lunatic έγραψε:Να σας θυμισω οτι σας αφορουν κ τα μαθηματα?
Να σας θυμίσω ότι πρέπει να κανουμε κ καποια εργαστήρια?
Λεω εγώ ο κακός κ τρελός τώρα....
Η σχολή θα μπορούσε να κλείσει μόνο 4η για την πορεία... 5η και Παρασκευή ανοιχτά....
Σε όποιον λέω πόσες καταλήψεις έχουμε κάνει, συγκρίνουν με τη σχολή τους κ γελάνε ακόμα...

Να πω και γω ο γραφικός τώρα, πως και μένα όντως μ αρέσουν κάποια απο τα μαθήματα που παρακολουθώ, τουλάχιστον φέτος. όντως μένουν πίσω με τις καταλήψεις, τις πορείες, τις συνελεύσεις κλπ.
Απο την άλλη το πανεπιστήμιο που μου δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να μάθω κάποια πράγματα, είτε επειδή έχω καύλα για γνώση είτε φετίχ με το πτυχίο που θα ικανοποιήσει όλες μου τις φιλόδοξες εργασιακές ονειρώξεις, διαπιστώνω πως υπόκειται μαζί με όλα τα υπόλοιπα πράγματα που καθορίζουν τη κοινωνική μου πραγματικότητα σε κάποιες αναδιαρθρώσεις. Επίσης έχοντας εξασκήσει στοιχειωδώς τη κοινή μου λογική τα προηγούμενα χρόνια, βλέπω πως αυτές οι αναδιαρθρώσεις δε γίνονται επειδή κάποιοι με περίσσια ευαισθησίας, ένιωσαν την ανάγκη να με βοηθήσουν. Αντιθετα, βλέπω πως όσο και να διαβάσω και όσο γαματους βαθμούς και αν πάρω, το κωλόχαρτο που θα μου δώσουν στο τέλος της φοιτητησης δε θα κάνει ουτε για να φυσήξω τη μύτη μου (συνειρμός συνα(γ)χωμενου), πως εδώ και καιρό δε βρίσκω δουλειά (και όταν βρίσκω τρώω πακέτο επειδή ο κόσμος πλέον δεν έχει να πληρώνει και ειναι αναξιόπιστος), πως γενικότερα δε βγαίνω οικονομικά, ουτε οι γονείς μου κλπ.
Οπότε στις επιλογές που μου δίνονται (διάβασμα ή αγώνας για να σταματήσουμε να τρώμε τα σκατά που μας ταΐζουν), διαλέγω να κάνω κάτι που θεωρώ πως θα έχει μεγαλύτερο αντίκρισμα σε μια
κρίσιμη συγκυρία, απο το να παρακολουθήσω την αγαπητή μου εμβιομηχανικη (χωρις ειρωνεία).
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, προτιμώ και ελπίζω να σταματήσουν τα πάντα να λειτουργούν και να κατεβούμε στο δρομο φοιτητές και εργαζόμενοι για όσο χρειαστεί (όχι μονο 2 ή 3 μέρες) παραλύοντας το μπουρδελο που προς το παρόν λειτουργεί μονο εις βάρος μας, μέχρι να φύγουν και τρόικες και αναδιαρθρώσεις και ΔΝΤ, και Ολα τα χείριστα στα οποια μερικές χιλιάδες μ@λ@κες κατάφεραν να περάσουν σε μερικά εκατομμύρια μ@λ@κες που ακόμα προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν αν έχουν την επιλογή να σταματήσουν να σκάβουν βαθύτερα το λάκκο τους, που οι πρώτοι άνοιξαν.
Επίσης, μάλλον χρειάζεται, ανά κάποια χρόνια να γινεται μια σημειολογική διευκρίνιση. Κλειστή σχολή διάφορη του κατειλημμένη σχολη. Κλειστή ειναι η σχολή τα σαββατοκυριακα. Κατειλημμένη ειναι μια σχολή, όταν έρχεται στα χέρια των φοιτητών της οι οποίοι επιδιώκουν κάτι καλύτερο απο το απαξιωμένο παρόν και το πιο απαξιωμένο μέλλον. Η κατάληψη ειναι μέσο αγώνα, και μάλιστα ειναι αυτό το μέσο, που μερικά χρόνια πριν συνέδραμε στο να μπλοκαριστεί η αναθεώρηση του άρθρου 16. Αν είχε περάσει θα είχαμε βρεθεί ήδη τώρα μπροστά απο πρακτικά αμετάκλητες καταστάσεις και μάλλον αυτή τη στιγμή δε θα γινόταν αυτή η συζήτηση για καταλήψεις ή πορείες, τουλάχιστον με τη μορφή φοιτητικού κινήματος.
Και μιας και ανέφερα αμετάκλητες καταστάσεις (τουλάχιστον όσο μπορούμε να τις αντιληφθούμε στις σύντομες ζωές μας), επειδή οι κυρίαρχοι (κράτος, κυβερνήσεις, κεφαλαίο, διεθνείς οικονομικοί νταβατζήδες και ο,τι άλλο προτιμάτε ή όλα μαζί) δεν αφήνουν δουλειές στη μέση, εν αντιθέσει με μας -για να κάνω και ένα παρα πολύ σύντομο απολογιστικό σχόλιο για το περασμένο φοιτητικό κίνημα- βρισκόμαστε πάλι σε ένα σημείο καμπής, όπου μας απομένει να δούμε αν θέλουμε και αν θα πράξουμε ανάλογα ώστε να κινηθούμε προς τα κει που προσδιορίζουμε ως κοινο συμφερον. Δυστυχώς, βέβαια η λέξη "κοινο" χωράει και πολύ βλακεία, παρτακισμο και μυωπική αντίληψη όπως άλλωστε και η περίφημη "κοινή γνώμη", αλλά ελπίζω ακόμα πως η θεωρία της "εξέλιξης" και η ύπαρξη στοιχειώδους λογικής, ειναι υπαρκτές συνθήκες, απέναντι σε ένα ευρύτερο μαζοχισμό και κανιβαλισμό των κοινωνικών υποκείμενων.
Σαφώς, έχουν γραφτεί πολλά κεφαλαία βλακείας και αυτοκαταστροφής στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά δε βλάπτει να θυμόμαστε πως τα χειρότερα συνεχίζουν να ειναι αυτα που είτε κάποιοι υπακούν τυφλά και ανέχονται παθητικά τα πάντα, είτε νομίζουν πως ο ανταγωνισμός θα τους δικαιώσει.
Και μιας και μίλησα για βλακεία, σοβαρά το ΚΚΕ, θυμήθηκε να κατεβάσει κατάληψη; Απεγνωσμένο ή καθυστερημένο ειναι; Τη μία δεν πατάει καν στις συνελεύσεις που δήθεν θεωρεί εκφυλισμένες. Μετά έρχεται σε αυτές, (το ΜΑΣ δε περπάτησε και πολύ μονο του) αλλά δεν εξηγεί τι άλλαξε και ήρθε. Μετά δε γουστάρει καταλήψεις, και τώρα ξαφνικά κατεβάζει κατάληψη;; Φοιτητικά 06-07 μου θυμίζει αυτό και αντιπροπερσινα ξινά σταφύλια. Ή αλλιώς ο,τι θυμούνται χαίρονται... Δηλαδή πιστεύουν πως για αυτό χάνουν συνελεύσεις σε όλες τις σχολές, ή για τη ξεφτίλα που έχουν καταντήσει να ειναι (σχεδόν αποκλειστικά) ένας θίασος προπαγάνδας και διαφήμισης του μοναδικού, του φοβερού και ανεπανάληπτου Κου Κου εεεεέ(!) που ζει για να μαζεύει ψήφους; Αν βγει η πκς, θα παιξει και συντονιστικη επιτροπη καταληψης ή θα ερθει το προγραμμα απο το περισσο; ή όλα αυτα ειναι απλα μια τρολια;
Καλό μας κουράγιο...