"Δεν πληρώνω"

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Fekal1ty
Real Name: Fekal1ty
Facebook ID: 0

Re: "Δεν πληρώνω"

Δημοσίευση από Fekal1ty »

msl έγραψε:Δε ξέρω κατά πόσο είναι ράδιο αρβύλα, αλλά:
15χρονη οδήγησε ελεγκτές στο τμήμα γιατί ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ/ΑΓΡΙΕΥΕΙ η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στο κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και στους ΠΟΛΙΤΕΣ, ενώ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στην κοσμάρα της.
Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011

,,,,,

Οι ελεγκτές πέρασαν ένα όμορφο Σαββατόβραδο στο αστυνομικό τμήμα, γιορτάζοντας επί τρεις ώρες «χαρούμενα» την Αποκριά!!! Την επόμενη φορά ας μασκαρευτούν σε …. μαθήτριες για να μην κινδυνεύουν. ΄Αϊντε και καλά κούλουμα…..
Πηγή ..

Δε ξέρω γιατί, αλλά όσο το διάβαζα μου ανέβαινε λίγο η πίεση. Από τη μια να καταλάβω το γεγονός ότι κάποιοι δε θέλουν να πληρώσουν .. ΟΚ .. τα εισιτήρια έχουν πάει στον ουρανό. Από την άλλη η όλη συμπεριφορά ήταν προκλητικότατη και αγενέστατη. Πάνε να παρουσιάσουν το συμβάν υπό τα πλαίσια της νομιμότητας, κάτι φαιδρό γιατί αυτό το κίνημα είναι ουσιαστικά παραβίαση του Νόμου. 15χρονο με τον μπαμπά να το περιμένει στην στάση και είχε τέτοια συμπεριφορά; Πιο πολύ σαν "πουλάω μαγκιά για να τη βγάλω ζάχαρη" μου φάνηκε, παρά για πολιτική κίνηση. Οπότε μήπως φτάνουμε στο σημείο που τα όπλα που διαλέγουμε για να στοχεύσουμε τα κακώς κείμενα, επιστρέφουν μπούμερανγκ σε εμάς; Βέβαια ξαναλέω πως δεν ξέρω κατά πόσο το παραπάνω συμβάν έχει συμβεί και κατά πόσο είναι "φουσκωμένη" η περιγραφή του για να εξυπηρετήσει (?) ιδεολογικούς σκοπούς (μόνο φανατισμό, στα δικά μου τα μάτια).
Πρέπει κάτι νά γίνει σχετικά μέ αὐτό τό θέμα, γιατί ἔχει γίνει ἀνεξέλεγκτη ή κατάσταση. Ἀπό τή μία ὑπάρχει τό δίκαιο ὅτι εἶναι πολλά τά λεφτά γιά τίς παρεχόμενες ὑπηρεσίες, καί ἀπό τήν ἄλλη ξεφτιλίζεται τό ἴδιο τό κράτος, ἀφήνοντας τή πληρωμή στήν καλή πίστη τῶν πολιτῶν, ἔχοντας μή ἐπαρκεῖς ἐλεγκτικούς μηχανισμούς.
Γιά τό συγκεκριμένο περιστατικό δέν ξέρω τί ἔγινε, ἀλλά τό ἄρθρο 325 ΠΚ τῆς παράνομης κατακράτησης πού ἔχουν κάνει καραμέλα ἀρκετοί τελευταία, εἶναι νομικά ἄστοχο. Ἡ παράνομη κατακράτηση, ὅπως λέει καί τό ὄνομά της, ἐνεργοποιεῖται ὅταν εἶναι παράνομη. Ἐλέγχοντας κάποιος τήν πράξη τοῦ ἐλεγκτή, θά διαπιστώσει ὅτι εἶναι ἀρχικά ἀλλά ὄχι τελικά ἀδικη. Καί αὐτό, γιά τό ὅτι ὑπάρχει ὁ ἑξῆς λόγος ἄρσης τοῦ ἄδίκου, ἡ κοινωνική προσφορότητα τῆς πράξεως. Ὁ ἐλεγκτής, ὑπάρχει γιά τήν εὔρυθμη λειτουργία τῶν συγκοινωνιῶν. Ὁποιαδήποτε παρεμπόδιση τοῦ ἔργου του, δηλαδή τῆς κοινωνικῆς προσφορότητας τῆς πράξης τοῦ μέσω τοῦ σφραγίσματος τῶν θυρῶν προκείμενου νά ἐπιληφθεῖ ἡ ἀστυνομία, συνιστά ἀπείθεια. Στό συγκεκριμένο περιστατικό, ἡ ἀστυνομία, καλῶς ἡ κακῶς δέν θέλησε νά δώσει συνέχεια στό θέμα, καί τό σταμάτησε ἐκεῖ, κράτησε καί τούς ἐλεγκτές γιά λίγο, καί προφανῶς τούς ἄφησε ἀργότερα. Ἡ μικρή, ἦταν καί λίγο τυχερή πού δέν ἔκανε μήνυση, γιατί θά "ἀνταπέδιδαν" οἱ ἐλεγκτές καί θά περναγαν μαζί τή νύχτα στό κρατητήριο, μέ ἀμφίβολα ἀποτελέσματα στό δικαστήριο γιά αὐτήν.
Πάντως πρέπει νά ὑπάρξει μία γνωμοδότηση σχετικά μέ τό θέμα, ἀπό τό Συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας, προκειμένου νά ξεκαθαριστεῖ τό τοπίο καί νά σταματήσουν αὐτά τά περιστατικά.
"Ὅταν μεγάλοι λαοί, σὰν τοὺς Κινέζους, τοὺς Ἰάπωνες ἢ τοὺς Ἄραβες,
κρατᾶνε ὅλα τὰ ἱερογλυφικά τους ἐπὶ αἰῶνες,
γιατί πρέπει ἄραγε ὁ μέσος Ἕλληνας
νὰ βαριέται ποὺ ζεῖ καὶ νὰ μὴν κοπιάζει νὰ βάζει τὴν περισπωμένη;"
~Γιάννης Τσαρούχης
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

zinovia έγραψε:Αλλα ειναι ωραια τροφη για την ανωριμη επαναστατικοτητα που ο καθενας εχει μεσα του να βλεπει ενα 15χρονο να κανει τοσο ''σαματα''- πραγμα που πολλοι ''ωριμοι'' συμφοιτητες μας δεν κανουν ουτε στα ονειρα τους!!!χχιχιχιχιχιχιχι
Συμφωνώ. Στην Ελλάδα γενικά μας τρώει το ωχ μωρέ αδερφέ, που να κάνεις φασαρία τώρα και το ότι δεν γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, αν έγιναν ακριβώς όπως τα γράφει το άρθρο που παρατέθηκε, από τη στιγμή που αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της, δε νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Αν τους είχε δώσει τα στοιχεία της και έκαναν ότι έκαναν οι ελεγκτές, θα ήμουν απερίφραστα μαζί της. Από την στιγμή που δεν τους τα δίνει όμως, οι ελεγκτές πως θα κάνουν τη δουλειά τους; Σε τι όνομα θα κόψουν κλήση; Το πράγμα γίνεται πιο περίπλοκο. Συμπτωματικά νωρίτερα σήμερα διάβασα το παρακάτω άρθρο σχετικά με το θέμα

Ανυπακοή αλά ελληνικά…

Ένα σημείο τουλάχιστον με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Το γεγονός ότι όταν κάνεις μία τέτοια κίνηση, η πραγματική ανυπακοή συνίσταται και στο να υποστείς τις συνέπειες. Στην περίπτωσή μας δηλαδή, οκ μην πληρώσεις εισιτήριο, αλλά αποδέξου το πρόστιμο που είναι πολύ πιθανό να σου επιβληθεί!
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Hengeo, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απαιτήσει να κάνεις επείδηξη στοιχείων, εκτός εαν είναι αστυνομικός και προηγουμένως έχει κάνει ο ίδιος επείδηξη της αστυνομικής του ταυτότητας για να πιστοποιήσεις ότι όντως είναι αστυνομικός. Οπότε πρόστιμο δε μπορεί να κόψει αν αρνηθείς να κάνεις επείδηξη στοιχείων και δεν υπάρχει αστυνομικός.

Δεύτερον, στο άρθρο που παραθέτεις, βλέπω να θεοποιούνται μορφές που υποστήριζαν την ειρηνική αντίδραση. Για το Luther King παραδείγματος χάριν, με τον τρόπο που επικροτείται η ιδιόμορφη συνύπαρξη "παρανομίας και νομιμότητας", με το ίδιο σκεπτικό δε θα έπρεπε να καταγγέλλουμε σήμερα τις εξεγέρσεις των μάυρων στην Αμερική όλη τη διάρκεια της δουλείας; Ή τις εξεγέρσεις των αποικιοκρατούμενων πληθυσμών; Όλες αυτές ήταν πέρα για πέρα παράνομες και ποινικά κολάσιμες, κι ακόμα και η συνέργασία λευκών με μαύρους κι η υποστήριξη προς τους τελευταίους τιμωρούνταν με βαρύτατες ποινές. Χωρίς αυτές όμως δε θα είχε εμφανιστεί ποτέ το πλαίσιο που ανέδειξε έναν Luther King, άνθρωπο ο οποίος έδωσε αγώνα για να καθησυχάσει τις πιο συντηρητικές τάξεις πως δεν κινδυνεύει η νομιμότητα από τα δικαιώματα των μαύρων και να κερδίσει τη σχετική ανοχή τους. Οι εκκλήσεις του όμως δε θα είχαν κανένα αποτέλεσμα χωρίς την κοινωνική και πολτική πίεση που άσκησε η αυτοοργάνωση των μαύρων σε επίπεδο γειτονιών και ο κατά πολύ μαχητικότερος πολιτικός αγώνας με εμβληματικές μορφές όπως ο Malcom X. Η ενεργητική πίεση ήταν που άνοιξε το δρόμο για τη χειραφέτηση των μαύρων, τον οποίο έκαναν λίγο πιο βατό πιο συντηρητικής μορφής διεκδικήσεις.

Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι το να αντιμετωπίζουμε πραγματικές καταστάσεις με ιδεαλιστικό τρόπο είναι αδιέξοδο. Οι νόμοι δεν είναι κάποιου είδους "υπέρτατη αξία", ή εντολές και συμβάσεις που εκφράζουν μια αντικειμενική έννοια περί "δικαίου". Αυτό που εκφράζουν είναι τα συμφέροντα, τη στάση και τις πολιτικές ισορροπίες βάσει των οποίων οι ισχυροί κάθε κοινωνίας γράφουν τους νόμους.

Μη θεοποιούμε πράγματα αγνοώντας την υλική τους βάση και τη σχέση τους με το γύρω κόσμο. Επιστήμονες άνθρωποι (θέλουμε να) είμαστε.

Οπότε το αν θα αρνηθείς να εφαρμόσεις απλά έναν νόμο ή θα έρθεις σε συνολική ρίξη, συμπεριλαμβανομένων των μηχανισμών επιβολής του είναι κάτι που απαντάται βάση της κατάστασης, της μαζικότητας της αντίδρασης απέναντί του και της θέλησης του καθενός. Όχι με ανεύθυνα "έτοιμες" απαντήσεις και εξισώσεις πολύ διαφορετικών μεταξύ τους καταστάσεων (άρνηση πληρωμής του μονομερώς υπεραυξημένου εισητηρίου <--> εκλεγμένος αντιπρόσωπος που "τολμά" να διακόψει το Μπους)

Κι ακόμα και στο τελευταίο με το Μπους, ακόμα κι εσύ πρέπει να αναγνωρίσεις ότι είναι τρομερά προβληματικό ότι απομακρύνθηκε από απευθύνους ασφαλείας εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού μιας χώρας επειδή διέκοψε τον εκλεγμένο αντιπρόσωπο μιας άλλης. Αν είναι έτσι, τότε το μισό κοινοβούλιο της κάθε χώρας δε θα μπορούσε να μπει στη Βουλή. Εκτός αν δεχτούμε πως το να υπάρχει αντίλογος σε Αμερικανό αξιωματούχο είναι διοικητικά και ποινικά κολάσιμο.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης

Δημοσίευση από chArAls »

Κανεις ενα μεγαλο λαθος και εσυ και ο blogger. :e_biggrin:

Το εισητηριο δεν το πληρωνουμε οχι για να εξυπηρετησουμε καποιον ανωτερο σκοπο αλλα γιατι δεν θεωρουμε δικαιο να πληρωσουμε αυτο ποσο για αυτες τις υπηρεσιες.Αρα το να μπουμε σε αυτη τη διαδικασια για να φτασουμε να πληρωνουμε και προστιμο απο πανω νομιζω πως ειναι δωρο αδωρο.

Εγω πιστευω πως ως ο ιδιοκτητης,ηθικα τουλαχιστον,αυτων των μεσων ειμαι αυτος που κρινει αν ειναι δικαιο το αντιτιμο και στην περιπτωση που δεν ειναι,με την αρνηση μου να πληρωσω προσπαθω να εξασκησω την εξουσια που πιστευω πως πρεπει να εχω πανω στα μμμ κτλ κτλ.

Οσον αφορα το παραδειγμα με τον μπους ο falgorn ειπε αρκετα.Τωρα για γκαντι και μαρτιν λουθερ.Αν ειχαν την δυναμη να επιβαλουν το δικαιο πιστευω πως θα την εξασκουσαν.Απο αδυναμια πιστευω πως κατεφυγαν σε αυτες τις μεθοδους.Δηλαδη αμα παει να με κλεψει καποιος στο δρομο και μπορω να τον νικησω αυτο και θα κανω.Αμα ειναι πιο δυνατος-εχει οπλο κοκ τοτε θα αρχισω τα παρακαλια "αχ εχω να πληρωσω το ρευμα σε παρακαλω"...

Δεν διαφωνω ομως στο οτι οι περισσοτεροι που δεν πληρωνουν εισητηριο,το κανουν απλα και μονο για να γλυτωσουν λεφτα και τπτ περισσοτερο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Falgorn έγραψε:Hengeo, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απαιτήσει να κάνεις επείδηξη στοιχείων, εκτός εαν είναι αστυνομικός και προηγουμένως έχει κάνει ο ίδιος επείδηξη της αστυνομικής του ταυτότητας για να πιστοποιήσεις ότι όντως είναι αστυνομικός. Οπότε πρόστιμο δε μπορεί να κόψει αν αρνηθείς να κάνεις επείδηξη στοιχείων και δεν υπάρχει αστυνομικός.
Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει νομικά. Αν δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει τα στοιχεία, δεν έχει ούτε το δικαίωμα να σε κρατήσει μέχρι να έρθει αστυνομικός; Ίσως ισχύουν αυτά που έγραψα πιο πάνω ο Fekal1ty. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό το κομμάτι, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Falgorn έγραψε:Δεύτερον, στο άρθρο που παραθέτεις, βλέπω να θεοποιούνται μορφές που υποστήριζαν την ειρηνική αντίδραση. Για το Luther King παραδείγματος χάριν, με τον τρόπο που επικροτείται η ιδιόμορφη συνύπαρξη "παρανομίας και νομιμότητας", με το ίδιο σκεπτικό δε θα έπρεπε να καταγγέλλουμε σήμερα τις εξεγέρσεις των μάυρων στην Αμερική όλη τη διάρκεια της δουλείας; Ή τις εξεγέρσεις των αποικιοκρατούμενων πληθυσμών; Όλες αυτές ήταν πέρα για πέρα παράνομες και ποινικά κολάσιμες, κι ακόμα και η συνέργασία λευκών με μαύρους κι η υποστήριξη προς τους τελευταίους τιμωρούνταν με βαρύτατες ποινές. Χωρίς αυτές όμως δε θα είχε εμφανιστεί ποτέ το πλαίσιο που ανέδειξε έναν Luther King, άνθρωπο ο οποίος έδωσε αγώνα για να καθησυχάσει τις πιο συντηρητικές τάξεις πως δεν κινδυνεύει η νομιμότητα από τα δικαιώματα των μαύρων και να κερδίσει τη σχετική ανοχή τους. Οι εκκλήσεις του όμως δε θα είχαν κανένα αποτέλεσμα χωρίς την κοινωνική και πολτική πίεση που άσκησε η αυτοοργάνωση των μαύρων σε επίπεδο γειτονιών και ο κατά πολύ μαχητικότερος πολιτικός αγώνας με εμβληματικές μορφές όπως ο Malcom X. Η ενεργητική πίεση ήταν που άνοιξε το δρόμο για τη χειραφέτηση των μαύρων, τον οποίο έκαναν λίγο πιο βατό πιο συντηρητικής μορφής διεκδικήσεις.
Σίγουρα από κάθε κίνηση-κίνημα μπορεί να βγει κάτι θετικό. Όπως και από μία πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία μπορούμε να μάθουμε πράγματα και να βελτιωθεί η ασφάλεια των πτήσεων. Το θέμα όμως είναι, επιδιώκουμε να γίνει αεροπορικό δυστύχημα;
Falgorn έγραψε:Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι το να αντιμετωπίζουμε πραγματικές καταστάσεις με ιδεαλιστικό τρόπο είναι αδιέξοδο. Οι νόμοι δεν είναι κάποιου είδους "υπέρτατη αξία", ή εντολές και συμβάσεις που εκφράζουν μια αντικειμενική έννοια περί "δικαίου". Αυτό που εκφράζουν είναι τα συμφέροντα, τη στάση και τις πολιτικές ισορροπίες βάσει των οποίων οι ισχυροί κάθε κοινωνίας γράφουν τους νόμους.

Μη θεοποιούμε πράγματα αγνοώντας την υλική τους βάση και τη σχέση τους με το γύρω κόσμο. Επιστήμονες άνθρωποι (θέλουμε να) είμαστε.

Οπότε το αν θα αρνηθείς να εφαρμόσεις απλά έναν νόμο ή θα έρθεις σε συνολική ρίξη, συμπεριλαμβανομένων των μηχανισμών επιβολής του είναι κάτι που απαντάται βάση της κατάστασης, της μαζικότητας της αντίδρασης απέναντί του και της θέλησης του καθενός. Όχι με ανεύθυνα "έτοιμες" απαντήσεις και εξισώσεις πολύ διαφορετικών μεταξύ τους καταστάσεων (άρνηση πληρωμής του μονομερώς υπεραυξημένου εισητηρίου <--> εκλεγμένος αντιπρόσωπος που "τολμά" να διακόψει το Μπους)
Δεν θεοποίησα τους νόμους. Όποιος δεν θέλει να ακολουθήσει έναν νόμο ας το κάνει. Αυτό που εννοούσα είναι ότι στη ζωή δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Οι νόμοι είναι κάτι το υπαρκτό. Οι επιλογές είναι δύο, τους ακολουθείς ή δεν τους ακολουθείς, και η κάθε μία έχει τις συνέπειές της. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι μιλάμε για ανυπακοή και καταγγελία μίας άδικης κατάστασης, και όχι απλά σαματά για τον χαβαλέ ή τον τσαμπουκά.
Falgorn έγραψε:Κι ακόμα και στο τελευταίο με το Μπους, ακόμα κι εσύ πρέπει να αναγνωρίσεις ότι είναι τρομερά προβληματικό ότι απομακρύνθηκε από απευθύνους ασφαλείας εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού μιας χώρας επειδή διέκοψε τον εκλεγμένο αντιπρόσωπο μιας άλλης. Αν είναι έτσι, τότε το μισό κοινοβούλιο της κάθε χώρας δε θα μπορούσε να μπει στη Βουλή. Εκτός αν δεχτούμε πως το να υπάρχει αντίλογος σε Αμερικανό αξιωματούχο είναι διοικητικά και ποινικά κολάσιμο.
Αυτό που ήθελε να καταδείξει είναι ότι το κοινοβούλιο δουλεύει με κάποιους κανόνες. Τώρα βέβαια αν αναλογιστούμε τι γίνεται στο δικό μας, όντως γίνεται λίγο ατυχές το παράδειγμα..

chArAls, τα παραπάνω νομίζω απαντάνε και σε αυτά που έγραψες εσύ.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Hengeo έγραψε:Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει νομικά. Αν δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει τα στοιχεία, δεν έχει ούτε το δικαίωμα να σε κρατήσει μέχρι να έρθει αστυνομικός; Ίσως ισχύουν αυτά που έγραψα πιο πάνω ο Fekal1ty. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό το κομμάτι, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Κανένα από τα δυο αυτά δικαιώματα δεν έχει. Ακριβώς επειδή είναι απλά ένας κρατικός υπάλληλος. Μόνο η αστυνομία έχει τη δυνατότητα κατάλυσης αυτών των δικαιωμάτων.
Hengeo έγραψε:Όπως και από μία πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία μπορούμε να μάθουμε πράγματα και να βελτιωθεί η ασφάλεια των πτήσεων. Το θέμα όμως είναι, επιδιώκουμε να γίνει αεροπορικό δυστύχημα;
Shockingly irrelevant. Οι αερομεταφορές δε λειτουργούν βασιζόμενες στα αεροπορικά ατυχήματα. Οι οικονομίες στα πλαίσια καπιταλισμού όμως λειτουργούν βασιζόμενες στην εκμετάλλεση της πλειοψηφίας του κοινωνικού συνόλου.
Hengeo έγραψε:Όποιος δεν θέλει να ακολουθήσει έναν νόμο ας το κάνει. Αυτό που εννοούσα είναι ότι στη ζωή δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Οι νόμοι είναι κάτι το υπαρκτό. Οι επιλογές είναι δύο, τους ακολουθείς ή δεν τους ακολουθείς, και η κάθε μία έχει τις συνέπειές της. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι μιλάμε για ανυπακοή και καταγγελία μίας άδικης κατάστασης, και όχι απλά σαματά για τον χαβαλέ ή τον τσαμπουκά.
Το σαματά για τον τσαμπουκά ποτέ μου δεν τον υποστήριξα. Αλλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το να δείχνεις πολιτική ανυπακοή σε έναν άδικο νόμο και να αρνείσαι και το δικαίωμα του κράτους να σε τιμωρήσει βάσει αυτού. Αυτή τη διαφορά προσπαθώ να αναδείξω.
Hengeo έγραψε:Τώρα βέβαια αν αναλογιστούμε τι γίνεται στο δικό μας, όντως γίνεται λίγο ατυχές το παράδειγμα..
Μην το βλέπεις με κόμπλεξ ψωροκώσταινας.... Στις περισσότερες Βουλές του κόσμου αν όχι σε όλες γίνεται αυτό. Απλά η αίσθηση σάτυρας είναι ανεπτυγμένη στην Ελλάδα, οπότε μαθαίνουμε τα δικά μας, και τα ξεκατινιάσματα αναμεταδίδονται ελάχιστα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οπότε δε μαθαίνουμε σχεδόν καθόλου των άλλων.
chArAls έγραψε:Εγω πιστευω πως ως ο ιδιοκτητης,ηθικα τουλαχιστον,αυτων των μεσων ειμαι αυτος που κρινει αν ειναι δικαιο το αντιτιμο και στην περιπτωση που δεν ειναι,με την αρνηση μου να πληρωσω προσπαθω να εξασκησω την εξουσια που πιστευω πως πρεπει να εχω πανω στα μμμ κτλ κτλ.
Εικόνα
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”