Ελληνικά Ιδρύματα vs Ξένα
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [10-12-09]
Δεν κατάλαβα πού έχεις κολλήσει... Είπε κανείς ότι στην Αμερική γίνονται μόνο πολεμικές/στρατιωτικές έρευνες? Σίγουρα γίνονται σ'αυτό το πεδίο σε ένα μεγάλο βαθμό, αλλά παράλληλα εκμεταλλεύονται και όλα τα υπόλοιπα πεδία στα οποία μπορεί να γίνει έρευνα.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- apolski
- Real Name: ---
Off Topic
Falgorn έγραψε:Από που κι ως που αποτελεί κάτι άδικο; Το έχουμε ξαναπεί, το αν σε κάποιον αρέσουν οι τοίχοι άδειοι και φρεσκοβαμμένοι ή γραμμένοι ή με graffiti ή με αφίσσες είναι θέμα αισθητικής, δε μπορεί να γίνει επιχειρηματολογία πάνω σε αυτό και είναι offtopic σε αυτήν την κουβέντα. Κι εγώ μπορεί να βγάζω φλύκταινες με τις αφίσσες της ΔΑΠ, ή να ξυπνά ο πυρομανής μέσα μου στις εγγραφές των πρωτοετών όπου ακόμα και τα σκαλιά είναι καλυμμένα από αφίσσες, αλλά δε χάρηκα καθόλου που είδα άδειους όλους τους τοίχους την αρχή της χρονιάς.
Μου φαίνεται ότι δεν πας καλά... Το πανεπιστήμιο είναι ένας δημόσιος χώρος και δεν έχεις το δικαίωμα να προσαρμόζεις τον χώρο του στα προσωπικά σου γούστα. Εξάλλου είμαι σίγουρος ότι στους περισσότερους φοιτητές δεν αρέσει να βλέπουν στους τοίχους δεκάδες ολόιδιες αφίσες, με πολιτικό περιεχόμενο...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chris την Τρί Δεκ 15, 2009 3:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Έκανα σωστό το quote :P
Λόγος: Έκανα σωστό το quote :P
Πηγή: The National Science Foundation proposes a Fiscal Year 2009 investment of $6.85 billion to advance the frontiers of research and education in science and engineering. The Budget Request includes an increase of $822 million (14 percent) over the FY 2008 level. These NSF investments in new knowledge and talent development are vital to advance the frontiers of discovery and to ensure that America remains a global leader in science and technology.
Πηγή: Research, Development, Testing & Evaluation $79.1 billion +1.3% ( τα χρηματα του στρατου της στην ερευνα)
Επειδη δεν ειμαι και τοσο σιγουρος για την 1η πηγη (δλδ λενε μονο για το δικο τους κομματι), ριξε μια ματια και εδω (οπου ψιλοαμφισβητειται και η 2η) για να καταλαβεις ποσα και που εδωσαν το 2009
edit: Ξεχασα να βαλω αυτο το οποιο ειναι λιγο παλιο (και αναξιοπιστο ισως) αλλα δειχνει λιγο που στεκεται η ερευνα (σε σχεση με την στρατιωτικη που ειδαμε πιο πανω)
Πηγή: Research, Development, Testing & Evaluation $79.1 billion +1.3% ( τα χρηματα του στρατου της στην ερευνα)
Επειδη δεν ειμαι και τοσο σιγουρος για την 1η πηγη (δλδ λενε μονο για το δικο τους κομματι), ριξε μια ματια και εδω (οπου ψιλοαμφισβητειται και η 2η) για να καταλαβεις ποσα και που εδωσαν το 2009
edit: Ξεχασα να βαλω αυτο το οποιο ειναι λιγο παλιο (και αναξιοπιστο ισως) αλλα δειχνει λιγο που στεκεται η ερευνα (σε σχεση με την στρατιωτικη που ειδαμε πιο πανω)
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
Άμα διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά τα προηγούμενα post, θα δεις πως δεν λέω πουθενά ότι η Αμερική κάνει μόνο έρευνα σε σχέση με πολεμικές εφαρμογές, αλλά ότι η έρευνα στις τεχνολογίες αιχμής γίνεται στον τομέα των πολεμικών εφαρμογών κατά μεγάλο ποσοστό. Οι δύο διατυπώσεις έχουν διαφορά. Το δεύτερο ισχύει σχεδόν σε κάθε περίοδο της ιστορίας, από την αντικατάσταση του χαλκού με επεξεργασμένο σίδερο στην κατασκευή των όπλων μέχρι την κβαντική κρυπτογραφία.lunatic έγραψε:Αυτα που λες δεν ισχυουν.Το οτι ενα κομματι της ερευνας της Αμερικης εχει στρατιωτικη εφαρμογη δεν σημαινει οτι δεν ασχολειται με αλλα πραγματα...Στην Αμερικη γινεται ερευνα για τα παντα...Η ερευνα για το στρατο ειναι ενα ελαχιστο ποσοστο
Off Topic
Κάτι τέτοιο μου έλεγαν και κάτι τύποι με άσπρες ρόμπες και μπλοκάκια... Θέλεις να σας γνωρίσω;apolski έγραψε:Μου φαίνεται ότι δεν πας καλά...
Και το να αφαιρέσεις κάθε αφίσσα επιβολή μιας αισθητικής είναι. Και σε αυτή τη συζήτηση δε μιλάμε για διακοσμητική, αλλά για πολιτική, οπότε δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση πάνω σε αυτή τη βάση......apolski έγραψε:Το πανεπιστήμιο είναι ένας δημόσιος χώρος και δεν έχεις το δικαίωμα να προσαρμόζεις τον χώρο του στα προσωπικά σου γούστα. Εξάλλου είμαι σίγουρος ότι στους περισσότερους φοιτητές δεν αρέσει να βλέπουν στους τοίχους δεκάδες ολόιδιες αφίσες, με πολιτικό περιεχόμενο...Falgorn έγραψε:Από που κι ως που αποτελεί κάτι άδικο; Το έχουμε ξαναπεί, το αν σε κάποιον αρέσουν οι τοίχοι άδειοι και φρεσκοβαμμένοι ή γραμμένοι ή με graffiti ή με αφίσσες είναι θέμα αισθητικής, δε μπορεί να γίνει επιχειρηματολογία πάνω σε αυτό και είναι offtopic σε αυτήν την κουβέντα. Κι εγώ μπορεί να βγάζω φλύκταινες με τις αφίσσες της ΔΑΠ, ή να ξυπνά ο πυρομανής μέσα μου στις εγγραφές των πρωτοετών όπου ακόμα και τα σκαλιά είναι καλυμμένα από αφίσσες, αλλά δε χάρηκα καθόλου που είδα άδειους όλους τους τοίχους την αρχή της χρονιάς.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
Re: Ελληνικά Ιδρύματα vs Ξένα
Το παρών δημιουργήθηκε μετά από off-topic κουβέντα >Εδώ<
Παραπέμπω και εδώ σε νέο topic που προέκυψε μετά από στροφή της συζήτησης σε έρευνα στρατιωτικών εξοπλισμών...http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=15&t=3132
Παραπέμπω και εδώ σε νέο topic που προέκυψε μετά από στροφή της συζήτησης σε έρευνα στρατιωτικών εξοπλισμών...http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=15&t=3132