Αλλαγή φύλου - Τρανσέξουαλ

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Αλλαγή φύλου - Τρανσέξουαλ

Δημοσίευση από O kanenas »

Νομίζω ότι έχουμε αναλωθεί αρκετά στο θέμα της ομοφυλοφιλίας. Λέω να βάλω κάτι πιο καυτό :twisted: . Αυτές τις μέρες έπεσε στα χέρια μου ένα σχετικό περιοδικό, του οποίου ένα άρθρο μου φάνηκε αντιφατικό. Κατέκρινε τον σεξισμό, αλλά επιδοκίμαζε την αλλαγή φύλου εφόσον το άτομο επιθυμεί κάτι τέτοιο. Έγραψα τις σκέψεις μου στο notepad και ιδού το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα η ελληνική (τουλάχιστον) κοινωνία, η διαφορά μεταξύ γυναίκας και άντρα δεν βρίσκεται μόνο στα σωματικά χαρακτηριστικά, αλλά και στη συμπεριφορά και στους στόχους και στις δυνατότητες και σε πολλούς ακόμα τομείς της κοινωνικής αλλά και προσωπικής ζωής. Οι διαφορές αυτές είναι ως επί το πλείστον βασισμένες στη σεξιστική και για τα δύο φύλα νοοτροπία του πατριαρχικού μοντέλου. Επομένως, η επιθυμία ενός ατόμου για αλλαγή φύλου δεν μπορεί παρά να με οδηγήσει στη σκέψη ότι το άτομο αυτό αποδέχεται τον σεξισμό και απλά επιλέγει να τον ζήσει από την πλευρά του άλλου φύλου.

Να το θέσω υπό μορφή ερώτησης. Τι σημαίνει "είμαι άντρας και θέλω να γίνω γυναίκα" ή το αντίστροφο; Η απάντηση εξαρτάται κάθε φορά από τις συνθήκες της περιόδου και του τόπου στα οποία γίνεται η ερώτηση. Για παράδειγμα, αν βρισκόμασταν στην ελλάδα των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα, η απάντηση, εκτός των άλλων, θα περιλάμβανε και το στοιχείο "θέλω να μην έχω δικαίωμα να ψηφίσω". Κάτι που πλέον δεν ισχύει, προφανώς. Ή αν βρισκόμασταν σε κάποια μουσουλμανική χώρα, εκτός των άλλων θα σήμαινε και ότι "θέλω να φοράω μπούργκα". Γενικά, η δήλωση αυτή σημαίνει ότι το άτομο θέλει να υιοθετήσει το συμπεριφορικό πρότυπο που επιβάλλεται για το αντίστοιχο φύλο από την εξουσία της αντίστοιχης περιόδου και του αντίστοιχου τόπου στον οποίο βρίσκεται.

Προσωπικά, έχω ελάχιστη εμπειρία σχετική με το θέμα αυτό. Θυμάμαι ότι από τα τέλη του δημοτικού εώς τις αρχές του λυκείου ήθελα να ήμουν αγόρι, γιατί δεν θα είχα περίοδο, θα μπορούσα να παίζω ποδόσφαιρο χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να πείθω τα αγόρια ότι δεν σπάω καλάμια, θα μπορούσα να φοράω με μεγαλύτερη άνεση φαρδιά ρούχα σε στιλ hip-hop που κάποτε μου άρεσαν και να αποφεύγω τις φούστες, τα καλσόν και τα γοβάκια, θα μπορούσα να λείπω πιο άνετα από το σπίτι, χωρίς να ακούω τις ανησυχίες των γονιών μου για την κυκλοφορία χωρίς συνοδεία τη νύχτα, δε θα είχα τη παραμικρή πιθανότητα να βιαστώ, δε θα χρειαζόταν να ξυρίζω/αποτριχώνω το μισό μου σώμα για να είμαι όμορφη, στην ηλικία που οι ορμώνες χτυπάνε κόκκινο θα μπορούσα να τις εκμεταλλεύομαι χωρίς να θεωρούμαι πουτάνα ή κάτι ανάλογο, αντιθέτως ίσως να ήμουν και ο γαμιάς της υπόθεσης και γενικά θα απέφευγα κάθε αδικία που ένιωθα ως κορίτσι. Όταν το σκέφτομαι τώρα, όμως, συνειδητοποιώ ότι αν ήμουν αγόρι, θα βίωνα άλλες αδικίες. Σε μια μέση ελληνική οικογένεια, οι γονείς μου θα είχαν άλλες ανησυχίες για μένα, όπως πχ μην μπλέξω με ναρκωτικά, ο περίγυρός μου θα είχε άλλες προσδοκίες από μένα τις οποίες μπορεί εγώ να μην ήθελα να ικανοποιήσω (πχ, για κάποιους γονείς και συγγενείς είναι σημαντικό ένα αγόρι να τα'χει με ένα κορίτσι, διαφορετικά μπορεί το τζιέρι τους να τους βγει gay), ίσως να μην μπορούσα τόσο εύκολα να εκφράσω τη λύπη μου για κάτι, γιατί "τα αγόρια δεν κλαίνε" και γενικά ίσως να μην μπορούσα να είμαι συναισθηματικός και ευαίσθητος, δε θα μπορούσα να παίξω εύκολα κάποιο κοριστίστικο παιχνίδι αν μου άρεσε, κλπ.

Τότε δεν είχα σκεφτεί αυτή την προέκταση. Όταν όμως βρίσκεται κανείς σε μια ηλικία όπου έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την επιθυμία να αλλάξει φύλο, που σημαίνει ότι χρόνια σκέψεων, εσωτερικών αναζητήσεων και άσχημων εμπειριών λόγω φύλου τον έχουν οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση, έχει συνείδηση της σημασίας και των συνεπειών μιας τέτοιας κίνησης. Δεν θέλω να επεκταθώ στις συνέπειες, οι οποίες με σπάνιες (ίσως και καθόλου) εξαιρέσεις είναι ολέθριες για την ζωή του. Θέλω να δείξω την σημασία αυτής της απόφασης, η οποία, εκτός από την επιθυμία για λύτρωση(?) του ατόμου από τις αδικίες που βιώνει όντας άντρας ή γυναίκα, περιλαμβάνει και την επιθυμία για βίωση του άλλου κοινωνικού φύλου. Εμπεριέχει δηλαδή την αποδοχή ότι η γυναίκα και ο άντρας αποτελούν δύο διαφορετικές κοινωνικές συμπεριφορές και την δήλωση ότι το άτομο αυτό είναι έτοιμο να ζήσει ακολουθώντας τα πρότυπα της άλλης κοινωνικής συμπεριφοράς, καθώς η πρώτη του ήταν πολύ τραυματική.

Να ξεκαθαρίσω, ότι προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ή τις τρανσέξουαλ. Δεν έχει τύχει να γνωρίσω κανέναν ή καμία, αλλά η ύπαρξή τους και η επιλογή τους αυτή προσωπικά δε με ενοχλεί και αν γνώριζα έναν τέτοιο άνθρωπο δεν θα τον έκρινα αποκλειστικά από αυτή του την ιδιότητα. Απλά, συνήθως τα επιχειρήματα για την υποστήριξη του δικαιώματος στην αλλαγή φύλου συμπεριλαμβάνουν τον αντισεξισμό, κάτι που εμένα μου φαίνεται αντιφατικό.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Re: Αλλαγή φύλου - Τρανσέξουαλ

Δημοσίευση από Chris »

Η κοινωνία είναι αυτή που περιθωριοποιεί το άτομο γιά τους όποιους x y z λόγους μπορεί κάποιος να φανταστεί. Αυτή η περιθωριοποίηση έπεται από τις στερεότυπες απόψεις και τους "ηθικούς κανόνες" που επικρατούν σε κάθε κοινωνία, οι οποίοι προκύπτουν από την επικρατούσα κοινωνική ομάδα. Για παράδειγμα, στο θέμα των ομοφύλων ζευγαριών (δεν θα βγω off-topic, αλλά θέλω να αναπτύξω το θέμα πιό ομαλά) κάθε άλλο παρά έτοιμη είναι η ελληνική κοινωνία (η οποία είναι εντελώς διαφορετική από την γαλλική, βελγική, αγγλική κ.λπ. σε τέτοια θέματα) να τα δεχτεί πλήρως. Ναι μεν οι γάμοι μεταξύ τέτοιων ζευγαριών γίνονται κανονικά στη χώρα (διορθώστε με αν κάνω λάθος) αλλά το θέμα είναι το εξής: Τι θα γίνει με τα ομόφυλα ζευγάρια που θα θέλουν κάποια στιγμή να υιοθετήσουν ένα παιδί; Ασφαλώς οι προοδευτικοί φίλοι μας θα φωνάξουν απροκάλυπτα και με όλη τους τη δύναμη να μπορούν τα ζευγάρια αυτά να υιοθετούν παιδιά. Από την άλλη, οι πιό "συγκρατημένοι" συντηρητικοί θα ρίξουν μιά περιφρονητική ματιά και θα πουν να συρθούν οι αδερφές πίσω στην τρύπα τους.

Ας πούμε λοιπόν μια ιστορία...

Ο μικρός Γιωργάκης είναι υιοθετημένος από ένα ζευγάρι αντρών. (που είναι ευτυχισμένοι...αλλά ποιος χέζεται, τέλος πάντων...) Και χρησιμοποιώ το παράδειγμα των δύο αντρών γιατί τα πρότυπα θεωρούν ένα ζευγάρι γυναικών σέξυ, αποδεκτό και όμορφο, ενώ ένα ζευγάρι αντρών σίχαμα. Ο Γιωργάκης λοιπόν πάει σχολείο και γίνεται γρήγορα φίλος με τον Κωστάκη. Αργότερα, ο Κωστάκης επιστρέφει σπίτι και λέει περίχαρος στη μαμά: "Μαμά, μαμά! Έκανα ένα καινούργιο φίλο στο σχολείο, που είναι πολύ καλός και παίξαμε κρυφτό...και έχει και δύο μπαμπάδες αυτό το παιδάκι! Φοβερό έτσι;" Η μαμά κοιτάει τον κανακάρη της καλά καλά και τρέχει να μιλήσει στον πατέρα, που διαβάζει τον Ελεύθερο Τύπο στην πολυθρόνα του, με τα γυαλία πρεσβιωπίας του χαμηλά στη μύτη. Μετά από μια μικρή συζήτηση, (κατά τη διάρκεια της οποίας ακούγονται τα γνωστά "Δε θα αφήσω εγώ το γιό μου να γίνει π**στης") οι δύο γονείς λένε στον Κωστάκη ορθά-κοφτά να μην κάνει παρέα το Γιωργάκη...έτσι τελικά ο Γιωργάκης βρίσκεται στο περιθώριο...

Αυτή είναι η πιό άμεση περίπτωση περιθωριοποίησης σε σχολείο που μπορώ να σεκφτώ. (και εδώ που τα λέμε, σχετίζεται με τη συζήτηση) Τα παιδιά, επειδή ακριβώς είναι μικρά, δεν έχουν την κρίση να καταλάβουν τι είναι καλό και τι κακό. Τι στεναχωρεί και τι όχι το άλλο παιδί. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο, το σχολείο για μερικά παιδιά μπορεί να αποτελέσει όχι τόπο παιχνιδιού, ξεγνοιασιάς κ.λπ. αλλά ένα μέρος όπου θα βιώνουν τη περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό ρατσισμό. Τα παιδία μην έχοντας κριτική ικανότητα, αναπαράγουν ο,τι ακούνε από το σπίτι και από τον άμεσο οικογενιακό περίγυρο με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε μια προέκταση έκφρασης των στερεοτύπων που επικρατούσαν σε παλαιότερες γενιές. Και σε συνδυασμό με τον τρόπο που δρουν τα παιδιά, σαν μικρά ζώα, παίρνουμε ένα συνδυασμό προκατάληψης και επιθετικότητας. Για αυτό δεν μπορούν οι ομοφυλόφιλοι να έχουν παιδιά, γιατί πολύ απλά, στο σχολείο, θα πέσουν να τα φάνε.

Και περνώ στο θέμα. Με τον ίδιο τρόπο που ο Γιωργάκης περιθωριοποιήθηκε στο παράδειγμα, έτσι και παιδιά που σκέφτονται διαφορετικά από τη μεγάλη μερίδα των παιδιών στο σχολείο, έχουν την ίδια μοίρα. Υπάρχουν και παιδιά που θέλουν να ντύνονται διαφορετικά, να παίζουν με όποια παιδιά θέλουν ανεξαρτήτως φύλου...να συμπεριφέρονται τέλος πάντων όπως τα κάνει αυτά ευτυχισμένα. Και τώρα θα πεταχτεί κάποιος και θα μου πει, ότι η ζωή του ανθρώπου συνεχίζεται πέρα από το σχολείο και ότι κακώς επικεντρώνομαι στο σχολείο. Και θα του απαντήσω ότι η συμπεριφορά των παιδιών στο σχολείο αποτελεί το καλύτερο και πιό καθαρό δείγμα της συμπεριφοράς μιας κοινωνίας απέναντι στις μειονότητες γιατί πολύ απλά τα παιδιά δρουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό αναπαράγοντας διάφορα κοινωνικά πρότυπα-στερεότυπα. Εν ολίγοις, οι ενήλικες λίγο-πολύ, υποκρίνονται. Φέρονται ευγενικά στον άλλον αλλά από μέσα τους βρίζουν.

Από εδώ και πέρα λοιπόν αρχίζουν τα προβλήματα και για τα παιδιά τα οποία πιστεύουν ότι η φύση δεν ήταν ευγενική μαζί τους, και θεωρούν ότι έπρεπε να είχαν βγεί με άλλο φύλο. Έτσι, λοιπόν ένας άνθρωπος που για όλη του τη ζωή ήταν δακτυλοδεικτούμενος λόγω των τάσεων του, και θεωρεί τον εαυτό του δυστυχισμένο στην κατάσταση που είναι, μπορεί και να υποκύψει στον πειρασμό να αλλάξει φύλο. Ανάμεσα σε άλλα, η απόφαση αυτή κρύβει και σεξιστικά θέματα. (ανάμεσα σε άλλα πολλά) Αλλά όπως επισυμάνθηκε, ουσιαστικά πηδάς από το ένα στρατόπεδο στο άλλο και αντιμετωπίζεις άλλες στερεοτυπικές απόψεις (μια κοπέλα που θα πάει με 10 ένα βράδυ θα την αποκαλέσουν πουτάνα, ενώ έναν άντρα που θα πάει με 10 θα τον πούνε ήρωα. Go figure...). Αλλά δεν μεταπηδάς απλά και ξαφνικά. Όλη η προσωπική σου ζωή καταστρέφεται παρά φτιάχνεται. Προσπαθείς μέσω αυτής της διαδικασίας να τα βρεις με τον εαυτό σου, να νοιώσεις ότι επιτέλους θα καταφέρεις να ενταχθείς στην κοινωνικά ομάδα που θέλεις...αλλά ουσιαστικά τα καταστρέφεις όλα γιατί πλέον, αν και δεν αντιμετωπίζεις το ρατσισμό επειδή είσαι λίγο διαφορετικός/ή από τα άλλα αγόρια/κορίτσια, τώρα έχεις να αντιμετωπίσεις το ρατσισμό του να είσαι τρανσέξουαλ. Ο οποίος δε νομίζω ότι είναι πιο ήπιος από τον προηγούμενο. Ανταλλάσσεις κάτι κακό με κάτι δέκα φορές χειρότερο, μόνο και μόνο για να νοιώσεις εσύ καλύτερα με τον εαυτό σου. Έχεις σκεφτεί όμως ότι το γεγονός ότι εσύ δε νοιώθεις καλά, πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από το πως σου συμπεριφέρονται οι άλλοι; Όχι, το να αλλάξεις φύλο είναι μιά πράξη που κρύβει μόνο συναίσθημα και καθόλου λογική. Όπως η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη να δεχτεί παιδί των οποίων η κηδεμονία ανήκει σε δύο ομοφυλόφιλους/ες έτσι δεν μπορεί και να δεχτεί τον Τάσο που έγινε Τασία. Εν τέλει, μόνο δυστυχία θα φέρει αυτή η πράξη στους γύρω σου, αλλά και στον εαυτό σου, αφού τελικά, θα βιώσεις άλλες μορφές ρατσισμού. Και αφού σε επηρέαζε τόσο πολύ ο ρατσισμός που βίωνες, τότε ο ρατσισμός που θα βιώσεις τώρα θα σε ξεκάνει.

Ποιό είναι το συμπέρασμα τελικά; Ότι όλοι αυτοί οι άνθρωπου θα μείνουν φυλακισμένοι σε ένα σώμα στο οποίο θεωρούν ότι δεν πρέπει να κουβαλάνε μαζί τους σαν μολυβένια μπάλα; Η συμπεριφορά που βίωναν και θα βιώνουν από τα ζώα του κοπαδιού θα είναι πάντα η ίδια. Το έχω αναφέρει και σε παλαιότερο post μου, ως προς τη συμπεριφορά στις μειονότητες που είναι μειονότητες λόγω προσωπικής επιλογής. (αφήνουμε δηλαδή απ'έξω τις φυλετικές διακρίσεις) Ξέρουμε να τους βρίζουμε (πρεζάκια, χουλιγκάνια, τραβεστί...και η λίστα μπορεί να μεγαλώσει κατά πολύ) όμως δεν καθόμαστε να σκεφτούμε γιατί έχουν αυτή την "παραμεθώρια" συμπεριφορά. Μήπως φταίμε έστω και λίγο και εμείς για αυτήν την κατάσταση; Μήπως τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα γιατί ο σημερινός τρόπος ζωής μας μετατρέπει σταδιακά σε ζώα;

Και το άλλο ερώτημα βέβαια είναι, ποιός μας ορίζει τι είναι σωστό και τι όχι; Ποιός είναι αυτός που θέτει τους "ηθικούς" κανόνες σύμφωνα με τους οποίους πρέπει να ζουν όλοι, ακόμα και αν τους κάνει δυστυχισμένους;
Άβαταρ μέλους
zupiter
Real Name: kanenas

Δημοσίευση από zupiter »

Δεν έχει τύχει να γνωρίσω κανέναν ή καμία, αλλά η ύπαρξή τους και η επιλογή τους αυτή προσωπικά δε με ενοχλεί και αν γνώριζα έναν τέτοιο άνθρωπο δεν θα τον έκρινα αποκλειστικά από αυτή του την ιδιότητα.
Πηγαινε στην Καβαλας το βραδυ. Θα σου λυθουν πολλες απορριες πιστευω :lol: :lol: :lol: Αν και εκει δεν εχουν κανει αλλαγη φυλου απλα προσπαθουν να βγαλουν λεφτα για να την κανουν
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Το θέμα είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Εκτός από κάποιες περιπτώσεις που αντικειμενικά βλάπτεις άλλον/άλλους, όλες οι άλλες συμπεριφορές είναι σχετικές. Στο δημοτικό (ευτυχώς μεγαλώνοντας άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι απλώς είμαι διαφορετικός) με έλεγαν τρελό διότι προτιμούσα να παρατηρώ μόνος μου (ειδικά τον ουρανό), από το να παίζω ποδόσφαιρο. Αλλά γιατί το να παρατηρείς τον ουρανό είναι περισσότερο τρελό από το να κλοτσάς ένα στρογγυλό πλαστικό γεμάτο αέρα; Επομένως, ακόμα και αν διαφωνήσω με κάποιον, όσο δεν βλάπτει εμένα ή κάποιον άλλον, δεν μπορώ να τον αναγκάσω να αλλάξει, ούτε να τον ενοχοποιήσω (προσοχή, άλλο είναι να εκφράσεις την διαφωνία σου σε κάποιον ως συμβουλή αφήνοντάς τον να διαλέξει, και άλλο να τον ενοχοποιείς). Αν κάποιος λοιπόν είναι ευτυχισμένος αλλάζοντας φύλο, ας είναι. Το άσχημο βέβαια θα είναι αν το κάνει από καπρίτσιο ή για να φανεί διαφορετικός, αλλά και πάλι, δική του απόφαση, δικό του το λάθος. Το να είσαι ο εαυτός σου είναι σημαντικότερο από τα κοινωνικά πρέπει και το τι θα πουν οι άλλοι, αρκεί πάντα να μην βλάπτεις άλλους, αλλά δεν είναι εύκολο να το πετύχει κάποιος. Όσο λάθος είναι να συμβιβάζεσαι, άλλο τόσο είναι το να αντιδράς από στείρο θυμό-καπρίτσιο..

Όσο αναφορά το θέμα των παιδιών που θίχτηκε, το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι πολύ πολύπλοκη υπόθεση, και ξεφεύγει από το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Δυστυχώς υπάρχουν και πολλά ετεροφυλόφιλα ζευγάρια εντελώς ακατάλληλα για να αναθρέψουν παιδί. Άρα το θέμα πάει αλλού..

(Μου αρέσει που έλεγα ότι δεν θα γράψω πολλά, αλλά πάλι με έπιασε το φιλοσοφικό μου :P )
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Πιστευω οτι πολυ πριν ο Γιωργάκης αρχίσει να έχει ψυχολογικα επειδη θα τον απορρίπτουν τα άλλα παιδια, θα έχει πολλά προβλήματα από το σπίτι του. ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα στο ότι κάποια ετερόφυλα ζευγάρια είναι εντελώς ανίκανα να μεγαλώσουν παιδί.Αυτό ομως συμβαίνει λόγω έλλειψης παιδείας. Οχι επειδη δεν ειναι φυσιολογικο.
Ενα παιδί όταν μεγαλώνει βλέπει έναν άνδρα και μία γυναίκα για γονιούς του και μένει αυτή η ιδέα στο μυαλό του. Όταν μεγαλώσει με μια ιδέα με 2 άνδρες, ε όπως και να το κάνουμε υπάρχει πρόβλημα... ΔΕΝ είναι αυτή η φύση. Πιστεύω ότι είναι ό,τι χειρότερο να μεγαλώσει σε μια οικογένεια ομοφυλοφίλων μετά φυσικα απο μια οικογένεια που ο πατέρας δέρνει τη μητέρα και τα παιδία κλπ κλπ....
Πιστεύω (φυσικά δεν έχουν γίνει τέτοιες στατιστικές μελέτες) ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδίων που προέρχονται από τέτοιες οικογένειες θα έχουν την ίδια κατάληξη στις σεξουαλικές προτιμήσεις.
Αλλά δυστυχώς ο εγωισμός κάποιων τους επιβάλει να υιοθετήσουν παιδί χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες ή μάλλον να κάνουν πως δεν τις ξέρουν...

Όσον αφορά τους τρανσέξουαλ τώρα...
Προφανως μιλάμε για κάτι πολύ παραπάνω από ομοφυλοφιλία..Υπάρχει σοβαρό ορμονικό και ψυχολογικό πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις πιστεύω. Ψυχολογικό πρόβλημα ως προς το σεξουαλικό κομμάτι. Άλλωστε πολλοί άνδρες ομοφυλόφιλοι δηλώνουν "Είμαι άνδρας απλά μου αρέσουν οι άλλοι άνδρες" ενώ οι τρανσέξουαλ λένε "Δεν είμαι άνδρας.Είμαι γυναίκα"...
Πολλές φορές ακούμε το εξής : "Απ όταν γεννήθηκα νιώθω ότι βρίσκομαι σε λάθος σώμα" και άλλες παρόμοιες εκφράσεις για το τι νιώθουν.
Έχει μεγάλη διαφορά λοιπόν το να είσαι απλά ομοφυλόφιλος με το να είσαι τρανσέξουαλ.

Όπως και να έχει χρειάζονται στήριγμα και κοινωνική αποδοχή αλλιώς καταλήγουν στην Καβάλας όπως είπε κ ο zupiter με κίνδυνο της ζωής τους καθημερινά.

ΥΓ:@Chris
Δεν μιλάμε για τσόντες.Μιλάμε για την πραγματική ζωη. Και στην πραγματική ζωή όποιος θεωρεί λάθος το ζευγάρι 2 ανδρών, θεωρεί λάθος και το ζευγάρι 2 γυναικών.
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator

Δημοσίευση από Chris »

lunatic έγραψε:Δεν μιλάμε για τσόντες.Μιλάμε για την πραγματική ζωη. Και στην πραγματική ζωή όποιος θεωρεί λάθος το ζευγάρι 2 ανδρών, θεωρεί λάθος και το ζευγάρι 2 γυναικών.
Αν πιστεύεις ότι δεν επηρεάζονται οι θεατές τις τσόντας από το περιεχόμενο τότε είσαι γελασμένος. Και η επιρροή είναι τόσο μεγάλη που ναι, αλλάζουν οι απόψεις σου για κάποια πράγματα. Δεν θέλω να μπω σε πολύ μεγάλες λεπτομέρειες επί του θέματος συγκεκριμένα γιατί θα γίνει πολύ πικάντικη η ατμόσφαιρα. :P
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

O kanenas έγραψε:στην ηλικία που οι ορμώνες χτυπάνε κόκκινο θα μπορούσα να τις εκμεταλλεύομαι χωρίς να θεωρούμαι πουτάνα ή κάτι ανάλογο, αντιθέτως ίσως να ήμουν και ο γαμιάς της υπόθεσης και γενικά θα απέφευγα κάθε αδικία που ένιωθα ως κορίτσι.
Εικόνα
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

LocknLoad έγραψε:Εικόνα
Χμ.. Ατυχής η σύγκριση γυναίκας-κλειδαριάς. Μία κλειδαριά μαθαίνεις πανεύκολα πως δουλεύει. Μία γυναίκα είναι σχεδόν (αν όχι εντελώς) αδύνατο να την καταλάβει 100% ένας άντρας (ίσως ενδόμυχα αυτό να μας έλκει περισσότερο) :lol: :P
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Πωπω η παρομοιωση ειναι ολα τα λεφτα....χαχαχα
Ωστοσο κάτι τέτοιους του λένε και σαβουρογάμηδες άρα δεν είναι εντελώς ρηγμένη η γυναίκα σε αυτό το θέμα. Πολυ περισσότερο απο τον ανδρα βεβαιως.
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator

Δημοσίευση από Chris »

Καλά ναι η παρομοίωση έχει πολύ πλάκα, αλλά το να συγκρίνεις τόσο πολύπλοκα πράγματα (χαρακτήρας, ορμόνες, μπλά μπλά...) με κλειδαριές είναι κάπως ατυχές, οπότε μην το πολυ-παίρνεις στα σοβαρά :P .
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Πέρα από εντελώς άστοχο "αστειάκι"( :? ), είναι ένα καλό παράδειγμα πόσο ριζωμένη και δεδομένη είναι η πατριαρχική αντίληψη του κόσμου... Καλό παράδειγμα βέβαια είναι και αυτό:
Hengeo έγραψε: Χμ.. Ατυχής η σύγκριση γυναίκας-κλειδαριάς. Μία κλειδαριά μαθαίνεις πανεύκολα πως δουλεύει. Μία γυναίκα είναι σχεδόν (αν όχι εντελώς) αδύνατο να την καταλάβει 100% ένας άντρας (ίσως ενδόμυχα αυτό να μας έλκει περισσότερο) :lol: :P
όπου η γυναίκα-αντικείμενο, έχει αποκτήσει συγκεκρίμενα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά, όπως έχουν οριστεί σιγά-σιγά μέσα από χιλιάδες χρόνια φαλοκρατικής κουλτούρας. Ετσι, εξαλλου, η διακρίση αντρα-γυναίκας, ευκολα αποκτά ουσία, με μια σειρά απο επιβεβλημένες διαφορετικότητες ή μοναδικοτητες(sic) -πολλες φορες αθώες και ενσωματωμένες- που με όχι τυχαία σκόπιμοτητα, έχουν αποδωθεί.
lunatic έγραψε:Πωπω η παρομοιωση ειναι ολα τα λεφτα....χαχαχα
Ωστοσο κάτι τέτοιους του λένε και σαβουρογάμηδες άρα δεν είναι εντελώς ρηγμένη η γυναίκα σε αυτό το θέμα. Πολυ περισσότερο απο τον ανδρα βεβαιως.
...και φυσικά αντίστοιχα χαρακτηριστικά έχει και ο Ανδρας ο γαμιάς ή σαβουρογαμιάς. Εν πάσει περιπτώση γαμιάς στο ρόλο. Ετσι ομορφα το λεξιλόγιο μας, έχει χωρίσει τη σεξουαλικη πράξη σε ρόλους, ενεργητικούς και παθητικούς, ενω μάλιστα η εδραιως ριζωμενη πατριαρχικη αντίληψη έχει καταφέρει να αφομοιωθεί τόσο καλά ώστε, να όρισει τέτοιες διακρίσεις ακόμα και στις ομοφυλοφιλικες σχέσεις! Τι ρομαντική και κομψή αμοιβεβαιότητα!

Τι είναι πιο θλιβερό ο σεξισμός ή η ηλιθιότητα που τον τρέφει;
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Πάντως το ότι τα δύο φύλα είναι - πρέπει να είναι - ίσα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι (ή πρέπει να γίνουν) και ίδια. Νομίζω δηλαδή ότι απέναντι στον φαλοκρατισμό έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη θεωρία-φρασεολογία που ισοπεδώνει τη σχέση των δύο φύλων. Μάλιστα θυμάμαι μια φίλη μου φεμινίστρια που προσπαθούσε να με πείσει ότι η διάκριση των φύλων είναι μικροαστικό κατάλοιπο και ότι η κοινωνία όπως εξελίσεται θα το αποβάλει και τα δύο φύλα θα (ξανα)γίνουν ίδια...
Όσον αφορά τους τρανσέξουαλ νομίζω ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει το σώμα του ότι θέλει, κατάκτηση του φεμινιστηκού κινήματος της Αμερικής. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένος ο καθένας να του αρέσει, αλλά είναι σαν την ομοφυλοφιλία, δεν τον αφορά.
Άβαταρ μέλους
ekpaideuomenos
Real Name: Fucker

Δημοσίευση από ekpaideuomenos »

ρε μοντς και αντμίνς τι γίνεται σε αυτό το φόρουμ?
σόδομα και γόμορα?
We don’t need no education
We don’t need no thought control

01101001.00100000.01101100.01101111.01110110.01100101.00100000.01100010.01101001.01100111.00100000.01100010.01101111.01101111.01100010.01110011.
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

Εικόνα
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
Knp
Real Name: Κώστας

Δημοσίευση από Knp »

Αν και κοντεύει ένας χρόνος από τότε που γράφτηκαν όλες οι προηγούμενες απόψεις και μιας και το έφερε στην επιφάνεια ο "ekpaideuomenos" θα ήθελα να επισημάνω κάποια θολά σημεία. Όλα όσα γράψω δεν είναι δικές μου απόψεις αλλά στηρίζονται σε έρευνες που έχουν γίνει από ανθρωπολόγους, κοινωνιολόγους, ψυχαναλυτές, ψυχολόγους, νευρολόγους, εξελικτικούς βιολόγους και λοιπούς συναφείς επιστήμονες. Με δικά μου λόγια...

Θα ξεκινήσω από το θέμα της ομοφυλοφιλίας, το οποίο είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει κάποιος σε αλλαγή φύλου. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή. Τότε τι είναι?
Όλοι είμαστε φτιαγμένοι από 46 χρωμοσώματα. Τα μισά προέρχονται από την μητέρα και τα άλλα μισά από τον πατέρα. Αν το 23ο χρωμόσωμα και των 2 γονιών είναι "Χ" τότε θα δημιουργηθεί ένα βρέφος "ΧΧ", δηλαδή κορίτσι. Αν το 23ο χρωμόσωμα του πατέρα είναι "Υ" το βρέφος θα είναι "ΧΥ", δηλαδή αγόρι. Το βασικό πρότυπο του ανθρώπινου σώματος και εγκεφάλου είναι θηλυκό. 6-8 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το έμβρυο είναι ουδέτερο κι έχει την δυνατότητα να διαμορφώσει είτε αντρικά είτε γυναικεία γεννητικά όργανα. Όταν το έμβρυο είναι γενετικά άρρεν αναπτύσσει ειδικά κύτταρα, τα οποία διοχετεύουν μεγάλες ποσότητες τεστοστερόνης στο σώμα για να σχηματιστούν οι όρχεις και να διαμορφωθεί εγκέφαλος με αντρικά γνωρίσματα και συμπεριφορές.
Ας υποθέσουμε ότι το άρρεν έμβρυο χρειάζεται τουλάχιστον 1 μονάδα τεστοστερόνης για τον σχηματισμό των αντρικών γενετικών οργάνων κι άλλες 3 μονάδες για να διαμορφωθεί στον εγκέφαλο το αντρικό λειτουργικό σύστημα. Σύνολο δηλαδή απαιτείται για τον "ιδανικό" άντρα 4 μονάδες τεστοστερόνης.
Έστω τώρα ότι κατά τις 6-8 πρώτες εβδομάδες της κύησης το έμβρυο προσλαμβάνει μόνο 3 μονάδες τεστοστερόνης. Η 1 μονάδα θα καταναλώνεται για τον σχηματισμό των όρχεων, άρα ο εγκέφαλός του παίρνει μόνο 2 μονάδες. Αυτό συνεπάγεται ότι θα διαμορφωθεί ένας εγκέφαλος κατά 2/3 αντρικός και κατά 1/3 γυναικείος.
Αντίστοιχα αν το έμβρυο πάρει μόνο 2 μονάδες τεστοστερόνης, θα διαμορφωθεί ένας άνθρωπος με αντρικά γενετικά όργανα, αλλά με ο εγκέφαλός του θα είναι κατά βάση θηλυκός στη δομή και τον τρόπο σκέψης. Αυτό το έμβρυο "ΧΥ" είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μετατραπεί σε έναν ομοφυλόφιλο άντρα.
Αντίστοιχα ισχύουν και για τα έμβρυα "ΧΧ". Υπό ιδανικές συνθήκες αυτά τα έμβρυα δεν λαμβάνουν τεστοστερόνη. Όμως σε μερικές περιπτώσεις παίρνουν κάποια δόση τεστοστερόνης με αποτέλεσμα θα γεννηθεί κορίτσι με αντρικό εγκέφαλο. Αν η δόση της τεστοστερόνης είναι μεγάλη, το έμβρυο "ΧΧ" θα γίνει ομοφυλόφιλη γυναίκα.
Εν κατακλείδι, αν ο άνθρωπος (ή οποιοδήποτε άλλο θηλαστικό ζώο) γίνει άντρας, γυναίκα ή "κάτι ενδιάμεσο" είναι παιχνίδι αποκλειστικά της φύσης των 6-8 πρώτων εβδομάδων της κύησης. Τα άτομα που γίνονται bisexual, πολύ απλά, είναι αυτά στα οποία ο εγκέφαλός τους λαμβάνει τόση δόση τεστοστερόνης ώστε να είναι 50% αντρικός και 50% γυναικείος. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η ανατροφή του παιδιού δεν επηρεάζει την πιθανότητα να γίνει ομοφυλόφιλος. Η ομοφυλοφιλία είναι μη αναστρέψιμος σεξουαλικός προσανατολισμός.

Και για να μην με κατηγορήσετε ότι έχω βγει "offtopic" ερχόμαστε τώρα στο θέμα των transsexual. Οι transsexual νιώθουν από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους ότι γεννήθηκαν με σώμα λάθος φύλλου. Η περιοχή του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη σεξουαλική συμπεριφορά λέγεται υποθάλαμος, ο οποίος στις γυναίκες είναι μικρότερος συγκριτικά με αυτό των αντρών. Στο Ινστιτούτο Εγκεφαλικών Ερευνών της Ολλανδίας απέδειξαν το 1995 ότι ο υποθάλαμος των αντρών transsexual είναι γυναικείων διαστάσεων ή και ακόμη μικρότερος. Αυτό επιβεβαιώνει έρευνες που δείχνουν ότι ο προσδιορισμός του γένους προκύπτει από την αλληλεπίδραση μεταξύ του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου και των γεννητικών οργάνων. Η εγκεφαλική δομή των γενετικά αρρένων είναι θηλυκή, πρόκειται δηλαδή για γυναικείο εγκέφαλο παγιδευμένο σε αντρικό σώμα.
Η ψυχιατρική ταμπέλα των διαγενετικών ατόμων λέει ότι υποφέρουν από Διαταραχή του Κέντρου Ταυτότητας. Το 20% αυτών των ανθρώπων υποβάλλεται σε εγχείριση αλλαγής φύλλου.

Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω. Έγραψα όλα αυτά επειδή είναι κρίμα στον 21ο αιώνα να έχουμε αντιλήψεις του 19ου αιώνα, οι οποίες είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένα λάθος. Τώρα αν η ψυχολογία ή όλες οι παραπάνω επιστήμες που ανέφερα θεωρούνται επιστήμες είναι στην παιδεία του καθενός.

Αναφορά: Allan & Barbara Pease, Μα γιατί δεν με καταλαβαίνεις, 3η έκδοση, Εκδόσεις Διόπτρα, 2002
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”