Πρέπει κάτι νά γίνει σχετικά μέ αὐτό τό θέμα, γιατί ἔχει γίνει ἀνεξέλεγκτη ή κατάσταση. Ἀπό τή μία ὑπάρχει τό δίκαιο ὅτι εἶναι πολλά τά λεφτά γιά τίς παρεχόμενες ὑπηρεσίες, καί ἀπό τήν ἄλλη ξεφτιλίζεται τό ἴδιο τό κράτος, ἀφήνοντας τή πληρωμή στήν καλή πίστη τῶν πολιτῶν, ἔχοντας μή ἐπαρκεῖς ἐλεγκτικούς μηχανισμούς.msl έγραψε:Δε ξέρω κατά πόσο είναι ράδιο αρβύλα, αλλά:Πηγή ..15χρονη οδήγησε ελεγκτές στο τμήμα γιατί ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ/ΑΓΡΙΕΥΕΙ η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στο κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και στους ΠΟΛΙΤΕΣ, ενώ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στην κοσμάρα της.
Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011
,,,,,
Οι ελεγκτές πέρασαν ένα όμορφο Σαββατόβραδο στο αστυνομικό τμήμα, γιορτάζοντας επί τρεις ώρες «χαρούμενα» την Αποκριά!!! Την επόμενη φορά ας μασκαρευτούν σε …. μαθήτριες για να μην κινδυνεύουν. ΄Αϊντε και καλά κούλουμα…..
Δε ξέρω γιατί, αλλά όσο το διάβαζα μου ανέβαινε λίγο η πίεση. Από τη μια να καταλάβω το γεγονός ότι κάποιοι δε θέλουν να πληρώσουν .. ΟΚ .. τα εισιτήρια έχουν πάει στον ουρανό. Από την άλλη η όλη συμπεριφορά ήταν προκλητικότατη και αγενέστατη. Πάνε να παρουσιάσουν το συμβάν υπό τα πλαίσια της νομιμότητας, κάτι φαιδρό γιατί αυτό το κίνημα είναι ουσιαστικά παραβίαση του Νόμου. 15χρονο με τον μπαμπά να το περιμένει στην στάση και είχε τέτοια συμπεριφορά; Πιο πολύ σαν "πουλάω μαγκιά για να τη βγάλω ζάχαρη" μου φάνηκε, παρά για πολιτική κίνηση. Οπότε μήπως φτάνουμε στο σημείο που τα όπλα που διαλέγουμε για να στοχεύσουμε τα κακώς κείμενα, επιστρέφουν μπούμερανγκ σε εμάς; Βέβαια ξαναλέω πως δεν ξέρω κατά πόσο το παραπάνω συμβάν έχει συμβεί και κατά πόσο είναι "φουσκωμένη" η περιγραφή του για να εξυπηρετήσει (?) ιδεολογικούς σκοπούς (μόνο φανατισμό, στα δικά μου τα μάτια).
Γιά τό συγκεκριμένο περιστατικό δέν ξέρω τί ἔγινε, ἀλλά τό ἄρθρο 325 ΠΚ τῆς παράνομης κατακράτησης πού ἔχουν κάνει καραμέλα ἀρκετοί τελευταία, εἶναι νομικά ἄστοχο. Ἡ παράνομη κατακράτηση, ὅπως λέει καί τό ὄνομά της, ἐνεργοποιεῖται ὅταν εἶναι παράνομη. Ἐλέγχοντας κάποιος τήν πράξη τοῦ ἐλεγκτή, θά διαπιστώσει ὅτι εἶναι ἀρχικά ἀλλά ὄχι τελικά ἀδικη. Καί αὐτό, γιά τό ὅτι ὑπάρχει ὁ ἑξῆς λόγος ἄρσης τοῦ ἄδίκου, ἡ κοινωνική προσφορότητα τῆς πράξεως. Ὁ ἐλεγκτής, ὑπάρχει γιά τήν εὔρυθμη λειτουργία τῶν συγκοινωνιῶν. Ὁποιαδήποτε παρεμπόδιση τοῦ ἔργου του, δηλαδή τῆς κοινωνικῆς προσφορότητας τῆς πράξης τοῦ μέσω τοῦ σφραγίσματος τῶν θυρῶν προκείμενου νά ἐπιληφθεῖ ἡ ἀστυνομία, συνιστά ἀπείθεια. Στό συγκεκριμένο περιστατικό, ἡ ἀστυνομία, καλῶς ἡ κακῶς δέν θέλησε νά δώσει συνέχεια στό θέμα, καί τό σταμάτησε ἐκεῖ, κράτησε καί τούς ἐλεγκτές γιά λίγο, καί προφανῶς τούς ἄφησε ἀργότερα. Ἡ μικρή, ἦταν καί λίγο τυχερή πού δέν ἔκανε μήνυση, γιατί θά "ἀνταπέδιδαν" οἱ ἐλεγκτές καί θά περναγαν μαζί τή νύχτα στό κρατητήριο, μέ ἀμφίβολα ἀποτελέσματα στό δικαστήριο γιά αὐτήν.
Πάντως πρέπει νά ὑπάρξει μία γνωμοδότηση σχετικά μέ τό θέμα, ἀπό τό Συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας, προκειμένου νά ξεκαθαριστεῖ τό τοπίο καί νά σταματήσουν αὐτά τά περιστατικά.