Αυτό το ερώτημα απευθύνεται αποκλειστικά στους εισαχθέντες στη σχολή τα ακαδημαϊκά έτη 1999-2000 και 2000-2001, που ακολούθησαν κατεύθυνση Φυσικού Εφαρμογών.
Πόσα είναι τα υποχρεωτικά μαθήματα για πτυχίο για εμάς; 62 ή 63; Η γραμματεία λέει ότι για όσους μπήκαν πριν το έτος 2001-2002 και είναι στο Φυσικό Εφαρμογών, τα μαθήματα έμειναν 63 και δεν έπεσαν στα 62, όπως αποφασίστηκε. Ο οδηγός σπουδών βέβαια δεν αναφέρει τίποτα περί εξηντατριών μαθημάτων. Εγώ έχω δηλώσει 62 και αυτή τη στιγμή είμαι κάπως πελαγωμένος... πρέπει να πάρω άλλο ένα επιλογής; Καλά είμαι με τα 62; τι να κάνω..;
Κάποιος που να ξέρει θα με διευκολύνει ιδιαίτερα.
[Για τους παλιούς...] 62 ή 63;
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Σήμερα ήμουν με τον Luke, ο οποίος κράταγε μια αναλυτική, η οποία ανέφερε ότι τα υποχρεωτικά για πτυχίο μαθήματα είναι 63 (στο Φυσικό). Όλως τυχαίως, λοιπόν, πήρα τον Wizard και ένα φίλο και πήγαμε στη Γραμματεία όπου μου εξήγησαν ότι:
- Για τους εισαχθέντες από το έτος 2001-02 (αυτούς που γράφτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2001) και πέρα τα μαθήματα είναι 62.
- Για τους εισαχθέντες τα έτη 1999-2000 και 2000-01 (δηλ. πριν το 2001) τα μαθήματα είναι 63.
- Ο αριθμός 63 που εμφανίζεται στην αναλυτική σπουδαστών που εισήχθησαν στη σχολή από το 2001 και μετά είναι τυπογραφικό σφάλμα (του συστήματος). Ο σωστός είναι 62.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Luke Skywalker
- Real Name: Λουκάς
- Facebook ID: 0
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Με τη Μηχανική ΙΙΙ - Παραμορφώσιμο 2 ισχύει το εξής: δε δικαιούμαστε να εγγραφούμε στη Μηχανική Κατασκευών αντ'αυτής, αλλά η διάταξη ορίζει ότι μόλις φτάσουμε στο καθεστώς του επί πτυχίω (3 χρεωστούμενα) κανονίζουμε με τον καθηγητή (προφορική; ) εξέταση στο παλιό μάθημα. Ρώτησα τη γραμματεία πρόσφατα...