['Aρθρο] Κομματόσκυλο

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

['Aρθρο] Κομματόσκυλο

Δημοσίευση από HeartDoc »

Χεχε... Φέρνουμε στην επικαιρότητα ένα άρθρο φωτία-κόλαφο-κλπ ! Το άρθρο τουτουνό λοιπόν φέρει την άποψη ενός πρωτοετή φοιτητή για την πολιτική ζωή  εντός των ΑΕΙ/ΤΕΙ. Δημοσιεύτηκε στο site http://www.kamenoi.gr και δεν έχω ιδέα γιατί το post-άρω... Δε βαριέσαι, μάλλον δεν έχω πως να σκοτώσω την ώρα μου μιας κι έχω πρωινό ξύπνημα για τη σχολή αύριο (να έρθετε, μην πίνω μόνος μου καφέ).

Ιδού...

ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ
Και Α και ΟΥ, η χούντα τους παντού

Χαίρεται. Όσοι από εσάς αγαπητοί απόγονοι των πιθήκων έχουν τελειώσει τη β'/βάθμια εκπαίδευση και έχετε γράψει τον εαυτό σας σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ έχετε σίγουρα υπόψη σας τις λεγόμενες "κομματικές παρατάξεις" που κατοικοεδρεύουν στους διαδρόμους των πανεπιστημίων και περιφέρονται από δω και από κει, σκορπώντας ωσάν άλλοι γυμνοσάλιαγκες την αντιπαθητική τους γλίτσα παντού. Καλά κατάλαβες φίλε αναγνώστη - φίλη αναγνώστρια. "Ωχ, ο Gom@ris τα έχει πάρει και θα τα χώσει χοντρά". Ναι. Τα έχω πάρει. ΔΕΝ είναι αστείο το άρθρο (γιατί, τα άλλα ήταν; ). Αν θες να γελάσεις, τράβα δες πόκεμον. Γιατί παρόλο που είμαι πρωτοετής έχω ήδη σιχαθεί την κατάσταση που επικρατεί με τα κόμματα. Και εξηγούμαι.

Μια πρώτη ματιά.

Η συνηθισμένη τακτική όλων σχεδόν των κομμάτων (μπλε, πράσινοι, κόκκινοι, κίτρινοι, φούξια, πουά - ωχ, λάθος, αυτά πάνε αλλού -) είναι αυτή του "θα σε γράψω ακόμα και ας μην ξέρεις να διαβάζεις μπούφε". Τι εννοώ. Όλες σχεδόν οι φοιτητικές κομματικές παρατάξεις περιφέρονται μαζί με κάτι αντιπαθέστατα τραπεζάκια, πάνω στα οποία κρέμονται και κάνα-δυο αφίσες, έτσι για να δείξουν πού ανήκουμε. ΣΚΑΤΑ δηλαδή. Γύρω λοιπόν από αυτά τα τραπεζάκια μαζεύονται "τα μέλη της φοιτητικής παράταξης", ή αλλιώς τα κομματόσκυλα, οι φασίστες, οι τραμπούκοι, οι γυμνοσάλιαγκες κλπ. Ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας όπως παρατηρείτε δεν σταματάει ούτε εδώ αγαπητοί μου. Δουλειά τους είναι να συζητούν την πολιτική του κόμματος, το μέλλον της παιδείας κλπ. ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΛΑΒΡΕΖΙΚΑ λέω γω. Η κουβέντα στην πραγματικότητα περιφέρεται γύρω από το πόσο κόσμο μάζεψε το πάρτι των τάδε, με πόσες ψήφους κέρδισε η αντίστοιχη παράταξή τους τη συνέλευση της τάδε σχολής (τη στιγμή που οι ίδιοι την έχασαν στη δική τους), σε ποιο ξενυχτάδικο ήταν χτες ο πρόεδρος των τάδε κλπ. Ω, ναι. Συνηθίζουν επίσης να εκδίδουν διάφορες μαλακιούλες του στυλ "Χάρτης του πανεπιστημίου", "Πρόγραμμα μαθημάτων", "Ώρες επίσκεψης στην τουαλέτα του Χ καθηγητή", "Τα καλύτερα σουβλατζίδικα στην πόλη" οι γραφικοί, και καμιά προκήρυξη με την ιδεολογία της παράταξης οι πιο σοβαροί. Θυμίζω πως χαιρετάνε ΠΑΝΤΑ τον πρωτοετή χάνο, εεεεε συγγνώμη, σπουδαστή, ακόμη και ας μην τον ξέρουνε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΟΜΜΑ! Αλλιώς του κόβουμε και το καλημέρα, κρατάμε την ανάσα μας όταν περνάμε από δίπλα του. Και ΠΑΝΤΑ τον σχολιάζουμε.

Μια δεύτερη ματιά

Σταματήστε, σταματήστε. Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχουν ήδη αρχίσει τη μουρμούρα γι' αυτά που γράφω. Γιατί πολύ ορθά θα μου πείτε πως υπάρχουν και αυτοί που γράφονται σε κάποιο κόμμα από μόνοι τους, ξέροντας και κατέχοντας ήδη τη συγκεκριμένη ιδεολογία και όχι επειδή "με έγραψε ο αδερφός μου που είναι Χ", "είναι και η κολλητή μου στην Χ", "η Χ διοργανώνει τα καλύτερα πάρτι", "στην Χ γράφονται οι πιο ωραίοι" και άλλες συνηθισμένες ηλιθιότητες. Σε αυτούς λοιπόν δίποδα θα πω μια λέξη μόνο. ΜΠΡΑΒΟ. Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι (και κυρίως οι πρωτοετείς) γράφονται για τους δεύτερους άθλιους λόγους. Αυτά είναι τα χάλια μας. Ψωλλοβρόντηδες και ψωλλοβρόντισσες. Διότι η πολιτική του πρωτοετή είναι αυτή του "ανήκω-στην-Χ-για-να-λέω-ότι-ανήκω-και-να-κάθομαι- στο-τραπεζάκι-και-να-σχολιάζω-αυτούς-που-κάθονται-στο-απέναντι-τραπεζάκι -και-χωρίς-ουσιαστικά-να-ξέρω-τί-λέει-το-κόμμα". ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ. Οι περισσότεροι. Υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν ευτυχώς και αυτοί που και ξέρουν τι τους γίνεται, και σε συνελεύσεις κατεβαίνουν, και σε πορείες. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΜΠΟΥΦΟΙ, ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΛΛΕ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΟΠΕΣ ΠΙΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, ΓΚΕΓΚΕ; Και όχι, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Ούτε πρόκειται να γραφτώ. Προτιμώ να έχω και την ιδεολογία μου και να τα έχω και καλά με όλους. Γιατί εκτός των άλλων, με το να γραφτείς κάπου, αυτόματα χάνεις και τα "πάρε-δώσε" με όλους όσους ανήκουν σε αντίπαλα κόμματα και τόσο καιρό σε έβλεπαν και σένα σαν μια ελεύθερη ακόμα ψήφο. Μετά βάφεσαι και δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να ξεβαφτείς μάγκα μου, ακόμα και αν υποστηρίζεις πως "μπήκες στον χορό των κομμάτων και πρέπει να χορέψεις διακριτικά". Άσε μας ρε.

Η τρίτη και η μακρύτερη ματιά

Όποιος από εσάς κάτσει και παρατηρήσει από μια ουδέτερη και ειλικρινή οπτική γωνία τα όσα γίνονται με τα κόμματα πραγματικά θα γελάσει. Πιστέψτε με. Δηλαδή. ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟ το πρώτο εξάμηνο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ θα υπάρχει και από ένα τουλάχιστον πάρτι (το οποίο για κάποιο λόγο που εγώ δεν καταλαβαίνω αποκαλούνε "χορό", λες και είναι αντάμωμα με φαΐ και παραδοσιακούς χορούς) όλο και κάποιας σχολής. Έτσι, βρε αδερφέ. Είμαστε του κεφιού. ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ. Ας μην είχατε ανάγκη από νέο αίμα και θα σας έλεγα εγώ. ΒΛΙΤΑ. Και εκεί φυσικά τα κεράσματα δίνουν και παίρνουν. Σφηνάκια στα κλαμπ, μπουκάλες και λουλουδοπάνερα στα μπουζούκια και δε συμμαζεύεται. Και ΠΑΝΤΑ κοντά ή στο τραπέζι των "υπευθύνων των πρωτοετών". Των ψαράδων. Ντάξει. Πείτε με ξενέρωτο. Ας πάμε παρακάτω. Στις συνελεύσεις, όπου πέρα από το να ακούω (με δυσκολία στις περισσότερες φορές από τον ηθελημένο θόρυβο των αντιπάλων κομμάτων) τις τοποθετήσεις, τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις του καθενός, ρίχνω και απίστευτο γέλιο. Ας πάρουμε τα πράματα με τη σειρά.
Μόλις σκάσεις μύτη στη συνέλευση και υπό την ευκόλως πλέον εννοούμενη προϋπόθεση του να μην είσαι γραμμένος πουθενά, αρχίζουν σιγά-σιγά και σε πλησιάζουν διάφοροι τύποι μοιράζοντάς σου το φυλλάδιο με το πλαίσιο που θα κατεβάσει η παράταξή τους. Στην περίπτωση δε που σε ξέρουν κιόλας, αρχίζουν τα γλοιώδη καλαμπουράκια (γιατί εκτός των άλλων είμαστε και γαμάτοι και αστείοι και βγάζουμε και γέλιο για τα κοριτσάκια) του στυλ "Ψηλέ; Πόνεσε η τεσσάρα; Πόνεσε;" κλπ. Αφού λοιπόν γεμίσεις με χαρτιά στα οποία ουσιαστικά αλληλοκατηγορούνται τα κόμματα αντί να βρούνε λύση στα προβλήματα της άμοιρης παιδείας, μπαίνεις στο αμφιθέατρο. Και ω! Τι έκπληξη! Από τα 2000 άτομα που φοιτούν στη σχολή σου, τα 150 μόνο παρευρίσκονται, και μάλιστα είναι χωρισμένα και σε ομάδες: οι μπλε με τους μπλε, οι πράσινοι με τους πράσινους , οι κόκκινοι με τους κόκκινους κλπ. Μάλιστα, λες, και ψάχνεις για κανέναν πρωτοετή συμφοιτητή σου. Αφού κάτσεις και συ σε μια ουδέτερη γωνιά, ξεκινάει το σόου.

Ουάου No 1
Παρατηρείς διάφορους συμφοιτητές/συμφοιτήτριες που έχουν γραφτεί σε κάποιο κόμμα και καταλαβαίνεις και συ βρε αδερφέ, και συ βρε αδερφή, τι σημαίνει γράφεσαι κάπου. Σημαίνει δηλαδή:
i) Πηγαίνω την προηγούμενη μέρα στην λεγόμενη "ολομέλεια" του κόμματός μου όπου θα ακούσω τι παπαριές θα πετάξει ο ομιλητής αύριο, μαθαίνω πού θα χειροκροτώ και πού θα λέω ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!! στους απέναντι
ii) Το βουλώνω όταν μιλάει ο βλαξ που μας εκπροσωπεύει
iii) Χειροκροτώ όταν χειροκροτούνε και οι υπόλοιποι ομοϊδεάτες (χαχαχαχαχαχα) μου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ή διότι βούλωσε ο βλαξ τους απέναντι
iv) (Σε πιο advanced level πόκεμον) Κάνω και μια τοποθέτηση ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, την οποία πάντα μου έχουν δασκαλέψει από πριν και ποτέ δεν έβγαλα από το μυαλό μου και σκοπό έχει να στριμώξει τους απέναντι.

Ουάου No 2
Παρατηρείς πως, ενώ το θέμα της συνέλευσης είναι οι ραγδαίες εξελίξεις στην παιδεία, να πετάγονται κάτι ξέμπαρκες τοποθετήσεις του στυλ "Εξασφαλίσαμε να είναι άλλη μισή ώρα η γραμματέας στο γραφείο της!!!" (ναι, το άκουσα) και ακόμη χειρότερα, να τις χειροκροτούνε και τα πρόβατα του κόμματος από κάτω. Με λίγα λόγια εδώ ο κόσμος καίγεται και το λιλί χτενίζεται. Και μένεις μαlactaς.

Ουάου No 3
Παρατηρείς και γελάς με την καρδιά σου με τον πανικό που γίνεται όταν τελειώσει την τοποθέτησή της η πάπια που εκπροσωπεύει κάποιο κόμμα, από τη μια τα ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ συνθήματα "Α, ου...", "Αχ, βαχ...", "Όσο νυχτώνει...", "Βάς-Βάς, έρχεται ο Παρασκευάς" του κόμματός της και από την άλλη τα ουυυυυυυυυυυυυ των απέναντι.

Ουάου No 4
Στο τέλος της συνέλευσης και αφού άκουσες το απάνθισμα των κομμάτων τόση ώρα και ενώ είναι έτοιμες να κλείσουν οι πόρτες και να ξεκινήσει η ψηφοφορία, παρατηρείς πως από τους 150 που ήταν στην αρχή τώρα ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ υπάρχουν άλλοι 100, κυρίως όρθιοι στο τέλος του αμφιθεάτρου. Μπογιατζήδες, μαύροι με cd, καθαρίστριες... Και "απορείς" πώς και γιατί βρέθηκαν εκεί. Θα ψηφίσουν άραγε; Ιδού η απορία.

Συμπέρασμα

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα σας πει αν είναι καλό ή όχι το να γραφτείς σε κάποιο κόμμα. Αυτό που θα πω είναι να ξέρετε τον λόγο για τον οποίο βρίσκεστε εκεί και ό,τι κάνετε να το κάνετε με τη θέλησή σας και όχι επειδή σας το επιβάλλουν οι συγκυρίες. Και να θυμάστε πως ό,τι τους ζητήσετε, από σημειώσεις για κάποιο μάθημα μέχρι ένα τραπέζι στον Τσαλίκη, κάποτε θα σας το ζητήσουν πίσω και στο διπλό μάλιστα. Αυτά. Κράξτε με, βρίστε με, αλλά ξέρετε κάτι ρε παιδιά; Ειλικρινά ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ. Μπάι.

Σοκερντέ.

Αυτάαα...
Δεν ξέρω γιατί γελάω κάθε φορά που το διαβάζω...  :roll:

Πηγουλίνι
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Κομματα: μηχανισμος που αγοραζει ελπιδες σε τιμες απελπισιας, τις κομμα-τιαζει, τις χρωματιζει και τις μεταπωλει αποκομιζοντας ψηφους/πολιτικο κερδος (="εξαργυρωση πολιτικης υπεραξιας"). Αποτελει ενα απο τα μεγαλυτερα και πιο καλοστημενα ειδη εμποριου χρονια τωρα. Φροντιζουν να δινουν πρωτα την αισθηση οτι ειναι απολυτως αναγκαια!

Για την επιβολη τους στη λαικη συνειδηση ταιζουν τον κοσμο απο μικρη ηλικια κομματο-χορτο. Καταναλωνεται μαζικα και δημιουργει ομογενεις ελεγχομενες αγγελες "πολιτων". Γενικα το κομματο-χορτο προκαλει ευκολα παραισθησεις και εξαρτηση, ενω συνισταται σοβαρα η αποφυγη του!

Προς το παρον εχει παρατηρηθει πως ο μηχανισμος των κομματων αντιμετωπιζεται μεσω της αυτοργανωσης, αν και δεν εχει βρεθει ακομα συγκεκριμενη θεραπεια για τους βαρεια νοσσουντες...
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Κοίτα το να έχεις μια ελπίδα, μια ιδεολογία και να την υπερασπίζεσαι, είτε μέσα απο κόμματα, είτε από αθλητικούς συνδέσμους είτε .. είτε..  κάθε άλλο παρά κακό είναι. Αντίθετα μάλιστα, είναι τιμητικό για τον καθένα να υπερασπίζεται αυτά που πιστεύει. Αυτό που ήθελε να κάνει ο GOM@RIS (ο συγγραφέας) είναι μια ωμή κριτική στο καθεστώς "Τώρα μπήκα στο (τάδε ίδρυμα) θα πρέπει να διαλέξω πλευρά".

Κι όπως είπα, κάθε φορά που το διαβάζω με πιάνουν τα γέλια γιατί πολύ απλά τα βλέπω σε όλο τους το μεγαλείο στις διαπροσωπικές σχέσεις μου (συγγραφέας θα γίνω!).
Πχ στις τρίμηνες διακοπές μου, συνάντησα μια παρέα που είχα να τη δω από το Λύκειο (2 χρόνια πίσω) και εκεί που κάτσαμε για καφεδάκι μετά από το "καλά είσαι ρε, πως περνάς;" έπεσε καπάκι η ερώτηση "τι ψηφίζεις;". Και από άτομα που πριν από 2 χρόνια δεν είχαν ιδέα, όπως κι εγώ, για το πολιτικό γίγνεσθαι (ε, πως τα λέω όμως...).
Πόσο "ώριμα" ωρίμασες σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα; (ποιητική-μεταφορική επανάληψη της ίδιας λέξης... το κατέχω το άθλημα 8) )

Anyway, χαβαλές να γίνεται...

noir έγραψε:Για την επιβολη τους στη λαικη συνειδηση ταιζουν τον κοσμο απο μικρη ηλικια κομματο-χορτο.
Ε, τι είδους χόρτο;  :lol:  :lol:  :weedman:
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Katestramenos

Δημοσίευση από Katestramenos »

Αν νομίζεται πως όσοι είναι σε μια παράταξη είναι τόσο βλάκες όσο περιγράφει το άρθρο( ; ) που ανεβάσατε τι να σας πω;
Καλά μυαλά...
Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Katestramenos έγραψε:Αν νομίζεται πως όσοι είναι σε μια παράταξη είναι τόσο βλάκες όσο περιγράφει το άρθρο( ; ) που ανεβάσατε τι να σας πω;
Καλά μυαλά...
Προφανώς δεν το διάβασες το "άρθρο", αλλιώς:
Σταματήστε, σταματήστε. Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχουν ήδη αρχίσει τη μουρμούρα γι' αυτά που γράφω. Γιατί πολύ ορθά θα μου πείτε πως υπάρχουν και αυτοί που γράφονται σε κάποιο κόμμα από μόνοι τους, ξέροντας και κατέχοντας ήδη τη συγκεκριμένη ιδεολογία και όχι επειδή "με έγραψε ο αδερφός μου που είναι Χ", "είναι και η κολλητή μου στην Χ", "η Χ διοργανώνει τα καλύτερα πάρτι", "στην Χ γράφονται οι πιο ωραίοι" και άλλες συνηθισμένες ηλιθιότητες. Σε αυτούς λοιπόν δίποδα θα πω μια λέξη μόνο. ΜΠΡΑΒΟ. Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι (και κυρίως οι πρωτοετείς) γράφονται για τους δεύτερους άθλιους λόγους.
Όπως επίσης θα παρατήρησες πως είναι κάτω από την κατηγορία "Περί Ανέμων και Υδάτων", μια κατηγορία για χαλαρή κουβέντα κι όχι σε κάποια "σοβαρότερη" όπως η Πολιτική ή τα Ειδικά Θέματα.

Και στην τελική, το post μου αποτελεί αναπαραγωγή ενός "αστείου" άρθρου που διάβασα κάπου και που μου κέντρισε την περιέργεια καθώς περιέχει αλήθειες που αντικατοπτρίζονται στην καθημερινότητα μου (τουλάχιστον). Το αν θα συμφωνήσεις ή όχι είναι δική σου υπόθεση.
Συνεπώς δεν το ανεβάσαμε γιατί παρά τα ελάααχιστα ( :P ) περιττά κιλάκια μου, αποτελώ μονάδα... :)

Υ.Γ.: Katestramene, καλώς όρισες στην παρέα του http://www.semfe.gr . :D
Katestramenos

Aπλά το είπα επειδή προκαλεί...
Συμφωνώ με το πνεύμα της χαλαρής κουβεντούλας αλλά το συγκεκριμενό άρθρο θύγει...

Άντε και καλώς σας βρήκα!!!
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

katestramene... μην αρνεισαι την κριτικη και την σατυρα...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Katestramenos

Με κριτική και σάτιρα δεν έχω πρόβλημα.Ίσα ίσα που αυτοσαρκάζομαι πολλές φορές.
Αλλά άλλο η πρόκληση...
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Katestramene, το κείμενο είναι αλήθεια ότι είναι προκλητικό αλλά στο ελάχιστο. Και ο λόγος είναι μια παράμετρος που διαφεύγει του παιδιού που το έγραψε, και την οποία θα προσθέσω στη συνέχεια.
Για να το βλέπεις έτσι υπάρχουν οι εξής εκδοχές:
  1. Είσαι μέσα στα πράγματα, αλλά όχι αρκετά ώστε να γίνεις αυτό που ο Gom@ris αποκαλεί ψαράς. (αλλά κατά πάσα πιθανότητα το παλεύεις πολύ - ακόμα και τώρα :D)
  2. Είσαι ψαράς (εν γνώση σου ή και όχι) και θίγεσαι που σου τη λένε έτσι, έχεις κάτι κολλητούς που θέλεις να τους χώσεις και το διάβασαν, διώχνουν τα ψάρια κάνουν θόρυβο κλπ...
  3. Είσαι ένα από τα ψάρια που την πάτησε και παρόλο που το κατάλαβε κάνει τον κινέζο ή δε θέλει απλώς να το παραδεχτεί.
  4. Δεν έχεις ούτε καν μπει σε σχολή και δεν ξέρεις τι παίζει.
  5. Είσαι απλώς πνεύμα αντιλογίας
Πριν αρχίσεις να μου λες κι εμένα ότι προκαλώ (που το κάνω κι όλας :D ) σε παρακαλώ πολύ να το διαβάσεις και δεύτερη φορά το άρθρο καθώς και αυτό το ποστ του HeartDoc http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?p=6805#6805
Όλα αυτά σε φιλικό στυλ, δεν έχω καμία διάθεση να σου την πω. Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις και όχι απλά "θίγει" πες το βρε αδερφέ να το συζητήσουμε. Ποιο κομμάτι προκαλεί? Τι λάθος λέει? Μπορεί να λέει μπαρούφες και να μην το έχω καταλάβει...

Για να δούμε και την παράμετρο την οποία δε λαμβάνει υπόψιν του και καταλήγει σε κάποια σφάλματα...

Υπάρχουν και οι πρωτοετείς φοιτητές που δε σπουδάζουν στην πόλη που μεγάλωσαν, έκαναν παρέες κλπ...
Αυτοί λοιπόν βρίσκονται στην εξής φάση. Είναι ήδη φρικαρισμένοι επειδή θα ζήσουν σε μια ξένη για αυτούς πόλη, χωρίς τις ευκολίες που παρέχουν οι συγγενείς. Δεν έχουν κανένα απολύτως γνωστό, σε αντίθεση με αυτούς που σπουδάζουν στον τόπο που μεγάλωσαν, που όλο και κάποιος φίλος τους δεν έφυγε για άλλη πόλη. Πρέπει λοιπόν, να ενταχθούν εκ νέου στην "κοινωνία" και μάλιστα γρήγορα για να μη φρικάρουν τελείως από την εργένικη ζωή. Εδώ έρχονται οι παρατάξεις. Οι οποίες δεν προσφέρουν απλώς μια ιδεολογία, παρτάκια, αλοπέραση, το κυριότερο είναι η φιλία. Μπαίνεις στην παράταξη και γνωρίζεις όχι μόνο συνομήλικούς σου αλλά και από μεγαλύτερα έτη, που κακά τα ψέματα, μετράει πολύ για όλους τους πρωτοετείς. Κάνεις φίλους και πολύ εύκολα.

Μην το εκχυδαισω τώρα για τους τυπάδες και τις τύπισσες που είναι οι "ψαράδες" γιατί θα ξεφύγω από το point :D

Αυτό πιστεύω ότι είναι το σφάλμα που κάνει ο Gom@ris. Δεν είναι δύο οι κατηγορίες, αλλά τρεις όπως τις βλέπω εγώ.
1. Αυτοί που μπαίνουν στα κόμματα εκ πεποιθήσεως
2. Αυτοί που μπαίνουν γιατί είναι η εύκολη λύση για να κάνυον τη ζωή τους ευκολότερη (Δεν το κατακρίνω)
3. Και απλά τα πρόβατα που μπαίνουν επειδή είναι κι ο θείος του μπατζανάκη του αδερφού της ξαδέρφης μου...

Προσοχή, εγώ δε μιλάω για αυτούς που απλά πάνε και ψηφίζουν κάποιον στις φοιτητικές εκλογές επειδή ισχύει το τρίτο από τα παραπάνω (οι οποίοι είναι ίσως και χειρότεροι) αλλά κυρίως για αυτούς που "γράφονται" και κάνουν δουλειά για παρατάξεις χωρίς να έχουν ιδέα τι κάνουν στην πραγματικότητα.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Katestramenos

Kαταρχήν ο όρος ψαράς είναι κάπως όπως τον ενοεις εσύ.Ανήκω σε παράτξη χωρίς να μου το ζητήσει κανείς και χωρίς να έχω συγκενολόι με ομοιδεάτες.Και πολύ απλά θα σου πω πως ποτέ δεν έβαλα κάποιον με το ζόρι κάπου.Ίσα ίσα που άμα κάποιος μου πει πως θέλει να ασχοληθεί τον ρωτάω πρώτα αν είναι σίγουρπς και του λέω να το ξανασκεφτεί.
Επίσης,μη νομίεις πως σε μια παράταξη όλοι οσοι γράφονται σκίζονται να κάνουν όλα αυτά που έχουν αναφερθεί.
Και αν θυμάμαι και καταλαβαίνω καλά κάποιοι εδω μέσα έχουν παίξει τον ρόλο που αποκαλείτε "ψαράς"...
Από κάποιες  φοιτητικές παρατάξεις μπορεί ο φοιτητης να κερδίσει άμα στροφάρει λιγό.Μια παράταξη δεν είναι τράπεζα να θέλει να σου πάρει ότι έχεις και δεν έχεις...

Και κάτι άκυρο που μου ήρθε τώρα αλλά μου άρεσε.:Άλλο ψαράς κι άλλο πτσαρας...:)
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Μάλλον δεν κατάλαβες την έννοια ψαράς καλά, άλλο να εξηγείς στον άλλο που πάει να μπλέξει και άλλο να του τα παρουσιάσεις όλα ρόδινα και ότι η παράταξή σου είναι η μόνη καλή και αλάνθαστη κλπ κλπ...

Για να καταλάβεις τι είναι ψάρεμα πήγαινε στις εγγραφές πρωτοετών :D
Εκεί είναι ο ορισμός. Αν και δε θα χρειαστεί να περιμένεις και πολύ, έρχονται και εκλογές σύντομα και θα γεμίσει ο τόπος ντουντούκες, αφίσες, μουσικούλα και μίνι :D

Και όσο για το αν θυμάσαι καλά, μπορώ να σου απαντήσω για τον εαυτό μου και να σου πω ότι ποτέ δεν ήμουν "ψαράς" :)

Και επαναλαμβάνω ότι άλλο να πείσεις τον άλλο να μπει στην παράταξή σου εξηγώντας του την ιδεολογία σου και άλλο να τον έχεις μόνο για να μετράς περισσότερα κουκιά.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Katestramenos

Aν πιστεύεις πως μια φούστα και μερικά τραγούδια καθορίζουν τη ψήφο κάποιον ,τότε δε φταίνε οι παρατάξεις αλλά οι φοιτητές.Άμα ειναι μ#ν*δουλοι καλά να πάθουν.Και δε νομίζω να 'ναι όλες π%#!@^ες και να τηνπέφτουν στους φοιτητές.
Και είναι γνωστή η δικαιολογία εγώ δεν ψαρεύω απλά ενημερώνω...
Αλλα δεν είσαι ο μόνος που τη λέει
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Ωραία... Let me rephrase that...
Δεν ξέρω αν ήμουν ψαράς, έκανα τα πάντα για να μην είμαι, ας με κρίνουν αυτοί που ψάρεψα :D
Αν ήμουν πάντως, τότε εννοείται ότι εμπίπτω κι εγώ σε όλα όσα είπα. Δεν αλλάζει κάτι επειδή ίσως να περιέχει κι εμένα :D

Δυστυχώς δεν το πιστεύω μόνο, το έχω δει :(
Όπως έχω δει ότι το ίδιο κάνει το ξύλο, και οι φωνές και οι ντουντούκες και όλα αυτά. Έχει και όνομα, αυτό είναι το πιο λυπηρό, λέγεται πολιτική ζύμωση :(
Katestramenos

Τώρα κάπου σε έχασα...η βίαπάντως κατε με είναι το τελευταίο μέσο που πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε εξεραιτικά σπάνια περπτώσεις και όχι όπως βλέπουμε τώρα.Όσο για τις φωνές είναι οκ να ξεθημένεις που και που με αυτόν τον τρόπο.
Και ψαράδες δεν υπάρχουν...υπάρχουν αυτοί που κερδίζουν κάτι(όχι συγκεκριμένο,ο καθένας ότι θέλει και πιστεύει πως κερδίζει).Αλλά σε μερικές περιπτώσεις(παρατάξεις)κερδίζουν οι ίδιοι οι φοιτητές...
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Εγώ πάλι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι οι φοιτητές που ανήκουν σε μια παράταξη το μόνο που κάνουν είναι να χάνουν, εκτός από τους υψηλά ιστάμενους που πάντα έχουν να λάβουν,
Βασικα δεν ξέρω κανένα μέλος παράταξης που να άλαξε προς το καλύτερο επειδή μπήκε σε αυτή. Το μόνο που είδα είναι να έχει υποστεί μια τρελή πλύση εγκεφάλου ή/και να έχει διαφθαρεί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”