διαφορά σε θεμελιώδες επίπεδο, στα πολύ διαφορετικά οράματα που υπάρχουν για το πανεπιστήμιο...