Κριτική στις Πανελλήνιες

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος
Facebook ID: 0

Κριτική στις Πανελλήνιες

Δημοσίευση από Chris »

Lesta έγραψε:Τα ορθογραφικά λάθη είναι για να δώσουν έμφαση στα επιχειρήματά σου?
Η τελευταία φορά που τσέκαρα το όνομα της σχολής που είμαι γραμμένος ήταν χτες που έδωσα μάθημα και διάβασα "Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών" και όχι "Φιλολογία" ή "Στενογραφία" ή "Κινέζικη Καλλιγραφία - Γιαπωνέζικο Οριγκάμι με εφαρμογές στα Μπονσάι".

Το να χρησιμοποιείς ως επιχείρημα ότι η ορθογραφία του άλλου είναι κακή είναι αυτό που λέμε "επιχείρημα λύσης απελπισίας". Αν μιλήσεις με έναν ΚΝίτη για πολλή ώρα και αρχίσει να αγανακτεί στο τέλος με την αστική-αντεργατική φάτσα σου, τότε θα πετάξει ένα "Είσαι αντισταλινικός και εχθρός του σοσιαλισμού" και θα σταματήσει να σου μιλάει...

Στο Ίντερνετ μιλάς, δε δημοσιεύεις εργασία για Νόμπελ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Κυρ Ιαν 31, 2010 9:07 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Το topic αποτελεί θεματική συνέχεια ενός άλλου topic περί επιτήρησης και αντιγραφής
Lesta
Real Name: Lesta

Re: Καλή σας όρεξη κύριε επιτηρητά...

Δημοσίευση από Lesta »

Chris έγραψε:
Lesta έγραψε:Τα ορθογραφικά λάθη είναι για να δώσουν έμφαση στα επιχειρήματά σου?
Η τελευταία φορά που τσέκαρα το όνομα της σχολής που είμαι γραμμένος ήταν χτες που έδωσα μάθημα και διάβασα "Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών" και όχι "Φιλολογία" ή "Στενογραφία" ή "Κινέζικη Καλλιγραφία - Γιαπωνέζικο Οριγκάμι με εφαρμογές στα Μπονσάι".

Το να χρησιμοποιείς ως επιχείρημα ότι η ορθογραφία του άλλου είναι κακή είναι αυτό που λέμε "επιχείρημα λύσης απελπισίας". Αν μιλήσεις με έναν ΚΝίτη για πολλή ώρα και αρχίσει να αγανακτεί στο τέλος με την αστική-αντεργατική φάτσα σου, τότε θα πετάξει ένα "Είσαι αντισταλινικός και εχθρός του σοσιαλισμού" και θα σταματήσει να σου μιλάει...

Στο Ίντερνετ μιλάς, δε δημοσιεύεις εργασία για Νόμπελ.
΄

Να σου πώ λοιπόν πως μπορεί να μην είμαστε σε σχολή φιλολογίας όπως λες, αλλά είμαστε σε ένα ανώτατο πανεπιστημιακό ίδρυμα και είναι κρίμα να έχουμε γνώσεις δημοτικού για την ίδια μας την γλώσσα. Επίσης δεν το χρησιμοποίησα σαν επιχείρημα και ούτε έχω καμία σχέση με οποιοδήποτε κόμμα. Καμία άλλη ερώτηση?
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

για να μπεις σε αυτή τη σχολή έδωσες εξετάσεις και στη νεοελληνική γλώσσα. αυτό δε σου λέει τίποτα;

όσο για το θέμα του topic: αν διαβάζατε, αντί να ποστάρετε στο semfe.gr, δε θα χρειαζόσασταν σκονάκια :P (και θα αφήνατε και τους moderators να διαβάσουν. γι'αυτό κλείστε τα pc)
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ με το θέμα όσο θα ήθελα, αλλά πέτυχα κάποια σημεία που ήταν .... ένα κι ένα :evil:
thangus έγραψε:
pao132003 έγραψε:για να μπεις σε αυτή τη σχολή έδωσες εξετάσεις και στη νεοελληνική γλώσσα. αυτό δε σου λέει τίποτα;
Μην μου το θυμηζεις αυτο πραγματικα!!!Ειναι λυπηρο πως το 2010 δεν μπορουμε να καταλαβουμε πως σε αυτο το μαθημα δεν θα επρεπε να εξεταζομαστε στις πανελλαδικες εξετασεις και να ειναι κριτηριο για την εισαγωγη μας στο πανεπηστιμιο.
Η ικανότητά σου να κατανοείς την νεοελληνική γλώσσα και να μπορείς να εκφραστείς σε αυτή με τρόπο που να γίνεσαι κατανοητός από τους γύρω σου, φυσικά και αποτελεί κριτήριο για να μπεις σε κάποιο πανεπιστήμιο μετά!! Εκτός και αν θεωρείς ότι μόνο οι δικηγόροι πχ πρέπει να ομιλούν σωστά και οι υπόλοιποι είμαστε "επιστήμονες" .. 1-2 .. 3-4 .. 14 ορθογραφικά-συντακτικά λαθάκια .. ποιός τα κοιτάει μωρέέέ ....

@vbalos
vbalos έγραψε:Ευχαριστώ κανένας...εγώ είμαι χρόνια φαν σου οπότε με κάνεις να :oops:
:lol: :lol: :lol:

@Chris
Chris έγραψε:
Lesta έγραψε:
O kanenas έγραψε:Εκφράσεις ερειστικές σαν αυτή σου προτείνω να τις αποφεύγεις. Βλέπεις ότι δεν έχω επιθετικό ύφος απέναντί σου, προσπαθώ να κάνω μαζί σου μια πολιτισμένη κουβέντα και περιμένω από σένα να το σεβαστείς. Άλλωστε, χάνω το ενδιαφέρον μου να τη συνεχίσω όταν βλέπω ότι μια ωραία συζήτηση πέφτει σε ένα επίπεδο ανταγωνισμού απόψεων.
Δεν είχα καμία πρόθεση να σε προσβάλλω και συγγνώμη αν κατάλαβες κάτι τέτοιο. Πάντα είμαι ευγενικός με τις κοπέλες (κυρίως αν είναι και ωραίες). Μάλιστα χαίρομαι που έχω συνομιλητές με δομημένα επιχειρήματα που μπορούν να κάνουν μιά συζήτηση επιπέδου
Ο,τι πιό σεσηπό έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό εδώ μέσα. Μπράβο κύριε Lesta πήρες επίσημα το παράσημο του λίγδα (και με ακριβά γούστα μάλιστα) e-πέφτουλα.
Chris .. .. γιατί το συνεχίζεις, πουλάκι μου; Και μάλιστα με τέτοιους χαρακτηρισμούς ..
Off Topic
edit: Μια μικρή μετακίνηση στο κείμενο που έπρεπε να είναι hide .. :oops:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος msl την Κυρ Ιαν 31, 2010 6:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Ένας που μπαίνει στο πανεπιστήμιο, ασφαλώς και πρέπει να ξέρει να χειρίζεται τη γλώσσα σωστά. (από πολλές απόψεις...σωστά) Αλλά το να επιστρατεύεις ως επιχείρημα την ανορθογραφία του άλλου... :roll:
msl έγραψε:Chris .. .. γιατί το συνεχίζεις, πουλάκι μου; Και μάλιστα με τέτοιους χαρακτηρισμούς ..
Καλά, καλά...σταματάω. :P
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Chris έγραψε:Ένας που μπαίνει στο πανεπιστήμιο, ασφαλώς και πρέπει να ξέρει να χειρίζεται τη γλώσσα σωστά. (από πολλές απόψεις...σωστά) Αλλά το να επιστρατεύεις ως επιχείρημα την ανορθογραφία του άλλου... :roll:
msl έγραψε:Chris .. .. γιατί το συνεχίζεις, πουλάκι μου; Και μάλιστα με τέτοιους χαρακτηρισμούς ..
Καλά, καλά...σταματάω. :P
Όπως είπα ήδη, δεν ξέρω ακριβώς τι ειπώθηκε! Είδα "διαγώνια" καμιά 20αρία posts και το μάτι μου έπεσε πάνω σε κάποια πράγματα .. και ένα ήταν αυτό! (και άλλο ένα το δικό σου epic post :P) Και η συγκεκριμένη ατάκα που έκανα quote ήταν κατά την άποψή μου, τραγική!

Άβαταρ μέλους
vnsc
Real Name: Renos

Δημοσίευση από vnsc »

το να έχεις απόλυτη άποψη χωρίς να έχεις γνώση, κατά την άποψή σου, δεν είναι τραγικό?
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

vnsc έγραψε:το να έχεις απόλυτη άποψη χωρίς να έχεις γνώση, κατά την άποψή σου, δεν είναι τραγικό?
Δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θες να πεις. Οπότε επιφυλάσσομαι να απαντήσω μέχρι να αναλύσεις κάπως το σκεπτικό σου.

("απαντάω" εγώ μιας και το post σου είναι κάτω από το δικό μου)

Άβαταρ μέλους
vnsc
Real Name: Renos

Δημοσίευση από vnsc »

Το σκεπτικό μου έχει ως εξής:
msl έγραψε:Όπως είπα ήδη, δεν ξέρω ακριβώς τι ειπώθηκε! Είδα "διαγώνια" καμιά 20αρία posts και το μάτι μου έπεσε πάνω σε κάποια πράγματα .. και ένα ήταν αυτό! (και άλλο ένα το δικό σου epic post ) Και η συγκεκριμένη ατάκα που έκανα quote ήταν κατά την άποψή μου, τραγική!
Δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι γνωρίζεις επακριβώς σε τι αναφέρεται ούτε ο thangus ουτε ο Chris.
Άρα επαγωγικά σκεφτόμενος, αμφισβητώ τό ότι έχεις γνώση, παρόλαυτα δεν μπορώ παρά να είμαι σίγουρος για το ότι έχεις άποψη. Και ρωτώ, το να έχεις άποψη χωρίς να έχεις γνώση δεν είναι τραγικό?

--Την λέξη "τραγικό" τη χρησιμοποίησα επειδή τη χρησιμοποίησες κ εσυ. Νομίζω ότι δίνει περισσότερη ένταση στο ποστ μου απ' όσο θα ήθελα.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Τραγικό είναι για εμένα το να προσπαθείς να κάνεις έμμεσα προσωπική επίθεση και να μην έχεις να σχολιάσεις κάτι επί αυτού που είπα, παρά μόνο δίνοντας χτυπήματα "κάτω από τη ζώνη".

Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Είμαστε στα όρια του off-topic, αλλά από την συζήτηση περί ορθογραφίας μου γεννήθηκε μία ειλικρινής απορία. Έχει τύχει σε κανέναν να του κόψει καθηγητής βαθμούς λόγω του τρόπου γραφής του; Το ρωτάω διότι μπορεί να μην έχω πρόβλημα με την ορθογραφία, ο γραφικός χαρακτήρας μου όμως είναι της γραμματοσειράς <<MS Awful Hand Writing>> ( :lol: ), αλλά τέτοιο πρόβλημα δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ. Μόνο μία φορά άκουσα το σχόλιο <<έχεις λίγο δύσκολο γραφικό χαρακτήρα>>, και αυτό καθαρά φιλικά, όχι ότι μου έκοψε για αυτό. Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι άπαξ και είναι κατανοητό αυτό που γράφει ο άλλος, όντως δεν έχει νόημα σε μαθηματικοφυσική σχολή να μπαίνουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Εδώ έχω συναντήσει ορθογραφικά λάθη και σε θέματα καθηγητών!
Off Topic
msl έγραψε:Τραγικό είναι για εμένα το να προσπαθείς να κάνεις έμμεσα προσωπική επίθεση και να μην έχεις να σχολιάσεις κάτι επί αυτού που είπα, παρά μόνο δίνοντας χτυπήματα "κάτω από τη ζώνη".
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πάρω τη θέση κανενός στη διαφωνία σας, αλλά σαν ουδέτερος παρατηρητής, θα ήθελα να υπενθυμίσω το <<Μην κάνεις στον άλλο, αυτό που δε θα ήθελες να κάνουν σε εσένα>>. Όταν λίγο πιο πάνω αποκαλείς σχόλιο άλλου τραγικό, αυτό δεν ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση, αλλά όταν το έκαναν σε σένα το ίδιο σχόλιο ξαφνικά έγινε; Με δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν μπορεί να γίνει σωστή συζήτηση, όσο δίκιο ή καλή πρόθεση και αν έχεις..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Off Topic
Hengeo, χαρακτήρισα ως τραγική μια άποψη και αιτιολόγησα το γιατί. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το να χαρακτηρίσουν ως "τραγικό" το ότι εκφέρω την άποψή μου στο θέμα "να μην εξετάζεται η Νεοελληνική Γλώσσα στις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση" (και όχι το περιεχόμενό της άποψης).

Θα παρακαλέσω όποιον έχει σκοπό να ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα, να το κάνει με pm .. Δε θα ήθελα να επανέρχομαι στο παρόν topic με offtopic posts περί αυτού.
@papagalakos : τι ακριβώς θες να πεις με το παραπάνω;

Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Off Topic
Έτσι όπως το θέτεις έχεις κάποιο δίκιο. Αυτό που ήθελα να καταδείξω γενικά είναι ότι είναι εύκολο να παρεξηγηθεί το ύφος ή η πρόθεση κάποιου, για αυτό καλό είναι να μην βγάζουμε έτσι γρήγορα απόλυτα συμπεράσματα, ειδικά στον γραπτό λόγο που δεν μπορείς να δεις την γλώσσα του σώματος (στην πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία άλλη χροιά έχει αν πει κάποιος κάτι γελώντας και άλλη φωνάζοντας). Επαναλαμβάνω αυτό το λέω γενικά για όλους, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου, αφού και εγώ έχω την τάση να γίνομαι απόλυτος και ωμός ώρες ώρες.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν πανελλήνιες. Το να συζητάμε πως θα ήταν καλύτερες είναι εξ ορισμού λάθος γιατί οι πανελλήνιες εξ ορισμού δεν μπορούν να πουν τίποτα περισσότερο από το αν σε μια δεδομένη χρονική στιγμή με άγχος μπορείς να επαναλάβεις μεθοδολογίες που μάθαινες ένα χρόνο. Οι πανελλήνιες είναι ένας θεσμός που φτιάχτηκε για να κόβει κόσμο από το πανεπιστήμιο, ώστε το σύστημα να γεννά ανεργία και να εξασφαλίζει περιορισμένο εργατικό δυναμικό με πανεπιστημιακή γνώση ώστε να μην έχει διεκδικήσεις. Λίγοι επιστήμονες, εξοιδεικευμένοι, έτσι ώστε να είναι υπηρέτες των επιχειρηματιών με απειλή την ανεργία. Πολύ εργατικό δυναμικό χειρονακτικής-τεχνικής εργασίας. Απαραίτητη προυπόθεση για να ξεχωρίσουν οι λίγοι. Τα κριτήρια για την εισαγωγή; Ταξικά, αφού ο γιός του εργαζόμενου δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες με την κόρη του αστού και αυτή με τη σειρά της με το παιδί του βιομήχανου.
Να καταργηθούν τώρα οι πανελλήνιες. Ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια.
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

papagalakos έγραψε:Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν πανελλήνιες. Το να συζητάμε πως θα ήταν καλύτερες είναι εξ ορισμού λάθος γιατί οι πανελλήνιες εξ ορισμού δεν μπορούν να πουν τίποτα περισσότερο από το αν σε μια δεδομένη χρονική στιγμή με άγχος μπορείς να επαναλάβεις μεθοδολογίες που μάθαινες ένα χρόνο. Οι πανελλήνιες είναι ένας θεσμός που φτιάχτηκε για να κόβει κόσμο από το πανεπιστήμιο, ώστε το σύστημα να γεννά ανεργία και να εξασφαλίζει περιορισμένο εργατικό δυναμικό με πανεπιστημιακή γνώση ώστε να μην έχει διεκδικήσεις. Λίγοι επιστήμονες, εξοιδεικευμένοι, έτσι ώστε να είναι υπηρέτες των επιχειρηματιών με απειλή την ανεργία. Πολύ εργατικό δυναμικό χειρονακτικής-τεχνικής εργασίας. Απαραίτητη προυπόθεση για να ξεχωρίσουν οι λίγοι. Τα κριτήρια για την εισαγωγή; Ταξικά, αφού ο γιός του εργαζόμενου δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες με την κόρη του αστού και αυτή με τη σειρά της με το παιδί του βιομήχανου.
Να καταργηθούν τώρα οι πανελλήνιες. Ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια.
οσον αφορα την καταργηση των πανελληνιων συμφωνουμε.. οχι για ακριβως τους ιδιους λογους.. η διαπιστωση σου οτι "Τα κριτήρια για την εισαγωγή ειναι ταξικά αφού ο γιός του εργαζόμενου δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες με την κόρη του αστού και αυτή με τη σειρά της με το παιδί του βιομήχανου" ειναι σωστη αλλα δεν πιστευω οτι η κατασταση στηθηκε ετσι επιτηδευμενα. Βεβαια ειναι αναποφευκτη συνεπεια της επιβολης των πανελληνιων με αυτη την μορφη σε αυτη την κοινωνια...
Ομως πιστευεις οτι μπορουμε να προχωρησουμε αμεσα στην ελευθερη προσβαση?? χωρις πρωτα να εχουμε προετοιμασει τοσο την κοινωνια οσο και τα πανεπιστημια?? υπαρχουν αυτη την στιγμη υποδομες τοσο στα πανεπιστημια οσο και στην αγορα εργασιας για να δεχονται τοσο κοσμο σε ετησια βαση? εγω πανω σε αυτο εχω να προτεινω δουλεια σε συγκεκριμενους τομεις πριν την πληρη καταργηση του θεσμου
1) Σοβαρος επαγγελματικος προσανατολισμος κατά την διαρκεια της σχολικης φοιτησης.. να γινει ξεκαθαρο στον μαθητη το τι επαγγελμα θελει να κανει ώστε να μπορει μετα ελευθερα (χωρις πανελληνιες κλπ) να το ακολουθησει
2) Αναβαθμιση της πανεπιστημιακης υποδομης ώστε να μπορουν οι σχολες να δεχτουν περισσοτερο κοσμο. Επισης ουσιαστικη ανωτατοποιηση των ΤΕΙ
Μεσα στους στοχους των 2 παραπανω πρεπει να είναι η εμπεδωση στην κοινωνια μιας νοοτροπιας «αξιοποιησης» ολων των επαγγελματων.. Για να μην βρεθουν οι ηλεκτρολογοι, οι πολιτικοι, η ιατρικη και η νομικη (αλλα εν τελει και η κοινωνια) με 15000 ατομα των χρονο..
Τελος μεταβατικα ειμαι υπερ μιας εναλλακτικης μορφης εξετασεων (πχ να μπαινουν από τα ιδια πανεπιστημια). Μπορει κατι τετοιο να μην καταργησει τελειως την επιστημονικη και οικονομικη βαρβαροτητα του «φροντηστηριο για να περασω» αλλα τουλαχιστον δεν θα κινδυνευεις να περασεις στην 15η επιλογη του μηχανογραφικου σου. Να δινεις δηλαδη εξετασεις μονο σε σχολες που σε ενδιαφερουν…
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”