Το πολίτευμα της Κούβας

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Re: Το πολίτευμα της Κούβας

Δημοσίευση από O kanenas »

lunatic έγραψε:Αν ζούσες στην Γερμανία για παράδειγμα θα έβλεπες ότι μια χώρα μπορεί να είναι πολύ καλή κ χωρίς κομμουνισμό.
Το Βέλγιο είναι μία χώρα η οποία εξασφαλίζει σε ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού της μία στέγη και φαΐ. Επίσης, έχει πολύ καλό σύστημα υγείας, όπου ατ έξοδα για τις περισσότερες θεραπείες καλύπτονται σε ένα μεγάλο μέρος από το κράτος. Προφανώς, εφαρμόζει το καπιταλιστικό σύστημα. Από πρώτης άποψης, το σύστημά τους είναι υπέροχο και φαίνεται να είναι ένα κράτος που νοιάζεται για τους πολίτες του. Αν είχε και λίγο καλύτερο καιρό, πιστεύω ο καθένας θα ήθελε να ζήσει εκεί (για να υπερβάλλω κιόλας λίγο).

Στο καπιταλιστικό σύστημα, όμως, τα πάντα πληρώνονται. Δεν μπορείς να έχει κανένα προϊόν και καμία υπηρεσία αν δεν έχεις λεφτά. Επομένως, πώς γίνεται το Βέλγιο να σου εξασφαλίζει από το μηδέν τόσο σημαντικές ανάγκες δωρεάν? Έχει γαμήσει την Αφρική (για τους πολίτες της οποίας χέστηκε) και έχει βγάλει τα απαραίτητα λεφτά από εκεί. Οπότε, όταν συγκρίνουμε κάποιες χώρες με τις δυτικοευρωπαϊκές, ας έχουμε κι αυτό υπόψη, ότι έχουν πλουτίσει από τις αποικίες τους με έναν καθόλου καλό τρόπο.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

lunatic έγραψε:
Εκτός του ότι παρέχεται δωρεάν;
Παπαγαλάκο η σχέση Κομμουνισμός-καλή υγεία δεν είναι αμφίδρομη.
Αν έχεις κομμουνισμό θα έχεις καλή υγεία. Για να έχεις καλή υγεία δεν χρειάζεται να έχεις κομμουνισμό.
Θεωρητικά γίνεται να έχεις καλή υγεία. Πρακτικά δεν το βλέπω πουθενά.
Ειδικότερα. Αν στον κομμουνσιμό έπεται η καλή υγεία τότε να ένα θετικό του κομμουνισμού.
lunatic έγραψε:
Όχι. Χρειάζεσαι όμως κομμουνισμό για να στρέφεται υπέρ του λαού αυτή η οργάνωση.
Δε νομίζω. Ίσως είσαι τόσο φανατικός επειδή ζεις στο Ελλαδιστάν. Αν ζούσες στην Γερμανία για παράδειγμα θα έβλεπες ότι μια χώρα μπορεί να είναι πολύ καλή κ χωρίς κομμουνισμό.
Ο μαρξ απ' τη Γερμανία ήταν πάντως. Επίσης και στη Γερμανία υπάρχουν κομμουνιστές. Επίσης στη Γερμανία υπάρχει δυνατό και μαζικό αναρχικό κίνημα.
lunatic έγραψε:
Πες μας μεγάλε μέντορα που έεις φάει τη ζωή σου στις βιβλιοθήκες της Κούβας.
Εγώ σου λέω τι λέει το ντοκιμαντέρ.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Γιατί μετά λοιπόν αν πω ότι αναπαράγεις ό,τι λένε τα αστικά ΜΜΠ θα έχω άδικο;
lunatic έγραψε:Αν έχεις αντίθετη άποψη μπορείς να κάνεις μια μήνυση στον Θεοδωράκη επειδή είπε ψέμματα.
Δεν κάνω μηνύσεις για διαφορετική άποψη. Γενικότερα δεν κάνω μηνύσεις γιατί δεν δέχομαι τους νόμους του κράτους.
lunatic έγραψε:Εγώ τον πιστεύω πάντως.
Πίστευε εσύ...
lunatic έγραψε:Είναι κάτι που κάνουν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως είπε κ ο Malefino.
Επίκληση στην αυθεντία ήταν αυτό;
Πως ορίζεις ένα καθεστώς ως ολοκληρωτικό;
Chris έγραψε:
Katsarola έγραψε:ΣΚΑΤΑ, Ο ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΣ ΚΕΚΑΛΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΜΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΛΑΟΥ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟ ΕΛ-ΛΗΝΙΚΟΝ ΤΖΑΤΖΙΚΙΟΝ

edit: oops, εκαρφωθην.
:mrgreen:
Εικόνα
Σκατά...
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

lunatic έγραψε:Παπαγαλάκο η σχέση Κομμουνισμός-καλή υγεία δεν είναι αμφίδρομη.
Δεν το ισχυρίστηκε κανείς νομίζω.
lunatic έγραψε:Αν έχεις κομμουνισμό θα έχεις καλή υγεία.
Άλλος ένας λόγος υπέρ. Για την ιστορία πάντως, πριν λίγο έλεγες πως δεν έχουν σχέση.
lunatic έγραψε:Για να έχεις καλή υγεία δεν χρειάζεται να έχεις κομμουνισμό.
Χρειάζεται πάντως να έχεις κόσμο που απαιτεί να έχει καλή υγεία και δεν αφήνει την κυβέρνηση σε ησυχία.
lunatic έγραψε:Αν ζούσες στην Γερμανία για παράδειγμα θα έβλεπες ότι μια χώρα μπορεί να είναι πολύ καλή κ χωρίς κομμουνισμό.
Αυτές τις μέρες πάντως οι Γερμανοί βγαίνουν κάθε τόσο σε διαδηλώσεις γιατί και αυτούς τους λιώνουν με μέτρα κατά του κοινωνικού συνόλου. Η αριστερά κι οι κομμουνιστές είναι μπροστάρηδες.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Άλλος ένας λόγος υπέρ. Για την ιστορία πάντως, πριν λίγο έλεγες πως δεν έχουν σχέση.
Μαλλον δεν με καταλαβες (πάλι).
Ο κομμουνισμος δεν ειναι απαραιτητος για να εχει ενα κρατος καλη υγεια. Αρα δεν έχει σχέση η εφαρμογή κομμουνισμού για να αποκτήσεις καλή υγεία. Μπορείς να την έχεις κ χωρίς να εχεις κομμουνισμο. Αλλα αυτη ειναι η τελευταια φορά που το λέω γιατί κουράστηκα ακόμα κ εγω...
Άλλος ένας λόγος υπέρ
Ναι όντως. Είναι υπέρ.
Αυτές τις μέρες πάντως οι Γερμανοί βγαίνουν κάθε τόσο σε διαδηλώσεις γιατί και αυτούς τους λιώνουν με μέτρα κατά του κοινωνικού συνόλου. Η αριστερά κι οι κομμουνιστές είναι μπροστάρηδες.
Οι Γερμανοί πριν την κρίση μια χαρά ζούσαν τη ζωούλα τους. Κ τώρα ακόμα καλά είναι σε σχέση με εμάς...
Η Ελλάδα κ πριν την κρίση κωλοχώρα ήταν...

Edit:
Kanena εγώ λέω για τη Γερμανία εσύ για το Βέλγιο. Δεν εχουν ολες οι χωρες αποικίες.
Κ δηλαδή τι κάνει το Βελγιο στις αποικίες του που του εξασφαλίζει τόοοοσα λεφτά?
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

lunatic έγραψε:Τι σχέση έχει ο κομμουνισμός με το αν η υγεία μιας χώρας θα είναι καλή? Καμία προφανώς.
lunatic έγραψε:Αν έχεις κομμουνισμό θα έχεις καλή υγεία.
lunatic έγραψε:Kanena εγώ λέω για τη Γερμανία εσύ για το Βέλγιο. Δεν εχουν ολες οι χωρες αποικίες.
Η Γερμανία όμως έχει "αποικία της" όλη την Ε.Ε. Είναι η μόνη χώρα με θετικό ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών.
lunatic έγραψε:Κ δηλαδή τι κάνει το Βελγιο στις αποικίες του που του εξασφαλίζει τόοοοσα λεφτά?
Διάβασε το "Μονόλογο του Βασιλιά Λεοπόλδου" του Mark Twain για να πάρεις μια ιδέα του πώς έχτισε τη θέση του στην Ευρώπη. Επίσης, είναι φίσκα στις τράπεζες.

Bertolt Brecht

Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Καλα και εδω μην νομιζετε πως απεχουμε και πολυ απο χουντα. Εδω, οπως ειπε και ο μαλεφινο, απλως το παιζουν καλυτερα, "δεν εχουν βγει τα τανκς στους δρομους". Γιατι μπορει μεν να "επιτρεπονται" ολα τα βιβλια (κατι που ειδαμε πως δεν ισχυει σε περιπτωσεις οπως του ΕΑ και των ατομων για τους πυρηνες της φωτιας), αλλα με τον ορο οτι αυτα ειναι ενσωματωσιμα. Επισης δεν θα ακουσεις απο πουθενα πχ μια αναλυση των μητροπολιτανων για την οικονομικη κριση που σπερνει, αλλα εισαι αναγκασμενος να μαθεις οτι η τατιανα εκανε εκπομπη και εξηγησε με απλα λογια τον καπιταλισμο. Δηλαδη στο συστημα μας μπορει να μην απαγορευονται τα βιβλια (που οπως προειπα στις 2 παραπανω υποθεσεις οπως και σε πολλες αλλες ουτε αυτο το προσχημα δεν κρατηθηκε), επειδη πολυ απλουστατα υπαρχουν αλλοι τροποι ωστε να δαιχειριζονται τα καθε λογης "παραστρατηματα".

Για να εξηγησω λιγο τον ορο ενσωματωσιμα. Το συστημα μας θελει να εχει το προσωπειο της "τελειας δημοκρατιας", της "απολυτης ευτυχιας", οπου δεν χρειαζεται κανεις πλεον να παλευει γιατι εχει ερθει το "τελος της ιστοριας". Ολο αυτο στηριζεται σε πανισχυρους μηχανισμους παραγωγης αληθειας οπως εχω αναφερει και σε παλαιοτερο μου ποστ. Αλλωστε για να μπορει να διατηρηθει το υπαρχον δεν μπορει να γινει αλλιως απο το να μας μαθουν οτι "αυτο ειναι το καλο, αυτο ειναι το συμφερον μας". Οι μηχανισμοι παραγωγης αληθειας παντου γυρω μας. Οικογενεια εκκλησια σχολειο πανεπιστημιο τηλεοραση ιδεολογιες..... Το θεμα ειναι τι κανουν ομως με αυτα που ενεχουν τον κινδυνο του να γινουν επικινδυνα (βλεπε δεκεμβρης 2008). Καπου εκει υπεισερχεται η εννοια "ενσωματωση". Πώς θα κανουμε τον δεκεμβρη και τον καθε δεκεμβρη χειραγωγησιμο και ακινδυνο? Μα βεβαια με την βοηθεια της δημοκρατιας. Της δημοκρατιας που δειχνει ανοχη, που επιτρεπει διολισθηματα αρκει να μην παρατραβηξουν. Που επιτρεπει στον καθενα να κανει οτι θελει αρκει να ειναι σε θεση να γυρισει εκει απο οπου αρχισε, να κανει οτι εχει να κανει, να νιωσει ευχαριστηση αλλα να μην γινει επικινδυνος. Πως θα μπορουσε ομως να ενσωματωθει κατι ισως και εξεγερσιακο ετσι απλα? Με το να μπει βεβαια στο τριπακι της συνδιαλλαγης. Να αποκτησει επιχειρηματα, να αποκτησει μια ταυτοτητα μεσα στις τοσες αλλες ταυτοτητες που προσφερει απλοχερα η δημοκρατια. Ολα επιτρεπονται. Αρκει να ειναι στα πλαισια μας. Ολα τα αλλα θεωρουνται αμεσως "αγρια,βαναυσα,βιαια", εξω απο τα ορια της δημοκρατιαςκαι πρεπει να παταχθουν αμεσως.
Κανεις δεν βλεπει τον ολοκληρωτισμο εδω? Οτι ολα ειναι μεσα σε πλαισια και νορμες? Οτι ακομα και ο τροπος που ειναι φτιαγμενες οι πολεις μας (εμπορικο κεντρο, λεωφοροι,προαστια), υποδηλωνει την λειτουργια μιας κοινωνιας με ορους μη ανθρωπινους (και τι ειναι ανθρωπινο αραγε?), με ορους καταναλωτικους, εξουσιαστικους? Το χειροτερο ειναι πως ολοι εχουμε αποδεχθει στο κεντρο να βλεπουμε συνεχως βιτρινες. Μας εμαθαν πως "ετσι ειναι και δεν γινεται αλλιως".....
Μιλησατε για τον ολοκληρωτισμο της κουβας? Για κοιταξτε διπλα σας, μεσα σας.....
papagalakos έγραψε: Επίσης στη Γερμανία υπάρχει δυνατό και μαζικό αναρχικό κίνημα.
Μ@λ@κιες...Φλωροι vegan ειναι..........
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
papagalakos

Ισχύει. Αλλά παραμένουμε "μαζικό αναρχικό κίνημα".
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

papagalakos έγραψε:Ισχύει. Αλλά παραμένουμε "μαζικό αναρχικό κίνημα".
Μετακομισες γερμανια και μετατοπιστηκες πολιτικα? Μεγαλες αλλαγες.......
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

Papagalakos έγραψε:Εσύ είσαι ευτυχής δηλαδή που ζεις σε μια κοινωνία που ξέρει να καλύπτει την προπαγάνδα του και τη μονομερή ενημέρωση.

Όχι. Ξεκάθαρα όχι. Αλλά για ποιό λόγο πρέπει να μπώ στο δίλλημα;
Όπως είπε βέβαια και ο εχθρός του μ@λ@κ@ πολύ σωστά, ένα σοσιαλιστικό καθεστώς δεν μπορεί να λειτουργεί όπως θα έπρεπε μόνο σε μια χώρα. Πόσο μάλον σε μια χώρα όπως η Κούβα όσο μεγάλη είναι η Ελλάδα. Από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί σε ολόκληρη Ρωσία.
Συμφωνούμε, αλλά εγώ δε μιλάω για τον σοσιαλισμό της Κούβας, πράγμα το οποίο δεν έχω μελετήσει τόσο ώστε να εκφέρω άποψη αλλά για το ελευθεριακό ζήτημα του καθεστώτος αυτού.

lunatic έγραψε:Είναι κάτι που κάνουν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως είπε κ ο Malefino.
Επίκληση στην αυθεντία ήταν αυτό;
Ναι 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Αυτό που δε σου παρέχει ουτε τις στοιχειώδεις ελευθερίες(Ακόμα και αστικές). Λόγου, δημόσιας έκφρασης,διαδήλωσης δυνατότητας να πείσεις κόσμο για τις απόψεις σου και άλλα σχετικά που λίγο -πολύ τα ξέρουμε.
Π.χ σε ρωτάω τώρα δε σου την βγαίνω, ένας νεοφιλελεύθερος απολαμβάνει έστω αυτές τις ελευθερίες στην Κούβα;
Gus
Μιλησατε για τον ολοκληρωτισμο της κουβας? Για κοιταξτε διπλα σας, μεσα σας.....
Okk συμφωνώ στα περισσότερα όμως συγκεκριμένα εδώ συζτητάμε για την Κούβα, δε χρειάζετε να τον συγκρίνουμε με την δικιά μας "δημοκρατία".
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
papagalakos

Malefino έγραψε:Όχι. Ξεκάθαρα όχι. Αλλά για ποιό λόγο πρέπει να μπώ στο δίλλημα;
Έθεσες τη δυνατότητα να μας προπαγανδίζει το ελληνικό κράτος χωρίς να το καταλαβαίνουμε ως προτέρημα συγκρίνοντάς το με το κουβανικό που το κάνει απροκάλυπτα. Εδώ ψάχνουμε τα υπέρ και τα κατά συγκρίνοντας δύο συστήματα. Θεωρείς λοιπόν κατά του κουβανικού και υπέρ του ελληνικού συστήματος ότι το καπιταλιστικό κάνει κρυφή προπαγάνδα. Εγώ αυτό το λέω υποκρισία. Δεν βλέπω κάτι παραπάνω στο ελληνικό σύστημα.
Malefino έγραψε:
Αυτό που δε σου παρέχει ουτε τις στοιχειώδεις ελευθερίες(Ακόμα και αστικές). Λόγου, δημόσιας έκφρασης,διαδήλωσης δυνατότητας να πείσεις κόσμο για τις απόψεις σου και άλλα σχετικά που λίγο -πολύ τα ξέρουμε.
Π.χ σε ρωτάω τώρα δε σου την βγαίνω, ένας νεοφιλελεύθερος απολαμβάνει έστω αυτές τις ελευθερίες στην Κούβα;
Πρώτα θα διατυπώσω εγώ κάποιες ερωτήσεις.
Το να παρακολουθήσαι από κάμερες δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Οι προληπτικές συλλήψεις γιατί θεωρήσε ύποπτος κατά του καθεστότως δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτισμού;
Οι συλλήψεις με στοιχεία "αποτυπώματα σε τασάκι" δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Η παρουσία πάνοπλων μπάτσων σε κάθε γωνία δεν είναι κι αυτό στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Η διεξαγωγή εκλογών με άνιση προβολή και προπαγάνδιση δεν είναι κι αυτό στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Η καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Τα λευκά κελιά;
Οι παρακολουθήσεις;
Οι έφοδοι σε στέκια;
Οι ξυλοδαρμοί στα ΑΤ;
Τα εργατικά "ατυχήματα";

Δημόσια έκφραση υπάρχει στην Κούβα. Σίγουρα όση και στην Ελλάδα. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν υπάρχει περισσότερη. Αν δηλαδή κάποιος προπαγανδίζει ανοιχτά τον φιλελευθερισμό δεν ξέρω τι κυρώσεις έχει. Πάντως και στην Ελλάδα αν κάποιος βγει και διαβάζει ανοιχτά τις προκυρήξεις της 17Ν θα πάει μέσα για εγκομιασμό εγκλήματος και υποστήριξη τρομοκρατών. Αν μάλιστα είναι με 5 άτομα και πάνω θα δικαστεί για σύσταση τρομοκρατικής ομάδας.
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

lunatic έγραψε: Οι Γερμανοί πριν την κρίση μια χαρά ζούσαν τη ζωούλα τους. Κ τώρα ακόμα καλά είναι σε σχέση με εμάς...
Η Ελλάδα κ πριν την κρίση κωλοχώρα ήταν...
lunatic έγραψε: Δε νομίζω. Ίσως είσαι τόσο φανατικός επειδή ζεις στο Ελλαδιστάν. Αν ζούσες στην Γερμανία για παράδειγμα θα έβλεπες ότι μια χώρα μπορεί να είναι πολύ καλή κ χωρίς κομμουνισμό.
Ξέρεις τι γίνεται στη Γερμανία και μιλάς ; Ας πούμε , το σύστημα υγείας της κάνει φιλότιμες προσπάθειες να γίνει όπως το αμερικάνικο . Η ανεργία σε μερικές περιοχές θερίζει . Με λίγα λόγια , από την μητέρα μου και τους υπόλοιπους γερμανούς συγγενείς μου ακούω τα αντίθετα ...
Άβαταρ μέλους
Malefino

Έθεσες τη δυνατότητα να μας προπαγανδίζει το ελληνικό κράτος χωρίς να το καταλαβαίνουμε ως προτέρημα συγκρίνοντάς το με το κουβανικό που το κάνει απροκάλυπτα. Εδώ ψάχνουμε τα υπέρ και τα κατά συγκρίνοντας δύο συστήματα. Θεωρείς λοιπόν κατά του κουβανικού και υπέρ του ελληνικού συστήματος ότι το καπιταλιστικό κάνει κρυφή προπαγάνδα. Εγώ αυτό το λέω υποκρισία. Δεν βλέπω κάτι παραπάνω στο ελληνικό σύστημα.
Για πλάκα το είπα ρε δεν θαυμάζω την ικανότητα της δύσης στην κρυφή προπαγάνδα. Δηλαδή εσύ εκτιμάς πιό πολύ τους Κουβανούς οι οποίοι ασκούν ειλικρινή προπαγάνδα ενώ οι εδώ είναι υποκριτές; Η προπαγάνδα είναι προπαγάνδα είτε κρυφή είτε έκδηλη και πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ο καθένας θα κρίνει τον τρόπο με τον οποίο δε θα υπακούσει.

Πρώτα θα διατυπώσω εγώ κάποιες ερωτήσεις.
Το να παρακολουθήσαι από κάμερες δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Οι προληπτικές συλλήψεις γιατί θεωρήσε ύποπτος κατά του καθεστότως δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτισμού;
Οι συλλήψεις με στοιχεία "αποτυπώματα σε τασάκι" δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Η παρουσία πάνοπλων μπάτσων σε κάθε γωνία δεν είναι κι αυτό στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Η διεξαγωγή εκλογών με άνιση προβολή και προπαγάνδιση δεν είναι κι αυτό στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Η καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Τα λευκά κελιά;
Οι παρακολουθήσεις;
Οι έφοδοι σε στέκια;
Οι ξυλοδαρμοί στα ΑΤ;
Τα εργατικά "ατυχήματα";
Ξαναλέω ότι εγώ δεν συγκρίνω την κούβα με εδώ... Υπάρχουν και στα δύο μέρη ολοκληρωτικά καθεστώτα κι εγώ συγκεκριμένα δεν παίρνω θέση υπέρ κανενός. ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ?? Ή ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ πρέπει αν πάρω θέση για ένα απ'αυτά??????

Και κόψε λίγο με αυτά τα επιχειρήματα τα έχεις κάνει καραμέλα. Τα ξέρουμε από παλιά κι αν δεν τα ξέραμε μας τα έμαθες. Δε γίνεται σε κάθε συζήτηση να μας τα επισημαίνεις λες και είμαστε όλοι άσχετοι και εσύ είσαι ο γαμάτος και πιο έξυπνος που τα κατάλαβες,... Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με συνείδηση ,δε σε έχρισε κανένας υπηράτη της αλήθειας... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Και πάλι σε ακούω τόσο πολύ σίγουρο ότι έχεις εντοπίσει την προπαγάνδα χωρίς καν να κρατάς έστω μία πισινή για ναδεις με κάποιες άλλες ματιές τον κόσμο εκτός απ'το κομμουνιστικό ιδεώδες που έχεις στο κεφάλι σου εγκλωβισμένο. Στο τέλος θα καταλήξεις συνομοσιολόγος και γραφικός...Απλά σκέψου λίγο τι λέει κάποιος πρωτού τον βγάλεις απ'ευθείας τσιράκι και πρόβατο ωωωω Μεγάλε Γνώστη της Αλήθειας.
Δημόσια έκφραση υπάρχει στην Κούβα. Σίγουρα όση και στην Ελλάδα. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν υπάρχει περισσότερη. Αν δηλαδή κάποιος προπαγανδίζει ανοιχτά τον φιλελευθερισμό δεν ξέρω τι κυρώσεις έχει. Πάντως και στην Ελλάδα αν κάποιος βγει και διαβάζει ανοιχτά τις προκυρήξεις της 17Ν θα πάει μέσα για εγκομιασμό εγκλήματος και υποστήριξη τρομοκρατών. Αν μάλιστα είναι με 5 άτομα και πάνω θα δικαστεί για σύσταση τρομοκρατικής ομάδας.
Συμφωνούμε. Όμως κατά τη γνώμη σου στην Κούβα(ανεξάρτητα αν έχει ή δεν έχει) ο νεοφιλελεύθερος,ο εθνικοσοσιαλιστής , ο αναρχικός και οποιοσδήποτε άλλος εχθρός ή φίλος του συστήματος ΠΡΕΠΕΙ να έχει δικαίωμα να προπαγανδίσει τις ιδέες του?? ΝΑΙ Ή ΟΥ?
Αν αγαπάς θα φας πακέτο

Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Ξέρεις τι γίνεται στη Γερμανία και μιλάς ; Ας πούμε , το σύστημα υγείας της κάνει φιλότιμες προσπάθειες να γίνει όπως το αμερικάνικο . Η ανεργία σε μερικές περιοχές θερίζει . Με λίγα λόγια , από την μητέρα μου και τους υπόλοιπους γερμανούς συγγενείς μου ακούω τα αντίθετα ...
Κ γω ακούω αυτό που σου είπα. :e_wink:
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Malefino έγραψε:ο νεοφιλελεύθερος [...]ΠΡΕΠΕΙ να έχει δικαίωμα να προπαγανδίσει τις ιδέες του?? ΝΑΙ Ή ΟΥ?
Όσες κι ένας ακραίος φασίστας εδώ. Με την αντίστοιχη κοινωνική αντιμετώπιση. Και πάρα πολύ θα του είναι. Αν ήμουν κουβανός μάλλον δε θα ήμουν τόσο φιλάνθρωπος.

Bertolt Brecht

Άβαταρ μέλους
Malefino

Falgorn έγραψε:Όσες κι ένας ακραίος φασίστας εδώ. Με την αντίστοιχη κοινωνική αντιμετώπιση. Και πάρα πολύ θα του είναι. Αν ήμουν κουβανός μάλλον δε θα ήμουν τόσο φιλάνθρωπος.
Εννοώ να τις προπαγανδίζει με τα λεγόμενά του, όχι με τη βία. Ή πιστεύειςότι υπάρχει βίαιος λόγος;
Αν αγαπάς θα φας πακέτο

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”