[Απλή λογική] Μια βιώσιμη επιχείρηση

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: [Απλή λογική] Μια βιώσιμη επιχείρηση

Δημοσίευση από noir »

Off Topic
Με το που μπηκα στο τοπικ πονεσε ο εγκεφαλος μου. Μια εκκληση βρε παιδια, συναδελφοι/ισσες!
Κρατηστε το lunatic μακρια απο το πληκτρολογιο... Οι moderator ας βαζουν ενα προειδοποιητικο σηματακι διπλα στα τοπικς!! :twisted:
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

Off Topic
Δεν αντέχω άλλο !!! Σας παρακαλώ σταματήστε τον , από την αρχή ήταν ανυπόφορος , αλλά μετά την ψήφιση του πλαισίου του στη ΓΣ το πράγμα έχει ξεφύγει...μιλάει για τα πάντα με ύφος χιλίων καρδιναλλίων είτε αυτό αφορά τη σχολή είτε πολιτικά είτε την Κυρά Μαρία από απέναντι...και όλες μα όλες οι απόψεις του με τεράστια συνέπεια ανυπόστατες και δογματικές
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Κριμα που γεμισατε το θεμα με οφφτοπικ.... Οπως εχω ξαναπει ο falgorn ειναι αρκετα συζητησημο ατομο....
Κοίτα papagalako, από τη μεριά που το βλέπω, δεν υπάρχει κάποιος πολύ συγκεκριμένος λόγος για τον οποίον ένας φούρνος με τη λογική που περιγράφει ο lunatic δε θα μπορούσε να είναι βιώσιμος. Το θέμα είναι ότι θα ήταν μια κατάσταση τελείως "παράδοξη" και αντίθετη με ηθικές και οικονομικές αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται ο καπιταλισμός. Τώρα πρακτικά, αν βρισκόταν στην ίδια γειτονιά άλλος φούρνος με πιο επιθετική λογική στην προώθηση των ψωμιών του και στην αξιοποίηση της υπεραξίας που θα παρήγαγε, σαφώς και είναι ενδεχόμενο το να βάραγε κανόνι ο εν λόγω "καλός" φούρναρης. Αν δε βρισκόταν, μπορεί και να συνέχιζε να λειτουργεί. Πάντως, ο καπιταλισμός λειτουργεί παίρνοντας ως δεδομένο το ότι ο καθένας κάνει επιλογές με σκοπό τη μεγιστοποίηση του προσωπικού του κέρδους...
Κοίτα papagalako, από τη μεριά που το βλέπω, δεν υπάρχει κάποιος πολύ συγκεκριμένος λόγος για τον οποίον ένας φούρνος με τη λογική που περιγράφει ο lunatic δε θα μπορούσε να είναι βιώσιμος. Το θέμα είναι ότι θα ήταν μια κατάσταση τελείως "παράδοξη" και αντίθετη με ηθικές και οικονομικές αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται ο καπιταλισμός. Τώρα πρακτικά, αν βρισκόταν στην ίδια γειτονιά άλλος φούρνος με πιο επιθετική λογική στην προώθηση των ψωμιών του και στην αξιοποίηση της υπεραξίας που θα παρήγαγε, σαφώς και είναι ενδεχόμενο το να βάραγε κανόνι ο εν λόγω "καλός" φούρναρης. Αν δε βρισκόταν, μπορεί και να συνέχιζε να λειτουργεί. Πάντως, ο καπιταλισμός λειτουργεί παίρνοντας ως δεδομένο το ότι ο καθένας κάνει επιλογές με σκοπό τη μεγιστοποίηση του προσωπικού του κέρδους...
Ετσι ακριβως. Μπορει να ειναι αντιθετο με τις αρχες του καπιταλισμου αλλα στην τελικη δεν μας επιβαλλει κανενας να τις ακολουθησουμε στο κατω κατω... Αν θελουμε γραφουμε τις αρχες του καπιταλισμου στα ##### κ κανουμε οτι θελουμε....

Ρε παπαγαλακο (κ λοιποι) ξεκολλα λιγο το μυαλο σου... Δεν τιθεται καν θεμα αν ειναι βιωσημη μια τετοια επιχειρηση... Ειναι κ παραειναι κ αυτο αποδυκνειεται καθε μερα με καποιες επιχειρησεις που δουλευουν ετσι.....
Ακόμα και ως υπόθεση εργασ'ία να δεχτώ ότι κάπου μπορεί καταλαθος να λειτουργήσει θεωρώ ότι κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος δεν θα δούλευε εκεί. Γιατί αυτό το πράγμα είναι φιλανθρωπία.
χαχαχαχα ελεος ρε παπαγαλακο... Τι φιλανθρωπια? Απλη αξιοκρατία ειναι....
Λοιπον λοιπον για να τελειωνουμε το θεμα... Εγω παπαγαλακο θα προσπαθησω να φτιαξω μια τετοια επιχειρηση... Αν δε θες να ερθεις να δουλεψεις μαζι μου μην ερθεις... Αλλα ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να κανεις εστω κ το παραμικρο παραπονο για τον "κακο" εργοδοτη που θα δουλευεις.... Διοτι θα σου εχει δωθει ηδη η ευκαιρια κ θα την εχεις πεταξει στα σκουπιδια.....

Κ στην τελικη το αστειο ποιο ειναι? Οτι ουσιαστικα αυτο που λεω ειναι αυτο που ζητανε συνεχεια ολοι.. ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ.... Αυτο λεω ουσιαστικα...
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

lunatic έγραψε:Κριμα που γεμισατε το θεμα με οφφτοπικ.... Οπως εχω ξαναπει ο falgorn ειναι αρκετα συζητησημο ατομο....
Αιτούμαι την εφαρμογή λογοκρισίας σε αυτό το κομμάτι του post, ως υβριστικού. :twisted:
lunatic έγραψε:Ετσι ακριβως. Μπορει να ειναι αντιθετο με τις αρχες του καπιταλισμου αλλα στην τελικη δεν μας επιβαλλει κανενας να τις ακολουθησουμε στο κατω κατω... Αν θελουμε γραφουμε τις αρχες του καπιταλισμου στα ##### κ κανουμε οτι θελουμε....
Αν θέλεις να γίνεις ο φούρναρης-Μητέρα Τερέζα, κανείς δε σε εμποδίζει. Και μπορεί και να κρατήσει για κάποιο διάστημα. Απλά όταν θα ανοίξει ένας φούρνος εκεί κοντά με πιο επιθετική πολιτική στο πως αξιοποιεί την υπεραξία που αποσπα από τους εργαζόμενους, θα έχεις πρόβλημα στο να τον ανταγωνιστείς. Επίσης, στο σχήμα που έχεις στο μυαλό σου, κάθε πρόσληψη σημαίνει άμεση μείωση μισθών για όλους.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Απλά όταν θα ανοίξει ένας φούρνος εκεί κοντά με πιο επιθετική πολιτική στο πως αξιοποιεί την υπεραξία που αποσπα από τους εργαζόμενους, θα έχεις πρόβλημα στο να τον ανταγωνιστείς. Επίσης, στο σχήμα που έχεις στο μυαλό σου, κάθε πρόσληψη σημαίνει άμεση μείωση μισθών για όλους.
Γιατι να εχω προβλημα στο να τον ανταγωνιστω? Απλα ισως χρειαστει να μειωθουν λιγο οι μισθοι. Αλλα μια μειωση μισθων σε μια τετοια επιχειρηση δεν ειναι κατι τοσο κακο αφου ετσι κ αλλιως οι μισθοι θα ειναι αρκετα υψηλοι....

Παιδια το ζητημα μπορει να αναχθει κ σε πολυ ανωτερο επιπεδο... Ο πλουτος που υπαρχει αυτη τη στιγμη στον πλανητη Γη φτανει κ περισσευει να ζησουν ολοι οι ανθρωποι πλουσιοπαροχα... Το προβλημα ειναι απλα το οτι βρισκεται σε λιγους αυτος ο πλουτος... Πρεπει να γινει σωστη διανομη του πλουτου σε ολα τα επιπεδα... Ειτε ειναι σε μια μικρη κοινωνια ειτε αφορα ολη την ανθρωποτητα.
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

lunatic έγραψε:
Παιδια το ζητημα μπορει να αναχθει κ σε πολυ ανωτερο επιπεδο... Ο πλουτος που υπαρχει αυτη τη στιγμη στον πλανητη Γη φτανει κ περισσευει να ζησουν ολοι οι ανθρωποι πλουσιοπαροχα... Το προβλημα ειναι απλα το οτι βρισκεται σε λιγους αυτος ο πλουτος... Πρεπει να γινει σωστη διανομη του πλουτου σε ολα τα επιπεδα... Ειτε ειναι σε μια μικρη κοινωνια ειτε αφορα ολη την ανθρωποτητα.
Που θες να καταλήξεις ; Πως άμα έχουμε φιλότιμο μπορούμε και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να έχουμε δίκια διανομή του πλούτου ;
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Έχεις την εντύπωση ότι αυτή η ανισότητα υπάρχει καταλάθος, ή επειδή κανείς δεν ακούει το μεγάλο φιλόσοφο lunatic; Έχω μια ιδέα. Τι θα έλεγες να τα πεις όλα αυτά σε ανοιχτή συγκέντρωση; Ή σε ένα βιβλίο, κάπου ρε παιδί μου που να απευθύνεσαι στην κοινωνία κι όχι στο φόρουμ. Θα έφτιαχνα σχετικό πολλ για το αν οι ιδέες σου φαίνονται μόνο σε εμένα παιδιάστικες και 100% ατεκμηρίωτες αλλά φοβούμαι ότι αυτό θα προκαλέσει άλλα προβλήματα.
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Που θες να καταλήξεις ; Πως άμα έχουμε φιλότιμο μπορούμε και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να έχουμε δίκια διανομή του πλούτου ;
Σιγουρα μια πολυ πιο δικαιη απ οτι ειναι τωρα... Η έλλειψη φιλοτιμου παιζει παρα πολυ σημαντικο ρολο στην κατασταση που εχει φτασει η κοινωνια μας σημερα.
Έχεις την εντύπωση ότι αυτή η ανισότητα υπάρχει καταλάθος, ή επειδή κανείς δεν ακούει το μεγάλο φιλόσοφο lunatic; Έχω μια ιδέα. Τι θα έλεγες να τα πεις όλα αυτά σε ανοιχτή συγκέντρωση; Ή σε ένα βιβλίο, κάπου ρε παιδί μου που να απευθύνεσαι στην κοινωνία κι όχι στο φόρουμ. Θα έφτιαχνα σχετικό πολλ για το αν οι ιδέες σου φαίνονται μόνο σε εμένα παιδιάστικες και 100% ατεκμηρίωτες αλλά φοβούμαι ότι αυτό θα προκαλέσει άλλα προβλήματα.
Ρε παπαγαλακο ωρες ωρες νομιζω οτι απαντας σε πραγματα που δεν εχουν ειπωθει ποτε....
Ειπα εγω οτι αυτη η ανισοτητα υπαρχει καταλαθος? Ανεφερα εστω κ κατι σχετικο με αυτο? ΟΧΙ. Τι λες λοιπον?

Παιδιαστικες ιδεες.
Το να θελω περισσοτερη αξιοκρατία ειναι παιδιαστικο? :lol: Τι αλλο θ ακουσουμε?

100% ατεκμηρίωτες
Διαβαζεις καθολου τα ποστ μου? Σου λεω οτι υπαρχουν επιχειρησεις που δουλευουν ετσι εδω κ χρονια χωρις κανενα απολυτως προβλημα κ συ μου λες για 100% ατεκμηριωτες αποψεις....?

Μαλλον κ οι 2 χαρακτηρισμοι σου πεσαν στο κενο....
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Έφυγαν δύο posts του στιλ quote μια γραμμή, απάντηση μια γραμμή, ξανά quote μια γραμμή και απάντηση μια γραμμή, κ.ο.κ.
To forum είναι δομημένο για μη συγχρονισμένη συζήτηση. Για επί τόπου κουβέντες με απαντήσεις της μιας γραμμής υπάρχει το msn. Κάντε ένα add.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
obelix

Δημοσίευση από obelix »

lunatic έγραψε:Σου λεω οτι υπαρχουν επιχειρησεις που δουλευουν ετσι εδω κ χρονια χωρις κανενα απολυτως προβλημα
ego θα ξαναζητήσω ένα παράδειγμα τέτοιας επιχείρησης
lunatic έγραψε:Η έλλειψη φιλοτιμου παιζει παρα πολυ σημαντικο ρολο στην κατασταση που εχει φτασει η κοινωνια μας σημερα.
πιο μεγάλο ρόλο παίζει το οικονομικό/νομισματικό σύστημα και οι ορμές/ανάγκες του ισχυρού είδους ζωής του πλανήτη...
O kanenas έγραψε:Έφυγαν δύο posts του στιλ quote μια γραμμή, απάντηση μια γραμμή, ξανά quote μια γραμμή και απάντηση μια γραμμή, κ.ο.κ.
To forum είναι δομημένο για μη συγχρονισμένη συζήτηση. Για επί τόπου κουβέντες με απαντήσεις της μιας γραμμής υπάρχει το msn. Κάντε ένα add.
διαφωνώ...δηλαδή αν εμπλουτίσω και εγώ το ποστ μ με χαρακτρισμούς προς το συνομιλητή, όπως γίνεται τόσες γραμμές πιο πάνω, θα αποκτήσει το ποστ ουσία??
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος obelix την Πέμ Απρ 22, 2010 7:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

lunatic έγραψε:
Glaurung έγραψε:Που θες να καταλήξεις ; Πως άμα έχουμε φιλότιμο μπορούμε και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να έχουμε δίκια διανομή του πλούτου ;
Σιγουρα μια πολυ πιο δικαιη απ οτι ειναι τωρα... Η έλλειψη φιλοτιμου παιζει παρα πολυ σημαντικο ρολο στην κατασταση που εχει φτασει η κοινωνια μας σημερα.
Αυτή τη στιγμή και βιάζομαι, και είμαι πολύ κουρασμένος για να γράψω post-σεντόνι. Οπότε θα είμαι λακωνικός. Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι η κοινωνική ομάδα που απαρτίζεται από τα άτομα που έχουν τη δυαντότητα να ασκήσουν την μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και mediaκή επιρροή στην κοινωνία, είναι η κοινωνική ομάδα των ατόμων που ζουν και έχουν αυτή την επιρροή αφ' ενός καρπωνόμενα την υπεραξία, όπως την περιέγραψε ο papagalakos και αφ' ετέρου αντλώντας (λογιστικό και μη "πραγματικό") κέρδος από χρηματιστηριακά παιχνίδια; Αυτό είναι που λέμε καπιταλιστική τάξη. Και καπιταλισμός λέγεται το σύστημα όπου αυτή υπάρχει και έχει το πάνω χέρι στην κοινωνία. Και είναι δομημένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις επιδιώξεις αυτής της τάξης. Δεν είναι θέμα φιλότιμου, είναι θέμα του τι είναι και σε τι βασίζεται η τάξη που έχει στην ουσία το πάνω χέρι.
lunatic έγραψε:Παιδιαστικες ιδεες.
Παιδιάστικο είναι το να βλέπεις την έννοια της αξιοκρατίας αποκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα και το να πιστεύεις ότι εκεί είναι το πρόβλημα. Όπως με το φιλότιμο.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

lunatic έγραψε:
Ρε παπαγαλακο ωρες ωρες νομιζω οτι απαντας σε πραγματα που δεν εχουν ειπωθει ποτε....
Ειπα εγω οτι αυτη η ανισοτητα υπαρχει καταλαθος? Ανεφερα εστω κ κατι σχετικο με αυτο? ΟΧΙ. Τι λες λοιπον?

Παιδιαστικες ιδεες.

100% ατεκμηρίωτες
Διαβαζεις καθολου τα ποστ μου? Σου λεω οτι υπαρχουν επιχειρησεις που δουλευουν ετσι εδω κ χρονια χωρις κανενα απολυτως προβλημα κ συ μου λες για 100% ατεκμηριωτες αποψεις....?

Μαλλον κ οι 2 χαρακτηρισμοι σου πεσαν στο κενο....
Όσα λες είναι ατεκμηρίωτα γιατί βασίζονται σε υποδείξεις του τύπου "το ξέρω", "συμβαίνει γύρο μου", "το είδα στο Ζέιντγκέιστ" κ.λπ. Παιδιάστικο είναι το όλο σύστημα που περιγράφεις, όχι το σημείο που μιλάς για αξιοκρατία. Το θέμα είναι ότι το σύστημα που περιγράφεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια διαφορετική έκφανση του καπιταλισμού. Αυτό σημαίνει ότι δεν δίνεις λύση στην εκμετάλευση, παρά μόνο την κάνεις λίγο πιο ελαστική.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papagalakos την Παρ Απρ 23, 2010 3:28 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

falgorn
Αυτή τη στιγμή και βιάζομαι, και είμαι πολύ κουρασμένος για να γράψω post-σεντόνι. Οπότε θα είμαι λακωνικός. Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι η κοινωνική ομάδα που απαρτίζεται από τα άτομα που έχουν τη δυαντότητα να ασκήσουν την μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και mediaκή επιρροή στην κοινωνία, είναι η κοινωνική ομάδα των ατόμων που ζουν και έχουν αυτή την επιρροή αφ' ενός καρπωνόμενα την υπεραξία, όπως την περιέγραψε ο papagalakos και αφ' ετέρου αντλώντας (λογιστικό και μη "πραγματικό") κέρδος από χρηματιστηριακά παιχνίδια; Αυτό είναι που λέμε καπιταλιστική τάξη. Και καπιταλισμός λέγεται το σύστημα όπου αυτή υπάρχει και έχει το πάνω χέρι στην κοινωνία. Και είναι δομημένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις επιδιώξεις αυτής της τάξης. Δεν είναι θέμα φιλότιμου, είναι θέμα του τι είναι και σε τι βασίζεται η τάξη που έχει στην ουσία το πάνω χέρι.
Ναι. Συμφωνούμε. Δεν ειπα ποτε το αντίθετο. Βεβαια στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρομαι σε πολυ πιο χαμηλα στρωματα. Ο καθε απλος μαγαζατορας δε νομιζω οτι μπορει να θεωρηθει μεγαλοκαρχαριας. Οπότε συμφωνουμε σε ολα αυτα που λες αλλα δεν αναφερομαι σε αυτους σε αυτο το θρεντ.
Παιδιάστικο είναι το να βλέπεις την έννοια της αξιοκρατίας αποκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα και το να πιστεύεις ότι εκεί είναι το πρόβλημα. Όπως με το φιλότιμο.
Δεν μπορω να καταλαβω που ειδες να λεω οτι εκει ειναι το προβλημα. Λεω απλα οτι φερει μεγαλο μεριδιο ευθυνης. Δεν ειπα πουθενα οτι αυτο απο μονο του ειναι το προβλημα. Μην λετε πραγματα που δεν εχω πει.

παπαγαλακο
Όσα λες είναι ατεκμηρίωτα γιατί βασίζονται σε υποδείξεις του τύπου "το ξέρω", "συμβαίνει γύρο μου", "το είδα στο Ζέιντγκέιστ" κ.λπ. Παιδιάστικο είναι το όλο σύστημα που περιγράφεις, όχι το σημείο που μιλάς για αξιοκρατία. Το θέμα είναι ότι το σύστημα που περιγράφεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια διαφορετική έκφανση του καπιταλισμού. Αυτό σημαίνει ότι δεν δίνεις λύση στην εκμετάλευση, παρά μόνο την κάνεις λίγο πιο ελαστική.
Πες μου εστω κ ΜΙΑ φορα που εφερα ως επιχειρημα το "απλα το ξερω".
Το "συμβαινει γυρω μου" νομιζω ειναι μια χαρα επιχειρημα. Εφοσον δω κατι δηλαδη τι να κανω? Να μην πιστευω στα ματια μου?
Τι κολλημα εχεις φαει με το zeitgeist? Δηλαδη ελεος πια... Πες μου ΜΙΑ φορα που ειπα "το εχω δει στο zeitgeist αρα ισχυει".

Ειπα εγω οτι δινω λυση? Κ αν ναι που? Ειπα απλα οτι θα ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα. Δεν ειπα πουθενα οτι αυτο αποτελει λυση απο μονο του ομως. Το οτι θα ηταν πολυ καλυτερη η κατασταση νομιζω ειναι αναμφισβήτητο.

Δεν μπορω να καταλαβω που διαφωνουμε. Λεω απλα οτι αν ηταν ετσι οπως λεω τα πραγματα, θα ηταν πολυ πιο ανθρωπινη η κοιωνια μας. Κ νομιζω (τουλαχιστον αυτο εχω καταλαβει μεχρι τωρα απ τα ποστ σας) οτι κ σεις το πιστευετε αυτο. Επομενως που διαφωνουμε?
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

lunatic έγραψε:
Ειπα εγω οτι δινω λυση? Κ αν ναι που? Ειπα απλα οτι θα ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα. Δεν ειπα πουθενα οτι αυτο αποτελει λυση απο μονο του ομως. Το οτι θα ηταν πολυ καλυτερη η κατασταση νομιζω ειναι αναμφισβήτητο.

Δεν μπορω να καταλαβω που διαφωνουμε. Λεω απλα οτι αν ηταν ετσι οπως λεω τα πραγματα, θα ηταν πολυ πιο ανθρωπινη η κοιωνια μας. Κ νομιζω (τουλαχιστον αυτο εχω καταλαβει μεχρι τωρα απ τα ποστ σας) οτι κ σεις το πιστευετε αυτο. Επομενως που διαφωνουμε?
Διαφωνούμε στο ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει , τουλάχιστον όχι σε επίπεδο που να μπορούμε να το λαμβάνουμε υπ όψιν μας σε συζητήσεις όπως αυτή που είχαμε κάνει για την αχρήματη κοινωνία και άλλες παρόμοιες .

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πιο είναι το νόημα του topic . Απλώς να το παρουσιάσεις . Γιατί όταν κάποιος δυο λέει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στο καπιταλισμό και σου παρουσιάζει τους λόγους που κατά τη γνώμη του είναι ατοί που το εμποδίζουν , στην απάντησή σου παρουσιάζεις την σκέψη σου κάτι σαν «ντοκιμαντέρ» (?) , μια παρατήρηση/εμφάνιση μιας ενέργειας που έχει πραγματοποιηθεί σε αμελητέα κλίμακα κάπου στο πλανήτη . Δεν ανοίγεις μια συζήτηση για το κατά πόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό σε μεγαλύτερο επίπεδο (άρα αξιόλογο) , για την ηθική μιας πράξεις αυτής και την λογική της κτλ , λες απλώς πως είναι κάτι που μπορεί να γίνει στο μπακάλικο της γειτονιάς άμα το ήθελε ο μπακάλης και , με μια ρομαντική διάθεση , πως θα ήταν καλύτερα αν το έκαναν και οι υπόλοιποι . Οπότε ρωτάω πάλι , ήθελες να γίνει συζήτηση ή απλά να το γράψεις κάπου για να το βλέπουν και αυτό ;
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Glaurung νομιζω δεν εχεις καταλαβει την βαρυτητα του θεματος. Το οτι ειναι κατι που μπορει να εφαρμοστει σε μικρες επιχειρησεις δεν το κανει καθολου αναξιο λογου... Βγες στο δρομο κ θα δεις οτι ειναι γεματος με τετοιες μικρες επιχειρησεις κ οχι με εργοστασια της κοκα κολα.... Επομενως μονο ελαφρα δεν θα επρεπε να παιρνουμε ενα τετοιο θεμα... Αφορα ενα τεραστιο κομματι της κοινωνιας.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”