To board index έχει όλα τα topics ομαδοποιημένα ανά κατηγορίες. Αν κατάλαβα καλά, ο Falgorn λέει να είναι μόνο τα topics των τελευταίων νέων ομαδοποιημένα.LocknLoad έγραψε:Κατα τη γνωμη μου αυτο που λεει ο falgorn ειναι το index page απο μονο του.
Κατηγορίες "Περί Ανέμων και Υδάτων" και "Πολιτική" του Forum
Συντονιστές: constant, AlexandraDC, markelos
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Re: Κατηγορίες "Περί Ανέμων και Υδάτων" και "Πολιτική" του F
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Με εξαιρεση το Forum και Portal (γιατι εχει πολλα sticky, ισως να βγαζαμε μερικα), σε καθε κατηγορια τα τελευταια νεα εμφανιζονται πανω πανω... Οποτε εκτος απο λιγο παραπανω φορτωμα δε μου φαινεται και τοσο διαφορετικο... + οτι το νοημα των τελευταιων νεων ειναι να'χεις χυμα τα τελευταια νεα και οχι σε υποκατηγοριες (γιατι αν ειναι ετσι, οπως ειπα απλα γυρναμε στο index page κτλ)
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

- msl
- Forum Administrator

- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Facebook ID: 735434828
- Επικοινωνία:
Και να φανταστείς, έχω αφαιρέσει κάποια! Αλλά τα άλλα μου φαίνονται όλα σημαντικά .. Όμως έχει και πολλά Sticky και πολλές Ανακοινώσεις! Τεσπα .. αυτό είναι άλλου παπά .. και δεν έχω σκεφτεί ακόμα πως θα το τακτοποιήσω ..LocknLoad έγραψε:Με εξαιρεση το Forum και Portal (γιατι εχει πολλα sticky, ισως να βγαζαμε μερικα)
@O kanenas: Νομίζω πως ούτε αυτό λέει ο Falgorn ..
@LocknLoad: Δε κατάλαβα τίποτα, όμως; ..
Εγώ πάλι αυτό που κατάλαβα, είναι είτε στην κεντρική σελίδα ή εκεί που ανακτάμε τις νέες δημοσιεύσεις, να τις έχει χωρισμένες ανά κατηγορία. Για να γίνει στη κεντρική σελίδα, πρέπει να επεξεργαστούμε τον php κωδικά της και πιστεύω πως θα την βαρύνει κάπως (συν το ότι δε ξέρω αν χωράει), και για να γίνει στο forum, χρειάζεται η δημιουργία module ή να βρούμε κάποιο που να καλύπτει αυτό που θέλουμε.
Βέβαια δε ξέρω κατά πόσο έχει νόημα όλο αυτό. Δηλαδή από την ώρα που κάποιος κάνει log in .. θα κάνει ένα παραπάνω κλικ για να δει τις νέες δημοσιεύσεις. Από εκεί και πέρα δεν τον υποχρεώνει κανείς να ανοίξει topics σε κατηγορία που δε θέλει. Δεν αποκρύπτουμε, δηλαδή, κατ' επιλογή κάτι. Απλά ομαδοποιούμε! Και θεωρώ πως δεν είναι τόσα πολλά τα τελευταία νέα, εκτός από την περίοδο εξεταστικής που ο κόσμος είναι σπίτι και διαβάζει! Οπότε μου κάνει πιο πολύ σαν candy for the eye παρά για feature ..
- Glaurung
- Real Name: ....
Δεν ξέρω σε τεχνικό επίπεδο τι είναι εφικτό και πιο λειτουργικό αλλά όλη η συζήτηση μου φαίνεται υπερβολική , κουβέντα να γίνεται .
Όταν σου βγάζει στην αρχική σελίδα πως υπάρχουν 99 νέα μηνύματα δεν είσαι αναγκασμένος να ψάχνεις 1-1 να δεις τι σε ενδιαφέρει και τι όχι , σου βγάζει τα topic που υπάρχουν νέα μηνύματα . Οπότε μου είναι αδιάφορο τι αριθμό γράφει εκεί πάνω.
Όταν είμαι πλέον στην λίστα με τα topic μπορώ να δω τα topic που έχουν κάποιο νέο μήνυμα ή τα νέα topic . Μπορεί να μην με ενδιαφέρει η πολιτική γενικά αλλά από την τελευταία φορά να έχει δημιουργηθεί συζήτηση για ένα θέμα που μου τραβάει την προσοχή ή που να με ενδιαφέρει . Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα , το πρόβλημα μας είναι πως μπορεί σε μια λίστα να έχει και 5 γραμμές που μας παραπέμπουν σε μια συζήτηση που μας αφήνει αδιάφορη ; Και μένα με αφήνουν αδιάφορο οι συζητήσει για μεγαλύτερα από εμένα έτη , δεν πατάω πάνω στο topic και τελείωσε η ιστορία .
Όταν σου βγάζει στην αρχική σελίδα πως υπάρχουν 99 νέα μηνύματα δεν είσαι αναγκασμένος να ψάχνεις 1-1 να δεις τι σε ενδιαφέρει και τι όχι , σου βγάζει τα topic που υπάρχουν νέα μηνύματα . Οπότε μου είναι αδιάφορο τι αριθμό γράφει εκεί πάνω.
Όταν είμαι πλέον στην λίστα με τα topic μπορώ να δω τα topic που έχουν κάποιο νέο μήνυμα ή τα νέα topic . Μπορεί να μην με ενδιαφέρει η πολιτική γενικά αλλά από την τελευταία φορά να έχει δημιουργηθεί συζήτηση για ένα θέμα που μου τραβάει την προσοχή ή που να με ενδιαφέρει . Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα , το πρόβλημα μας είναι πως μπορεί σε μια λίστα να έχει και 5 γραμμές που μας παραπέμπουν σε μια συζήτηση που μας αφήνει αδιάφορη ; Και μένα με αφήνουν αδιάφορο οι συζητήσει για μεγαλύτερα από εμένα έτη , δεν πατάω πάνω στο topic και τελείωσε η ιστορία .
- Georgrinder
- Real Name: Γιακουμης Πορδος
- Επικοινωνία:
Aπτο στομα μου το πηρες?Ακριβως...Ο καθενας μπορει να πατησει "κλικ" οπου θελει..Glaurung έγραψε:Δεν ξέρω σε τεχνικό επίπεδο τι είναι εφικτό και πιο λειτουργικό αλλά όλη η συζήτηση μου φαίνεται υπερβολική , κουβέντα να γίνεται .
Αμα κατι "σου κανει το κλικ" του κανεις και συ..
Μια χαρα ειναι το forum παιδια...
A set is a Many that allows itself to be thought of as a One.
-Georg Cantor
-Georg Cantor
-
palasso
- Real Name: Vassilis
Το ίδιο λέμε νομίζω...LocknLoad έγραψε:Μ'αρεσει η ιδεα του palasso αλλα αντι για πολιτικη, ισως να βαζαμε μια λιστα των forums και subforums απο την οποια ο χρηστης θα ξε-συλλεγει (απο προεπιλογη ολα checked) ποια υποforum (ή ολοκληρα forum) δε θελει να βλεπει
Ναι έτσι περίπου σκεφτόμουν να το πάω κι εγώ αν είναι εφικτό... Αυτό εννοώ όταν λέω κρύψιμο...msl έγραψε:Προσωπικά θεωρώ υπερβολή το να κρυφτούν κατηγορίες. Όμως κοιτάζω τα mods του phpBB μήπως τυχόν και έχουν υλοποιήσει κάτι που να δίνει επιλεκτική απόκρυψη κατηγοριών στα "View new posts" (και κατ' επέκταση στον μετρητή νέων δημοσιεύσεων) για οποιαδήποτε κατηγορία επιλέξει ο χρήστης, ως ένα νέο feature .. Δείτε το κάτι σα να έχετε κάποιον στην κατηγορία foe, που "κρύβει" όσο είστε συνδεδεμένος τις δημοσιεύσεις του.
Πρόταση Falgorn:
Η πρόταση είναι καλή, απλώς δεν είναι εφαρμόσιμη αν τα τελευταία νέα είναι λίστα, όπως συμβαίνει τώρα στην αρχική με την λίστα που έχει scroll ή πατώντας στο link δεξιά.Falgorn έγραψε: Η πρότασή μου είναι πως αν αυτό είναι δυνατόν, τα new posts να εμφανίζονται ομαδοποιημένα ανά subforum. Π.χ.
New Posts : 623κ.λπ.
- Πολιτική: 228
- Περί ανέμων και Υδάτων: 123
- Ακαδημαϊκά: 43
- Τέταρτο Έτος: 4
Και με click σε κάποιο subforum να γίνεται expand, ή να ανοίγει νέα σελίδα/tab με τα νέα posts εκεί. Νομίζω πως η πλοήγηση θα είναι πιο ευχάριστη για το μάτι, ειδικά για όποιον έχει μέρες να μπει στο forum, π.χ. επειδή έχει ζωή.
Δεν φαντάζομαι να σκεφτόμαστε να καταργήσουμε την λίστα με τα τελευταία topics έτσι; Την θεωρώ χρήσιμη να υπάρχει... Όπως προείπα η πρόταση του Falgorn δεν υλοποιείται σε λίστα με topics αλλά σε κάτι άλλο. Ας υλοποιηθεί και ας φτιαχτεί αυτό που λέει ο Falgorn, απλώς, η δική μου πρόταση αφορά την λίστα των νέων. Αφού δεν σκοπεύουμε να καταργήσουμε την λίστα των νέων, τότε σε αυτήν θα πρέπει να υλοποιήσουμε την πρόταση που είπα πριν. Δηλαδή δεν πάει προτάσεις Falgorn VS palasso γιατί είναι λύσεις σε 2 διαφορετικά πράγματα.O kanenas έγραψε:Να επισημάνω ότι δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα να γίνει exclude οτιδήποτε. Υπάρχουν δύο κεντρικές ιδέες, η μία του Falgorn για ομαδοποίηση των νέων και άλλη μία του palasso για exclude της "Πολιτικής" ή οποιασδήποτε κατηγορίας και προς το παρόν τις συζητάμε.
Προς απάντηση σου:msl έγραψε:Βέβαια δε ξέρω κατά πόσο έχει νόημα όλο αυτό. Δηλαδή από την ώρα που κάποιος κάνει log in .. θα κάνει ένα παραπάνω κλικ για να δει τις νέες δημοσιεύσεις. Από εκεί και πέρα δεν τον υποχρεώνει κανείς να ανοίξει topics σε κατηγορία που δε θέλει.
palasso έγραψε: Διότι δεν μπορεί να απαιτείς από ένα σωρό ΣΕΜΦΕήτες να βλέπουν υποχρεωτικά στην λίστα με τα νέα και τα πολιτικά, για τα οποία πολλοί έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια και λογικά καθώς ποιάνουν κιόλας τις πρώτες θέσεις, ενώ είναι ουκ ολίγες οι φορές που οι τίτλοι τους έχουν ένα ακραίο φρασιολόγιο που χαλάει την καλαισθησία πολλών.
farao έγραψε:Είναι τρομερά κουραστικό (για να μην πω κάτι χειρότερο) εν μέσω εξεταστικής να μπαίνω κάθε 4-5 ώρες στο φόρουμ και να έχω 55-86-120 νέες δημοσιεύσεις. Και είναι κουραστικό όχι επειδή με υποχρεώνει κάποιος να τις διαβάσω όλες, αλλά γιατί δημιουργούνται τόσα νέα θέματα (κυρίως "Πολιτικής" και "Περί ανέμων και υδάτων") που κάνουν άλλα ουσιώδη - για αυτήν την περίοδο- θέματα (πχ, Μηχανική 1, Κβαντομηχανική 2, κλπ) να χάνονται μέσα σε έναν ορυμαγδό πολιτικών παρεμβάσεων.
Έχουν διατυπωθεί και πιο ακραία πράγματα του στυλ κατάργηση των πολιτικών κλπ... Αυτό που εγώ προτείνω απλώς θα είναι win-win scenario για όλους. Δηλαδή θα υπάρχουν από την μία τα πολιτικά να τα βλέπουν όσοι θέλουν κι από την άλλη όσοι δεν θέλουν θα τα κρύβουν.fakiris έγραψε:Μάγκες ακούστηκαν κάποια ενδιαφέροντα πράγματα απο ειδήμονες (και δεν ειρωνεύομαι) του forum και μη. Δεν θέλω να πώ πολλά, αλλά θα πώ και εγώ με την σειρά μου ότι δεν με εκπροσωπούν πολλά πράγματα σε αυτό το forum, έτσι όπως έχει τουλ. διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες που μπαινω. Και εντάξει θα μου πείς: "Ρε μόρτη, δεν σου έβαλε κανείς το τουφέκι στο κεφάλι να ασχολείσαι σώνει και καλά με κάτι που δεν συμφωνείς!". Έλα μου όμως που αυτό το site φέρει το όνομα μιας σχολής της οποίας τυγχάνει να είμαι φοιτητής. Ε, πώς να το κάνουμε ρε παιδιά?
Σκέψου να μπαίνει κάποιος που γουστάρει μαθηματικά και σκέφτεται να δηλώσει τη ΣΕΜΦΕ και αντί για επιστήμη, να διαβάζει τις παπαγαλάκιες αναλύσεις για το άν ο Λένιν έκανε την κομινφόρμ ή η κομινφόρμ τον Λένιν...![]()
Τύφλα να χει ο Γεωργίου...χεχε![]()
![]()
Δε λεμε το ιδιο (ακριβος). Σ'αυτο που λεω εγω, καποιος μπορει να'χει βγαλει και το "περι ανεμων και υδατων", τα "αστεια" κτλ. Καποιος αλλος μπορει να βγαλει τα μαθηματα (πχ fekal1ty) ή απλα καποιο ετος το οποιο εχει περασει (και δεν τον ενδιαφερει τι λενε ή αν μπορει να βοηθησει σε καποια απορια)palasso έγραψε:Το ίδιο λέμε νομίζω...LocknLoad έγραψε:Μ'αρεσει η ιδεα του palasso αλλα αντι για πολιτικη, ισως να βαζαμε μια λιστα των forums και subforums απο την οποια ο χρηστης θα ξε-συλλεγει (απο προεπιλογη ολα checked) ποια υποforum (ή ολοκληρα forum) δε θελει να βλεπει
Έχουν διατυπωθεί και πιο ακραία πράγματα του στυλ κατάργηση των πολιτικών κλπ... Αυτό που εγώ προτείνω απλώς θα είναι win-win scenario για όλους. Δηλαδή θα υπάρχουν από την μία τα πολιτικά να τα βλέπουν όσοι θέλουν κι από την άλλη όσοι δεν θέλουν θα τα κρύβουν.

@[you]

@[you]

- msl
- Forum Administrator

- Επικοινωνία:
Και εμένα πιο μικρή δε με ενδιέφερε να δω τι κάνουν τα μεγαλύτερα έτη. Ή δε με ενδιαφέρουν τα χουλιγκανίστικα που κάνουν στα αθλητικά κάποιες φορές. Οπότε αυτό που μου παραθέτεις ως επιχείρημα, δε μου προκαλεί αίσθηση. Βέβαια θέλω να μείνω σε κάτι άλλο που είπες: "οι τίτλοι τους έχουν ένα ακραίο φρασιολόγιο που χαλάει την καλαισθησία πολλών" ξέρεις πως λειτουργεί το moderating και κατανοείς, φαντάζομαι, πως ένας τίτλος κουβαλάει σε ένα βαθμό τη όποια σχέση έχει αυτός που ανοίγει το εκάστοτε θέμα με το περιεχόμενο το οποίο θέλει να εκφράσει. Οι φράσεις που είναι ακραίες απομακρύνονται από τους τίτλους, ώστε αυτοί να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ουδέτεροι για τη συμμετοχή όσο περισσοτέρων ατόμων (ένας φορτισμένος συναισθηματικά τίτλος, προδιαθέτει αρνητικά άτομα αντίθετης λογικής από αυτή που εκφράζει).palasso έγραψε:Έχουν διατυπωθεί και πιο ακραία πράγματα του στυλ κατάργηση των πολιτικών κλπ... Αυτό που εγώ προτείνω απλώς θα είναι win-win scenario για όλους. Δηλαδή θα υπάρχουν από την μία τα πολιτικά να τα βλέπουν όσοι θέλουν κι από την άλλη όσοι δεν θέλουν θα τα κρύβουν.palasso έγραψε: Διότι δεν μπορεί να απαιτείς από ένα σωρό ΣΕΜΦΕήτες να βλέπουν υποχρεωτικά στην λίστα με τα νέα και τα πολιτικά, για τα οποία πολλοί έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια και λογικά καθώς ποιάνουν κιόλας τις πρώτες θέσεις, ενώ είναι ουκ ολίγες οι φορές που οι τίτλοι τους έχουν ένα ακραίο φρασιολόγιο που χαλάει την καλαισθησία πολλών.
Ως έχει εξελιχθεί η κουβέντα, προσωπικά, είμαι αντίθετη στην όποια αλλαγή γιατί μου φαντάζει σαν προσπάθεια να αποκόψουν από το Site το Πολιτικό/Κοινωνικό κομμάτι. Από τη μια διακρίνω αρκετή εμπάθεια -και δε μου αρέσει- και από την άλλη μια αίσθηση πως όλο αυτό γίνεται για τον λάθος λόγο, κάτι που κάνει την όποια διαλλακτικότητα να έχω για το θέμα να εξαφανίζεται ως δια μαγείας.
Προφανώς κάθε μέλος όταν κάνει είσοδο, ενδιαφέρεται στη καλύτερη για το 30% των θεμάτων στα οποία έχει υπάρξει δημοσίευση. Αν φύγουν πχ αυτές οι δύο κατηγορίες, το ποσοστό ίσως πάει στο 50% που και πάλι είναι μικρό. Επίσης, οι κατηγορίες "Πολιτικά" και "Περί Ανέμων και Υδάτων" δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβόμαστε ή να απαξιώνουμε ή να αποφεύγουμε. Ανήκουμε σε μια κοινωνία και τα θέματα που πραγματεύονται εκεί μέσα, θα τα συναντήσουμε και εκεί έξω (αν δεν τα έχουμε συναντήσει ήδη). Η εμπάθεια στην κατηγορία μου φαίνεται λογική υπό το πρίσμα ή της αδιαφορίας ή του φόβου. Κάποιος μπορεί να μην ενδιαφέρεται καν να μιλήσει εκεί μέσα γιατί τίποτα από όσα λέγονται δεν τον ενδιαφέρουν, πράγμα που δεν το νομίζω. Ή φοβάται πως αν μιλήσει δε θα βγάλει άκρη, ή δε θα ακουστεί η γνώμη του, ή θα γίνει αντικείμενο χλευασμού, ή δε θα μπορέσει να επικοινωνήσει με τον τρόπο και στο βαθμό που θα ήθελε. Συνεπώς δεχόμενη πως ένα μεγάλο ποσοστό των μελών απέχει από αυτές τις κατηγορίες για τον δεύτερο λόγο (μιας και απέκλεισα στον πρώτο), για να το διορθώσουμε αυτό δε θα "αποκρύψουμε" τις κατηγορίες. Δε θα τις θάψουμε κι άλλο ώστε να είναι προσβάσιμες από τα λίγα μέλη που μπαίνουν στον κόπο να ασχοληθούν. Θα φροντίσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη να επιθυμούν να εκφράσουν τη γνώμη τους εκεί μέσα. Αυτό, αν δε μπορούμε να το κάνουμε από μόνοι μας οι Συντονιστές, θα χρειαστούμε την βοήθεια των μελών, τα οποία μπορούν να μας υποδεικνύουν πως θα μπορούσαν να γίνουν πιο "φιλικές" αυτές οι κατηγορίες.* Όμως, σε καμία περίπτωση αυτό δε θα λυθεί αν τις αποκρύψουμε (ίσα ίσα, θα γίνει χειρότερη η κατάσταση). Σε όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνομαι πως όλοι οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση, απλά δε θα τις βλέπουν στα "Τελευταία Νέα", όμως κάποιος που επιλέγει να την αποκρύψει ως κατηγορία, αυτόματα αποδέχεται σε ένα βαθμό την αποστασιοποίηση που θέλει να έχει από αυτήν, και αποτελεί μια κίνηση που προδιαθέτει τον ίδιο ακόμα πιο αρνητικά απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες.
* Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως ένα πρόβλημα πηγάζει από την έλλειψη σεβασμού σε κάποιον που έχει αντίθετη άποψή από τη δική μας. Όσο πιο αντίθετες είναι οι απόψεις, τόσο πιο έντονες αντιδράσεις αναμένουμε κατά την έκφρασή τους. Όμως αυτό είναι κάτι που δε γίνεται μόνο εδώ μέσα, αλλά και στον έξω κόσμο. Προφανώς και δε γίνεται όλοι να συμφωνούμε για όλα. Κάτι όμως που μπορούνε να κάνουμε είναι να δεχτούμε την διαφορετικότητα του άλλου ατόμου (στην νοοτροπία, στις πεποιθήσεις, στα πιστεύω κλπ), να τον σεβαστούμε ως συνομιλητή και να δοκιμάσουμε να κάνουμε γόνιμο διάλογο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλα τα μέλη του Site, όχι μόνο για το Site αλλά και για τη ζωή τους εκεί έξω ..
- Nomad
- Forum Moderator

- Real Name: Stratos Papadoudis
Αυτό που σκέφτομαι είναι ο ρόλος των "τελευταίων νέων" στην αρχική σελίδα.
Μη ξεχνάμε ότι ως επι το πλείστον είναι αυτή η αρχική σελίδα που βλέπουν οι φοιτητές (guest και μη) μέχρι να εξοικειωθούν αρκετά ώστε να πηγαίνουν στο board index/new posts etc. Το κομμάτι των τελευταίων νέων δίνει μια άλφα εντύπωση σε αυτούς που πάει το μάτι τους εκεί. Αν λοιπόν είναι full απο πολιτικάντικες συζητήσεις είναι φανερό που προκύπτει το πρόβλημα που εκθέτει ο palasso. Κάτι δε πάει καλά. Κάτι δε ταιριάζει. Τι δε ταιρίαζει? Αυτό που κάνει bam πιστεύω είναι το γεγονός ότι ένα κομμάτι με τα 10 τελευταία νεα μάλλον πρέπει να αντιπροσωπεύει όλα τα νέα. Έτσι, αν στα τελευταία νεά εμφανίζεται το τελευταίο νέο από κάθε κατηγορία (one entry per category that is) θα έχουμε ένα νεό από πολιτικά, ένα νέο από το καιρό ("περι ανέμων και και όσα παίρνει αυτός" κατηγορία) ένα νέο απο το πρώτο έτος, το δεύτερο έτος, τρίτο έτος, τέταρτο πέμπτο... Ειδικά το τελευταίο είναι μείζονος σημασίας αν θυμηθούμε έναν απο τους σημαντικότερους λόγους ίδρυσης του semfe.gr. Έτσι τα τελευταία νεά ανακτούν πλήρως το ρόλο τους αφού αντιπροσωπεύουν στον επισκέπτη ή καινούριο μέλος την ολότητα της κοινότητας που αποτελεί το semfe.gr, με τα σωστά βάρη που αποδίδονται ανά κατηγορία και όχι από spam-troll counting.
Λέξεις κλειδιά: ισορροπημένη αντιπροσωπεία της κοινότητας στο frontend. Αυτό είναι το ουσιαστικό ζήτημα.
Μη ξεχνάμε ότι ως επι το πλείστον είναι αυτή η αρχική σελίδα που βλέπουν οι φοιτητές (guest και μη) μέχρι να εξοικειωθούν αρκετά ώστε να πηγαίνουν στο board index/new posts etc. Το κομμάτι των τελευταίων νέων δίνει μια άλφα εντύπωση σε αυτούς που πάει το μάτι τους εκεί. Αν λοιπόν είναι full απο πολιτικάντικες συζητήσεις είναι φανερό που προκύπτει το πρόβλημα που εκθέτει ο palasso. Κάτι δε πάει καλά. Κάτι δε ταιριάζει. Τι δε ταιρίαζει? Αυτό που κάνει bam πιστεύω είναι το γεγονός ότι ένα κομμάτι με τα 10 τελευταία νεα μάλλον πρέπει να αντιπροσωπεύει όλα τα νέα. Έτσι, αν στα τελευταία νεά εμφανίζεται το τελευταίο νέο από κάθε κατηγορία (one entry per category that is) θα έχουμε ένα νεό από πολιτικά, ένα νέο από το καιρό ("περι ανέμων και και όσα παίρνει αυτός" κατηγορία) ένα νέο απο το πρώτο έτος, το δεύτερο έτος, τρίτο έτος, τέταρτο πέμπτο... Ειδικά το τελευταίο είναι μείζονος σημασίας αν θυμηθούμε έναν απο τους σημαντικότερους λόγους ίδρυσης του semfe.gr. Έτσι τα τελευταία νεά ανακτούν πλήρως το ρόλο τους αφού αντιπροσωπεύουν στον επισκέπτη ή καινούριο μέλος την ολότητα της κοινότητας που αποτελεί το semfe.gr, με τα σωστά βάρη που αποδίδονται ανά κατηγορία και όχι από spam-troll counting.
Λέξεις κλειδιά: ισορροπημένη αντιπροσωπεία της κοινότητας στο frontend. Αυτό είναι το ουσιαστικό ζήτημα.
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
+msl έγραψε: * Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως ένα πρόβλημα πηγάζει από την έλλειψη σεβασμού σε κάποιον που έχει αντίθετη άποψή από τη δική μας. Όσο πιο αντίθετες είναι οι απόψεις, τόσο πιο έντονες αντιδράσεις αναμένουμε κατά την έκφρασή τους. Όμως αυτό είναι κάτι που δε γίνεται μόνο εδώ μέσα, αλλά και στον έξω κόσμο. Προφανώς και δε γίνεται όλοι να συμφωνούμε για όλα. Κάτι όμως που μπορούνε να κάνουμε είναι να δεχτούμε την διαφορετικότητα του άλλου ατόμου (στην νοοτροπία, στις πεποιθήσεις, στα πιστεύω κλπ), να τον σεβαστούμε ως συνομιλητή και να δοκιμάσουμε να κάνουμε γόνιμο διάλογο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλα τα μέλη του Site, όχι μόνο για το Site αλλά και για τη ζωή τους εκεί έξω ..
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
-
farao
- Banned
- Real Name: Vaggelis
Η εμπάθεια στις κατηγορίες "Πολιτική" και "Περί ανέμων" προέρχεται από την υπερβολή, κυρίως, του παπαγαλάκου να μαμάει όλα (μα όλα όμως!) τα θέματα. Και άλλοι το κάνουν αυτό αλλά σε μικρότερο βαθμό, που δεν είναι τόσο ενοχλητικό. Επίσης, όλοι λίγο - πολύ και 1 και 2 και 1013 φορές έχουμε χυδαιολογήσει, βρίσει, ειρωνευτεί στα ποστ μας αλλά έχουμε κρατήσει ένα μέτρο. Εγώ συγκεκριμένα, σε ένα από τα πρώτα μου ποστ, είχα επιτεθεί με χυδαιολογίες και ειρωνείες σε 5-6 άτομα από εδώ μέσα και όταν ο Κρις μου κατέβασε το ποστ με ενημέρωσε με προσωπικό μήνυμα, διαφώνησα με την επιλογή του και το θέμα τελείωσε εκεί. Ούτε του είπα "τραγούδα μ@λάκα" και ξανα-ανέβασα το ποστ μου επίτηδες, ούτε μπήκα σε άλλο τόπικ και άρχισα τα ίδια. Απείχα για 1 βδομάδα περίπου, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Αν λέω κάτι λάθος, ας με διορθώσει ο Κρις. Σε συνδυασμό, λοιπόν, και με το παρακάτω μήνυμά σου:msl έγραψε: Η εμπάθεια στην κατηγορία μου φαίνεται λογική υπό το πρίσμα ή της αδιαφορίας ή του φόβου. Κάποιος μπορεί να μην ενδιαφέρεται καν να μιλήσει εκεί μέσα γιατί τίποτα από όσα λέγονται δεν τον ενδιαφέρουν, πράγμα που δεν το νομίζω. Ή φοβάται πως αν μιλήσει δε θα βγάλει άκρη, ή δε θα ακουστεί η γνώμη του, ή θα γίνει αντικείμενο χλευασμού, ή δε θα μπορέσει να επικοινωνήσει με τον τρόπο και στο βαθμό που θα ήθελε. Συνεπώς δεχόμενη πως ένα μεγάλο ποσοστό των μελών απέχει από αυτές τις κατηγορίες για τον δεύτερο λόγο (μιας και απέκλεισα στον πρώτο), για να το διορθώσουμε αυτό δε θα "αποκρύψουμε" τις κατηγορίες.
γίνεται πλέον σαφές ότι πρέπει να παρθούν πιο δραστικά μέτρα, γιατί ένα απλό ban ή ένα απλό warning δεν διορθώνουν την κατάσταση. Ή μήπως νομίζεις ότι είμαστε όλοι διατεθειμένοι να περιμένουμε πότε θα εξαντληθεί η υπομονή των admins/mods για να τον στείλετε επιτέλους εκτός site; (καλοπροαίρετα το λέω αυτό και χωρίς ίχνος επίθεσης προς το πρόσωπό σου)* Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως ένα πρόβλημα πηγάζει από την έλλειψη σεβασμού σε κάποιον που έχει αντίθετη άποψή από τη δική μας. Όσο πιο αντίθετες είναι οι απόψεις, τόσο πιο έντονες αντιδράσεις αναμένουμε κατά την έκφρασή τους. Όμως αυτό είναι κάτι που δε γίνεται μόνο εδώ μέσα, αλλά και στον έξω κόσμο. Προφανώς και δε γίνεται όλοι να συμφωνούμε για όλα. Κάτι όμως που μπορούνε να κάνουμε είναι να δεχτούμε την διαφορετικότητα του άλλου ατόμου (στην νοοτροπία, στις πεποιθήσεις, στα πιστεύω κλπ), να τον σεβαστούμε ως συνομιλητή και να δοκιμάσουμε να κάνουμε γόνιμο διάλογο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλα τα μέλη του Site, όχι μόνο για το Site αλλά και για τη ζωή τους εκεί έξω ..
Εγώ, λοιπόν, το λέω ξεκάθαρα, χωρίς να απειλώ αλλά ξεκαθαρίζοντας την θέση μου: Ή θα παρθεί κάποιο από τα δύο μέτρα που πρότειναν οι Παλάσσο - Φάλγκορν ή θα κάνω κάθε ανεπίτρεπτο (κατά τη γνώμη μου) ποστ του Παπαγαλάκου report, προσθέτοντάς σας επιπλέον δουλειά στο ήδη φορτισμένο σας πρόγραμμα.
Λυπάμαι που μιλάω έτσι, αλλά δεν μπορώ εγώ να κάνω την νταντά του Παπαγαλάκου. Το συγκεκριμένο άτομο είναι ανώριμο σε όλα τα επίπεδα: ψυχικό, σωματικό, συναισθηματικό. Μία βρισιά θα πω εγώ, 100 θα απαντήσει εκείνος. Πέντε λεπτά χαβαλέ θα κάνε ο Γκούς, 100 θα κάνει εκείνος. Ένα βίντεο με ξυλοδαρμό διαδηλωτών θα βάλει ο Φάλγκορν, 500 θα ποστάρει αυτός. Και φυσικά θα ξεχειλώσει την κουβέντα. Συνέχεια. Εφ' όσον, συνεπώς, ζητάς τη βοήθειά μας για την ορθή λειτουργία του σάιτ (και καλά κάνεις), εμείς σου δείχνουμε τί θέλουμε για να αισθανόμαστε καλύτερα και να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Αφού, όμως, δεν έχεις σκοπό να μας ακούσεις και ήδη έχεις πάρει την απόφαση να μην αλλάξει κάτι, γιατί είμαστε εμπαθείς, τότε προς τί η έκκληση σε συμπαράσταση; Πολύ απλά, "λούσου" τον Παπαγαλάκο και τα καμώματά του. Δε θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι μετά.
Φιλικά και με σεβασμό στην άποψή σου το λέω αυτά
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος farao την Δευ Φεβ 14, 2011 9:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- msl
- Forum Administrator

- Επικοινωνία:
Δε θα κρίνω τα σχόλια για τον χρήστη papagalakos και ελπίζω η δημοσίευσή σου να μην αποτελέσει αφορμή για να μιλήσουν και άλλα άτομα με ίδια ή και χειρότερα λόγια, προκαλώντας εύλογα την αντίδρασή του. Σχετικά με quote, προφανώς αυτό που λέω είναι πως προτιμάω το δεύτερο σκέλος σε αυτό που προτείνεις. Καθώς σύμφωνα με τα παραπάνω, σε αυτή τη περίπτωση και εσύ και όλοι οι άλλοι θα έχετε τη διάθεση και τη δυνατότητα να συμμετέχετε στις κουβέντες, κάτι που στην πρώτη περίπτωση θα είναι από μετριασμένο ως ανύπαρκτο.farao έγραψε:Εγώ, λοιπόν, το λέω ξεκάθαρα, χωρίς να απειλώ αλλά ξεκαθαρίζοντας την θέση μου: Ή θα παρθεί κάποιο από τα δύο μέτρα που πρότειναν οι Παλάσσο - Φάλγκορν ή θα κάνω κάθε ανεπίτρεπτο (κατά τη γνώμη μου) ποστ του Παπαγαλάκου report, προσθέτοντάς σας επιπλέον δουλειά στο ήδη φορτισμένο σας πρόγραμμα.
Το σκεπτικό μου κοινώς είναι, να γίνουν οι κατηγορίες "ανοιχτές" (με την έννοια που το έχω ορίσει στη προηγούμενη δημοσίευσή μου) για όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες και να μην αποτελούν prive party για λίγους και εκλεκτούς.
Ο papagalakos postαρει πολυ αλλα δε νιωθω οτι αυτος (απο μονος του) μπαχαλευει το forum. Προσωπικα αυτη τη στιγμη εγω βρισκω τη παραπανω παραγραφο σου πολυ επιθετικη και, οπως λεει ο palasso, μου χαλαει την "καλαισθησία". Πιο πολυ απ'οσο μου τη χαλαγε ο τιτλος που αλλαξα... Ασχετα αν δεν επιτιθεσαι σε μενα ή σε καποιον αμεσα, πιστευω οτι εχεις ενα "επιθετικο" στιλ το οποιο θα προκαλεσει (ακομα και αν δεν ηταν σκοπος σου) μια επιθετικοτητα απεναντι σου και ουτως καθεξης...farao έγραψε:Η εμπάθεια στις κατηγορίες "Πολιτική" και "Περί ανέμων" προέρχεται από την υπερβολή, κυρίως, του παπαγαλάκου να μαμάει όλα (μα όλα όμως!) τα θέματα. Και άλλοι το κάνουν αυτό αλλά σε μικρότερο βαθμό, που δεν είναι τόσο ενοχλητικό. Επίσης, όλοι λίγο - πολύ και 1 και 2 και 1013 φορές έχουμε χυδαιολογήσει, βρίσει, ειρωνευτεί στα ποστ μας αλλά έχουμε κρατήσει ένα μέτρο. Εγώ συγκεκριμένα, σε ένα από τα πρώτα μου ποστ, είχα επιτεθεί με χυδαιολογίες και ειρωνείες σε 5-6 άτομα από εδώ μέσα και όταν ο Κρις μου κατέβασε το ποστ με ενημέρωσε με προσωπικό μήνυμα, διαφώνησα με την επιλογή του και το θέμα τελείωσε εκεί. Ούτε του είπα "τραγούδα μ@λάκα" και ξανα-ανέβασα το ποστ μου επίτηδες, ούτε μπήκα σε άλλο τόπικ και άρχισα τα ίδια. Απείχα για 1 βδομάδα περίπου, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Αν λέω κάτι λάθος, ας με διορθώσει ο Κρις.
Επισης καλο θα'τανε να μη "τα χωνουμε" (τουλαχιστον οχι τοσο πολυ) στον papagalako τωρα που ειναι banαρισμενος και δε μπορει να απαντησει (αρα και να υπερασπιστει τον εαυτο του)farao έγραψε:Λυπάμαι που μιλάω έτσι, αλλά δεν μπορώ εγώ να κάνω την νταντά του Παπαγαλάκου. Το συγκεκριμένο άτομο είναι ανώριμο σε όλα τα επίπεδα: ψυχικό, σωματικό, συναισθηματικό. Μία βρισιά θα πω εγώ, 100 θα απαντήσει εκείνος. Πέντε λεπτά χαβαλέ θα κάνε ο Γκούς, 100 θα κάνει εκείνος. Ένα βίντεο με ξυλοδαρμό διαδηλωτών θα βάλει ο Φάλγκορν, 500 θα ποστάρει αυτός. Και φυσικά θα ξεχειλώσει την κουβέντα. Συνέχεια. Εφ' όσον, συνεπώς, ζητάς τη βοήθειά μας για την ορθή λειτουργία του σάιτ (και καλά κάνεις), εμείς σου δείχνουμε τί θέλουμε για να αισθανόμαστε καλύτερα και να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Αφού, όμως, δεν έχεις σκοπό να μας ακούσεις και ήδη έχεις πάρει την απόφαση να μην αλλάξει κάτι, γιατί είμαστε εμπαθείς, τότε προς τί η έκκληση σε συμπαράσταση; Πολύ απλά, "λούσου" τον Παπαγαλάκο και τα καμώματά του. Δε θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι μετά.

@[you]

@[you]

- Nomad
- Forum Moderator

- Real Name: Stratos Papadoudis
Focus on the problem. Τα τελευταία νέα γεμάτα πολιτικά. Όμως το forum έχει κι άλλα πράγματα. Τι τα θέλουμε τα νέα? Για να promotάρουμε τα πολιτικά? Εδώ μιλάμε για bug guys! Λόγω μιας συγκεκριμένης μεθόδου απαρίθμησης τα τελευταία νεά είναι susceptible σε spam. Fix this! Γιατί αδικούνται όλα τα υπόλοιπα categories του board. Είναι απλό. Η όλη συζήτηση γίνεται γύρω απο ένα bug...
Το θεμα δεν ειναι αν εγω την θεωρω επιθετικη... Αν κρυψω το "επιθετικο" σου post, κοβω και αυτο που λες. Ενα πλεονεκτημα που μας προσφερει το forum ειναι οτι οταν βλεπουμε κατι που δε μας αρεσει, εχουμε την ευκαιρια να μην απαντησουμε αμεσως. Μπορουμε να το διαβασουμε 2-3 φορες για να το καταλαβουμε, να απομακρυνθουμε απο το pc για λιγο (αν μας εχει εκνευρισει τοσο πολυ πια) και να απαντησουμε ηρεμα και αναλυτικα. Αυτο ομως δε γινεται πχ αρκετες φορες εχουμε κατι πολλες συντομες "απαντησεις" στη σειρα με μπηχτες και εξυπναδες που γινονται μεσα σε λιγα λεπτα. Το μονο που σωζει τη κατασταση απο το να γινει σα τα παραθυρακια στις ειδησεις ειναι οτι δε μπορουμε να μιλαμε ταυτοχρονα...farao έγραψε:Αν τη θεωρείς επιθετική κρύψ' την.
@Nomad
Bug δεν ειναι να μιλαμε για πολιτικα (δεν ειμαστε και αποκομμενοι απο τη κοινωνια κτλ). Το bug ειναι οτι δε μιλαμε αρκετα για επιστημονικα θεματα κτλ

@[you]

@[you]