Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [29-04-2010]

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [29-04-2010]

Δημοσίευση από lunatic »

Ρε ειπα εγω πως μονο η καταληψη ειναι μεσο?Πας να με τρελανεις εντελως?Γιατι δεν διαβαζεις αυτα που γραφω?
Πολωση που φερνει αντιδρασεις,απο καταληψεις σχολων (το λαιτ),μεχρι μπομπες μεσα στη βουλη (αμην και ποτε)
Ειπα εγω οτι ειπες οτι μονο η καταληψη ειναι μεσο? Απλα με την παρουσια σου στο φορουμ εχεις δειξει οτι την θεωρειες μεσο μαζι με καποια αλλα...
Και επισης που ειδες κλαψα?
Δεν αναφερομουν σε σενα ειδικα. Αναφερομουν σε εναν ευρυ πολιτικο χωρο (τον αριστερο απο ελαφροαριστερο μεχρι ακροαριστερο) που το μονο που ξερει να κανει ειναι να κλαιγεται κ να λεει "Παμε σε πορεια-καταληψη". Μια προταση δεν εχω ακουσει απ αυτους.... Καλα οι δεξιοι αλλο τροπαριο κ αυτοι... Οτι να 'ναι.... Γενικα ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικος χωρος στην Ελλαδα δεν κανει κατι ουσιαστικο....
Επισης οταν μιλησα για αντιπαλους ειπα πως αναφερομαι σε αυτους που δεν θελουν να αλλαξει τιποτα.
Οποτε αποτι καταλαβαινεις οταν θα μπαινεις σε συζητησεις και θα προτεινεις ανοιχτη σχολη,οχι πορεια,οχι μολοτοφ,οχι συγκρουσεις,οχι π 38 στις πορειες,να ξερεις πως δεν θα αντιμετωπιζεσαι σαν αντικειμενικος παρατηρητης και ουδετερος,αλλα ως ανθρωπος που εχει παρει θεση σε εναν πολεμο αλλωτε μικρης και αλλωτε αυξημενης εντασης.
Το ποιος απανταει σε ασχετα πραγματα αστο καλυτερα γιατι ειναι δικια σου μαεστρία.....
Και μιλα καλυτερα...
Yes master... I'm sorry....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Μου σπαει τα νευρα που καθομαι και σου απανταω.Ειπα πως θα αντιμετωπιζεσαι ετσι οταν λες πως δεν θες να αλαξει κατι και να καθισουμε στα αυγα μας.Νομιζω το ξεκαθαρισα στο 1ο ποστ μου,πεντακαθαρα,πως αυτος που προτεινει οποιαδηποτε δραση απο την λαιτ μεχρι την ενοπλη,αυτος ειναι που ειναι με το μερος σου.Τι δεν καταλαβαινεις τωρα δηλαδη?Εσυ την μια λες να μεινει ανοιχτη η σχολη (κατι που ειναι οχι απαθεια,αλλα αντιδραση σε μια δραση),και την αλλη μας τσαμπουνας για πορειες.Πας να μας τρελανεις ρε?Απαντα σε παρακαλω στο 1ο ποστ μου.Και κοψε την ειρωνια.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Πάντως γαμώ το κέρατό μου να περνά έτσι στα ψιλά αυτό που είπε και ο μούτσος... Ρε, αίμα χύθηκε για "8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ψυχαγωγία"! Κι εσάς το μόνο που σας νοιάζει είναι μη φάτε λίγη κάπνα ή μη χάσετε κανένα μάθημα; Όταν θα αποφοιτήσετε με πτυχίο και σιδερένιες μπάλες στα πόδια θα είναι καλύτερα;
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

papagalakos έγραψε:Πάντως γαμώ το κέρατό μου να περνά έτσι στα ψιλά αυτό που είπε και ο μούτσος... Ρε, αίμα χύθηκε για "8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ψυχαγωγία"! Κι εσάς το μόνο που σας νοιάζει είναι μη φάτε λίγη κάπνα ή μη χάσετε κανένα μάθημα; Όταν θα αποφοιτήσετε με πτυχίο και σιδερένιες μπάλες στα πόδια θα είναι καλύτερα;
Μη μιλάς γιατί θα θεωρηθείς ελαφρόμυαλος αριστερούλης !Σουτ !

@Lunatic

Απάντησέ μου γιατί δεν με συμφέρει αυτό
lunatic έγραψε: Θες να παιξουμε? Δε νομιζω να σε συμφερει παντως.... Διοτι αν ακολουθουσαμε πραγματικα δημοκρατικες διαδικασιες δεν θα υπηρχαν καν παρατάξεις.....
Γιατί αν το πας εκεί που νομίζω να ξέρω πώς να αντιδράσω .
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Αγαπητέ κύριε Gus
Δεν είπα ποτέ όχι σε μια πορεία. Ωστόσο η σχολή μας κλείνει για πορεία για να πάνε μερικοί να βοηθήσουν στο κουβάλημα των πανό διάφορων συνδικαλιστικών οργάνων. Σε αυτήν την πορεία είμαι αντίθετος. Είμαι υπέρ όμως της πορείας των ΦΟΙΤΗΤΩΝ. Μια πορεία ΜΟΝΟ απο φοιτητες... Μπροστα μπροστα θα είναι το πανό της ΣΕΜΦΕ. Μετα οι Μηχανολόγοι και μετα το υπόλοιπο ΕΜΠ... Μετα θα ακολουθούν και τα άλλα τμήματα άλλων πανεπιστημίων....( :lol: αφου δεν μπορουμε να ειμαστε αλλού πρωτοι ας ειμαστε στην πορεία... :lol: )
Απλα το πανό μου θελω να λεει ΣΕΜΦΕ κ οχι ΠΑΜΕ,ΑΔΕΔΥ ή οποια αλλη μλκια....
Αυτα τα ειχα πει κ στην ΓΣ αλλα μαλλον δε με προσεχες....

Με εκτίμηση lunatic

glaurung
Απλα φανηκες να υποστηριζεις την φωνη του κοσμου της ΓΣ.... Η οποία δεν εχει καμια απολυτως σχεση με την φωνη των υπολοιπων φοιτητων...
Άβαταρ μέλους
Gus

Δημοσίευση από Gus »

lunatic έγραψε:Αγαπητέ κύριε Gus
Δεν είπα ποτέ όχι σε μια πορεία. Ωστόσο η σχολή μας κλείνει για πορεία για να πάνε μερικοί να βοηθήσουν στο κουβάλημα των πανό διάφορων συνδικαλιστικών οργάνων. Σε αυτήν την πορεία είμαι αντίθετος. Είμαι υπέρ όμως της πορείας των ΦΟΙΤΗΤΩΝ. Μια πορεία ΜΟΝΟ απο φοιτητες... Μπροστα μπροστα θα είναι το πανό της ΣΕΜΦΕ. Μετα οι Μηχανολόγοι και μετα το υπόλοιπο ΕΜΠ... Μετα θα ακολουθούν και τα άλλα τμήματα άλλων πανεπιστημίων....( :lol: αφου δεν μπορουμε να ειμαστε αλλού πρωτοι ας ειμαστε στην πορεία... :lol: )
Απλα το πανό μου θελω να λεει ΣΕΜΦΕ κ οχι ΠΑΜΕ,ΑΔΕΔΥ ή οποια αλλη μλκια....
Αυτα τα ειχα πει κ στην ΓΣ αλλα μαλλον δε με προσεχες....

Με εκτίμηση lunatic

glaurung
Απλα φανηκες να υποστηριζεις την φωνη του κοσμου της ΓΣ.... Η οποία δεν εχει καμια απολυτως σχεση με την φωνη των υπολοιπων φοιτητων...
Εξηγησε μου σε παρακαλω γιατι μια πορεια πρεπει σονι και ντε να αποτελειται ΜΟΝΟ απο φοιτητες?Οι φοιτητες σε οτι ζητανε προσπαθουν να ζητησουν την συμπαρασταση και αλληλεγγυη και αλλων κομματιων της κοινωνιας(αλλωτε πετυχημενα αλλωτε αποτυχημενα),ωστε ο αγωνας τους να ειναι πιο αποτελεσματικος και δυνατος.Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κατεβαινουν σε μια πορεια ΜΟΝΟ φοιτητες.Να ξεκαθαρισω κι εγω πως ειμαι εναντιων των πανο κομματικων οργανωσεων.
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Φοιτητές εργατιά μια φωνή και μια γροθιά. Με τη διάσπαση του κινήματος σε παρέες φοιτητές, εργάτες, ή και παραπέρα λιμενεργάτες, ναυτεργάτες, αγρότες κ.λπ. και συντεχνιακές διεκδικήσεις δεν αλλάζεις τίποτα. Μόνο να βολευτείς μπορείς σε βάρος κάποιου άλλου. Το θέμα είναι να πάρουν πόδι όλοι μαζί, και οι 300 της βουλής, και οι εκμεταλευτές ιδιοκτήτες, εργοδότες και ευρωπαίοι εγκάθετοι. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους επιτέλους.
Άβαταρ μέλους
ex8ros tou malaka
Real Name: Vasilantwnhs

Δημοσίευση από ex8ros tou malaka »

Ας αποσαφηνίσουμε μερικά πράγματα.
lunatic έγραψε:Δεν κερδιζεις απολυτως ΤΙΠΟΤΑ και γαμας μια ολοκληρη σχολη....
Η καταληψη δεν ειναι λυση.... Σαν παιδια λυκειου κανετε.... Θυμαμαι καναμε καταληψη καθε φορα μια βδομαδα πριν τα χριστουγεννα....
Κατάληψη:
Ως μαθητές αρκετοί από μας ζήσαμε καταλήψεις. Κάποιοι είχαν μια αντίληψη που έλεγε ότι "είναι μία μορφή πίεσης προς την κυβέρνηση για τις αλλαγές που έρχονται να περάσουν και για τα αιτήματα που έχουμε", όπως είχα και εγώ στις καταλήψεις του '06-'07 όταν ερχόταν να αναθεωρήσουν το άρθρο 16 του συντάγματος και να φέρουν μια σειρά από αλλαγές στην παιδεία. Πιστεύω ότι εν'τέλει τα εκατοντάδες σχολεία που ήταν κλειστά σε όλη την Ελλάδα έπαιξαν και αυτά το δικό τους ρόλο στο να αποσυρθούν τελικά οι αλλαγές -που τώρα πάνε να περάσουν από την πίσω πόρτα-. Υπήρχε όμως και η αντίληψη που έλεγε, "κάνουμε καταλήψεις γιατί είναι τετράγωνες οι τυρόπιτες". Στην αρχή μου φαινόταν γελοίο κάτι τέτοιο. Έχει όμως και αυτή η αντίληψη το δικό της λόγω ύπαρξης. Γιατί μιλάμε για ένα σχολείο που δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει συμπαθές προς τους μαθητές. Και αυτό επειδή ο ρόλος του είναι τέτοιος, στοχεύοντας στο να βάλει τον μαθητή στους σύγχρονους ρυθμούς τρεξίματος της ζωής και να τον εντάσει σιγά σιγά στη λογική ότι πέρνουμε πληροφορίες σε μορφή κονσέρβας, γιατί αυτές θα μας χρειαστούν και αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να τις δεχόμαστε, χώρις να στοχεύουν στις πραγματικές ανάγκες του μαθητή, βγάζοντας έτσι μια αποστροφή για το σχολείο. Λογικό και επόμενο λοιπόν οι μαθητές να προσπαθούν να αποφύγουν το σχολείο.
Είμαι πραγματικά χαρούμενος που συμμετείχα στις καταλήψεις εκείνων των χρόνων. Και αποτέλεσμα θεωρώ ότι είχαν, αλλά και οι εμπειρίες ζωής για τους καταληψίες θεωρώ ότι ήταν χρήσιμες.
Τώρα όμως μπήκαμε στα πανεπιστήμια. Πια οποιαδήποτε κίνηση και επιλογή μας γίνεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ανάλυση. Έτσι η αντίληψη ότι κάνουμε κατάληψη γιατί οι τυρόπιτες είναι τετράγωνες έχει σβήσει. Υπάρχουν όμως άλλοι λόγοι που κάνεις κατάληψη. Αντιλαμβάνομαι πια ότι η "μορφή πίεσης" είναι το μπλοκάρισμα μιας διαδικασίας του συστήματος, όταν αυτό σε χτυπάει. Εκτός από τα μαθήματα μέσα στα πανεπιστήμια διεξάγονται και άλλου είδους δραστηριότητες, όπως οι έρευνες. Παρεπιμπτόντως σχεδόν καμία δεν είναι για το καλό της επιστήμης, αλλά για έρευνες εταιριών ή ακόμα και στρατιωτικών εξοπλισμών. Έχει μια αξία το να μπλοκάρεις κάτι τέτοιο. Όπως έχει και μια αξία το να μπλοκάρεις και την εκπαιδευτική διαδικασία. Μπλοκάρεις την διαδικασία παραγωγής νέων εργαζόμενων και άσχετα αν το αντιλαμβάνεσαι ή όχι, το σύστημα το ενοχλεί. Παράλληλα περνάς και την εικόνα ότι δεν θα υποταχθώ στις δικιές σου βουλές, αλλά όταν θα με χτυπάς, εγώ θα αντιστέκομαι στα χτυπήματα σου μπλοκάροντας τις όποιες διαδικασίες σου μπορώ και ως φοιτητές τις διαδικασίες στα πανεπιστήμια.
Εκτός από αυτό μέσα σε μια κατάληψη μπορεί να γίνουν συζητήσεις, εκδηλώσεις, προβολές, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων, που θα βοηθήσουν ώστε οι παρευρισκόμενοι να ακούσουν ή να δουν κάποια πράγματα και να ανταλλάξουν απόψεις. Έτσι δημιουργείται μια ζήμωση μεταξύ των ανθρώπων. Μια κατάληψη δεν σημαίνει κλειστή σχολή. Σημαίνει ζωντανός χώρος που διαχειρίζεται από τη συνεύλευση κατάληψης και γι'αυτό το λόγο μετά τη συνέλευση είπαμε στον κόσμο να μείνει για να βάλουμε ένα πλάνο για τι εκδηλώσεις θα τρέξουμε στην κατάληψη και γι' αυτό το λόγο την Δευτέρα είπαμε να ξαναμαζευτούμε για να τρέξουμε ότι έχουμε.
Η κατάληψη της σχολής μας από μόνη της προφανώς δεν σημαίνει κάτι, αλλά σε συνδυασμό και με άλλες μορφές πάλης (πορείες, αντιενημέρωση, ακτιβισμοί, ομάδες βοήθειας, κλπ.), αλλά και με ενέργειες που γίνονται και σε άλλους χώρους (άλλες σχολές, χώροι δουλειάς, γειτόνιες, κλπ.) μπορούν να έχουν αποτέλεσμα και να αντισταθούμε στα χτυπήματα που δεχόμαστε από το σύστημα.
lunatic έγραψε:Αν θες να αγωνιστεις οργανωσε μια πορεια καθαρα ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ απο ολα τα τμηματα της Αθηνας κ κατεβα στον δρομο... Φυσικα δεν θα αλλαξεις τιποτα μιας κ στην εποχη που ζουμε οι πολιτικοι δεν κοιτανε τι θελει ο λαος... Αλλα τουλαχιστον θα ειναι πιο ηχηρό το μηνυμα....
Γιατί όχι αποκλειστικά φοιτητικές πορείες:
Υπάρχουν θέματα που αφορούν μόνο εμάς και θέματα που αφορούν μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων (όλους τους φοιτητές, όλη την ελληνική κοινωνία, όλον τον κόσμο κλπ.). Αρχικά να επισημάνω ότι πιστεύω ότι όταν δικαίωματα μιας ομάδας ανθρώπων πλήγονται, ακόμα και αν δεν μας αφορά άμεσα, πρέπει να τη στηρίξουμε και να τη βοηθήσουμε. Αλλιώς δεν μπορούμε και εμείς να περιμένουμε βοήθεια από κανέναν.
Στο δια ταύτα τώρα. Τα μέτρα που περνάνε μας επηρεάζουν όλους. Ίσως όχι τόσο πολύ τους φοιτητές, όσο τους εργαζόμενους, αλλά μας αφορούν άμεσα όλους. Δεν έχει λοιπόν αξία να λέμε ότι θα κατεβαίνουμε μόνοι μας, αλλά πρέπει να βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων, των ανέργων και όποιου άλλου κατεβεί. Στην τελική και εμείς αύριο μεθαύριο εργαζόμενοι θα είμαστε (όσοι δεν είναι ήδη) και θα μας γλεντήσουνε καλύτερα. Τι θα πούμε, ότι δεν μας αφορούν τώρα οι μισθοί και οι συντάξεις; Έρχονται από την άλλη τα μέτρα για την παιδεία. Επηρεάζουν άμεσα φοιτητές και καθηγητές. Έμμεσα όμως και όλο τον λαό. Δεν πρέπει λοιπόν και αυτοί να έρθουν στο δικό μας πλευρό και να μας στηρίξουν; Τα πάντα αλληλοσυνδέονται και δεν θα έπρεπε να τα παλεύουμε μόνοι μας, άσχετα αν πολλές φορές αυτό συμβαίνει.

Για τις παρατάξεις στην σχολή:
Mια ομάδα ανθρώπων μπορεί να θεωρηθεί παράταξη. Προφανώς διαφοροποιείς μια τέτοιου είδους παράταξη από τις λεγόμενες κομματικές. Βέβαια θεωρητικά καμία δεν είναι κομματική παράταξη. Πρακτικά όμως οι περισσότερες είναι. Και αυτό φαίνεται από τον τρόπο λήψεις αποφάσεων. Κατά πόσο δηλαδή οι φοιτητές που ανήκουν σε μια παράταξη αποφασίζουν οι ίδιοι για τις κινήσεις τους, ή περιμένουν κάποιο διαφωτιστή. Για να ανοίκει όμως κάποιος σε μια παράταξη σημαίνει πώς οι θέσεις, οι απόψεις και οι δομές της τον καλύπτουν. Αντίστοιχα, αλλά χωρίς τις δομές, και για κάποιον που την ψηφίζει.
Ο οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να μπει σε μια συνέλευση, να κάνει μια πρόταση για απόφαση, να κάνει μια τοποθέτηση ή ερώτηση σε κάποιον ομιλητή. Εγώ ανήκω σε μια παράταξη. Δεν κατεβάζω μια δικιά μου πρόταση, αλλά έπειτα από συζήτηση (πολύωρη πολλές φορές) με τους υπόλοιπους που συμμετέχουν στο σχήμα, θα πάρουμε μια απόφαση που να χωράει τον καθένα μας μέσα προσωπικά. Οπότε οι δικές μου θέσεις καλύπτονται. Κάποιος ο οποίος ανήκει στη ΔΑΠ, ας πούμε, τον καλύπτουν αυτά που λέει η παράταξη της ΔΑΠ, άρα δεν θα κατεβάσει μια δικιά του πρόταση. Οπότε δεν μπορείς να έρχεσαι και να μιλάς για κομματικούς και κομματόσκυλα. Αυτοί που εσύ λες κομματικούς έχουν κάνει μια πρόταση. Και θα την στηρίξουν εκτός αν πιστούν ότι η πρόταση κάποιου άλλου είναι καλύτερη, ή αν δουν ότι κάποιος λέει τα ίδια με αυτούς. Έτσι λοιπόν οι παρατάξεις κάνουν προτάσεις για απόφαση (πλαίσιο προτάσεων) στον φοιτητικό σύλλογο. Αν η πρόταση αυτή πάρει την πλεοψηφία των ψήφων είναι και αυτή που θα ακολουθηθεί από τους υπόλοιπους φοιτητές. Ευτυχώς η ψήφος του καθενός μέσα στη συνέλευση είναι ίση για όλους. Η δικιά μου ψήφος, που εσύ με θεωρείς κομματικό, είναι ίση με την δικιά σου.Είναι πολύ σημαντικό ότι οι φοιτητές μπορούμε να αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας και γι'αυτό θεωρώ τραγικό ότι έρχεται τόσος λίγος κόσμος. Ευθύνες γι'αυτό έχουν και οι φοιτητές (όλοι οι φοιτητές, εγώ δεν τους χωρίζω σε παραταξιακούς και μη). Παρ'όλα αυτά ευθύνη έχει και το γεγονός ότι ποτέ στην ζωή μας δεν μας δινόταν η επιλογή να προτίνουμε εμείς λύση στα προβλήματα μας, να συζητήσουμε τις προτάσεις και να αποφασίσουμε, δεν λειτουργούσαμε ποτέ δηλαδή με πρωτοβάθμιες δομές. Είχαμε συνηθίσει να ψηφίζουμε άλλους και όλα καλά. Θα φροντίσουν οι διαφωτιστές για μας. Το πρόβλημα λοιπόν των γενικών συνελεύσεων δεν είναι ότι υπάρχουν μέσα κομματικοί, αλλά ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τη σημασία τους και δεν έρχεται.
Άβαταρ μέλους
Gus

Δημοσίευση από Gus »

Εχθρε του μαλακα δεν ειναι ολα τοσο ομορφα κι ωραια μεσα στο σχημα στο οποιο αναφερεσαι.Το οτι ειναι πολυ λιγοι οι ανεξαρτητοι αριστεροι,και συνηθως κονταροκτυπιουνται οι 2 ομαδες που ανηκουν σε ναρ-αρας ειναι ενα φαινομενο που προβληματιζει κοσμο και θα επρεπε και εσενα.Και για εξηγησε μου,ποια η διαφορα τωρα που πηραν την συνελευση τα εαακ και οχι η κνε,περα απο την ευχαριστηση του να δεις τους κνιτες ξενερωμενους?Τις ιδιες μερες ειναι κλειστη η σχολη,τα ιδια ατομα θα κατεβουν στο ιδιο μερος αυριο αλλα και την εβδομαδα που μας ερχεται.
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
ex8ros tou malaka

@Gus
Κατά πρώτον οι οργανωμένοι είναι λιγότεροι απ'όσοι νομίζεις μες στο σχήμα. Κατά δεύτερον ο καθένας έχει το ίδιο βάρος λόγου ασχέτως αν είναι σε κάποια οργάνωση ή όχι. Η κάθε άποψη συζητιέται και προσπαθούμε η τελική απόφαση να συμπεριέχει την άποψη του καθενός. Γνωρίζω σχήματα που δεν υπάρχει μέσα ούτε ένας οργανωμένος. Δεν έχω σκοπό όμως να κάνω διαφήμιση του σχήματος μου μέσω του forum, στην τελική οι δυό μας τα λέμε και από κοντά.
Αν δεν κάνω λάθος (διόρθωσε με σε αντίθετη περίπτωση) το πλαίσιο της ΠΚΣ δεν ανέφερε κάτι για κλειστή σχολή. Από την άλλη δεν ψηφίζεις μόνο το ποιες δράσεις θα ακολουθήσουμε, αλλά μια ολόκληρη συνολική λογική που καταλήγει στη δράση. Ελπίζω ότι δεν θεωρείς ότι λέμε τα ίδια πράγματα με την ΠΚΣ, γιατί τότε κάτι δεν θα πηγαίνει καλά. Επίσης νομίζω ότι ο κομματικός χρωματισμός του πλαισίου της ΠΚΣ ήταν εμφανής. Εμείς προτιμήσαμε στο δρόμο να στηρίξουμε τα πρωτοβάθμια σωματία, αυτά που λειτουργούν δηλαδή χωρίς κομματικό καπέλο, αλλά με γενικές συνελεύσεις.
Σε σένα θα τα εξηγώ ρε αγόρι!;
Άβαταρ μέλους
Gus

Δημοσίευση από Gus »

ex8ros tou malaka έγραψε:@Gus
Κατά πρώτον οι οργανωμένοι είναι λιγότεροι απ'όσοι νομίζεις μες στο σχήμα. Κατά δεύτερον ο καθένας έχει το ίδιο βάρος λόγου ασχέτως αν είναι σε κάποια οργάνωση ή όχι. Η κάθε άποψη συζητιέται και προσπαθούμε η τελική απόφαση να συμπεριέχει την άποψη του καθενός. Γνωρίζω σχήματα που δεν υπάρχει μέσα ούτε ένας οργανωμένος. Δεν έχω σκοπό όμως να κάνω διαφήμιση του σχήματος μου μέσω του forum, στην τελική οι δυό μας τα λέμε και από κοντά.
Αν δεν κάνω λάθος (διόρθωσε με σε αντίθετη περίπτωση) το πλαίσιο της ΠΚΣ δεν ανέφερε κάτι για κλειστή σχολή. Από την άλλη δεν ψηφίζεις μόνο το ποιες δράσεις θα ακολουθήσουμε, αλλά μια ολόκληρη συνολική λογική που καταλήγει στη δράση. Ελπίζω ότι δεν θεωρείς ότι λέμε τα ίδια πράγματα με την ΠΚΣ, γιατί τότε κάτι δεν θα πηγαίνει καλά. Επίσης νομίζω ότι ο κομματικός χρωματισμός του πλαισίου της ΠΚΣ ήταν εμφανής. Εμείς προτιμήσαμε στο δρόμο να στηρίξουμε τα πρωτοβάθμια σωματία, αυτά που λειτουργούν δηλαδή χωρίς κομματικό καπέλο, αλλά με γενικές συνελεύσεις.
Σε σένα θα τα εξηγώ ρε αγόρι!;
Προφανως και δεν σας θεωρω ιδιους με την κνε,αλλιως δεν θα σας ψηφιζα.Ετσι για την ιστορια,οι κνιτες ελεγαν επισης κλειστη σχολη την τεταρτη και την πεμπτη.Και βεβαια τα λεμε απο κοντα αυτα,απλως διαβασα μια πολυ σωστη κατα τ αλλα αναλυση,που παρουσιαζε ομως την εαακ σαν τους ανεξαρτητους φοιτητες,κατι που τουλαχιστον αποτι ξερω για το σχημα της σχολης μας δεν ισχυει.Ξερω πως μεσα ειναι και ατομα ανεξαρτητα,αλλα οι 2 γραμμες κυριαρχουν νομιζω.Τεσπα ξεχνα το,απλως ειμαι αρρωστος και δεν εχω τι να κανω και διαβαζω σεμφε.γρ.Μπορουμε να τα πουμε κι απο κοντα αυτα.....
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Εικόνα
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
ex8ros tou malaka

@Gus
Δεν είπα ότι δεν έχουμε ανθρώπους σε οργανώσεις, αλλά ότι αποφασίζουμε όλοι μαζί οργανωμένοι και ανοργάνωτοι για το πώς θα κινηθούμε και δεν έρχεται η γραμμή από τα κεντρικά...
Περαστικά σου!
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Απλά για να το διευκρινήσω να πω το εξης. Δεν το εξεφρασα σωστα πριν. Οταν λεω φοιτητικη εννοω απλα οτι οι φοιτητες θα ειναι ενα σωμα. Δηλαδη οχι διασπαρτοι φοιτητες στα συνδικαλιστηκα οργανα. Δηλαδη δειτε μια πορεια σαν μια παρελαση.
Στην αρχη για παραδειγμα ειναι οι φοιτητες. Στην συνεχεια ακολουθει το ΠΑΜΕ μετα η ΑΔΕΔΥ κλπ κλπ.... Ετσι ΚΑΙ γινεται πορεια κ διαμαρτυρια ΚΑΙ ειναι σαφες ποιες κοινωνικες ομαδες συμμετεχουν. Επισης υπαρχουν θεματα που αφορουν την παιδεια κ οι φοιτητες δεν κανουν τιποτα... Υπαρχουν θεματα που αφορουν τη ΣΕΜΦΕ κ οι σωτηρες μας δεν κανουν τιποτα.
Ανοιξτε τα ματια σας. ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ....
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

lunatic έγραψε: Ανοιξτε τα ματια σας. ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ....
Ξεκόλλα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”