Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [10-12-09]

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [10-12-09]

Δημοσίευση από LocknLoad »

andy84 έγραψε:
LocknLoad έγραψε:Οσο αφορα την προσβαση στο γραφειο του, αν στ΄αληθεια ειχαν προβλημα οι καθηγητες (και οχι μονο) με αυτο τοτε το ζητημα θα ειχε ηδη λυθει.* Ειχε υπαρξει παλιοτερα καποια κινηση να σταματησει αυτο? Τι εγινε ξαφνικα φετος και ξεχειλησε το ποτηρι και υπαρχει τετοια κινηση?
Δε χρειάζεται να πάω πιο πίσω από αυτό το τελευταίο σαββατοκύριακο. Για πληροφορήσου τι έγινε με καθηγήτρια του τομέα που φιλοξενούσε ξένο ερευνητή για κάποιες μετρήσεις, πρόσθεσέ το σε τόσα άλλα παρόμοια περιστατικά όλα αυτά τα χρόνια και έλα να μας πεις ότι οι καθηγητές δε νοιάζονται πραγματικά να έχουν πρόσβαση. Έχεις ιδέα πόσα και ποια προβλήματα μπορεί να τους προκαλέσει ένας αποκλεισμός του κτιρίου; Ο ισχυρισμός είναι αστείος. Όχι τόσο αστείος όσο η εκτίμηση ότι αν θέλανε θα είχε λυθεί το ζήτημα. Ξεχνάμε το επίπεδο των συνδικαλιστών μας, μου φαίνεται;...

Γιατί τώρα; Δεν ξέρω, μήπως ξέρεις εσύ; Εγώ το βρίσκω θετικό κι ας αργήσανε. Γενικά δεν καταλαβαίνω καν το σκοπό ερωτήματός σου εκτός και αν ξέρεις ή υπονοείς κάτι. Ειδάλλως είναι απλή ρητορεία.
andy84 έγραψε:Μπορείς να το βρεις και μόνος σου ;) Μόλις το αντιλήφθηκαν, μαζεύτηκαν στην κεντρική είσοδο του κτ. Φυσικής που ήταν κλειδωμένη από μέσα οι -πάντα πολιτισμένοι και διαχρονικά εμβαπτισμένοι στις δημοκρατικές πρακτικές- Φρουροί της Επανάστασης απαιτώντας να φύγει αμέσως κτλ. Εποικοινώνησαν και με την Πρόεδρο της Σχολής, η οποία της τηλεφώνησε για να της συστήσει να φύγει (φάουλ της Κυριάκη, πιστεύω). Τελικά τρομάξανε και τους ανοίξανε (τι θα έκανε ο καθένας;), και τους είχαν πάνω από τα κεφάλια τους μέχρι να τελειώσουν -μεγάλο το έλεός τους- τις μετρήσεις.

Democracy at work :)

Μετά ρωτάει ο συνάδελφος τι έγινε και ξεχείλισε το ποτήρι...
Αρχικα να αναφερω (αφου παμε με παραδειγματα) και εγω μια περιπτωση (δεν θυμαμαι ποτε, νομιζω περσι, θα μαθω και θα σου πω) οπου μεταπτυχιακη φοιτητρια εκανε πειραμα στο κτιριο αυτο και συννονοηθηκε μια χαρα και ωραια και την αφησαν να μεινει.

Μετα, αφου ρωτας γιατι ρωταω, μετα γιατι λες "φαουλ στην Κυριακη"? Δεν απαντησες στον εαυτο σου? Η συμφωνουν ή διαφωνούν σιωπηλα χωρίς να κανουνε τπτ. Αφησανε την κατασταση να χτιστει και τωρα "καποιοι" (αμφιβαλλω αν ειναι πολλοι) σου λενε οτι θα περιφρουρησουνε το κτιριο...

Για να μην παρεξηγηθουμε, δεν συμφωνω με το "κλεισιμο" ορισμενων κτηριων οπως το φυσικης ή αντοχης υλικων. Αλλα απο την αλλη δεν πιστευω οτι θα μπορουσανε οι καθηγητες να συμφωνησουνε να μην κανουν μαθηματα οπως αποφασισε ο Φ.Σ.

Και για να προλαβω τα περι συνελευσης που εχουν ηδη ειπωθει:
Εστω για μια στιγμη οτι οι φοιτητες της ΣΕΜΦΕ ειναι μονο οσοι ψηφισαν στις εκλογες
ΠΚΣ 164
ΔΑΠ 155
ΕΑΑΚ 78
ΠΑΣΠ 39
ΑΡΕΝ 30
ΛΕΥΚΑ 20
ΑΚΥΡΑ 30
Με πολυ λιγα (συγκριτικα) λευκα δυστυχος η πλειοψηφια προτιμα τους κΩματικους. Οποτε δεν νομιζω οτι τα περι 1/5 που λετε θα αλλαζε κατι αν δεν ισχυε. Απλα θα φερνανε περισσοτερους δικους τους

Edit: μαζι με τα ακυρα φτανουν καπου. Ομως δεν φτανει καπου...
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
andy84
Real Name: A
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από andy84 »

LocknLoad έγραψε:Η συμφωνουν ή διαφωνούν σιωπηλα χωρίς να κανουνε τπτ. Αφησανε την κατασταση να χτιστει και τωρα "καποιοι" (αμφιβαλλω αν ειναι πολλοι) σου λενε οτι θα περιφρουρησουνε το κτιριο...
Έτσι είναι. Αφήσανε και αφήσαμε την κατάσταση να "χτιστεί", όπως λες. Τέτοια φαινόμενα τα δέχονται και τα δεχόμαστε πολύ εύκολα πια, στο ΕΜΠ και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια. Και είναι πάντα πιο εύκολα και για τους καθηητές να πουν "δε βαριέσαι", παρά να κάνουν αυτό που είπαν ότι θα κάνουν σήμερα. Αλλά είναι στη σωστή κατεύθυνση, του να οριοθετήσουμε πια κάποια πράγματα και να μη κάνουμε άσκοπες ενέργειες (βλ. κλείσιμο κτ. Φυσικής) που ουδεμία σχέση έχουν με κάποιο αίτημά μας. Όσο για το πόσοι είναι, σε πληροφορώ ότι η ανακοίνωαη υπογράφτηκε από όλους τους καθηγητές του τομέα πλην τριών.
LocknLoad έγραψε:Αλλα απο την αλλη δεν πιστευω οτι θα μπορουσανε οι καθηγητες να συμφωνησουνε να μην κανουν μαθηματα οπως αποφασισε ο Φ.Σ.
Εδώ συμφωνούμε. Ειδικά εφόσον το εννοείς γενικά. Για σήμερα δεν είπαν κάτι για τα μαθήματα, για το κλείσιμο του κτιρίου μόνο.
LocknLoad έγραψε:Με πολυ λιγα (συγκριτικα) λευκα δυστυχος η πλειοψηφια προτιμα τους κΩματικους.
Τυπική δημιουργική στατιστική. Αφού ψηφίζουν ως επί το πλείστον οι κομματικοί, είναι δυνατόν να αποτυπωθεί κάτι διαφορετικό; Δηλ. το μόνο που λένε αυτά τα νούμερα είναι ότι οι ίδιοι προτιμούν τους εαυτούς τους. Σιγά...
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

andy84 έγραψε:Να φανεί ποιά είναι η πραγματική (και συνήθως σιωπηλή) πλειοψηφία...
Η ιστορία έχει δείξει πολλάκις πως οι "σιωπηρές πλειοψηφίες" που ευαγγελίζεσαι είναι ό,τι πιο αντιδραστικό έχει να επειδείξει μια κοινωνία. Είναι αόρατες, σιωπηρές και ατομικιστικές. Αρνούνται να μπουν σε συλλογικές διαδικασίες για να διεκδικήσουν τα όποια πιστεύω τους, αρνούνται να γίνουν ορατός παράγοντας μέσα στην κοινωνία. Γιατί ακριβώς μια τέτοια ομάδα ανθρώπων να πρέπει να χαίρει σεβασμού ενώ μια Γενική Συνέλευση, η οποία είναι ανοιχτή στο να παρακολουθήσει και να ψηφίσει κανείς και γίνεται σε μέρες και ώρες που οι πάντες είναι στη σχολή να αξίζει λιγότερο;
lunatic έγραψε:Κ ούτε πρόκειται να συμμετέχω σε αυτήν την παρωδία συνέλευσης.
Από πότε λέγεται συνέλευση το να κάνεις ένα αμφιθέατρο τεκέ απ το τσιγάρο και οι φωνες σου να ακουγονται 300 μετρα πιο κάτω...?
Αφού δεν πήγες καν να διεκδικήσεις τη γνώμη σου, γιατί παραπονιέσαι;
Θεωρείς πως από τη στιγμή που υπάρχει μια Γενική Συνέλευση του συλλόγου των φοιτητών, είναι λογικό το:
  • να μην πατάς σε μια Γενική Συνέλευση του συλλόγου, η οποία σε αφορά
  • επειδή θεωρείς πως υπάρχει πολύς καπνός και αυτοί που πατάνε είναι απολίτιστα κομματόσκυλα
  • να καταγγέλεις ότι η απόφαση πάρθηκε χωρίς να ρωτηθεί η γνώμη εσού και των ομοϊδεατών σου (οι οποίοι επίσης δεν παρεβρέθηκαν μάλλον)
  • να συνεχίζεις να μιλάς για σεβασμό της δημοκρατίας
  • και να μην είσαι άξιος ειρωνίας;
Το έχουμε ξαναπεί πολλάκις διάφοροι, αν δε γουστάρετε τα πράγματα όπως είναι, κατεβάστε σχετικά πλαίσια ή ψηφίσματα. Μέχρι τότε, πρέπει να αντιμετωπίζεστε ως πεισματάρικα πεντάχρονα, γιατί σε μεγαλύτερες ηλικίες ασχολούμαστε και με το πως θα αλλάξει η κατάσταση που δε μας αρέσει.
sos έγραψε:Προτιμώ να είμαι στους "ήσυχους" και να κοιτάω την πάρτη μου όπως λες, όμως χωρίς να λειτουργώ σε βάρος των άλλων
Όπως παρατήρησε και η o kanenas, αντιφάσκεις. Ακριβώς το να κοιτάς την πάρτη σου είναι που δρα εις βάρος των άλλων, όχι μόνο των συμφοιτητών σου που θα διαγραφούν αν περάσουν οι νόμοι για τον περιορισμό του χρόνου φοίτησης, όχι μόνο των συμφοιτητών σου που θα κόβονται επειδή έχουν αργήσει μερικούς μήνες τα βιβλία τους, όχι μόνο των συμφοιτητών σου που θα ξυλοκοπηθούν από την αστυνομία επειδή το άσυλο πάει προς de facto κατάργηση, αλλά αργότερα και σε βάρος των εργαζομένων που θα έχουν χειρότερους όρους δουλειάς, των εργατών που πεθαίνουν σε εργατικά ατυχήματα επειδή δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, των συναδέλφων σου που θα απολύονται επειδή συνδικαλίζονται, των συνταξιούχων επειδή θα αφήσεις να περάσει η λογική ότι "το ασφαλιστικό θα σωθεί αν πεθαίνουμε πριν πάρουμε σύνταξη" και ούτω κάθ' εξής. Η κοινωνία δεν είναι νεραϊδοχώρα, υπάρχουν συγκρούσεις και η λογικύη αποστασιοποίησης από κάθε προστριβή και η ενασχόληση με το προσωπικό συμφέρον είναι από μόνη της επιλογή θέσης σε αυτές τις διαμάχες. Της θέσης που εν τέλει είναι ενάντια στον άνθρωπο.
andy84 έγραψε:"ατομικιστές" που δε συμμετέχουν στο "ανώτατο δημοκρατικό όργανο" (δεν είναι καν αστείο πια)
Αν μπορείς να σκεφτείς κάτι δημοκρατικότερο από συνέλευση όλων των μελών της κοινότητας, πες το. Μην αρχίσεις όμως το τροπάρι της "απαξιωμένης και κομματικοποιημένης κατά τη γνώμη μου συνέλευσης", γιατί εν γνώσει σου έχεις αποστασιοποιήσεις τον εαυτό σου από αυτή, οπότε δε μπορείς να παραπονεθείς που δεν είναι συνέλευση "πολιτισμένων ατόμων σαν εσένα". Επίσης, μπορείς να μου δικαιολογήσεις γιατί δε θα έπρεπε να αντιμετωπίζω ως ατομικιστή κάποιον που αρνείται να έρθει σε μια συλλογική διαδικασία επειδή θεωρεί ότι είναι πολύ ενχλητικός ο καπνός, χωρίς να έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα (γιατί ακούγεται κι αυτό συχνά...);
sos έγραψε:Σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου.
Τότε γιατί η ελευθερία του κράτους δε σταματά σχεδόν ποτέ εκεί που αρχίζει η δική μας; Εκτός αν θεωρείς ότι τα δακρυγόνα, οι προληπτικές προσαγωγές, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων και ούτω κάθ' εξής είναι ευεργετικά γι αυτούς που τα δέχονται. Οπότε, αυτά τα όρια της ελευθερίας που ευαγγελίζεσαι είναι πολύ πιο σχετικά, και είναι ζήτημα που κάθε στιγμή είναι ζήτημα διαπραγματεύσεων και πάλης. Δε μπορείς να οχυρωθείς πίσω από αυτό το πιστεύω και απλά να ελπίζεις πως όλοι θα το σεβαστούν.
andy84 έγραψε:
LocknLoad έγραψε:Με πολυ λιγα (συγκριτικα) λευκα δυστυχος η πλειοψηφια προτιμα τους κΩματικους.
Τυπική δημιουργική στατιστική. Αφού ψηφίζουν ως επί το πλείστον οι κομματικοί, είναι δυνατόν να αποτυπωθεί κάτι διαφορετικό; Δηλ. το μόνο που λένε αυτά τα νούμερα είναι ότι οι ίδιοι προτιμούν τους εαυτούς τους. Σιγά...
Ίδια κατάσταση με τις συνελεύσεις. Δεν προσέρχεσαι, και μετά παραπονιέσαι που δεν προσήλθαν μη κομματικοί. Γελοίο. Σαφέστατα και ψηφίσαν αρκετά άτομα που δεν είναι ενταγμένα σε κάποια παράταξη. Αλλά η εικόνα που έχεις είναι μόνο από τα άτομα που θεωρήσαν πολύ κομματικοποιημένη την ψηφοφορία για να πάνε. Και μόνο να σκεφτόσουν πως με βάση το σύνολο των ψηφίσαντων υπολογίζεται ο αριθμός φοιτητών που χρειάζεται μια συνέλευση για να έχει απαρτία, θα έπρεπε να έχεις έρθει αν θέλεις να μιλάς για δημοκρατία. Ό,τι και να πιστεύεις, πρακτικά έπαιξες έναν συγκεκριμένο αντιδημοκρατικό ρόλο.
andy84 έγραψε:Το να αλυσοδέσουμε και να ερημώσουμε τα κτίρια πώς εντάσσεται στο σκοπό αυτό; Στο να έχουμε ένα έρημο "κέντρο Γνώσης, Ιδεών και Αγώνα";
papagalakos έγραψε:Αύριο στις 12:30 στις γενικές θα γίνει συντονιστηκή επιτροπή κατάληψης.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται μεγαλύτερη απάντηση. Άλλωστε, μια ανοιχτή σχολή γεμάτη άτομα που τα νοιάζει μόνο να πάρουν πτυχείο είναι ήδη μια πνευματική Νεκρά Θάλασσα.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Κώδικας: Επιλογή όλων

Αρνούνται να μπουν σε συλλογικές διαδικασίες για να διεκδικήσουν τα όποια πιστεύω τους, αρνούνται να γίνουν ορατός παράγοντας μέσα στην κοινωνία.
Ποιες ειναι οι συλλογικες διαδικασιες?Το να μπαινω σε ενα κομμα κ να κανω οτι μου λεει το κομμα?
Να γινω πιονι του καθε πολιτικου?Ευχαριστω δε θα παρω....

Κώδικας: Επιλογή όλων

Το έχουμε ξαναπεί πολλάκις διάφοροι, αν δε γουστάρετε τα πράγματα όπως είναι, κατεβάστε σχετικά πλαίσια ή ψηφίσματα. Μέχρι τότε, πρέπει να αντιμετωπίζεστε ως πεισματάρικα πεντάχρονα, γιατί σε μεγαλύτερες ηλικίες ασχολούμαστε και με το πως θα αλλάξει η κατάσταση που δε μας αρέσει.
Ναι θα κατεβασουμε το ψηφισμα κ θα αλλαξουν όλα δια μαγείας....
Εδω ψηφίστηκε ΝΟΜΟΣ του κρατους για το τσιγαρο κ οτι απαγορευεται σε κλειστους χωρους κ στην περασμενη εξεταστικη πάλι κάπνιζαν κάποιοι.... Δηλαδή για να εφαρμοστεί ένας νόμος τι πρέπει να γίνει?
Δεν καταλαβένετε οτι αυτοι που δεν καπνιζουν ΔΕΝ γουσταρουν το τσιγαρο. Εγω δεν αντεχω τον καπνο.

Α ναι κ μιας που ειπα εξεταστικη.....Ας θιξω κ ενα αλλο θεμα....
Τι θα γινει ρε παιδια με την αντιγραφη κ το σκονακι?
Την άλλη φορά μια κοπέλα πήγε "τουαλέτα" 6 φορές σε 20 λεπτά...Ναι το μέτραγα γιατι μου έκανε εντύπωση. Κ οι επιτηρητές στο κόσμο τους....
Έχετε καταλάβει ότι αυτά δεν γίνονται πουθενά στο εξωτερικό σε σοβαρα πανεπιστήμια?
Καλα δεν έχετε καθόλου φιλότιμο όσοι αντιγράφετε?Και επειδή ακούω πολλούς που λενε να κοιτας το γενικο καλό κ όχι την "πάρτυ" σου...
Όλοι εσεις που αντιγράφετε κοιτάτε το γενικό καλό φαντάζομαι.....

Δεν καταλαβαίνω γιατί αν τελειώσω εγω τη σχολη με 7 κ χωρις να έχω αντιγραψει καθόλου κ αν την τελειωσει κ καποιος αλλος με 7 με φουλ αντιγραφη να αξίζουμε το ίδιο.....
Δεν αντέγραψα κ δεν θα το κάνω ποτέ γιατί έχω αξιοπρέπεια...
Αν έχετε κ σεις κάντε το ίδιο....Αλλιώς μην μιλάτε για συμπεριφορές 5χρονων....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

@Falgorn (μιας και post-αρες τελευταίος)

Γιατί ποτέ δε σκεφτήκατε πραγματικά ποιοι οι λόγοι που κάποιοι αποδοκιμάζουν τον τρόπο διεξαγωγής μιας ΓΣ (και συνεπώς την ΓΣ την ίδια) και καταλήγετε μόνο στο συμπέρασμα πως αυτά τα άτομα απλά δεν ενδιαφέρονται; Εδώ στις ίδιες τις παρατάξεις δεν αρέσει πολλές φορές και δεν κάνουν οι ίδιες τίποτα!! Τουλάχιστον εγώ προσωπικά δε βγήκα ποτέ προς τα έξω να πω πως μάχομαι χρόνια για τη σχολή! Το να φτάνουμε στο σημείο να είναι 3+ο κούκος στις ΓΣ (συγκριτικά με τον αριθμό των εγγεγραμμένων φοιτητών) θα έπρεπε να είναι το 1ο που να προσπαθούν να "διορθώσουν" για να ακολουθήσουν μετά οι πραγματικά δημοκρατικές και πραγματικά μαζικές διαδικασίες!

Πάντως με τη λογική που παραθέτεις, πας εσύ στη νεραϊδοχώρα! (Welcome to my world :P) Διότι ο καθένας είναι πιο ατομικιστής από όσο χωράει το μυαλό μας .. Για παράδειγμα! Η χθεσινή ΓΣ δε μπορούσε να ξεκινήσει στις 3-4 πχ (έχουν γίνει και στο παρελθόν τέτοιες ώρες ΓΣ), ώστε να έχει έρθει πίσω η ΠΚΣ; Ήταν τελείως συμπτωματική η μέρα και ώρα δλδ που διάλεξαν τα ΕΑΑΚ; Όχι ότι η ΠΚΣ έλεγε να πάμε στην πορεία και όχι σε αυτή τη ΓΣ (άλλοι από κει ..) ήταν καλύτερη!! Προσωπικά οι ΓΣ έχουν περαστεί στο μυαλό μου ως αποδείξεις ισχύος και εξουσίας των παρατάξεων πάνω στις σχολές. Αυτοί που έχουν τη πιο μεγάλη δύναμη θα έπρεπε να είναι πιο προβληματισμένοι για να κάνουν όσα πιο πολλά μπορούν ώστε να αποδείξουν την αξία που τους δίνεται και όχι να πετάνε σε συννεφάκια! Για εμένα όσο δεν το κάνουν αυτό, έχουν απλά αποτύχει ως παρατάξεις σχολών και είναι μόνο κομματικά όργανα που αρνούμαι να ασχοληθώ μέσα στη σχολή και τα "αντιμετωπίζω" μόνο έξω από αυτήν ως πολίτης.

Όσο για το κάπνισμα: εγώ παρουσιάζω πρόβλημα στον καπνό. Όσο πιο βαρύ το τσιγάρο που θα εισπνεύσω, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έχω φωνή νταλικέρη την επομένη μέρα, προβλήματα στην αναπνοή μου, και να βήχω σαν μη πω τι. Φυσικά ούτε λόγος για να γίνω ποτέ καπνίστρια .. :P

Επίσης .. η ελευθερία του ενός θα έπρεπε να σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου. Δλδ αυτό είναι το σωστό (το κατά πόσο γίνεται είναι άλλο θέμα). Όμως οι κυβερνήσεις που είναι εκεί πάνω είναι εκλεγμένες για τον x,y,z λόγο με δημοκρατική διαδικασία (πιο δημοκρατική από την ΓΣ τουλάχιστον κατ' εμέ) από τον λαό! Παίρνουν αποφάσεις που δεν αρέσουν σε πολλούς και προκαλούνται αντιδράσεις. Ακόμα και αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν, δεν έχουν πχ το δικαίωμα να εναντιωθούν σε μια απόφαση που τους βρίσκει αντίθετους; Η λογική του "δεν ήρθες στη ΓΣ, δεν είναι σωστό να μιλήσεις για αυτήν" είναι πάλι σαν την εύκολη λύση για να αποφύγουμε να απαντήσουμε σε ό,τι άλλο .. να μη δούμε το πραγματικό πρόβλημα.

Κάτι που έλεγε και ο λατρεμένος καθηγητής Μουσικής που είχα στο Γυμνάσιο! Ξεκινώντας την εκπαίδευση (γυμνάσιο, λύκειο .. παραπέρα), σκοπός μας είναι μπαίνοντας ως τούβλα, να μη βγούμε τσιμεντόλιθοι! (να μην μείνουμε ίδιοι ως προς τη δομή και να αλλάξουμε μόνο εξωτερικά). Το να έχει κάποιος την επιθυμία να μορφωθεί, από πότε έγινε κατακριτέο; Το να επιθυμούν οι καθηγητές πρόσβαση στα εργαστήρια και τα γραφεία τους, από τη στιγμή που θα είναι κλειστά για 3 μέρες, από πότε είναι παράλογο; Μαθήματα δε θα γίνουν .. δε θα διεξαχθούν οι εκπαιδευτές δραστηριότητες. Αλλά κάποτε πραγματικά δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση καθηγητών στα γραφεία τους, σε περιόδους κατάληψης. Δε ξέρω πότε/πως άλλαξε αυτό.

Και κάτι τελευταίο .. η κατάληψη είναι ισχυρό όπλο. Κοιτάξτε να μην την κάνετε πάλι ψωμοτύρι όπως παλιότερα επί 2πλών εξεταστικών κλπ ....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος msl την Παρ Δεκ 11, 2009 3:57 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

lunatic έγραψε: Ποιες ειναι οι συλλογικες διαδικασιες?Το να μπαινω σε ενα κομμα κ να κανω οτι μου λεει το κομμα?
Να γινω πιονι του καθε πολιτικου?Ευχαριστω δε θα παρω....
Μα δεν χρειάζεται να είσαι σε κόμμα για να συμμετάσχεις σε μια δημοκρατική διαδικασία όπως η ΓΣ. Ξαναλέω ότι και εγώ είμαι της άποψης ότι η ΓΣ πρέπει να αλλάξει γιατί είναι σάπια. Τέλος. Όμως εσύ απ' ο,τι φαίνεται πιστεύεις ότι δεν έχεις τη δύναμη να αλλάξεις τη ΓΣ γιατί δεν ανήκεις σε κόμμα; Για να συνεχίσουμε...

Θα μιλήσω με απλά μαθηματικά. Έστω ΓΣ Α στην οποία συμμετέχουν ΕΑΑΚ-Αρέν, ΔΑΠ, ΠΑΣΠ. Τα ΕΑΑΚ κατεβάζουν κατάληψη. Πάρα πολλοί φοιτητές αποφασίζουν ότι δεν πάει άλλο με τις καταλήψεις και θέλουν μάθημα. Τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι φοιτητές; (οι οποίοι είναι και πολλοί ε!)
Έστω ότι ο συνολικός αριθμός αυτών των φοιτητών είναι 100. Έστω ότι οι 50 είναι μη-καπνίζοντες. Οι τελευταίοι δεν θα πατήσουν ΓΣ γιατί δεν αντέχουν τον πολύ καπνό και με αυτή τη λογική 5-χρονου αφήνουν να τους καβαλήσουν οι υπόλοιποι φοιτητές που είναι ΓΣ και ψηφίζουν κατάληψη. Αν είχαν κατέβει όλοι και οι 100 μαζικά θα την είχαν πάρει τη συνέλευση. Ιδού το πρόβλημα.

Ιδού και η λύση: Κατεβάζετε ανεξάρτητο πλαίσιο που αναγράφει το εξής: "Πλαίσιο με μοναδικό αίτημα να παραμείνει η σχολή ανοιχτή. Καλούμε όλους τους φοιτητές που θεωρούν ότι τα μαθήματα δεν πρέπει να χαθούν, να μας στηρίξουν."
Τυπώνετε 50 αντύτιπα (τζάμπα) στο Θωμαΐδειο και οι 100 μαζεύεστε στις γενικές έδρες κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, έξω από το Αμφιθέατρο.

Στέλνετε μέσα λοιπόν ένα κομμάντο της ομάδας, ο οποίος κατά προτίμηση καπνίζει Marlboro κόκκινα και πούρα Αβάνας, ο οποίος μοιράζει τα 49 αντίτυπα, και κρατάει το 1 για να το διαβάσει με στεντόρεια φωνή μπροστά σε όλους. Το διαβάζει και φεύγει από το κολαστήριο του καπνού. Αν δεν υπάρχει το ακόλουθο κομμάντο, προτείνω αποστολή ειδικού γενναίου φοιτητή, ο οποίος θα είναι εφοδιασμένος με μάσκα και στολή (για να μη βρομάνε τα ρούχα του τσιγαρίλα) και θα κάνει τις ενέργειες του κομμάντο-καπνιστή που ανέφερα πριν.
Off Topic
Όσοι δεν κατάλαβαν, η προηγούμενη παράγραφος ήτο σαρκαστική.
Μόλις γίνει η ηρωική πράξη, περιμένετε απ' έξω και ενώ γίνεται η ψηφοφορία, μπουκάρετε μέσα, ψηφίζετε και οι 100 το πλαίσιο σας, και παίρνετε τα σώβρακα του κάθε κομματόσκυλου. Η ΣΕΜΦΕ ανοικτή μετά από απαίτηση 100 φοιτητών στη ΓΣ Α.

Το πρόβλημα με την κατάσταση αυτή είναι ότι όλοι εσείς που αρνείστε να συμμετάσχετε στη ΓΣ για να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας, κλαψουρίζετε για το πόσο σκατά είναι η ΓΣ και δεν κάνετε τίποτα για να το αλλάξετε αυτό. Ηττοπαθείς Έλληνες μικροαστοί* καταντήσατε από τα 20 σας. Το 99% της κοινωνίας γκρινιάζει για το πόσο σκατά είναι ο πολιτικός κόσμος και το μόνο που κάνει είναι να κάθεται στον καναπέ, και να κλαψουρίζει για το πόσο αδύναμος είναι να αλλάξει την κοινωνικό-οικονομικό-πολιτική κατάσταση, και συνεχίζει να αφήνει το 1% του πληθυσμού να του κάθεται στο σβέρκο. Αυτό που δεν καταλαβαίνει το 99% της κοινωνίας (ή οι 100 φοιτητές που ανέφερα πριν) είναι ότι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την κατάσταση γιατί πολύ απλά είναι πολλοί. Και επειδή ακριβώς είναι η πραγματική πλειοψηφία, μπορούν να ανατρέψουν την τρέχουσα κατάσταση, παρακάπτοντας το σύστημα, το οποίο φτιάχτηκε έτσι από την μειοψηφία για να την ευνοεί και να πνίγει τις φωνές των πολλών.

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σας αφού είστε πολλοί.

Επίσης, μπράβο και στον Falgorn για το πολύ ωραίο post του.

Υ.Γ. *
Off Topic
(Δεν έχω περάσει ποτέ σε προσωπικό χαρακτηρισμό-ταμπέλωμα σε κανένα post μου, αλλά ο κόμπος έφτασε πιά στο χτένι)
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Chris έγραψε:Μα δεν χρειάζεται να είσαι σε κόμμα για να συμμετάσχεις σε μια δημοκρατική διαδικασία όπως η ΓΣ. Ξαναλέω ότι και εγώ είμαι της άποψης ότι η ΓΣ πρέπει να αλλάξει γιατί είναι σάπια.
Chris έγραψε:Το πρόβλημα με την κατάσταση αυτή είναι ότι όλοι εσείς που αρνείστε να συμμετάσχετε στη ΓΣ για να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας, κλαψουρίζετε για το πόσο σκατά είναι η ΓΣ και δεν κάνετε τίποτα για να το αλλάξετε αυτό. Ηττοπαθείς Έλληνες μικροαστοί* καταντήσατε από τα 20 σας. Το 99% της κοινωνίας γκρινιάζει για το πόσο σκατά είναι ο πολιτικός κόσμος και το μόνο που κάνει είναι να κάθεται στον καναπέ, και να κλαψουρίζει για το πόσο αδύναμος είναι να αλλάξει την κοινωνικό-οικονομικό-πολιτική κατάσταση, και συνεχίζει να αφήνει το 1% του πληθυσμού να του κάθεται στο σβέρκο. Αυτό που δεν καταλαβαίνει το 99% της κοινωνίας (ή οι 100 φοιτητές που ανέφερα πριν) είναι ότι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την κατάσταση γιατί πολύ απλά είναι πολλοί. Και επειδή ακριβώς είναι η πραγματική πλειοψηφία, μπορούν να ανατρέψουν την τρέχουσα κατάσταση, παρακάπτοντας το σύστημα, το οποίο φτιάχτηκε έτσι από την μειοψηφία για να την ευνοεί και να πνίγει τις φωνές των πολλών.

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σας αφού είστε πολλοί.
Εσύ δηλαδή που αναγνωρίζεις το πρόβλημα και συμμετέχεις σε αυτές, τι κάνεις για αυτό; Διότι αν δεν κάνεις τίποτα πρακτικό, είσαι αν όχι στην ίδια, σε χειρότερη μοίρα από εμάς!

Προσωπικά είμαι περήφανη που δεν είμαι φερέφωνο καμιάς παράταξη και όργανο κανενός κόμματος. Δρω αυτόβουλα όπως, όποτε και αν το επιθυμώ. Οι μαζικές κινητοποιήσεις έχουν καταλήξει να καπελώνονται από κόμματα και στη σχολή μας δεν ακούγεται καμία ανεξάρτητη φωνή (είδαμε και όταν ακουγόταν που καταλήξαμε ..). Και btw .. πότε οι "φοιτητικές" παρατάξεις θα χωνέψουν ότι η σχολή είναι μικρογραφία της κοινωνίας και θα ασχοληθούν πρώτα με αυτή και μετά στη γενίκευση, που είναι η κοινωνία; Και μην ακούσω για τρέχουσες εξελίξεις κλπ, γιατί αυτές δεν υπάρχουν συνέχεια σε όσα χρόνια φοιτώ, αλλά η κατάσταση δε λέει να αλλάξει!!

Άβαταρ μέλους
Atherapeyta Romantikos
Real Name: Βαγγέλης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Atherapeyta Romantikos »

Το ζήτημα είναι πως όταν έρχεται η ώρα της δράσης οι περισσότεροι (ανεξάρτητα από το τι λένε μέχρι τότε) κοιτάζουν πως θα βγάλουν την ουρά τους απέξω. Πως θα βρούν δικαιολογίες (έχω μιά δουλειά, θα παώ για διάβασμα, για μπάσετ, για βόλει, έχει πολύ τσιγάρο κλπ) και πως δεν θα φανεί ότι συμμετέχουν οι ίδιοι σε αυτή την προσπάθεια. Κυρίως γιατί, οι περισσότεροι θέλουν να τα έχουν καλά με όλους. Γιατί αμα έρθεις στην συνέλευση και δεν ψηφίσεις αυτό που "πρέπει" δε θα σου μιλάνε κάποιοι την άλλη μέρα. ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που ο πολύς κόσμος δεν πηγαίνει στις συνελέυσεις, γιατί δεν αντέχει το πρήξιμο μετά.

Μεχρι λοιπόν να αλλάξουμε νοοτροπία θα μας κυβερνάει αυτό:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OotKwAiB2pE[/youtube]
Εικόνα

"Η ζωή είναι ένας πόλεμος ενάντια στην κακεντρέχεια των ανθρώπων"
Μπαλτάσαρ Γκρασιάν

Για 6 χρόνια στη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. υπήρχε επιλογή:
http://edra.ntua.gr
Άβαταρ μέλους
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Νάσια παραγοντικό
Facebook ID: 1169014285

Δημοσίευση από Nasia! »

msl έγραψε: ... Το να φτάνουμε στο σημείο να είναι 3+ο κούκος στις ΓΣ (συγκριτικά με τον αριθμό των εγγεγραμμένων φοιτητών) θα έπρεπε να είναι το 1ο που να προσπαθούν να "διορθώσουν" για να ακολουθήσουν μετά οι πραγματικά δημοκρατικές και πραγματικά μαζικές διαδικασίες! ...

... Το να επιθυμούν οι καθηγητές πρόσβαση στα εργαστήρια και τα γραφεία τους, από τη στιγμή που θα είναι κλειστά για 3 μέρες, από πότε είναι παράλογο; ...

... Και κάτι τελευταίο .. η κατάληψη είναι ισχυρό όπλο. Κοιτάξτε να μην την κάνετε πάλι ψωμοτύρι όπως παλιότερα επί 2πλών εξεταστικών κλπ ....
Συμφωνω απολυτως και στα 3.
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Atherapeyta Romantikos έγραψε:Μεχρι λοιπόν να αλλάξουμε νοοτροπία θα μας κυβερνάει αυτό
Ακριβώς αυτό. Οι παρατάξεις έχουν την εξουσία που έχουν επειδή τους την αφήνουμε. Παραθέτω ξανά τα αποτελέσματα:
ΑΡΣΥ-ΕΑΑΚ/ΑΡΕΝ 82
ΛΕΥΚΑ 8
ΔΑΠ ΝΔΦΚ 51
ΠΑΣΠ 7
Απλά μαθηματικά: 82-8=74. Πόσο δύσκολο ήταν να πάνε άλλα 74 + 1 άτομα και να σηκώσουν το ξερό τους στο λευκό; Θα μου πείτε δικαίωμα του καθενός να μην πάει, δεν διαφωνώ, ούτε εγώ έχω πάει σε όλες. Όταν επιλέγεις κάτι όμως, θα πρέπει να αντιμετωπίζεις τις ευθύνες αυτής της επιλογής σου. Όταν επιλέγεις να μην συμμετέχεις λοιπόν, θα πρέπει να δεχτείς ότι θα αποφασίσουν για σένα όσοι θα συμμετάσχουν. Η δημοκρατία είναι συμμετοχική διαδικασία, αν επιλέγεις να απέχεις και να μην συνδιαμορφώνεις τις εξελίξεις, δεν φταίει η δημοκρατία, αλλά εσύ! Όλες οι δικαιολογίες που ακούγονται (μεγάλη διάρκεια, κακές συνθήκες, τσιγάρο, κ.λ.π.), μπορεί να είναι σοβαρά ως επιμέρους θέματα, αλλά είναι άσχετες με το θέμα της συμμετοχής και επίκληση στο συναίσθημα. Για να το θέσω και αλλιώς, στις βουλευτικές εκλογές ξεπουλάμε την ψήφο μας για ρουσφέτια, διευκολύνσεις, ή για να μην χάσουμε το μπάνιο αν έχει καλό καιρό, στην φοιτητική συνέλευση ξεπουλάμε την ψήφο επειδή έχει τσιγάρο, κρατάει πολύ ώρα, έχουμε άλλες δουλειές, κ.λ.π. Διαφορετικά δεδομένα, ίδια νοοτροπία.. Θλιβερό..

Όσο αναφορά το θέμα του μέχρι που φτάνει η δικαιοδοσία του Φ.Σ., συμφωνώ ότι δεν έχουν το δικαίωμα να επηρεάζουν οι αποφάσεις του άτομα που δεν ανήκουν σε αυτόν, άρα είμαι μαζί με τους καθηγητές και τους μεταπτυχιακούς ότι πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν στα γραφεία τους και να συνεχίζουν την έρευνά τους.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

msl έγραψε:@Falgorn (μιας και post-αρες τελευταίος)

Γιατί ποτέ δε σκεφτήκατε πραγματικά ποιοι οι λόγοι που κάποιοι αποδοκιμάζουν τον τρόπο διεξαγωγής μιας ΓΣ (και συνεπώς την ΓΣ την ίδια) και καταλήγετε μόνο στο συμπέρασμα πως αυτά τα άτομα απλά δεν ενδιαφέρονται; Εδώ στις ίδιες τις παρατάξεις δεν αρέσει πολλές φορές και δεν κάνουν οι ίδιες τίποτα!! Τουλάχιστον εγώ προσωπικά δε βγήκα ποτέ προς τα έξω να πω πως μάχομαι χρόνια για τη σχολή! Το να φτάνουμε στο σημείο να είναι 3+ο κούκος στις ΓΣ (συγκριτικά με τον αριθμό των εγγεγραμμένων φοιτητών) θα έπρεπε να είναι το 1ο που να προσπαθούν να "διορθώσουν" για να ακολουθήσουν μετά οι πραγματικά δημοκρατικές και πραγματικά μαζικές διαδικασίες!

Πάντως με τη λογική που παραθέτεις, πας εσύ στη νεραϊδοχώρα! (Welcome to my world :P) Διότι ο καθένας είναι πιο ατομικιστής από όσο χωράει το μυαλό μας .. Για παράδειγμα! Η χθεσινή ΓΣ δε μπορούσε να ξεκινήσει στις 3-4 πχ (έχουν γίνει και στο παρελθόν τέτοιες ώρες ΓΣ), ώστε να έχει έρθει πίσω η ΠΚΣ; Ήταν τελείως συμπτωματική η μέρα και ώρα δλδ που διάλεξαν τα ΕΑΑΚ; Όχι ότι η ΠΚΣ έλεγε να πάμε στην πορεία και όχι σε αυτή τη ΓΣ (άλλοι από κει ..) ήταν καλύτερη!! Προσωπικά οι ΓΣ έχουν περαστεί στο μυαλό μου ως αποδείξεις ισχύος και εξουσίας των παρατάξεων πάνω στις σχολές. Αυτοί που έχουν τη πιο μεγάλη δύναμη θα έπρεπε να είναι πιο προβληματισμένοι για να κάνουν όσα πιο πολλά μπορούν ώστε να αποδείξουν την αξία που τους δίνεται και όχι να πετάνε σε συννεφάκια! Για εμένα όσο δεν το κάνουν αυτό, έχουν απλά αποτύχει ως παρατάξεις σχολών και είναι μόνο κομματικά όργανα που αρνούμαι να ασχοληθώ μέσα στη σχολή και τα "αντιμετωπίζω" μόνο έξω από αυτήν ως πολίτης.

Όσο για το κάπνισμα: εγώ παρουσιάζω πρόβλημα στον καπνό. Όσο πιο βαρύ το τσιγάρο που θα εισπνεύσω, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έχω φωνή νταλικέρη την επομένη μέρα, προβλήματα στην αναπνοή μου, και να βήχω σαν μη πω τι. Φυσικά ούτε λόγος για να γίνω ποτέ καπνίστρια .. :P

Επίσης .. η ελευθερία του ενός θα έπρεπε να σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου. Δλδ αυτό είναι το σωστό (το κατά πόσο γίνεται είναι άλλο θέμα). Όμως οι κυβερνήσεις που είναι εκεί πάνω είναι εκλεγμένες για τον x,y,z λόγο με δημοκρατική διαδικασία (πιο δημοκρατική από την ΓΣ τουλάχιστον κατ' εμέ) από τον λαό! Παίρνουν αποφάσεις που δεν αρέσουν σε πολλούς και προκαλούνται αντιδράσεις. Ακόμα και αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν, δεν έχουν πχ το δικαίωμα να εναντιωθούν σε μια απόφαση που τους βρίσκει αντίθετους; Η λογική του "δεν ήρθες στη ΓΣ, δεν είναι σωστό να μιλήσεις για αυτήν" είναι πάλι σαν την εύκολη λύση για να αποφύγουμε να απαντήσουμε σε ό,τι άλλο .. να μη δούμε το πραγματικό πρόβλημα.

Κάτι που έλεγε και ο λατρεμένος καθηγητής Μουσικής που είχα στο Γυμνάσιο! Ξεκινώντας την εκπαίδευση (γυμνάσιο, λύκειο .. παραπέρα), σκοπός μας είναι μπαίνοντας ως τούβλα, να μη βγούμε τσιμεντόλιθοι! (να μην μείνουμε ίδιοι ως προς τη δομή και να αλλάξουμε μόνο εξωτερικά). Το να έχει κάποιος την επιθυμία να μορφωθεί, από πότε έγινε κατακριτέο; Το να επιθυμούν οι καθηγητές πρόσβαση στα εργαστήρια και τα γραφεία τους, από τη στιγμή που θα είναι κλειστά για 3 μέρες, από πότε είναι παράλογο; Μαθήματα δε θα γίνουν .. δε θα διεξαχθούν οι εκπαιδευτές δραστηριότητες. Αλλά κάποτε πραγματικά δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση καθηγητών στα γραφεία τους, σε περιόδους κατάληψης. Δε ξέρω πότε/πως άλλαξε αυτό.

Και κάτι τελευταίο .. η κατάληψη είναι ισχυρό όπλο. Κοιτάξτε να μην την κάνετε πάλι ψωμοτύρι όπως παλιότερα επί 2πλών εξεταστικών κλπ ....
+666
Atherapeyta Romantikos έγραψε:Μεχρι λοιπόν να αλλάξουμε νοοτροπία θα μας κυβερνάει αυτό:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OotKwAiB2pE[/youtube]
Στο τσακ με πρόλαβες πριν το ποστάρω...
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Κριμα που δεν σχολίασε κανείς αυτο που είπα για το σκονάκι........
Το βιντεάκι όλα τα λεφτά...
ΕΚΤΟΣ απο αυτους που ειναι γραμμενοι στις παραταξεις υπαρχει καποιος αλλος που τις θελει στα Πανεπιστήμια?
:ssss:
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

lunatic, το θέμα της αντιγραφής το έχουμε αναλύσει εδώ -> http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=14&t=2808 :)

Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Τι σημασία έχει που το έχουμε ξαναπεί?Μια παρένθεση έκανα.Δεν ειπα να ξαναναλυθει..
Επίσης τα είπε όλα ο godfather....
Τι λές ρε μεγάλε; Να σε πληροφορήσω ότι στο Harvard που είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο δεν υπάρχει κανένας επιτηρητής σε καμιά εξέταση. Και ο λόγος; Επειδή θεωρούν ότι κανείς δεν θα αντιγράψει από σεβασμό στον συνάδελφό του και τις ιδέες του, κοινώς επειδή ο κόσμος εκεί μάλλον είναι πολιτισμένος.. Επειδή στις ανατολιτικοαραβικές χώρες στις οποίες ζούμε αμφιβάλλω ότι αυτό θα συνέβαινε υπάρχει επιτηρητής επειδή είμαστε ζώα. Η αντιγραφή εν ώρα εξετάσεων είναι ΚΛΟΠΗ από τον συνάδελφο που σκίστηκε να διαβάσει ή απλά είναι καλύτερός μας. Δεν είμαστε όλοι ίσοι και όμοιοι και με κάποιοι τρόπο πρέπει να γίνεται αξιολόγηση. Πως να γίνει; Επειδή ξέρω που το πας με την κατάργηση των εξετάσεων θα σου πω ένα παράδειγμα: Αν εγώ που είμαι στόκος στη μουσική ήθελα να γίνω μουσικός, και ζούσα στον κόσμο που εσύ ονειρεύεσαι, τότε θα μπαστακονόμουν στο τμήμα μουσικής κάποιου πανεπιστημίου βρομίζοντας τον χώρο χωρίς να προσφέρω τίποτα. Έτσι θα ήταν καλύτερα;
Όποιος αντιγράφει είναι απολίτιστος και δεν έχει ίχνος αξιοπρέπειας....
Επίσης αυτός που αντιγράφει θα πει μετα να μην κοιτάμε μόνο την πάρτυ μας....χαχαχαχα τι ειρωνία....
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Εδώ αναλύεται με πιο πολύ κράξιμο: http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=1458
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”