Έξω τα κόμματα..

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Θα ήταν καλύτερο το πανεπιστήμιο χωρίς κόμματα..?

Ναι
106
82%
Όχι
19
15%
Δεν ξέρω
4
3%

Σύνολο ψήφων: 129

Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Re: Έξω τα κόμματα..

Δημοσίευση από msl »

jordanEMP έγραψε:Η λεξη παραταξη συνηθως συνδεεται με την εννοια του κομματος...!
Θα απαντησω απλα αποφευγοντας τον ορο (κομματικη) παραταξη...
Δεν ειμαι εγω κοι οσοι διαφωνουν με τα κομματικες παραταξεις κατα των αυθορμητων συλλογικοτητων που επαναστατουν και αμφισβητουν...!
Οχι δεν με ενοχλει η υπαρξη τους αρκει να μην αφισοκολλουν οπως κανουν οι κομματικες παραταξεις...
να μην εχουν τραπεζακια οπως κανουν οι κομματικες παραταξεις και φυσικα να μην χρηματοδοτουνται απο το κρατος οπως γινεται σημερα...!
Οι "αυθόρμητες συλλογικότητες" που συμμετέχουν σε Φοιτητικές διαδικασίες (πχ εκλογές) καταλήγουν να συμπεριφέρονται σαν τις κομματικές παρατάξεις. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην αρχή πραγματικά πιστεύεις πως έχεις δικαίωμα στη σκέψη .. αλλά στη πορεία μαθαίνεις πως επιτρέπεται να συμφωνείς με τις ιδέες ενός ή δύο "πεφωτισμένων", αλλιώς βλέπεις πόρτα. Κάτι που τις κάνει ακόμα χειρότερες, γιατί πλασάρονται ως ανεξάρτητες και ανοιχτές. Η αφισοκόλληση δεν είναι κάτι ασθενικό από μόνο του. Η "εμπορευματοποίηση" της ανθρώπινης ύπαρξης για μια ψήφο σε ΓΣ ή εκλογές είναι το εξοργιστικό. Αν εσύ κολλάς στα υλικά θέματα (αφίσες/τραπεζάκια) και δεν βλέπεις την κοροϊδία που πηγάζει από όλο αυτό το παραμύθι, τότε βλέπεις τα δέντρα και χάνεις το δάσος .. και δε ξέρω αν πραγματικά αντιλαμβάνεσαι ποιο είναι το προβληματικό κομμάτι στους Φοιτητικούς Συλλόγους.
jordanEMP έγραψε:Δεν σκεφτομαι διαλυση του φοιτητικου συλλογου...!
Ειμαι υπερ της διατηρησης και αναβαθμιση του...
επισυναπτω κομματι απαντησης
Πως θα ήταν μία ιδανική γσ για σένα?
Για εμένα πχ, χωρίς πλαίσια. Το έχω ξαναπεί. Ας πέσουν στο τραπέζι ιδέες, ας γίνει διάλογος πάνω σε αυτές και η τελική απόφαση να είναι θετική ή αρνητική για την ιδέα που προτάθηκε. Βέβαια τότε που το είπα, πολλοί ήταν σε φάση "Ναι, δίκιο έχεις .. αλλά ...." .. οπότε τότε κατάλαβα πως πάνω και από τον εκάστοτε Φοιτητικό Σύλλογο είναι μικροπολιτικά συμφέροντα, "ανεξαρτήτων" και μη.
jordanEMP έγραψε:Δεν θα αποφασιζε για καταληψεις καταρχην...
Θα απαγορεύσεις να παρθεί κάποια απόφαση μέσω ΓΣ; Αν ναι, αυτό είναι φασιστικό .. το αντιλαμβάνεσαι, υποθέτω ..
jordanEMP έγραψε:Οι ομλητες θα μπαιναν με κληρωση
Αυτό συμβαίνει με εμάς (νομίζω). Οπότε δες το καταστατικό σας.
jordanEMP έγραψε:Θα ειχε μεγαλυτερο αριθμο απαρτιας
Αν ενδιαφερθούν να πάνε να ψηφίσουν περισσότεροι φοιτητές, θα αυξηθεί και ο αριθμός απαρτίας. Αν αυξήσεις απλά το ποσοστό, θα καταλήξεις να έχεις την ίδια ΓΣ σε επανάληψη, που από το καταστατικό την επόμενη φορά πέσει ο αριθμός απαρτίας .. και την μεθεπόμενη ακόμα περισσότερο.
jordanEMP έγραψε:Δεν θα γινονταν τραμπουκισμοι κλπ..!
Σε οποιεσδήποτε ομάδες με συγκρουόμενα συμφέροντα, οι τραμπουκισμοί είναι "μέσα στο πρόγραμμα". Δε νομίζω να περιμένεις απλά να αδελφοποιηθούν άτομα με αντίθετες ιδεολογίες, επειδή ξαφνικά δε θα έχουν μια παράταξη εντός του ιδρύματος από πίσω τους.
jordanEMP έγραψε:Και χωρις φυσικα τις ανουσιες στειρες νεκρες πολιτικα αντιπαραθεσεις των φυτωριων των μεγαλων κομματων...
Πίστεψέ με .. και τα μικρά και τα "ανεξάρτητα" το ίδιο αποτέλεσμα έχουν! Δεν πάει με "μεγάλο κόμμα"-"μικρό κόμμα" .. αλλά με το ποιος παίζει να πάρει πιο πολλές ψήφους στη ΓΣ (και άρα να την κερδίσει). Εκείνον θα "χτυπήσουνε".

Αν θες από όλο αυτό να βγει κάτι γόνιμο, εκτός από το να ταράξεις κάμποσα Forums, για αρχή μπορείς να διαβάσεις το καταστατικό του ΦΣ της σχολής σου. Λίγο πολύ όλο το ΕΜΠ το ίδιο καταστατικό πρέπει να έχει. Οπότε δες και ενημερώσου τι μπορείς δικαιωματικά να κάνεις στην υπάρχουσα κατάσταση. Οι αλλαγές που θες μόνο μέσα από το καταστατικό μπορούν να γίνουν (αν μιλάμε για κάτι εφικτό). Αν δε μπορείς να το βρεις, όλα τα καταστατικά των ΦΣ είναι στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Οι ιδέες σου μου φαίνεται πως δεν "γιατρεύουν" κάποιο πρόβλημα. Ίσως επειδή δεν έχεις ακόμα εντοπίσει το ουσιαστικό πρόβλημα και αναζητάς λύσεις σε επουσιώδη ζητήματα. Και αν μετά από τόσα χρόνια που τρέχει το topic, μιλάμε σε λάθος βάση, με τρομάζει αυτό! Πιο πολύ γιατί τόσα άτομα που ψηφίζουν, είτε εμπιστεύονται με κάποιον τρόπο εσένα, ή είναι σαν εσένα, δηλαδή θέλουν κάτι αλλά δεν ξέρουν ακόμα ποια θα είναι η πορεία και ποιος ο προορισμός αυτής της διαδρομής. Δυστυχώς, όταν "παίζεις" με τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις εντός ενός Φοιτητικού Συλλόγου, που το στοιχείο του Συνδικαλισμού είναι έντονο και που κανείς δε θα σου χαριστεί, πρέπει να έχεις μια ολοκληρωμένη γνώμη/πρόταση ισχυρή που να μπορεί να ακουστεί και να σταθεί. Να είναι λογική, να διασφαλίζει τη δημοκρατία και την ελευθερία λόγου και επιλογών. Και αυτό, ουσιαστικά, θα έρθει μόνο με ανατροπή του Καταστατικού. Παρ' όλα αυτά. η πρόκληση είναι να βρεθεί κάτι που να "ενώσει" τον Φοιτητικό Σύλλογο.

Βέβαια, ο καθένας σε αυτό το poll ψήφισε με τις ορέξεις του! Άλλος θέλει να καταργηθούν τελείως οι παρατάξεις. Άλλος θέλει να δημιουργηθούν μη κομματικές παρατάξεις. Άλλος θέλει να αφαιρεθούν δικαιώματα που εμπίπτουν στα πλαίσια της ελευθερίας των παρατάξεων (και κατ' επέκταση των φοιτητών, που είναι λες και στιγματίζονται από αυτές). Κλπ.
Δε ξέρω πόσοι από αυτούς αναλογίστηκαν το: "Και μετά, τι;" ..
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
jordanEMP
Real Name: GIANNIS
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από jordanEMP »

msl εγραψε
Οι "αυθόρμητες συλλογικότητες" που συμμετέχουν σε Φοιτητικές διαδικασίες (πχ εκλογές) καταλήγουν να συμπεριφέρονται σαν τις κομματικές παρατάξεις.

Νομιζω οτι δεν μπορουμε να εμποδισουμε την υπαρξη αυθορμητων συλλογικοτητων...!
Η υπαρξη συλλογικοτητων ειναι μεσα στα πλαισια της πολιτικοποιησης...!
Πιστευεις οτι θα επρεπε να απαγορευται η υπαρξη συλλογικοτητων??
επισυναπτω κομμτι απαντηης μου...
τι ακριβώς εννοείς?Πως ακριβώς εννοείς την επανάσταση?

Για μενα η επανσταση πρωτα πρωτα ειναι ατομικη υποθεση..!Ο καθε ανθρωπος πρεπει πρωτα να αφυπνιζει την συνειδηση του..!
Υστερα ακολουθει η συλλογικη δραση των ατομων που πιστευουν στο κοινο ιδεωδες... με τον τροπο που οι ιδιοι επιλεγουν να δρασουν...!

πηγη
http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php? ... 9&start=75
Η μόνη διαφορά είναι ότι στην αρχή πραγματικά πιστεύεις πως έχεις δικαίωμα στη σκέψη .. αλλά στη πορεία μαθαίνεις πως επιτρέπεται να συμφωνείς με τις ιδέες ενός ή δύο "πεφωτισμένων", αλλιώς βλέπεις πόρτα. Κάτι που τις κάνει ακόμα χειρότερες, γιατί πλασάρονται ως ανεξάρτητες και ανοιχτές.
Συμφωνω αν και πιστευω οτι ειναι ενα κερδος οταν οι ανεξαρτητες συλλογικοτητες δεν ακολουθουν τις γραμμες των μεγαλων κομματων...!
Η αφισοκόλληση δεν είναι κάτι ασθενικό από μόνο του. Η "εμπορευματοποίηση" της ανθρώπινης ύπαρξης για μια ψήφο σε ΓΣ ή εκλογές είναι το εξοργιστικό.
Συμφωνω αλλα πως μπορει να διωρθωθει αυτο το φαινομενο...?

Αν εσύ κολλάς στα υλικά θέματα (αφίσες/τραπεζάκια)

Δεν κολλαω μονο σε αυτα απλα εδωσα καποια απτα παραδειγματα ωστε για τις συλλογικοτητες να μην υπαρχει ταυτιση με τις κομματικες παραταξεις...!

Για εμένα πχ, χωρίς πλαίσια. Το έχω ξαναπεί. Ας πέσουν στο τραπέζι ιδέες, ας γίνει διάλογος πάνω σε αυτές και η τελική απόφαση να είναι θετική ή αρνητική για την ιδέα που προτάθηκε. Βέβαια τότε που το είπα, πολλοί ήταν σε φάση "Ναι, δίκιο έχεις .. αλλά ...." .. οπότε τότε κατάλαβα πως πάνω και από τον εκάστοτε Φοιτητικό Σύλλογο είναι μικροπολιτικά συμφέροντα, "ανεξαρτήτων" και μη.
Εγω παντως συμφωνω με την δικη σου προταση...!
Θα απαγορεύσεις να παρθεί κάποια απόφαση μέσω ΓΣ; Αν ναι, αυτό είναι φασιστικό .. το αντιλαμβάνεσαι, υποθέτω ..
φυσικα και απαγορευεται να παρθει τετοια αποφαση...
Δεν ειναι στην δικαιωδοσια της γσ να αοφασιζει για αναφαιρετα δικαιωματα οπως το δικαιωμα στην γνωση....

επισυναπτω κομματι απαντησεων μου..!
Αυτό το δικαίωμα το υπερασπιζόμαστε εμείς κάνοντας και κατάληψη.
Αφου πιστευεις οτι εχεις το δικαιωμα να κανεις καταληψη και να στερεις το δικαιωμα ολων των φοιτητων να μορφωθουν απαντησε στις παρακατω ερωτησεις που ειναι απο το φορουμ της σχολης μου

πηγη
http://shmmy.ntua.gr/forum/viewtopic.ph ... &start=360
anaiegoeimai έγραψε:[

ρε , τρολλαρεις και μας κανεις να γελαμε!!!

καλα πας...

Ερχονται και αλλα μεγαλε κρατησου....!
Τα ξερουν αυτα που λεμε ολοι οι φοιτητες?
το ξερουν οτι δεν τρεφετε κανενα σεβασμο και δεν αναγνωριζετε το δικαιωμα τους στη γνωση?
Το ξερουν οτι η γσ αποτελει ενα παραμυθι καποιων για να μην αντιδραει ο απαθης κοσμος (που δεν γνωριζει τα ψεμματα σας..) απεναντι στις προθεσεις σας για την εφαρμογη των φασιστικων ιδεων σας?
Εσεις αφου το ξερετε γιατι μας κοροιδευετε?
Τι μας περασατε?
Ποια η διαφορα να κανετε καταληψη με η χωρις γσ?
Το ιδιο δεν ειναι?
Αφου σε καμια περιπτωση κανεις απο εσας ουτε για αστειο δεν εχει κανενα δικαιωμα να μου στερησει ουτε για ενα λεπτο το δικαιωμα να μορφωθω... ακομα και αν το διεκδικησει απο το θεο γιατι να γινεται μεσω της γσ?
Το γνωριζετε οτι καμια γσ δεν μπορει να με εμπωδισει να μαθω οτι αποφαση και αν παρει?
Αφου το γνωριζετε οτι ακομα και αν επικληθειτε δημοκρατιες και ολα αυτα τα ψεμματα σας δεν εχετε κανενα δικαιωμα να μου προσβαλλετε το δικαιωμα στη γνωση και αφου το ξερετε οτι καμια δημοκρατια δεν μπορει να δικαιολογησει την εφαρμογη φασιστικων ιδεων γιατι το κανετε?
Μηπως επειδη δουλευει πολυ καλα η προπαγανδα σας δεν εχουν μαθευτει ολα αυτα?
Μηπως περνατε τους φοιτητες για μ..ς και προσπαθειτε να επιβληθειτε πανω στην παθητικοτητα που εχουν?
Μηπως περνατε τους φοιτητες για μ..ς και προσπαθειτε να επικληθειτε δημοκρατιες και αλλες σοβαρες αξιες προκειμενου να φτιαξετε ενα δημοκρατικο εκτρωμα μεσα απο το οποιο θα μπορειτε να εφαρμοζετε τις φασιστικες σας ιδεες?
Μηπως η ψευτοδημοκρατια που ευαγγελιζεστε αν θελησει με αποφαση της να μου αφαιρεσει την ζωη εγω τι πρεπει να κανω?
Να υπακουσω στις μ..ς σας?Μηπως αν ημουν λιγο πιο αβουλο ον θα σας εβλεπα να το επιδιωκατε κιολας?
Γνωριζετε ποτε μια δημοκρατια μπορει να αποφασιζει και για ποια θεματα?
Να ρωτησω?
Το δημοκρατικο εκτρωμα που εχετε φτιαξει μπορει να αποφασισει για το τι θα σκεφτομαι?
Να το ευχεστε...!
Κατεβαστε το πλαισιο στη γσ μετα απο την αποφαση των 10 και καλο αγωνα..!ας το ψηφισουν 3000 χιλιαδες..!Σας εδωσα και αβαντα οπως ειδατε...! εναντιον της ελευθερης σκεψης..!
Μη σας πω τι θα κερδισετε..!δεν κανει...
Γιατι χρησιμοποιειτε αξιες οπως η δημοκρατια αφου εχετε αγνοια για την σημαντικοτερη αξια της ανθρωποτητας?
Τι φοβαται η πολιτεια και δεν μας προστατευει απο το φασισμο?
τις απειλες σας?
τα ψεμματα σας?
Τους τραμπουκισμους σας?
Παράθεση:
βασίζεται στην ενεργοποίηση των πολιτών. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει την απάθεια. Αυτά τα 14/15 που λες, έχουν το δικαίωμα στην απάθεια, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτήρονται για το τι αποφασίζεται χωρίς αυτούς, όταν οι ίδιοι επιλέγουν να μην είναι εκεί.

Λαθος για δυο σοβαρους λογους
1 αφου δεχομαστε ολοι οτι το δικαιωμα στην μορφωση ειναι αναφαιρετο και κανεις δεν μπορει να το καταπατησει οπως αναφερω ακομα κι αν το διεκδικησει απο το θεο τοτε ακομη χειροτερα οταν αυτο γινεται μεσω καποιων ατομων που δεν εχουν σε καμια περιπτωση κανενα δικαιωμα να μου καταστρατηγησουν το δικαιωμα στη γνωση ουτε για ενα λεπτο τοτε η αποχη δεν μπορει να δικαιολογησει σε καμια περιπτωση την καταπατηση αυτων των αναφαιρετων δικαιωματων...!
2Στις δημοκρατικες αρχες αναφερονται ρητα τα θεματα που μπορει να ποφασιζει μια δημοκρατια και ποιοι ειναι αυτοι που θα αποφασιζουν για αυτα..!Δυο απλα παραδειγματα...!Δεν μπορει καμια δημοκρατια να αποφασισει για το αν θα σκεφτομαι η οχι.. αυτο αναφαιρεται στο θεμα ποια θεματα..!Και δεν μπορουμε 50000 οικονομολογοι για το εαν οι γιατροι θα πρεπει να κανουν την εγχειρηση ανοιχτης καρδιας με αυτον τον τροπο η οχι γιατι δεν ειναι ουε αρμοδιοι ουτε εχουν το δικαιωμα να ανακατευτουν αφου δεν εχουν καμια σχεση με την ιατρικη (δηλ ειναι οι πλεον ακαταλληλοι για να αποφασισουν για αυτο...)
Επομενως στη γσ δεν μπορει κανεις να καταπατησει το δικαιωμα στη γνωση ειτε παρευεισκομαι ειτε οχι γιατι πολυ απλα κανεις δεν εχει το δικαιωμα απο αυτους να μου καταστρατηγησει και να μου παραβιασει τα θεμελιωδη δικαιωματα μ..

πηγη
http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php? ... 9&start=60

jordanEMP έγραψε:Οι ομλητες θα μπαιναν με κληρωση
Αυτό συμβαίνει με εμάς (νομίζω). Οπότε δες το καταστατικό σας.
Το καταστατικο στην σχολη μας δεν εφαρμοζεται και καποια αριστερη παραταξη εχει παρει την σφραγιδα και δεν σφραγιζονται οι αποφασεις...
Γενικα η γσ μας κινειται μεσα στην παρανομια...

Αν ενδιαφερθούν να πάνε να ψηφίσουν περισσότεροι φοιτητές, θα αυξηθεί και ο αριθμός απαρτίας. Αν αυξήσεις απλά το ποσοστό, θα καταλήξεις να έχεις την ίδια ΓΣ σε επανάληψη, που από το καταστατικό την επόμενη φορά πέσει ο αριθμός απαρτίας .. και την μεθεπόμενη ακόμα περισσότερο.
Θεωρω δημοκρατικη εκτροπη ο τροπος που καθοριζεται ο ορισμος της απαρτιας..!
Για μενα ειναι μικρος ο αριθμος...!

Σε οποιεσδήποτε ομάδες με συγκρουόμενα συμφέροντα, οι τραμπουκισμοί είναι "μέσα στο πρόγραμμα". Δε νομίζω να περιμένεις απλά να αδελφοποιηθούν άτομα με αντίθετες ιδεολογίες, επειδή ξαφνικά δε θα έχουν μια παράταξη εντός του ιδρύματος από πίσω τους.
Πιστευω οτι οι κομματικες παραταξεις αναπαραγουν περισσοτερη βια και τραμπουκισμους απο οτι με την απουσια τους..
Για το ότι ο ένας συνολιμητής δεν σέβεται τον άλλον, δεν φταίνε τα κόμματα αλλά η νοοτροπία του ελληνάρα. Αν φύγουν τα κόμματα από τη σχολή, θα γίνουν όλοι καλύτεροι χαρακτήρες;

Δεν ξερω αν θα γινουμε καλυτεροι χαρακτηρες...!
Αυτο που ξερω ειναι οτι οι κομματικες παραταξεις φανατιζουν και δογματιζουν τους νεους τους βαζουν παροπιδες προαγουν την βια και τους τραμπουκισμους καλλιεργουν την πολωση και την αδιαλλαξια και καθιστουν τους νεους υστεροβουλα οντα και ανικανους να αυτοπροδιοριστουν αφου εχουν γινει πειθηνια οργανα και τυφλοι εντολοδοτες των γραμμων των μεγαλων κομματων...

Δε ξέρω πόσοι από αυτούς αναλογίστηκαν το: "Και μετά, τι;" ..
Μια προταση ειναι αυτη

Η δική μας πρόταση

Η δημιουργία ενός φοιτητικού κινήματος που συλλογικά θα αυτοπροσδιορίζεται μέσα από ιδεολογικές ζυμώσεις είναι ο δικός μας στόχος. Μέσα από την διάσπαση σε παρατάξεις, μέσα από την διείσδυση των πολιτικών κομμάτων στο πανεπιστήμιο, κρίθηκε στην πράξη πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Σε τι συνεισφέρουν οι φοιτητικές εκλογές; Στη μεταφορά του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος στα πανεπιστήμια ίσως…Δεν μας είναι απαραίτητες λοιπόν. Προτείνουμε την κατάργηση λοιπόν των κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια και τη δημιουργία ενός ενιαίου φοιτητικού συλλόγου που θα αντιπροσωπεύει ιδέες και όχι πρόσωπα. Προτείνουμε την τακτική συγκρότηση συνελεύσεων ανά Σχολή, όπου θα ψηφίζονται οι ίδιες οι ιδέες των φοιτητών, οι προτάσεις τους για κάθε επίκαιρο και μη ζήτημα. Δικαίωμα κατάθεσης προτάσεως θα έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι φοιτητές, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, δίνοντας τους το κίνητρο να ασχοληθούν με τα κοινωνικά προβλήματα και να επεξεργαστούν ατομικά και συλλογικά λύσεις. Για να αντικρούσουμε την πιθανή διαφωνία «και αν όλοι οι φοιτητές θέλουν να καταθέσουν πρόταση τι θα γίνεται; Θα συζητάμε για μέρες, μήνες ολόκληρους;»…Όχι, είναι δυνατή η δημιουργία του ανάλογου θέματος στην ιστοσελίδα του κάθε πανεπιστημίου, όπου θα τίθενται για ψηφοφορία μεταξύ των εγγεγραμμένων φοιτητών όλες οι προτάσεις, ώστε να αποφασιστεί δημοκρατικά ποιες θα συζητηθούν διεξοδικά στη συνέλευση. Κατόπιν, οι ιδέες αυτές θα έρχονται για συζήτηση στις τακτικές συνελεύσεις και θα ακολουθεί ψηφοφορία, χωρίς την αναφορά του εμπνευστή ή των εμπνευστών της πρότασης-ιδέας. Έτσι, δεν θα κρίνονται οι παρασκηνιακές συνδιαλλαγές, οι κομματικές ταμπέλες, οι προσωπικές γνωριμίες, αλλά η ίδια η ιδέα. Αποτελεί δηλαδή στην ουσία, μια μεταφορά της άμεσης δημοκρατίας στη λειτουργία του φοιτητικού κινήματος.

πηγη
http://eagainst.com/articles/a%CF%83%CF ... %B5%CE%BD/
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Καλό θα είναι κάποιοι εκτός από μαθηματικά και ηλεκτρολογικά να διαβάσουν και λίγο ιστορία.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Well, θα είμαι συνοπτική! Ισχύουν όσα είπα και παραπάνω! :) Ή οι προτάσεις σου δεν είναι προϊόν ουσιαστικής σκέψης, αλλά επιπόλαιης που δε ζυγίζουν ούτε την υπάρχουσα ούτε την μελλοντική κατάσταση .. ή κάτι μας κρύβεις! Δε δένουν όσα λες και ώρες ώρες φάσκεις και αντιφάσκεις. Υπάρχουν πράγματα που περνάνε να τα κάνεις από το χέρι σου, αλλά εκεί δε τολμάς/θες/προσπαθείς να κάνεις τίποτα .. και αντ' αυτού, επί χρόνια μιλάς για την πραγματοποίηση καταστάσεων που δε μπορούν να συμβούν! Σου ξαναείπα πως για όσα επιθυμείς να κάνεις, πρέπει να δράσεις μέσω καταστατικού. Είναι το μόνο που μπορεί κατοχυρωμένα να διαλύσει ακόμα και τον Φοιτητικό Σύλλογο! Επειδή δεν το εφαρμόζουν οι άλλοι, αυτό δε πάει να πει πως θα απαξιώσεις και εσύ την ισχύ του. Αν το κάνεις, γίνεσαι ίδιος και χειρότερος με αυτούς που κατακρίνεις. Έχεις δει από μια οπτική γωνία την κατάσταση που σου βάζει και εσένα παρωπίδες ως προς την πραγματικότητα. Να πω την αλήθεια, περίμενα περισσότερα από κάτι που τρέχει τόσα χρόνια και έχουν πάρει μέρος (ακόμα και αναρτώντας δημοσιεύσεις) τόσα άτομα .. περίμενα μια πιο ώριμη σκέψη και να υπάρχει έστω κάποιο αποτέλεσμα! Αυτό εμπίπτει στην κατηγορία: "η στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε" ..

Άβαταρ μέλους
Casus_Belli
Real Name: Paul

Δημοσίευση από Casus_Belli »

jordanEMP έγραψε: το ξερουν οτι δεν τρεφετε κανενα σεβασμο και δεν αναγνωριζετε το δικαιωμα τους στη γνωση?
Το ξερουν οτι η γσ αποτελει ενα παραμυθι καποιων για να μην αντιδραει ο απαθης κοσμος (που δεν γνωριζει τα ψεμματα σας..) απεναντι στις προθεσεις σας για την εφαρμογη των φασιστικων ιδεων σας?
Εσεις αφου το ξερετε γιατι μας κοροιδευετε?
Τι μας περασατε?
Ποια η διαφορα να κανετε καταληψη με η χωρις γσ?
Το ιδιο δεν ειναι?
Αφου σε καμια περιπτωση κανεις απο εσας ουτε για αστειο δεν εχει κανενα δικαιωμα να μου στερησει ουτε για ενα λεπτο το δικαιωμα να μορφωθω... ακομα και αν το διεκδικησει απο το θεο γιατι να γινεται μεσω της γσ?
Κάνουν ακριβώς ότι και οι πολιτικοί τους πατέρες.
Στολίζουν με "δημοκρατικά" φτιασίδια άκρως φασιστικές μεθοδεύσεις.
Και κάποιοι τους κάνουν πλάτες προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...
jordanEMP

msl εγραψε
Ή οι προτάσεις σου δεν είναι προϊόν ουσιαστικής σκέψης, αλλά επιπόλαιης που δε ζυγίζουν ούτε την υπάρχουσα ούτε την μελλοντική κατάσταση .. ή κάτι μας κρύβεις!
Και καλα ασε με εμενα.. οι αποψεις του κυριου Ι Καρακαωστα τι σου λεει?

Το θέμα των φοιτητικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια εγείρει ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Ι. Καράκωστας, με σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Καθημερινή. Ακολουθεί ολόκληρο το δημοσίευμα:

Οι κομματικές φοιτητικές παρατάξεις δημιουργήθηκαν ή αναπτύχθηκαν από τα κόμματα μετά τη μεταπολίτευση, όταν οι κομματικές οργανώσεις προσπάθησαν και επέτυχαν να διεισδύσουν σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα.

Συνήθης πολιτική μέσα στις φοιτητικές παρατάξεις, με πρόσχημα τη βραχυπρόθεσμη εξυπηρέτηση των φοιτητών, ήταν και είναι ο επηρεασμός, ο φανατισμός για την εξυπηρέτηση των ευκαιριακών κομματικών συμφερόντων, έστω κι αν αυτά αντιστρατεύονται την ελευθερία, την έρευνα, τη διδασκαλία, την αναβάθμιση των σπουδών εν γένει. Πολλές φορές η αυταρχική συμπεριφορά, η περιφρονητική στάση και η αδιαφορία μερίδας των διδασκόντων δίδουν το πρόσχημα και τη νομιμοποιητική βάση για αντιδράσεις των παρατάξεων ή ορισμένων από αυτές. Οι εν λόγω αντιδράσεις συνήθως υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της υπεράσπισης του δικαιολογημένου συμφέροντος των φοιτητών για την αξιοπρέπεια και την τήρηση της ακαδημαϊκής τάξης και οδηγούν σε βιαιότητες ή εξευτελιστική συμπεριφορά σε βάρος των συγκεκριμένων «παραβατών».

Τον τελευταίο καιρό, τέτοιου είδους αντιδράσεις, χωρίς πλέον πρόσχημα, επειδή... «δεν μας αρέσει η συγκεκριμένη εκδήλωση ή οι συμμετέχοντες ή το θέμα της θίγει δογματικά απολιθώματα ακραίων ιδεολογιών», πληθύνονται και οδηγούν σε φαινόμενα αντιδημοκρατικά, τα οποία οδηγούν σε ευτελισμό της ακαδημαϊκής - επιστημονικής εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η δικαιολογημένη ορισμένες φορές εκρηκτική συμπεριφορά των παρατάξεων, υπαγορευόμενη και ενισχυόμενη από το περιρρέον κοινωνικό φαινόμενο και οφειλόμενη και στο ευερέθιστον του νεαρού της ηλικίας, δεν δικαιολογεί την έκταση και την ένταση ορισμένων συμπεριφορών.

Και, επανερχόμενοι στις φοιτητικές παρατάξεις, χρήσιμο είναι να δούμε την πραγματική ανθρωπογεωγραφία των μελών και οπαδών. Οι περισσότεροι είναι φανατικοί κι έτσι ο ορίζοντας είναι από την αρχή προδιαγεγραμμένος. Πολλοί προσβλέπουν σε ποικίλα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη και έτσι εκπαιδεύονται στο «σχολείο», μαθαίνοντας τις αρχές και τις μεθόδους του πολιτικού - κομματικού συστήματος, που τις μεταφέρουν στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ετσι, μέσα από την εκλογική δύναμη που διαθέτουν δημιουργούν σχέσεις αλληλεξαρτήσεως και με την καλή, αλλά και με τη σκοτεινή έννοια της λέξεως. Το κακό με τους πολιτικούς, σε σχέση με τις φοιτητικές παρατάξεις, είναι επίσης ότι υποστηρίζοντες και υποστηριζόμενοι ασκούν φιλοκομματική και συχνά μικροκομματική πολιτική, προς καταβαράθρωσιν του εκπαιδευτικού συστήματος. Στις φοιτητικές παρατάξεις συχνά παρεισφρέουν και συνήθως ηγούνται είτε οι φωνακλάδες, στην καλύτερη περίπτωση, οπότε οι φωνές καλύπτουν και εξοστρακίζουν τα επιχειρήματα, είτε οι μάχιμοι, οι οποίοι με συμπεριφορά λαϊκού ηγέτη ηγούνται της «επανάστασης» κατά του ακαδημαϊκού κατεστημένου και, χάριν της επανάστασης, ποδοπατούν και τα καλά, που υπάρχουν πολλά και αξιοπρόσεκτα, και τα κακά, που κατά κανόνα αναβιώνουν τάχιστα, όπως η λερναία ύδρα, μια και η βία δεν είναι αποδεδειγμένα ο προσφορότερος τρόπος καταπολέμησής των.

Οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι απέχουν ή αδιαφορούν, κουρασμένοι οι αρχαιότεροι, απογοητευμένοι οι νεότεροι, συντασσόμενοι με τη σιωπηρή, αμέτοχη πλειοψηφία, αντιδρώντας το πολύ σε πηγαδάκια ή συμμετέχοντας σε μικρής εμβέλειας και αποτελεσματικότητας κοινωνικό διάλογο και αντίλογο, αντί να ορθώσουν όλοι το ανάστημά τους ως ενεργοί πολίτες. Δείτε την κατάσταση τον τελευταίο καιρό: ξυλοδαρμοί, γιαουρτώματα καθηγητών, αποδοκιμασία με φωνασκίες και συγκεντρώσεις ομάδων πίεσης κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων των οργάνων, με διανομή φυλλαδίων, όπου κατασυκοφαντούνται οι πανεπιστημιακοί που τολμούν να πουν τη γνώμη τους, όταν αυτή δεν αρέσει σε ορισμένες φοιτητικές παρατάξεις, με τοιχοκόλληση εφημερίδων, όπου με λόγια και εικόνες διασύρονται καθηγητές, αλλά και αντίπαλες παρατάξεις.

Υπήρξαν, βεβαίως, και υπάρχουν περιπτώσεις παρεμβάσεων των φοιτητικών παρατάξεων στη διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων κ.τ.λ., που έχουν ως σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών και όρων διδασκαλίας, παρεμβάσεις που εκπορεύονται από πραγματικό ενδιαφέρον για την εκπαίδευση.

Ο τελικός απολογισμός σε σχέση με τις φοιτητικές παρατάξεις είναι, δυστυχώς, αρνητικός έως τραυματικός.

Η πρόταση που οφείλει να αρθρώσει κάποιος που προέρχεται από τον κόσμο των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και η οποία απορρέει από την εμπειρία και τον ορθό λόγο χωρίς πάθος και με αποδέκτη το περίσσευμα γενναιότητας και υψηλού πολιτικού φρονήματος είναι η κατάργηση των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων και η σύσταση στα μέλη της να ενταχθούν, αν το επιθυμούν, σε ομίλους και οργανώσεις, π.χ. στον «Ερευνητικό Ομιλο Φοιτητών Νομικής», προκειμένου για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής ή στο «Αιμοπετάλιο», που διαδίδει και πραγματοποιεί μέσα στο πανεπιστήμιο επιτυχώς την εθελοντική αιμοδοσία, οι οποίοι αποκλειστικό στόχο έχουν την αναβάθμιση των σπουδών και τη βελτίωση της φοιτητικής μέριμνας.

Η κατάργηση προϋποθέτει βεβαίως συναίνεση -των περισσοτέρων τουλάχιστον- και αποδοχή της αυτονόητης δημοκρατικής αρχής του αυτοκαθορισμού και του αυτοπροσδιορισμού καθώς και του απόλυτου σεβασμού της προσωπικότητας των μελών της κοινωνίας.

επισης το κειμενο του κυριου Γιαννη Βαρουφακη τι σου λεει??

να φυγουν τα κομματα απο τα πανεπιστημια...

Να φύγουν τα κόμματα από τα πανεπιστήμια

Του Γιαννη Βαρουφακη*

Ποιο το καθήκον μας απέναντι στους φοιτητές μας; Κατά μία άποψη, καθήκον μας είναι να τους δίνουμε τα εφόδια γνώσεων που θα χρειαστούν για να επιτύχουν στην κοινωνία που ζούμε. Δεν είναι η δική μου άποψη.

Καθήκον μας είναι να τους απελευθερώσουμε από τις προκαταλήψεις με τις οποίες προσέρχονται στα αμφιθέατρα. Με άλλα λόγια, να τους βοηθήσουμε να μορφωθούν.

Πώς διαφέρει αυτό από την παροχή γνώσεων που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν; Διαφέρει στον (μεγάλο) βαθμό που η γνώση και η μόρφωση πολλές φορές γίνονται εμπόδιο ανυπέρβλητο για την επιτυχία. Σε μια κοινωνία που τελούσε (τουλάχιστον ώς το 2008) υπό την πλάνη ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας ήξερε τι έκανε, ότι αξιολογούσε ορθολογικά τους κινδύνους, ότι παρήγαγε χρήσιμα για την κοινωνία «προϊόντα», ο δάσκαλος που κατάφερνε να απελευθερώσει τους φοιτητές του από αυτήν την ανόητη πίστη δεν ήταν ο δάσκαλος που τους βοηθούσε να «επιτύχουν» (π.χ. να βρουν μια καλή θέση στον χρηματοπιστωτικό τομέα). Από την εποχή του Σωκράτη, η αλήθεια, η γνώση και η κριτική διάθεση δεν οδηγούσαν πάντα στα πλούτη και στην εξουσία.

Στον βαθμό, λοιπόν, που το πανεπιστήμιο στοχεύει στη μόρφωση και όχι στην «επιτυχία» των φοιτητών του (θεωρώντας την επιτυχία, όταν έρχεται, ένα ευχάριστο υποπροϊόν, αλλά ποτέ αυτοσκοπό της μόρφωσης), είναι υποχρεωμένο να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο για όλες τις διαστάσεις της πανεπιστημιακής ζωής. Μία από αυτές αφορά τον φοιτητικό συνδικαλισμό.

Ολοι συμφωνούμε ότι πέρασε η εποχή που ο φοιτητικός συνδικαλισμός υποκινείτο από συγκρουόμενες ιδεολογίες, από μια ρομαντική διάθεση αλλαγής του κόσμου, από τη θέληση να βελτιωθεί το πανεπιστήμιο αποβάλλοντας τον αυταρχισμό, τις ιδεοληψίες και ενστερνιζόμενο μια «κοινοτική» προσέγγιση προς την παραγωγή και αναπαραγωγή της γνώσης. Εδώ και καιρό ο φοιτητικός συνδικαλισμός αποτελεί μια διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ασκηθούν στη νομή της εξουσίας (στον πανεπιστημιακό χώρο) πριν εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Κάποιοι φοιτητές απέχουν από τον συνδικαλισμό θέτοντας ως προτεραιότητά τους την απόκτηση εφοδίων που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν στον ιδιωτικό τομέα. Αλλοι φοιτητές επικεντρώνονται στον συνδικαλισμό με στόχο την απόκτηση εφοδίων που θα τους επιτρέψουν να ανέλθουν εντός κομματικών μηχανισμών, αρχικά, και κρατικών θεσμών αργότερα. Απομένει μια μειοψηφία φοιτητών που απέχουν και από τις δύο αυτές διαδικασίες, είτε θέτοντας ως στόχο την πραγματική μόρφωση είτε αντιμετωπίζοντας το πανεπιστήμιο ως ένα ευχάριστο χάσιμο χρόνου - μια παύση πριν αρχίσει η ρουτίνα της ζωής.

Οσοι πιστεύουν ότι το πανεπιστήμιο έχει καθήκον να προσφέρει τα εφόδια γνώσεων που χρειάζονται για την κοινωνική και οικονομική «επιτυχία» δεν έχουν λόγο να εναντιώνονται στον φοιτητικό συνδικαλισμό. Τους αρκεί να ζητούν από τα κόμματα να επιβάλουν μια κάπως πιο κόσμια (από την παρατηρούμενη) συμπεριφορά εκ μέρους των συνδικαλιστών. Οσοι όμως συμφωνούν με τη δική μου, καθαρά μειοψηφική, άποψη ότι στόχος του πανεπιστημίου πρέπει να είναι η απελευθέρωση των φοιτητών από τις προκαταλήψεις τους (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν το πώς διανοούνται οι ίδιοι οι φοιτητές το «συμφέρον» τους), βλέπουν πως μόνο μία λύση υπάρχει: Η άμεση κατάργηση της συμμετοχής των φοιτητών στη νομή της πανεπιστημιακής «εξουσίας».

* Ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης είναι καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δε δένουν όσα λες και ώρες ώρες φάσκεις και αντιφάσκεις.
Που φασκω και αντιφασκω...??Πες μου που συμβαινει αυτο ωστε ειτε να σου απαντησω ειτε να αναθεωρησω την αποψη μου..!

Υπάρχουν πράγματα που περνάνε να τα κάνεις από το χέρι σου, αλλά εκεί δε τολμάς/θες/προσπαθείς να κάνεις τίποτα .. και αντ' αυτού, επί χρόνια μιλάς για την πραγματοποίηση καταστάσεων που δε μπορούν να συμβούν!

Ειναι στο χερι του 80% και βαλε να ζητησει και να απαιτησει ενα φοιτητικο δημοκρατικο δημοψηφισμα και να πετυχει το στοχο του...διωχνοντας τις κομματικες παραταξεις απο το πανεπιστημιο...!

Σου ξαναείπα πως για όσα επιθυμείς να κάνεις, πρέπει να δράσεις μέσω καταστατικού. Είναι το μόνο που μπορεί κατοχυρωμένα να διαλύσει ακόμα και τον Φοιτητικό Σύλλογο!
Δεν ξερω πως μπορουν να διωχθουν οι κομματικες παραταξεις μεσω τροποποιηης του καταστατικου...!
Πως θα μπορουσε να γινει αυτο...αραγε...?
Η δικη σου προταση ειναι να γινει μεσα απο το καταστατικο τα οσα επιθυμω να κανω...!
Η δικη μου προταση ειναι να γινει μεσα απο ενα δημοκρατικο φοιτητικο δημοψηφισμα σε φυσικο χωρο και χρονο με καλπες...οπου θα αποφαινεται για το εαν εχουν θεση η οχι οι κομματικες παραταξεις μεσα στο πανεπιστημιο...!

Επειδή δεν το εφαρμόζουν οι άλλοι, αυτό δε πάει να πει πως θα απαξιώσεις και εσύ την ισχύ του. Αν το κάνεις, γίνεσαι ίδιος και χειρότερος με αυτούς που κατακρίνεις.
Δεν το απαξιωνω... απλα επαναλαμβανω δεν ξερω πως μπορουν να διωχθουν οι κομματικες παραταξεις μεσω τροποποιηης του καταστατικου...και για αυτο τον λογο δεν επιδιωκω μια λυση μεσα απο αυτο...!
Προτιμω να εκφραστει το συνολο των φοιτητων μεσα απο ενα δημοκρατικο φοιτητικο δημοψηφισμα....!
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

jordanEMP έγραψε:Η δικη σου προταση ειναι να γινει μεσα απο το καταστατικο τα οσα επιθυμω να κανω...!
Η δικη μου προταση ειναι να γινει μεσα απο ενα δημοκρατικο φοιτητικο δημοψηφισμα σε φυσικο χωρο και χρονο με καλπες...οπου θα αποφαινεται για το εαν εχουν θεση η οχι οι κομματικες παραταξεις μεσα στο πανεπιστημιο...!
Το καταστατικο (που σου λεει να αλλαξεις) ουσιαστικα θα νομιμοποιει (μετα την αλλαγη) αυτο που προτεινεις (δλδ τα φοιτητικα δημοψηφισματα σε φυσικο χωρο και χρονο με καλπες). Ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις; Και ναι, δε θα εξαφανιστουν μαγικα οι παραταξεις με την αλλαγη του αλλα μη χτυπιεσαι για αυτο γιατι ουτε εχουν εξαφανιστει με το κλαμα σου τοσα χρονια.
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Ουφ .. πάμε πάλι!

1. Από τη μια λες πως δε σε ενοχλούν οι "ανεξάρτητες" παρατάξεις, ίσα ίσα είσαι υπέρ .. και από την άλλη πως "Συμφωνω αν και πιστευω οτι ειναι ενα κερδος οταν οι ανεξαρτητες συλλογικοτητες δεν ακολουθουν τις γραμμες των μεγαλων κομματων...!". Δηλαδή, συγνώμη .. ή δέχεσαι μια παράταξη με τη ταμπελίτσα "ανεξάρτητη" να ακολουθεί κάποια κομματική γραμμή ή δεν αντιλαμβάνεσαι ότι τέτοιες συλλογικότητες είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν μια κομματική γραμμή! Άντε, στη καλύτερη να γίνουν φερέφωνα 1-2 κομμάτων. Έχεις την αυταπάτη πως αν διαλυθούν τα κόμματα, δε θα δημιουργήσει μια "ανεξάρτητη συλλογικότητα" η ΚΝΕ; Ή πως αν 10 άτομα κάνουν μια "ανεξάρτητη" παράταξη, δε θα έχουν τραπεζάκια, αφίσες, συζητήσεις άνευ επιπέδου στις ΓΣ; Ή θα τα εμποδίσεις όλα αυτά με κάποιον μαγικό τρόπο που να μη στερεί από τον άλλον την ελευθερία του;

2. Υπάρχει καταστατικό που ορίζει τα πάντα και το αγνοείς όσο δε πάει. Σου λέω πως έχει δύναμη να διαλύσει τον ΦΣ και εσύ απορείς αν έχει δύναμη να διώξει τις παρατάξεις; Η διάλυση του ΦΣ ξέρεις τι συνεπάγεται; Δημιουργία νέου ΦΣ, νέου καταστατικού που θα ρυθμίζει τα πάντα όσον αφορά τον -νέο πλέον- Φοιτητικό Σύλλογο. Ο ΦΣ και όσα τον διέπουν είναι όλα Νομικά Κατοχυρωμένα! Το Δημοψήφισμα, όπως το θέτεις, ξέρεις τι θα είναι; Τίποτα! Δεν έχει καμιά, καμία, καμιά νομική ισχύ! Αν ήταν να αποκτήσει ισχύ, θα γινόταν μόνο μέσω ΓΣ ή ΔΣ, που δε νομίζω να έδιναν ποτέ άδεια εφαρμογής αποτελέσματος .. Οπότε αν θες να κάνεις κάτι πραγματικά ουσιώδες, ξεκίνα από όσα είναι κατοχυρωμένα πως μπορείς να κάνεις!! Στο έχω πει πόσες φορές, αλλά δε φαίνεται να καταλαβαίνεις .. Αν θες να συνεχίσεις με το δημοψήφισμα, good luck with that! Δε θα ιδρώσει το αφτάκι τους και δε θα καταφέρεις τίποτα ..

3. Το κείμενο που παραθέτεις πάει στην άλλη άκρη! Σα να λέμε πως κρίνει πως ο Συνδικαλισμός στις σχολές έφτασε στη παρακμή του .. και ήρθε ώρα να σταματήσει! Δε προτείνει κάποια αλλαγή, απλά παύση!
Οσοι όμως συμφωνούν με τη δική μου, καθαρά μειοψηφική, άποψη ότι στόχος του πανεπιστημίου πρέπει να είναι η απελευθέρωση των φοιτητών από τις προκαταλήψεις τους (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν το πώς διανοούνται οι ίδιοι οι φοιτητές το «συμφέρον» τους), βλέπουν πως μόνο μία λύση υπάρχει: Η άμεση κατάργηση της συμμετοχής των φοιτητών στη νομή της πανεπιστημιακής «εξουσίας».
Εκτός αν εννοείς αλλαγή το:
Οσοι πιστεύουν ότι το πανεπιστήμιο έχει καθήκον να προσφέρει τα εφόδια γνώσεων που χρειάζονται για την κοινωνική και οικονομική «επιτυχία» δεν έχουν λόγο να εναντιώνονται στον φοιτητικό συνδικαλισμό. Τους αρκεί να ζητούν από τα κόμματα να επιβάλουν μια κάπως πιο κόσμια (από την παρατηρούμενη) συμπεριφορά εκ μέρους των συνδικαλιστών.
Αυτό περιμένεις να σχολιάσω; Η ισορροπία και η επίγνωση σε παρελθόν, παρόν και μέλλον που είναι; Ο άνθρωπος απλά αναγνωρίζει πως ο φοιτητής θα έπρεπε να είναι μια μηχανή λήψης γνώσης και ως εκεί. Οι φοιτητές, όμως, είναι πάντα πολλά περισσότερα ..

Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

msl έγραψε:Το Δημοψήφισμα, όπως το θέτεις, ξέρεις τι θα είναι; Τίποτα! Δεν έχει καμιά, καμία, καμιά νομική ισχύ!
Γιατί το λες αυτό; Ο Χριστός τα είχε βάλει με τους ιερείς της εποχής επειδή ακολουθούσαν τυπολατρικά τους κανόνες. Οι κανόνες για τους ανθρώπους έλεγε, όχι οι άνθρωποι για τους κανόνες. Τον έλεγαν βλάσφημο επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει το Μωσαϊκό νόμο, αυτός έλεγε οι νόμοι να είναι ζωντανοί μέσα στην καρδιά σας, όχι απλώς χαραγμένοι στην πέτρα. Αν καταφέρει να μαζέψει άνω του 50% να ψηφίσει τις προτάσεις του για νέο Φ.Σ. μαγκιά του. Τότε το καταστατικό κ.λ.π. χάνουν την νομιμοποίηση τους, τους φοιτητές, αφού παύει να εκφράζει την πλειοψηφία τους.
jordanEMP έγραψε:Η δικη μου προταση ειναι να γινει μεσα απο ενα δημοκρατικο φοιτητικο δημοψηφισμα σε φυσικο χωρο και χρονο με καλπες...οπου θα αποφαινεται για το εαν εχουν θεση η οχι οι κομματικες παραταξεις μεσα στο πανεπιστημιο...!
Ενδιαφέρουσα μου φαίνεται ως ιδέα. Θα ήθελα όμως να γράψεις περισσότερα για το πως σκέφτεσαι να κάνεις αυτό το δημοψήφισμα και τι επιλογές θα έχει.

Κατά τη γνώμη μου όλα γίνονται, αρκεί κάποιος να έχει την όρεξη και το χρόνο να το τρέξει. Ο προβληματισμός μου εμένα είναι άλλος. Ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών εκφράζεται μέσω των παρατάξεων. Αφενός δεν ξέρω αν είναι κάτω του 50%. Αφ'ετέρου, οι λόγοι και οι σκέψεις που τους οδηγούν στο να εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Τι προτείνεις για αυτό; Απλώς να τους απαγορεύουμε να εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο; Δεν μου πολυαρέσει ως ιδέα. Π.χ. αν γίνει δημοψήφισμα για το αν πρέπει να υπάρχουν στην Ελλάδα ναοί άλλον θρησκειών πέραν των χριστιανών ορθόδοξων, είναι πολύ πιθανόν να βγει όχι, δεδομένου ότι οι ΧΟ είναι η επικρατούσα θρησκεία. Η συγκεκριμένη απόφαση θα νομιμοποιείται από την πλειοψηφία, θα έχει παρθεί δημοκρατικά, όμως θα εξακολουθεί να παραβιάζει την ανεξιθρησκεία και την ελευθερία έκφρασης..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
jordanEMP

msl εγραψε
1. Από τη μια λες πως δε σε ενοχλούν οι "ανεξάρτητες" παρατάξεις, ίσα ίσα είσαι υπέρ .. και από την άλλη πως "Συμφωνω αν και πιστευω οτι ειναι ενα κερδος οταν οι ανεξαρτητες συλλογικοτητες δεν ακολουθουν τις γραμμες των μεγαλων κομματων...!".
Δεν μπορω να σκεφτω οτι θα απαγορευεται η υπαρξη αυθορμητων συλλογικοτητων μεσα απο ενα κατασυτατικο...!
επισυναπτω κομματι απντησης μου...
Οι "αυθόρμητες συλλογικότητες" που συμμετέχουν σε Φοιτητικές διαδικασίες (πχ εκλογές) καταλήγουν να συμπεριφέρονται σαν τις κομματικές παρατάξεις.

Νομιζω οτι δεν μπορουμε να εμποδισουμε την υπαρξη αυθορμητων συλλογικοτητων...!
Η υπαρξη συλλογικοτητων ειναι μεσα στα πλαισια της πολιτικοποιησης...!
Πιστευεις οτι θα επρεπε να απαγορευται η υπαρξη συλλογικοτητων??
επισυναπτω κομμτι απαντηης μου...
τι ακριβώς εννοείς?Πως ακριβώς εννοείς την επανάσταση?

Για μενα η επανσταση πρωτα πρωτα ειναι ατομικη υποθεση..!Ο καθε ανθρωπος πρεπει πρωτα να αφυπνιζει την συνειδηση του..!
Υστερα ακολουθει η συλλογικη δραση των ατομων που πιστευουν στο κοινο ιδεωδες... με τον τροπο που οι ιδιοι επιλεγουν να δρασουν...!

πηγη
http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php? ... 9&start=75

Δηλαδή, συγνώμη .. ή δέχεσαι μια παράταξη με τη ταμπελίτσα "ανεξάρτητη" να ακολουθεί κάποια κομματική γραμμή ή δεν αντιλαμβάνεσαι ότι τέτοιες συλλογικότητες είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν μια κομματική γραμμή! Άντε, στη καλύτερη να γίνουν φερέφωνα 1-2 κομμάτων. Έχεις την αυταπάτη πως αν διαλυθούν τα κόμματα, δε θα δημιουργήσει μια "ανεξάρτητη συλλογικότητα" η ΚΝΕ;
Επαναλαμβανω οτι ειναι μεσα στη πολιτικη φυση του ανθρωπου να δρα μεσα απο συλλογικοτητες...!
Βεβαια μια λυση ειναι αυτη...
Η δημιουργία ενός φοιτητικού κινήματος που συλλογικά θα αυτοπροσδιορίζεται μέσα από ιδεολογικές ζυμώσεις είναι ο δικός μας στόχος. Μέσα από την διάσπαση σε παρατάξεις, μέσα από την διείσδυση των πολιτικών κομμάτων στο πανεπιστήμιο, κρίθηκε στην πράξη πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Σε τι συνεισφέρουν οι φοιτητικές εκλογές; Στη μεταφορά του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος στα πανεπιστήμια ίσως…Δεν μας είναι απαραίτητες λοιπόν. Προτείνουμε την κατάργηση λοιπόν των κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια και τη δημιουργία ενός ενιαίου φοιτητικού συλλόγου που θα αντιπροσωπεύει ιδέες και όχι πρόσωπα. Προτείνουμε την τακτική συγκρότηση συνελεύσεων ανά Σχολή, όπου θα ψηφίζονται οι ίδιες οι ιδέες των φοιτητών, οι προτάσεις τους για κάθε επίκαιρο και μη ζήτημα. Δικαίωμα κατάθεσης προτάσεως θα έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι φοιτητές, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, δίνοντας τους το κίνητρο να ασχοληθούν με τα κοινωνικά προβλήματα και να επεξεργαστούν ατομικά και συλλογικά λύσεις. Για να αντικρούσουμε την πιθανή διαφωνία «και αν όλοι οι φοιτητές θέλουν να καταθέσουν πρόταση τι θα γίνεται; Θα συζητάμε για μέρες, μήνες ολόκληρους;»…Όχι, είναι δυνατή η δημιουργία του ανάλογου θέματος στην ιστοσελίδα του κάθε πανεπιστημίου, όπου θα τίθενται για ψηφοφορία μεταξύ των εγγεγραμμένων φοιτητών όλες οι προτάσεις, ώστε να αποφασιστεί δημοκρατικά ποιες θα συζητηθούν διεξοδικά στη συνέλευση. Κατόπιν, οι ιδέες αυτές θα έρχονται για συζήτηση στις τακτικές συνελεύσεις και θα ακολουθεί ψηφοφορία, χωρίς την αναφορά του εμπνευστή ή των εμπνευστών της πρότασης-ιδέας. Έτσι, δεν θα κρίνονται οι παρασκηνιακές συνδιαλλαγές, οι κομματικές ταμπέλες, οι προσωπικές γνωριμίες, αλλά η ίδια η ιδέα. Αποτελεί δηλαδή στην ουσία, μια μεταφορά της άμεσης δημοκρατίας στη λειτουργία του φοιτητικού κινήματος.

πηγη
Ή πως αν 10 άτομα κάνουν μια "ανεξάρτητη" παράταξη, δε θα έχουν τραπεζάκια, αφίσες,

Οι αφισες και τα τραπεζακια ετσι και αλλιως δεν εχουν θεση μεσα στο πανεπιτημιο..
πηγη
http://forum.math.uoa.gr/posting.php?mo ... 76&p=93174

Η πλειοψηφια τασσεται ξεκαθαρα εναντια στις κομματικες παραταξεις στον κομματικο δογματισμο και στον φασιστικο τροπο επιβολης των κομματικων ορεξεων πανω στο συνολο των φοιτητων!
Αυτος ο πληροφοριακος φασισμος η προπαγανδα και η χειραγωγηση πρεπει να σταματησει..!
Η απροκαλυπτη προπαγανδα μεσα απο δεκαδες αφισες που προσβαλλουν και υποτιμουν την νουμοσυνη μας που επιτειθενται στην κριτικη σκεψη που προπαγανδιζουν τις ιδεες των προπαγανδιστικων μηχανισμων του πληροφοριακου φασισμου πρεπει να σταματησει..!
συμφωνημενες περιοχες προπαγανδας και χειραγωγησης μεταξυ των φυτωριων των μεγαλων κομματων που προσπαθουν να μας χειραγωγησουν και να μας χαλιναγωγησουν την σκεψη τυρωντας μεταξυ τους τα κομματα μια ενοχη σιωπη και δικαιολογοντας την πανω σε διαστρεβλωμενες και διαστροφικες δημοκρατιες..!
Η ελευθερία έκφρασης και διακίνησης ιδεών, επικοινωνίας και επαφής είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά και αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας. Βέβαια όλα αυτά κάτω από την αναμφισβήτητη αρχή του αλληλοσεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που σεβεται την αρχη του βολταιρου(η ελευθερια του ενος σταματαει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου..)!
Πρεπει να σταματησει η οικειοποιηση του δημοσιου χωρου που ανηκει σε ολους μας απο αυτους που επιθυμουν να μας νεκρωσουν την κριτικη σκεψη να μας χαλιναγωγησουν να επιβαλλουν τον πληροφοριακο φασισμο προς οφελος των φυτωριων των μεγαλων κομματων..!

συζητήσεις άνευ επιπέδου στις ΓΣ;
Μια ιδεα ειναι που συμφωνουμε να συζητουνται οι ιδεες και οχι πλαισια οπως λεγεται πιο πανω...

Η δική μας πρόταση

πηγη
2. Υπάρχει καταστατικό που ορίζει τα πάντα και το αγνοείς όσο δε πάει
.

Δεν το αγνοω...!Εχω διαβασει τα καταστατικα μερικων σχολων..
Σου λέω πως έχει δύναμη να διαλύσει τον ΦΣ και εσύ απορείς αν έχει δύναμη να διώξει τις παρατάξεις;
Πιτευω πιο ευκολο ειναι να διαλυθει ο φοιτητικος συλλογος παρα να απαγορευθει η υπαρξη αυθορμητων συλλογικοτητων μεσα απο το κατατατικο..!
Δηλ τι θα γινεται αν συνασπιζονται πανω απο 10 ατομα??
Η διάλυση του ΦΣ ξέρεις τι συνεπάγεται; Δημιουργία νέου ΦΣ, νέου καταστατικού που θα ρυθμίζει τα πάντα όσον αφορά τον -νέο πλέον- Φοιτητικό Σύλλογο.
Πως μεσα απο το καταστατικο θα απαγορευται η συναθροιση και συνασπιση ατομων με κοινα ιδεωδη??

Ο ΦΣ και όσα τον διέπουν είναι όλα Νομικά Κατοχυρωμένα! Το Δημοψήφισμα, όπως το θέτεις, ξέρεις τι θα είναι; Τίποτα! Δεν έχει καμιά, καμία, καμιά νομική ισχύ!

Οπως αναφερει και ο κ Ι Καρακωστας στο κειμενο του

Η κατάργηση προϋποθέτει βεβαίως συναίνεση -των περισσοτέρων τουλάχιστον- και αποδοχή της αυτονόητης δημοκρατικής αρχής του αυτοκαθορισμού και του αυτοπροσδιορισμού καθώς και του απόλυτου σεβασμού της προσωπικότητας των μελών της κοινωνίας.

Αρα ενα δημοκρατικο φοιτητικο δημοψηφισμα χρειαζεται και εχει καποια βαση...
Οπότε αν θες να κάνεις κάτι πραγματικά ουσιώδες, ξεκίνα από όσα είναι κατοχυρωμένα πως μπορείς να κάνεις!
Εσυ πιστευεις οτι τα κομματα μπορουν να φυγουν μεσα απο τροποποιηση του καταστατικου..!
Εγω πιστευω οτι μπορουν τα φερεφωνα του κομματικου μηχανισμου δαπ πασπ πκσ και φερεφωνα του συριζα να φυγουν με ενα δημοκρατικο φοιτητικο δημοψηφισμα..!
Για το ποια προταση ειναι πιο ουσιωδης και πιο σωστη ισως χρειαζεται ενα poll που ισως ανοιξω ωστε να αναλυθουν οι προτασεις μας και οποιες αλλες προκυψουν..!

3. Το κείμενο που παραθέτεις πάει στην άλλη άκρη! Σα να λέμε πως κρίνει πως ο Συνδικαλισμός στις σχολές έφτασε στη παρακμή του .. και ήρθε ώρα να σταματήσει! Δε προτείνει κάποια αλλαγή, απλά παύση!
Οσοι όμως συμφωνούν με τη δική μου, καθαρά μειοψηφική, άποψη ότι στόχος του πανεπιστημίου πρέπει να είναι η απελευθέρωση των φοιτητών από τις προκαταλήψεις τους (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν το πώς διανοούνται οι ίδιοι οι φοιτητές το «συμφέρον» τους), βλέπουν πως μόνο μία λύση υπάρχει: Η άμεση κατάργηση της συμμετοχής των φοιτητών στη νομή της πανεπιστημιακής «εξουσίας».
Εκτός αν εννοείς αλλαγή το:
Οσοι πιστεύουν ότι το πανεπιστήμιο έχει καθήκον να προσφέρει τα εφόδια γνώσεων που χρειάζονται για την κοινωνική και οικονομική «επιτυχία» δεν έχουν λόγο να εναντιώνονται στον φοιτητικό συνδικαλισμό. Τους αρκεί να ζητούν από τα κόμματα να επιβάλουν μια κάπως πιο κόσμια (από την παρατηρούμενη) συμπεριφορά εκ μέρους των συνδικαλιστών.
Αυτό περιμένεις να σχολιάσω; Η ισορροπία και η επίγνωση σε παρελθόν, παρόν και μέλλον που είναι; Ο άνθρωπος απλά αναγνωρίζει πως ο φοιτητής θα έπρεπε να είναι μια μηχανή λήψης γνώσης και ως εκεί. Οι φοιτητές, όμως, είναι πάντα πολλά περισσότερα ..
Τα κειμενα τα παρεθεσα απλα και μονο για να καταλαβουμε οτι και αλλοι σκεφτονται παρομοια με εμας..!
Δεν ασπαζομαι απολυτα την επιχειρηματολογια τους...!
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Νταξ .. δεν επικοινωνούμε. Το λέω για τελευταία φορά. Ο Φοιτητικός Σύλλογος έχει νομική υπόσταση. Αν δεν ξέρετε τι είναι αυτό, google it. Δεν μπορείτε να την αγνοήσετε, όσο και αν ο ρομαντισμός (ή η μισαλλοδοξία) σας υπαγορεύει το αντίθετο. Το Καταστατικό κάθε Συλλόγου είναι με αριθμό Πρωτοκόλλου στο Πρωτοδικείο. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Το Δημοψήφισμα για να θεωρηθεί έγκυρο ως αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνει με μορφή εκλογών. Όποια άλλη μορφή και να έχει, το αποτέλεσμα θα θεωρείτε αλλοιωμένο (και πιθανότατα όντως θα είναι). Αλλά και να γίνει με αυτές τις συνθήκες, το αποτέλεσμα δεν έχει νομικά καμία δύναμη απέναντι στον Φοιτητικό Σύλλογο, μιας και τα μόνα όργανα αποφάσεων αναγνωρίζονται από το Καταστατικό το ΔΣ και η ΓΣ.

Τέλος, είναι κουραστικό να απαντάς με μασημένη τροφή από άλλα Forums, εκνευριστικό το να υπεκφεύγεις στις απαντήσεις σου και προσβλητικό για τον συνομιλητή σου που κάθετε και διαβάσει κατεβατά που παραθέτεις χωρίς να έχουν πάντα σχέση με το θέμα στο οποίο αναφέρεσαι. Αυτό δεν αποτελεί διάλογο, για εμένα ..

Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

@ΙορδανηΗλεκροΜαγνητικεΠαλμε
Μια ακομη φορα να κανεις copy paste απαντηση θα σε banαρω μονιμα σαν bot.

@hengeo
Το καταστατικο για να αλλαξει θελει ενα μεγαλο ποσοστο των εγγεγραμμενων φοιτητων να συμφωνει στην αλλαγη του, αρα μας λες τι; Οτι το 50% ενος δημοψηφισματος καποιων ατομων (πολυ λιγοτερων απο τους εγγεγραμμενους) ειναι πιο "δυνατο" απο το 75% (δε θυμαμαι το κανονικο ποσοστο αλλα πρεπει να'ναι καπου εκει ή τουλαχιστον αρκετα παραπανω απο 50%) των εγγεγραμμενων φοιτητων;;
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

LocknLoad έγραψε:@hengeo
Το καταστατικο για να αλλαξει θελει ενα μεγαλο ποσοστο των εγγεγραμμενων φοιτητων να συμφωνει στην αλλαγη του, αρα μας λες τι; Οτι το 50% ενος δημοψηφισματος καποιων ατομων (πολυ λιγοτερων απο τους εγγεγραμμενους) ειναι πιο "δυνατο" απο το 75% (δε θυμαμαι το κανονικο ποσοστο αλλα πρεπει να'ναι καπου εκει ή τουλαχιστον αρκετα παραπανω απο 50%) των εγγεγραμμενων φοιτητων;;
Το 50% των (εγγεγραμένων) φοιτητών εννοούσα. Για αυτό έγραψα και αν καταφέρει να μαζέψει κ.λ.π.
msl έγραψε:ο ρομαντισμός
You may say i am a dreamer, but i am not the only one..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

JordanEmp topics = spam topics => communication breakdown

Εικόνα
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Χωρίς να θέλω να παρέμβω ουσιαστικά στην συζήτηση, jordanEMP, έχεις ξεκινήσει μια "καμπάνια" εν μέσω εξεταστικής για την αποκομματικοποίηση και -ίσως- την μερική αποπολιτικοποίηση του πανεπιστημίου, σε 852 fora, με τερατώδη και δυσανάγνωστα ποστς, και ακόμα δίνεις λινκς από το ένα για το άλλο (μάλλον επειδή βαριέσαι και να αντιγράφεις). Θα θεωρήσω περιττό να αναφέρω ότι είσαι στα όρια του spamming....

Θεωρώ την προσέγγισή σου λίγο επιφανειακή, μιας και λες "έξω τα κόμματα", "φύγετε", "νταβατζήδες" κλπ κλπ,
αλλά δεν απαντάς στο προκείμενο (που σου έθεσε και η μσλ): Μετά, τι;

Και επίσης, θεωρείς ότι τα κόμματα φύτρωσαν σαν ραπανάκια στα πανεπιστήμια; Ήρθαν, αξιοποιώντας|εκμεταλλεύοντας|καπηλεύοντας (διάλεξε όποιον όρο θες) την υπάρχουσα πολιτικοποίηση, και την εμπλοκή του φοιτητικού κινήματος στα πολιτικά τεκταινόμενα. Αν τα διώξουμε (που και εγώ πολύ θα το ήθελα), και διατηρήσουμε αμιγή την πολιτική έκφανση της πανεπιστημιακής ζωής, θεωρείς ότι δεν θα "ξαναφυτρώσουν"; Ή ότι δεν θα οικειοποιηθούν την οποιαδήποτε συλλογικότητα δημιουργηθεί;

Δυστυχώς, και συγνώμη για την αηδιαστική παρομοίωση, τα κόμματα λειτουργούν σαν τον καρκίνο. Και να αποκόψεις τον όγκο, η κακοήθεια θα επηρεάσει και όοολα τα άλλα υγειή κύτταρα. Οπότε...ή βρίσκεις κάτι αντίστοιχο της στοχευμένης χημειοθεραπείας, ή δέχεσαι την μοίρα σου.

Στην ελληνική πραγματικότητα, μάλλον η πιο σίγουρη λύση είναι η δεύτερη. Πρώτον, γιατί δεν είσαι ο μόνος που έκανε τέτοιες προσπάθειες, και όπως βλέπεις, τα κόμματα είναι ακόμα εκεί, και δεύτερον, με διαδικτυακές εκστρατείες δεν αλλάζει όχι μόνο ο κόσμος, αλλά ούτε καν το διαδίκτυο...

Εικόνα
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”