Είπα να μη ξαναγράψω για το θέμα αυτό, αλλά αφού ρωτάς θα απαντήσω για μια τελευταία φορά.Chris έγραψε:ΣΤΟΠ!NickNafplio έγραψε:Δεν είναι όμοιες καταστάσεις. Οι φοιτητές στην Αμερική είχαν κάνει κατάληψη τότε όλοι μαζί για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση της πατρίδας τους που
Είστε μια μειοψηφία που κλείνει τις σχολές ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ για κάθε τι που παιρνάει και δεν σας αρέσει**. Λες και σας ανήκουν τα ιδρύματα που πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος πολίτης. Χώρια το ότι ανάμεσά σας υπάρχουν και κάποιοι που "αγωνίζονται για μια καλύτερη παιδία", και έχουν να ανοίξουν βιβλίο από το λύκειο, η ανοίγουν 2 φορές το χρόνο. Ένα σύνθημα που ακούγεται πολύ από εσάς τελευταία είναι το "Λευκές, λευκές, οι εξεταστικές, οι φοιτητές αιώνιοι και οι σχολές κλειστές", το οποίο σε συνδιασμό με γεγονότα όπως αυτά στη νομική και στους Πολιτικούς, μαρτυράει τη σήψη της κατάστασης αυτής. Με τη λογική πολλών από εσας, ας κλείσουμε τα πανεπιστήμια μόνιμα μέχρι να πέσει το καπιταληστικό σύστημα, ε δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...Chris έγραψε:Δηλαδή εμείς τι κάνουμε γενικά τώρα;
Έχω γνωστούς σε πολλά πανεπιστήμια τύπου Cambridge, Harvard κτλ, οι οποίοι έχουν που σπουδάζουν εκεί 3 χρόνια και βάλε, και όταν τους περιγράφω την κατάσταση εδώ, μου λένε ότι αυτά δεν γίνονται εκεί για κανένα λόγο, και αυτό γιατί εκεί δεν υπάρχουν κόμματα μέσα στα πανεπιστήμια και κάθε διαμαρτυρία (όποτε γίνεται) αφορά πραγματικά το σύνολο όλων των φοιτητών, ανεξάρτητα από την τάξη στην οποία ανήκουν, και τα φοιτητικά κινήματα είναι πραγματικά φοιτητικά κινήματα. Και δεν σπουδάζουν μόνο πλουσιόπαιδα εκεί επειδή υπάρχουν δίδακτρα. Για τους οικονομικά αδύναμους υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις.
**: Ο νόμος μπορεί να έχει αρκετά κακά σημεία, αλλά εσείς κάνετε λόγο και για άλλα τόσα που δεν αναφέρονται πουθενά σε αυτόν. Δεν είναι ένας νόμος που καταστρέφει ολοκληρωτικά την δωρεάν παιδεία όπως τον παρουσιάζετε εσείς, και γι αυτό όσοι συμμετέχετε σε αυτό τον "αγώνα" δεν είστε ούτε το 10% των φοιτητών.
Εγώ βλέπω ότι πλέον οι μισές και βάλε σχολές έχουν ανοίξει. Ευτυχώς, να τελειώνουμε σιγά σιγά.Chris έγραψε:Να σου θυμίσω ότι δεν έχουν ανοίξει και τόσες σχολές. Και σήμερα οι ΓΣ στην επαρχία πήραν σχεδόν όλες απόφαση για κατάληψη.
Δεν ξέρω πως το συμπέρανες αυτό. Αλλά αυτό που θα ήθελα και θα ήταν και το πιο σωστό, είναι για τέτοιες αποφάσης να γίνεται ψηφοφορία μέσω ίντερνετ, στην οποία θα παίρνουν μέρος μόνο φοιτητές της κάθε σχολής, και έτσι όλες οι αποφάσεις θα ήταν καθαρές και θα εκφράζανε όλους τους φοιτητές, ακόμα και αυτούς που μένουν μακριά και δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται συνέχεια για να ψηφίζουν. Εάν δεν το έχεις καταλάβει, όλοι αυτοί οι φοιτητές που δεν έρχονται στις ΓΣ, είτε δεν μπορούν λόγο απόστασης, είτε θεωρούν τον ΦΣ με τη μορφή που έχει στα Ελληνικά πανεπιστήμια, ως ένα όργανο που εκφράζει μικροκομματικά και όχι φοιτητικά συμφέροντα.Chris έγραψε:Δηλαδή τι θες; Κεντρική ΓΣ για όλα τα τμήματα της Ελλάδας για να μείνεις ευχαριστημένος; Δεν γίνεται αυτό για πρακτικούς λόγους.