Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 23/11

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 23/11

Δημοσίευση από Falgorn »

Την Τρίτη, 23/11/2010 και ώρα 12:30, ο Φοιτητικός Σύλλογος έχει συνέλευση στο Αμφιθέατρο 2. Οι βασικές θεματικές της συνέλευσης είναι:
  • Εκπαιδευτικά θέματα (οι αλλαγές που συντελούνται στο Πανεπιστήμιο, η σημασία τους, η στάση του συλλόγου απέναντί τους και οι δράσεις για τη στήριξη, προώθηση και πραγμάτωση της θέσης του)
  • Εργασιακά θέματα (οι αλλαγές στο εργασιακό και πως συνδέονται με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση)
  • Κοινωνικοοικονομικά θέματα (οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, καταστολή)
  • Όποιες άλλες θεματικές θεωρήσει κάποιος ότι πρέπει να ανοίξουν.
Πρώτο και βασικότατο, η συνέλευση είναι συνέλευση των φοιτητών και όλοι οφείλουμε να είμαστε εκεί ώστε να είναι όντως συνέλευση των φοιτητών. Αν το πράγμα γίνει με έναν υγιή τρόπο και με συμμετοχή πολλών ατόμων, η συνέλευση μπορεί να είναι μια πολύ ζωντανή διαδικασία, με πραγματικό λόγο πάνω στα πράγματα. Και όπως και να έχει το πράγμα, το να μαζεύονται τα μέλη ενός παραγωγικού/κοινωνικού/εκπαιδευτικού/πολιτικού/οτιδήποτε χώρου, να συνδιαμορφώνουν και να συναποφασίζουν τη στάση και τη δράση τους είναι βασική ανθρώπινη κοινωνική διαδικασία.

Καλείται λοιπόν ο καθένας να παραστεί, και γιατί θα ειπωθούν πράγματα που είναι σημαντικά και έχουν να κάνουν με τις ζωές μας, αλλά και γιατί είναι βασικότατο το να γίνει κάτι επ' αυτών με συλλογικό τρόπο.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
maria_semfe
Real Name: Maria

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 23/11

Δημοσίευση από maria_semfe »

Απο ο,τι ακουσα στην σχολη, θα προταθει να κλεισει η σχολη τεταρτη-πεμπτη-παρασκευη. Αληθευει?
do urden
Real Name: alex

Δημοσίευση από do urden »

Το ΚΚΕ κατεβαζει καταληψη 24-25-26..λογικα και η εαακ το ιδιο θα κατεβασει αλλα απο διαφορετικη σκοπια..η εαακ θα καλει σε συγκεντρωση φοιτητικων συλλογων ενω το κκε σε δικη του κομματικη συγκεντρωση..ανεξαρτητα απο το ποιος θα παρει τη συνελευση ειναι σωστο οτι πρεπει να ειναι οσο πιο μαζικη γινεται γιατι στην τελικη ειναι κατι που μας αφορα ολους..
i was told that i could fly when least expected..cloud connected
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Να σας θυμισω οτι σας αφορουν κ τα μαθηματα?
Να σας θυμίσω ότι πρέπει να κανουμε κ καποια εργαστήρια?
Λεω εγώ ο κακός κ τρελός τώρα....

Η σχολή θα μπορούσε να κλείσει μόνο 4η για την πορεία... 5η και Παρασκευή ανοιχτά....

Σε όποιον λέω πόσες καταλήψεις έχουμε κάνει, συγκρίνουν με τη σχολή τους κ γελάνε ακόμα... :lol:
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

lunatic έγραψε:Να σας θυμισω οτι σας αφορουν κ τα μαθηματα?
Να σας θυμίσω ότι πρέπει να κανουμε κ καποια εργαστήρια?
Λεω εγώ ο κακός κ τρελός τώρα....

Η σχολή θα μπορούσε να κλείσει μόνο 4η για την πορεία... 5η και Παρασκευή ανοιχτά....

Σε όποιον λέω πόσες καταλήψεις έχουμε κάνει, συγκρίνουν με τη σχολή τους κ γελάνε ακόμα... :lol:
Να πω και γω ο γραφικός τώρα, πως και μένα όντως μ αρέσουν κάποια απο τα μαθήματα που παρακολουθώ, τουλάχιστον φέτος. όντως μένουν πίσω με τις καταλήψεις, τις πορείες, τις συνελεύσεις κλπ.

Απο την άλλη το πανεπιστήμιο που μου δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να μάθω κάποια πράγματα, είτε επειδή έχω καύλα για γνώση είτε φετίχ με το πτυχίο που θα ικανοποιήσει όλες μου τις φιλόδοξες εργασιακές ονειρώξεις, διαπιστώνω πως υπόκειται μαζί με όλα τα υπόλοιπα πράγματα που καθορίζουν τη κοινωνική μου πραγματικότητα σε κάποιες αναδιαρθρώσεις. Επίσης έχοντας εξασκήσει στοιχειωδώς τη κοινή μου λογική τα προηγούμενα χρόνια, βλέπω πως αυτές οι αναδιαρθρώσεις δε γίνονται επειδή κάποιοι με περίσσια ευαισθησίας, ένιωσαν την ανάγκη να με βοηθήσουν. Αντιθετα, βλέπω πως όσο και να διαβάσω και όσο γαματους βαθμούς και αν πάρω, το κωλόχαρτο που θα μου δώσουν στο τέλος της φοιτητησης δε θα κάνει ουτε για να φυσήξω τη μύτη μου (συνειρμός συνα(γ)χωμενου), πως εδώ και καιρό δε βρίσκω δουλειά (και όταν βρίσκω τρώω πακέτο επειδή ο κόσμος πλέον δεν έχει να πληρώνει και ειναι αναξιόπιστος), πως γενικότερα δε βγαίνω οικονομικά, ουτε οι γονείς μου κλπ.

Οπότε στις επιλογές που μου δίνονται (διάβασμα ή αγώνας για να σταματήσουμε να τρώμε τα σκατά που μας ταΐζουν), διαλέγω να κάνω κάτι που θεωρώ πως θα έχει μεγαλύτερο αντίκρισμα σε μια κρίσιμη συγκυρία, απο το να παρακολουθήσω την αγαπητή μου εμβιομηχανικη (χωρις ειρωνεία).

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, προτιμώ και ελπίζω να σταματήσουν τα πάντα να λειτουργούν και να κατεβούμε στο δρομο φοιτητές και εργαζόμενοι για όσο χρειαστεί (όχι μονο 2 ή 3 μέρες) παραλύοντας το μπουρδελο που προς το παρόν λειτουργεί μονο εις βάρος μας, μέχρι να φύγουν και τρόικες και αναδιαρθρώσεις και ΔΝΤ, και Ολα τα χείριστα στα οποια μερικές χιλιάδες μ@λ@κες κατάφεραν να περάσουν σε μερικά εκατομμύρια μ@λ@κες που ακόμα προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν αν έχουν την επιλογή να σταματήσουν να σκάβουν βαθύτερα το λάκκο τους, που οι πρώτοι άνοιξαν.

Επίσης, μάλλον χρειάζεται, ανά κάποια χρόνια να γινεται μια σημειολογική διευκρίνιση. Κλειστή σχολή διάφορη του κατειλημμένη σχολη. Κλειστή ειναι η σχολή τα σαββατοκυριακα. Κατειλημμένη ειναι μια σχολή, όταν έρχεται στα χέρια των φοιτητών της οι οποίοι επιδιώκουν κάτι καλύτερο απο το απαξιωμένο παρόν και το πιο απαξιωμένο μέλλον. Η κατάληψη ειναι μέσο αγώνα, και μάλιστα ειναι αυτό το μέσο, που μερικά χρόνια πριν συνέδραμε στο να μπλοκαριστεί η αναθεώρηση του άρθρου 16. Αν είχε περάσει θα είχαμε βρεθεί ήδη τώρα μπροστά απο πρακτικά αμετάκλητες καταστάσεις και μάλλον αυτή τη στιγμή δε θα γινόταν αυτή η συζήτηση για καταλήψεις ή πορείες, τουλάχιστον με τη μορφή φοιτητικού κινήματος.

Και μιας και ανέφερα αμετάκλητες καταστάσεις (τουλάχιστον όσο μπορούμε να τις αντιληφθούμε στις σύντομες ζωές μας), επειδή οι κυρίαρχοι (κράτος, κυβερνήσεις, κεφαλαίο, διεθνείς οικονομικοί νταβατζήδες και ο,τι άλλο προτιμάτε ή όλα μαζί) δεν αφήνουν δουλειές στη μέση, εν αντιθέσει με μας -για να κάνω και ένα παρα πολύ σύντομο απολογιστικό σχόλιο για το περασμένο φοιτητικό κίνημα- βρισκόμαστε πάλι σε ένα σημείο καμπής, όπου μας απομένει να δούμε αν θέλουμε και αν θα πράξουμε ανάλογα ώστε να κινηθούμε προς τα κει που προσδιορίζουμε ως κοινο συμφερον. Δυστυχώς, βέβαια η λέξη "κοινο" χωράει και πολύ βλακεία, παρτακισμο και μυωπική αντίληψη όπως άλλωστε και η περίφημη "κοινή γνώμη", αλλά ελπίζω ακόμα πως η θεωρία της "εξέλιξης" και η ύπαρξη στοιχειώδους λογικής, ειναι υπαρκτές συνθήκες, απέναντι σε ένα ευρύτερο μαζοχισμό και κανιβαλισμό των κοινωνικών υποκείμενων.
Σαφώς, έχουν γραφτεί πολλά κεφαλαία βλακείας και αυτοκαταστροφής στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά δε βλάπτει να θυμόμαστε πως τα χειρότερα συνεχίζουν να ειναι αυτα που είτε κάποιοι υπακούν τυφλά και ανέχονται παθητικά τα πάντα, είτε νομίζουν πως ο ανταγωνισμός θα τους δικαιώσει.

Και μιας και μίλησα για βλακεία, σοβαρά το ΚΚΕ, θυμήθηκε να κατεβάσει κατάληψη; Απεγνωσμένο ή καθυστερημένο ειναι; Τη μία δεν πατάει καν στις συνελεύσεις που δήθεν θεωρεί εκφυλισμένες. Μετά έρχεται σε αυτές, (το ΜΑΣ δε περπάτησε και πολύ μονο του) αλλά δεν εξηγεί τι άλλαξε και ήρθε. Μετά δε γουστάρει καταλήψεις, και τώρα ξαφνικά κατεβάζει κατάληψη;; Φοιτητικά 06-07 μου θυμίζει αυτό και αντιπροπερσινα ξινά σταφύλια. Ή αλλιώς ο,τι θυμούνται χαίρονται... Δηλαδή πιστεύουν πως για αυτό χάνουν συνελεύσεις σε όλες τις σχολές, ή για τη ξεφτίλα που έχουν καταντήσει να ειναι (σχεδόν αποκλειστικά) ένας θίασος προπαγάνδας και διαφήμισης του μοναδικού, του φοβερού και ανεπανάληπτου Κου Κου εεεεέ(!) που ζει για να μαζεύει ψήφους; Αν βγει η πκς, θα παιξει και συντονιστικη επιτροπη καταληψης ή θα ερθει το προγραμμα απο το περισσο; ή όλα αυτα ειναι απλα μια τρολια; :lol:

Καλό μας κουράγιο...
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
do urden

να σου πω ρε Lunatic..επειδη μας εχεις πρηξει λιγο με αυτους τους περιβοητους φιλους σου που ολο γελανε με τις γενικες συνελευσεις του εμπ..(επειδη ολο το εμπ ειναι και οχι μονο η σεμφε)..καθως και αλλων σχολων πανελλαδικα...εσυ που τοσο ονειρευεσαι λοιπον ενα πανεπιστημιο οπως τα προτυπα πανεπιστημια της ευρωπης τι λες για αυτους τους φοιτητες στην αγγλια που πανε και τα γαμανε ολα για να μην περασει το δικο τους νομοσχεδιο για την παιδεια?τι λες για αυτους τους φοιτητες στην γαλλια που καναν καταληψεις για να διεκδικησουν τη συνταξη των γονιων τους?εχεις σκεφτει ποτε το ενδεχομενο οι φιλοι σοιυ να γελανε μαζι σου :twisted:
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Το γέλιο είναι υγεία.
Άβαταρ μέλους
stroformi
Real Name: Δήμητρα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από stroformi »

Συνομιλία με έναν ηλεκτρολόγο (μηχανικό, περίπου 35 χρονών), υπάλληλο σε γραφείο εργοστασίου:
-Καλημέρα.
-Καλημέρα μπιριρι...Α! Φυσικός μηχανικός (sic)! Από ΣΕΜΦΕ! Την ξέρω τη σχολή, αμέ μπιριρι...πολύ ωραία
-μπιριρι..
-Να σου πω..Έχω μια απορία. Γιατί κάνετε τόσες καταλήψεις εσείς βρε συ;
Σιωπή.
-Αλήθεια, κάθε φορά που περνάω από ΣΕΜΦΕ να πάω να βρω τον καθηγητή μου (δεν ξέρω για ποιο λόγο), όλο κλειστοί είσαστε.
-Έχουμε πολλά αιτήματα, για αυτό.

Εγώ γελώ με 12 και οι 13 με μένα.

Δε φτάνει που έχουμε να διανύσουμε διπλό κόπο για να αποκτήσουμε φωνή στην αγορά εργασίας αντί να αναβαθμίζουμε τη σχολή μας με όποιον τρόπο μπορούμε (και με διεκδικήσεις βέβαια), έχουμε βγάλει και όνομα στην πιάτσα για το πόσες λίγες μέρες έχουμε κάνει ατόφιο μάθημα.
papagalakos

stroformi έγραψε: -Να σου πω..Έχω μια απορία. Γιατί κάνετε τόσες καταλήψεις εσείς βρε συ;
Φάση φιλαράκι. Για να περάσει η ώρα. Νιώσε!
Θες λίγο χόρτο; :weedman:
stroformi έγραψε: -Αλήθεια, κάθε φορά που περνάω από ΣΕΜΦΕ να πάω να βρω τον καθηγητή μου (δεν ξέρω για ποιο λόγο), όλο κλειστοί είσαστε.
Ναι αλλά όχι από κατάληψη. Απλά δεν πατάει κανείς. Και τι να κάνει άλλωστε. Ένα super market είμαστε όπου ο κάθε αποτυχημένος καθηγητής που ήθελε να φτάσει στο Berkeley βγάζει τα αποθυμένα του πάνω μας.
Πήγαν να φτιάξουν ένα campus (τρομάρα τους) και φτιάξαν μια άχρηστη τσιμεντούπολη στου διάολου τη μάνα (που δεν πατάει ούτε μετρό) και διδάσκουν "γίνε τεχνοκράτης Ι", "γίνε τεχνοκράτης ΙΙ", "Εισαγωγή στο Μαθηματάκι & Σταρχιδισμός" κ.λπ.
:bs:
do urden

αν ειναι βλακας ο ανθρωπος και δεν εχει ζητησει ακομα το κινητο του καθηγητη του..και την καταληψη την κανεις για να μην γινει πιο μπουρδελο η σχολη..επειδη αν δεν κανουμε τιποτα και λιγοτεροι θα βρισκουν δουλεια απ οτι τωρα και θα χουν και πολυ πιο χαμηλο μισθο απ οτι τωρα..get serious...
papagalakos

Btw
Υπουργείο Παιδείας έγραψε:Στον νέο νόμο-πλαίσιο, η πολιτεία θα έχει την υποχρέωση να δίνει στα πανεπιστήμια κονδύλια που θα καλύπτουν τον βασικό μισθό και μόνο. Τα ίδια τα Ιδρύματα θα πρέπει να βρουν εξωτερική χρηματοδότηση για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών τους.
TVXS έγραψε:Τα «λουκέτα» σε πανεπιστημιακές σχολές, θα οδηγήσουν σε χιλιάδες απολύσεις ενώ θα μειωθούν δραματικά οι φοιτητικές παροχές σε συγγράμματα, σίτιση και στέγαση.
Δεν λέω ότι αυτά και άλλα είναι λόγοι για καταλήψεις. Προς θεού! Απλά προσπαθώ να ερμηνεύσω μια κατάσταση και να κατανοήσω κάποια πράγματα.
Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---

Δημοσίευση από apolski »

Παντως αν πανε να μας βαλουν διδακτρα οπως στην Αγγλια πιστεψε με θα βγω κι εγω στο δρομο. Μεχρι τοτε καλο υπνο και διαβασμα στο σπιτι...
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Εχω φίλους σε Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΤΕΙ Αθηνας, ΤΕΙ Πειραια και ΑΣΟΕΕ.
ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν έχει κάνει όσες καταλήψεις έχουμε κάνει εμείς.... Φίλε μου do urden λυπάμαι που στο λέω (λυπάμαι που δεν το χεις καταλάβει μόνος σου) αλλά εισαι μειοψηφία...

EDIT: Στο ΕΚΠΑ θα εχουν καταληψη αυτή τη βδομάδα αλλά ΜΟΝΟ στο ΕΚΠΑ κ ΜΟΝΟ αυτή τη βδομάδα... Για να είμαστε κ ακριβείς το λέω...
και την καταληψη την κανεις για να μην γινει πιο μπουρδελο η σχολη..
Με την καταληψη γίνεται πιο μπουρδελο..

Στη Γαλλία έμειναν κλειστοί ΟΛΟΙ για πολύ καιρό και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ... Επίσης στη Γαλλία δεν κάνουν κατάληψη μόνο κ μόνο για να χαίρονται οι ΕΑΑΚίτες ότι κέρδισαν τη συνέλευση...
Αν θέλετε κατάληψη να την κάνετε για 15 μέρες κ σε ΟΛΑ τα πανεπιστημια και ΤΕΙ της χώρας...
Αν δε μπορείτε να το κανετε αυτο, κατεβείτε στην πορεία κ 5η κ Παρασκευή ανοιχτά...

Βαρέθηκα πια το φασισμό σας. Ντε κ καλά επειδή θελουν 50 άτομα να πρέπει να κάνουμε κατάληψη... Δε σας φτάνει η συμμετοχή στην πορεία. Θέλετε και κατάληψη...

Πιο πολύ απ όλα βαρέθηκα να ακούω τα ίδια κ τα ίδια από κολλημένα μυαλά...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lunatic την Δευ Νοέμ 22, 2010 7:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
stroformi
Real Name: Δήμητρα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από stroformi »

do urden: Σόρρυ, εγώ δεν σου πα ότι έρχεται στη σχολή επειδή δεν έχει το τηλέφωνο του καθηγητή του. Έλεος. Μπορεί να κάνει διδακτορικό και να ανεβαίνει για να του δείξει πως πάει. Be serious!

Papagalakos: Ναι αλλά όχι από κατάληψη. Απλά δεν πατάει κανείς. Και τι να κάνει άλλωστε. Ένα super market είμαστε όπου ο κάθε αποτυχημένος καθηγητής που ήθελε να φτάσει στο Berkeley βγάζει τα αποθυμένα του πάνω μας.
Πήγαν να φτιάξουν ένα campus (τρομάρα τους) και φτιάξαν μια άχρηστη τσιμεντούπολη στου διάολου τη μάνα (που δεν πατάει ούτε μετρό) και διδάσκουν "γίνε τεχνοκράτης Ι", "γίνε τεχνοκράτης ΙΙ", "Εισαγωγή στο Μαθηματάκι & Σταρχιδισμός" κ.λπ.

Πάντως δεν είναι και άσχημα σε σχέση με το χάος εκεί έξω. Σίγουρα το καλύτερο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα στην Αθήνα. Ψυχραιμία
papagalakos

lunatic έγραψε: Πιο πολύ απ όλα βαρέθηκα να ακούω τα ίδια κ τα ίδια από κολλημένα μυαλά...
Εικόνα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”