Δεν υπερασπίστηκα κανενός είδους προπαγάνδας. Τώρα θα το κάνω.Malefino έγραψε: Για πλάκα το είπα ρε δεν θαυμάζω την ικανότητα της δύσης στην κρυφή προπαγάνδα. Δηλαδή εσύ εκτιμάς πιό πολύ τους Κουβανούς οι οποίοι ασκούν ειλικρινή προπαγάνδα ενώ οι εδώ είναι υποκριτές; Η προπαγάνδα είναι προπαγάνδα είτε κρυφή είτε έκδηλη και πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ο καθένας θα κρίνει τον τρόπο με τον οποίο δε θα υπακούσει.
Ένα σύστημα που επιβλήθηκε με επανάσταση δεν έχει δικαίομα να υπαρασπίσει τον εαυτό του από τον προπαγανδιστικό πόλεμο όλης της υπόλοιπης υφιλίου, που στο κάτω κάτω είναι συστήματα που όχι απλά με επανάσταση δεν στέκονται αλλά με την εκμετάλευση των ίδιων τους των λαών. Δηλαδή τι θα 'πρεπε, να πει στον κουβανικό λαό "ας ακούσουμε και την άλλη πλευρά";
Δεν είσαι υποχρεωμένος να προτιμάς ένα από τα δύο ως αυτό που θες. Θεωρώ όμως ότι μπορείς να συγκρίνεις και να ξεχωρίσεις το καλύτερο, μεταξύ των δύο.Malefino έγραψε:Ξαναλέω ότι εγώ δεν συγκρίνω την κούβα με εδώ... Υπάρχουν και στα δύο μέρη ολοκληρωτικά καθεστώτα κι εγώ συγκεκριμένα δεν παίρνω θέση υπέρ κανενός. ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ?? Ή ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ πρέπει αν πάρω θέση για ένα απ'αυτά??????Πρώτα θα διατυπώσω εγώ κάποιες ερωτήσεις.
Το να παρακολουθήσαι από κάμερες δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Οι προληπτικές συλλήψεις γιατί θεωρήσε ύποπτος κατά του καθεστότως δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτισμού;
Οι συλλήψεις με στοιχεία "αποτυπώματα σε τασάκι" δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Η παρουσία πάνοπλων μπάτσων σε κάθε γωνία δεν είναι κι αυτό στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Η διεξαγωγή εκλογών με άνιση προβολή και προπαγάνδιση δεν είναι κι αυτό στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Η καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων δεν είναι στοιχείο ολοκληρωτικού καθεστώτος;
Τα λευκά κελιά;
Οι παρακολουθήσεις;
Οι έφοδοι σε στέκια;
Οι ξυλοδαρμοί στα ΑΤ;
Τα εργατικά "ατυχήματα";
Αν τώρα εσύ τα βρίσκεις ακριβώς ίδια θα ήθελα να μου το εξηγήσεις λίγο. Όπως και να μου εξηγήσεις γιατί είναι ολοκληρωτικό καθεστώς. Κι όχι με γενικόλογα προεκλογικής ομιλίας γενικά κι αόριστα περί καταπάτησης δικαιομάτων, προπαγάνδας κ.λπ. Συγκεκριμένα γεγονότα ή παραδείγματα. Εγώ σου ανέφερα παραπάνω και άμα θες σου βρίσκω και τόσο κι άλλα τόσα.
Τα συνήθησες και δεν σου κάνουν αίσθηση; Δεν είμαι ο γαμάτος και ο έξυπνος. Αλλά απ' ότι φαίνεται κάποιοι άλλοι εδώ πέρα έχουν κάνει καραμέλα το "η Κούβα είναι ολοκληρωτικό καθεστώς", μιλώντας πατώντας σε μια ολοκληρωτικότατη χώρα.Malefino έγραψε: Και κόψε λίγο με αυτά τα επιχειρήματα τα έχεις κάνει καραμέλα. Τα ξέρουμε από παλιά κι αν δεν τα ξέραμε μας τα έμαθες. Δε γίνεται σε κάθε συζήτηση να μας τα επισημαίνεις λες και είμαστε όλοι άσχετοι και εσύ είσαι ο γαμάτος και πιο έξυπνος που τα κατάλαβες,... Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με συνείδηση ,δε σε έχρισε κανένας υπηράτη της αλήθειας...![]()
![]()
![]()
![]()
Έχεις βαρεθεί να ακούς για τα εργατικά ατυχήματα; Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά εσύ μπορεί να τα βαρέθηκες. Οι οικογένιες των νεκρών εργατώ όμως μάλον έχουν άλλη γνώμη. Μάλον δεν θα τους έχει περάσει επειδή το έχουμε πει πολλές φορές.
Ακόμα το ότι εσύ βαρέθηκες να το ακούς και σου φαίνεται καραμέλα δεν σημαίνει πως αυτή τη στιγμή παύουμε να μιλάμε γνωρίζοντας ότι επείκηνται νεκροί στα σύνορα, στα εργοστάσια, στα πλοία και όπου αλλού. Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε αυτή τη συζήτηση με το Hengeo και μετά από λίγο σκάει η είδηση "16 νεκροί στα σύνορα".
Βαρέθηκες να ακούς για καταπάτηση δικαιομάτων. Αυτό τι σημαίνει, πως σταμάτησαν να καταπατώνται; Σταμάτησαν οι προληπτικές συλλήψεις; Αυτά να τα πεις σε όσους είναι ακόμα μέσα από τέτοιες προληπτικές.
Δεν είμαι ο μόνος γαμάτος που τα κατάλαβε. Μάλον είμαι ο μόνος παλαβός που τον πειράζουν ακόμα και που δεν τα συνήθησε...
Ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου κι ότι είσαι "αναρχοπασιφιστοχριστιανορεφορμοδημοκρατοσοσιαλιστής μιας εναλακτικής κοινωνίας των ίσως ευκαιριών, των ελευθεριών και κατά της καταπίεσης", τα έχουμε ξανασυζητήσει. Δεν με ψήνει.Malefino έγραψε: Και πάλι σε ακούω τόσο πολύ σίγουρο ότι έχεις εντοπίσει την προπαγάνδα χωρίς καν να κρατάς έστω μία πισινή για ναδεις με κάποιες άλλες ματιές τον κόσμο εκτός απ'το κομμουνιστικό ιδεώδες που έχεις στο κεφάλι σου εγκλωβισμένο. Στο τέλος θα καταλήξεις συνομοσιολόγος και γραφικός...Απλά σκέψου λίγο τι λέει κάποιος πρωτού τον βγάλεις απ'ευθείας τσιράκι και πρόβατο ωωωω Μεγάλε Γνώστη της Αλήθειας.
Καλύτερα γραφικός παρά ανερμάτιστος.
Κοίτα όμως κάτι αστείο. Όσο προέβλεπαν αυτή την εξέλιξη για την οικονομία βάση στοιχειωδών αναλύσεων και πρότειναν εναλακτικές ήταν οι γραφικοί. Τώρα τα ξεχάσαμε. Όποτε μίλαγα πολιτικά πριν λίγα χρόνια με λέγαν πάλι γραφικό. Χτες άκουγα στο ΣΚΑΙ πως το πρόβλημα είναι πως τόσο καιρό δεν συζητούσαμε πολιτικά, και από γραφικός έγινα ένοχος που δεν συζητούσα αρκετά.
Καλύτερα λοιπόν να με πεις εσύ γραφικό, κολημένο κ.λπ. Αυτό λέγεται συνέπια, δεν λέγεται γραφικότητα. Το αντίθετο της προδοσίας των ΚΚέδων και των ΠΑΣόκων.
ΟΥ. Και μπορώ να το στηρίξω άμα θες, δεν είναι θέμα.Malefino έγραψε:Όμως κατά τη γνώμη σου στην Κούβα(ανεξάρτητα αν έχει ή δεν έχει) ο νεοφιλελεύθερος,ο εθνικοσοσιαλιστής , ο αναρχικός και οποιοσδήποτε άλλος εχθρός ή φίλος του συστήματος ΠΡΕΠΕΙ να έχει δικαίωμα να προπαγανδίσει τις ιδέες του?? ΝΑΙ Ή ΟΥ?
Σε πρώτη φάση μπορώ να σου απαντήσω με το γνωστό πρόβλημα της δημοκρατίας.
Στη δημοκρατία δίνεις δικαίομα λόγου σε ένα φασίστα;
Στο κομμουνισμό δίνεις δικαίομα λόγου σε ένα δεξιό;
Να σημειωθεί ότι όσο εχθρικό είναι για ένα δημοκράτη ο φασισμός άλλο τόσο είναι για έναν κομμουνιστή η εκμετάλευση.
Κάποιος που έριξε το φασισμό με επανάσταση δεν θα του δώσει βήμα, το φασισμό που έκαιγε στους φούρνους.
Κάποιος που έριξε τον καπιταλισμό με επανάσταση δεν θα του δώσει βήμα, στο καπιταλισμό που σκότωνε στα εργατικά ατυχήματα.
Πρόσεξε, δεν λέω αποκλεισμό από τη γνώση. Η γνώση είναι δύναμη. Αυτό σημαίνει πως σε ακαδημαϊκό επίπεδο πρέπει να διδάσκεται η λειτουργία και τα πιστεύω του καπιταλισμού. Αυτό όμως διαφέρει από την προπαγάνδισή τους.
Κι αυτό γιατί ο μόνος τρόπος για να στηριχθεί η προπαγάνδα ενός εκμεταλευτή είναι τα ψέματα. Δεν θα πείσει κανένας καπιταλιστής λέγοντας "θα σε εκμεταλευτώ".
Αυτό όλο που μου λες όμως είναι αντιφατικό και πρωτοφανές για την ανθρωπότητα. Όποτε η ανθρωπότητα προχώρησε κάποια βήματα μπροστά μετά δεν έκατσε να συζητήσει αν αυτό ήταν σωστό.
Όταν π.χ. ξεφύγαμε από την ανθρωποφαγία δεν κάτσαμε να δώσουμε βήμα στους ανθρωποφάγους να λένε κι αυτοί την άποψή τους.
Πιο πρόσφατα, όταν ξεφύγαμε από τη δουλοκτησία δεν κάτσαμε να συζητήσουμε με τους ιδιοκτήτες δούλων το δικαίομά τους στο να έχουν δούλους.
Γιατί με τους σύγχρονους σκλάβους λοιπόν, τους μισθωτούς δούλους, όταν απαλαγούμε από τους εκμεταλευτές να συζητήσουμε μετά αν ήταν σωστό να μας εκμεταλεύονται;
Κι εν πάση περιπτώση,
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Εσύ γενικά ακούς πράγματα. Να το ψάξεις λίγο...lunatic έγραψε:Κ γω ακούω αυτό που σου είπα.Ξέρεις τι γίνεται στη Γερμανία και μιλάς ; Ας πούμε , το σύστημα υγείας της κάνει φιλότιμες προσπάθειες να γίνει όπως το αμερικάνικο . Η ανεργία σε μερικές περιοχές θερίζει . Με λίγα λόγια , από την μητέρα μου και τους υπόλοιπους γερμανούς συγγενείς μου ακούω τα αντίθετα ...