Τι θα γίνει με το εξάμηνο

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Τι θεωρείτε καλύτερο για το χειμερινό εξάμηνο;

Αναπλήρωση 4-5 εβδομάδων, εαρινό το καλοκαίρι, δυο διπλές εξεταστικές στο τέλος του εαρινού
9
14%
Αναπλήρωση 4-5 εβδομάδων, εξετάσεις 4-5 εβδομάδες παράλληλα με το εαρινό εξάμηνο
6
9%
Να θεωρηθεί "μη-διδαχθέν", εξετάσεις για όσους χρωστούν παλιότερα μαθήματα & επί πτυχίω, το εαρινό κανονικά
36
56%
Αναπλήρωση-εξπρές σε 2-3 βδομάδες, εξετάσεις-εξπρές σε 2 βδομάδες, εαρινό όλο το καλοκαίρι
1
2%
Ας κάνουν ό,τι θέλουν, εδώ που φτάσαμε το ίδιο είναι
12
19%

Σύνολο ψήφων: 64

Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Hengeo »

illmatic έγραψε:Παιδιά εγω πιστευώ οτι αν πρέπει κάτει να θυσιάσουμε για τους αγώνες μας αυτο είναι μια εξεταστική, ως πιο εφικτή λύση σε αυτή τη φάση βρίσκω να γίνουν μαθήματα χειμερινό-εαρινό μέχρι το τέλος του ακαδημιακού έτος, με την προστιθέμενη παράταση, μια διπλή εξεταστική για τους επι πτυχίο παράλληλα με τα μαθήματα στο τέλος και για όλους τους υπόλοιπους διπλή τον Σεπτέμβρη.
Μάλλον αυτή είναι η πιο βιώσιμη λύση στην παρούσα φάση. Όχι δεν είμαι πρωτοετής αλλά σκέφτομαι πως πιο αποδοτικό είναι να γίνουν όσο πιο πλήρεις αναπληρώσεις γίνεται σε χειμερινό και εαρινό μέχρι τέλη Ιουλίου και κατευθείαν η επαναληπτική εξεταστική τον Σεπτέμβριο παρά να γίνουν υπερσυμπυκνωμένες άρπα κόλλα αναπληρώσεις και τρείς εξεταστικές! Εμένα μου φαίνεται ότι πιο πολλά μαθήματα θα μπορεί να περάσει κάποιος στην πρώτη περίπτωση, όσο και αν ακούγεται ανάποδο και φυσικά για τους επί πτυχίο μπορεί να γίνει χαριστική όπως πέρυσι!

Προσωπική μου άποψη είναι αυτό, ίσως να κάνω και λάθος. Όπως όμως είπαν και οι προλαλήσαντες, οι αγώνες θέλουν και θυσίες, ας θυσιαστούν λοιπόν οι δύο κανονικές εξεταστικές αντί να καροϊδεύουμε τους εαυτούς μας προσπαθώντας να συμπυκνώσουμε μέχρι εκεί που δεν πάει..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Ρε, θα συνέλθετε καμία ώρα; Η ευθύνη ανήκει σε όλους. Σε εκείνους που πρότειναν καταλήψεις, σε εκείνους που τις ψήφισαν, σε εκείνους που δεν κατέβηκαν να τις καταψηφίσουν... και φυσικά τα παρεπόμενα θα τα λουστούμε όλοι. Θέλετε να κάνετε καταμερισμό ευθυνών; Ας ανοίξουμε νέο topic. Εδώ ας μείνουμε στις προτάσεις για το εξάμηνο. Δεν οδηγεί πουθενά αυτό το πράγμα.

Ξανά, λοιπόν, απευθυνόμενος κυρίως σε εκείνους που ψηφίζουν να χαθεί το εξάμηνο: Στα Τ.Ε.Ι. σε κάθε εξάμηνο (χειμερινό και εαρινό) γράφονται και διδάσκονται και τα ζυγά και τα εαρινά. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει στα ΑΕΙ αυτό δεν συμβαίνει. Στα χειμερινά γίνονται τα περιττά εξάμηνα και στα εαρινά τα ζυγά.

Η πρόταση να χαθεί το χειμερινό και να ξαναγραφτούν όλοι στο προηγούμενο εαρινό (κάπου γράφτηκε κι αυτό) δεν είναι τίποτ' άλλο παρά απώλεια του έτους. Θέλω κάποιον από αυτούς που προτείνουν να χαθεί μόνο το χειμερινό (και να συνεχίσουμε κανονικά στο επόμενο εαρινό) πώς ακριβώς το έχουν στο μυαλό τους. Δεν μπορώ να μπω στη λογική και μετανιώνω που δεν ήμουν σαφής στη διατύπωση της συγκεκριμένης επιλογής.

Θεωρείτε πραγματικά ότι μπορείτε να χάσετε το 3ο εξάμηνο (π.χ.) και να συνεχίσετε στο 4ο σαν να μην έγινε τίποτα; Μόνο και μόνο για να δώσετε εξετάσεις στα προηγούμενα (ήδη "διδαχθέντα") χειμερινά; Οι αύξοντες αριθμοί στα μαθήματα "Ανάλυση Ι, ΙΙ, ΙΙΙ", "Φυσική Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, IV", "Κβαντομηχανική Ι, ΙΙ", "Εργαστηριακή Φυσική Ι, II, III", "Ηλεκτρομαγνητισμός Ι, ΙΙ", "Μηχανική Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, IV", "Αριθμητική Ανάλυση Ι, ΙΙ", κτλ. καθώς και όλες οι άλλες σειρές/αλυσίδες (που ναι μεν δεν σχετίζονται τυπικά και απαιτητικά, αλλά συνδέονται ουσιαστικά) σας λένε τίποτα; Ζητώ τη βοήθεια του κοινού!
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
obelix

Δημοσίευση από obelix »

Πολύ ωραία τότε,για να μην χάσουμε το μπούσουλα με τις αλυσίδες προτείνω 5 πραγματάκια,τα εξής 4:

α) Περίτεχνα χάνουμε και το δεύτερο εξάμηνο στη σειρά και το σεπτέμβρη μπαίνουμε για μάθημα  8)

β) Σε συνεργασία με  τους καθηγητές,( αν και μόνο αν δηλαδή),  διδάσκονται όλα τα μαθήματα με τη διαφορά ότι τα μαθήματα τα χειμερινά ντι-βιντεοσκοπούνται και διατίθενται στο φοιτητή με καθυστέρηση μιας ημέρας από τους τηλεφοιτητοπαρουσιαστές,με τεχνικές ύπνωσης και Μαηντ μαπς για αντβάνσντ ακαντέμικ περφόρμανς.

γ)Αξιοποιούμε το ναό στη πολυτεχνειούπολη:Το πάσχα ψήνουμε αρνιά διαβάζοντας εκεί απέξω και έχουμε και να λέμε οτι σπουδάξαμε στο εξωτερικό
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Διαβασα πριν λιγο την προταση της δαπ εμπ στη συγκλητο, την οποια θα βρειτε κ σε ολα τα κατα τοπους παραρτηματα της. Ολα τα λεφτα ειναι οι προτασεις της κ συγκεκριμενα
και α και ου έγραψε:1. Να μη χαθεί κανένα εξάμηνο και καμία εξεταστική

Οι ιδιοι που κοπτωντουσαν τοσο καιρο για τελευταιες ευκαιριες να σωθει το εξαμηνο ή εστω οτι προλαβαινουμε , στην ουσια υποστηριζουν οτι υπαρχει τροπος ωστε το εξαμηνο να μην χαθει! Ετσι για να βλεπουμε τι παει να πει συνεπεια λογων κ θεσεων...
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

obelix  :prayer:
Άβαταρ μέλους
Νάξιος
Real Name: Λάμπρος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Θα συμφωνήσω και γω με Laplace και Slim και το πιο πιθανόν είναι να ενεργήσω έτσι.

Άσχετα με το τι θα αποφασιστεί, το επερχόμενο χειμερινό εξάμηνο θα επαναλάβω το πέμπτο εξάμηνο από την αρχή.
Αν αποφασιστεί εξεταστική το καλοκαίρι ή το Σεπτέμβρη θα δώσω τα μαθήματα που χρωστάω κι αν αποφασιτούν αναπληρώσεις τώρα ίσως να κοιτάξω μόνο το εργαστηριακό μου μάθημα.

Νομίζω πως δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε να δούμε πως θα δράσουν τα όργανα λήψεως αποφάσεων της Σχολής ώστε να δούμε ο καθένας προσωπικά τι θα κάνουμε ως φοιτητές.
Κακίας απέχου.
sawtooth
Real Name: Επαμεινώνδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από sawtooth »

1. Να συνεχίσουμε κανονικά το χειμερινό εξάμηνο μέχρις ότου ΟΛΑ τα μαθήματα έχουν διδαχθεί (έχουμε μαθήματα που έχουν γίνει μόνο 4-5 περίοδοι διδασκαλίας). Αν είναι, τα μαθήματα που συμπληρώνονται να παραχωρούν το χρόνο τους στα άλλα.

2. Μια πιεσμένη εξεταστική 3 εβδομάδων για το χειμερινό εξάμηνο.

3. Αν απομένει χρόνος, συνεχίζουμε με το εαρινό εξάμηνο. Καλή ιδέα είναι να γίνουν εντατικά μόνο 3-4 μαθήματα ανά εξάμηνο (τα υποχρεωτικά έστω).΄

4. Διπλή εξεταστική το σεπτέμβρη.

Δεν ξέρω αν είναι ουτοπικό σενάριο, αλλά με καλή θέληση μπορεί να γίνει. Διασώζουμε ότι μπορούμε. Αν επιχειρήσουμε να τα έχουμε όλα, σίγουρα θα χάσουμε.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

...καλα ολα αυτα που λεμε, περι αναπληρωσεων κλπ. Εγω γιατι νομιζω οτι ελαχιστοι ειναι οι καθηγητες που θα ηταν διατιθεμενοι να θυσιασουν μερες απο τις διακοπες τους και τα Σ/Κ τους για να μας κανουν μαθημα;

Η προταση 1 του sawtooth περι παραχωρησης ωρων, με βρισκει απολυτα συμφωνο.

Απο την αλλλη δε βρισκω λογο να πιεσουμε τοσο πολυ το εαρινο εξαμηνο δημιουργωντας το ιδιο προβλημα που αντιμετωπιζουμε τωρα με το χειμερινο. Σκεφτομαι πως ιδανικο θα ηταν, η διπλη το σεπτεμβρη να ειναι επαναληπτικη-χειμερινη, ενω καπου μεσα στο καλοκαρι να γινει η εξεταση του εαρινου.

Ολα αυτα αναλογα με τη συνεχιση των κινητοποιησεων βεβαιως, βεβαιως...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος noir την Δευ Μαρ 19, 2007 1:02 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Επειδή πολλά ειπώθηκαν περί αυτοσυνέπειας και τιμιότητας απέναντι στους αγώνες να πω κι εγώ κάποιες σκέψεις μου επ' αυτού.

Ξεχνάμε τους λόγους για τους οποίους γίνονται οι αγώνες αυτοί. Ένας από αυτούς είναι και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Με το να πούμε ότι θα χάσουμε το εξάμηνο δεν καταφέρνουμε να είμαστε αυτοσυνεπείς αλλά να δώσουμε ακόμα έναν λόγο στα ιδιωτικά να διαφημίζουν ότι δεν χάνουν εξάμηνα.
Συνεπώς όπως το βλέπω εγώ το να μη χάσουμε το εξάμηνο είναι και μέρος του "αγώνα" ;) πέραν του ότι φυσικά μας συμφέρει. Άλλωστε μην κοροϊδευόμαστε...
Ακόμα και όταν τα εξάμηνα γίνονται κανονικά, πόσες φορές διδάσκεται πλήρως η ύλη και πόσοι καθηγητές τη διδάσκουν με σωστό τρόπο ώστε να λυπηθείς πραγματικά που δεν το παρακολούθησες μόνος σου?
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Ακριβώς αυτό που λέει ο Wizzard! Το έγραψα πιο πάνω αλλά ας το θυμίσω. Όσοι ήσασταν σε ιδιωτικά σχολεία, ανακαλέστε στη μνήμη σας πόσα παιδιά ήρθαν από δημόσιο την περίοδο των σχολικών καταλήψεων με το νόμο Αρσένη. Τηρουμένων των αναλογιών, πιστεύεται ότι είναι λίγοι οι γονείς που θα προτιμούσαν να είχαν στείλει τα παιδιά τους στο εξωτερικό, παρά στα ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ; Ειδικά των πρωτοετών οι γονείς! Μέχρι και οι δικοί μου, που κουτσά-στραβά κάνουμε μαθήματα στο μεταπτυχιακό, μου λένε ότι έπρεπε να την είχα κάνει.

Τίποτα, αυτός ο χαμός πολύ φοβάμαι ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ γιατί όχι μόνο δίνουμε τροφή στην ύπαρξη των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, αλλά υποβαθμίζουμε τη δημόσια παιδεία στη συνείδηση των Ελλήνων.
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

Mporei na ginei kati akoma pio "logiko" , na xathei to epomeno eksamino to zigo , to 2 , 4 , 6 , 8 na simplirothei to xeimerino kanonika , me tis eksetaseis tou kai oi diplomatikes gia ta paidia pou einai 5 etos na oloklirothoun kanonika .
Eksalopu osoi lene gia olokliromeni yli , gnosi ktl ktl den nomizo na theloun na pame se mathima 2 xoris na gnorizoume to mathima  1 etsi den einai?
mipos omos autoi (oi kathigites ) pou krinoun xoris na symmetexoun se auto to kinima variountai einai oi pio volemenoi mipos ....
Άβαταρ μέλους
sergios

Δημοσίευση από sergios »

Συμφωνώ απόλυτα με τον Qbric.
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

Κι αν χαθεί το εαρινό, μετά θα πάμε στο χειμερινό, όπου πάλι θα κάνουμε το μάθημα 3 χωρίς να γνωρίζουμε το μάθημα 2
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

katarxas ego den pisteuo oti mprepei na xathei eksamino , an einai na xathei kati auto einai (oles apo to dhmotiko ) oi eksetaseis
apla auto pou leo einai aplo
Yparxoun orismenoi kathigites pou koptontai gia tin gnosi tin oloklirosi tis ylis ktl ktl ok?
autoi lene oti prepei na xathei to eksamino
ego leo loipon oti autoi leen apla mparopufes oi perissoteroi , oti variountai oti eini volemenoi kai theloun na deiksoun kalo prosopo sto ypourgeio paidiesas ktl
giati an niazontousan tha elegan na oloklirothei to n-osto gia na pame sto n+1 -osto

kai an parthei apofasi na xathei kati ,leo na xathei kati apo to epomeno apla
Άβαταρ μέλους
ath

Δημοσίευση από ath »

to mellon mas einai abebeo!to paron sigoyro!kante ipomoni!ola gia ton anthropo ginontai!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”