Φονική έκρηξη στα Πατήσια

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
papagalakos

Re: Φονική έκρηξη στα Πατήσια

Δημοσίευση από papagalakos »

Glaurung έγραψε:Δεν το έβαλα απλώς και μόνο επειδή είναι επώνυμος ο συντάκτης του , ήθελα να δανειστώ τα λόγια του για να τα εντάξω στη κριτική μου αποδίδοντάς του ταυτόχρονα τον πρέποντα σεβασμό , μην του τα κλέψω . Δεν θέλω να παρουσιάσω πως οι μπολσεβίκοι ήταν αντίθετοι στις ΕΟ και το αντάρτικο πόλης . :)
Δεν είπα ότι το είπες :P
Glaurung έγραψε: Απλώς αυτό θα έπρεπε να αλλάξει πιστεύω για να έχουν μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή , και , παρακαλώ , μην μου απαντήσει κανείς ότι δεν είναι ζητούμενο αυτό . Η ενέργειες αυτές πιστεύω πιο πολύ πείθουν αυτούς που ήδη συμφωνούν ότι η ομάδα είναι πιστή στα λόγια της, παρά τους υπόλοιπους ότι έχουν δίκιο και να την υποστηρίξουν . Το κυριότερο , άμα είσαι αποκλειστικά σε αυτή την μορφή δράσης , πως να δείξω την συμπαράσταση και την συμφωνία μου εγώ ; Να καλείς τον άλλο κατευθείαν να πάρει τα όπλα το βρίσκω λίγο δύσκολο .
Καμιά ιδεα;
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

Η ενέργειες αυτές πιστεύω πιο πολύ πείθουν αυτούς που ήδη συμφωνούν ότι η ομάδα είναι πιστή στα λόγια της, παρά τους υπόλοιπους ότι έχουν δίκιο και να την υποστηρίξουν . Το κυριότερο , άμα είσαι αποκλειστικά σε αυτή την μορφή δράσης , πως να δείξω την συμπαράσταση και την συμφωνία μου εγώ ; Να καλείς τον άλλο κατευθείαν να πάρει τα όπλα το βρίσκω λίγο δύσκολο .
Σωστο point.
Γενικά δίνεται μια εικόνα. Τώρα όποιος θέλει σαφείς οδηγίες μπορεί να πάει στο κκε
Δεν εχω καμια σχεση με το κκε 8) Απλα εννοω, οτι για να παρει καποιος αυτο το ρισκο θα πρεπει να ξερει τι μπορει να χασει αλλα και τι μπορει να κερδισει στην περιπτωση που επιτυχει.Οι περισσοτεροι πολιτες, κατα τη γνωμη μου, και μεσα σε αυτους κι εγω, εχουμε σαφη εικονα στο τι μπορει να χασει καποιος υποστηριζοντας τετοιες ενεργειες και μια στο περιπου-προς ασαφη εικονα για το τι μπορει να κερδισει εαν επιτυχει.Οποτε το ρισκο που ζητηται να παρουν οι πολιτες ειναι δυσαναλογο.Γιαυτο ακομα και τα ατομα τα οποια θα θελαν μια αλλαγη σε αυτη τη κατευθυνση(τα ατομα που θα συμφωνουσαν με τα παραπανω "εστω") δεν συσπειρωνονται λογο δυσαναλογου ρισκου.Ξερουν τι θα χασουν και δεν εχουν συγκεκριμενη εικονα για το τι θα κερδισουν.Συνεπως, ειναι δυσκολο να παρει καποιος το ρισκο εχοντας μια ασαφη εικονα στο μυαλο του.
papagalakos

Ευ-Αγγελος έγραψε: Δεν εχω καμια σχεση με το κκε 8)
Αστείο ήταν... Απλά λέω ότι σε αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να ξέρεις από πριν τι θα γίνει.
Ευ-Αγγελος έγραψε:Απλα εννοω, οτι για να παρει καποιος αυτο το ρισκο θα πρεπει να ξερει τι μπορει να χασει αλλα και τι μπορει να κερδισει στην περιπτωση που επιτυχει.Οι περισσοτεροι πολιτες, κατα τη γνωμη μου, και μεσα σε αυτους κι εγω, εχουμε σαφη εικονα στο τι μπορει να χασει καποιος υποστηριζοντας τετοιες ενεργειες και μια στο περιπου-προς ασαφη εικονα για το τι μπορει να κερδισει εαν επιτυχει.Οποτε το ρισκο που ζητηται να παρουν οι πολιτες ειναι δυσαναλογο.Γιαυτο ακομα και τα ατομα τα οποια θα θελαν μια αλλαγη σε αυτη τη κατευθυνση(τα ατομα που θα συμφωνουσαν με τα παραπανω "εστω") δεν συσπειρωνονται λογο δυσαναλογου ρισκου.Ξερουν τι θα χασουν και δεν εχουν συγκεκριμενη εικονα για το τι θα κερδισουν.Συνεπως, ειναι δυσκολο να παρει καποιος το ρισκο εχοντας μια ασαφη εικονα στο μυαλο του.
Τσιτατολογικά το μυαλό μου πηγαίνει κατευθείαν στην πρότελευταία μου υπογραφή. Οι σκλάβοι το μόνο που έχουν να χάσουν είναι οι αλυσίδες τους. Βέβαια αυτό είναι από την εποχή του Σπάρτακου, οπότε θα πει κανείς "μα τώρα δεν είμαστε σκλάβοι". Ναι, αλλά και τότε δεν είχαν μόνο τις αλυσίδες τους. Είχαν μια στέγη και εξασφαλισμένο το φαγητό τους. Αλλά πραγματικά, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να απαντήσει με ακρίβεια στο τι θα κερδίσει. Θεωρητικά υπάρχει το κομμουνιστικό μανιφέστο, αλλά κι αυτό δεν μπορεί να το θεωρήσει κανείς από πριν κανόνα. Το ρίσκο γίνεται ακόμα πιο δυσανάλογο αν σκεφτείς ότι μπορεί να χάσεις τα πάντα και παρόλα αυτά να μην πετύχεις. Σε όλα αυτά όμως μόνο ο καθένας μπορεί να απαντήσει στον εαυτό του.
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Και κάπως έτσι φτάνεις σε αυτό το σημείο . Δεν μπορώ να δώσω με σιγουριά την απάντηση γιατί ουσιαστικά δεν έχω ιδέα πως είναι τα πράγματα από μέσα . Αν είχε την απάντηση και την κράταγα για τον εαυτό μου θα ήμουν άξιος λιθοβολισμού . Αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει να κάνουμε μια κριτική στις μεθόδους , έχοντας μια κάποια επιείκεια και χωρίς να έχουμε το αλάθητο μιας και μιλάμε εκ του ασφαλούς (πράγμα που μόλις συνειδητοποιώ ότι μου ξέφυγε λίγο πριν :P) .Από δω και πέρα παρακαλώ να θεωρείτε ως βάση σε όσα λέω , μην τοα επαναλαμβάνω :)
Πιστεύω πως θα ήταν μια καλή κίνηση να προσπαθήσουν να βγάλουν κάποιο έντυπο , πέρα των προκηρύξεων που βγάζουν μετά από ένα χτύπημα . Γενικά να ενημερώσουν τον κόσμο για την θεωρία τους και το πώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα , με μοίρασμα βιβλίων (νόμιμα ή παράνομα απαρτισμένα )ιδεολογικού περιεχομένου ή όπως μπορούν αλλιώς μπορούν . Και δεν λέω να βγουν τα άτομα που βάζουν τις βόμβες στη πλατεία Συντάγματος και να μοιράζει το περιοδικό , κάποιος υποστηρικτής ή αλληλέγγυος όμως . Δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα από νομικής άποψης αλλά δεν νομίζω να απαγορεύεται κάτι τέτοιο στα πλαίσια την ελευθερίας λόγου , πρόκειται για υλικό που θα μπορούσες να βρεις παρόμοιο και σε ένα βιβλιοπωλείο . Δεν ξέρω άμα είναι πραγματοποιήσιμο κάτι τέτοιο , οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι λόγω της αστυνομίας είναι πολύ , το ξέρω . Πρέπει όμως να υπάρξει ένας προβληματισμός πάνω σε αυτό το θέμα .

Να υπάρχει και το νόμιμο σκέλος ας το πούμε ,το προσβάσιμο στον κόσμο σκέλος όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με άλλες ομάδες που είχαν και παράνομες δραστηριότητες .
papagalakos

Glaurung έγραψε: Γενικά να ενημερώσουν τον κόσμο για την θεωρία τους και το πώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα , με μοίρασμα βιβλίων (νόμιμα ή παράνομα απαρτισμένα )ιδεολογικού περιεχομένου ή όπως μπορούν αλλιώς μπορούν . [...]Δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα από νομικής άποψης αλλά δεν νομίζω να απαγορεύεται κάτι τέτοιο στα πλαίσια την ελευθερίας λόγου
Υπάρχει. Με το νέο τρομονόμο θεωρείται εγκομιασμός εγκλήματος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορούν να το κάνουν, απλά το αναφέρω για την ιστορία...
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Glaurung καταλαβαινεις οτι ειναι πολυ δυσκολο για καποιον να χειροκροταει τετοιες ενεργειες και να τις προπαγανδιζει κιολας εε?Δεν θελεις και πολυ για να μπεις στην μαυρη λιστα της αντιτρομοκρατικης και της ασφαλειας.Τα παραδειγματα πολλα και διπλα μας,ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω.Επισης,οσον αφορα τον τελικο στοχο και το ρισκο,οι συγκεκριμενοι (ΣΠΦ) αλλα και αλλοι συγχρονοι εχουν αναφερει στις προκηρυξεις τους πως εκτος απο αυτο που εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους,την ουτοπικη κοινωνια,βρισκουν την ιδια την επανασταση και τον δρομο προς αυτην μια ικανοποιηση του επαναστατη,κατι για το οποιο αξιζει να ζησεις,και ακομη και αν δεν πετυχουν τιποτα,τουλαχιστον κανουν πραξη την ιδεολογια τους,που ειναι ευθεια ρηξη με το υπαρχον συστημα.Κατι που τους δινει μεγαλυτερη ευχαριστηση απο το να εχουν τις ιδεες τους αλλα κατα τ αλλα να εχουν μια καλη ζωη και λεφτα.Δηλαδη,το ιδανικο αυτοι το εχουν φερει με τις ενεργειες τους στο σημερα τους,και αν και δεν το ζουν οι ιδιοι πολεμανε για αυτο,τοσο ωστε να παιζουν το κεφαλι τους ανα πασα στιγμη,κινδυνεουν να σκοτωθουνε ή να ζησουν την υπολοιπη ζωη τους στα κολαστηρια.

ΥΓ.Στις προκηρυξεις τους αυτο που εγραψα παραπανω το αναλυουν καλυτερα και με πιο ωραια λογια.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

papagalakos έγραψε:Δυσκολεύομαι να καταλάβω το δίλημα ποιό είναι. Ξαναγράψτο αν θες. Πάντως από κανέναν πόλεμο ποτέ δεν βγήκε κάποιο όφελος.
Αναφερόμουν στο επιχείρημα που έγραψες σε προηγούμενο post, ότι αν δεν είχαν αφαιρεθεί ζωές Γερμανών, δηλαδή αν δεν είχαμε πολεμήσει, δεν θα ήμασταν τώρα ελεύθεροι. Αυτό που ήθελα να πω είναι, οκ αναγκαίο κακό τότε ο πόλεμος, μας βοήθησε να μείνουμε ελεύθεροι, να μην υποδουλωθούμε. Είχε όμως και πολλά αρνητικά, δηλαδή αφαίρεση ζωών, βία, πείνα, κακουχίες, κ.λ.π. Το θέμα τώρα πλέον είναι, ψάχνουμε να βρούμε άλλους τρόπους που έχουν τα θετικά (ελευθερία κ.λ.π.) αλλά όχι τα αρνητικά (βία κ.λ.π.) ή συνεχίζουμε να βασιζόμαστε στα τότε μέσα; Προσπαθούμε να αποφύγουμε την επανάληψη της τότε τραγωδίας ή όχι; Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μη χρειαστεί να καταλήξουμε στα άκρα όπως τότε; Τροφή για σκέψη οι τελευταίες ερωτήσεις, δεν περιμένω απαραίτητα απάντηση.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Από τη στιγμή που θέτεις την εφαρμοσιμότητα στον πραγματικό κόσμο ως κριτήριο για το αν έχει νόημα ή όχι μια ακέψη πάνω σε αυτό το θέμα, καταλήγεις ότι ουσιαστική αλλαγή της κοινωνίας χωρίς βία δε μπορεί να γίνει. Όπως ακι να το δεις, έχεις μια άρχουσα τάξη, η οποία έχει μια σειρά μηχανισμούς κοινωνικού ελέγχου (αστυνομία, στρατός, ΜΜΕ τα πιο προφανή), οι οποίοι μπορούν να ασκήσουν βία της μιας ή της άλλης μορφής, και η οποία κινδυνεύει να παραγκωνιστεί και να χάσει όλα τα προνόμια που είχε εξασφαλίσει. Είναι προφανές ότι αν κρίνει πως ο κίνδυνος είναι πραγματικός, θα κινητοποιήσει κάθε μηχανισμό για να καταστείλλει το κοινωνικό ρεύμα αυτό που θέλει να αλλάξει την κοινωνία.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
Giannis_G
Real Name: Γιαπιτζάκης Ιωάννης Άγγελος

Δημοσίευση από Giannis_G »

Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω οτι τέτοιες ενέργειες μπορούν να δώσουν λύση, αντιθέτως κάνουν πιό περίπλοκα τα πράγματα...Αποτέλεσμα μια οικογένεια να είναι πραγματικά δυστιχισμένη...Μια μάνα που θα κάνει χρόνια να συνέλθει και πάντα θα ξέρει οτι της λείπει ο υιός της, ένα κοριτσάκι που έχει χάσει το φώς της και αλλάζει δραστικά τη ζωή της και ένας πατέρας που θα πρέπει να σταθεί σε όλους αυτούς. Ειλικρινά το χρήμα,η εξουσία, ο καταμερισμός του πλούτου είναι το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, ο λόγος είναι πολύ απλός... οι πραγματικές αξίες της ζωής είναι άλλες αλλά της ανακαλύπτουμε(όσοι έχουν το κουράγιο να τις ανακαλύψουν) σε καταστάσεις που φτάνουμε στα όρια...Ναι η κοινωνία μας είναι δύσκολη,άδικη και σκληρή πάντα ήταν και πάντα θα είναι..Το αποδεχόμαστε αλλά δέν συμβιβαζόμαστε...Αλλά το θέμα είναι οτι αυτοί που λένε και καλά δεν συμβιβάζονται είναι στην ουσία αυτοί που έχουν αποδεχτεί την κατάσταση αυτή..διότι σέ έναν αγώνα δέν πας με κουκούλες, δέν πάς με δήθεν τρομοκρατικές ενέργειες σε δημόσια κτίρια(το κτίριο δεν θα πάθει τπτ ,το πολύ να πάθει κάποιος άνθρωπος) αλλά αγωνίζεσαι στην καθημερινότητα και προσπαθείς αυτό που σε ενοχλεί να μην το κάνεις στους άλλους...πολύ δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και υπομονή.
Αυτό που έχω καταλάβει και έχω αντιληφθεί είναι ότι όσο αυτοί που είναι στην εξουσία ζητάνε την εξουσία τόσο και η απέναντι πλευρά απεχθάνεται εξουσιαστικά την εξουσία. Η διαφορά τους καμμιά!!!! Απλά η μία πλευρά έχει γευτεί το χρήμα η άλλη όχι(ή δεν θέλει να το αποδεχτεί για πολλούς λόγους)...αλλά είμαι 95% σίγουρος οτι όταν το γευτεί θα είναι το ίδιο πράγμα.
Άβαταρ μέλους
Glaurung

papagalakos

Νομίζω αντιλαμβάνεσαι τις "δύο πλευρές" ως ομάδες συγκεκριμένων ατόμων, με τις αδυναμίες τους και τα λάθη τους. Το θέμα είναι όμως ότι όταν αντιπαρατάσσονται, σε όποιο επίπεδο, αυτές οι δύο παρατάξεις, οι "εξουσιαστές" και οι "εξουσιαστικά αντιεξουσιαστές" όπως τους αποκαλείς δεν αντιπαρατάσσονται άτομα με συμφέροντα, αλλά αντιπαρατάσσοντα τα ίδια τα συμφέροντα. Δεν πολεμά δηλαδή μόνο ο φτωχός τον πλούσιο, αλλά η φτώχια τον πλούτο.
Αν και το χρήμα είναι πίσω από όλα κι αυτό ρυθμίζει πλέον ακόμα και τις σχέσεις των ανθρώπων, η πάλη αυτή δεν έχει καθαρά και στενά οικονομικούς στόχους. Ή καλύτερα οι οικονομικές... "επιτυχίες" ενός τέτοιου κινήματος δεν θα έχουν μόνο οικονομικά οφέλη αλλά και άλλα παράγωγα. Μόνο που θα σταματήσουν τα τόσα εργατικά ατυχήματα θα είναι ήδη πολύ σημαντικό. κ.λπ κ.λπ.
Giannis_G έγραψε:Ναι η κοινωνία μας είναι δύσκολη,άδικη και σκληρή πάντα ήταν και πάντα θα είναι..
Πολύ ηττημένο να πιστεύεις ότι ο άνθρωπος δεν θα εξελιχθεί άλλο...
Giannis_G έγραψε:Το αποδεχόμαστε αλλά δέν συμβιβαζόμαστε...
Λογική αντίφαση.
Giannis_G έγραψε:Αλλά το θέμα είναι οτι αυτοί που λένε και καλά δεν συμβιβάζονται είναι στην ουσία αυτοί που έχουν αποδεχτεί την κατάσταση αυτή..διότι σέ έναν αγώνα δέν πας με κουκούλες, δέν πάς με δήθεν τρομοκρατικές ενέργειες σε δημόσια κτίρια(το κτίριο δεν θα πάθει τπτ ,το πολύ να πάθει κάποιος άνθρωπος) αλλά αγωνίζεσαι στην καθημερινότητα και προσπαθείς αυτό που σε ενοχλεί να μην το κάνεις στους άλλους...πολύ δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και υπομονή.
Καλά, ότι δεν φοράν κουκούλες το έχουν αποδείξει όλες οι πολιτικές δίκες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους μάρτυρες που αναγνώριζαν κάθε φορά τα πρόσωπα. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Εσύ προτείνεις μια άλλη μορφή αγώνα, περίπου σαν κι αυτή που προτείνει ο Hengeo.
Giannis_G έγραψε:αγωνίζεσαι στην καθημερινότητα και προσπαθείς αυτό που σε ενοχλεί να μην το κάνεις στους άλλους...πολύ δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και υπομονή.
Το θέμα είναι ότι ιστορικά από όσο ξέρω κάτι τέτοιο μια φορά έχει πετύχει. Και το αν τελικά πέτυχε είναι άλλη κουβέντα... Αναφέρομαι στον Γκάντι, ινδό πολιτικό και επαναστάτη που επηρέασε το απελευθερωτικό κίνημα στην Ινδία με την παθητική αντίσταση. Δηλαδή δεν ασκούσαν βία στον κατακτητή, ακόμα και όταν την δέχονταν. Αποτέλεσμα ήταν να πετύχει το κίνημα χάρις την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κινότητας. Οι μονόπλευρες και πολυάριθμες απωλιες όμως των ινδών που φαντάζομαι όλοι συμφωνούν ότι είχαν το δίκιο με το μέρος τους αντισταθμίζουν μια άλλη, διαφορετική αντίσταση; Και ακόμα εκείνο ήταν απελευθερωτικό κίνημα που εξυπηρετούσε τη διατήρηση της διεθνούς ισοροπίας. Ένα κίνημα για την ανατροπή της εξουσίας δεν νομίζω ότι θα έβρισκε σύμφωνο κανέναν πέρα από αυτούς που το κάνουν. Χαρακτηριστηκό παράδειγμα η ρωσική επανάσταση το 17' όπου στείλαν στρατό για την καταστολή της επανάστασης όλες οι ευρωπαικές χώρες, μέχρι και η Ελλάδα! Τώρα βέβαια, αν σήμερα 10.000.000 Έλληνες αποφάσιζαν ανυπακοή στους νόμους, στην άδικη φορολογία κ.λπ κ.λπ θα ήταν πολύ όμορφα και ειρηνικά αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει πρακτικά για αναρίθμητους λόγους. Αν βέβαια θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.
Η προβολή της ταινίας "Kabuli Kid, To Μωρό της Καμπούλ"στο Cine Φιλίπ έχει σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικογένεια του νεαρού Αφγανού, Χαμί Νατζαφί, που σκοτώθηκε από την έκρηξη βόμβας στις 28 Μαρτίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ωστόσο θα υπάρχει ένα κουτί που ο καθένας θα μπορεί να συνεισφέρει ό,τι μπορεί. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί εξ ολοκλήρου στην μητέρα του θύματος, κυρία Ζάχρα Νατζαφί.
έλεος...
Άβαταρ μέλους
Glaurung

papagalakos έγραψε:
Η προβολή της ταινίας "Kabuli Kid, To Μωρό της Καμπούλ"στο Cine Φιλίπ έχει σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικογένεια του νεαρού Αφγανού, Χαμί Νατζαφί, που σκοτώθηκε από την έκρηξη βόμβας στις 28 Μαρτίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ωστόσο θα υπάρχει ένα κουτί που ο καθένας θα μπορεί να συνεισφέρει ό,τι μπορεί. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί εξ ολοκλήρου στην μητέρα του θύματος, κυρία Ζάχρα Νατζαφί.
έλεος...
Πιο είναι το αρνητικό ; Δεν προσπαθούν να καπηλευτούν κάποια δράση , δεν είδα μεγάλη προβολή της φιλανθρωπίας τους και της μεγαλοψυχίας τους (τυχαία το έμαθα από γνωστό , δεν το είδα σε κανένα site ενημέρωσης) , δεν σου λέει ότι ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί στη οικογένεια αλλά ότι είναι δωρεάν η είσοδος και ο καθένας δίνει ότι μπορεί και θέλει .

Εντάξει , ισχύει ότι πας να δεις μια ταινιούλα , δίνεις κάποια λεφτά και νομίζεις ότι αξίζεις το νόμπελ ανθρωπιάς σε σχέση με τους υπόλοιπους που μένουν στα σπιτάκια τους και δεν ενδιαφέρονται για την άμοιρη οικογένεια . Αλλά και να ισχύει ως ένα βαθμό δεν είναι ελεεινό πιστεύω . Την υποκρισία μπορείς να την βρεις σε διάφορες πτυχές του ¨αγώνα¨ , ποιος πήγε στη πορεία , άμα έχει πάει σε όλες τις πορείες είσαι πιο σωστός και επαναστάσεις , να πας σε μια συγκέντρωση και μετά να φας στα Goodys κτλ κτλ . Υπάρχουν άτομα που είναι συνειδητοποιημένα και , κυρίως , ρεαλιστές .
Αλλά και να ισχύει αυτό που ανέφερα παραπάνω , πιο είναι το πρόβλημα να πας να δεις μια ταινία και να βοηθήσεις ταυτόχρονα . Ως εκεί πια είναι ένστασή σου ;
Διασκέδαση δεν πάει να πει κατευθείαν κοσμικές κυράτσες ή ελαφρόμυαλοι τύποι …
papagalakos

Καλά, δεν είπα να μην πας να δεις την ταινία. Και άμα πας μέχρι εκεί δώσε και τίποτα για την οικονομική ενίσχυση. Απλά δεν έχει κανένα νόημα. Τα λεφτά θα φέρουν πίσω το παιδί; Έχουμε μάθει να τα μετράμε όλα σε χρήματα, αλλά ποτέ δεν κοιτάμε την ουσία. Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που γενικά δεν απασχολεί πολύ κόσμο. Αλλά υποτίθεται ότι όταν συμβεί κάτι όπως η έκρηξη στα Πατήσια ευαισθητοποιούμαστε και το ψάχνουμε και θέλουμε να βοηθήσουμε κ.λπ. κ.λπ. Αντ' αυτού εδώ βλέπω μια προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης μιας οικογένιες από τις χιλιάδες των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα. Δηλαδή καμία ουσιαστική λύση. Πιο σημαντική θα ήταν μια τοποθέτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ στη βουλή για να σταματήσουν να σκοτώνονται μετανάστες στα σύνορα. Αντιθέτως αυτοί θα κάνουν ακριβώς την ανάποδη τοποθέτηση. Βέβαια κανείς δεν θα ασχοληθεί, αφού σε ένα μήνα που θα ζητήσουν καλύτερη φύλαξη των συνόρων θα το έχουμε ξεχάσει και θα συμφωνήσουμε μάλιστα. Μην έρχονται και μας παίρνουν και τις δουλειές.
"Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; Σε λίγο καιρό θα έχει ξεχαστεί" (παλιά δήλωση Κ. Μητσοτάκη για το σκοπιανό)

Και μια ερώτηση για σκέψη. Γιατί δεν έγινε τόσο θέμα στα κανάλια και δεν έγινε οικονομική ενίσχυση για την οικογένια του μετανάστη που πυροβόλησαν και σκότωσαν οι μπάτσοι πριν κάνα μήνα κατά την καταδίωξη ληστών τράπεζας; :wink:
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Καλά, δεν είπα να μην πας να δεις την ταινία. Και άμα πας μέχρι εκεί δώσε και τίποτα για την οικονομική ενίσχυση. Απλά δεν έχει κανένα νόημα. Τα λεφτά θα φέρουν πίσω το παιδί; Έχουμε μάθει να τα μετράμε όλα σε χρήματα, αλλά ποτέ δεν κοιτάμε την ουσία. Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που γενικά δεν απασχολεί πολύ κόσμο.
Οχι τα λεφτα δεν θα φερουν πισω το παιδι αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν εχουν κ κανενα νοημα.... Εχουν κ παραεχουν.... Μια οικογενεια που ζει μια τραγωδια σε μια ξενη χωρα χωρις καμια οικονομικη υποστηριξη χρειαζεται λεφτα... Τη μανα φυσικα δεν την ενδιαφερει τιποτα αλλο εκτος απο το γιο της αλλα εμειναν πισω 3 μελη τα οποια πρεπει να ζησουν.... Αρα εχουν κ παραεχουν νοημα τα χρηματα. Οχι για το παιδι που πεθανε αλλα για τα ατομα που εμειναν πισω...

Εγω νομιζω οτι ισα ισα που το μεταναστευτικο ειναι ενα θεμα που απασχολει πολυ κοσμο αλλα οι πιο πολλοι δεν τολμανε να μιλησουν για να μην τους πουν καποιοι φασιστες κ ακροδεξιους....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
papagalakos

lunatic έγραψε: Οχι τα λεφτα δεν θα φερουν πισω το παιδι αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν εχουν κ κανενα νοημα.... Εχουν κ παραεχουν.... Μια οικογενεια που ζει μια τραγωδια σε μια ξενη χωρα χωρις καμια οικονομικη υποστηριξη χρειαζεται λεφτα...
Και οι υπόλοιποι μετανάστες χρειάζονται λεφτά αλλά εδώ δεν τους δίνουν καν άδεια παραμονής.
lunatic έγραψε: Εγω νομιζω οτι ισα ισα που το μεταναστευτικο ειναι ενα θεμα που απασχολει πολυ κοσμο αλλα οι πιο πολλοι δεν τολμανε να μιλησουν για να μην τους πουν καποιοι φασιστες κ ακροδεξιους....
Δεν εννοούμε με αυτή την έννοια...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”